Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1646) matracguru
2015-04-10 21:04:04

Kedves Barnabás,

alapvetően az emlékezőhabok között is jelentős különbségek vanna úgy pl. fajsúlyban, mint keménységben. Egy 50kg/m3 tömegsűrűségű emlékezőhab sokféle keménységű lehet, így különböző keménységű matracokat kapunk a különböző keménységű memoryfoam habok által. Jellemzően a fix huzatos olasz vákuummatracok esetében (Memory Duat, Ceriflex Selena Comfort) az alsó tartóhabon az 5cm memory rétegből csak 3cm található, a következő 2cm pedig a matrachuzatba van steppelve. A fix huzatnak és a steppelésnek köszönhetően alapvetően egy kicsit feszesebb komfortot nyújtanak.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1645) Katalin
2015-04-09 23:08:07

Kedves László,

Segítségét szeretném kérni matrac vásárlásban.
Párom és én összesen 220kg tömeg körül mozgunk, mindketten túlnyomóan oldalt fekve alszunk
Jelenleg egy fekvőfelületet tekintve 160*200 szekrényágy készíttetésén gondolkozunk.
Milyen matracot javasolna számunkra?
Illetve hogyan értelmezhető az hogy ha egy matracnál azt írják hogy 160kg-ot bír?
Kb 120.000 ft-ot tudunk rá szánni.
Válaszát előre is köszönöm, kellemes napot
Üdv: Kata

(#1644) Barnabás
2015-04-09 15:12:56

Kedves László!

Köszönöm a kielégítő válaszát. Végezetül azt szeretném még Öntől megkérdezni, hogy egy memory matrac esetén mekkora az ideális hideghab, illetve memory hab vastagság? Valamint azt, hogy mi az oka annak, hogy két elvileg ugyan olyan rétegfelépítésű matrac esetén az egyik enyhén lágy, a másik pedig félkemény komfortú (lásd: RelaxX Memory Classic 13+5 és Best Dream Memory Duet matracok)?

Üdv: Barnabás

(#1643) Attila
2015-04-09 12:56:51

Kedves László,
matracvásárlás előtt állok, így az utóbbi időben sokat olvasok ez ügyben és járok üzletekbe próbálgatni.
Egy dolog szöget ütött a fejembe és erre eddig még sehol sem kaptam egyértelmű választ:
Mindenhol kiemelten kezelik az ergonómiai zónákat, ami szerintem is fontos.
Viszont nem tudom, hogy egy, mondjuk , 7 zónás matrac hogyan felelhet meg egy 160cm és egy 190cm magas embernek egyaránt, hiszen a testrészeik egészen máshova esnek.
Tehát hány cm magas emberekre alakítják ki a zónákat? ;)

Üdv Attila

(#1642) matracguru
2015-04-08 20:38:24

Kedves Zsuzsa,

az emlékezőhabok mellőzésével én is egyetértek, egyetlen gyerekem sem alszik emlékezőhabos matracon. Amivel érdemes számolni, hogy egy picit jobb matrac kibír majd 8-10 évet vagy akár többet is, tehát a matrac életének második felében már egy 16-18 éves gyerekről beszélhetünk, ami a tapasztalatok szerint már mind magasságban, mind pedig testsúlyban már vastagon a felnőtt kategória. Természetesen az egésznek határt szab majd a matracra fordítandó költségkeret is. Amennyiben 2-3 éves lenne, úgy a Junior Vital matracok megoldást jelenthettek volna. Érdemes lenne valóban a hideghab matracok között keresgélni és szerencsés lenne olyan matracot választani, aminek két különböző keménységű komfortoldala van. Fontos lehet azért, hiiszen a testsúly a következő években jelentősen nőni fog és a megnövekedett testsúlyt csak egy kicsit feszesebb matraccal lehet majd kellőképpen alátámasztani.

Egészen jó szívvel a mi termékválasztékunkból a RelaXx Signum Medium matracot tudnám javasolni, minden tekintetben megfelel a fenti problémák megoldására. Egyetlen hátránya, hogy a 7 ergonómiai szempontok szerint kialakított zóna a matracban a következő pár évben semmilyen előnyt nem jelent majd, azonban ezt ellensúlyozza majd, hogy azokban az években majd, amikor a megfelelő pihenés, alátámasztás majd sokkal fontosabb lesz, mint most a mozgékonyabb években, akkor ez a kialakítás majd nagy előnyt jelent.

Gyerekkorunkban azt hiszem minket sem kergettek az asztal körül, ha nem egy RelaXx Signum matracon hajtottuk álomra fejünket, így nem szabad, hogy lelkiismeret furdalást okozzon, ha egy sokkal egyszerűbb matracot választunk gyerekünk számára, így akár egy Ceriflex Classic Hard matrac egy matracvédővel vagy egy Selena Comfort is egészen jó megoldás lehet. A gyerekek vázizomzata sokkal erősebb, mint a mienk, ezekben az években a rendszeres mozgás, a helyes nappali testtartás még sokkal fontosabb, mint egy ergonómiailag megfelelő kialakítású matrac.

Persze ez csak az én véleményem, matrac szaküzletekben biztosan lehet még értelmes és valóban hasznos tanácsokat kapni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1641) gyereknekmatrac
2015-04-08 10:49:58

Kedves László!

Segítségét szeretném kérni. 9 éves gyereknek szeretnék matracot, de nem gyerekmatracot. Annyi mindent olvastam már és annyi üzletben jártam már (ahol persze mindenki esküdözött, hogy a saját terméke a legjobb)
Arra már rájöttem, hogy talán az én 9 éves, 30 kg-os gyerekemnek, nem az a legfontosabb, hogy hűű de kemény legyen (még akkor sem, ha nem 1-2 évre, hanem mondjuk 6-7 évre szeretnék neki matracot)
Vagy tévedek?
Memóriásat nem szeretnék, mert a férjemnek nem tetszik ez a besüppedős érzés (és hát néha ő is fekszik még a gyerek mellett) és talán már arra is rájöttem, hogy hideghab most épp a legjobb.

Néztem az Önök kinálatát. Kérem segítsen mit, melyiket javasolja. Rövidre szeretném már zárni ezt a matracvásárlás projektet.

Köszönettel,
Zsuzsa

(#1640) matracguru
2015-04-07 12:21:27

Kedves Barnabás,

alapvetően memory foam matracok esetében a memory réteg vastagsága a süppedési mélységet fogja eredményezni, tehát minél vastagabb a memory réteg, annál mélyebbre süpped az ember a matracban, így akár azt is mondhatnánk, hogy puhább a matrac. Ettől természetesen sokkal lágyabb, puhább matracok is vannak a piacon, a 13+5 nem tartozik a legpuhább matracok közé.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1639) Barnabás
2015-04-07 10:49:43

Kedves László!

Ismételten köszönöm a válaszát. Megmondom Őszintén, hogy jelenleg a RelaxX Memory Classic 13+5 matrac megvétele felé hajlok, mivel szimpatikus az amit erről a matracról olvastam és nem mellékesen most kedvező áron is hozzá lehet jutni. Már csak annyit szeretnék kérdezni, hogy ennek a matracnak az esetében az 5 cm vastag memory hab réteg ellenére is megfelelő keménységű a matrac? Gondolom az hogy kicsit lágyabb, az a felületére értendő jelen esetben és nem fogok belesüppedni.

Üdv: Barnabás

(#1638) matracguru
2015-04-07 07:20:17

Kedves Barnabás,

tekintettel, hogy a RelaXx matracok az édes gyerekeim, eléggé nehezen tudnék elfogulatlan véleméyt mondani. Minden esetre a jó minőségű 12+4 és 13+5 matracok között van a piacon és talán a Tencel szövet is emel még a teljes termékek minőségén. Értelem szerűen minél magasabb egy matracon az emlékezőhab réteg, annál lágyabb lesz a matrac, így az említett két emlékezőhabos matrac közül is a 13+5 matrac a kicsit lágyabb, komfortosabb.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1637) Barnabás
2015-04-06 19:22:54

Kedves László!

Nagyon köszönöm a válaszát. Sajnos a megvétel előtti matrac kipróbálásra nem igazán van lehetőségem. Mivel a jelenlegi ágyunkon (ami egy kb. 9 éves rugós francia ágy) is használunk egy 3 cm vastag memory hab matracot, amit nagyon szeretünk, így az szeretnénk, ha az új matrac is rendelkezne ilyen memory hab réteggel. Nézegettem az Önök kínálatában is szereplő RelaxX Memory Classic 12+4, illetve a RelaxX Memory Classic 13+5 matracokat. Ezekről a matracokról mi a véleménye?

Üdv: Barnabás

(#1636) matracguru
2015-04-03 17:44:48

Kedves Barnabás,

amennyiben jól értem, úgy keresünk egy megfelelő minőségű, hideghab vagy memoryfoam matracot, amelynek mosható a huzata és lehetőség szerint alkalmas legyen arra, hogy a két különböző testsúlyt megfelelően alátámassza és mindezt a 180-as méretben bele kellene gyűrnünk a 110 000 Forintba. Amennyiben egy kicsit feljebb lehetne kúszni, úgy a Signum Medium és Hard matracok egy nagy méretű Tencel mosható matrachuzatban vagy a amennyiben mindkettőjüknek azonos kényelem a megfelelő, úgy a Signum Hard matrac lehetne a befutó a mi kínálatunkból. Emlékezőhab kategóriában szerintem nem érdemes ebből a költség keretből gondolkodni, bár természetesen számtalan matrac van ebben az árkategóriában, valóban nagyobb "tudású" matracok inkább a 130-140e kategóriában találhatók. A Signum matracok igény esetén egy emlékezőhab fedőmatraccal memory komforttá varázsolhatók.

Természetesen a matracok kipróbálása nagyon szerencsés lenne.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1635) Barnabás
2015-04-01 09:47:09

Kedves László!

A tanácsát szeretném kérni. Egy 180x200 cm méretű matracra lenne szükségem. Én kb. 85 kg súllyal, a párom pedig kb. 75 kg súllyal van megáldva. Mind a ketten nagyobbrészt az oldalunkon szoktunk feküdni. Én sajnálatos módon szinte mindenre allergiás vagyok, így mindenképpen valamilyen levehető és mosható huzatos matracra gondolnék. Személy szerint a különféle rugós matracokat nem szeretem, így azoktól eltekintve Ön milyen matracot javasolna a részünkre, ha olyan 110 ezer forint környékén húznám meg a matracra fordítandó keretet.
Válaszát előre is köszönöm.

Üdv:
Barnabás

(#1634) matracguru
2015-03-25 18:06:14

Kedves Joci,

matracot felelősen interneten javasolni nem a legfelelősebb dolog, hiszen rengedeg dolgon múlik, hjogy egy matrac jó lesz vagy nem. Alapvetően elég sok alapanyag is rendelkezésre áll: hideghab, memoryfoam, zsákrugó, bonell, kókusz matracok, stb...

A Select Air egy jó minőségű hideghab matrac, szóba jöhetne akár a Hilding Select Multi zsákrugós matrac is, de egészen biztosan más gyártó kínálatában is vannak még megfelelő termékek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: joci (#1633)
(#1633) joci
2015-03-25 12:13:15

Tisztelt Pálinkás László
Koszonem a valaszt. Meg egy kerdes,ebben az arkatagoriaban on milyen matracot ajanlana ezek a parameterek figyelembe vetelevel? On szakerto.
Udv

(#1632) matracguru
2015-03-24 13:22:58

Kedves Joci,

a matracok keménységi meghatározása jellemzően csak irányadó, hiszen nem lehet tudni, hogy milyen testsúllyal fogják használni a matracot. Ugyanaz a matrac alacsony testsúly esetében kemény is lehet, míg jelentősen nagyobb testsúly mellett természetesen puhább érzetet ad. A Hilding Select Air matrac 80kg környéki testsúly mellett valóban félkeménynek mondható, ami a testsúly emelkedésével fokozatosan lágyabb komfortot jelent. Egészen biztos, hogy 121kg esetén a Hilding Select Air matrac nem lesz kemény.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Joci (#1630)
(#1630) Joci
2015-03-24 10:43:55

Tisztelt Laszlo
Tanácsára lenne szükségem.Vásárolni szeretnék 160X200 matracot.A valasztas
Hilding Select AIR High Tech matracra esett.Testsuly 121kg,jellemzoen oldalt fekvo helyzatban alszom. Ugy olvastam ez a matrac inkabb felkemeny(tul kemenyet nem szeretnek),mit szol a valasztashoz?
Esetleg mi mast ajanlana.
Szep napot

(#1629) matracguru
2015-03-22 18:41:10

Kedves Gábor,

úgy gondolom, hogy az írása nem tartozik szorosan a matrac fórum témái közé, de az esetek 99,9%-ában nem szoktam moderálni a matracguru fórumot, úgy gondolom, hogy ettől (is) lesz életszagú, ízletes és kerek egész egy szakmai fórum. A matrac otthoni próbában én személy szerint ugyan nem hiszek, hiszen csak a nagyon nagy tévedéseket lehet ezzel a módszerrel elkerülni, ami ugyanakkor elkerülhető a megfelelő számú és minőségű matrac próbálgatással és a megfelelő szakmai tanácsadással is. Ez az opció inkább csak amolyan megnyugtató plusz szolgáltatás, amit elsőként vezettünk be a matracüzletek között és célja valóban szinte csak a megnyugtatás és az önigazolás megerősítése.

Egy termékkel kényelmi probléma esetén három lehetséges dolog történhet, amennyiben Ön kiválasztott egy matracot a próbák során.

1., A matrac nem olyan komfortot nyújt, mint amilyet a kereskedésben tapasztaltunk. Erre nagyon kicsi esély van, bár a matracoknak a használat során van némi felpuhulásuk, ez a megvásárolt matraccal pár napon belül szintén megtörténik a szükséges mértékben. Amennyiben ez valóban így van, akkor természetesen erre vannak mérési metódusok, amivel megállapítható, hogy az Ön által vásárolt matrac valóban nagyon eltér a bemutatott matractól.

2., Önök nem megfelelő terméket vásároltak. Számtalan esetben fordul elő, hogy nyilvánvalóan a testsúlyhoz, az alvási szokásokhoz nem megfelelő termék kerül kiválasztásra, amit kollégáim és bármelyik hozzáértő szakember finoman megpróbál elmagyarázni. Erre áétalában az "orvosom ezt javasolta" vagy a "keményebb matracokat jobban szeretem" válaszok szoktak érkezni, ami előtt minden szakemben kénytelen meghajolni és értékesíti ezek után a nyilvánvalóan -szigorúan szakmai szempontok szerint- nem megfelelő keménységű matracot. Ebben az esetben sajnos valóban nem tudunk segíteni.

3., A 2. esetből kiindulva megpróbálunk valami kompromisszumos megoldást találni. Ennek természetesen feltétele, hogy nem az első pont legyen a téma, ugyanis akkor a gyártó utasításai alapján elvégzett tesztek eredményeként a gyártó fogja meghatározni, hogy a termék garanciális csere alá esik-e vagy sem. Több esetben cseréltünk méltányosságból már matracot, bár nagyon-nagyon ritka a "mellé választás" nálunk, mégis amikor előfordul és pozitív hozzáállással érkeznek hozzánk -eddig minden esetben segítettünk.

Természetes, hogy az Öntől esetlegesen visszavett beszámított matrac egy használt termék, amit nekünk majd mint használt matracot kell értékesítenünk és éppen úgy ahogyan Ön sem szeretett volna egy használt matracot vásárolni, úgy a következő Vásárlónak, aki kompromisszumot kötve hajlandó lesz befeküdni egy olyan ágyba, amelyen mások már aludtak (ez persze érdekes, hiszen a szállodákban mindig ezt csináljuk) csak jelentős árengedménnyel lesz hajlandó megvásárolni a kérdéses matracot.

Úgy gondolom, hogy ez a téma azonban továbbra sem tartozik a fórum témái közé, így azt kérném Öntől, hogy további az üggyel kapcsolatos levelezésünket a palinkas@matracker.hu mail címen folytassuk tovább.

Köszönöm szíves megértését.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Gábor (#1628)
(#1628) Gábor
2015-03-21 15:39:05

T. Pálinkás László Úr !

Bízva Cégük hírnevében,kedvet kapva a jó minőségű matrac vásárlásához 2015.02.27. napján párommal vásároltam az Önök XIII. ker. Lehel u. 33. szám alatt lévő üzletében egy Ceriflex Lana Merinos 140x200 méretű matracot.

A vásárlás úgy történt, hogy ott az üzletben helyben végig kipróbálgattuk a matracokat és az ottani tapasztalatok valamint az eladók útmutatása alapján választásunk a jelzett matracra esett.

Ahogyan azt kell hazavittük és az utasítás alapján kicsomagoltuk, majd 24 óra elteltével használatba vettük.

Párom már a második éjszaka után jelezte, hogy keményebb, kényelmetlen a matrac
a kelleténél. Ezt követően elkezdtem hívogatni telefonon üzletüket, hogy jelezzem a problémát de egyáltalán nem tudtam elérni senkit. A mai napon nyitáskor befáradtam az üzletükbe és elmondtam problémánkat az ott tartózkodó idősebb eladónak aki annak idején is kiszolgált minket. Igazából megkérdeztem tőle, hogy van-e arra mód hogy kicseréljék a matracot egy másik megfelelőre akár
pénz ráfizetéssel is. Az eladó akire nem mondhatnám, hogy nagyon kedves lett volna, közölte , hogy ez egyáltalán nem lehetséges, mert a matrac higiénia terméknek minősül. De azt is elmondta, amit a vásárláskor elfelejtett, miszerint az ilyen és ehhez hasonló problémák kiküszöbölésére van olyan megoldás, mely szerint kaució fizetése ellenében két nap kipróbálásra el lehet vinni a vásárolni kívánt matraccal megegyező típust. ( ez feltétlenül fontos lett volna a magas minőség és ár miatt ) Ez esetünkben nem történt meg.
Ezúton kérném a szíves segítségét, hogy esetlegesen megoldhassuk ezt a felmerült
problémát , mely jelen esetben akadályoz minket a kényelmes alvásban, pihenésben.

Válaszát előre is megköszönve:

Gábor

(#1627) matracguru
2015-03-16 20:25:11

Kedves Dorka,

attól félek, hogy nem tudok konkrét tanácsokkal segíteni. A gerincferdülésnek a matrac kiválasztása szempontjából nem sok jelentősége van kivéve talán, hogy érdemes lenne a matrac próbák során ezekre a területekre különösen figyelni, figyelni a matracon esetlegesen kialakuló túlzott nyomáspontokat. Nagyon fontos lehet, hogy egy matrac komfortja, egy matrac keménységének megítélése egy részt testsúly függő másrészt sokat számít a hozott, eddig megszokott komfortérzet. Testsúly adat nélkül még csak vaktában sem lehet semmit tanácsolni, hiszen bármelyik matrac lehet puha is vagy kemény is attól függően, hogy 60 vagy 160 kg-os személy fekszik rajta. Érdemes lenne -amennyiben a lehetőségeik engedik- ellátogatni egy matracszaküzletbe és segítő, hozzáértő tanácsadás mellett próbálgatni a különböző alapanyagokat, keménységeket, komfortokat.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1626) dorka1966
2015-03-16 12:28:30

Tisztelt László!

Tanácsára lenne szükségem.Vásárolni szeretnék 180X200 matracot.Gerincferdüléses,izületi problémás 60 éves férfinak.Jóminőségű és nagyonkényelmes alvás szempontból.Nemtudom,hogy memoriahabos vagy milyen,de zsákrugos és 7 zonásat szeretnék.

Köszönettel dorka

(#1625) matracguru
2015-03-12 07:05:26

Kedves Juhkar77,

ez a fajta gyilkolás sajna egyik matracnak sem tesz majd jót hosszú távon. Olyan 15-16cm vastag lehet a matrac ami az ágyban van, egészen biztos, hogy lehet találni ebben a magasságban keményebb matracot (Ceriflex Classic Hard például). Azt viszont nem tudom megmondani, hogy mennyire hajlik majd illetve, hogy a hajtogatástól milyen változáson, felpuhuláson, stb. megy majd keresztül.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: juhkar77 (#1624)
(#1624) juhkar77
2015-03-11 13:30:06

Tisztelt Pálinkás Úr!
Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy van egy Andante Dream kanapé, melyet - sajnos a lakás korlátai miatt - francia ágyként használunk.
A gyári matrac sajnos nem elég kemény, és kényelmetlen az alvás rajta.
Tudna e ajánlani egy az Andtane Dream kanapéval kompatibilis matracot (200x160cm), mely kellő merevségű, keménységű, de a kanapét még össze tudjuk zárni.
Válaszát előre is köszönöm!

(#1623) matracguru
2015-03-10 20:32:07

Kedves Melinda,

szállítási határidő ha nincs készleten 3-4 hét. CA. 13cm. Szállítási költséget legyen kedves az üzlettel egyeztetni. Vannak antibakteriális habok. Vannak antibakteriális matrachuzatok.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: mazsika (#1621)
(#1622) mazsika
2015-03-10 11:34:41

Kedves László!

Ha egy táskarugós (gyermek) matracon 3 cm hideghab van, az a vastagság elég a kényelmi, egészségügyi szempontok figyelembevételével?
Várom a válaszát az előző kérdésemben feltett Junior Vital prémium matracra vonatkozóan.
Az antibakteriális hideghab matrac külön van valamivel kezelve, vagy maga a hideghab speciális jellegű és ezért antibakteriális?
Üdvözlettel, Csiki Melinda

(#1621) mazsika
2015-03-10 08:28:10

Kedves László!

A Junior Vital Premium matracot milyen határidővel tudnák kiszállítani? Ennek a matracnak milyen a vastagsága? Van rá garancia, ha igen, akkor hány év? Mennyi lenne a szállítási költség Mosonmagyaróvárra?
Üdvözlettel, Csiki Melinda

(#1620) matracguru
2015-03-10 05:43:03

Kedves Melinda,

a Young Base matrac gyártása megszűnt és ca. mostanra a készlet is elfogyott.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: mazsika (#1618)
(#1618) mazsika
2015-03-09 21:03:52

Kedves László!

Mik a gyakorlati/vevők általi tapasztalatok a Hilding Young Base hideghab vákum matracról? Alkalmas ez a matrac mindennapos használatra? Azonos tulajdonságokkal bír. mint egy átlagos hideghab matrac (a vákum csak a csomagolás technikáját jelenti)? Hány kg ennek a matracnak a terhelhetősége (az információkban 80 kg van megadva, ez valóban annyi)? Minőségileg, illetve kényelmi szempontból milyen ez a matrac, egyenlőre egy 4 éves gyermek számára is megfelelő-e? Mennyi idő alatt tudják kiszállítani? Vidékre (Mosonmagyaróvár) 6.000,- forint a szállítási díj? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel, Csiki Melinda

(#1617) mazsika
2015-03-09 14:27:06

Kedves László!

HR hideghab matracok közül, akár felnőtteknek való matracok esetében is, mely márkák jöhetnek szóba, amelyek jó minőségűek, illetve elfogadható árúak?

Üdvözlettel, Csiki Melinda

(#1616) matracguru
2015-03-09 14:15:23

Kedves Melinda,

alapvetően ha az ember egy rendes felnőtt matracot vesz értelemszerűen magasabb árban, akkor az ugyan jobb alapanyagokból is lesz, vastagabb is lesz, meg talán még zónázott is, azonban ezek az előnyök egy jó ideig még semmilyen célt nem szolgálnak majd. Természetesen nem lesz baja tőle. HR kifejezett gyerekmatracrokról csak 60x120 és 70x140 méretekben tudok. Ettől persze lehet, hogy van...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: mazsika (#1615)
(#1615) mazsika
2015-03-09 13:42:48

Kedves László!

Milyen magasságú matrac ajánlott gyerekeknek, mivel ebből is elég széles a paletta, elég kb. 12-13 cm, mivel felnőtt matracok között van 17-20 cm-es matrac is, de gyermekmatracban is láttam 9 cm-es HR hideghab matracot (igaz volt benne középen egy réteg kókusz is, így nem tudom mennyi lehetett a tényleges hideghab vastagság). HR hideghab matracból létezik hazai forgalomban gyermekmatrac? Fontos, hogy gyermekmatracot vegyünk a gyermeknek, vagy kaphat felnőtteknek való hideghab matracot, mi a különbség, milyen gondot okozhat a felnőtt hideghab matracon való alvás a gyermeknél gerinc szempontjából? Köszönöm a segítséget, üdvözlettel, Csiki Melinda


Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646