R E G I S Z T R Á C I Ó N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!
A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook LIKE-ért!
Kedves László,
Köszönöm a válaszát! Legyen kedves segítsen abban is , hogy a memory matracokhoz milyen ágyrács kell, pl 12 + 4 esetében.
Köszönöm a segítségét!
Üdvözlettel
Adrienn
Kedves Adrienn
a RelaXx 12+4 és 13+5 memory matracok emlékezőhab minőségben hozzák az átlagot, mindkét esetben 50kg/m3 memoryfoam kerül a matracba a megadott magasságban, vizes bázisú ragasztással és Tencel mosható matrachuzattal szerintem a matracok nagyon versenyképesek.
Természetesen egyik matrac sem Tempur, Curem vagy Hildin Select Thermo, de most nem is ez a cél.
Eddig még a két termék közül egyikre sem volt panasz, pedig egy pár éve bent vannak a programban.
Szerencsés választást kívánok.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves László,
Érdeklődni szeretnék, hogy a Relaxx Memory 12+ 4 vagy 13+ 5 kategóriájában milyen minőségűnek felel meg a memory matracok között, az ára a legkedvezőbb a többihez képest, de vajon minőségben is olyan jó? :)Illetve hogy a memory matracokhoz pl 12 + 4 esetében mit javasol ágyrácsot, vagy rugalmas ágybordát? köszönöm előre is válaszát...
Üdvözlettel
Adrienn
Kedves Ágnes,
a Hilding Magic egy darabig biztosan akciós lesz, hiszen most kezdődött csak, viszont 100%-ban nem tudom megígérni, hogy augusztusban is akciós lesz a matrac.
Amit gyakran csinálunk, az az u.n halasztott rendelés. Ez annyit jelent, hogy a termék most egy minimális előleggel megrendelésre kerül (ez lehet akár online is és utalással az előleg számlát rendezni) és szállítási időpontnak megjelölni augusztus 2. hetét.
Tapasztalatom, hogy a felújítások nem akkor érnek véget, amikorra jelezték, így az sem gond ha egy kicsit csúszik az elszállítás vagy a kiszállítás.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás
Tisztelt Cím!
Az szeretném megtudni, hogy a Hilding Magic matrac akció, ahol a 2 darab 66000 az meddig tart még. Nekem lakásfelújítás miatt csak augusztus közepére kellenének matracok meg egy ágy is.
Dolmányos Ágnes
Kedves Krisztina,
szerintem olyan 10 éve nincs már ilyen matrac. Ca. 10 évvel ezelőtt jött ki a Dunlopillo Az Aerial habbal és az első generáció volt a High Tech (HT), de ezek nem ilyen névvel futottak, hanem HT 13, HT 15, HT 18.
Ezután lett egységes koncepció és változtak a számok nevekre: Classic, Premium, Luxus. Ezt utána számtalan és követhetetlenül végtelen Aerial változat folyam követte:
HT15
Prémium
Aerial Pur 1500
Aerial Air
Aerial Top Air
stb....
Ezek mind különböző matracok és nagyon nagy a szórás. Az Aerial Pur 1500 pl. egy lágy matrac. Szerintem nagyon lágy. Aerial Air/Top Air pedig drága.
Van még Aerial Premium forgalomban (Ez a 2. generáció), de már rég nem olyan, mint az eredeti Aerial Premium...
Ezeket (is) próbálgatni kellene, hogy érezze az ember, hogy hol támaszt és hol nem; nincs egységes matrac gerincproblémákra: más súly, más testalkat, más súlyeloszlás, más komfortigény, stb...
A Dunlopillo nem vákuumcsomagol. Minden matraca az eredeti méretben kerül kiszállításra.
Viszont többnyire (Budapesten) ingyenes a szállítás.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás
Jo napot, a Dunlopillo aerial High Tech 1500 matraccal kapcsolatban kerdeznem, hogy milyen formaban kerul kiszallitasra? feltekerve vakuumozva vagy eredeti nagysagaban? a masik kerdesem hogy ajanlott- e ez a matrac olyan szemlynek aki lumbalis gerincproblemakkal kuzd? csigolyaeloremozdulasrol van szo, pontosabban. Koszonom, Sz. Krisztina
Kedves András,
sajnos még nincs feltöltve az oldalunkra, de a matracGuru üzletben is kapható fedőmatrac 60kg/m3 sűrűséggel és AloeVera-s matrachuzattal, ami levehető és mosható.
A 90*200cm méret 23 900.-
Egyébként érkezik az új RelaXx fedőmatrac is, itt annyi lesz az újdonság, hogy a fedőmatrac emlékezőhab magja 7 zónás eloszlásban át van stancolva, tehát telis teli van különböző nagyságú függőleges lyukakkal. Jobb szellőzés, jobb formakövetés és kevésbé melegszik.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Tisztelt matrac Guru!
Memoria fedömatrac vásárlás előtt állok. Az egyik webáruházban 60kg/m3 sürüségü is kapható (magyar termék Mr Sale) Kérdésem: elképzelhető, hogy már itthon is kapható ilyen sürüségü memoria fedőmatrac ? Vagy ez inkább csak egy reklám fogás és maradjak a közismert és járatos 50kg/m3 sürüségüö mellett?
Üdv, András
Köszönöm és komolyan mondom, hogy alig várom hogy kipróbálhassam. Kicsit félek is, mert nehezen hiszem hogy fél áron találok ugyanolyan kényelmet, mint a cloud. Nekem nagyon tetszett a Tempur Cloud matrac és nem tudom, hogy azt a kényelmet egyáltalán valaha megtalálom-e egy másik matracban, főképpen ha tényleg jelentősen olcsóbb is és ahogyan összehasonlítom, tényleg olyan kb feleáron.
köszönöm az eddigi segítséget.
Marcsi
Kedves Marcsika,
a promóció mindig egy kicsit megelőzi a terméket, így lehet, hogy már egy sor helyen szó van a Curem matracokról, de a termék még sehol...
A Curem matrac család ebben a hónapban megérkezik Magyarországra is és természetesen a matracGuru üzletében is ki lesz állítva, kipróbálható lesz.
Már nagyon várjuk mi is...
Üdvözlettel:
pálinkás László
Kedves matracguru,
az lenne a kérdésem, hogy szemezgettem én a Tempur matracokkal, de egy kicsit borsosak az árak így tovább keresgettem és így jutottam el a Curem matracokig, amit eddig azonban még sehol nem láttam. Önöknél már ki lehet próbálni ezeket a matracokat? Ha nem, akkor mikor érdemes keresni, mert már hetek óta látom itt ott a neten, de azért csak jó lenne kipróbálni valahol
Üdv,
Marcsi
Tisztelt MZ/X,
örülök, hogy minden rendben ment. A habmatracoknak -igy a RelaXx habmatracoknak is- jót tesz, hogy ha minimum 26-28 keresztléccel ellátott farugós ágyrácson vannak. A rugalmas ágyrács segít a további formakövetésben, elnyeli a dinamikus mozgások egy részét, részben tehermentesíti a matracot és élettartambeli hosszabbodás várható.
Természetesen a RelaXx Signum, SenZone Memory matracok az egyszerű fenyő deszka bordázaton is szépen elműködnek, hiszen össz magasságuk 20cm.
Habmatracok esetében én a teli lapot kerülném, vagy bordázatot használnék vagy ha mindenképpen teli lap, akkor sok-sok furat a szellőzés végett.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Tisztelt Pálinkás Úr!
Mai napot megkaptam a megrendelt matracot.
Következik a "beépítés", amivel kapcsolatban lenne egy fontos kérdésem.
Deszkára lesz "ráépítve". Szükséges a deszkát furatokkal ellátni a szellőzés miatt vagy mindez felesleges?
Lényeges dolog a készülő ággyal kapcsolatban:
végső méret 200x200 cm
egyik fele 100x200 cm a megrendelt Relaxx matraccal
másik fele 100x200 cm puha keretes vízágybetéttel
közös 200x200 cm védőhuzattal mely mindkét betétet magába foglalja
Fentiek ismeretében mit javasol a Relaxx matrachoz tartozó deszkához?
Várom megtisztelő válaszát.
Rendben, köszönöm a válaszát és a tippeket.
Sokat segített!
Üdvözlettel:
H.péter
Kedves Péter,
a Dózsa György úti üzletünkben az összes típus ki van állítva, aktuális készletről kollégám a 20/911 60 51 telefonszámon lesz naprakész.
Szerintem 110kg fölött a SuperDream matrac nem lesz hosszú élettartamú.
A Signum Hard és a Siglo továbbra is lehet befutó...
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves Pálinkás Úr,
köszönöm a válaszát.
Közben én is átfutottam a lehetséges matracokat:
RelaXx® Signum Dual Hard
Swiss Dream Superdream
meg akkor az Ön által ajánlott: Best Dream Siglo
A Dózsa György utcai üzletükben ezeket ki lehet próbálni? Netán van is raktáron belőlük, ha megtetszene?
Üdvözlettel:
H.Péter
Kedves H.Péter,
a megadott paraméterek alapján ugye fejben lefuttatunk egy szűrést és hát 100% egyezőséget nem hozott. Alapvetően a Best Dream Siglo matraca megfelelne mindennek:
-keményebb típus
-130kg-ig terhelhető
-20cm vastag
-15 év garancia a matracmagra
-és ca. 80e Forint
Viszont
-vákuumcsomagolt vákuummatrac (szerintem ez mindegy)
-fix matrachuzat (ez megint csak nem egy tragédia, egy 7-8e forintos matracvédő: 1., könnyen cserélhető 2., gyakrabban mossa az ember, mint a matrachuzatot.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Tisztelt Pálinkás Úr,
matrackeresésben vagyok, eddig már jó pár üzletben is voltam, Egerből Pestre is elmentem szétnézni (fájdalom az Ön boltjába nem jutottam el).
Kezdetben naivan úgy 50-60.000 Ft közé saccoltam egy új 180 x 200-as matrac árát.
Aztán a boltokban látott árak kijózanítottak és elgondolkoztattak. Sok (számomra sok) pénzről beszélünk, és abszolút nem tudom még csak megsaccolni sem, hogy igazából mit kapok érte!
Ezért elkezdtem bújni a netet, kicsit sajnálom, hogy nem Pestre utazás előtt tettem meg ezt.
Tanácsát szeretném kérni, felvértezve az „egyhetesmatracszakértőitudásommal”
Egy 180x200as matracot szeretnék egy sima fabordával ellátott ágyneműtartós ágyba.
„Masszív” alkat vagyok (181cm, 117kg), a meleget nem bírom.
Kritériumok:
• Alapvetően kemény legyen a fekvőfelület
• Ne rugós legyen
• Min. 20cm vastag
• Ne legyen memóriahabbal vagy emlékezőréteggel ellátva
• A vákummatracok sem szimpatikusak
• Levehető huzat
• és persze jó minőségűt olcsón (max. 120.000 Ft magassága)
Köszönöm a szíves válaszát!
Üdvözlettel:
H. Péter
Kedves Hidalgo,
szerintem egy 16-17cm vastag matrac még a világ legdrágább matracából (mondjuk egy Dunlopillo régi latex matrac pl. egy Selea Wash 119 900/90*200cm méretben) sem alkalmas arra, hogy ilyen magasság mellett 95kg-ot hosszú távon sérülésmentesen kiszolgáljon.
Én azt feltételezném -bár nem ismerem a konkrét típus komfortját-, hogy ez eredetileg egy keményebb matrac volt csak az aiő során jelentősen felpuhult.
Én lehet, hogy matrac cserében gondolkoznék...
Keményebb szerintem ez a matrac már semmitől nem lesz.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Tisztelt Pálinkás Úr,
nagyon köszönöm a gyors visszajelzést!
Lemértem a matracot, 16-17cm vastag + a leírás szerint:
pontelasztikus, 7 zónás hideghab szerkezete tökéletes alvást, kényelmes, egészséges, közép kemény fekvést biztosít.
Valójában viszont annyira puha és süppedős a matrac, hogy néha konkrétan érzem az ágybordát a derekam alatt. Ezen persze tovább lágyítani már nem szeretnék. Most összesen csak 10 ágyborda van a matrac alatt, ezért gondoltam, hogy egy 26-28 léces ágyrács (nem is a rugalmassága lenne a lényeg, hisz nem szeretném lágyítani) megoldaná a problémámat.
Előre is nagyon köszönöm a tanácsát!
Üdv,
Tisztelt Pálinkás Úr,
nagyon köszönöm a gyors visszajelzést!
Lemértem a matracot, 16-17cm vastag + a leírás szerint:
pontelasztikus, 7 zónás hideghab szerkezete tökéletes alvást, kényelmes, egészséges, közép kemény fekvést biztosít.
Valójában viszont annyira puha és süppedős a matrac, hogy néha konkrétan érzem az ágybordát a derekam alatt. Ezen persze tovább lágyítani már nem szeretnék. Most összesen csak 10 ágyborda van a matrac alatt, ezért gondoltam, hogy egy 26-28 léces ágyrács (nem is a rugalmassága lenne a lényeg, hisz nem szeretném lágyítani) megoldaná a problémámat.
Előre is nagyon köszönöm a tanácsát!
Üdv,
Tisztelt Pozsgai úr,
szerintem ez a matrac már nincs forgalomban és amennyire visszaemlékszem ez a magyar Rottex cég egyik termékcsaládjának a tagja volt. Emlékeim szerint ez nem egy nagyon vastag matrac, így 95kg terhelést szerintem nem visel majd hosszú távon. Én mielőtt ágyrácsot cserélnék a következő dolgokat csekkolnám le:
-nincs e tönkremenve a matrac (gödrösödés, jelentős felpuhulás a fenék részben)
-ha minden ok és ágyrács cserére kerül sor, akkor a farugós ágyrács (és legyen minimum 26-28 keresztléc) 1. nem túl olcsó 2. lágyítani fog az eddigi komforton.
Ha marad a régi ágydeszka és eddig kibírta és ezt most sűrűbb, fix bordára szeretné cserélni, akkor meg a következő kérdés merül fel: minek? Jobb lesz tőle a matrac? Nem valószínű. Hosszabb élettartamú lesz tőle? Nem hiszem.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Tisztelt Pálinkás Úr,
4 éve használunk a párommal 2db Sleepguard Gabriel 90x200 hideghab matracot, amik alatt fix ágybordák vannak.
A páromnak (74kg) a mai napig kitűnően beválik, míg én (95kg) egyre gyakrabban ébredek derékfájdalmakkal.
Tudna nekünk ágyrács típust ajánlani ehhez a matrachoz?
Vajon kellene ehhez rugalmas ágyrács, vagy elég lehet egy 17 léces fix ágyrács?
Előre is nagyon köszönöm a segítségét!
Üdvözlettel,
Pozsgai Dávid
Kedves Burger,
a két termék között jelenleg a matrachuzat a különbség, a BodyLine termékeknél egy egyszerű és olcsó matrachuzatot kapunk, míg a RelaXx matracok esetében egy Tencel huzat veszi körül a matracokat. A Tencel egy cellulóz alapú textilipari szál, sokkal jobb nedvességfelvétel, gyorsabb párologtatás jellemzi és jobban ellenáll az igénybevételnek.
Mindkét matrac esetében 10 év garancia vonatkozik.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Tisztelt matracguru,
két 180x200-as matracukat néztem, tudna nekem ajánlani melyik lenne a jobb vagy mi lenne a különsbég közöttük?
- BodyLine Memory matrac 12+4
- RelaXx Memory Classic 12+4
Esetleg hasonló kategóriában másik? Mennyi garanci van ezekre a matracokra?
Előre is köszönöm
Kedves MZ/X,
kérném, hogy vegye fel a kapcsolatot az üzlettel, sajnos a szállítási költségekkel kapcsolatban sem szeretnék butaságot írni. Biztos vagyok benne, hogy a kollégák igyekeznek a legkedvezőbb matrac szállítási költséget megtalálni Önnek.
info@matracguru.hu
20/911 60 51
Bármilyen további kérdéssel kapcsolatban is készséggel állok rendelkezésére.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Tisztelt Pálinkás Úr!
Két héttel korábban megrendelt és a megrendeléssel egy időben kifizetett 1 db RelaXx SenZone Memory Medium 100x200 matrac vidéki kiszállítása mennyi lenne?
Lehetséges, hogy személyesen nem tudok elutazni az átvétel miatt.
Köszönöm a válaszokat még át kell gondolnom a férjemmel, hogy jó e nekünk ha a matrac kettő darabból áll vagy ragaszkodunk a nagy matrachoz
Kedves Partyka,
a Hilding Magic zsákrugós matrac akcióba a 80*200-as méret még beleeshet, annyi kiegészítéssel, hogy a szállítási határidő hosszabb lesz, mivel 80*200cm méretű matracokat nem készletezünk. Átfutási időnek olyan 3-5 hetet javasolnék.
A kétmatrac találkozása természetesen érezhető lesz, ezt pl. egy matracvédő már jelentősen tompíthatja. További megoldás lehet egy középre, a két matrac közé illeszthető speciális formájú hab csík, ami a hézagot kitölti. Ezt a német Liebesbrüchen-nek, szerelmi hidacskának hívja, mi a szakzsargonban csak gomba névre kereszteltük, tekintettel, hogy a metszeti profilja a gombára hasonlít.
Üdvözlettel:
Pálinkás László