R E G I S Z T R Á C I Ó N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!
A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook LIKE-ért!
Jó reggelt!
AZ lenne a kérdésem, hogy a szállítási költségen lehet e alkudozni, vidékről rendelnék matracot és faágyat és nem mindegy, hogy pluszba még mennyit fizet az ember. Sok helyen ingyenes a kiszállítás, maguknál meg ha jól láttam 10 000. vidékre.
Üdv, Joe
Kedves Barbi,
igyekszünk mindenben a segítségére lenni.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás
Akkor végülis bármelyik matracot meg lehet venni egészségpénztárra? pontosan 44.000 lenne kb az egészségpénztár, a többi pedig készpénz. akkor lehet azt is amelyik nem Best Dream,Billercack..stb?
Kedves Árpád,
alapvetően a normál memory foam alapanyagoknál az 50kg/m2 sűrűségű emlékezőhabból készülő matracok már jónak számítanak. Ennél lényegesen alacsonyabb fajsúly mellett is kínálnak a piacon matracokat. Normál memóriahab esetén a fajsúly emelkedésével három dolog következhet be:
-nem biztos, hogy annyi a fajsúly (azért Magyarországon vagyunk)
-csökken a légáteresztő képesség, jobban fülledhet
-emelkedhet a matrac ára
Én nem ragaszkodnék okvetlenül a magas fajsúlyhoz, de ez természetesen mindenkinek a saját döntése, amennyiben Ön nagyobb biztonságban érzi magát nagyobb fajsúly esetén, úgy érdemes azt rendelni.
Fontos megjegyeznem, hogy a fajsúly emelkedése vagy csökkenése a memoryfoam keménységével nem áll szoros összefüggésben, alacsony fajsúly esetén is lehet kemény a memóriahab és fordítva.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Tisztelt Pálinkás Úr!
A memory matracok közül milyen jelentősége van az 50 kg/m3 vagy a 60 kg/m3 típusoknak? Esetleg tartósságban? Kipróbálni sajnos nem tudom, mert itt nincs ilyen üzlet.
Üdvözlettel:
Árpád
Kedves Kavi,
a Scheuermann-kór egy nagyon kellemetlen betegség, amennyire ismereteim engedik a meglévő állapot rögzítése, a tovább i romlás megakadályozása és a fájdalom csökkentése a maximum, ami elérhető. Viszont matrac szempontjából szerintem úgy érdemes kezelni, mint állapot. Arra szeretnék kilyukadni, hogy a gerinc ferdülése a csigolyák ékesedésével sajnos rögzül, innentől ezt lenne érdemes a gerincoszlop természetes formájának tekinteni. Ez majd ugyanúgy alátámasztást igényel és formakövetést, hogy a -bár deformált formájú- porckorongok is tudjanak térfogat növekedni, tápanyagot felszívni, regenerálódni.
Erre a nagyon kemény matrac szerintem majd ugyanúgy alkalmatlan lesz, mint normál gerincív esetén és természetesen a túl puha matrac sem hozza majd a kívánt eredményt.
Valami olyan matracot kellene keresni, ahol:
-a vállrész ki van könnyítve, hogy hanyatt fekve ne felfeküdjön a hát, hanem besimuljon. Szerintem ez lenne a legfontosabb szakasz, aminek a kényelmét, a természetes pozícióban történő alátámasztását meg kell oldani.
-a medence rész meg van erősítve, hogy a kemény jellege megmaradjon a matracnak.
Ez nem lesz egy kétperces menet, hanem -tapasztalataim szerint- türelmes és hosszan tartó válogatás előzi majd meg. Mindenképpen el kellene kezdeni próbálgatni a matracokat, figyelni, hogy hol nyom, hol feszít és elkezdeni szűkíteni a választékot 1-2 szóba jöhető matracra.
A MAtracGuru szolgáltatásai közé tartozik, hogy amennyiben a szóbajöhető 1-2 matrac meg van, akkor 1-2-3 napra el lehet vinni a matracot kipróbálásra, hogy az éjszakai pihenés során hogyan reagál Ön a matracra.
Semmi esetre sem kapkodnám el a matrac választást, bár a kialakult állapotban jelentős javulást várhatóan a legmegfelelőbb matrac sem fog hozni, az állapot konzerválásában és a fájdalom csökkentésében jelentős szerepet játszhat.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves László,
Scheuermann kóros vagyok, már 13éves korom óta. Férjemmel többféle matrac vásárlásával próbálkoztunk, de minden reggel erős hátfájással ébredek. Abban kérném a segítségét, hogy merre érdemes elindulni matrac keresés közben,ami ilyen problémákra is jó lehet.
köszönöm:
Kavi
Kedves Zsu,
bocsánat, most láttam csak a kérdést... Mindkét memory matrac típusból lehetséges az egyedi méret, a 220cm hosszúság felára 10%, a szállítási határidőre 3-4 hetet mondanék szemben a normál méretű matracok szállítási határidejével, ami ca. 2-3 hét.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves Barbi,
ez az egész egészségpénztári matrac elszámolás egy kicsit zavaros. Gyakorlatilag hivatalosan alig van egy-két gyártó, amit el lehet számolni egészségpénztárra. A Billerbeck, BestDream, stb. ORKI engedélyek már réges régen lejártak, az egészségpénztárak azonban befogadják ezeket a számlákat (jutalékból élnek ők is).
Szóval egy kicsit a tűrt kategóriában van mind a Vásárló, mind a kereskedő, mind az egészségpénztár.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás
Kedves László!
EP elszámolás miatt IS :) .Illetve a Best Dream matrac komolyabbnak tűnik.
Konkrétan kb. 44.000 Ft lenne ami EP-ra, a többi készpénz lenne.A másik matrac is megoldható lenne?Mindenképpen személyesen kellene az EP miatt a fizetést megoldani, igaz?
Kedves László,
Egyedi méret felől szeretnék információt kérni.
Két típust választottam ki Önöknél (BodyLine Memory 12+4 matrac vagy RelaXx Memory Classic 12+4 matrac)Méret amire szükségem lenne az 180 x 220 cm.
Megoldható lenne? Ha igen az árára és a szállítási feltételekre lennék kiváncsi:)
Válaszát előre is köszönöm
Üdv
Zsu
Kedves Barbi,
természetesen sok minden megoldható, igyekszünk minden egyedi esetet a lehető legegyszerűbben megoldani. Kérném, hogy a bonyolítással kapcsolatban keresse Fülöp Viktor kollégámat a 20/911 60 51 telefonszámon vagy a dozsa@matracguru.hu email címen. Mindenben az Ön rendelkezésére fog állni.
A Memory matrac és a Best Dream Siglo matrac azonban két, karakterében teljesen eltérő matrac. Annyi lenne a kérdésem, hogy csak az egészségpénztári elszámolás miatt módosult a matrac típusa vagy egyéb más ok áll a döntés háta mögött?
Üdvözlettel:
Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás
mégsem az a matrac lenne amit előbb írtam,hanem ez:Best Dream Siglo matrac.Ez vásárolható EP-ra. remélem utalványra is. köszönöm
Kedves László!
Nekem olyan kérdésem lenne,ogy megoldható lenne e a következő matracnak a házhoz szállítása valamilyen módon BodyLine Memory 12+2 matrac(200x200)??
A promlémám azt ,hogy egy részét ticket wellness utalvánnyal fizetném.
Ha postai úton vagy csomagküldő szolgálattal nem, akko rúgy megoldható lenne e, hogy egy ismerős bemegy,kifizeti, és Önök elküldik nekünk?természetesen álljuk a szállítás költségét.Nagyon messze lakunk,ezért kérdezem, és az a matrac amit szeretnénk,most pont féláron is lenne.Köszönöm előre is!!
Kedves Gábor,
semmi gond, a második hozzászólást töröltem. A Junior Vital matrac esetében a két oldal alapanyagban és vastagságban is eltér egymástól, a vékonyabbik réteg lesz majd a lágyabbik oldala. Alapvetően egy feszes, határozott matrac ez így is, viszont a testsúly növekedésével majd igény lesz rá, hogy a vastagabbik, feszesebb oldalára fordítsa meg az ember a matracot.
http://www.matracguru.hu/termek/junior_vital_gyerekmatrac (metszetkép)
A Junior Vital és Junior Vital Premium matracok huzatai között az alapvető különbség -a mosási hőmérsékleten túl, hogy a Junior Vital egy egyszerű alap matrachuzat, különösebb hozzáadott érték vagy kiemelkedő tulajdonság nélkül; a Junior Vital Premium gyerekmatrac huzata pedig egy Tencel szövet, amely cellulóz alapú szálakat tartalmaz, így jobban szabályozza a nedvességet, gyorsabb párolgást, szárazabb alvási klímát jelent.
Használják egészséggel a matracot.
Még egyszer elnézést a késésért, a tegnapi érkezés megszervezése egy logisztikai rémálom volt és a nap végén egy 3,5 tonnás autó az Ön 80x160cm méretű matracával indult útnak. Persze ez a mi gondunk, viszont egy elégetett Vásárló mindent megér:-)
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Bocsánat, de valamiért minden oldalfrissítésél újra elment az előző hozzászólásom...
Nem volt szándékos.
Tisztelt Pálinkás Úr!
Tegnap megérkezett a Junior Vital matracunk, de sehogyan sem tudom eldönteni, hogy a két éves lányomat melyik oldalára fektessem... Nekem egyforma keménységűnek tűnik mindkét oldal. Kérem, hogy segítsen: hogyan tudom eldönteni, hogy a két szivacsréteg közül melyik legyen felül? A vékonyabb, vagy a vastagabb?
Továbbá még azt is szeretném megtudni, hogy miben tér el a Vital és a Vital Prémium huzata (a mosási hőfokon kívül), mert a képeken mindkettő egyformának látszik...
Üdvözlettel:
Szabó Gábor
Tisztelt Pálinkás Úr!
Tegnap megérkezett a Junior Vital matracunk, de sehogyan sem tudom eldönteni, hogy a két éves lányomat melyik oldalára fektessem... Nekem egyforma keménységűnek tűnik mindkét oldal. Kérem, hogy segítsen: hogyan tudom eldönteni, hogy a két szivacsréteg közül melyik legyen felül? A vékonyabb, vagy a vastagabb?
Továbbá még azt is szeretném megtudni, hogy miben tér el a Vital és a Vital Prémium huzata (a mosási hőfokon kívül), mert a képeken mindkettő egyformának látszik...
Üdvözlettel:
Szabó Gábor
Kedves Sára,
lehet, hogy kicsit hiányos a méret feltöltés a matracguru.hu oldalon, igyekszem pótolni. A Dunlopillo Kontiflex KF és Motor is 200cm hossz mellett a következő méretekben elérhető, illetve rendelhető:
80, 90, 100, 120, 140.
http://dunlopillo.hu/images/album/downloads/KontiflexMotor.pdf?157
A Dunlopillo ágyrácsait is be lehet aplikálni egy felnyitható, beépített ágyneműtartós ágykeretbe, viszont be kell avatkozni a szerkezetbe és így a teljes garancia elveszik.
Amennyiben elfér, én mindenképpen a 160x200cm méretet javasolnám, hiszen ebbe már 2db 80x200cm méretű ágyrács való, ezek külön-külön is állíthatók (két külön matraccal persze). A Dunlopillo 140x200cd méretű ágyrácsok vastagabb lécezéssel készülnek, így szinte kizárt, hogy egy léc eltörjön benne, viszont ha állítható szeretnének, akkor az egész egybe állítódik majd, ami azért zavaró lehet, ha az ágyat ketten használják...
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves László,
köszönöm gyors válaszát! Korábbi leveleiben úgy láttam, a Dunlopillo ágyrácsot javasolta. A Kontiflex Kf úgy látom még nem kapható (mikorra várható?), a Kontiflex motor pedig nem kapható 140cm-ben. Mit ajánl? Más gyártású ágyakba beépíthetők-e biztonsággal ezek a rácsok? 160-180cm-es ágyakba 2 külön rács van. A 140-es gondolom egybe készül. Nem kockázatos, hogy idővel esetleg eltörik?
Üdvözlettel:
Sára
Kedves László,
köszönöm gyors válaszát! Korábbi leveleiben úgy láttam, a Dunlopillo ágyrácsot javasolta. A Kontiflex Kf úgy látom még nem kapható (mikorra várható?), a Kontiflex motor pedig nem kapható 140cm-ben. Mit ajánl? Más gyártású ágyakba beépíthetők-e biztonsággal ezek a rácsok? 160-180cm-es ágyakba 2 külön rács van. A 140-es gondolom egybe készül. Nem kockázatos, hogy idővel esetleg eltörik?
Üdvözlettel:
Sára
Kedves László,
Üdvözlettel:
Sára
Kedves Sára,
bükk ágykeretek esetén -tekintettel, hogy bükkből saját gyártásunk van- megoldható a rugalmas ágyrács is, tehát nem kell okvetlenül kizárni, bár az említett összes matrac típus az egyszerű fenyő ágybordán elműködik. A felsorolt összes matracról lehet jó és kevésbé jó tulajdonságokat elmondani, kétségtelen, hogy mindegyik típus más komfort, más keménység, más tulajdonság, így részleteiben nem is taglalnám őket, a Cardo matracok áráról pedig mindenki úgyis levonja a kellő megítélést.
Azt javasolnám, hogy érdemes lenne valamikor próbálgatni egy kicsit ezeket a matracokat, biztos, hogy már az első alkalommal különböző okok miatt egy párat kifognak húzni a listáról.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves László! Minél többet olvasok a matracokról, annál jobban elbizonytalanodom. Gázrugós ágyneműtartós 140cm-es ágyat szeretnénk venni,úgy tudom ez kizárja a rugalmas ágyrácsot(?!), így jó néhány matracféleség eleve kizárt. 50+, elég különböző méretű (165/70, 195/100) házaspár vagyunk, ami tovább nehezíti a választást. Félkemény zsákrugó+ (memory?, hideg?)hab matracot gondoltunk, (Hilding orig multi medicott, Billerbeck Portofino v. Bahama Nova, Rottex TR-ex), de felmerült a vastagabb, több rétegű habmatrac is ( Billerbeck Basel, Davos), illetve érdekesnek tűnik a habrugós (Swiss Tech Dynamik). Tetszenek a Cardo premium-gold matracai, csak aránytalanul drágának tűnnek (300e fölött).
Várom megtisztelő válaszát!
Üdvözlettel:
Sára
Kedves Tamás,
szerintem nem. Eleinte az alacsony tömegsűrűségű, olcsó habokból készülő vékony matrac kemény lesz majd (főként a 3-6 évesek súlyához, így az elején ezért nem a legmegfelelőbb megoldás; később viszont a terheléstől majd nagyon felpuhul és a felpuhult 10cm vastag matrac nem lesz alkalmas arra, hogy befogadja a majd nagyobb testsúly, hogy lekövesse annak formáját és megfelelően alátámasszon.
Amiből érdemes lenne kiindulni az az, hogy a most 3-6 éves gyerek pár év múlva 10-15 lesz és a mai gyerekek azért nem a legkisebbek. Lenne a Junior Vital matrac, ami ca. ezt a problémát hivatott megoldani, tehát már nem csak egy egyszerű szivacs, de még nem egy vastag és drága felnőtt matrac, de a 6 éves esetében már elgondolkoznék, hogy egy ca. 10 év élettartammal számolható matrac esetében már 16 lesz. Az ő esetében én inkább egy belépőkategóriás hideghab matracban gondolkodnék el, Swiss Dream Sleep Standard, Best Dream Siglo matrac, Hard Comfort, stb...
Vagy kicsit kompromisszumot kötve egy jobb matracot kiállításból, rengeteg ilyen matracunk van a Dózsa György úton a MatracGuru üzletben: kifutó matrac, megszűnt termék, szállítási sérült matracok...
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves László! Ágy, illetve matrac vásárlás előtt állunk. Az ágy tekintetében sikerült döntenünk, emeletes ágyat kapnak a fiúk (3 ill. 6 éves). Az ágyhoz a kereskedő egy 200x90x10 cm nagyságú habszivacs matracot ajánl. Nekem ezzel a 10 cm-rel van gondom, az ő elmondása szerint inkább kemény matracról beszélünk. Ilyen vastagságú matrac lehet hosszútávon megbízható, illetve komfortos?
Köszönettel, Tamás
Kedves Krisztián,
motoros ágyrácsok között óriási különbség van, csak a két példánál maradva, összehasonlítva a szlovák és a német ágyrácsot (Flexx vs. Kontoflex Motor)
Tehát a Kontiflex Motor amennyivel többet tud:
-alapvetően német ágyrács, de ez nem annyira fontos
-bükk rétegelt keresztlécek, szemben a nyírrel
-vastagabb keresztlécek, nagyobb teherbírás
-több deréktáji keménységállítás (6 lécen, szemben az öttel)
-kikönnyített vállrész az ágyrács léceiben
-minőségibb tartóbakok
-felső felfüggesztése a léceknek (a teljes felület rugalmas)
-vastagabb, erősebb fa keret, magasabb ágyrács, jobb vasalat
-erősebb motorszerkezet
-vészeseti leeresztő (9V elemmel lehet leereszteni áramszünetnél)
-áramstop a konnektornál (feszültségmentes, elektroszmog mentes rendszer)
-10 év garancia a rács szerkezetére és 2 év a motorra
Én mindenkinek igyekszem azt javasolni, hogy amennyiben a pénztárca megengedi, úgy a Dunlopillo Kontoflex Motor ágyrácsnál nem érdemes gyengébbet, olcsóbbat venni. Természetesen ha az anyagi lehetőségek ezt nem engedik meg, akkor az alacsonyabb kategória is szépen elműködik, teszi a dolgát.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves László!
Köszönöm a javaslatát, de az is érdekelne, hogy melyik motoros ágyrács megbízható.
Láttam 60e és 100e körülieket, de nem igazán tudom, hogy a kettő között az áron kívül, milyen lényeges különbség van. Pl. FleXx motoros, vagy Dunlopillo.
Köszönettel: Krisztián