Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#501) László
2013-05-22 12:33:41

Tisztelt Pálinkás László,

Voltam az üzletükben és két matracot próbáltam ki, a Swiss Dream Sleep Standard-ot illetve a Swiss Dream Sleep Hard-ot, a Standard volt számomra a megfelelőbb, viszont a kollégája a figyelmembe ajánlott egy másik matracot, a Swiss Dream Active-ot, ami talán jobb lehet. Szerettem volna azt is kipróbálni viszont akkor nem volt az üzletben (kb. 2 hónapja). Azóta már többször is érdeklődtem, de még mindig nem érkezett meg. A kérdésem az lenne, hogy így, kipróbálás nélkül, hogyan merjem megrendelni, illetve ha megrendelem és nem lesz jó mit tudok kezdeni?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel,
László

(#500) László
2013-05-22 12:26:01

Tisztelt Pálinkás László,

Voltam az üzletükben és két matracot próbáltam ki, a Swiss Dream Sleep Standard-ot illetve a Swiss Dream Sleep Hard-ot, a Standard volt számomra a megfelelőbb, viszont a kollégája a figyelmembe ajánlott egy másik matracot, a Swiss Dream Active-ot, ami talán jobb lehet. Szerettem volna azt is kipróbálni viszont akkor nem volt az üzletben (kb. 2 hónapja). Azóta már többször is érdeklődtem, de még mindig nem érkezett meg. A kérdésem az lenne, hogy így, kipróbálás nélkül, hogyan merjem megrendelni, illetve ha megrendelem és nem lesz jó mit tudok kezdeni?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel,
László

(#499) MatracGuru
2013-05-20 20:01:05

Kedves Zita,

szerintem mindkét matrac viszkoelasztikus. (memory, memoryfoam, emlékezőhab, memóriahab, visco, lustahab, lazyfoam, stb) Érdemes lenne eldönteni, hogy okvetlenül memory-jellegű matracot szeretnének-e.

A hátfájáson -amennyiben az reggel jelentkezik és tényleg a matrac okozza- majd nem az fog segíteni, hogy memory vagy nem memory, hanem, hogy az adott matrac, annak szerkezete, ergonómiája, keménysége, stb az Ön testi adottságainak, igényeinek megfelel-e.

Ez sajnos tényleg nem egyszerű matematika, hanem gondos és felkészült tanácsadás, tudatos vásárló, megfelelő időráfordítás...

Természetesen a választás függ mindig az anyagi lehetőségektől, egy jó tanácsadás magában foglalja azt is, hogy egy adott költségkeretből kell a lehető legjobb megoldást megtalálni.

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Zita (#498)
(#498) Zita
2013-05-20 12:28:36

Kedves László,

a segítségét szeretném kérni a matracválasztásban. Szeretnénk egy újat venni, és a következő kettőt ajánlották: 16,5 cm-es magmagasságú viszko-elasztikus, memory matrac vagy Viszkóelasztikus memóriahabos táskarugós matrac. Nekem fáj a hátam a mostanitól, azért szeretnénk lecserélni. Memoryt akartunk venni, de az eladó nagyon ajánlotta a táskarugós matracot, amit óriasi kedvezménnyel árulnak, ezért is gyanus egy kicsit. Önnek mi a véleménye melyiket válasszuk? Válaszát előre is köszönöm,
Üdvözlettel Zita

(#497) MatracGuru
2013-05-20 10:53:58

Kedves Borka,

én egy kicsit bontanám a dolgot: amennyiben napközben is és/vagy estére is fáj a dereka, úgy az inkább nem a matrac problémaköre lesz. Amennyiben a panaszok kizárólag! csak reggel jelentkeznek, úgy elképzelhető, hogy tényleg a matrac a felelős. Pontosabban nem a matrac, hanem az Ön számára nem megfelelő matracválasztás. A gyártók, forgalmazók általában kényelmi jellegű panaszt nem szoktak elfogadni.

A gyártó valóban 15 év garanciát kínál a matracra, de:

-a 15 év garancia a matracmagra vonatkozik
-a huzatra 2 év garancia van
-és ha minden klappol és lesz csere, normál esetben akkor is csak az eredeti termékre

Amit én megpróbálnék -és csak abban az esetben ha valóban van garanciális probléma is a matraccal-, hogy különbözet megfizetésével a gyártótól egy másik termékre kerüljön a csere.

Ez nem szélmalomharc és nem lehetetlen.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Borka (#496)
(#496) Borka
2013-05-20 10:02:58

Tisztelt Pálinkás úr!
Elkeseredésemben az interneten keresgélve találtam önre.Másfél éve vettünk egy ágyat és a bútorboltban vásároltuk meg a matracot is(ami akciósan volt 80 000 forint).BestDream típusú matracról beszélünk.Kiszállították,mi pedig mindent a leírásoknak megfelelően csináltunk...pihentettük 24 órát és három hónapig kéthetente forgattuk mindenféle irányba.Szinte az első napoktól kezdve derékfájásom van a matractól(addig semmi probléma nem volt a derekammal)...gondoltam esetleg átmeneti dologról van szó....de nem. Most már minden reggel a sírás határán állok,annyira fáj a derekam-egyértelmű az összefüggés számomra-csak éppen bizonyítani nem tudom.Viszont időközben a matrachuzat szélei kezdenek szépen elcsúszni az eredeti helyükről,némileg eldeformálva a matracot.Elvileg 15 év garanciát adott a gyártó.Az a kérdés,hogy ilyen hivatkozással van esélyem matracot cseréltetni vagy kíméljem meg az idegrendszeremet és vegyünk egy fedőmatracot inkább?Szélmalomharchoz se időm se energiám.Válaszát előre is köszönöm,mert itt tartok: smiley Üdvözlettel:Borka

(#495) Zita
2013-05-20 09:20:22

Kedves László,

a segítségét szeretném kérni a matracválasztásban. Szeretnénk egy újat venni, és a következő kettőt ajánlották: 16,5 cm-es magmagasságú viszko-elasztikus, memory matrac vagy Viszkóelasztikus memóriahabos táskarugós matrac. Nekem fáj a hátam a mostanitól, azért szeretnénk lecserélni. Memoryt akartunk venni, de az eladó nagyon ajánlotta a táskarugós matracot, amit óriasi kedvezménnyel árulnak, ezért is gyanus egy kicsit. Önnek mi a véleménye melyiket válasszuk?

(#494) MatracGuru
2013-05-19 10:53:55

Kedves Andika,

szerintem az már osz-posz, hogy ágyneműtartós vagy sem. Annyit minden esetre lehet csinálni, hogy ha ágyneműtartós ágyra esik a választás, akkor a szezon végén résnyire felnyitva hagyja az ember...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Andika (#493)
(#493) Andika
2013-05-19 08:33:16

Kedves Laszlo!

Meg mindig nem sikerult dontenem. Agynemu tartos agy eseteben On szerint kevesbe szellozik a zsakrugos matrac? Ugye mert egesz evben zarva van a lakas es nincs szelloztetve. Jobb lenne az agynemu tarto nelkuli?

(#492) MatracGuru
2013-05-17 05:14:54

Kedves Ágnes,

természetesen a legtöbb gyártó termékeiből rendelhető a 110x200cm méret. A méret számítása gyártónkként sajnos eltérő, a legrosszabb eset az, amikor a hozzá közelebb eső nagyobb méret +15% kerül felszámításra. Ez pl a Dunlopillo. A következő eset a hozzá közelebb eső nagyobb egész méret ára, itt a legrosszabb a 140*200cm ára: Billerbeck, RelaXx, Swiss Dream. Legkedvezőbb, aki területarányosan számol, pl. a Best Dream matracok, itt viszont a szállítási határidő lehet egy kicsit hosszabb. Hilding matracokból sajnos egyedi méret nem rendelhető.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Ágnes (#491)
(#491) Ágnes
2013-05-16 22:53:35

Kedves Pálinkás László!
Segítségét kérem! Megoldható-e, hogy számomra valamelyik matracot egyedi méretben, pontosan 110*200 méretben legyártják? Avagy csak bizonyos matracokat gyártanak egyedi méretben? Milyen áron számolják ki ebben az esetben a matrac árát? Köszönettel várom válaszát! Ágnes

(#490) MatracGuru
2013-05-16 06:07:48

Kedves Judit,

szerencsés választást kívánok:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Judit (#489)
(#489) Judit
2013-05-15 21:15:56

Kedves László!
Elolvastam, sokat tanultam, jegyzeteltem. Most majd elmegyünk kipróbálni a választékot. Remélem sikerül megtalálni a Matracot!
Üdvözlettel: Judit

(#488) MatracGuru
2013-05-14 22:04:29

Kedves Judit,

ahol a legátfogóbban ez a témakör össze van foglalva, az az

alvaskultura.blogspot.com

oldalam, itt témakörönkénti bontásban lehet csemegézgetni az információk és a hasznos tanácsok között...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Judit (#487)
(#487) Judit
2013-05-14 21:41:31

Segítséget szeretnék kérni! Középkorú (inkább a vége felé) házaspár vagyunk, férjem 100 kg, én 60 kg. Matracot szeretnénk venni, de milyet? Ki, mit javasol?
Köszi a segítséget!

(#486) nagyarmand
2013-05-13 21:38:49

Köszönöm a válaszát!
Amint aktuális lesz, (magyarul összejön rá a pénz smiley ) jelentkezem Önnél.
Üdvözlettel:
Nagy Ferenc

(#485) Zsuzsi
2013-05-12 22:01:38

Köszönöm, akkor még gondolkodom rajta.

(#484) MatracGuru
2013-05-12 15:00:01

Kedves Armand,

értem és, értem, viszont attól félek, hogy valamiről majd le kell mondani. Minél több funkciót préselünk egy termékbe, vagy rendszerbe, annál nagyobb a hibafaktor és valamilyen funkció itt-ott elvész majd, de menjünk sorban:

-120kg környékén én a Dunlopillo Kontoflex Motor ágyrácsát találnám a legmegbízhatóbbnak. Amennyiben a másik oldalra másmilyen ágyrács kerül (pl. egy olcsóbb), annak a magassága majd más lesz, tehát ki kell egyenlíteni a magasságkülönbséget

-a motoros ágyrácsok nem könnyűek, ebből kettő darab és még a matrac nagyon igénybe veszi majd az emelőszerkezet gázrugóit. Sajos nem elkerülhető, hogy a motoros ágyrács szerkezetébe beavatkozzunk (általában érdemes levágni a kiálló végeket, hogy megfelelően lehessen keretbe foglalni), a legtöbb gyártónál ilyenkor megszűnik az ágyrács garanciája.

-a zsákrugós matracok nem hajlanak megfelelően, így a motoros ágyrács 5 független síkját nem fogja maradéktalanul lekövetni, kivétel ez alól, ha ez egy kifejezetten motoros "boxspringágy" Egy ilyen ágy olyan 500e-től indul, amibe ha belegondolunk nem is olyan veszélyes összeg, viszont nem lehet ágyneműtartós.

Én a következőt javasolnám:

-egy strapabíró bükk ágykeret (25-27mm vastag anyagból)
-kettő darab fiókos ágyneműtartó (kihúzható)
-két motoros ágyrács (lehet különböző is, itt már egyszerű lesz beilágolni)
-és 2db különböző komfortot adó hajlítható habmatrac (RelaXx, Dulopillo, Hilding Select vagy Original Thermo)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

(#483) MatracGuru
2013-05-12 14:49:53

Kedves Zsuzsi,

fedőmatrac emlékezőhab, memoryfoam alapanyagból biztosan kellemes komfortot hoz majd, viszont:

-össze lehet hajtani, hosszú távon nem tesz túl jót neki
-ha nem nagyon erőszakolja az ember, akkor az összetekerés még jobb lehet
-attól függ, hogy mi a szélesség, falnak támaszkodva nyeklik-nyaklik
-még a normál matracok is sokszor bepenészesednek a nyaralókban egy télen át, a memoryfoam még rosszabbul szellőzik. Én ősszel hazavinném...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Zsuzsi (#481)
(#482) nagyarmand
2013-05-12 10:32:48

Tisztelt Pálinkás Úr!
Ágy vásárlás illetve keresgélés során találtam honlapjukra.
Az alábbi paraméterek figyelembe vételével kérnék Öntől ajánlatot:
120/50 kg, Személyenkénti motoros ágyrács, aminek a lábrésze is emelhető. A nagy súlykülönbség miatt különböző keménységű 80-90x200 matrac jöhet szóba. Ágynemű tartós ágykeret. Zsákrugós matracban gondolkodom a kedvező tulajdonságai miatt, de meggyőzhető vagyok szakember által más lehetőséggel kapcsolatban.

(#481) Zsuzsi
2013-05-12 09:50:26

Kedves László!
Nyaralóba gondolkozom fedőmatracon egy túl kemény, de egyébként teljesen jó állapotban lévő kárpitozott fotelágyra. A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet tárolni egy fedőmatracot kis helyen? Össze lehet csavarni? Vagy az hosszútávon árt neki? A falnak kell támasztani? Vagy ahhoz túl vékony? És lesz-e baja attól, ha egész télen 4-5 fokban van?
Előre is köszönöm a választ!

(#480) MatracGuru
2013-05-10 06:48:16

Kedves Andika,

Hilding matracokból nagy magyarországi készletünkvan, esetleges hiány esetén ca. 1-3 hét.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Andika (#479)
(#479) Andika
2013-05-09 21:34:24

Koszonom szepen. A szallitas a matracok eseteben mennyi ido ha most megrendelem?

(#478) MatracGuru
2013-05-09 14:51:46

Kedves Andika,

a bonellrugós matracok esetében az alsó és a felső éleken körve fut egy acél huzat élkeret merevítés. Ez adja a kemény részt. Zsákrugós matracok esetében nincs élkeret, a keretszerkezetet hab alkotja, így az mindenhol kellemesen lágy.

A puhasága vagy keménysége egy fának -majd a vastagság függvényében- nem a törékenységet jelenti, hanem a puha fa ágyak, mint pl. a fenyő érzékenyebb a felületi sérülésekre, benyomódásokra.

A Hilding Magic matracok csak 90*200cm méretben rendelhetők párban akciós áron, egyéb akciós matracok 80*200cm méretben is rendelhetők.

Egy javaslat: egy franciaágy legyen a lehető legnagyobb, ami a szobában még kényelmesen elfér, körüljárható. Magyarul: ha elfér a 180*200cm, akkor ne legyen kisebb...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Andika (#477)
(#477) Andika
2013-05-09 13:14:35

Koszonom valaszat. Meg egy kerdesem lenne. Olvastam egy hozzaszolasat melyben azt irja hogy ha francia agyba ket bonellrugos matracot teszunk az nagyon kenyelmetlen kozepen, ugyan ez igaz a zsakrugos matracra is, nagyon kemeny a szele? Hilding Magic zsákrugós matracokat milyen hataridovel tudjak szallitani?
Az aggyal kapcsolatban a Yukon agyrol azt irja "stabilabb de puhabb" mint az Anton ennek mi a jelentosege? Konyebben eltorik? Ha 160x200 as meretben veszek agyat akkor abba is lehet 2 egyszemelyes matracot venni letezik 80x200 matrac is az ajanlott akcios marakbol ? Sajnos nem all modomban kiprobalni a matracokat mert elore megkell rendelnem hogy otthon legyenek mire megyunk a gyerekekkel. Koszonom valaszat.

(#476) MatracGuru
2013-05-09 10:28:39

Kedves Gazpityu,

a Curem fedőmatracok megjelenéséről egyenlőre nincs részletes infóm, a matracok árait várjuk most. Sűrűségben nem lesz annyira kiemelkedő, viszont légáteresztésben,, szellőzésben lesz verhetetlen.

Egyenlőre ez most inkább a távoli jövő, mivel elsősorban a matracok megjelentetésére fókuszálunk.

Üdvözlettel:

pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: gazpityu (#474)
(#475) MatracGuru
2013-05-09 10:26:03

Kedves Andika,

sajnos az oldalunkra (biohome.hu, matracguru.hu mmég (időhiány miatt) nincs az akciós matrac-pár feltöltve, ettől azonban emailben is megtudja rendelni: info@matracguru.hu

-a matrac huzata levehető és mosható.
-a két matrac ahol találkozik, ott természetesen lesz egy toldás
-Anton ágynál a franciaágy méretet akciózzuk, egyszemélyes bükk ágykeretet szinte senki nem keres
-a Madeira ágykeret szinte ugyanaz, mint az Anton, design-ban van eltérés csak
-Yukon vastagabb, stabilabb, viszunt puhafa fenyőből készül
-ágy-matrac-ágyrács komplett szállítás vidékre 10 500Ft
-az árban az ágyrács nincs benne, zsárugós matrachoz fenyő deszkaborda elegendő, nem fog eltörni és olcsó..

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Andika (#473)
(#474) gazpityu
2013-05-08 20:45:21

Kedves László!

Most készültem megrendelni a múltkor (pár hete) kipróbált új, 60 kg/m3-es (érdekesen fehér volt) memóriahabból egy 4 cm-es fedőréteget - de látom, ezt az új Curem-et jobbnak tartja.

Tud már valami körülbelüli időpontot, hogy mikorra várható a Curem?

Abból is várható fedőmatrac is?

A tömöttsége, keménysége is tömörebb érzetű lesz, mint a normál 50 kg/m3-es anyagoké? Nekem a múltkor próbált 60 kg-os anyag jóval tömörebbnek érződött, mint az 50-esek, azért választottam volna azt. A puhább anyagún 5-10 percig, 1 óráig nagyon kényelmes feküdnöm, de reggelre megfájdul a hátam...

(#473) Andika
2013-05-08 15:18:27

Kedves laszlo!

Nem talalom amit ajanlott "Hilding Magic zsákrugós matracokat, ahol most 90*200cm méretben 2db 66 000Ft." Belinkelne nekem ide hol talalom ezt az akciot? Ennek leveheto a huzatja? Erdre mennyi lenne a haszhozszallitas es mikorra? Francia agyra lehet tenni 2db 1 szemelyes matracot is ? Nem zavoro?
Az agyak kozul az Anton tetszik de letezik az hogy a francia agy olcsobb mint az egy szemelyes agy vagy el van irva? A masik ketto a madeira es a yukon fenyofrancia agy. Mivel szemelyesen nem tudok bemenni kivalasztani melyik agy tunik stabilabbnak , tartosabbnak a 3 kozul? 2 kis gyermekem van szeretnek ugralni az agyon. Mint emlitettem csak a nyari honapokban fogjuk hasznalni. Az arban benne van a racs is. Ha nincs milyet vegyek hogy ne torjon el azonnal.

Koszonettel

(#472) MatracGuru
2013-05-07 06:34:27

Kedves Géza,

ez az ágy egy boxpring ágy és abból -fogalmazzunk úgy, hogy- egy kedvezőbb kivitel. Elképzelhető, hogy már a zsákrugós matracok tetején is egy keményebb hab van, amit a felső topper kemény habja csak tovább fokoz. A két oldal közötti áthullámzás szerintem egy Tempur fedőmatrac esetén is megmarad, lehet, hogy csökken valamelyest, de nem tűnik el teljesen. Érdemes lenne esetleg a közeli kereskedésben ugyanezt (vagy hasonló) ágyat kipróbálni más topperrel is. Ami nagyon nagy komfortváltozást, pihe-puhaságot szokott hozni a topperek között, az a jó minőségű latex, de még inkább a talalay latex. A talalay latex egy (visszafagyasztott és utána formahabosított latex) elképesztően kellemes, lágy alapanyag, inkább Angliában elterjedt (talán Skandináviában is), Magyarországon szinte egyáltalán nem kapható...

Ha ez a vonal nem jön össze, akkor a memory fedőmatraccal én lehet, hogy várnék, van egy svájci matrac és egy új svájci alapanyag. Curem márkanéven egy teljesen új emlékezőhab matrac széria jelenik meg a német piacon hamarosan. Legfontosabb jellemzője majd az lesz, hogy 24x légáteresztőbb, mint a legismertebb és legdrágább memoryfoam -és ca. fele árban lesz.

A Curem matracok magyarországi forgalmazását mi látjuk el majd -most folynak a tárgyalások- és tekintettel, hogy a márka tulajdonosa a svéd Hiding Anders, így feltételezem, hogy a skandináv részen is felüti a fejét majd...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Géza (#470)

Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646