Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#585) Bea
2013-08-02 05:23:16

Kedves Palinkas ur,
Mindenfelekeppen csaladostol megyunk! ;)

Segitseget megkoszonve,
Bea

(#584) MatracGuru
2013-07-31 21:12:40

Kedves Bea,

remélem sikerül a legmegfelelőbb matrac megoldást megtalálni, mindenképpen fontos lenne, hogy aki a matracot használni fogja is legyen ott, hiszen ő érzi, hogy melyik matrac mennyire kényelmes, hol támaszt, hl kényelmetlen.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Bea (#583)
(#583) Bea
2013-07-31 04:57:20

Kedves Palinkas ur,
Koszonom a felvilagositast es egyet ertek onnel. Mindenhez ido kell. ;)
Mindenfelekeppen elmegyunk az uzeletukbe es remeljuk, hogy sikerul kivalasztani a megfelelo matracot es az agyat is hozza.

Koszonettel;
Bea

(#582) MatracGuru
2013-07-30 08:54:14

Kedves Bea,

elsőként vezettük be Magyarországon, hogy a kiállított matracokat haza lehet vinni. Ehhez évek óta rendelkezésre állnak hordtáskák, hogy a szállítás egyszerűbb legyen és a termékek ne sérüljenek. Vásárlóink által leggyakrabban választott verzió, hogy szombaton viszik el a matracot és hétfőn délelőtt hozzák vissza.

Egyébként tapasztalatom, hogy megfelelő odafigyelés és megfelelő tanácsadás mellett hamar meg lehet tanulni, hogy mit kell és mit nem szabad érezni egy matracpróba során, így tanácsadásunk próba nélkül is közel 100%-os.

Az otthoni 1-2 éjszakás próbák óriási hátránya, hogy egy teljesen új közeget, egy ismeretlen komfortot kellene megszokni, elfogadni 1-2 éjszaka alatt, amikor a hozzászokás egy új matrachoz, egy új komforthoz ca. 2-3 hét.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Bea (#580)
(#581) MatracGuru
2013-07-30 08:49:42

Kedves Krisztina,

az Ön matraca matrachuzattal együtt ca 20cm. Ez annyit jelent, hogy normál testsúly mellett (ca. 80kg-ig) nyugodtsn használható a fenyő deszka bordákkal, ahol viszont szerencsés lenne, ha legalább 14 lécből állna. Nagyobb testtömeg esetén vagy amennyiben szeretnénk, hogy a matracunk hosszabb élettartamú legyen, érdemes egy min. 216-28 keresztlécből álló rugalmas ágyrácsot választani: elnyeli a dinamikus mozgások egy részét, részben tehermentesíti a matracmagot, további formakövetést biztosít.

A két ágyrács között oldalanként ca. 10-11 000Ft különbség van.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: szkrisz (#579)
(#580) Bea
2013-07-30 03:37:36

Palinkas ur, koszonom kedves valaszat es anyukammal biztosan elmegyunk kiprobalni a matracokat az uzletukben. A matracokat lehet otthon is tesztelni es a megsem megfelelot kicserelni, mert mas par percre rafekudni egy matracra vagy egy par ejszakat eltolteni rajta. Ha nem lehet, azt is megertem.
Koszonom elore is a segitseget, irni fogok onnek, ha megis a Tempur matrac mellett dontenenk.

Udvozlettel:
Bea

(#579) szkrisz
2013-07-29 22:00:11

Kedves matracguru,18cm-s matracomhoz, ami 12cm poliuretan es 6 cm memoria, muszaly agyracsot venni? vagy megteszi a vekony deszkakbol allo matracalatet is?
koszonettel
Krisztina

(#578) MatracGuru
2013-07-29 18:19:29

Kedves Bea,

a férje rajongása a Tempur matracok iránt azért érthető, tényleg fantasztikus kényelmet tud nyújtani egy-egy matrac. Kicsit azért tényleg olyan, mint a rajongás csípős lecsó iránt: van aki nem szereti a csípőset, sőt sokan a lecsót sem szeretik.

Természetesen kollégáim mindenben próbálják Önöket segíteni.

Amennyiben mégis Tempur matracok mellett döntenek, úgy ha 90*200cm méretről van szó, ott tudok segíteni, hogy hogyan lehetne sokkal kedvezőbb árban 90x200cm méretű Tempur matrachoz jutni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Bea (#577)
(#577) Bea
2013-07-29 16:13:08

Tisztelt Palinkas Ur,

Koszonom a gyors valaszat. Igen olvastam, hogy ebben nehez a tanacsadas, mivel mindenkinek mas matrac a megfelelo.
A ferjem rajong a tempur matracert, de szerencsere neki nincs gerincserve es nehezen latja be, hogy ez nem mindenkinek a legjobb.
Anyukam evek ota egy kihuzhato sofaagyon alszik, amihez persze mar hozzaszokott es nem szivesen valik meg tole, de ha lenne egy kenyelmes matracos agya, biztosan megvaltozna a velemenye. ;)
A Lehel utcai uzletukben tudnak adni szakszeru felvilagositast ezugyben?

Koszonettel;
Bea

(#576) Zsuzsa
2013-07-29 11:52:50

Tisztelt Pálinkás Úr!
Meglévő Cardo ágyunkra szeretnénk fedőmatracot vásárolni. Jelenleg két különálló matracunk van, az ágy a fejrésznél került összekötésre. A kérdésem az lenne, hogy melyik fedőmatracot ajánlja, valamint hogy egy darabban vagy két darabban kellene megvennünk - tekintettel a mostani két matracos megoldásra. A tudnivalók között olvastam, hogy nem várható a meglévő "kifeküdt" matracok teljes kiegyenlítése, de jelentős korrekció igen. Érdemes a fedőmatracban gondolkodni, vagy inkább a teljes matracot kellene kicserélni? Köszönettel várom véleményét: Zsuzsa

(#575) MatracGuru
2013-07-29 08:31:26

Kedves Bea,

az alvaskultura.blogspot.hu oldalon az írások egy kicsit terjedelmesebben, ezért részletesebben vannak feltöltve, érdemes lenne az ide vonatkozó cikkeket átfutni. Szakma tapasztalataim alapján én nem hiszek abban, hogy egy matrac önmagában jó. Vagyis nem lehet ugyanaz a matrac mindenkinek jó. Ez nagyban függ a testsúlytól, testmagasságtól, testsúly eloszlástól, a gerinc egyedi ívétől, az alvási szokásoktól és a hozott komfortigénytől. Ha csak ezeket vesszük figyelembe, máris látszik, hogy nem lehet mindenkinek ugyanaz a matrac jó -még ha egy csúcs matracról is van szó.

A legjobb eredményt akkor kapnánk, ha az édesanyja tudná próbálni a matracokat szakszerű tanácsadás mellett. Ez annyit jelent, hogy egy hozzáértő kereskedésben az ember megtanul megérezni egy matracot, elmondják, hogy mit kellene és mit nem szabad érezni egy matracon a próbák során ahhoz, hogy az majd hosszú távon megfelelő alátámasztást, nyomáspot eloszlást és kényelmet biztosítson.

Tapasztalatom szerint az idősebb korosztály kevésbé befogadó a megszokotthoz képest homlokegyenest eltérő memory foam alapanyaggal szemben. Egyrészt a memoryfoam lágysága, süppedékenysége, másrészt pedig az emlékezőhabban a nehézkes megfordulás, pozíció váltás szokta eltántorítani az idősebb vásárlókat.

Javasolnám, hogy mindenképpen próbálni kellene a matracokat.

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Bea (#574)
(#574) Bea
2013-07-29 07:04:25

Tisztelt Palinkas Ur,

Meg szeretnem kerdezni a velemenyet, hogy gerinc ill. porckorong servre melyik matracot javasolna es hozza milyen agyracsot, mert ahogy olvasom ez is fontos.
Edesanyamnak van ez a betegsege es szeretnenk venni neki egy matracot. A Tempur matrac igen kivalo ezt tapasztalatbol mondom. A ferjem hatfajasa is elmult, amiota ezen alszik, de tudom/hallom, hogy a gerincservre a kemenyebb matracok a jobbak.
Tudna ebben segitseget adni?

Koszonottel,
Bea

(#573) MatracGuru
2013-07-28 08:41:28

Kedves Aladin66,

utánanéztem és volt egy széria memory foam fedőmatrac, aminek az alapanyagát az angol Vitafoam készítette. Ez a széria sok helyen okozott panaszt, többnyire repedtek, szakadtak az emlékezőhab lemezek. Érdemes lenne utána nézni, hogy nem ebbe a szériába esett-e az Ön fedőmatraca is...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: aladin66 (#571)
(#572) MatracGuru
2013-07-27 22:19:51

Kedves Aladin66,

alap értelmezésben ugye nem kellene, hogy elszakadjon. De ha már így van, akkor nem lehet garanciát érvényesíteni?

Egyébként bármilyen habokat ragasztó anyag megfogja. Pl. latex tej. Kárpitos kelléket áruló üzletekben lehet kapni vagy kunyizni egy keveset egy kárpitostól, mert amúgy 1/2-1 literes kiszerelés nem túl olcsó...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanűcsadás

Előzmény: aladin66 (#571)
(#571) aladin66
2013-07-27 17:38:42

Kedves László!
A 4 cm-es memory hab "elszakadt" a matrac tetején. Hosszanti irányban kb. 50 cm hosszban a szélétől pár centire. Lehet ezt valamivel ragasztani? Üdv: Tibor

(#570) MatracGuru
2013-07-27 16:50:21

Kedves Albert01,

a Tempur párnákhoz méretválasztékban, formaválasztékban és alapanyag minőségben hasonló párnák nincsenek.

A Tempur azért -az ára ellenére- Tempur:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Albert01 (#569)
(#569) Albert01
2013-07-27 11:30:21

Tisztelt Pálinkás úr!

Melyik az a memóriahab párna, ami a Tempur párnához hasonlít de nem annyira drága, mint a Tempur?

Köszönöm válaszát

(#568) MatracGuru
2013-07-27 08:09:36

Kedves Albert,

valóban, Tempur termékeket nem talál az oldalunkon. Tekintettel, hogy a Tempur luxus memory matracainak fogyasztói ára a matracGuru matrac kínálatához képest jelentősen drágább, úgy gondoltuk, hogy a Tempur matracait kihagyjuk választékunkból. A Tempur párnáin évek óta gondolkozunk, hogy érdemes-e, kell-e, hiszen a közel 30 féle párna mellé még egy párna családot felvenni -talán már egy kicsit sok lenne.

Köszönöm az észrevételét.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Albert01 (#567)
(#567) Albert01
2013-07-26 19:38:53

T. Cím!

Átnéztem az oldalukat és nem találkoztam sem Tempur matracokkal sem pedig párnákkal. Nem forgalmaznak Tempur matracokat?

Albert

(#566) MatracGuru
2013-07-22 23:00:24

Kedves Adrienn,

a RelaXx Memory Classic matracokkal kapcsolatban nem érkezett tömeges (semennyi) panasz sem az utóbbi időben, sem azt megelőzően, ami arra engedne következtetni, hogy gyártási vagy sorozathiba történt volna.

A haboknak egyrészt van egy minimális felpuhulási értékük, ez ca. 4-7% amennyit a matrac igazodik a használója testsúlyához, annak eloszlásához, stb. Ezt időben nehéz behatárolni, matractól, előző keménységtől, testsúlytól függ, lehet azonban több hét is akár. Ezt érdemes lenne kivárnunk, tehát egy kicsi türelmet kérnénk a matracnak.

Az emlékezőhab hőre lágyul, amennyiben a hálószoba hőmérséklete temperált, úgy a matrac felülete lehet a szokásosnál keményebb, viszont a nyomott részeken rövid időn belül a szokott komfortot kellene éreznünk.

Érdemes lenne egy kis türelemmel lenni még, amennyiben a probléma nem változik, úgy igyekszünk valami megoldást találni panaszára.

Üdvözlettel:

pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Adri (#565)
(#565) Adri
2013-07-22 16:07:40

Kedves László,

1 hete használom az Önöknél vásárolt Relax Memory Classic 12 +4 memory matracot, sajnos változást még mindig nem tapasztalok, sokkal keményebb mint mikor az üzletben párszor kipróbáltam, sajnos :-(Direkt rugalmas ágyrácsot vásároltam, hogy ne legyen keményebb, miért van ez?
Üdvözlettel
Adrienn

(#564) MatracGuru
2013-07-17 17:33:06

Kedves Elza,

természetesen a matracGuru Budapest Dózsa György úti üzletében a termékek ki vannak állítva, a matracok kipróbálhatók.

Remélem sikerül megtalálni a megfelelő matracot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Elza (#563)
(#563) Elza
2013-07-17 14:36:04

Köszönöm segítségét. És hol tudnám próbálni a matracot? Nekem péntek délután lenne jó.
Üdvözlettel: Elza

(#562) MatracGuru
2013-07-16 21:29:54

Kedves Elza,

ez sajnos egy majdnem megoldatlan kérdés a matrac szakmában, tekintettel, hogy minden gyártó a termékeinél átlag magassággal számol és az ettől jelentősen eltérő testmagasságra nincs igazán recept. Ez értendő 2m fölött és 170 alatt is.

Ami azonban elmondható, hogy nagyon sok matracban (és csak a 7 ergonómiai zónával ellátott matracokban) a derék zóna egy viszonylag keskeny szakasz, alatta a medence megerősített része pedig egy nagyon széles (a legszélesebb) szelvénye a matracnak. A keskeny deréktámasztó rész fölött közvetlenül már a matrac vállzónája található, így nem elképzelhetetlen, hogy némelyik hideghab matrac ezt az anomáliát áthidalja.

Ilyen termék lehet a Signum Dual Hard vagy Medium matrac is. Ezeket a termékeket főként ilyen esetekben mindenképpen próbálni kellene, érezni, hogy ott támaszt-e a matrac és ott enged besüppedni, ahol ez szükséges és indokolt.

Bármilyen kérdésben továbbra is szívesen segítek.

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Elza (#561)
(#561) Elza
2013-07-16 16:34:57

T. Pálinkás Úr!
A tanácsát szeretném kérni matrac vásárlásához. 150 cm magas, 68 kg vagyok. A hátam szokott fájni. Többnyire háton alszom, de elég sokat forgolódom. Fix ágyrácsom van. Ha komfortzónás matracot vennék a matrac zónái engem is ott tehermentesítenek ahol kell, hiszen a magasságkülönbségből adódóan a váll-csípő-sarok távolság nálam más mint egy magas/abb/ embernél. Milyen matracot ajánl. Segítségét köszönve üdvözli Zóka Elza

(#560) MatracGuru
2013-07-13 20:05:24

Kedves Szilvia,

a jelentősen eltérő testtömegből adódóan mindenképpen olyan matrac választása lenne szerencsés, amelyiknél lehetséges az, hogy ugyanabból a típusból két különböző keménységi oldala legyen a matracnak. Ezek a termékek mostanra egyre elterjedtebbek így szinte minden matrac típusból rendelkezésre áll ilyen kivitel. Az ilyen jellegű matracok esetén, amennyiben habmatracokról beszélünk (hideghab, emlékezőhab) érdemes lenne 110kg testsúlynál farugós ágyrácsot tenni alá, segít a formakövetésben, rugalmas alátámasztást biztosít a matracnak és meghosszabbítja a matrac élettartamát. Tehát a következő termékek felelnek meg ezeknek a követelményeknek:

ZSÁKRUGÓS TÍPUSOK

Hilding IndiviDuality Pocket
Hilding IndiviDuality Multi Pocket

HIDEGHAB MATRACOK

Swiss Tech Dynamic
Swiss Tech Dynamic+
Signum Hard
Signum Medium

MEMORY FOAM MATRACOK
RelaXx SenZone Memory Medium
RelaXx SenZone Memory Hard
Dunlopillo Aerial Senso

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: szilvia (#559)
(#559) szilvia
2013-07-13 18:11:41

Kedves László!
Szeretném megkérdeni, hogy melyik matrac típust (memory, hideghab, rugós stb.) ajánlja 110 kg-os és 70 kg-os testtömegre? Olyan matracot keresek, amely bírja a 110 kg-os terhelést és nem lehet egyhamar "kifeküdni". Válaszát előre is köszönöm.

(#558) MatracGuru
2013-07-13 13:36:51

Kedves Bogyó,

ez mindenkinek a saját döntése. Ebben az árkategóriában szerintem azért már érdemes egy matracot kipróbálni. Ami miatt mindenképpen kipróbálám a Curem matracokat és a Tempur matracokat is, az a jelentős árkülönbség. A Curem matracok ugyanis ca. fela annyiba kerülnek, mint egy Tempur matrac, ugyanakkor sokkal jobb légáteresztési mutatókat produkálnak.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Bogyó (#557)
(#557) Bogyó
2013-07-12 21:03:35

Értem, köszönöm. Amennyiben ennyire puhák ezek a matracok úgy valószínű, hogy érdemes lenne vásárlás előtt kipróbálni. Vagy maradjak a Tempur matracoknál?

mit javasol?

(#556) MatracGuru
2013-07-12 17:36:38

Kedves Bogyó,

igen, a Curem matracok már ki vallan állítva az üzletünkben, az 1900 és a 2200 típusok. A Curem memoryfoam matracok az első próbák után inkább a lágyabb kategóriába tartoznak sőt, a 2200 típus a kifejezettel lágy, pihe-puha emlékezőhab komfortra vágyók matraca lesz.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Bogyó (#555)

Matrac fórum betekintő ablak

2023-09-20 07:12:37

Kedves Zoltán, pillangó nyitású ágyat még nem alakítottam át soha, így sajnos ebben ninc...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3640