Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  

(#555) Bogyó
2013-07-12 08:02:28

Jó napot!

Azt szeretném kérdezni hogy a Curem matracok megérkeztek e már és hogy ki vannak e állítva önöknél hogy ki lehessen próbálni.

Mennyire kemények vagy puhák ezek Curem matracok?

(#554) MatracGuru
2013-07-11 08:22:18

Kedves Fórumozók, matrac keresők,

akit esetleg érdekel, hogy hogyan lett a latex-kókusz matracokból 10 év alatt hideghab memory, hogyan hajlott az ideológia ekkorát 10 év alatt, annak szíves figyelmébe ajánlom az alváskultúra blog oldal legfrissebb szösszenetét:

matracok és prostik címmel.

http://alvaskultura.blogspot.hu/2013/07/matracok-es-prostik.html

Üdvözlettel:

Pálinkás László

(#553) kerekessandor
2013-07-02 23:51:30

Nagyon köszönöm a tanácsát meg is beszélem a kollegájával a rendelést.Szeretnék gratulálni a hozáállásukhoz és sok sikert kívánok Önöknek.Minden magyar vállalkozásnak ilyen profizmussal kellene működnie de sajnos nagyon ritka az ilyen!Mégegyszer Gratula!

(#552) MatracGuru
2013-07-02 21:58:46

Kedves Sándor,

amennyire bizonyára utána olvasott, egyetlen esetben sem tudom azt mondani -főként vakon nem- hogy egy matrac jó lesz-e Önnek és a feleségének vagy sem. Azt gondolom azonban, hogy alaposan körbejárták a témát, több helyen több matracot próbáltak és Hilding Indi Multi S/M így maradt fent a szűrőn.

A matrac minőségével szerintem semmi gond, ilyen árkategóriában (de még jóval fölötte sem) találunk hasonló adottságú zsákrugós matracot.

Ami a szememet megütötte az a két érték, ami a súlyra vonatkozik: 100+ és 95 kg. ez nem egy jelentős testsúly különbség, így én a tapasztalatokból okulva a Hilding IndiViduality Multi termékből azt választottam volna, ahol mindkét oldal kemény, tehát a matrac nem egy lágyabb és egy keményebb oldalból áll, hanem minkét oldal a keményebbik oldalnak felel meg.

Ezen esetleg érdemes elgondolkozni. Az is lehetséges, hogy a Hard/Hard változatból van magyarországi készlet, így gyorsan tudnának a termékhez jutni.

Amennyiben az eredeti termék marad (S/M) és a megrendelés sajnálatosan valahol elcsúszott, úgy természetesen a megrendelt termék megérkezéséig biztosítunk Önöknek egy ideiglenes cserematracot, melynek a ki -ill. visszaszállítási költsége természetesen minket terhel.

Remélem tudtam egy kicsit segíteni a probléma megoldásában.

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#551) kerekessandor
2013-07-02 19:43:01

Tisztelt Pálinkás Úr!
Rendelt a feleségem önöknél egy 180x200-as Hilding Individuality Multi S/M rugós matracot.június 18-án rendelte de még nem érkezett meg ezért felhívtuk a kollegáját aki azt mondta ,hogy az előző kollega rosszat rendelt ezért még 4 hetet kellene várni.Tisztelettel érdeklődnék,hogy nincs e olyan matrac ami hasonló paraméterekkel bírna mint ez csak hamarabb lehetne hozzájutni .Sajnos elkapkodtuk ezt a rendelést mi is mert azt sem tudjuk ,hogy jó e nekünk ez a matrac.Engem már műtöttek sajnos gerincsérvvel de a feleségem gerince is nagyon fáj ébredés után.Nem is csoda hiszen évekig nagyon rossz régi ágyon alszunk.Csak most jutottunk el oda ,hogy megengedhetünk magunknak egy új ágyat s bele egy jó matracot.Igazából most a kollegája arra vár,hogy eldöntsük újra megrendeljük e a matracot.Ebben kérném a segítségét,hogy tudna e ajánlani tapasztalatai szerint nekünk megfelelő matracot.A feleségem testsúlya 100kg felett van és jómagam is 95kg vagyok.Lehet hogy ez a matrac nekünk nem is jó?Valami ortopéd matracra lenne szükségünk?Erről a hildingről sok szépet és jót írtak és ezért választottuk.Kipróbáltunk sokfajtát de a feleségemmel ebben nem tudtunk megegyezni mivel neki a memóriahabos matracok voltak jók nekem viszont nem volt komfortos,zavart,hogy belesüllyedek .Idővel talán meg lehet szokni?Azért választottuk ezt a hildinget mert ebben több rugó található mint más ilyen jellegű matracokban és talán jobban tartja a gerincünket de olyan matrac nincs ami egyik fele memóriás másik pedig rugós.Ha két különböző 90x200-as matracot veszünk akkor meg a két különböző alátámasztást nem lehet megoldani mert egyiknek ágyrugó kell a másiknak meg nem,meg lesz egy gödör közöttünk.Teljesen tanácstalanok vagyunk mostmár!Azt szeretnénk hogy a megromlott gerincünk ne romoljon és sajogjon tovább és egy tartós matracot szeretnénk.Még a régi ágyon szenvedünk de már otthon van az új ágykeret egyelőre becsomagolva.Vagy ön szerint jó ez a matrac és érdemes várni rá?Mindketten kipróbáltuk és érdekes módon a feleségemnek a női oldal volt a jó pedig ő keményebb matracokat kedvelt eddig.Tisztelettel kérem segítsen nekünk a választásban a tapasztalataival.Üdvözlettel:Sándor

(#550) MatracGuru
2013-06-30 10:04:14

Kedves Hilon,

valóban nincs benne ergonómiai zóna, de ez ebben az árkategóriában szerintem rendben van. Érdemes a Siglo matracot kipróbálni, mert minden ellenére egy népszerű matrac. Szerintem a Silence matracban sincsenek zónák 70e-ért.

És még egy sor matracban:

-egyetlen bonellrugós matracban (van, de nincs értelme)
-a legtöbb zsákrugós matracban
-a legtöbb kókusz hideghab matracban
-a legtöbb latex kókusz matracban (valódi zónák nincsenek)
-nagyon sok hideghab matracban (csak felületi karcolgatások vannak)
-a legtöbb vákuummatracban

Szóval azért annyira nem kell megijedni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Hilon (#549)
(#549) Hilon
2013-06-30 09:38:42

Kedves Pálinkás Úr!

Köszönöm gyors válaszát. A Rottex Fitt nem felel meg a súlyhatár (100kg) miatt, a Best Dream Siglo.n gondolkozom még, csak az ergonomikus zónákat hiányolom. Nem értem, hogy lehet ortopédiai matrac ergonomikus zónák nélkül. Azt hiszem Ön is írta valahol, hogy ez fontos tényező, de lehet, hogy ennél a fajtánál valami kompenzálja a zónák hiányát?
Tisztelettel: Hilon

(#548) MatracGuru
2013-06-29 13:33:14

Kedves Hilon,

a Cardo Silence matraccal alapvetően semmi gond nincs. Amivel nekem kifogásom van az a J*sk árképzése, a megvezetős piaci magatartás és a vásárló félrevezetése.

Ez egy egyszerű 20cm vastag hidaeghab-kókusz- hideghab összetételű matrac 70 000-ért?

Ha már hideghab+kókusz:

Rottex Fitt 38 900.-
Billerbeck Riviéra Nova 67 900.-

AMin viszont érdemes lenne elgondolkozni:

Best Dream Siglo 39 600.-
140kg-ig
15 év garancia (Silence: szavatosság van csak. Az nem ugyanaz!!!)
vákuum csomagolt (könnyű szállítás)
téli-nyári oldal (nem izzad bele)
100% pamut huzat (nincs poliészter 70% benne, mint Silence)

Persze ez csak egy tanács.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Hilon (#547)
(#547) Hilon
2013-06-28 19:19:21

Tisztelt Pálinkás Úr!

Szeretném megkérdezi a véleményét a Cardo Silence matracról, hogy mennyire felelne meg nekem. Sima szivacsbetétes franciaágyon rendszerint megtörve ébredek, fáj a vállam és a derekam (oldalt alszom), sajnos 115 kg vagyok (és csak 164 cm), ezért szeretnék valami erős matracot, ami tartós és nem süpped be alattam. Egyenlőre a matracot ráraknánk a meglevő franciaágyra, új ágyat csak szeptemberben tudunk venni. Jó a Cardo, vagy esetleg tudna valami mást ajánlani?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Hilon

(#546) MatracGuru
2013-06-28 08:44:06

Kedves Hapeti,

örülök, hogy sikerült megtalálni a megfelelő matracot Önöknek is, remélem, hogy sokáig jó szolgálatot tesz majd.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Hapeti (#545)
(#545) Hapeti
2013-06-27 13:49:30

Tisztelt Pálinkás Úr,

végül pont két hete csütörtökön jártunk a kedvesemmel a Dózsa Gy. úti üzletben és rövid próbafekvés után egy Relaxx Signum Dual Hard matrac mellett döntöttünk. (Siglo ellenében)

Nagyon kényelmes - még úgy is,h csak sima fenyő ágyrácson fekszik - teljesen más kategória mint az eddig használt rugós matracom.

Köszönöm a szíves (és hiteles) tájékoztatását és kívánok további sikeres üzletet Önnek.

Üdvözlettel:

Hapeti

(#544) MatracGuru
2013-06-25 15:53:38

Kedves Adrienn,

alapban elégséges lenne az egyszerű fenyő ágyborda is, de a farugós ágyrácson érdemes elgondolkozni:

-nagyobb testsúly esetén megnöveli a matrac élettartamát
-kényelmesebbé, rugalmasabbá teszi a fekvést
-állítható a derék résznél a keménység

Tapasztalat szerint a 18-20cm magmagasságnál már nem nagyon kell rugalmas ágyrács, de az ennél alacsonyabb matracok esetében szerintem javasolt. Ez ca. 10e Forint plusz költséget jelent, szemben a 4200 forintos ágybordával egy 28 keresztléces farugós ágyrács akciós áron 14 900Ft.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Adri (#543)
(#543) Adri
2013-06-25 11:54:53

Kedves László,

Köszönöm a válaszát! Legyen kedves segítsen abban is , hogy a memory matracokhoz milyen ágyrács kell, pl 12 + 4 esetében.

Köszönöm a segítségét!

Üdvözlettel

Adrienn

(#542) MatracGuru
2013-06-24 18:15:00

Kedves Adrienn

a RelaXx 12+4 és 13+5 memory matracok emlékezőhab minőségben hozzák az átlagot, mindkét esetben 50kg/m3 memoryfoam kerül a matracba a megadott magasságban, vizes bázisú ragasztással és Tencel mosható matrachuzattal szerintem a matracok nagyon versenyképesek.

Természetesen egyik matrac sem Tempur, Curem vagy Hildin Select Thermo, de most nem is ez a cél.

Eddig még a két termék közül egyikre sem volt panasz, pedig egy pár éve bent vannak a programban.

Szerencsés választást kívánok.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Adri (#541)
(#541) Adri
2013-06-24 14:31:12

Kedves László,

Érdeklődni szeretnék, hogy a Relaxx Memory 12+ 4 vagy 13+ 5 kategóriájában milyen minőségűnek felel meg a memory matracok között, az ára a legkedvezőbb a többihez képest, de vajon minőségben is olyan jó? :)Illetve hogy a memory matracokhoz pl 12 + 4 esetében mit javasol ágyrácsot, vagy rugalmas ágybordát? köszönöm előre is válaszát...

Üdvözlettel

Adrienn

(#540) MatracGuru
2013-06-20 14:32:53

Kedves Ágnes,

a Hilding Magic egy darabig biztosan akciós lesz, hiszen most kezdődött csak, viszont 100%-ban nem tudom megígérni, hogy augusztusban is akciós lesz a matrac.

Amit gyakran csinálunk, az az u.n halasztott rendelés. Ez annyit jelent, hogy a termék most egy minimális előleggel megrendelésre kerül (ez lehet akár online is és utalással az előleg számlát rendezni) és szállítási időpontnak megjelölni augusztus 2. hetét.

Tapasztalatom, hogy a felújítások nem akkor érnek véget, amikorra jelezték, így az sem gond ha egy kicsit csúszik az elszállítás vagy a kiszállítás.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

(#539) Dolmányos
2013-06-20 06:28:57

Tisztelt Cím!

Az szeretném megtudni, hogy a Hilding Magic matrac akció, ahol a 2 darab 66000 az meddig tart még. Nekem lakásfelújítás miatt csak augusztus közepére kellenének matracok meg egy ágy is.

Dolmányos Ágnes

(#538) MatracGuru
2013-06-18 19:51:53

Kedves Krisztina,

szerintem olyan 10 éve nincs már ilyen matrac. Ca. 10 évvel ezelőtt jött ki a Dunlopillo Az Aerial habbal és az első generáció volt a High Tech (HT), de ezek nem ilyen névvel futottak, hanem HT 13, HT 15, HT 18.

Ezután lett egységes koncepció és változtak a számok nevekre: Classic, Premium, Luxus. Ezt utána számtalan és követhetetlenül végtelen Aerial változat folyam követte:

HT15
Prémium
Aerial Pur 1500
Aerial Air
Aerial Top Air
stb....

Ezek mind különböző matracok és nagyon nagy a szórás. Az Aerial Pur 1500 pl. egy lágy matrac. Szerintem nagyon lágy. Aerial Air/Top Air pedig drága.

Van még Aerial Premium forgalomban (Ez a 2. generáció), de már rég nem olyan, mint az eredeti Aerial Premium...

Ezeket (is) próbálgatni kellene, hogy érezze az ember, hogy hol támaszt és hol nem; nincs egységes matrac gerincproblémákra: más súly, más testalkat, más súlyeloszlás, más komfortigény, stb...

A Dunlopillo nem vákuumcsomagol. Minden matraca az eredeti méretben kerül kiszállításra.

Viszont többnyire (Budapesten) ingyenes a szállítás.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

(#537) Sz. Krisztina
2013-06-18 18:08:24

Jo napot, a Dunlopillo aerial High Tech 1500 matraccal kapcsolatban kerdeznem, hogy milyen formaban kerul kiszallitasra? feltekerve vakuumozva vagy eredeti nagysagaban? a masik kerdesem hogy ajanlott- e ez a matrac olyan szemlynek aki lumbalis gerincproblemakkal kuzd? csigolyaeloremozdulasrol van szo, pontosabban. Koszonom, Sz. Krisztina

(#536) MatracGuru
2013-06-17 07:25:38

Kedves András,

sajnos még nincs feltöltve az oldalunkra, de a matracGuru üzletben is kapható fedőmatrac 60kg/m3 sűrűséggel és AloeVera-s matrachuzattal, ami levehető és mosható.

A 90*200cm méret 23 900.-

Egyébként érkezik az új RelaXx fedőmatrac is, itt annyi lesz az újdonság, hogy a fedőmatrac emlékezőhab magja 7 zónás eloszlásban át van stancolva, tehát telis teli van különböző nagyságú függőleges lyukakkal. Jobb szellőzés, jobb formakövetés és kevésbé melegszik.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: András (#535)
(#535) András
2013-06-16 21:07:14

Tisztelt matrac Guru!
Memoria fedömatrac vásárlás előtt állok. Az egyik webáruházban 60kg/m3 sürüségü is kapható (magyar termék Mr Sale) Kérdésem: elképzelhető, hogy már itthon is kapható ilyen sürüségü memoria fedőmatrac ? Vagy ez inkább csak egy reklám fogás és maradjak a közismert és járatos 50kg/m3 sürüségüö mellett?
Üdv, András

(#534) Marcsika
2013-06-16 20:41:34

Köszönöm és komolyan mondom, hogy alig várom hogy kipróbálhassam. Kicsit félek is, mert nehezen hiszem hogy fél áron találok ugyanolyan kényelmet, mint a cloud. Nekem nagyon tetszett a Tempur Cloud matrac és nem tudom, hogy azt a kényelmet egyáltalán valaha megtalálom-e egy másik matracban, főképpen ha tényleg jelentősen olcsóbb is és ahogyan összehasonlítom, tényleg olyan kb feleáron.

köszönöm az eddigi segítséget.

Marcsi

(#533) matracguru
2013-06-15 06:53:41

Kedves Marcsika,

a promóció mindig egy kicsit megelőzi a terméket, így lehet, hogy már egy sor helyen szó van a Curem matracokról, de a termék még sehol...

A Curem matrac család ebben a hónapban megérkezik Magyarországra is és természetesen a matracGuru üzletében is ki lesz állítva, kipróbálható lesz.

Már nagyon várjuk mi is...

Üdvözlettel:

pálinkás László

Előzmény: Marcsika (#532)
(#532) Marcsika
2013-06-15 05:49:53

Kedves matracguru,

az lenne a kérdésem, hogy szemezgettem én a Tempur matracokkal, de egy kicsit borsosak az árak így tovább keresgettem és így jutottam el a Curem matracokig, amit eddig azonban még sehol nem láttam. Önöknél már ki lehet próbálni ezeket a matracokat? Ha nem, akkor mikor érdemes keresni, mert már hetek óta látom itt ott a neten, de azért csak jó lenne kipróbálni valahol

Üdv,

Marcsi

(#531) MatracGuru
2013-06-13 05:53:44

Tisztelt MZ/X,

örülök, hogy minden rendben ment. A habmatracoknak -igy a RelaXx habmatracoknak is- jót tesz, hogy ha minimum 26-28 keresztléccel ellátott farugós ágyrácson vannak. A rugalmas ágyrács segít a további formakövetésben, elnyeli a dinamikus mozgások egy részét, részben tehermentesíti a matracot és élettartambeli hosszabbodás várható.

Természetesen a RelaXx Signum, SenZone Memory matracok az egyszerű fenyő deszka bordázaton is szépen elműködnek, hiszen össz magasságuk 20cm.

Habmatracok esetében én a teli lapot kerülném, vagy bordázatot használnék vagy ha mindenképpen teli lap, akkor sok-sok furat a szellőzés végett.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: MZ/X (#530)
(#530) MZ/X
2013-06-12 22:15:26

Tisztelt Pálinkás Úr!

Mai napot megkaptam a megrendelt matracot.

Következik a "beépítés", amivel kapcsolatban lenne egy fontos kérdésem.
Deszkára lesz "ráépítve". Szükséges a deszkát furatokkal ellátni a szellőzés miatt vagy mindez felesleges?

Lényeges dolog a készülő ággyal kapcsolatban:

végső méret 200x200 cm
egyik fele 100x200 cm a megrendelt Relaxx matraccal
másik fele 100x200 cm puha keretes vízágybetéttel
közös 200x200 cm védőhuzattal mely mindkét betétet magába foglalja

Fentiek ismeretében mit javasol a Relaxx matrachoz tartozó deszkához?

Várom megtisztelő válaszát.

(#529) Hapeti
2013-06-11 17:50:54

Rendben, köszönöm a válaszát és a tippeket.
Sokat segített!

Üdvözlettel:
H.péter

(#528) MatracGuru
2013-06-11 17:01:30

Kedves Péter,

a Dózsa György úti üzletünkben az összes típus ki van állítva, aktuális készletről kollégám a 20/911 60 51 telefonszámon lesz naprakész.

Szerintem 110kg fölött a SuperDream matrac nem lesz hosszú élettartamú.

A Signum Hard és a Siglo továbbra is lehet befutó...

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Hapeti (#527)
(#527) Hapeti
2013-06-11 16:01:22

Kedves Pálinkás Úr,

köszönöm a válaszát.
Közben én is átfutottam a lehetséges matracokat:
RelaXx® Signum Dual Hard
Swiss Dream Superdream
meg akkor az Ön által ajánlott: Best Dream Siglo

A Dózsa György utcai üzletükben ezeket ki lehet próbálni? Netán van is raktáron belőlük, ha megtetszene?

Üdvözlettel:
H.Péter

(#526) MatracGuru
2013-06-11 15:50:39

Kedves H.Péter,

a megadott paraméterek alapján ugye fejben lefuttatunk egy szűrést és hát 100% egyezőséget nem hozott. Alapvetően a Best Dream Siglo matraca megfelelne mindennek:

-keményebb típus
-130kg-ig terhelhető
-20cm vastag
-15 év garancia a matracmagra
-és ca. 80e Forint

Viszont
-vákuumcsomagolt vákuummatrac (szerintem ez mindegy)
-fix matrachuzat (ez megint csak nem egy tragédia, egy 7-8e forintos matracvédő: 1., könnyen cserélhető 2., gyakrabban mossa az ember, mint a matrachuzatot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Hapeti (#525)

Matrac fórum betekintő ablak

2023-09-20 07:12:37

Kedves Zoltán, pillangó nyitású ágyat még nem alakítottam át soha, így sajnos ebben ninc...

Bejegyzések száma: 3640