Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#3882) palinkaslaszlo
2021-01-13 13:24:53

Kedves Móni,

Zónák és HR hab
Jól értettem, hogy az Ön által javasolt, magas árkategóriájú Levital termékeken kívül nem igen fogunk zónák nélküli HR hideghab matracot találni? DE. BIZTOSAN TALÁLNAK, A KÉRDÉS TÉNYLEG CSAK AZ, HOGY ÉRDEMES-E. KEMÉNY LESZ, FESZES ÉS A HR HAB ELLENÉRE FAPADOS...

Keménység, rugalmasság
Említette, hogy a nem túl feszes matracokat érdemes választani kisgyermeknek. Tudna valami rugalmassági/keménységi mutató számarányt javasolni, ami alapján szűrhetnénk a kínálatot a HR hideghaboknál? AZ A BAJ, HOGY A TESTSÚLY A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN FOG JELENTŐSEN VÁLTOZNI. HA OLYAT VESZÜNK, AMI MOST JÓ, AZ KÉSŐBBLESZ PUHA. ÉS FORDÍTVA IS.

Junior Vital
A Junior Vital matrac jól szellőző és tartós habmatrac? Meg tudná mondani, hogy a huzata hány fokon mosható? Eltérő információkat találtam róla. Illetve erre a típusra hány év garanciát vállalnak? A JUNIOR VITAL MATRACCAL DOHA SEMMI GOND NEM VOLT. NEM A VILÁG CSÚCSMATRACA, DE NEM IS ANNAK KÉSZÜL. EGY ÁTMENETI MATRAC A KORAI KAMASZKORIG. A HUZAT SZERINTEM 40 FOKON MOSHATÓ. ÉS ITT MEGINT CSAK A MÁR EMLÍTETT MATRACVÉDŐRE UTALNÉK:-)

Matracpróba
A Levital gyártó oldalán láttam, hogy akár 365 nap visszavásárlási garancia van. Sok más matracnál is olvastam hasonlót. Honnan tudhatom biztosan, hogy én egy vadi új matracot veszek -e a gyermekemnek vagy egy már visszaadottat? MÁSOKNÁL NEM TUDOM HOGY VAN. GYANÚIM VANNAK. MI A VISSZAJÖTT PÁR DARAB MATRACOT ELADJUK OUTLETKÉNT ÉRTÉKCSÖKKENÉSSEL, TUDTÁN KÍVÜL HASZNÁLT MATRACOT NÁLUNK MÉG SENKI NEM VÁSÁROLT. EBBŐL PERSZE PROBLÉMÁK IS VANNAK. "NEM JÓ A MATRAC, VEGYÉK VISSZA CSAK PÁR NAPOT ALUDTUNK RAJTA" TERMÉSZETESEN 50%-OS ÁRON TUDJUK VISSZAVENNI. MILYEN SZEMETEK VAGYUNK. ILYENKOR MEG SZOKTUK KÉRDEZNI, HOGY ÖN MENNYIÉRT VENNE MEG EGY OLYAN HASZNÁLT MATRACOT, AMIBEN MÁR TÖBBSZÖR IS ALUDTAK. NINCS TOVÁBB MIRŐL BESZÉLNI.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Móni (#3881)
(#3881) Móni
2021-01-13 09:28:12

Kedves László!

Nagyon szépen köszönöm gyors és részletes válaszát! Felmerült még ezek kapcsán 1-2 kérdésem, ha tudna rá időt szánni:


Zónák és HR hab
Jól értettem, hogy az Ön által javasolt, magas árkategóriájú Levital termékeken kívül nem igen fogunk zónák nélküli HR hideghab matracot találni?

Keménység, rugalmasság
Említette, hogy a nem túl feszes matracokat érdemes választani kisgyermeknek. Tudna valami rugalmassági/keménységi mutató számarányt javasolni, ami alapján szűrhetnénk a kínálatot a HR hideghaboknál?

Junior Vital
A Junior Vital matrac jól szellőző és tartós habmatrac? Meg tudná mondani, hogy a huzata hány fokon mosható? Eltérő információkat találtam róla. Illetve erre a típusra hány év garanciát vállalnak?

Matracpróba
A Levital gyártó oldalán láttam, hogy akár 365 nap visszavásárlási garancia van. Sok más matracnál is olvastam hasonlót. Honnan tudhatom biztosan, hogy én egy vadi új matracot veszek -e a gyermekemnek vagy egy már visszaadottat?


(Kérdéseire válaszolván:
Csomagolás
A vákuumcsomagolás nekünk lett volna előny a szállításhoz, illetve, mivel várhatóan néhány napig tárolnunk kell a matracot ahhoz.

Méret
A 80x200-as méret sajnos a szoba adottságai miatt nem bővíthető, nekünk sajnos most ez a maximum.)


Válaszait előre is hálásan köszönöm!
Üdvözlettel: Móni

(#3880) palinkaslaszlo
2021-01-09 08:00:35

Kedves Móni,

akkor tegyünk egy kis rendet, menjünk végig step by step(szép magyarsággal) mindegyik elváráson:-)

Legyen vákuumcsomagolt. Minek? A vákuumcsomagolás egy matrac esetében a kedvezőbb raktározási- és szállítási költségen kívül semmilyen előnnyel nem jár.

80x200cm. Amennyiben még nincs meg az ágykeret, akkor mindenképpen lebeszélném erről a méretről. Ugyanannyiba kerül, mint egy 90x200cm méret, amihez könnyű matracvédőt, lepedőt találni. Ha még egy kicsit nyújtózkodnánk, akkor a 100x200cm méret szerintem a legideálisabb egyszemélyes ágynak. Széles, kényelmes, este két ember is elfér rajta meseolvasáshoz, altatáshoz.

Hideghab. Magyarorszégon szinte minden habmatracnak hideghab a neve, ha nem macskakőből vagy tetőcserépből készül. Amennyiben minőségi habhoz ragaszkodunk úgy érdemes HR hab termékeket keresni.

Zónák. A zónák különböző keménységű szelvények a matracban. Lány esetében olyan 15-16 éves koráig az ergonómiai zónáknak nem hogy értelme nincs, sok esetben még hátrány is lehet, hiszen a testmagasságából és az alvási szokásaiból adódóan, ezek a kialakítások nem fognak egybe esni a matracon alvóval, hiszen a zónák kialakításához az átlagos felnőtt testmagasság van figyelembe véve. Praktikusan lehet, hogy ott lesz keményebb a matrac, ahol nem kellene és ott fog engedni, ahol tartania kellene.

Matrachuzattal semmi gond, a legtöbb mosható huzatú termék a lenti igényeknek megfelel. Atkamentes matrachuzat nincs. Még akkor sincs, ha mi is és mások is ezt állítják. A legtöbb matrachuzat lehet atkamentes, ha bizonyos feltételeket betartanak. Egy könnyen levehető és mosható matracvédő szerintem többet ér bármilyen csillivilli matrachuzatnál. Lehetőség szerint (kivétel az éjszakai pelusról leszokás átmeneti időszaka) NE! vízzáró matracvédő legyen.

Amennyiben konkrét terméket kellene ajánlanom és minden Ön által támasztott feltételnek meg kellene felelni (MINDEGYIKNEK), akkor a Levital valamelyik termék lenne az, leginkább nem a feszesebb Smart termékcsalád.

Ha ez árban túllóg az elképzelésen, akkor jöhetnek a kompromisszumok. Ha olcsó, kétoldalas, mosható huzatú, de megfelel a normál hab is, akkor egyértelműen a Junior Vital. Ezt a terméket kifejezetten a 2-12 éves korosztálynak fejlesztettem.

Amennyiben egy kicsit jobb minőséget keresünk és HR habból, akkor (ugye a zónák majd nem fognak stimmelni, sőt akár rossz helyre is esnek majd) jöhetne a Signum termékcsalád valamelyik terméke, leginkább a HR Climatic.

Annak idején egyébként az én gyerekeim Signum Dual Medium matracot aludtak sokáig, nem volt panasz, lassacskán felcseperednek:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Móni (#3879)
(#3878) Móni
2021-01-09 02:18:00

Tisztelt László!

   Segítségét szeretném kérni, hogy a sok adatban és nagy kínálatban eligazodjak.
2 és fél éves kislányomnak szeretnénk több évre alkalmas, 80x200-as, két eltérő keménységi fokú oldallal bíró, HIDEGHABból készült, jól szellőző, 60°c-on mosható és teljesen ketté nyitható huzatú, atkamentes és antiallergén matracot, mely lehetőleg vákuumcsomagolt.
   Azonban a matrac vastagságát, rugalmassági, ill. keménységi mutatóit és zonázottságát illetően tanácstalanok vagyunk. Ezek terén, tapasztalatuk szerint, mi az ideális egy 2 és fél éves gyermeknek, ha hosszabb távra tervezzük neki a matracot?
Vannakesetleg konkrét matracok is, amiket javasolna?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

(#3876) Joe
2021-01-04 13:54:50

Kedves László!

Köszönöm a választ. Akkor marad az infinity vagy a levital.
Boldog új évet!
Üdvözlettel, József

(#3875) palinkaslaszlo
2021-01-04 12:39:32

Kedves József:


- Medical Concept Premium: ok, hogy fokozatmentesen váltakoznak a zónák, de a szendvics
ábrán én csak hármat látok, az elterjedt hét helyett.
//A Medical Concept Premium matrac felső része a Signum matrac vágási mintája, a matrac 7 zónás. Ennek a kiegyensúlyozottságát, fokozatmentességét növeli a hullámos formavágás

- Signum Dual Hard: ebben az tetszik, hogy kétféle keménységű
- Signum Infinity: "egyik legkiegyensúlyozottabb alátámasztási tulajdonságokkal rendelkező
matrac", de nem látok nagy különbséget a Dual Hard-hoz képest. Van?
// vágási mintáját, kétoldalasságát tekintve megegyeznek. Infinity magasabb (vastagabb) és a legjobb minőségű HR habokból áll. Alapanyagot tekintve: Opel Astra - Bentley

- Levital Smart Contour: "Adaptive Cutting System", ez jól hangzik, de működik is
ergonómiai tagolás nélkül?
//természetesen, ez benne a lényeg, ezért kapott szabadalmat

Ön melyiket javasolná? Össze-vissza alszom, többnyire oldalt, de sokszor hason és háton is. 175 cm magas, kb 60 kg vagyok.
// MC Premium és Signum Dual hard komfortra hasonlítanak a legjobban egymáshoz. Egyébként pedig mindegyik említett típus teljesen más alapanyagokkal, vágással, vastagsággal és így tulajdonságokkal isrendelkezik.

Más téma, a matracvédő: a képen elég vastagnak tűnik, ez nem rontja a matrac ergonómiai profilját?
// nem érezhető, nem észrevehető

És végül: van lehetőség arra, hogy a régi matracot - akár külön díjazás ellenében is - elvigyék?
//ezt a külsős szállítóinkkal kell megbeszélni, eddig nem volt gond soha, de ez az Önök megállapodása

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Joe (#3873)
(#3873) Joe
2021-01-04 08:26:52

Kedves László!

Volt nemrég egy gerincműtétem, emiatt már nem mindegy, milyen matracon alszom. Az alábbiakat néztem ki:
- Medical Concept Premium: ok, hogy fokozatmentesen váltakoznak a zónák, de a szendvics
ábrán én csak hármat látok, az elterjedt hét helyett.
- Signum Dual Hard: ebben az tetszik, hogy kétféle keménységű
- Signum Infinity: "egyik legkiegyensúlyozottabb alátámasztási tulajdonságokkal rendelkező
matrac", de nem látok nagy különbséget a Dual Hard-hoz képest. Van?
- Levital Smart Contour: "Adaptive Cutting System", ez jól hangzik, de működik is
ergonómiai tagolás nélkül?

Ön melyiket javasolná? Össze-vissza alszom, többnyire oldalt, de sokszor hason és háton is. 175 cm magas, kb 60 kg vagyok.

Más téma, a matracvédő: a képen elég vastagnak tűnik, ez nem rontja a matrac ergonómiai profilját?
És végül: van lehetőség arra, hogy a régi matracot - akár külön díjazás ellenében is - elvigyék?

Üdvözlettel, József

(#3872) palinkaslaszlo
2021-01-04 06:03:18

Kedves Erika,

a két termékcsalád bármelyikét is szívesen ajánlanám. Amire érdemes lenne figyelni, hogy ugyanazzal a termékkel ekkora súlykülönbséget nem lehet áthidalni, tehát indokolt lenne két külön típus a két különböző igénynek. A Swiss Tech termékcsaládból a lágyabb a Dinamic és a feszesebb a 3D lenne, ugyanígy a Levital matrac esetében a Touch jelzésűek a leglágyabbak. Érdemes lenne kipróbálni, ténylg kevésbé gondolnám, hogy ugyanaz a matrac típus mindkettőjüknek megfelelne.
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: erika (#3871)
(#3871) erika
2021-01-03 19:45:04

Üdv
párom (110) és én (60) egy 180x200 matracot keresünk eddig a levital és a swisstech matracai voltak szimpatikusak ön melyiket ajálnaná inkább?
keményebb matracokat szerettyük, és ami nagyon jól szellözik.
köszönöm

(#3870) Anita
2021-01-01 10:16:55

Kedves László!

Nagyon köszönöm válaszát, az iránymutatást! Átgondolom.

Boldog Új Évet Kívánok,

Üdvözlettel:

Anita

(#3869) palinkaslaszlo
2021-01-01 07:30:00

Kedves Anita,

a rossz választás szerintem rossz választás. Amit már ennyire kell tupírozni ilyen-olyan fedőmatraccal, azzal már alapvető gondok lehetnek. Normális esetben egy 18-20cm magmagasságú HR hab matracnál már teljesen mindegy, hogy milyen ágyrács van alatta. Valóban valamennyit lágyít majd rajta és rugalmasabbá teszi egy 28 keresztlécből álló farugós ágyrács, kérdés, hogy megéti-e. Költött nem keveset a matracra, talán találhatott volna sokkal megfelelőbbet is. Költött fedőmatracokra, amik nem oldották meg a problémát tartósan. Most elmegy egy mennyiség pénz megint az ágyrácsokra anélkül, hogy tudnánk biztosan, hogy megoldja-e majd a problémát.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Anita (#3868)
(#3868) Anita
2020-12-31 14:21:19

Kedves László!

Véleményét szeretném kérni ágy-ágyrács vásárlással kapcsolatban:

Tavasszal vásároltam egy 140 cm széles, 18 cm magas AIR HD matracot… akkor sajnos ágyra nem volt keret, így a matrac a földön volt, úgy használtam. Azóta sem tudtam igazán megszokni, elalszom rajta, de 3-4 óra múlva felkelek és attól függ háton vagy oldalt aludtam –e, de nagyon fáj az adott irányból a hátam, gerincem. Azt gondoltam mindig, talán túl kemény a matrac nekem, ezért memóriahab, illetve habrugós fedőmatracot (2 vagy 4 cm-eseket) is próbáltam rátenni. Ideig-óráig jó is, de ekkor meg azt érzem, nem tart összességében a matrac, belesüllyedek és fáj a derekam, annyira, hogy nem enged aludni… (gerincsérvem volt már és Scheuermann-kór is van). Akkoriban gondolkoztam a rugós matracokon is, de végül maradt ez a zónás, rugalmas HR hideghab.
Gondoltam arra is, nem-e az a probléma, hogy a földön volt-van a matrac, hogy talán, ha ágyrácson lenne, nem érezném olyan keménynek...
Most már megvan a keret, hogy vegyek hozzá egy ágyat.

Mit javasolna, elegendő a merev bordasor, vagy mindenképpen rugalmas ágyrács kell (a vélemények megoszlanak, több boltban érdeklődtem)? Tudna ajánlani egy Ön által jó minőségűnek tartott rácsot vagy bordasort?
Illetve elképzelhető, hogy ez puhítana összességében a matracomon vagy nem sokat segít, és inkább próbálkozzak táskarugós matracokkal?

Előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Anita

(#3867) palinkaslaszlo
2020-12-31 07:59:01

Kedves Dávid,

lehet, hogy azért a járt utat a járatlanért nem kellene okvetlenül elhagyni. Amennyiben a Signum Hard feszessége jelent az utóbbi időben problémát -ugye a matrac is, mi is változunk menet közben-, úgy a Signum matracoknak van továbbfejlesztett változata. Több is. Ezek HR habból készült termékek, amelyek geometriájukban, kialakításukban a Signum matracokat hozzák, viszont hozzáadott értékként megjelennek bennük a HR habok összes jó tulajdonságai is: légáteresztés, rugalmasság, dinamizmus, még hosszabb élettartam. A Signum HR Climatic egy kicsit lágyabb, míg a HR Infinity egy az Eredeti Signum Hard matracnál egy kicsit lágyabb, ugyanakkor még mindig egy feszes, de rugalmas, dinamikus matrac. Esetleg egy próbát megérne.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Dávid (#3866)
(#3866) Dávid
2020-12-30 12:51:14

Kedves MatracGuru!

Egy igazán hozzámillő matracot kersnék, és ehhez kérnék segítséget!
Munkából kifolyólag sokat ülök, napi 10 órákat is.
Ebből kifolyólag sokat fáj a hátam\derekam is.
Általában háton és oldalt fekszem.

Jelenleg egy RelaXx® Signum Dual Hard matracom van, ami jó és kényelmes de még mindig nem az igazi. Néha "túl" keménynek érzem.
Próbáltam már különböző boltok bemutató termében rugós, és\vagy nagyon puha matracokat. Arra az 5 percre míg ráfeküdtem nagyon kényelmesnek tűnt, viszont attól tartok hogy egy esti alvás után már nem lenne ilyen jó érzés a sok ülésből fakadó hát\derék fájások miatt.

Ha most új matracot vennék önök mit ajánlanának?
Egy RelaXx® Signum Dual Medium már jobb lenne? Vagy esetleg valami memória habos vagy rugós matracot ajánlanának aminek jó alátámasztása van?

(#3865) palinkaslaszlo
2020-12-30 06:48:47

Kedves Zsófia,

természetesen a zsákrugós matracok is lehetnek jó megoldás, de tekintettel, hogy annyi féle van és olyan változatos összetételben eléggé megnehezíti a próba nélküli vásárlást. Amennyiben arra lehetőség lenne, hogy akié a leendő matrac lesz, kipróbálná a családban lévő Levital matracot és kb be tudná "lőni" az alapján, hogy ahhoz képest milyen lenne neki leginkább megfelelő (keményebb, puhább, rugalmasabb, feszesebb, merevebb, stb), akkor egy kicsit nagyobb pontossággal lehetne szűkíteni a szóba jöhető matracok körét.

Viszonylag tétre-helyre-befutóra a Levital matracoknál feszesebb kényelemmel a Signum Infinity matraccal kicsi az esély, hogy 100kg környékén mellé nyúl az ember, hacsak nem valami extra kemény matracot keres (reméljük nem, mert az meg ugye a formakövetés rovására megy majd)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zsófia (#3864)
(#3864) Zsófia
2020-12-29 19:49:40

Tisztelt Pálinkás Úr!
A szokásos kérdések merültek fel nálunk is: 165 cm,100+ kg,gerincsérv utáni szövődmények miatt extra problémás adottságú embernek szeretnénk matracot vásárolni a családba,viszont földrajzi adottságok miatt a próba nagyon nehezen megoldható.A fórumot olvasva zsákrugós matrac lenne valószínűleg a legjobb,ez jó irány lehet? A gerincproblémák miatt nagyon fontos lenne a jó alátámasztás. Van már a csaladban Levital matrac,ami megdöntötte a "csak a kemény matrac a jó" gondolkodást,a súly miatt gondoltam viszont a zsákrugós megoldásra. 80-90x200 matracra lenne szükség. Oldal és háton fekvésre kellene. Előre is köszönöm a segítséget!

(#3863) alfonzo
2020-12-29 18:36:42

Tisztelt Pálinkás úr!

A motoros ágyrácsokat mennyire javasolt táskarugós matracokkal együtt használni? Nem megy tönkre a rugórendszer a napi szintű hajlítgatásokról, van erről tapasztalata?

Köszönöm: Alfonz

(#3862) alfonzo
2020-12-29 17:51:11

Tisztelt Pálinkás úr!

A motoros ágyrácsokat mennyire javasolt táskarugós matracokkal együtt használni? Nem megy tönkre a rugórendszer a napi szintű hajlítgatásokról, van erről tapasztalata?

Köszönöm: Alfonz

(#3861) palinkaslaszlo
2020-12-28 20:07:18

Kedves Krisztona,

az emlékezőhabos matracok kivételével (ez is persze attól függ, milyen ágyrács van alatta), minden matracnak van egy mozgása. A táskarugós matracok ebből a szempontból persze jobbak, a bonell matracok kevésbé, a hideghab matracok valahol félúton lehetnek ezen a téren. Tekintettel, hogy eddig egyetlen ilyen jellegű panasz sem érkezett, így nem is tudok mit válaszolni. Egy féléves matrac esetében az értékcsökkenés sajnos nagyon jelentős, az ilyen matracokat tapasztalatom szerint még féláron sem lehet eladni. Amennyiben a mozgás megszüntetése a fő szempont, úgy -ezek után főként- az emlékezőhabos matracokon kívül nehezen tudok jobb megoldást javasolni.
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#3860) P.Kriszta
2020-12-28 14:16:12

Kedves László!

Vásároltam Önöknél augusztus elején egy 180x200 cm méretű Isbir Moon Soft zsákrugó + memória típusú matracot.
A választásnál a fő szempont a kényelmen túl (derékfájás) az volt, hogy a matrac “ne rugózzon át” amikor az egyik fél forgolódik.
Augusztus közepétől használjuk (akkor költöztünk), már mindent kipróbáltunk, de lényegében ha valamelyik fél átfordul a másik úgy érzi mintha vízágyon aludna, így egyáltalán nem pihentető az alvásunk, mivel vagy azonnal felébred a másik fél vagy aki fordulni akar azért ébred fel, mert annyira óvarosan próbálja ezt tenni. Ezen felül a derékfájás is megmaradt.

Mit tudunk tenni? Melyik az a matrac ami tényleg nem rugózik át?

Kollégái a vásárláskor említettek értékcsökkenéssel egybekötött visszavásárlást.

Köszönettel:

Kriszta

(#3859) P.Kriszta
2020-12-28 14:10:23

Kedves László!

Vásároltam Önöknél augusztus elején egy 180x200 cm méretű Isbir Moon Soft zsákrugó + memória típusú matracot.
A választásnál a fő szempont a kényelmen túl (derékfájás) az volt, hogy a matrac “ne rugózzon át” amikor az egyik fél forgolódik.
Augusztus közepétől használjuk (akkor költöztünk), már mindent kipróbáltunk, de lényegében ha valamelyik fél átfordul a másik úgy érzi mintha vízágyon aludna, így egyáltalán nem pihentető az alvásunk, mivel vagy azonnal felébred a másik fél vagy aki fordulni akar azért ébred fel, mert annyira óvarosan próbálja ezt tenni. Ezen felül a derékfájás is megmaradt.

Mit tudunk tenni? Melyik az a matrac ami tényleg nem rugózik át?

Kollégái a vásárláskor említettek értékcsökkenéssel egybekötött visszavásárlást.

Köszönettel:

Kriszta

(#3858) P.Kriszta
2020-12-28 14:10:17

Kedves László!

Vásároltam Önöknél augusztus elején egy 180x200 cm méretű Isbir Moon Soft zsákrugó + memória típusú matracot.
A választásnál a fő szempont a kényelmen túl (derékfájás) az volt, hogy a matrac “ne rugózzon át” amikor az egyik fél forgolódik.
Augusztus közepétől használjuk (akkor költöztünk), már mindent kipróbáltunk, de lényegében ha valamelyik fél átfordul a másik úgy érzi mintha vízágyon aludna, így egyáltalán nem pihentető az alvásunk, mivel vagy azonnal felébred a másik fél vagy aki fordulni akar azért ébred fel, mert annyira óvarosan próbálja ezt tenni. Ezen felül a derékfájás is megmaradt.

Mit tudunk tenni? Melyik az a matrac ami tényleg nem rugózik át?

Kollégái a vásárláskor említettek értékcsökkenéssel egybekötött visszavásárlást.

Köszönettel:

Kriszta

(#3857) P.Kriszta
2020-12-28 13:54:39

Kedves László!

Vásároltam Önöknél augusztus elején egy 180x200 cm méretű Isbir Moon Soft zsákrugó + memória típusú matracot.
A választásnál a fő szempont a kényelmen túl (derékfájás) az volt, hogy a matrac “ne rugózzon át” amikor az egyik fél forgolódik.
Augusztus közepétől használjuk (akkor költöztünk), már mindent kipróbáltunk, de lényegében ha valamelyik fél átfordul a másik úgy érzi mintha vízágyon aludna, így egyáltalán nem pihentető az alvásunk, mivel vagy azonnal felébred a másik fél vagy aki fordulni akar azért ébred fel, mert annyira óvarosan próbálja ezt tenni. Ezen felül a derékfájás is megmaradt.

Mit tudunk tenni? Melyik az a matrac ami tényleg nem rugózik át?

Kollégái a vásárláskor említettek értékcsökkenéssel egybekötött visszavásárlást.

Köszönettel:

Kriszta

(#3856) palinkaslaszlo
2020-12-27 08:35:25

Kedves Mátyás,

én mindenképpen azt javasolnám, hogy próbálgatni kellene. Gyakorlatilag egy "határérték" matracot kellene találni, ami még van annyira formakövető, hogy egyenletesen alátámasz, már van annyira kemény, hogy erre alkalmas is és van annyira minőségi alapanyagból, hogy ezt jó pár éven keresztül nyújtani is fogja. A legtöbb kereskedésben majd a legbrutálabb, legkeményebb matracot fogják javasolni Önnek (ezzel lesz a legkevesebb garanciális probléma), de közel sem biztos, hogy a legkeményebb majd ergonómiailag is a legmegfelelőbb lesz. Annak ellenére, hogy sok helyen 130-140 kg-os súlyhatárokkal találkozunk, jellemzően tartósan a habmatracok a 130 kilót már nem viselik jól hosszú távon, így leginkább a vastagabb zsákrugós matracok alkalmasak erre.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Mátyás (#3855)
(#3855) Mátyás
2020-12-26 19:46:11

Üdvözlet
Matrac vásárlás előtt állok segítséget kérnék milyen matracot ajánlanak 190cm 135kg vagyok derék problémákkal

(#3854) demano
2020-12-08 12:26:40

Köszönöm.

(#3853) palinkaslaszlo
2020-12-08 06:06:25

Kedves Demano,

ezek gyűjtőnéven körgumis matracvédőként vannak, 95C°-on mosható változatban csak vízzáró matracvédőink vannak kínálatunkban:

https://www.matracguru.hu/termek/korgumis_vizzaro_matracvedo

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: demano (#3852)
(#3852) demano
2020-12-07 14:04:14

Kedves László,

olyan matracvédőt keresek, ami antiallergén, 90 fokon (vagy legalább 60 fokon) mosható, és nem a matrac méreteével egyező méretű, hanem behajlik a matrac alá, mint a lepedő. A matrac 160x200 cm-es. Létezik ilyen?

demano

(#3851) palinkaslaszlo
2020-12-04 14:39:36

Kedves Marci,

minden saját gyártási felügyelet alatt álló matracunk hab alapanyaga (RelaXx, Medical Concept, Levital, Swiss Tech) CERTIPUR minősítéssel rendelkezik, a felhasznált matrachuzatok pedig Ökotex100.

A CERTIPU nemzetközi szabvány többek között a következő veszélyes anyagokat veszi jobban szemügyre illetve határoz meg ezeknél egy rendkívül szigorú veszélyességi határértéket, melyet nem léphetnek át:

Szerves ónvegyületek
ftalát lágyítószerek
TDA és MDA vegyületek
Illékony szerves vegyület (VOC) kibocsátás

A következő anyagok jelenlétét pedig teljesen kizárja:

ftalát lágyítószerek
Nehézfémek
Színezőanyagok
Rákot, genetikai betegségeket okozó, szerveket károsító és termékenységet csökkentő alapanyagok.
Habosítószerek, „hajtóanyagok”
Klórtartalom maximalizálása az izocianátoknál

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Marci (#3850)
(#3850) Marci
2020-12-04 12:13:54

Kedves László!

Kimondottan olyan habmatracot keresek, amely VOC-mentes, forgalmaznak Önök ilyen specifiált terméket?

Köszönettel:
Marci


Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-22 07:03:56

Kedves KaracsonyM, sajnos nem tudunk habot vágni. Tekintettel, hogy termékeink nagy üzemekben ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3648