R E G I S Z T R Á C I Ó N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!
A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook LIKE-ért!
Kedves Partyka,
ez a nagyon-nagyon akciós ár sajnos csak az egyszemélyes méretre vonatkozik és csak kettő darab esetén. A matrac természetesen egy jó matrac, nem azért ennyire akciós, mert silányabb a minőség, hanem mert kell egy kis tavaszi pezsgés. A Magic ugyanúgy egy Hilding matrac, ugyanúgy 7 zónás zsákrugós matrac mosható matrachuzattal.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás
Tisztelt matracguru!
Láttam a nyitó képen a 2db Hilding zsákrugós matrac akciót. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy egy 160-as matrac akkor mennyibe kerül mert csak a kisméret árát láttam és hogy ez egy nagyon gyenge matrac, hogy ennyire olcsó?
Kedves Marcipán,
a 12+2 matracok az emlékezőhab, memoryfoam matracok belépőkategóriáját jelentik. Nem nagyon tudom mihez hasonlítani, próbáljuk meg a hangzást példaként:
12+2 = akciós 3 az 1-ben: rádió+magnó+cd
a másik oldalon: Marantz erősítő és JBL hangfalak
De lehetne 10 éves Suzuki és Opel Astra is. Szerintem a 12+2 típusú matracok éppen a marketing kategóriába tartoznak: ennél vékonyabb memory réteget már senkinek nincs arca rátenni, viszont még nagyon messze van egy igazi emlékezőhab kényelemtől...
Matracok természetesen találhatók cseregaranciával, csak éppen azoknak az ára em 24 900.-m mint a BodyLine Memory hanem ilyesmi matrac cseregaranciával ca. a duplája árban van.
Érdemes átgondolni: a cseregarancia sehol sincsen ingyen. Mindig mindenki fizet érte. Nálunk nincs cseregarancia, kivéve azokat a termékeket, ahol a gyártó ezt vállalja, pl: Dunlopillo Matracok. MI minden terméket azon az áron szeretünk forgalmazni és értékesíteni, amennyibe az valóban kerül, amennyit az a termék valóban ér.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves László!
Köszönöm a választ!
És mit gondol, az önök által forgalmazott BodyLine memory12+2 matrac megfelelne e célra? És valahogy rá/be lehet helyezni ágyneműtartós ágyba?
És, ha nem válna be akkor bizonyos határidőn belül vissza lehet küldeni és visszatérítik az árát?
Köszönöm!
Kedves Marcipán,
szerintem egy matrac nem attól lesz jó vagy rossz, hogy habból van vagy éppen rugós, hanem attól, hogy az anyaga, keménysége, vastagsága, zózás kialakítása az Ön testsúlyának, komfortérzetének és testalkatának megfelel vagy sem. Elég kevés olyan habmatracot ismerek, ami zónázott és 130-140kg-ig terhelhető...
A fedőmatrac -és legyen az emlékezőhab, hideghab vagy latex egy felületi komfortot, egy kicsi pihepuhaságot ad majd a matracnak, de az alapvető tulajdonságait nem változtatja meg. Magyarul: ha van egy olyan matraca, ami nem támaszt a derékrészt kellőképpen, nem engedi besüppedni a vállat vagy éppen a fenékrész túl mélyre süpped a matracban, akkor egy fedőmatrac nem lesz megoldás.
Lehet, hogy érdemes lett volna az eredeti matrac típushoz ragaszkodni?
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves László!
Nekem olyan kérdésem ill. problémám lenne, hogy szeretném tudni, hogy milyen matracot ajánl nekem.
A helyzet a következő: 3 hónappal ezelőttig rúgós ágyon aludtam és néha a derékfájáson kívül nem volt éjszaka problémám. 3 hónapja viszont szivacsos ágyon alszom és azóta éjjel nem alszom, mert pár óra után fáj mindenem. Különösen a hátam, vállam , derekam. Valószínűsítem, hogy az ágy miatt fáj. 130 kg vagyok. Milyen matracot ajánl nekem a problémámra? És a fedőmatrac ugyanolyan jó lenne e , mint a "sima" matrac, ugyanis nem tudnám betenni az ágyneműtartós ágyba betenni a matracot.
Előre is köszönöm!
Kedves Mary,
sajnos erre semmilyen képlet nincs. A matracok megállapított vagy a gyártó által közölt súlyhatára sok tényezőtől függ:
-matrac alapanyaga
-matrac vastagsága
-a felhasznált alapanyagok minősége
-a felhasznált (főként habok esetében) alapanyagok rétegezettsége
-a gyártó bátorsága és kockázatra való hajlama
...és ezek ésszerű elegye.
És ez tovább bonyolódik egy sor egyéb tényezővel:
-multik az olcsó matracra bátran vállalnak garanciát, mert többnyire annyira olcsó, hogy úgysem viszi vissza senki
-vagy nincs blokk
-stb...
Szóval sajna ez nem tiszta matematika...
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Tisztelt Pálinkás Úr !
Szeretném tudni, milyen módszerrel, esetleg képlettel számolják a matracok súlyhatárát . /mármint azt, hogy pl 120 vagy csak 80 kg-ig terhelhető /
Köszönöm válaszát
Kedves László,
természetesen, szóltam a kollégáknak, hogy rendeljék le az Active kiállítási matracot, úgyhogy meg kell érkeznie...
Üdvözlettel:
Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás
Tisztelt Pálinkás László,
Akkor ezt azt jelenti, hogy 2-3 hét múlva ki tudom próbálni a matracot, mert ha nem, akkor nem várok tovább, és egy másikat választok.
Üdvözlettel,
László
Kedves László,
ugye a probléma mindig a hely... Hiába költöztünk 300m2-re, képtelenség minden matracot kiállítani. Intézkedem, hogy az Active matrac is kipróbálható legyen. Az Active matrac szállítási határideje ca. 2-3 hét, tehát a kiállítási/bemutató matrac megérkezéséhez is sajnos ennyi idő kell...
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Voltam az üzletükben és két matracot próbáltam ki, a Swiss Dream Sleep Standard-ot illetve a Swiss Dream Sleep Hard-ot, a Standard volt számomra a megfelelőbb, viszont a kollégája a figyelmembe ajánlott egy másik matracot, a Swiss Dream Active-ot, ami talán jobb lehet. Szerettem volna azt is kipróbálni viszont akkor nem volt az üzletben (kb. 2 hónapja). Azóta már többször is érdeklődtem, de még mindig nem érkezett meg. A kérdésem az lenne, hogy így, kipróbálás nélkül, hogyan merjem megrendelni, illetve ha megrendelem és nem lesz jó mit tudok kezdeni?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
László
Voltam az üzletükben és két matracot próbáltam ki, a Swiss Dream Sleep Standard-ot illetve a Swiss Dream Sleep Hard-ot, a Standard volt számomra a megfelelőbb, viszont a kollégája a figyelmembe ajánlott egy másik matracot, a Swiss Dream Active-ot, ami talán jobb lehet. Szerettem volna azt is kipróbálni viszont akkor nem volt az üzletben (kb. 2 hónapja). Azóta már többször is érdeklődtem, de még mindig nem érkezett meg. A kérdésem az lenne, hogy így, kipróbálás nélkül, hogyan merjem megrendelni, illetve ha megrendelem és nem lesz jó mit tudok kezdeni?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
László
Kedves Zita,
szerintem mindkét matrac viszkoelasztikus. (memory, memoryfoam, emlékezőhab, memóriahab, visco, lustahab, lazyfoam, stb) Érdemes lenne eldönteni, hogy okvetlenül memory-jellegű matracot szeretnének-e.
A hátfájáson -amennyiben az reggel jelentkezik és tényleg a matrac okozza- majd nem az fog segíteni, hogy memory vagy nem memory, hanem, hogy az adott matrac, annak szerkezete, ergonómiája, keménysége, stb az Ön testi adottságainak, igényeinek megfelel-e.
Ez sajnos tényleg nem egyszerű matematika, hanem gondos és felkészült tanácsadás, tudatos vásárló, megfelelő időráfordítás...
Természetesen a választás függ mindig az anyagi lehetőségektől, egy jó tanácsadás magában foglalja azt is, hogy egy adott költségkeretből kell a lehető legjobb megoldást megtalálni.
Üdvözlettel:
pálinkás László
Kedves László,
a segítségét szeretném kérni a matracválasztásban. Szeretnénk egy újat venni, és a következő kettőt ajánlották: 16,5 cm-es magmagasságú viszko-elasztikus, memory matrac vagy Viszkóelasztikus memóriahabos táskarugós matrac. Nekem fáj a hátam a mostanitól, azért szeretnénk lecserélni. Memoryt akartunk venni, de az eladó nagyon ajánlotta a táskarugós matracot, amit óriasi kedvezménnyel árulnak, ezért is gyanus egy kicsit. Önnek mi a véleménye melyiket válasszuk? Válaszát előre is köszönöm,
Üdvözlettel Zita
Kedves Borka,
én egy kicsit bontanám a dolgot: amennyiben napközben is és/vagy estére is fáj a dereka, úgy az inkább nem a matrac problémaköre lesz. Amennyiben a panaszok kizárólag! csak reggel jelentkeznek, úgy elképzelhető, hogy tényleg a matrac a felelős. Pontosabban nem a matrac, hanem az Ön számára nem megfelelő matracválasztás. A gyártók, forgalmazók általában kényelmi jellegű panaszt nem szoktak elfogadni.
A gyártó valóban 15 év garanciát kínál a matracra, de:
-a 15 év garancia a matracmagra vonatkozik
-a huzatra 2 év garancia van
-és ha minden klappol és lesz csere, normál esetben akkor is csak az eredeti termékre
Amit én megpróbálnék -és csak abban az esetben ha valóban van garanciális probléma is a matraccal-, hogy különbözet megfizetésével a gyártótól egy másik termékre kerüljön a csere.
Ez nem szélmalomharc és nem lehetetlen.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Tisztelt Pálinkás úr!
Elkeseredésemben az interneten keresgélve találtam önre.Másfél éve vettünk egy ágyat és a bútorboltban vásároltuk meg a matracot is(ami akciósan volt 80 000 forint).BestDream típusú matracról beszélünk.Kiszállították,mi pedig mindent a leírásoknak megfelelően csináltunk...pihentettük 24 órát és három hónapig kéthetente forgattuk mindenféle irányba.Szinte az első napoktól kezdve derékfájásom van a matractól(addig semmi probléma nem volt a derekammal)...gondoltam esetleg átmeneti dologról van szó....de nem. Most már minden reggel a sírás határán állok,annyira fáj a derekam-egyértelmű az összefüggés számomra-csak éppen bizonyítani nem tudom.Viszont időközben a matrachuzat szélei kezdenek szépen elcsúszni az eredeti helyükről,némileg eldeformálva a matracot.Elvileg 15 év garanciát adott a gyártó.Az a kérdés,hogy ilyen hivatkozással van esélyem matracot cseréltetni vagy kíméljem meg az idegrendszeremet és vegyünk egy fedőmatracot inkább?Szélmalomharchoz se időm se energiám.Válaszát előre is köszönöm,mert itt tartok: Üdvözlettel:Borka
Kedves László,
a segítségét szeretném kérni a matracválasztásban. Szeretnénk egy újat venni, és a következő kettőt ajánlották: 16,5 cm-es magmagasságú viszko-elasztikus, memory matrac vagy Viszkóelasztikus memóriahabos táskarugós matrac. Nekem fáj a hátam a mostanitól, azért szeretnénk lecserélni. Memoryt akartunk venni, de az eladó nagyon ajánlotta a táskarugós matracot, amit óriasi kedvezménnyel árulnak, ezért is gyanus egy kicsit. Önnek mi a véleménye melyiket válasszuk?
Kedves Andika,
szerintem az már osz-posz, hogy ágyneműtartós vagy sem. Annyit minden esetre lehet csinálni, hogy ha ágyneműtartós ágyra esik a választás, akkor a szezon végén résnyire felnyitva hagyja az ember...
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves Laszlo!
Meg mindig nem sikerult dontenem. Agynemu tartos agy eseteben On szerint kevesbe szellozik a zsakrugos matrac? Ugye mert egesz evben zarva van a lakas es nincs szelloztetve. Jobb lenne az agynemu tarto nelkuli?
Kedves Ágnes,
természetesen a legtöbb gyártó termékeiből rendelhető a 110x200cm méret. A méret számítása gyártónkként sajnos eltérő, a legrosszabb eset az, amikor a hozzá közelebb eső nagyobb méret +15% kerül felszámításra. Ez pl a Dunlopillo. A következő eset a hozzá közelebb eső nagyobb egész méret ára, itt a legrosszabb a 140*200cm ára: Billerbeck, RelaXx, Swiss Dream. Legkedvezőbb, aki területarányosan számol, pl. a Best Dream matracok, itt viszont a szállítási határidő lehet egy kicsit hosszabb. Hilding matracokból sajnos egyedi méret nem rendelhető.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves Pálinkás László!
Segítségét kérem! Megoldható-e, hogy számomra valamelyik matracot egyedi méretben, pontosan 110*200 méretben legyártják? Avagy csak bizonyos matracokat gyártanak egyedi méretben? Milyen áron számolják ki ebben az esetben a matrac árát? Köszönettel várom válaszát! Ágnes
Kedves Judit,
szerencsés választást kívánok:-)
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves László!
Elolvastam, sokat tanultam, jegyzeteltem. Most majd elmegyünk kipróbálni a választékot. Remélem sikerül megtalálni a Matracot!
Üdvözlettel: Judit
Kedves Judit,
ahol a legátfogóbban ez a témakör össze van foglalva, az az
alvaskultura.blogspot.com
oldalam, itt témakörönkénti bontásban lehet csemegézgetni az információk és a hasznos tanácsok között...
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Segítséget szeretnék kérni! Középkorú (inkább a vége felé) házaspár vagyunk, férjem 100 kg, én 60 kg. Matracot szeretnénk venni, de milyet? Ki, mit javasol?
Köszi a segítséget!
Köszönöm a válaszát!
Amint aktuális lesz, (magyarul összejön rá a pénz ) jelentkezem Önnél.
Üdvözlettel:
Nagy Ferenc
Köszönöm, akkor még gondolkodom rajta.
Kedves Armand,
értem és, értem, viszont attól félek, hogy valamiről majd le kell mondani. Minél több funkciót préselünk egy termékbe, vagy rendszerbe, annál nagyobb a hibafaktor és valamilyen funkció itt-ott elvész majd, de menjünk sorban:
-120kg környékén én a Dunlopillo Kontoflex Motor ágyrácsát találnám a legmegbízhatóbbnak. Amennyiben a másik oldalra másmilyen ágyrács kerül (pl. egy olcsóbb), annak a magassága majd más lesz, tehát ki kell egyenlíteni a magasságkülönbséget
-a motoros ágyrácsok nem könnyűek, ebből kettő darab és még a matrac nagyon igénybe veszi majd az emelőszerkezet gázrugóit. Sajos nem elkerülhető, hogy a motoros ágyrács szerkezetébe beavatkozzunk (általában érdemes levágni a kiálló végeket, hogy megfelelően lehessen keretbe foglalni), a legtöbb gyártónál ilyenkor megszűnik az ágyrács garanciája.
-a zsákrugós matracok nem hajlanak megfelelően, így a motoros ágyrács 5 független síkját nem fogja maradéktalanul lekövetni, kivétel ez alól, ha ez egy kifejezetten motoros "boxspringágy" Egy ilyen ágy olyan 500e-től indul, amibe ha belegondolunk nem is olyan veszélyes összeg, viszont nem lehet ágyneműtartós.
Én a következőt javasolnám:
-egy strapabíró bükk ágykeret (25-27mm vastag anyagból)
-kettő darab fiókos ágyneműtartó (kihúzható)
-két motoros ágyrács (lehet különböző is, itt már egyszerű lesz beilágolni)
-és 2db különböző komfortot adó hajlítható habmatrac (RelaXx, Dulopillo, Hilding Select vagy Original Thermo)
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves Zsuzsi,
fedőmatrac emlékezőhab, memoryfoam alapanyagból biztosan kellemes komfortot hoz majd, viszont:
-össze lehet hajtani, hosszú távon nem tesz túl jót neki
-ha nem nagyon erőszakolja az ember, akkor az összetekerés még jobb lehet
-attól függ, hogy mi a szélesség, falnak támaszkodva nyeklik-nyaklik
-még a normál matracok is sokszor bepenészesednek a nyaralókban egy télen át, a memoryfoam még rosszabbul szellőzik. Én ősszel hazavinném...
Üdvözlettel:
Pálinkás László