Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1679) matracguru
2015-05-28 06:34:01

Tisztelt Kővári úr!

Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz az ágykerettel.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: peterk (#1678)
(#1678) peterk
2015-05-27 23:53:05

Kedves László,

Köszönöm a közreműködését, a visszaigazolást már meg is kaptam. Azonban vagy a front játszik velünk, vagy egy kis manó űzhet velünk tréfát, mert a visszaigazolásban minde adat szerepel, CSAK ÉPPEN AZ A KETTŐ nem, amit kértem. smiley (Az ágykeret színe, és a matrac süllyedés 6cm-es mértéke.)

Hogy ne terheljük tovább ezzel a fórumot, megfogadtam a tanácsát, és emailben válaszoltam a most érkezett visszaigazolásra, ismételten részletesen leírva, hogy mit is szeretnék elérni (visszaigazolva látni). Bízom benne, hogy így már megkapom a kért választ és ezzel túl is léphetünk ezen a kis kommunikációs rövidzáron.

Üdvözlettel,
Kővári Péter

(#1677) matracguru
2015-05-27 11:52:00

Tisztelt Kővári úr!

Utánamentem és Tamás kollégánk mulasztásából adódott az eset. Kollégáim már intézik, hogy egy megfelelő részletességű visszaigazolást kapjon az egyedi megrendelésről.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: peterk (#1676)
(#1676) peterk
2015-05-27 09:48:38

Kedves László,

Én a munkatársukkal történt előzetes telefonos egyeztetés alapján rendeltem meg a terméket a leírt módon a webshopban. A "miért így"-re ezért sajnos nem tudok Önnek választ adni, ezt az említett munkatárs tudja. smiley

Az intézkedését előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Kővári Péter

(#1675) matracguru
2015-05-27 06:35:17

Tisztelt Kővári úr!

A legalapvetőbb dolog amit nem érte, hogy egy ilyen egyedi -nem szokványos- méretű ágy, egyedi megoldásokkal miért nem emalben kerül megrendelésre, hiszen mindenkinek egyszerűbb lenne: Ön leírja, hogy mit szeretne, mi pedig visszaigazoljuk az előlegszámlával együtt. Ezen persze most túl vagyunk, intézkedem hogy a visszaigazolás az Ön igényeinek megfelelően megérkezzen Önhöz.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: peterk (#1674)
(#1674) peterk
2015-05-27 02:04:46

Kedves László,

Bő egy hete rendeltem Önöknél egy Castello fenyő ágykeretet, 120x200cm-es méretben. Mivel ez a méret a webáruházban nem rendelhető, ezért előzetesen telefonon egyeztettem a munkatársukkal, aki azt javasolta, hogy rendeljem meg a keretet 140*200cm méretben, és hozzá 2 szett ágybordát rendeljek 70x200cm méretben, és írjam le megjegyzésben a kért méreteket. Ezt meg is tettem. Ezen kívül megjegyzésben azt is beírtam, hogy kérem a kollegájukat, hogy a szín egyeztetés miatt (a színválaszték szintén nem elérhető a webáruházban) hívjanak vissza. Ez megtörtént, a kollegájuk felhívott, és egyeztetttük színt, illetve egy további kisebb módosítást (12cm süllyedés helyett 6cm süllyedéssel kértem a keretet). Kértem a kollégájukat, hogy az egyeztetett módosításokat szíveskedjen írásban a rendeléskor megadott email címemre megküldeni, mert ezek nem szerepelnek a megrendelésen, nincs írásos nyomuk. A kért email a következő néhány napban nem érkezett meg. Pár nappal később a munkatársuk felhívott, hogy a megrendelést úgy tudják felvenni, ha előleget fizetek. Ezt természetesen elfogadtam, egyúttal ismételten kértem a kollegájukat, hogy az emailben, melyben az előleg számlát küldik, rögzítsék a fent említett módosítást és a kért színt (venge). Az email megérkezett az előleg számlával, de a módosítások rögzítése ezúttal is elmaradt. Az előleget mindazonáltal befizettem, annak már az Önök számláján kell lennie napok óta.

Kezd számomra kényelmetlenné válni, hogy ismét a kollegájukat hívogassam (esetleg ismét feleslegesen), ezért hadd kérjem meg Önt, hogy hasson oda, hogy a kért emailt a rögzített módosításokkal megkapjam. Természetesen fő a bizalom, de biztosan megérti, hogy akkor leszek nyugodt, ha az igényeimet leírva is látom, elkerülve az esetleges későbbi vitákat. A rendelésem száma: 2074. A többi adatot (email címem, stb.) ez alapján feltételezem, hogy elő tudja keresni, ide publikusan inkább nem írnám be. (Még egyszer tehát, ami nincs írásban rögzítve, az az ágykeret színe - venge - és a matrac süllyedés - 6cm.)

Előre is köszönöm!
Kővári Péter

(#1673) matracguru
2015-05-26 06:43:03

Kedves Csabi,

itt valami elírás lehet. Mindkét matracot 32-es hab alkotja és ugyanaz a matracmag van mindkettőben. A két matrac között az alapvető különbség, hogy a Wool Extra egyik (téli) oldalán nincs steppelés, hanem a merino gyapjú látszik rajta. Ettől a matrac természetesebb lesz és a steppelés elhagyásával ez az oldal lényegesen keményebb is. Mindkét matracra 15 év garancia vonatkozik.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Csabi (#1669)
(#1669) Csabi
2015-05-24 10:05:34

Kedves László!
Szeretném tudni mi az alapvető különbség a Ceriflex Selena Comfort 22 vákuum matrac és a Ceriflex Wool Extra vákuum matrac között. Az egyikte 5év a másikra 15 év a garancia, miért? A leírásban mindkettőnél írnak 30kg/m3 sűrűséget és 32kg/m3 sűrűséget is, melyik a valós érték?

(#1668) Manti
2015-05-19 07:10:21

Kedves Laszlo!Koszonom valaszat es segitseget! Udv,M.

(#1667) matracguru
2015-05-19 05:58:14

Kedves Manti,

alapvetően szerencsés lenne ha a szóba jöhető matracokat kitudnák próbálni, hiszen mindenkinek más a komfortérzete, mindenki mást definiál "kemény" címszó alatt. A Ceriflex Selena Comfort matrac semmi esetre sem egy puha matrac és valóban, mint ahogyan az minden normál habmatracra igaz -van egy felpuhulási értéke. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy matracok "igazodnak" a felhasználóhoz valamelyest az első pár hétben és -ahogyan azt többnyire el is szoktuk mondani a félreértések elkerülése végett- egy új matrac lehet valamennyivel keményebb, mint az üzletekben található kiállítási darab. A Ceriflex Selena Comfort egy jól eltalált matrac, vastag és erős mindazon által komfortod, de még egyszer ki kell hangsúlyoznom: az hogy Önnek mi kényelmes, melyik keménység azt a legjobban a matracok próbálgatásával lehet megtapasztalni.

Ami általánosságban elmondható, hogy amennyiben egy matrac választás a vártnál vagy a kényelmesnél keményebbre sikerül, azon még egy fedőmatraccal majd a későbbiekben lehet lágyítani viszont ennek az ellenkezője nem igaz: amennyiben a kívántnál puhább matracot veszünk, azon később "keményíteni" már tartósan nem lehet.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: manti (#1666)
(#1666) manti
2015-05-18 22:03:39

Jo napot!Erdeklodeni szeretnek,matracvasarlas elott allok ferjemmel,olvasgatunk,nezegetunk,probalgatunk!Jelenleg egy Ceriflex Selena Comfort megnevezesu matrac fogott meg minket,de meg nem dontottunk!Ismerosoktol hallottam,hogy kibontas utan kisse kemenyebbnek tunik,mint par alvas utan!Termeszetesen mi nem szeretnenk,hogy tul puha legyen!Viszont tul kemenyet sem szeretnenk!On tudna ajanlani szamomra ezt a tetmeket,50kg-os testsulyhoz?Segitseget elore is koszonom!Udv,M.

(#1665) matracguru
2015-05-15 06:50:42

Kedves Vevő,

UPDATE. Természetesen a szállítási határidőben és az elrontott vasalatban továbbra is tökéletesen igaza van, azonban az egyedi gyártású termékek ezt a rizikós sajnos magukban hordozzák. Engedje meg azonban, hogy helyesbítsem azt az állítását, mely szerint a termékhez nem kapott számlát az első alkalommal, szállító és értékesítő kollégáink állítása szerint ez nem igaz.

A késedelemért még egyszer szíves elnézését kérjük, használják a termékeket egészséggel.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Vevő (#1663)
(#1664) matracguru
2015-05-14 05:17:40

Kedves Vevő,

természetesen nem szoktam moderálni a bejegyzéseket még akkor sem, ha az nem egy elégedett Vásárlótól származik. Egy esetben kerül egy bejegyzés törlésre, ha abban valaki valótlanságot állít -ezt a mostani válaszomig még nem tudtam ellenőrizni. Nem ismerem a részleteket, nem ismerem a mi verziónkat; ennek ellenére szeretném elnézését kérni a történtek miatt, el nem tudom képzelni, hogy mi tart egy ágykeret és egy matrac leszállításában három hónapig. Nem tudok megnyugtató választ írni, sajnos van olyan, amikor egy ponton összeszalad minden. Úgy gondolom, hogy ollégáim helyesen jártak el a 20% kedvezmény, a kiszállítások és a cserematrac lehetőségének biztosításával, ennél többet szerintem senki nem tehet meg egy olyan ügy orvoslására, amelyik valószínű, hogy a beszállító(k) hibájából (is) eszkalálódott ennyire kellemetlenné.

Remélem, hogy a mostanra megérkezett, összeszerelt ágykeret és matrac kellemes éjszakát biztosított Önöknek!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Vevő (#1663)
(#1663) Vevő
2015-05-13 19:07:19

UPDATE: Az ágy össze lett szerelve, végre a helyén és ÁFÁ-s számlát is kapott a VEVŐ.
Pár óra múlva lefekszünk aludni a szép új ágyikóba, hátha ez az egész csak egy rossz álom volt...

Előzmény: Vevő (#1662)
(#1662) Vevő
2015-05-13 14:55:40

Kedves Matracguru,

Sajnos a fórum nyilvánosságát kell használnom panaszom közlésére, egyrészt mert sajnos van miről panaszkodnom, másrészt nincs ágyunk+matracunk és a várakozás unalmas perceit el kell valamivel ütni.
Bízom benne, hogy az objektív tények nem kerülnek kimoderálásra a fórumból és a felvetett kérdésekre adandó válaszok nem csak engem nyugtatnak meg a konkrét ügy rendezéséről, hanem a leendő vásárlókat is meggyőzi a főoldalon vázolt állítások valóságtartalmáról ("különös hangsúlyt fektetünk a szakmai felkészültségre, termékismeretre" "évek óta egy kifogástalanul működő matrac és kiegészítő termék webshop", stb)
Február 13-án jártunk a Lehel úton, ahol készséges eladóval találkoztunk, aki példamutató módon saját termékükről a saját tapasztalata alapján adott véleményt és szakszerűnek tűnő ígéretet a segítségével kiválasztott Malaga fenyő ágykeretről (http://www.matracguru.hu/termek/malaga_fenyo_agykeret) és egy matracról. Malaga ágykeret leírása alapján FÉSÜS FÉMAKASZTÓ illesztéssel készül. Nekünk ez a rendelkezésre álló hely (illetve annak hiánya) miatt kritikus fontossággal bíró tulajdonság. Az ő közreműködését ezúttal és őszintén köszönjük, ha nem hívja fel a figyelmünket erre a lehetőségre, akkor biztos máshol és mást vásárolunk.
Az ágykeretet és a matracot le is előlegeztük 6-8 hét szállítási határidővel, ami februárban, illetve március 10-én le is járt.
Ekkor kezdődött a mi telefonozunk ők megígérik, hogy visszahívnak része a történetnek. Ennek lényege, hogy MATRACGURU nem keresi a VEVŐT se a leelőlegezett áruval, se az információval a várható érkezésről. Időről időre a VEVŐ keresi a MATRACGURU-t, hogy hol az áru? Ezzel a mókával telt a március és április is. Közben az ágykeret beérkezett a raktárba, de matrac még sehol, ezért a kiszállítás és a teljesítés továbbra sem lehetséges.
Már májust írtunk, mikor végre valaki bevallotta, hogy a matracunk rendelését bizony a "központ" elfelejtette továbbítani a gyártónak. Kereskedelmi tapasztalattal felvértezett kolléga közölte ezt a sajnálatos hírt, aki tudta, hogy ilyenkor a VEVŐ nem boldog és nem elégedett. Erről azzal tett tanúbizonyságot, hogy felajánlott egy kölcsön matracot, ingyenes összeszerelést és 20% árleszállítást. Azt is ígérte, hogy ezekről a felajánlásokról ír egy oldalt, amit VEVŐ is megkap.
A kiszállításnál szembesültünk a szomorú ténnyel, hogy a fésűs fémakasztó fontosságát nem sikerült házon belül lekommunikálni, az ágykeretet 10cm-es csavarokkal kellene összeszerelni, amire helyhiány miatt nincs mód. Csak említés szintjén utalok a szállító mókás javaslatára: barkácsboltban a VEVŐ vegyen valami sarok vasat és csavarozza össze, vagy egyszerűen ne is illessze össze az elemeket, beszorul a két fal közé és az majd jól megtartja. A kedvezmények írásba foglalása is csak ígéret maradt, az sem készült el soha.
Az ágykeret összeszerelhetetlen, használatra alkalmatlan ezért a szállító visszavitte. Mindössze egy általunk sohasem kért matracunk van és a több napja tartó felfordulás ami a többi bútor "ideiglenes" elpakolásával jár.
Itt fontosnak tartom megjegyezni, hogy bár aznap már hiába kerestük az üzletet másnap ők jelentkeztek megoldási javaslattal: átszerelik fésűs fémakasztó illesztésűre a keretet. Természetesen ezt is elfogadtuk, de azzal a feltétellel, hogy próbálják ki, nálunk már ne legyen barkácsolás, fúrás, faragás se kopácsolás, különben visszalépünk a vásárlási szándékunktól.
A megrendeléstől számolt 3. hónapban meg is érkezett a megbeszélt időben (sőt annál korábban) a már ismert mókás javaslatokkal bíró szállító. Az ágy összeszerelését megint nem sikerült házon belül lekommunikálni, különben nem itt derült volna ki, hogy a fésűs fémakasztó átalakítása során vétett baki miatt ez lehetetlen.
Mókás javaslatokkal bíró szállító ezúttal azzal állt elő, hogy azért csak fizessem ki neki a teljes vételárat, mert neki le kell számolni a pénzzel. Értem a humort, ezért nem csak kinevettem, de a vételár java részét ki is fizettem neki. Csak a tények miatt jegyzem meg azt is, hogy erről semmilyen bizonylatot nem kaptunk.
Most tehát van egy matracunk, amit mi kértünk kerek 3 hónapja. Az ideiglenes matracot elvitték. Az ágykeret pedig darabokban várja, hogy valaki jöjjön barkácsolni, fúrni, faragni, esetleg kopácsolni.
Erre természetesen ismét időt kell szakítani, a VEVŐ ismét szakít rá időt...
-A VEVŐ őszintén kíváncsi, hogy mitől érezze elégedettnek magát a fentiek után MATRACGURU szerint?
-Arra is kíváncsi a VEVŐ, hogy MATRACGURU szükségét érzi-e, hogy az internet népe (pl a Tékozló Homár blog tisztelt olvasói) véleményt alkossanak a MATRACGURU hozzáértéséről?
-Kínzó kérdés, hogy tulajdonképpen a többszörösen átalakított, kilyukasztott, ha úgy tetszik sérült bútorra, milyen jótállás/garancia fog vonatkozni?
-Ezeket a nyilván szakszerű barkácsolásokat és átalakításokat esetleg fogja e rögzíteni MATRACGURU egy dokumentumban?
-Kaphat-e esetleg a VEVŐ valamilyen pénzügyi dokumentumot MATRACGURU-tól, amivel a kifizetett összegeket igazolhatja?

(#1661) Évi
2015-05-13 09:01:12

Kedves László!

Kérdésem,hogy a Dest Dream Wools jó választás 3 éves gyerek részére?

Több matrac rendelése esetén a szállítási díj vidékre többe kerül? 3-4 matrac.

E-mailben nem kaptam még választ.

Köszönöm!
Évi

(#1660) matracguru
2015-05-11 10:24:59

Kedves Bejja,

nem hiszem, hogy a 110kg gond lenne, egyáltalán nem egy extrém vagy kivételes testsúly. A kedvezőbb árfekvésben a Selna Comfort vagy a kicsit feszesebb Wool Extra matracok például 140kg-ig terhelhetők és egyáltalán nem járunk a csillagászati árkategóriában, hiszen egy 90x200 méretű matrac ezek közül olyan 40e körül mozog. Lehetőség szerint érdemes lenne próbálni matracokat, hogy melyik a kényelmesebb, komfortosabb az ő számára.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Bejja (#1659)
(#1659) Bejja
2015-05-11 10:17:46

Kedves Attila!
Fiam 110 kg,ezért nem tudom milyen matrac lenne neki a legmegfelelőbb,mivel a legtöbb matrac 100kg-ig van datálva.
Várom válaszát.

(#1658) matracguru
2015-05-04 05:16:53

Kedves Attila,

alap esetben természetesen minden alvási pozícióra megfelel a matrac, hiszen egy lágyabb, komfortosabb matracról van szó. Ami elképzelhető, hogy egy idő után a hason fekvés elmarad, hiszen a hason alvás jellemzően egy kényszerült pozíciónk arra az esetre, ha a testsúlyunkhoz képest túl kemény felületen fekszünk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Attila (#1657)
(#1657) Attila
2015-05-01 11:13:01

Tisztelt László!

Nagyon színpatikusnak találtam a
Medical Concept® LUXUS memory matrac leírását.
Kérdésem az volna,hogy mindegyik alvási testhelyzetben(hason oldalt)fekve
megfelelő alátámasztást és kényelmet biztosít-e.Sajnos kipróbálásra nincs módom.
Köszönettel.: Attila

(#1656) matracguru
2015-05-01 06:32:34

Kedves Attila,

egyik matracban sem tudnék kifogást találni ebben a kategóriában, amennyivel a Hilding Original Thermo matrac többe kerül, annyival az alsó tartó hab is sűrűbb alapanyagból van. Ennek ellenére míg a SenZone Memory matracok évek óta nagyon népszerű termékek, addig az Original Thermo matrac nincs a bestsellerek között. Ennek az lehet az oka, hogy egy kicsit árban feljebb a Hilsing Select Thermo sokkal népszerűbb és a nemrégiben megjelent Medical Concept Luxus matrac pedig mindkét előzőekben felsorolt matracot übereli jelenleg. Ebben az árkategóriában hasonló minőségű matracot -a Hilding Select Thermo és a Medical ÍConcept Luxus matracok kivételével- nem tudok ajánlani a választékunkból.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: attila (#1655)
(#1655) attila
2015-04-30 21:15:41

Kedves László!

Segítségét szeretném kérni vásárlással kapcsolatban.
Két matrac közül szeretném a jobb minőségűt és a számomra optimálisabbat megvásárolni.A súlyom:90kg.Fix ágyrácsom van.Többnyire hason és oldalt fekve alszom és derékfájós vagyok(valószínű a jelenlegi matracom miatt).
RelaXx® SenZone Memory Hard matrac és
Hilding Original Thermo memory matrac a két választott.Természetesen
más ajánlatát is szívesen megfontolnám.

Üdv. Attila

(#1654) matracguru
2015-04-29 06:26:37

Kedves Bea,

szerintem egy matrac nem attól lesz jó, hogy meghatározzuk, hogy milyen vastagságú rugókból álljon. Alapvetően a 2,2-2,4mm vastag rugózatok bonell rugók, bonellrugós matracokat pedig nem lehet zónákra osztani (attól függetlenül, hogy sok helyen így hirdetik) Erre a bonell rendszer tökéletesen alkalmatlan, mint ahogyan a megfelelő formakövetésre és a differenciált alátámasztásra is. Egy matrac szerintem majd attól lesz megfelelő, hogy valódi ergonómiai zónák vannak a matracban, hogy képes arra, hogy a testet egyenletesen alátámasztva tehermentesítse a gerincoszlopot.

Másik nagyon fontos szempont a matrac keménysége, hiszen az alátámasztásban és a formakövetésben a matrac keménységének elengedhetetlen szerepe van. A haboknak két értékük van és egy / jellel van ez a két érték elválasztba. Az első szám a hab tömegsűrűsége, ahogyan Ön is megadta, a másik szám pedig a hab keménysége. Azonos sűrűség mellett többféle keménység is elérhető és a formavágásoknak köszönhetően így végtelen lehetőség áll rendelkezésre.

Érdemes lenne matracokat próbálgatni és érdemes lenne ezt olyan helyen tenni, hogy értenek hozzá, ahol tapasztalat van ezen a téren és egy tanácsadóval közösen megtalálni a legmegfelelőbb alapanyagot, kialakítást és keménységet. Kizárólag csak adatok alapján szerintem csak vaktában lövöldözik az ember.

Amennyiben lehetőség van rá, úgy esetleg a Signum Medium matracot érdemes lenne kipróbálni, hasonló testsúly és problémák esetén sok esetben nyújtott eddig jó megoldást. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ez a matrac feltétel nélkül jó Önnek, próba nélkül ugyanúgy csak egy -félig- felelőtlen ajánlás.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: zella71 (#1653)
(#1653) zella71
2015-04-28 13:38:45

Kedves László!

Ágyéki gerincsérvem van,gerincferdülés és hanyag testtartás,70 kg vagyok.Tavaly az eurofoamnál egy hideghab matracot vettünk(35kg/m3 sűrűségű).Sajnos puhának érzem nem tudok rajta aludni.Matracvásárlás előtt állunk szeretnék jól dönteni ezét kérném a tanácsát én rugós matracban gondolkodom(+ purhab kókuszréteg és 7 ergonómiai zónás,a rugók 2,2 és 2,4 mm átmérőjűek).Előre is köszönöm a válasz és tanácsot.

Tisztelettel:Bea

(#1652) matracguru
2015-04-27 05:33:14

Kedves Feri,

igen, ez valóban nem egyszerű. Ami biztosan elmondható az az, hogy minden alapanyag típusnak (hideghab, memoryfoam, rugós matracok) meg vannak a belépő matracai, a közép kategória és a csúcs termékek. A legolcsóbb matracokat és ezen kategóriának a csúcstermékeinél megfigyelhető legmagasabb árat tekintve a habmatracok állnak a létra alján, a legdrágább habmatrac is ca. 350 000 Forint. Ezután jön a memory foam és vágül a zsákrugós matracok, amik a legdrágábbak a felső kategóriában és talán a legmagasabb árról is indulnak. Ezt csak az áttekinthetőség kedvéért írtam, viszont jól megmutatja, hogy a meghatározott 100e Forint kategóriában a legszélesebb választékot a habmatracok között fogjuk találni és talán az is kiolvasható belőle, hogy ezért az árért habmatracok között már egészen jót is lehet kapni, míg a többi alapanyag kategóriában (memory v. zsákrugó) szinte csak a belépő kategória körül keresgélhetünk.

BIztos, hogy az amlített márkáknak is vannak jó minőségű habmatracai, esetleg érdemes lenne a RelaXx Signum Medium és Signum Hard matracokra is vetni egy pillantást, ebben az árkategóriában (106 500) meglehetősen jó megoldás lehet. Természetesen a matracokat próbálni kellene lehetőleg úgy, hogy mindketten próbálgatják a matracokat. Jelentősebb súly különbség esetén (több, mint 20%) a Signum matracok egy huzat alá varázsolhatók pl. úgy is, hogy a nagy méretű matrac egyik oldala Medium a másik pedig Hard a matrachuzat alatt. Ez persze csak egy lehetőség.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Feri (#1651)
(#1651) Feri
2015-04-25 14:46:13

Kedves László,

a feleségemmel szekrényágy készíttetése mellett döntöttünk, amelybe szeretnénk matracot vásárolni.
Mivel semmilyen tapasztalatunk nincs ezen a téren úgy határoztunk, hogy elolvasunk egy csomó véleményt, hozzá szólást fórum bejegyzést prospektust és szakirodalmat. Ezután elmentünk üzletekbe és kipróbáltunk Confor és Cardo ezekből is puha, közepesen kemény, kemény, rugós illetve hideg hab szivacs matracokat és a tapasztalatok alapján egy megalapozott döntést szerettünk volna hozuni.
Jelenleg ott tartunk, hogy teljesen összezavarodtunk és totálisan tanácstalanok vagyunk.
Én semmilyen különbséget nem éreztem a matracok között, de ez lehet, hogy azért van, mert én képes vagyok bárhol, bármikor, bármin, bármilyen testhelyzetben elaludni.
Most azon gondolkodom, hogy lehet hogy nincs is olyan nagy különbség a gyártók termékei között minőségi szempontból és tényleg csak az dönt, hogy kinek milyen márka illetve technológia a szimpatikus ? Mint az autóknál, hogy mindnek van valami hibája, de egy bizonyos márka felé való elhivatottság ezt feledteti ?
A lényeg, hogy 100-110 ezer forintnál többel nem szánunk a matracra. Legyen szíves adjon tanácsot, hogy ilyen árkategóriában mi a legoptimálisabb döntés. Az ilyen árkategóriájú rugós matracoknál már inkább hosszútávon jobb a hideghab, vagy fordítva ? Vagy ilyen árkategóriában mindegy, hogy mit veszünk releváns minőségi különbség nincs a termékek között ?
Válaszát és tanácsát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Feri

(#1650) matracguru
2015-04-13 12:31:07

Kedves Zoltán,

a klasszikus 13+5 és a SenZone Memory matracok az alsó hideghab speciális profilozásában különbözik ez azonban a formakövetést, alátámasztást, szellőzést nagy mértékben befolyásolják. A felhasznált memoryfoam minkét esetben (Medium és Hard) 50kg/m3, azonban a memoryfoam keménysége tér el, értelem szerűen a Hard verzió keményebb, nagyobb keménységű memoryfoam kerül felhasználásra.
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoli80 (#1649)
(#1649) Zoli80
2015-04-13 11:11:36

Kedves László!

A Relaxx Senzone Memory és a Memory Classic 13+5 matracaikat nézegettem.
Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a Senzone Memory medium és a hard matrac összetételében, mert a leírásuk alapján olyan egyformának tűnnek. Ha jól emlékszem egy fórum oldalon olvastam Öntől, hogy a felhasznált alapanyagok ugyan azok mind a hideghab, mind pedig az emlékező hab esetén.
Valamint az is érdekelne, hogy a Senzone és a Classic matrac között a kialakított ergonómiai zónákon kívül van-e még valami más különbség is, mert elvileg ezek is ugyan abból az anyagokból vannak, mégis az egyik közepesen kemény, a másik pedig enyhén lágy.

Üdv: Tóth Zoltán

(#1648) matracguru
2015-04-10 21:12:09

Kedves Kata,

a matracok terhelhetősége természetesen személyre van megadva. A 220kg összes súly nem egy extrém szélsőség, természetesen érdemes matracvásárlás esetén figyelembe venni a nagyobb testsúlyt és a kiválasztandó matrac terhelhetőségét. Amennyiben nagy a súlykülönbség, úgy akár két keménységi oldallal rendelkező matracot is választhatnak vagy két külön matracot. Szekrény ágy legyártása előtt érdemes lenne majd konzultálni az ágy készítőjével két fontos adatot tekintve:

- mi a maximális matrac magasság, ami befér
- a kiválasztott matrac súlya, hiszen ehhez kell megválasztani a megfelő erősségű gázrugókat vagy rugó testeket.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Katalin (#1645)
(#1647) matracguru
2015-04-10 21:08:08

Kedves Attila,

a kérdés jogos. Amennyiben mindenkinek személyre szabottan kellene matracot készíteni, úgy nagyon drága termékeket kapnánk. A matracok zónázottsága valóban fontos és ezt az Ön által említett kérdést hivatott -legalább is részben- megoldani, hogy a zónázott matracokban úgy nevezett nyújtott zónák is találhatók. Ilyen (legszélesebb) zóna pl. a medence zóna, ahol viszonylag nagy tolerancia áll rendelkezésre. Ilyen zóna a vállzóna is. Természetesen nem lesz 100% pontos az egész, de még mindig sokkal jobb alátámasztást, sokkol pontosabb differenciált alátámasztást kapunk, mint egy zónák nélkül készülő matrac esetében.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Attila (#1643)

Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646