Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#3376) matracguru
2018-11-29 17:58:46

Kedves ExCat,

lett egy kis roham. Magyarul nincs készletünk, rendelésre is egy másik matrachuzattal tudjuk leszállítani 3-4 hét alatt és mindenkinek utánapostázzuk az eredeti Levital matrachuzatot (természetesen mindkét huzatot meg lehet tartani és ingyenes a huzatok postázása)

A szállítást megoldjuk, levelezésünkre hivatkozva a megrendelésnél a szállítási költséget átvállaljuk...
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: exCat (#3375)
(#3375) exCat
2018-11-29 17:07:03

Kedves László,

Az jutott még eszembe, hogy ha 9.-én sikerül megnéznünk a matracot és mondjuk bele is szeretünk, akkor a termék megvásárolható mondjuk azonnal? Elhozni akkor úgysem tudnám, úgyhogy vélhetően házhoz szállítást is kérnék majd. (Jól tippelem, hogy a "Normál matrac" szállítási árat kell figyelembe vennem?)

Üdvözlettel: Kis István

(#3374) matracguru
2018-11-24 14:54:20

Kedves István,

bocsánat, erre nem válaszoltam. Természetesen arany-ezüst-bronz vasárnapokon nyitva vagyunk:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: exCat (#3373)
(#3373) exCat
2018-11-24 11:34:12

Kedves László,

Köszönöm a válaszát, már csak annyi kérdésem maradt, hogy tervezik-e a vasárnapi nyitvatartást decemberben?

Üdvözlettel: Kis István

(#3372) matracguru
2018-11-23 18:52:12

Kedves István,

amennyiben nem szeretnénk a matracot emelhető vagy motoros ágyrácson külön-külön használni és mindkettőjüknek a Levital matracokból ugyanaz a típus kényelmes, úgy szerintem érdemes egyben megvenni a matracot. Amennyiben nem ugyanaz a típus kényelmes, de mégis szeretnénk egyben a matracot ankkor a két külön matrac belsőhöz küldünk egy 180x200cm méretű matrachuzatot.

A garanciális feltételek kidolgozásán még ügyködünk, azon dolgozunk, hogy a 100 napot még hosszabb időre milyen feltételekkel lenne érdemes kitolni. Pillanatnyilag itt tartunk:

100 nap határtalan biztonság.

A Levital System matracok esetében Ön garanciavállalás és pénzvisszafizetési garancia tekintetében is nyugodt lehet, mivel a Levital System matracok esetében Ön 100 NAP pénzvisszafizetési garanciát kap minden egyes megvásárolt Levital System matrachoz.

Tekintettel, hogy egy új matrac megismerése, komfortjának, kényelmének megtapasztalása sok esetben heteket vesz igénybe, így a visszavásárlási garancia nem érvényesíthető a vásárlást követő 30 napon belül. A visszavásárlási garancia érvényesítése végett visszajuttatandó matrac telephelyünkre történő visszaszállítása és annak költségei Vásárlót terhelik és amely kizárólag az eredeti csomagolás, a vásárlást igazoló dokumentumok (blokk, számla, érvényes garanciajegy) és a matrac újszerű, tiszta, foltmentes állapotának megőrzése mellett érvényesíthető. Sérült csomagolású, szennyezett, foltos vagy sérült termékek esetében a visszavásárlási garancia nem érvényesíthető.

A visszaszállítást, a termék átvételét és ellenőrzését követő 5-8 munkanapon belül a Vásárló által írásban megadott számlaszámra a teljes vételárat visszautaljuk. Készpénz visszatérítésére nincs lehetőség. A 100 napos visszavásárlási garancia csak lakossági felhasználók esetében és egyszeri alkalommal alkalmazhatók, kettő vagy annál több matrac vásárlása esetén nem érvényesíthető. Egy vásárlónak tekintendő az azonos címen vagy telefonszámon vagy azonos banki adatokkal vagy egyező telefonszám megadásával keletkező megrendelés.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: exCat (#3371)
(#3371) exCat
2018-11-23 13:56:04

Kedves László,

A Levital matrac esetén is igaz, hogy inkább 180x200, mint 2x 90x200 a szélek miatt, vagy ennél mindegy? Pusztán e kezelhetőség miatt kényelmesebb volna a két kisebb, mint az egy nagy. Meg a két matrac estén nem zavarja a másik oldalon levőt a forgolódás.

A 100 napos visszavásárlási garancia hogy működik? Milyen módon lehet használni a matracot, hogy ez működhessen? - nem mintha ez lenne a cél, csak a tájékozódás miatt kérdezem.

Elvileg december 9.-én megyünk Pestre, de ez egy vasárnap. A nyitva tartás hogy alakul ilyenkor? - Gondoltam, hátha a karácsony miatt vasárnap is van lehetőség.

Üdvözlettel: Kis István

(#3370) matracguru
2018-11-22 15:31:27

Kedves István,

hát igen, a Demko-korszak nem mostanában volt:-) Szerintem tartósság szempontjából mindegy, hogy két külön matrac vagy egy 180x200-as méret. Rugós matracoknál (főként, mint a Cardo matracok, amelyek élkerettel készülnek) a két egyszemélyes matrac méret azt okozza majd, hogy középen, ahol a két matrac találkozik lesz egy használhatatlan, kemény és kényelmetlen sáv.

Szerintem az ágykeretet kezeljük külön az ágyrácstól és a matractól. Egy ágykeretnek illeszkednie illene a hálószobában, stílusa van, hangulata. Tartsa meg a matracot ágyrácsostól és ne nyikorogjon. Lehet tömörfa fenyő vagy bükk (lassan újra visszatérünk az egyedi kis szériás gyártású facsapolásos tömörfa ágyakra)vagy lehet kárpitos ágy is különböző textilekkel.

A Levital matraccal kapcsolatban nem tudok elfogulatlan véleményt mondani, hiszen társtulajdonosa vagyok a szabadalomnak és a terméknek is. Ami biztos: nincs marketing maszlag:-) Ez egyjól kitalált, jól megcsinált, minőségi alapanyagokból álló kényelmes, ergonómikus matrac, amely ár-érték arányban szerintem a hideghab matracok között (akár világ viszonylatban is) verhetetlen.

Természetesen érdemes lenne kipróbálni. Hamarosan (pár napon belül) indul a levitalsystem.hu oldala a terméknek, de a matracguru.hu oldalról is rendelhető 100 napos visszavásárlási garanciával, így amennyiben Önnek nincs lehetősége kipróbálni a matracokat, úgy egy ilyen lehetőséggel is lehet élni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: exCat (#3369)
(#3369) exCat
2018-11-22 13:32:45

Üdvözletem!

Matracot szeretnék vásárolni - ez gondolom nem meglepő :) - de abszolút tájékozatlan vagyok a kérdésben. Jelenleg van egy 2x Demko Feder ágyam és matracom, ami már a koránál fogva is kissé elavult, de legfőképp - talán az én koromnál fogva is - állandó derék és hátfájással küszködök már jó ideje, és most elhatároztam, hogy ezen változtatni szeretnék.

A múlt héten szétnéztem itt a környéken ahova eljutottam - Cardo, Yisk, Mömax, ilyesmi... - De vagy árban, vagy minőségben nem tudtam dűlőre jutni a dologgal. Eleinte memorihabos matracot nézegettem, majd a Cardonál megtetszettek a rugósak, de azok meg - az én lehetőségeimhez képest- aranyárban vannak.

Ami a lényeg, hogy szükségem lenne egy 180x200, vagy 2x 90x200-as matracra. Nem tudom, hogy minőségben, tartósságban van-e különbség? A Cardonál pl. 300e alatti/körül azt javasolták, inkább vegyek 2x 90x200-at, mert a 180-as esetében félő, hogy a közepe hamar megereszkedik. (mondjuk én nem ezt várnám el ennyi pénzért, de hát ez van.)

Itt megtetszett a Levital matrac. Azt nem tudom megmondani, hogy miért, lehet csak mert a reklámszöveg pont betalált nálam, de valahogy azóta erre állt rá az agyam. Nem ragaszkodom persze hozzá, de maximum ez az árfekvés az, amit még ha muszáj ki tudok fizetni. Érdeklődnék, hogy ez mennyire jó választás?

Ezen felül vélhetően ágyra, ágyrácsra is szükségem volna, mert akkoriban, amikor a Demko Feder-t vettük, egyedi méretet kértünk (210 hosszú), és nem biztos, hogy ez jó lenne ennek a matracnak. Milyen ágyat, rácsot lenne célszerű venni, ha cserélni akarom a régit?

Köszönettel: Kis István

(#3368) matracguru
2018-11-16 18:59:05

Kedves Kriszti,

a feszesebb, de még nem horror árfekvésű matracok között a Swiss Dream Sleep Hard lehetne egy megoldás. 60C°-on mosható matrachuzat kétoldalas profilozása, kétoldalas komfort.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Kriszti (#3367)
(#3367) Kriszti
2018-11-16 13:54:45

Tisztelt Cím!
5 éves kislányomnak szeretnék 160*200as matracot vásárolni, de nem tudom melyik lenne számára a jó.
Jelenleg kókuszmatraca van, amit keménynek talál, ennél valamivel puhábbat szeretnénk, de csak amennyire egészségey.
Olykor mi is együtt fogunk vele aludni, szóval bírja a strapát.
Továbbá a lányom házipor, atka és penészgomba allergiás, szóval valami antiallergé, mosható huzatos matracban gondolkodunk.
Köszönettel!

(#3366) matracguru
2018-11-14 19:29:46

Kedves Qqriq,

az említett zsákrugós matrac köszönő viszonyban sincs a Levital matracok elméletével tekintettel, hogy a homokóra forma rugótesteken kívül gyakorlatilag egy hagyományos zsákrugós matracról beszélünk. Ezzel ellentétben a Levital matracok a különböző magasságú habrugókból álló rendszer nyújtotta progresszív alátámasztás minden előnyét magában rejti.

Alapvetően a Leggett an Platt vállalatnak van olyan rugórendszere, aminek elmélete sokkal jobban hasonlít a Levital megoldáshoz, ez pedig az Isbir Cool Flow matrac. A Levital matracok péntektől, a Cool Flow matrac folyamatosan ki van állítva és kipróbálható.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: QQriQ (#3365)
(#3365) QQriQ
2018-11-14 18:58:32

Üdvözletem!

Az lenne a kérdésem,hogy ezek az új levital matracok "tudásukat" tekintve miben különböznek pld a yatas hourglass-tol? Hasonlokat olvastam roluk. Az nyilván tiszta h hab v zsákrugó csak a rugókat tekintve a funkciójuk mintha nagyjából azonos lenne v tévedek?
Levital matracok és a 30cm feletti yatas matracok kipróbálhatóak Önöknél?

(#3364) matracguru
2018-11-14 11:56:19

Kedves Kumesz,

természetesen tudunk módosítani a megrendelésen, arra kérném, hogy írjon egy rövid mailt a dozsa (kukac) matracguru (pont) hu mail címre és kollégáim intézik.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: kumesz (#3363)
(#3363) kumesz
2018-11-14 08:16:11

Tisztelt Pálinkás Úr.
Van egy megrendelésem 4598 számon ha lehet változtatnék a matracomon ha lehetséges Levital Perfect Contour matracra méret 180*200 még egy kérdés kb mire várható.
Kumánovich Tamás

(#3362) matracguru
2018-11-13 07:10:21

Kedves Kelly,

tekintettel az egyedi méretre és az egyedi méretű matrachuzat gyártásra ca. 3-6 héttel érdemes számolni, de természetesen mindent megteszünk, hogy a lehető leghamarabb megérkezzen a matrac.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: kelly (#3361)
(#3361) kelly
2018-11-12 20:46:00

Üdvözlöm

Meg rendeltem a Junior Vital Premium matracot 170x70-es méretben amit megjegyzésbe is be írtam. Azt kérdezném, hogy ennek kb mennyi a gyártási ideje?
Köszönöm

(#3360) matracguru
2018-11-12 18:26:36

Kedves Kelly,

tekintettel az egyedi méretre és az egyedi méretű matrachuzat legyártására érdemes lenne olyan 3-5 héttel számolni, mindent megteszünk, hogy a lehető leggyorsabban megérkezzen hozzánk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: kelly (#3359)
(#3359) kelly
2018-11-12 16:47:16

Üdvözlöm

Meg rendeltem a Junior Vital Premium matracot 170x70-es méretben amit megjegyzésbe is be írtam. Azt kérdezném, hogy ennek kb mennyi a gyártási ideje?
Köszönöm

(#3358) matracguru
2018-11-12 14:06:02

Kedves Zsolt,

szerintem ilyen matracból nem lesz hiány, de mindenképpen érdemes lenne személyesen is kipróbálni a szóbajöhető matracokat. Félkemény matracok között most minden bizonnyal a Levital Perfect Sense és a Perfect Contour matracok visznek mindent.

https://www.matracguru.hu/gyorskereses/levital

További lehetőségek lehetnének még a Swiss Tech Dinamic és Dinamic Plus matracok, de természetesen ennél kedvezőbb árfekvésben is tudunk segíteni olyan matrac megtalálásában, ami fix ágyrácsra is tehető.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zsolt (#3357)
(#3357) Zsolt
2018-11-12 11:26:32

Tisztelt Pálinkás Úr!

160 x 200-as félkemény matracot szeretnék vásárolni fix ágyrácsra.
Jobb minőségű hideghabos, vákuumos, habrugós matrac érdekelne.

Előre is köszönöm.
Üdv.: Zsolt

(#3356) matracguru
2018-11-12 07:01:19

Kedves Demarque,

egyenlőre a standard méretekhez készletezünk matrachuzatokat, de később természetesen az általános matrac méretektől eltérő méretek is könnyen elérhetők lesznek. Egyedi méretben -amennyiben nem ragaszkodunk a Levital matracok eredeti matrachuzatához- Sleep Culture levehető, mosható, antiallergén matrachuzattal meg tudjuk oldani. Tekintettel, hogy a Levital termékcsalád mindkét matraca 22cm matracmagból és plusz a matrachuzatból áll, így bármilyen alátámasztással szépen működik.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: DeMarque (#3354)
(#3355) matracguru
2018-11-12 06:58:08

Kedves Kelly,

a Ceriflex Selena Comfort matrac mindkét oldala ugyanolyan. Amennyiben olyan terméket keresünk, ahol a matrac két oldala kicsit eltérő keménységű, úgy az a Ceriflex Wool Extra matrac lenne a feszesebbik oldalán gyapjú réteggel a felületen. Természetesen a megadott méretben is megrendelhető, olyan 4-6 héttel érdemes számolni amire Olaszországból beérkezik.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: kelly (#3353)
(#3354) DeMarque
2018-11-12 00:28:48

Kedves Matracguru!

Az lenne a kérdésem, hogy az új Levital matracok elérhetőek-e 120x200-as méretben is, valamint, hogy egy ilyen matrac alá fix vagy rugalmas ágyrács a megfelelőbb.

Válaszukat előre is köszönöm.

(#3353) kelly
2018-11-11 21:52:29

És ezeket is le lehet gyártatni 190x90-es méretben? Ha igen kb mennyi idő?
Köszönöm

Előzmény: kelly (#3352)
(#3352) kelly
2018-11-11 21:48:21

Üdvözlöm.
Az ön által javasolt matrac helyett ugyanaz a gyártó másik termékét a Ceriflex Selena Comfort 22 vákuum matrac-ot választva nem lenne az egyik oldal kicsit puhább, elekrülve a plusz réteget?

(#3351) matracguru
2018-11-11 19:24:24

Kedves Tamás,

szerintem bizonyos feltételek mellett szinte minden matracot lehet földre-galériára tenni. Nagyon fontos, hogy a lakás/szoba ne legyen dohos, magas páratartalmú, penészes, salétromos, mert akkor előbb-utóbb a matrac is be fog penészesedni. Ha ezek a feltételek adottak, akkor szerintem nyugodtan bármi, legfeljebb annyit érdemes megtenni, hogy időközönként megemelni a matracot reggel és valamit betenni alá (könyv, papucs, bármi), hogy szellőzhessen egy kicsit alul is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Tamás (#3350)
(#3350) Tamás
2018-11-11 11:01:15

Kedves Matracguru,
Új albérletünkben ideiglenes megoldásként felfújható matracon alszunk jelenleg, de több szempontból is kellemetlen ez a megoldás, így mindenképpen szeretnénk matracra váltani. Azonban a galéria magassága csupán 105 centiméter, így ágykeret sem fér el ott. Viszont ha mindenigaz, a matracot nem ajánlják pusztán a padlóra lerakni. Mi lehetne köztes megoldás?
Köszönöm előre is a segítséget!

(#3349) matracguru
2018-11-10 06:29:16

Kedves Kelly,

természetesen lehet kókusz matracot is vásárolni, ez mindenkinek a saját döntése, a bonell rugós matracok meg hát olyanok amilyenek, különösebb véleményt szerintem nem igénye, Sem alátámasztásban, sem formakövetésben, sem tehermentesítésben a közelében sincs egyetlen másik alapanyagnak sem. Amennyiben az Active matraccal úgy gondolják, hogy probléma van, úgy érdemes egy-két fényképpen emailben bejelenteni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: kelly (#3346)
(#3346) kelly
2018-11-09 18:30:22

Üdv

Ez a HR habos megoldás az én méretemben mennyibe kerülne? A külön hab gondolom a matrac gyári huzata alá nem lehet be tenni?

Meg mondom őszintén, hogy az ön által ajánlott gyermek matrac Swiss Dream gyártmány. Ezzel az a bajom, hogy nekünk van egy Swiss Dream Active matracunk, és pont most gondolkodom garanciális ügyintézésen, mert úgy néz ki mint a Bükk domborzata. Fenyő lécen, középen is alá támasztott ágyban van a betét, de az 50 kilos feleségem alatt is ugyanolyan hepehupás, mint alattam. Pedig rendre forgatjuk. Természetesen meggyőzhető vagyok, de nekem személy szerint nem jött be. Ettől függetlenül gyermekmatracban lehet hogy kategóriájában best buy.
Rottex matracokról mi a véleménye? Gyermek matracban nekik mondjuk kókusz maggal szerelt van, amitől tudom írtózik :) de felnőtthöz a Rottex BSK matracot ajánlották még.

(#3345) matracguru
2018-11-09 14:15:58

Kedves Zsóka,

semminek nincs akadálya. A termékek üzletünkben ki vannak állítva és akár kettő 75cm-es különböző matracmag is kerülhet egy darab 150x200cm méretű matrachuzatba. Tekintettel, hogy a Signum és a Senzone matrac egy magasságban vannak, így akár az egyik oldalon lehet egy emlékezőhabos matrac míg a másik oldalon akár a Signum bármelyik terméke. Matrachuzat tekintetében az egyedi méreteket az eredetileg használt Tencel matrachuzattal nem tudjuk megoldani, viszont a hasonlóan jó minőségű Sleep Culture matrachuzattal el tudjuk Önöknek készíteni.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: zsóka (#3342)

Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646