R E G I S Z T R Á C I Ó N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!
A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook LIKE-ért!
Eladó 1db Memory Form EVO 200x160 matrac
Vásárlás dátuma: 2013.06.20. Sajnos barátnőmnek nem felel meg, így nem tudjuk használni, félre van téve. Visszavásárlástól ill. cserétől elzárkózott az illetékes bolt, de előtte egy hónapig hitegettek, ezért fordulok a matracguru -hoz ill. a fórumhoz. Vásárlási számla és jótállási jegy mellékelve esetleg csere is érdekelne.
Erősen gondolkodom a RelaXx SenZone Memory HARD VAGY a RelaXx SenZone Memory Medium matrac vásárlásán. Azért "VAGY", mert nem világos a kettő közötti különbség.
Mindkettő esetében azonos kép, azonos szöveg. Minden infó azonos. Azonosak az árak is.
Tehát: miben tér el egymástól a két típus?
Létezhet az, hogy a HARD verzió némileg ellensúlyozza a memóriahab egyik negatív tulajdonságát, konkrétan a nehezebb alvási pozíció változtatást?
Köszönöm szíves válaszukat!
Gedves Gabi és János,
elnézést a kellemetlenségért, a szabadságolások miatt Fülöp Viktor kollégánk ezen a héten egyedül van és egy kicsit lassabban mennek így a dolgok, de biztos vagyok benne, hogy mindent megtesz, hogy segítsen Önöknek a továbbiakban is. Természetesen a jövő héten is nyitva vagyunk és immáron minkét Viktor kollégánk dolgozik...
Elnézést még egyszer az esetleges kellemetlenségekért.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
E-mailre se válaszolnak, én személy szerint hétfő óta próbáltam naponta többször felhívni őket, de elég volt.
Érdeklődni szeretnék, hogy miért nem hívható a Dózsa György úti bolt?
Netán szabadságon vannak? Jövő héten nyitva lesznek?
Kedves Ildikó,
természetesen lehet rendelni RelaXx matracokhoz tartalék matrachuzatot ugyanabban a minőségben és alapanyagban, ,mint a megvásárolt matrac huzata. Átfutási időben olyan 2-3 héttel érdemes számolni.
ÜdvözletteL.
Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás
Kedves matracguru!
Vettem önöktől tavaly egy Relaxx Signum hard matracot 180x200 méretben. Az lenne a kérdésem hogy tudok e tartalák matrac huzatot rendelni még ehhez a matracoz? A felirat szerint ez egy Tencel by Relaxx huzat és cipzáros.
Köszönettel Moravec Ildikó
Kedves Tamás,
a Best Dream matracai rendelkeztek ORKI engedéllyel, ezeket a termékeket még befogadják az egészségpénztárak. Ebben a témában személyesen sokkal szélesebb, bővebb információkat kaphat az ember.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves Andrea,
tapasztalataink azt mutatják, hogy a HARD matrac inkább 80kg fölött és inkább a férfiaknak kényelmes, míg a MEDIUM matrac inkább alacsonyabb testtömegnél népszerű és a többnyire hölgyek választják. A két matrac között óriási keménységbeli különbség nincsen, első ráfekvésre alig lehet (azért lehet) érezni a különbséget.
Van olyan lehetőség is -amennyiben Önök mindenképpen egybe matracot szeretnének, hogy egy 200x200cm méretű matrachuzathoz 2db 100x200cm méretű MEDIUM és HARD matracmagot kapnak. A matrachuzatban a két matracmag szorosan összetapad majd (nem lesz rés), funkcionálisan viszont lesz két különböző keménységű komfortoldalam, ami ráadásul mér forgatható, variálható is marad.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves László,
Meg tudná írni, hogy a kínálaból melyik Memory matraco(ka)t lehet egészségpénztárra elszámolni?
Előre is köszönöm:
Tamás
Kedves László.
Nagyon szimpatikus számomra a Relaxx Signum Dual matraccsalád. Több helyen is utána olvastam, úgy döntöttem én ilyen matracot szeretnék. Még azt nem sikerült eldöntenem, hogy medium vagy hard.
Tudom próbálni kellene. De én nem tudok Bp.-re eljutni. Az okokba nem megyek bele.
Gondolom, hogy így nem tud segíteni, de azért megpróbálok valamilyen infót Önből előhozni. Én 170 cm 56 kg vagyok, a férjem 185 cm 80 kg. 200*200-as matracot szeretnénk. Inkább a keményebb, de nem a kőkemény fekhelyet szeretjük.
Hm, mit gondol?
Üdv. Andrea
Kedves Sándor,
a Memory Soft fantázia nevű matrac valószínű, hogy a matrac Sztár üzletek házi márkája, tekintettel, hogy máshol nem láttam még eddig. Ezek normál hab+memory matracok. Valószínű, hogy normális minőség.
Amire én nagyon vigyáznék: a 6cm vastag memory foam réteg egy nagyon lágy, nagyon süppedős, melegedős vastagság, általában csak a kivételesen lágy matracokat kedvelők szoktak ilyet vásárolni. Ez igaz a 6cm vastag memoryfoam fedőmatracokra is.
Okvetlenül ki kell próbálni vásárlás előtt és érdemes szembeállítani egy hagyományos 12+4 összetételű matraccal.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
memo soft, 2 rétegű, 10cm hideghab+6cm memory réteg matracot szeretnék vásárolni, tud nekem valaki valamilyen véleményt mondani róla?
Előre is köszönöm.
Esetleg e-mailban is buzas.sandor1975@gmail.com
memo soft, 2 rétegű, 10cm hideghab+6cm memory réteg matracot szeretnék vásárolni, tud nekem valaki valamilyen véleményt mondani róla?
Előre is köszönöm.
Esetleg e-mailban is buzas.sandor1975@gmail.com
Kedves Marchello,
természetesen a vasárnapokat kivéve minden nap és egész évben nyitva vagyunk, nincs nyári szabadság. Vagyis van, de olyan ütemezésben, hogy az üzlet mindig nyitva legyen.
Szerencsés választást kívánok.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás
Jó estét,
matrac vásárlásban leszünk mi is a párommal és vidékről mennénk körbenézni Pesten. Szeretnénk önökhöz is elmenni, mert rengeteg hasznos matracos információt olvastam öntől. Az lenne a kérdés hogy vannak-e valamikor zárva, nyári szabadság vagy ilyesmi. Ha jól láttam például vasárnap nincsenek nyitva.
Marchello
Kedves Bea,
remélem, hogy sikerül megtalálni a legmegfelelőbb terméket. És a legmegfelelőbb matrac nem minden esetben szinonim a drága matraccal. A matracguru egyik lényege -túl a felkészült tanácsadáson, stb.- hogy ár/érték arányban tudjunk mindenkinek megfelelő matracot kínálni.
Szerencsés matrac választást kívánok.
Üdvözlettel:
pálinkás László
Kedves Palinkas ur,
Mindenfelekeppen csaladostol megyunk! ;)
Segitseget megkoszonve,
Bea
Kedves Bea,
remélem sikerül a legmegfelelőbb matrac megoldást megtalálni, mindenképpen fontos lenne, hogy aki a matracot használni fogja is legyen ott, hiszen ő érzi, hogy melyik matrac mennyire kényelmes, hol támaszt, hl kényelmetlen.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves Palinkas ur,
Koszonom a felvilagositast es egyet ertek onnel. Mindenhez ido kell. ;)
Mindenfelekeppen elmegyunk az uzeletukbe es remeljuk, hogy sikerul kivalasztani a megfelelo matracot es az agyat is hozza.
Koszonettel;
Bea
Kedves Bea,
elsőként vezettük be Magyarországon, hogy a kiállított matracokat haza lehet vinni. Ehhez évek óta rendelkezésre állnak hordtáskák, hogy a szállítás egyszerűbb legyen és a termékek ne sérüljenek. Vásárlóink által leggyakrabban választott verzió, hogy szombaton viszik el a matracot és hétfőn délelőtt hozzák vissza.
Egyébként tapasztalatom, hogy megfelelő odafigyelés és megfelelő tanácsadás mellett hamar meg lehet tanulni, hogy mit kell és mit nem szabad érezni egy matracpróba során, így tanácsadásunk próba nélkül is közel 100%-os.
Az otthoni 1-2 éjszakás próbák óriási hátránya, hogy egy teljesen új közeget, egy ismeretlen komfortot kellene megszokni, elfogadni 1-2 éjszaka alatt, amikor a hozzászokás egy új matrachoz, egy új komforthoz ca. 2-3 hét.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves Krisztina,
az Ön matraca matrachuzattal együtt ca 20cm. Ez annyit jelent, hogy normál testsúly mellett (ca. 80kg-ig) nyugodtsn használható a fenyő deszka bordákkal, ahol viszont szerencsés lenne, ha legalább 14 lécből állna. Nagyobb testtömeg esetén vagy amennyiben szeretnénk, hogy a matracunk hosszabb élettartamú legyen, érdemes egy min. 216-28 keresztlécből álló rugalmas ágyrácsot választani: elnyeli a dinamikus mozgások egy részét, részben tehermentesíti a matracmagot, további formakövetést biztosít.
A két ágyrács között oldalanként ca. 10-11 000Ft különbség van.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Palinkas ur, koszonom kedves valaszat es anyukammal biztosan elmegyunk kiprobalni a matracokat az uzletukben. A matracokat lehet otthon is tesztelni es a megsem megfelelot kicserelni, mert mas par percre rafekudni egy matracra vagy egy par ejszakat eltolteni rajta. Ha nem lehet, azt is megertem.
Koszonom elore is a segitseget, irni fogok onnek, ha megis a Tempur matrac mellett dontenenk.
Udvozlettel:
Bea
Kedves matracguru,18cm-s matracomhoz, ami 12cm poliuretan es 6 cm memoria, muszaly agyracsot venni? vagy megteszi a vekony deszkakbol allo matracalatet is?
koszonettel
Krisztina
Kedves Bea,
a férje rajongása a Tempur matracok iránt azért érthető, tényleg fantasztikus kényelmet tud nyújtani egy-egy matrac. Kicsit azért tényleg olyan, mint a rajongás csípős lecsó iránt: van aki nem szereti a csípőset, sőt sokan a lecsót sem szeretik.
Természetesen kollégáim mindenben próbálják Önöket segíteni.
Amennyiben mégis Tempur matracok mellett döntenek, úgy ha 90*200cm méretről van szó, ott tudok segíteni, hogy hogyan lehetne sokkal kedvezőbb árban 90x200cm méretű Tempur matrachoz jutni.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Tisztelt Palinkas Ur,
Koszonom a gyors valaszat. Igen olvastam, hogy ebben nehez a tanacsadas, mivel mindenkinek mas matrac a megfelelo.
A ferjem rajong a tempur matracert, de szerencsere neki nincs gerincserve es nehezen latja be, hogy ez nem mindenkinek a legjobb.
Anyukam evek ota egy kihuzhato sofaagyon alszik, amihez persze mar hozzaszokott es nem szivesen valik meg tole, de ha lenne egy kenyelmes matracos agya, biztosan megvaltozna a velemenye. ;)
A Lehel utcai uzletukben tudnak adni szakszeru felvilagositast ezugyben?
Koszonettel;
Bea
Tisztelt Pálinkás Úr!
Meglévő Cardo ágyunkra szeretnénk fedőmatracot vásárolni. Jelenleg két különálló matracunk van, az ágy a fejrésznél került összekötésre. A kérdésem az lenne, hogy melyik fedőmatracot ajánlja, valamint hogy egy darabban vagy két darabban kellene megvennünk - tekintettel a mostani két matracos megoldásra. A tudnivalók között olvastam, hogy nem várható a meglévő "kifeküdt" matracok teljes kiegyenlítése, de jelentős korrekció igen. Érdemes a fedőmatracban gondolkodni, vagy inkább a teljes matracot kellene kicserélni? Köszönettel várom véleményét: Zsuzsa
Kedves Bea,
az alvaskultura.blogspot.hu oldalon az írások egy kicsit terjedelmesebben, ezért részletesebben vannak feltöltve, érdemes lenne az ide vonatkozó cikkeket átfutni. Szakma tapasztalataim alapján én nem hiszek abban, hogy egy matrac önmagában jó. Vagyis nem lehet ugyanaz a matrac mindenkinek jó. Ez nagyban függ a testsúlytól, testmagasságtól, testsúly eloszlástól, a gerinc egyedi ívétől, az alvási szokásoktól és a hozott komfortigénytől. Ha csak ezeket vesszük figyelembe, máris látszik, hogy nem lehet mindenkinek ugyanaz a matrac jó -még ha egy csúcs matracról is van szó.
A legjobb eredményt akkor kapnánk, ha az édesanyja tudná próbálni a matracokat szakszerű tanácsadás mellett. Ez annyit jelent, hogy egy hozzáértő kereskedésben az ember megtanul megérezni egy matracot, elmondják, hogy mit kellene és mit nem szabad érezni egy matracon a próbák során ahhoz, hogy az majd hosszú távon megfelelő alátámasztást, nyomáspot eloszlást és kényelmet biztosítson.
Tapasztalatom szerint az idősebb korosztály kevésbé befogadó a megszokotthoz képest homlokegyenest eltérő memory foam alapanyaggal szemben. Egyrészt a memoryfoam lágysága, süppedékenysége, másrészt pedig az emlékezőhabban a nehézkes megfordulás, pozíció váltás szokta eltántorítani az idősebb vásárlókat.
Javasolnám, hogy mindenképpen próbálni kellene a matracokat.
Üdvözlettel:
pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás
Tisztelt Palinkas Ur,
Meg szeretnem kerdezni a velemenyet, hogy gerinc ill. porckorong servre melyik matracot javasolna es hozza milyen agyracsot, mert ahogy olvasom ez is fontos.
Edesanyamnak van ez a betegsege es szeretnenk venni neki egy matracot. A Tempur matrac igen kivalo ezt tapasztalatbol mondom. A ferjem hatfajasa is elmult, amiota ezen alszik, de tudom/hallom, hogy a gerincservre a kemenyebb matracok a jobbak.
Tudna ebben segitseget adni?
Koszonottel,
Bea
Kedves Aladin66,
utánanéztem és volt egy széria memory foam fedőmatrac, aminek az alapanyagát az angol Vitafoam készítette. Ez a széria sok helyen okozott panaszt, többnyire repedtek, szakadtak az emlékezőhab lemezek. Érdemes lenne utána nézni, hogy nem ebbe a szériába esett-e az Ön fedőmatraca is...
Üdvözlettel:
Pálinkás László