Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#722) Pompom
2013-10-15 08:14:40

Tisztelt Matracguru!
Az lenne a kérdésem, hogy amennyiben egyedi elképzelésű bükk ágyat szeretnék rendelni (voltunk már Önöknél és a Castellohoz hasonló ágy lenne), akkor kb mennyi idő alatt készülne el? A színe is egyedi lenne mert a színminták között nem találtunk olyat ami pontosan illene a bútorainkhoz.

Köszönettel: Pompom

(#721) MatracGuru
2013-10-13 18:12:27

Kedves József,

én nem okvetlenül hiszek a matracok forgatásában:

1., Ha fej-lábirányba forgatjuk a matracot, akkor a medencerész szinte mindig ugyanoda kerül vissza, így a legnagyobb terhelés szinte mindig ugyanoda esik.

2., Nagyon sok matrac vízszintes forgatásának sincs jelentősége, sok esetben nem is lehet:
-pillowtop feltétes matracok
-memory matracok
-kétoldalas komfortú matracok

Magyarul: én nem forgatnám a matracokat, de ha a garanciajegy ezt írja elő, akkor legalább "elméletben" legyen megfordítva néha:-)

A matracot tetszés szerint helyezheti az ágyba. A 15vm Aerial mag önálló formahabosításban készül, így az egyik fele egy nagyon szép sesign szerint mintás, ezt szánta a Dunlopillo, mint dekoratív felső oldal. Azonban semmi különbséget nem fog érezni akkor sem, ha a matracot valaki titokban megfordítja Ön alatt...

Használja egészséggel a terméket, remélem, hogy hosszú távon sikerült egy jó megoldást találni.

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: József (#718)
(#720) MatracGuru
2013-10-13 18:06:06

Kedves Andrea,

van aki érzékeny a földsugárzásokra. Az ilyen emberek ezek szerint alakítják/építik/vásárolják lakásukat házukat. Vannak, akiknek ez egyáltalán nem fontos. Ez olyan, mint a lisztérzékenység. Aki érzékeny rá, az kerülje el. A legrosszabb, amikor összekeverünk mindent és azt szeretnénk, hogy fémmentes legyen a matracunk, miközben az alattunk lévő monolit vasbeton födémben hálószerkezetben elrendezve annyi fény található, amennyiből lehet, hogy 1000 db rugós matrac is kijönne. A világ legjobb minőségű és legdrágább matracai (Hästens, ViSpring, stb) kivétel nélkül zsákrugós matracok, nehezen hiszem el, hogy ez bárkinek is gondot okozott volna. Egy másik aspektusból pedig fémmentes matracok (tömegesen elterjedve, tehát nem lószőr, stb) csak ca. 60 éve vannak, a rugós szerkezetek pedig több száz éve.

Ezt mindenkinek egyénileg kell mérlegelni, hogy számára ez a kérdés mennyire fontos és milyen áldozatot ér meg.

Az emlékezőhabnak ugyanúgy meg vannak a hátrányai, bár a SenZone Memory matrac egy kicsit ugye kivétel a normál alapanyagból készült matracok között.

Érdemes lenne szűrni a szempontokat, hogy mely szempontnak melyik matrac felel meg a legjobban és így szép lassan letisztulhat a kép:

-szeretném majd emelhető ágyráccsal használni? SenZone Memory
-inkább a memoryfoam kényelemhez húz a szívem? SenZone Memory
-szeretnék egy tökéletesen átszellőző matacot? Hilding
-szeretnék 15 év garanciát? HIlding
Nem vagyok meggyőződve, hogy a memory jó lesz nekem... Hilding

Valahogy ennek a mentén lenne érdemes elindulni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Fandi (#717)
(#719) MatracGuru
2013-10-13 17:55:37

Kedves Barbi,

a matracguru fórumon történt levelezésünkre hivatkozva Fülöp Viktor segít Önnek mindenben a 20/911 60 51-es telefonszámon, illetve a dozsa@matracguru.hu email címen.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Barbi (#716)
(#718) József
2013-10-12 22:48:34

Tisztelt Pálinkás László!

Dunlopillo Aerial Pur 1500 -as matraccal kapcsolatban szeretnék kérdezni öntől. Az lenne a kérdésem, hogy ennek a matracnak a használata során mire kell-e figyelni az elhelyezésével kapcsolatba? Konkrétan gondolok arra, hogy melyik részének(oldalának) kell fent lennie, melyiknek a rács felől, melyik részének kell a fej felől lenni, avagy ahogy kihozta a futárjuk úgy ráteszem az ágyrácsra és kész is. Nem kell az elhelyezésével foglalkozni.
Illetve egy két oldalon lehet olvasni, hogy a matracokat forgatni kell, hogy ne mindig ugyan ott legyen terhelve. Ezt a matracot is kell forgatni vagy ezzel nincs ilyen teendő.
Azért gondoltam, hogy öntől kérdezem meg jobban megbízok egy olyan ember tudásában aki "matracokból él, ez a munkája", mint mindenféle fórumokon előforduló hozzászólásokban.
(meg önöktől rendeltük a matracot + ágyráccsal együtt)

Válaszát előre is köszönöm,
Üdv, J

(#717) Fandi
2013-10-11 23:32:21

Kedves László!

A segítségét, illetve tanácsát szeretném kérni.
Úgy érzem, minél alaposabb és körültekintőbb szeretnék lenni - matrac vásárlás terén, annál jobban "elveszek a sűrűjében".

180x200 cm ágybetétet keresek, figyelembe véve, hogy a páromnak is és nekem is porckorongsérvünk van.

A keresgélés során két matrac szimpatikus:
- Relaxx SenZone Memory matrac;
- Hildind Individualityulti S/M zsákrugós matrac.
Gondolom a két matrac összehasonlítása olyan, mintha az almát szeretném a körtével összehasonlítani . . . és mégis, valahogy kell!

Az üzletekben az 5-10 perces kipróbálás során, nem igazán sikerült döntésre jutnom.

Ami a Hilding matrac ellen szól: "És még mindig ott tartunk, hogy egy fémhalmazzal az ágyunkban alszunk együtt, amely kísérletileg bizonyított módon felerősítheti az elektroszmog káros hatásait és a föld egészségtelen sugárzásainak felerősítésében is kiemelkedő szerepe van.

Várom megtisztelő válaszát!

Köszönettel:
Fekete Andrea

(#716) Barbi
2013-10-11 09:37:01

Kedves László!
Akkor az EP utalványra való vásárlás és szállítás ügyben kit keressek aki tud nekem ebben segíteni?

(#715) MatracGuru
2013-10-11 08:42:22

Kedves Joe,

nem hiszem, hogy van rugalmasabb vállalkozás nálunk, így biztos vagyok benne, hogy Önnek is tudunk olyan kedvezményeket adni, amelyekkel elégedett lesz. Kérem, hogy a szállítással kapcsolatban keresse Fülöp Viktor kollégámat a 20/911 60 51 telefonszámon vagy emailben a dozsa@matracguru.hu címen.

Biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Joe (#714)
(#714) Joe
2013-10-11 05:59:43

Jó reggelt!

AZ lenne a kérdésem, hogy a szállítási költségen lehet e alkudozni, vidékről rendelnék matracot és faágyat és nem mindegy, hogy pluszba még mennyit fizet az ember. Sok helyen ingyenes a kiszállítás, maguknál meg ha jól láttam 10 000. vidékre.

Üdv, Joe

(#713) MatracGuru
2013-10-10 17:45:35

Kedves Barbi,

igyekszünk mindenben a segítségére lenni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Barbi (#712)
(#712) Barbi
2013-10-10 14:41:01

Akkor végülis bármelyik matracot meg lehet venni egészségpénztárra? pontosan 44.000 lenne kb az egészségpénztár, a többi pedig készpénz. akkor lehet azt is amelyik nem Best Dream,Billercack..stb?

(#711) matracguru
2013-10-09 05:39:59

Kedves Árpád,

alapvetően a normál memory foam alapanyagoknál az 50kg/m2 sűrűségű emlékezőhabból készülő matracok már jónak számítanak. Ennél lényegesen alacsonyabb fajsúly mellett is kínálnak a piacon matracokat. Normál memóriahab esetén a fajsúly emelkedésével három dolog következhet be:

-nem biztos, hogy annyi a fajsúly (azért Magyarországon vagyunk)
-csökken a légáteresztő képesség, jobban fülledhet
-emelkedhet a matrac ára

Én nem ragaszkodnék okvetlenül a magas fajsúlyhoz, de ez természetesen mindenkinek a saját döntése, amennyiben Ön nagyobb biztonságban érzi magát nagyobb fajsúly esetén, úgy érdemes azt rendelni.

Fontos megjegyeznem, hogy a fajsúly emelkedése vagy csökkenése a memoryfoam keménységével nem áll szoros összefüggésben, alacsony fajsúly esetén is lehet kemény a memóriahab és fordítva.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Árpád (#709)
(#709) Árpád
2013-10-08 22:03:37

Tisztelt Pálinkás Úr!

A memory matracok közül milyen jelentősége van az 50 kg/m3 vagy a 60 kg/m3 típusoknak? Esetleg tartósságban? Kipróbálni sajnos nem tudom, mert itt nincs ilyen üzlet.

Üdvözlettel:
Árpád

(#708) matracguru
2013-10-08 13:41:09

Kedves Kavi,

a Scheuermann-kór egy nagyon kellemetlen betegség, amennyire ismereteim engedik a meglévő állapot rögzítése, a tovább i romlás megakadályozása és a fájdalom csökkentése a maximum, ami elérhető. Viszont matrac szempontjából szerintem úgy érdemes kezelni, mint állapot. Arra szeretnék kilyukadni, hogy a gerinc ferdülése a csigolyák ékesedésével sajnos rögzül, innentől ezt lenne érdemes a gerincoszlop természetes formájának tekinteni. Ez majd ugyanúgy alátámasztást igényel és formakövetést, hogy a -bár deformált formájú- porckorongok is tudjanak térfogat növekedni, tápanyagot felszívni, regenerálódni.

Erre a nagyon kemény matrac szerintem majd ugyanúgy alkalmatlan lesz, mint normál gerincív esetén és természetesen a túl puha matrac sem hozza majd a kívánt eredményt.

Valami olyan matracot kellene keresni, ahol:

-a vállrész ki van könnyítve, hogy hanyatt fekve ne felfeküdjön a hát, hanem besimuljon. Szerintem ez lenne a legfontosabb szakasz, aminek a kényelmét, a természetes pozícióban történő alátámasztását meg kell oldani.

-a medence rész meg van erősítve, hogy a kemény jellege megmaradjon a matracnak.

Ez nem lesz egy kétperces menet, hanem -tapasztalataim szerint- türelmes és hosszan tartó válogatás előzi majd meg. Mindenképpen el kellene kezdeni próbálgatni a matracokat, figyelni, hogy hol nyom, hol feszít és elkezdeni szűkíteni a választékot 1-2 szóba jöhető matracra.

A MAtracGuru szolgáltatásai közé tartozik, hogy amennyiben a szóbajöhető 1-2 matrac meg van, akkor 1-2-3 napra el lehet vinni a matracot kipróbálásra, hogy az éjszakai pihenés során hogyan reagál Ön a matracra.

Semmi esetre sem kapkodnám el a matrac választást, bár a kialakult állapotban jelentős javulást várhatóan a legmegfelelőbb matrac sem fog hozni, az állapot konzerválásában és a fájdalom csökkentésében jelentős szerepet játszhat.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kavi (#706)
(#706) Kavi
2013-10-08 11:51:30

Kedves László,
Scheuermann kóros vagyok, már 13éves korom óta. Férjemmel többféle matrac vásárlásával próbálkoztunk, de minden reggel erős hátfájással ébredek. Abban kérném a segítségét, hogy merre érdemes elindulni matrac keresés közben,ami ilyen problémákra is jó lehet.
köszönöm:
Kavi

(#705) MatracGuru
2013-10-08 06:56:31

Kedves Zsu,

bocsánat, most láttam csak a kérdést... Mindkét memory matrac típusból lehetséges az egyedi méret, a 220cm hosszúság felára 10%, a szállítási határidőre 3-4 hetet mondanék szemben a normál méretű matracok szállítási határidejével, ami ca. 2-3 hét.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Zsu (#701)
(#704) MAtracGuru
2013-10-07 21:00:58

Kedves Barbi,

ez az egész egészségpénztári matrac elszámolás egy kicsit zavaros. Gyakorlatilag hivatalosan alig van egy-két gyártó, amit el lehet számolni egészségpénztárra. A Billerbeck, BestDream, stb. ORKI engedélyek már réges régen lejártak, az egészségpénztárak azonban befogadják ezeket a számlákat (jutalékból élnek ők is).

Szóval egy kicsit a tűrt kategóriában van mind a Vásárló, mind a kereskedő, mind az egészségpénztár.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Barbi (#703)
(#703) Barbi
2013-10-07 20:38:47

Lehetne esetleg a memory matracot is EP-ra?

(#702) Barbi
2013-10-07 20:31:10

Kedves László!
EP elszámolás miatt IS :) .Illetve a Best Dream matrac komolyabbnak tűnik.
Konkrétan kb. 44.000 Ft lenne ami EP-ra, a többi készpénz lenne.A másik matrac is megoldható lenne?Mindenképpen személyesen kellene az EP miatt a fizetést megoldani, igaz?

(#701) Zsu
2013-10-07 20:14:22

Kedves László,

Egyedi méret felől szeretnék információt kérni.
Két típust választottam ki Önöknél (BodyLine Memory 12+4 matrac vagy RelaXx Memory Classic 12+4 matrac)Méret amire szükségem lenne az 180 x 220 cm.
Megoldható lenne? Ha igen az árára és a szállítási feltételekre lennék kiváncsi:)

Válaszát előre is köszönöm

Üdv
Zsu

(#700) MatracGuru
2013-10-07 11:20:06

Kedves Barbi,

természetesen sok minden megoldható, igyekszünk minden egyedi esetet a lehető legegyszerűbben megoldani. Kérném, hogy a bonyolítással kapcsolatban keresse Fülöp Viktor kollégámat a 20/911 60 51 telefonszámon vagy a dozsa@matracguru.hu email címen. Mindenben az Ön rendelkezésére fog állni.

A Memory matrac és a Best Dream Siglo matrac azonban két, karakterében teljesen eltérő matrac. Annyi lenne a kérdésem, hogy csak az egészségpénztári elszámolás miatt módosult a matrac típusa vagy egyéb más ok áll a döntés háta mögött?

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Barbi (#698)
(#699) GaTa
2013-10-07 10:32:20

Kedves Pálinkás László,
Köszönöm a válaszát.

(#698) Barbi
2013-10-07 07:39:21

mégsem az a matrac lenne amit előbb írtam,hanem ez:Best Dream Siglo matrac.Ez vásárolható EP-ra. remélem utalványra is. köszönöm

(#697) Barbi
2013-10-07 07:08:55

Kedves László!
Nekem olyan kérdésem lenne,ogy megoldható lenne e a következő matracnak a házhoz szállítása valamilyen módon BodyLine Memory 12+2 matrac(200x200)??
A promlémám azt ,hogy egy részét ticket wellness utalvánnyal fizetném.
Ha postai úton vagy csomagküldő szolgálattal nem, akko rúgy megoldható lenne e, hogy egy ismerős bemegy,kifizeti, és Önök elküldik nekünk?természetesen álljuk a szállítás költségét.Nagyon messze lakunk,ezért kérdezem, és az a matrac amit szeretnénk,most pont féláron is lenne.Köszönöm előre is!! smiley

(#696) MatracGuru
2013-10-06 14:37:25

Kedves Gábor,

semmi gond, a második hozzászólást töröltem. A Junior Vital matrac esetében a két oldal alapanyagban és vastagságban is eltér egymástól, a vékonyabbik réteg lesz majd a lágyabbik oldala. Alapvetően egy feszes, határozott matrac ez így is, viszont a testsúly növekedésével majd igény lesz rá, hogy a vastagabbik, feszesebb oldalára fordítsa meg az ember a matracot.
http://www.matracguru.hu/termek/junior_vital_gyerekmatrac (metszetkép)

A Junior Vital és Junior Vital Premium matracok huzatai között az alapvető különbség -a mosási hőmérsékleten túl, hogy a Junior Vital egy egyszerű alap matrachuzat, különösebb hozzáadott érték vagy kiemelkedő tulajdonság nélkül; a Junior Vital Premium gyerekmatrac huzata pedig egy Tencel szövet, amely cellulóz alapú szálakat tartalmaz, így jobban szabályozza a nedvességet, gyorsabb párolgást, szárazabb alvási klímát jelent.

Használják egészséggel a matracot.

Még egyszer elnézést a késésért, a tegnapi érkezés megszervezése egy logisztikai rémálom volt és a nap végén egy 3,5 tonnás autó az Ön 80x160cm méretű matracával indult útnak. Persze ez a mi gondunk, viszont egy elégetett Vásárló mindent megér:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: GaTa (#695)
(#695) GaTa
2013-10-06 10:38:23

Bocsánat, de valamiért minden oldalfrissítésél újra elment az előző hozzászólásom...
Nem volt szándékos.

(#693) GaTa
2013-10-06 10:30:41

Tisztelt Pálinkás Úr!

Tegnap megérkezett a Junior Vital matracunk, de sehogyan sem tudom eldönteni, hogy a két éves lányomat melyik oldalára fektessem... Nekem egyforma keménységűnek tűnik mindkét oldal. Kérem, hogy segítsen: hogyan tudom eldönteni, hogy a két szivacsréteg közül melyik legyen felül? A vékonyabb, vagy a vastagabb?
Továbbá még azt is szeretném megtudni, hogy miben tér el a Vital és a Vital Prémium huzata (a mosási hőfokon kívül), mert a képeken mindkettő egyformának látszik...

Üdvözlettel:
Szabó Gábor

(#692) GaTa
2013-10-06 10:28:57

Tisztelt Pálinkás Úr!

Tegnap megérkezett a Junior Vital matracunk, de sehogyan sem tudom eldönteni, hogy a két éves lányomat melyik oldalára fektessem... Nekem egyforma keménységűnek tűnik mindkét oldal. Kérem, hogy segítsen: hogyan tudom eldönteni, hogy a két szivacsréteg közül melyik legyen felül? A vékonyabb, vagy a vastagabb?
Továbbá még azt is szeretném megtudni, hogy miben tér el a Vital és a Vital Prémium huzata (a mosási hőfokon kívül), mert a képeken mindkettő egyformának látszik...

Üdvözlettel:
Szabó Gábor

(#691) MatracGuru
2013-10-04 11:13:35

Kedves Sára,

lehet, hogy kicsit hiányos a méret feltöltés a matracguru.hu oldalon, igyekszem pótolni. A Dunlopillo Kontiflex KF és Motor is 200cm hossz mellett a következő méretekben elérhető, illetve rendelhető:

80, 90, 100, 120, 140.

http://dunlopillo.hu/images/album/downloads/KontiflexMotor.pdf?157

A Dunlopillo ágyrácsait is be lehet aplikálni egy felnyitható, beépített ágyneműtartós ágykeretbe, viszont be kell avatkozni a szerkezetbe és így a teljes garancia elveszik.

Amennyiben elfér, én mindenképpen a 160x200cm méretet javasolnám, hiszen ebbe már 2db 80x200cm méretű ágyrács való, ezek külön-külön is állíthatók (két külön matraccal persze). A Dunlopillo 140x200cd méretű ágyrácsok vastagabb lécezéssel készülnek, így szinte kizárt, hogy egy léc eltörjön benne, viszont ha állítható szeretnének, akkor az egész egybe állítódik majd, ami azért zavaró lehet, ha az ágyat ketten használják...

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Sára (#690)
(#690) Sára
2013-10-04 10:45:46

Kedves László,

köszönöm gyors válaszát! Korábbi leveleiben úgy láttam, a Dunlopillo ágyrácsot javasolta. A Kontiflex Kf úgy látom még nem kapható (mikorra várható?), a Kontiflex motor pedig nem kapható 140cm-ben. Mit ajánl? Más gyártású ágyakba beépíthetők-e biztonsággal ezek a rácsok? 160-180cm-es ágyakba 2 külön rács van. A 140-es gondolom egybe készül. Nem kockázatos, hogy idővel esetleg eltörik?

Üdvözlettel:
Sára


Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-22 07:03:56

Kedves KaracsonyM, sajnos nem tudunk habot vágni. Tekintettel, hogy termékeink nagy üzemekben ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3648