Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#688) Sára
2013-10-04 10:40:55

Kedves László,

köszönöm gyors válaszát! Korábbi leveleiben úgy láttam, a Dunlopillo ágyrácsot javasolta. A Kontiflex Kf úgy látom még nem kapható (mikorra várható?), a Kontiflex motor pedig nem kapható 140cm-ben. Mit ajánl? Más gyártású ágyakba beépíthetők-e biztonsággal ezek a rácsok? 160-180cm-es ágyakba 2 külön rács van. A 140-es gondolom egybe készül. Nem kockázatos, hogy idővel esetleg eltörik?

Üdvözlettel:
Sára

(#687) MatracGuru
2013-10-04 09:55:29

Kedves Sára,

bükk ágykeretek esetén -tekintettel, hogy bükkből saját gyártásunk van- megoldható a rugalmas ágyrács is, tehát nem kell okvetlenül kizárni, bár az említett összes matrac típus az egyszerű fenyő ágybordán elműködik. A felsorolt összes matracról lehet jó és kevésbé jó tulajdonságokat elmondani, kétségtelen, hogy mindegyik típus más komfort, más keménység, más tulajdonság, így részleteiben nem is taglalnám őket, a Cardo matracok áráról pedig mindenki úgyis levonja a kellő megítélést.

Azt javasolnám, hogy érdemes lenne valamikor próbálgatni egy kicsit ezeket a matracokat, biztos, hogy már az első alkalommal különböző okok miatt egy párat kifognak húzni a listáról.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Sára (#686)
(#686) Sára
2013-10-04 09:00:59

Kedves László! Minél többet olvasok a matracokról, annál jobban elbizonytalanodom. Gázrugós ágyneműtartós 140cm-es ágyat szeretnénk venni,úgy tudom ez kizárja a rugalmas ágyrácsot(?!), így jó néhány matracféleség eleve kizárt. 50+, elég különböző méretű (165/70, 195/100) házaspár vagyunk, ami tovább nehezíti a választást. Félkemény zsákrugó+ (memory?, hideg?)hab matracot gondoltunk, (Hilding orig multi medicott, Billerbeck Portofino v. Bahama Nova, Rottex TR-ex), de felmerült a vastagabb, több rétegű habmatrac is ( Billerbeck Basel, Davos), illetve érdekesnek tűnik a habrugós (Swiss Tech Dynamik). Tetszenek a Cardo premium-gold matracai, csak aránytalanul drágának tűnnek (300e fölött).
Várom megtisztelő válaszát!
Üdvözlettel:
Sára

(#685) MatracGuru
2013-10-03 16:35:07

Kedves Tamás,

szerintem nem. Eleinte az alacsony tömegsűrűségű, olcsó habokból készülő vékony matrac kemény lesz majd (főként a 3-6 évesek súlyához, így az elején ezért nem a legmegfelelőbb megoldás; később viszont a terheléstől majd nagyon felpuhul és a felpuhult 10cm vastag matrac nem lesz alkalmas arra, hogy befogadja a majd nagyobb testsúly, hogy lekövesse annak formáját és megfelelően alátámasszon.

Amiből érdemes lenne kiindulni az az, hogy a most 3-6 éves gyerek pár év múlva 10-15 lesz és a mai gyerekek azért nem a legkisebbek. Lenne a Junior Vital matrac, ami ca. ezt a problémát hivatott megoldani, tehát már nem csak egy egyszerű szivacs, de még nem egy vastag és drága felnőtt matrac, de a 6 éves esetében már elgondolkoznék, hogy egy ca. 10 év élettartammal számolható matrac esetében már 16 lesz. Az ő esetében én inkább egy belépőkategóriás hideghab matracban gondolkodnék el, Swiss Dream Sleep Standard, Best Dream Siglo matrac, Hard Comfort, stb...

Vagy kicsit kompromisszumot kötve egy jobb matracot kiállításból, rengeteg ilyen matracunk van a Dózsa György úton a MatracGuru üzletben: kifutó matrac, megszűnt termék, szállítási sérült matracok...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Tamás (#684)
(#684) Tamás
2013-10-03 13:43:37

Kedves László! Ágy, illetve matrac vásárlás előtt állunk. Az ágy tekintetében sikerült döntenünk, emeletes ágyat kapnak a fiúk (3 ill. 6 éves). Az ágyhoz a kereskedő egy 200x90x10 cm nagyságú habszivacs matracot ajánl. Nekem ezzel a 10 cm-rel van gondom, az ő elmondása szerint inkább kemény matracról beszélünk. Ilyen vastagságú matrac lehet hosszútávon megbízható, illetve komfortos?
Köszönettel, Tamás

(#683) MatracGuru
2013-10-01 05:56:54

Kedves Krisztián,

motoros ágyrácsok között óriási különbség van, csak a két példánál maradva, összehasonlítva a szlovák és a német ágyrácsot (Flexx vs. Kontoflex Motor)

Tehát a Kontiflex Motor amennyivel többet tud:

-alapvetően német ágyrács, de ez nem annyira fontos
-bükk rétegelt keresztlécek, szemben a nyírrel
-vastagabb keresztlécek, nagyobb teherbírás
-több deréktáji keménységállítás (6 lécen, szemben az öttel)
-kikönnyített vállrész az ágyrács léceiben
-minőségibb tartóbakok
-felső felfüggesztése a léceknek (a teljes felület rugalmas)
-vastagabb, erősebb fa keret, magasabb ágyrács, jobb vasalat
-erősebb motorszerkezet
-vészeseti leeresztő (9V elemmel lehet leereszteni áramszünetnél)
-áramstop a konnektornál (feszültségmentes, elektroszmog mentes rendszer)
-10 év garancia a rács szerkezetére és 2 év a motorra

Én mindenkinek igyekszem azt javasolni, hogy amennyiben a pénztárca megengedi, úgy a Dunlopillo Kontoflex Motor ágyrácsnál nem érdemes gyengébbet, olcsóbbat venni. Természetesen ha az anyagi lehetőségek ezt nem engedik meg, akkor az alacsonyabb kategória is szépen elműködik, teszi a dolgát.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#682) Krisztián
2013-09-30 22:54:08

Kedves László!

Köszönöm a javaslatát, de az is érdekelne, hogy melyik motoros ágyrács megbízható.
Láttam 60e és 100e körülieket, de nem igazán tudom, hogy a kettő között az áron kívül, milyen lényeges különbség van. Pl. FleXx motoros, vagy Dunlopillo.

Köszönettel: Krisztián

(#681) MatracGuru
2013-09-28 16:39:22

Tisztelt Szabó úr!

Az ingyenes házhoz szállítás tekintetében tökéletesen igaza van, ez valóban az ajánlat része volt. Engedje meg, hogy a moderáláshoz jogom legyen, tekintettel, hogy ezt a fórumot én vezetem. Természetesen ellenzem a matracguru fórumon a reklámozást és az általam hátrányosnak minősülő hozzászólásokat vagy annak egyes részeit. Ennek semmi köze a trágársághoz, ez amúgy sem jellemző a matracguru fórumra. Eddig egyetlen hozzászólást nem töröltem ki, minden egyes -akár negatív észrevétel is- benne maradt a topicban, amennyiben egy kicsit visszaolvas, úgy bizonyára ez észrevehető.

A Junior Vital matrac 24 900 forintos árával sajnos nem az a termék, ahol olyan árrést realizálunk, amiből további engedményeket tudnék Önnek nyújtani. A Junior Vital matrac egy céláras termék, ahol a legfontosabb szempont a minőség, a légáteresztés, a kétoldalas komfort és a mosható matrachuzat -mindez 24 900 forintért szerettem volna eredetileg is kínálni, tekintettel, hogy a kisgyerekes szülők családi kasszája az esetek 905-ban nem viseli el a felnőtt matracok árát.

Kérem szíves megértését és továbbra is azon fáradozunk, hogy Ön a megrendelt termékét a jövő hét során megkaphassa.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: GaTa (#680)
(#680) GaTa
2013-09-28 15:20:18

Kedves Pálinkás Úr!

Az ingyenes házhoz szállítás már eleve része volt az ajánlatuknak akkor is, amikor a matracot megrendeltem. Sőt, jelenleg is így hirdetik az ön másik webáruházában. (Ahol megrendeltem, és amelyiket úgy látszik, tilos itt megemlíteni, mert aztán jön a moderálás - azt a látszatot keltve, mintha valami trágárságot írtam volna.)
Tehát ez nem kompenzáció, amit elfogadhatok, hanem az eredeti ajánlatuk és a megrendelés része, ezért joggal el is várom.
Kompenzációként árengedményt szívesen elfogadok, amennyiben valóban úgy gondolja, hogy a késedelmes szállítás okozta kellemetlenségekért némileg kárpótolni akar, de követelni nem fogom.

Nem áll szándékomban a továbbiakban itt önnel parttalan vitába bocsátkozni, de a csúsztatásokra kénytelen voltam reagálni.

Üdvözlettel:
Szabó Gábor

(#679) MatracGuru
2013-09-28 13:59:17

Kedves Szabó úr,

előző hozzászólását sajnos moderálnom kellett, a nem a matracguru.hu oldalhoz, illetve fórumhoz tartozó részek kerültek csak kiemelésre a teljes szövegből:

"Kedves Pálinkás László!

A Junior Vital matracot rendeltem meg.(...)
De sem akkor, amikor megrendeltem, sem most nem szerepel a tulajdonságok között az Ön által hivatkozott átlagos szállítási idő! (De itt, a matracguru.hu-n sem találtam ilyet.)
(...)
Továbbá lehet, hogy valalmit félreértelmeztem, de én eddig úgy tudtam, hogy ez a matrac az ön saját fejlesztésű és gyártású matraca, tehát ezért sem értem, miért hárítja a felelősséget a "nagyszámú beszállítók"-ra.
A rendelésem száma: 1006600 (3013.09.07.) Ez így már elég konkrét? Az üzlettel pedig eddig is hiába próbáltam felvenni a kapcsolatot: a telefont sosem vették fel, és persze a leveleimre se kaptam választ. Úgy látszik, csak ez a fórumon keresztüli kommunikáció működik.
Kíváncsi vagyok, hogy milyen kompenzációra gondolt, mert kellemetlenséget már okoztak bőven.

Üdvözlettel:

Szabó Gábor"

Természetesen a Junior Vital matracok az én fejlesztéseim, viszont a saját gyártású termékek is csak a beszállítás részét képezik, így itt is akadhatnak fennakadások. A 80*160cm méret eredetileg nem képezte a választék részét, csak 80x200 és 90x200 méretben készült a matrac, a megnövekedett igény miatt lett a 80x160cm méret is a választék része.

Megrendelése 09.09-én futott be hozzánk és így valóban lejárt a 3 hét, amiért telefonon már elnézést kértem Öntől és biztosítottam, hogy a termék kiemelt figyelemmel a jövő héten megérkezik Önhöz.

Valóban a gyerekmatracok között a szállítási határidő nem lett beállítva, ezt igyekszünk mihamarabb pótolni, hogy az Önéhez hasonló félreértéseket is a jövőben elkerülhessük.

A 24 900 forintos matrachoz egy 4 500Ft+Áfa értékű ingyenes házhoz szállítást tudok Önnek kompenzációként felajánlani -amennyiben ezt Ön is elfogadja.

Köszönöm még egyszer a türelmét.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás.

(#677) MatracGuru
2013-09-28 10:49:58

Kedves Gata,

sajnálom, ha félretájékoztatták. Amennyiben egy terméket személyesen rendelnek meg, úgy a megrendelő lapon szerepel a szállítási határidő, amelyet az esetek 95%-ában tartunk is.

Amennyiben egy termék webshopon keresztül rendelődik meg, úgy a termék mellet a tulajdonságok között szerepel az átlagos szállítási határidő, melyre ugyanúgy az első bekezdés érvényes.

Természetesen a nagyszámú beszállítók miatt apróbb késések előfordulhatnak, de nem kifejezetten jellemző -főként standard méretű matracok esetén.

Természetesen, ha Önnek azt ígértük, hogy termékét készletről, azonnal megkapja vagy ha a webáruház oldalain ezt az információt találta -amit ebben a pillanatban nem valószínűsítek-, akkor óriásit hibáztunk és gondoskodom a megfelelő kompenzációról.

Természetes, hogy a gyorsan forgó termékekből tartunk raktárkészletet, de minden termékből ez sajnos gazdaságilag lehetetlen, főként az ágykeretek szín-, alapanyag-, méret- és kivitel választéka esetén nem is megoldható.

Egyéb pontos információ hiányában megrendelésének nem tudok utánajárni. Kérnék segítséget a beazonosíthatóság tekintetében vagy kérném, hogy vegye fel az üzlettel a kapcsolatot -amennyiben ezt ők eddig nem tették meg.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: GaTa (#676)
(#676) GaTa
2013-09-28 10:25:09

Három hete rendeltem egy matracot Önöktől! azóta se matrac, se tájékoztatás, hogy miért nem küldik időben, és mikorra számíthatok végre a matracra. A telefont nem veszik fel, az e-mailemre 3 napja nem válaszolnak! A gyerek meg kénytelen kölcsön ágyban aludni - mert bár az ágyát már régen elkészítette az asztalos, de matrac még nincs! Pedig nem egyedi méretet rendeltem, tehát joggal számítottam rá rendeléskor, hogy készletről fognak szállítani... Nem árt, ha tudja mindenki, aki innen szándékozik rendelni, hogy ez is csak egy a sok olyan webáruház közül, amely olyasmit árul, amiből nincs is készlete. (Erről persze rendelés előtt sehol sem tájékoztatnak.)

(#675) MatracGuru
2013-09-27 20:01:15

Kedves Colchonero,

az Aerial termékek között általánosságban elmondható, hogy minél alacsonyabb a matrac, annál feszesebb. (természetesen egy Aerial Pur 1300 matrac még így is egy lágy matrac marad)

A Dunlopillo Aerial Pur matracok jellemzően kaphatók szett akcióban is, ahol jutányosan lehet az ágyrácsot a matrachoz megvásárolni.

Kérném, hogy a nekem szóló email-eket a palinkas@matracker.hu címre legyen szíves küldeni, ezen a címen is közvetlenül én kapom meg a leveleket.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#674) colchonero
2013-09-26 23:44:09

Reméljük, de ez nem olyan egyszerű mint az ágy keret választás (nyilván ezért kell próbálgatni).
A Castello ágykeretet meg is rendeltem a nekem tetsző színben, amikor ott voltam matracokat kipróbálni. A matracon még gondolkodom.
A Swiss Dreamből kettőt próbáltam, nekem mindegyik kőkemény volt.
Relaxx Signum Dual Medium, ez nagyon jó volt, de ami legjobban tetszett az a Dunlopillo Aerial Pur 1500 (az ára már kevésbé :) mivel 100e körül néztem először), ez kicsit puhább volt mint a Relaxx és ugye a dunlopillohoz kell a 2 darab gyári ágyrács, míg Relaxxhoz elég a sima. Az Aerial Pur 1300-as az nem volt kirakva, ez 2 centiméterrel vékonyabb, ezáltal keményebb mint az 1500-ös vagy puhább?
A info@matracguru.hu címre érekző emaileket ön olvassa, mert akkor szeretnék még kérdezni emailben. Köszönöm.

(#673) MatracGuru
2013-09-26 09:38:45

Kedves Anci,

szerintem a fedőmatracok között mindegyik jó minőség, az Aloe 60 esetében a nagyobb fajsúly egy kicsit a légáteresztés rovására mehet, de természetesen nagyobb a fajsúly, feltételezhető, hogy tartósabb lesz; a RelaXx fedőmatrac esetében viszont szintén minőségi az alapanyag, a fedőmatrac huzata viszont lényegesen jobb minőség, hiszen Tencel alapanyagból készül.

A méretet tekintve valamelyest igazíthatók a fedőmatracok, 20-cm-t azonban egyiknél sem lehet elcsalni. A 190x190cm méretű ágy nem valószínű, szerintem standard választékban nem lehet ilyen méretű ágyat és matracot kapni. A 200x200 megint csak egy extra méret (gyakrabban fordul elő, mint a 190x190cm). Eléggé valószínű, hogy 180x200cm méretű lesz az ágy és a matrac is, én lehet, hogy ennél a méretnél maradnék...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: anci (#672)
(#672) anci
2013-09-26 07:13:02

Tisztelt Pálinkás Úr!

Bizonyára véletlen nem válaszolt, ezért újból kérdezem.
Köszönöm a válaszát!A további kérdésem, hogy egy 85 kg súlyú fiatal sportoló férfinak melyik fedőmatracot javasolja: Aloe 60 T4 vagy a Relaxx topper4?
A másik kérdésem, hogy a 200X200cm-s és a 190x190 cm-s szivacsbetétes ágyra akkor jó lehet a 180x200cm-s méretű fedőmatrac? Ajándékba szeretném és sajnos az ágy pontos méretét sem tudom, ezért írtam a két méretet, illetve a két terméket.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel!

(#671) MatracGuru
2013-09-24 16:09:46

Kedves Erika,

amennyiben standard 90x200cm méretű matrac a cél, akkor az összes felsorolt termék szóba jöhet. A zsákrugós matracok alapvetően (a legtöbb zsákrugós matrac) a lágyabb matrac kategóriába tartozik. Ez aludni kényelmes lesz normál testsúly mellett, viszont ülni, játszani, stb lehet, hogy egy darabig inkább hátrány lesz. Amennyiben az anyagi keretbe belefér a Swiss Dream Sleep Standard vagy Sleep Hard matraca, akkor ezt a két terméket bátran merem javasolni:

-kétoldalas komfort
-mosható Swiss Dream matrachuzat
-feszes keménység
-10 év degresszív garancia

Természetesen megfelelő megoldás lehet a Junior Vital vagy Junior Vital Premium matrac is, ezek teherbírása azonban az alacsonyabb matracmag magasságnak köszönhetően gyengébb, így amennyiben felnőttek tartósan használják, úgy a várható élettartama jelentősen csökkenhet. Természetesen a Junior Vital Premium matrac Tencel huzata lényegesen jobb minőség, mint a Junior Vital matracé, árban azonban nincs akkora különbség e két matrac között.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Erika (#670)
(#670) Erika
2013-09-24 15:50:37

Kedves Pálinkás László!

Emeletes ágyba szeretnék matracot venni, kettőt (a felsőn még nem lesz lakó, az lesz a játékkuckó). A kisfiam még csak 3 éves, de valószínűleg mellette kell aludnom, legalább a kezdeti időkben. Nézegettem a matracokat, a jelöltek: Junior Vital Premium, Relaxx Hard Comfort (jó lenne tenceles huzattal, nem tudom lehetséges-e), Hilding Magic zsákrugós matrac 2db akció. A tanácsát kérem a választásban. Legutolsónál valóban ingyenes a szállítás is?

Válaszát előre is köszönöm!
Erika

(#669) MatracGuru
2013-09-24 04:54:44

Kedves Cochonero,

ewmélwm sikerül Önnek is megtalálni a megfelelő matracot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

(#668) colchonero
2013-09-23 22:56:51

Köszönöm a válaszokat, a helyzet az, hogy fehérváron nincs igazán hely ahol ki lehet próbálni a matracokat, talán egy ,de ott nem túl nagy a választék (bár hasonlítani utána, hogy ez és ez milyen volt arra talán jó lenne). Ezért úgy döntöttem, hogy inkább megyek fel(holnap) önökhöz, XIII. Lehel u.33-Dózsa György út 132. a boltba és ott megnézem, kipróbálom a termékeket, ilyen döntés előtt jobb mindent személyesen látni, tapasztalni, nem csak képeken és leírásokat olvasva vásárolni.

(#667) matracguru
2013-09-23 07:14:38

Kedves Krisztián,

az alváskultúrában a motoros ágyrács szerintem az eddigi egyik legnagyobb "találmány": hihetetlen kényelem, valóban pihentető pozíció. Pihenni, olvasni, tévét nézni egyszerűen kimondhatatlanul kényelmes. matracokat ugye szűrni kellene különböző szempontok szerint. Szűkíteni, kizárni matracokat egészen addig, amíg a megfelelő matrac, matracok meg nem találtatnak. Amiket biztosan kizárhatunk:

-az összes bonell rugós matrac
-szinte az összes zsákrugós matrac
-a keményhab matracok és a vastag matracok

Ami a választékunkban fennmarad a rostán (és ezek mindegyike ki van állítva üzletünkben):

-RelaXx Signum Medium, RelaXx Signum Hard, RelaXx SenZone Memory Medium és Hard. Dunlopillo Aerial Senso Premium, Swiss Tech Dinamic és Dinamic+ matracok.

Az összes felsorolt matrac, két keménységi oldalt vagy típust kínál, így akár két különböző komfort is kerülhet egymás mellé. Például:

SenZone Memory (medium vagy hard) és egy Signum (medium vagy hard). Mindkettő használható motoros ágyráccsal, az egyik egy memory matrac a másik pedig memory nélkül.

Természetesen ez csak egy a variációs lehetőségekből. Ezek a termékek tehát kipróbálhatók nálunk és természetes, hogy a házhoz szállítást az egész ország területén megoldjuk -méghozzá kedvező áron.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#666) matracguru
2013-09-23 06:52:10

Kedves Katalin,

a kókusz rétegezettségű matracok többnyire kemények, nyomhatnak itt-ott, feszes komfort mellett nem igazán alkalmasak a formakövetésre és az egyenletes alátámasztásra; főként oldalt fekve a váll kellő mértékű besüppedése hiányozhat. Amennyiben a memory matracok kimaradnak a választékból, úgy a hideghab és zsákrugós matracok maradnak.

Sajnos a Hilding matracok méretválasztékában nincsenek egyedi méretek, így az említett 100x190cm matrac méret sem rendelhető. Érdemes lenne próbálgatni a matracokat, hogy melyik az a komort, amelyik legjobban befogatható Önöknek:

-RelaXx Signum Médium/Hard
-Swiss Tech Dinamic
-Swiss Tech Dinamic+
-Swiss TEch 3D (zsákrugós)

A RelaXx Signum Medium és Hard termékek, a Swiss Tech Dinamic-Dinamic+ matracok mindegyike a két különböző keménységben akár egy nagy matracban is integrálhatók, de lehet természetesen két különálló 100x190 méretű matrac is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Ezek azok a matracok, amik már professzionálisan megoldják az ergonómiai problémákat és a kicsit feszesebb matracok közé tartoznak választékunkban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Katalin (#664)
(#665) Krisztián
2013-09-22 19:27:34

Kesves Pálinkás Úr!

Ahogy mások, mi is matracvásárlás előtt állunk és ahogy körbenéztünk, úgy néz ki nem hagyható el, hogy ellátogassunk Önökhöz a választékuk miatt.

Sajnálatosan eljutottunk abba a korba, hogy a rosz, régi ágy miatt a feleségemmel, mindketten derék és hátfájdalmakkal ébredünk, szinte alig tudunk kikászálódni az ágyból, sokszor fáradtan nem kipihenve ébredünk, ezért lépnünk kell.

Mindketten viszonylag sokat töltünk ágyba olvasás miatt, ezért azt elhatároztuk, hogy a saját kényelmünk érdekében, 2 db 90*200-as motoros megoldást választunk. Ahogy hozzászólásaiból olvastam, erre 12 - 20 cm vastagságú matrac tehető maximum, de a kínálat óriási, szinte lehetetlen eligazodni. Próbáltunk hideghabos és memory matracokat, de teljes a tanácstalanság. Nekem pl. a próbán bejött a memory, a feleségemnek nem. Az biztos, hogy gyártó tekintetében egy régóta a piacon lévő gyártó matracát választanánk abban bízva, hogy "aki régóta gyártja és talpon van" túl rosszat nem árulhat.
Én a magam részéről a 100kg-ot majdnem elérem, így gondolom ez is szempont a termék kiválasztásánál ahogy az is, hogy főképpen hason és oldalt alszunk.

Kérem, hogy amennyiben ideje engedi, próbáljon tanácsot adni, hogy milyen gyártó, melyik terméke az, ami a legmegfelelőbb lenne. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy puding próbája az evés, így a próba nem hanyható el.

Kérem tájékoztatását abban is, hogy Önöknél a bolban kipróbálható-e valamennyi forgalmazott matrac és az vidékre is kiszállítják-e.

Köszönettel: Szabó Krisztián

(#664) Katalin
2013-09-21 21:50:11

Tisztelt Pálinkás Úr!

Abőség zavarával küzdök, amikor a választékot, és a leírásokat látom.
2 db 100x190 cm-es matracra lenne szükségünk. Ez nem szabvány méret,megoldható, és mennyit kell várni a készítésre? Idősebb emberek vagyunk, eddig kókusz betéteset használtunk. Nekem jó volt, a párom derékfájos, lehet hogy neki már másféle kellene. Milyen tipust próbáljunk ki, mit ajánl? (A memorys nekünk nem jön be.)

(#663) MatracGuru
2013-09-20 21:41:20

Kedves Rita,

ebben a kérdésben eléggé nehéz a tanácsadás. Nálunk az összes gyerek felnőtt matracon alszik. Alapvetően minimum 90x200cm méret lenne az optimális, de ha elfér egy 100x200 matrac méret sem lenne rossz; kényelmesebb és alig (vagy egyáltalán nem) kerül többe. Gyerekek esetében én nem vagyok memory foam párti. Nincs olyan előnye, ami kompenzálná a memoryfoam matracok hátrányait:

-felmelegedésre való hajlam
-gyenge légáteresztés és átszellőzés
-kényelmetlen ülni rajta, mert süppedős

Én inkább valami kicsit univerzálisabb hideghab (felnőtt) matracot keresnék, lehetőleg mosható huzattal, ami kibír majd 10-12 évet. Sajnos a Junior Vital matrac már egy kicsit megkésett, ő ugyanis a 2-12 éves korosztály matraca inkább. Így az alacsonyabb, de már jó minőségű árkategóriában a mi választékunkban a következők maradnak:

-Swiss Dream Sleep Hard
-Swiss Dream Active
-Hard Comfort
-Hilding Magic (zsákrugós, mosható huzat, 2db 90x200 méret 66 000.-!)

Vagy van elég sok 90x200 méretű kiállítási matrac, ami megszűnt, kifutott, nem forgalmazzuk, stb

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Rita (#662)
(#662) Rita
2013-09-20 08:45:09

Tisztelt Pálinkás László!

Szeretném megkérdezni,hogy 7 ill. 12 éves gyerekeknek milyen matracot ajánl. A kisebb esetében szeretném,ha mosható lenne.A Body line Memory 12+2 mennyire felel meg gyermekeknek?
Milyen típusú matracot keressünk? Mire kell figyelni?
Előre is köszönöm a segítséget!

Rita

(#661) anci
2013-09-20 06:45:24

Tisztelt Pálinkás Úr!

Köszönöm a válaszát!A további kérdésem, hogy egy 85 kg súlyú fiatal sportoló férfinak melyik fedőmatracot javasolja: Aloe 60 T4 vagy a Relaxx topper4?
A másik kérdésem, hogy a 200X200cm-s és a 190x190 cm-s szivacsbetétes ágyra akkor jó lehet a 180x200cm-s méretű fedőmatrac? Ajándékba szeretném és sajnos az ágy pontos méretét sem tudom, ezért írtam a két méretet, illetve a két terméket.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel!

(#660) MatracGuru
2013-09-19 20:36:58

Kedves Colchonero,

az összes tömör bükk ágykeretre (egyébként a fenyő ágyakra is) az a jellemző, hogy csak a beépített és felnyitható ágykeretek tartalmazzák az ágyrács árát is, hiszen az a felnyitható ágyak része. Számtalan ágyrács típus van forgalomban, így nem érdemes ágyrácsot az ágykeret árába belekalkulálni, hiszen nem tudjuk, hogy az adott igényhez vagy matrachoz elegendő-e az egyszerű és olcsó fenyő deszka bordázat(4 200Ft) vagy érdemesebb lenne már rugalmas keresztlécekkel ellátott ágyrácsot venni (14 900Ft); amennyiben motoros ágyráccsal kalkulálunk, úgy olyan 60-109 000 között mozognak.

matracban nem fogok tudni tanácsot adni (érdemlegeset), a három felsorolt matrac három teljesen különböző alapanyag, típus és karakter, óriási keménységkülönbség van pl. a Signum és Az Aerial Pur matracok között, a viszkoelasztikus Davos memoryfoam matrac pedig egy egészen másik kényelmi kategória. Érdemes lenne legalább az alapanyagot meghatározni, hogy melyik az, amelyik a leginkább tetszik (vagy kizárni, hogy melyik nem) és a fennmaradt matrac alapanyag típusok között keresgélni a legmegfelelőbbet.

Amennyiben sikerül kipróbálni valahol 1-2 matrac típust a fennmaradt alapanyag típusból és utána kell segítség, hogy pl. próbáltam ezt+ezt, de jó lenne, ha egy kicsit inkább olyanabb vagy ilyenebb lenne, abban remélhetően jobban tudok majd segíteni.

Meggyőződésem, hogy 100 000 Ft környékén már lehet elfogadható minőségű matracot találni mindegyik matrac alapanyag típusból.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

(#659) colchonero
2013-09-19 14:26:34

Tisztelt Pálinkás László!


A castello tömör bükkfa ágykeretet néztem ki(160x200cm), a kérdésem az lenne, hogy ehhez kell még ágyrács vagy olyan a kialakítása, hogy nem kell, a leírásában nem található erről információ. matracot is szeretnék, szintén 160x200cm-es méretben, olvastam sokfélét, többek között ezen az oldalon is, így tudom, hogy a próbálgatással való kiválasztás az igazi, mégis szeretném leszűkíteni a szóba jöhető matracok számát(melyik lenne jobb, táskarugós vagy hideghabos), oldalt fekve alszom. Eddig ezeket,ilyesmiket nézegettem: Dunlopillo Aerial Pur 1300, RelaXx® Signum Dual Medium, billerbeck davos viszkoelsztikus, de inkább 100e körül, persze ha megéri a kicsivel több, akkor jöhet az is. Előre is köszönöm.

(#658) MatracGuru
2013-09-16 20:07:26

Kedves Ági,

RelaXx matracokból és Hilding matracokból a miskolci Eurobútornál vannak kiállítva termékek, természetesen nem a teljes termékválaszték.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Ági (#657)

Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-19 09:50:10

Üdvözlöm ! Érdeklődnék, hogy egy áruházban vásárolt több rétegű 200*90-es matracot (nem...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3647