Paplanok

(#1829) matracguru
2015-09-27 09:53:06

Kedves Helga,

először is elképzelhetetlennek tartom, hogy semmilyen kísérőokmányt nem kapott a matracokhoz, hiszen a termékeket minden esetben egy kiadási jegyzék, egy számla és egy garanciajegy kíséri. Természetesen utánanézek, hogy nem maradt-e a szállítóknál a paksaméta.

A Junior Vital matracok esetében is egy ú.n. elasztikus dupla huzat található a matracon. Ez a huzat -mint szinte minden mosható matrachuzat- három rétegből áll. Legfelül a funkcionális textília, középen egy 20-300gr/m2 sűrűségű poliészter töltet és legalul egy nagyon vékony fályolflíz. Ez a három réteg van a steppelés mintájával összevarrva.

Ezen rétegek egyike sem vízzáró, mindegyik réteg átereszti a vizet, nedvességet. Azt tudnám elképzelni, hogy esetleg a mennyiség nem volt elegendő ahhoz, hogy átérjen a huzaton. A matrachuzatok feladata, hogy felvegyék ezt a nedvességet -kicsit hasonlóan az itatós papírhoz- eloszlassák azt a legnagyobb felületen és a lehető leggyorsabban elpárologtassák azt.

Minden esetre nem ártana egy kicsit hagyni a matracmagot (matrac belső) is egy kicsit a huzat nélkül szellőzni, legalább addig, amíg a matrachuzat mosás után rendesen megszárad. A mosásnak a matrachuzat semmilyen tulajdonságán nem szabadna hogy változtasson.

Gyerekmatracok -és most már a többi saját gyártású matracok esetében is- oldószeres ragasztó helyett évek óta vízbázisú ragasztót használunk. Környezetkímélő, nem büdös és nem egészségtelen. Ebből adódóan ha a technológiai fegyelem nincs megfelelőképpen betartva (száradási idő), akkor előfordulhat némi nedvességtartalom, de semmi esetre sem olyan mértékű, hogy az ne párologna el magától vagy hogy az a matracra káros kihatással (pl. penész) lenne. Ilyenre még nem volt példa soha.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646