Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#465) istván
2013-05-05 20:52:31

Kedves László!

Köszönöm a segítséget. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy Győr-Moson-Sopron, vagy Vas megyében ki lehet valahol próbálni a Hilding matracokat?

Üdvözlettel: István

(#464) MatracGuru
2013-05-05 19:57:16

Kedves Mónika,

a kérdés csak látszólag egyszerű, egyébként a komplett matrac szakma benne lenne a válaszban. A legösszefogottabban és áttekinthetőbben az eddig felgyülemlett "tudást" az alváskultúra blogban lehet elolvasni, esetleg érdemes egy kis időt eltölteni vele. Én a HOgyan válasszunk matracot cikkel kezdeném:

http://alvaskultura.blogspot.hu/2012/02/hogyan-valasszunk-matracot.html

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Mónika (#463)
(#463) Mónika
2013-05-05 17:50:59

Kedves László!

matrac vásárláson töröm a fejem, de nem tudom, milyen irányban kezdjek el nézelődni. Utánaolvastam a témának, de nem tudom eldönteni, hogy milyen szempontok alapján válasszak a különböző matractípusok közül (hideghab, memory, zsákrugós, habrugós, biomatrac…)? Melyik lehet jobb minőségű, melyiknek legjobb az alátámasztása? Milyen tulajdonságokra kell különösen figyelnem?

Várom válaszát!

(#462) MatracGuru
2013-05-05 06:09:49

Kedves István,

ez így egy nagyon nehéz dolog lesz. Ami a leveléből kiderül, az az, hogy valószínű, hogy szerintem még nem próbált matracokat, vagy ha mégis, akkor még bőven van idő a megfelelő matrac kiválasztásáig.

A fent említett matracok bár ca. egy árkategóriába esnek, mégis teljesen különböző keménységűek, teljesen más karaktert mutatnak.

Mindenképpen azt javasolnám, hogy érdemes ezeket a matracokat majd végigpróbálni, addig is kipöckölgetéssel lehet szűkíteni a listán, illetve majd bővítünk is rajta egy kicsit. A hozott komfortérzet majd nagyon fontos lesz, nincs olyan matrac, hogy félkemény, mert ami nekem félkemény matrac, az lehet, hogy Önnek még majd puha lesz vagy fordítva. Csak azokba mennék bele, amiket a megadott információk alapján én lehúznék a listáról:

A latex komfortja tömpe, megfelelően csak egy farugós ágyrácson fog működni, mivel ez egy rendszer matrac, ez tovább emeli majd a bekerülési árat.

A Gold S70 szerintem irreálisan drága, kevés benne a zsákrugó és a megadott darabszám/m2 adat is szerintem furcsa, a képen szereplő matrac négyzetméterében soha nem lesz 365db zsákrugó. Egyszerű matematika.

A C777 ugye -mint írta is- nem egy zsákrugós matrac, bár egyik előnye, hogy magas 1600mm rugótesttel készül, kicsit ez lesz majd a hátránya is a matracnak, szerintem a matrac imbolygóssá válik és nagyon át fog hullámozni egyik oldal a másikra.

Amennyiben majd még matracot próbál, szerintem mindenképpen érdemes a következő két matracot még kipróbálni:

-Hilding IndiviDuality Pocket 151 810.- (250db/m2)

-Hilding IndiviDuality Multi Pocket 170 810.- (515db/m2) !!!

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: istván (#461)
(#461) istván
2013-05-05 00:54:18

Kedves Pálinkás László!

Véleményét szeretném kikérni egy 160*200-as matracvásárláshoz (185cm, 80 kg-os férfi vagyok, hanyatt és oldalt is fekszem). Olvasgattam az Ön fórumát, így tudom, hogy a testsúlynak jelentős szerepe van a matrac keménységének kiválasztásánál. Mivel átlagsúllyal rendelkezem, így félkemény matracra gondoltam.
Mindig is nagyobb bizalommal fordultam a táskarugós matracokhoz, így elsősorban ott kezdtem el nézelődni. Mivel életem egyharmadát az ágyban töltöm, így szeretnék egy jobb minőségű matracra beruházni. Nagyságrendileg úgy körülbelül 200.000 Ft-ra gondoltam. Így fel is tenném az első kérdést, hogy érdemes-e ilyen drága matracra beruházni, vagy elég egy olcsóbb árkategóriájú matrac is?
A következő matracokat találtam eddig jónak az olvasottak alapján:
Hilding Original Multi Medicott Silver zsákrugós matrac (161.310 Ft)
Billerbeck Portofino matrac (179.000 Ft)
Cardo Silhouett matrac- Gold (231.000 Ft)
Cardo Shape Medium matrac- Gold (238.000 Ft)
Cardo C777 Medium matrac- Silver (bonell rugós) (157.000)
Konfor Passion Zsákrugós memory matrac (170.000 Ft)
Nem tudom mennyire lehet bízni a Jysk termékeiben,de egy termékük felkeltette az érdeklődésem: Dreamzone Gold S70. (200.000 Ft akciósan)
Továbbá a nem zsákrugós matracok közül a Latex Prima 18 cm matrac nyerte el a tetszésemet. Ennek ára: 156.000 Ft.

Abban szeretném a segítségét kérni, hogy Ön szerint ezek a matracok közül melyik lenne számomra a legmegfelelőbb, vagy tudna-e javasolni olyan matracot, amely ezek között nem szerepel, de az én adottságaimnak megfelelne?

Köszönöm megtisztelő válaszát!

István


(#460) MatracGuru
2013-05-03 20:17:57

Kedves Atesz999,

szerintem kisebb nem nagyon kellene, hogy legyen egy matrac, mert akkor pl. a két darab egymás mellett már lötyöghet az ágyban, bár az EN 1334 ipari szabvány -az ágyak és matracokra vonatkozó része - szerinti toleranciahatárt nem lépik túl a + 20 / -20 mm hossz és szélesség tekintetében.

Így a matrac, ha egy kicsit nagyobb, az általában szerencsésebb szokott lenni. Ami tapasztalható és jellemző, hogy sok esetben a megadott méret a matrac magjának a mérete (pl: 90*200cm) és az őt körülvevő huzat pluszként adódik hozz, de így is csak olyan 92-93cm lesz a teljes szélesség, ami lássuk be: nem állítható/hajlítható matracok esetében nem zavaró.

Ami felmerülhet még kérdés, hogy a méretbeli problémák összeadódásából eredő kellemetlenül nagy eltéréssel mi legyen a teendő: egy 160*200cm méretű ágykeret belső mérete (matrac méret)161-162cm kellene, hogy legyen. Amennyiben ez 1-2cm-rel kisebb és a matrac darabonként 1-2cm-rel szélesebb, akkor akár 5cm méret eltérésről is beszélhetünk.

Az EN szabvány egy irányadó szabvány és nem kötelez senkit semmire, így ha az adott termék gyártója/forgalmazója más kitételeket jelöl meg garanciajegyében, minőségi tanúsítványában -azt sajnos kötelező jelleggel el kell fogadni, kivéve a nyilvánvaló extrém szélsőségeket, amikor a 90*200cm méretű matrac helyett egy 80*200cm méretű matracot kapok.

Vitás esetben irányadó lehet még a kiállítási matrac mérete, annak mérettűrése is, de első számú meghatározás a garanciajegy és egyéb minőségi tanúsítvány.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: atesz999 (#459)
(#459) atesz999
2013-05-03 12:55:28

T. Cím!

Milyen tűrés fogadható el egy rugós matrac szélességénél?
(egy elvileg 80cm -es matrac hány cm széles lehet maximun)

(#458) MatracGuru
2013-05-02 20:05:27

Kedves Adrienn,

ez azért jó sok kérdés egyszerre:-)

Félkemény/kemény/nem túl drága: Sleep Standard, Sleep Hard

Nem hiszem, hogy a memory matracokat forgatni kell, többnyire csak az egyik oldalon van emlékezőheb réteg... Bayscent Neutralizer sajna nem egy matrac, hanem egy szövettípus, amihez a Bayer annak idején a nevét adta, így rlgebben több matracon még a Bayer logo is rajta volt. Azóra a bayer logó ugrott, mert visszavonta a jogokat és maradt a Bayscent név, de ez még mindig csak a matrachuzat. Az eredeti Bayer Bayscent Neutralizer huzattal ellátott Matracok Olaszországból érkeztek és pontosan ugyanolyanok voltak, mint a többi olasz vákuummatrac csak a nevük volt Bayer vagy később Bayscent Memory.Napjainkra az hiszem Olaszországból már nem jönnek ilyen Matracok, csak magyar gyártók kínálatában bukkannak még fel. Ennek tükrében Bayscent néven több gyártó is kínál terméket, jellemzően emlékezőhab Matracok vannak a kínálatban. Rottex, Lieneanatura stb. gyártóknál érdemes keresni, ha érdemes egyáltalán...

Matracokat szerintem nem kell forgatni, memory Matracokat többnyire nem is lehet.

Egészségpénztárra bizonyos Matracok természetesen megvásárolhatók, elszámolhatók.

Fix -nem állítható- ágyrács

FlexX ágyrács-család fix kivitelű ágyrácsa minden olyan matrac alá megfelelő alátámasztást nyújt, ahol ezt az alvási rendszer megköveteli. Latex- és lágyhabok esetén kifejezetten javasolt a rugalmas, léces ágyrács alkalmazása. A 28db hatrétegben enyvezett nyírfa keresztlécekket ellátott ágyrács, deréktáji öt keresztlécén a keménység fokozatmentesen állítható. Speciális tartóbakok a keresztléceket rugalmasan tartják meg és minden irányba követik a lécek mozgását.

Milyen ágyrácsot vegyünk?

Szeretnénk egy kicsit "rendbetenni" a matractartók körül kialakul kicsit homályos képet, mert tapasztalatunk szerint a legtöbb Vásárló vagy Érdeklődő nincs egészen tisztában, hogy melyik matrac alá, melyik ágyrácsot érdemes vagy kell alkalmazni.

A matractartók különbözősége első sorban a matracmagasságokból és az alapanyagok sajátosságaiból adódnak, így a gyakorlatban egymástól eltérő alvási rendszereket különböztethetünk meg:

1., Deszka borda (ágyborda, ágydeszka)
rugós Matracok, keményhab Matracok vagy 20cm vagy ennél magasabb habMatracok

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

2., Rugalmas ágyrácsok (farugós ágyrácsok)
Lágyhab Matracok (latex, latex-kókusz, HR hab, Dunlopillo Aerial, Aerial Senso), profilozott hideghab

Matracok (20cm alatt) és az összes hajlítható matrac 12cm fölött.

3., Duplasoros ágyrácsok (latex tartóbakban) Demko, BioTextima, stb.)
10cm-nél nem vastagabb, általában latex, latex-kókusz Matracokhoz alkalmazzák.

Előzmény: Adri (#457)
(#457) Adri
2013-05-02 19:16:03

Kedves László,

Milyen matracot tudna ajánlani, 160X 200 as matracot keresek, garanciával. Rugósat nem szeretnék, félkemény, kemény matracot szeretnék. Nem túl drága, de jó minőségűt. A családban van akinek memory felületű matraca van (Bayscent Neutralizer) szeretik,de forgatni kell. Ez mennyire jellemző a memory matracokra? A hideg habra jellemző? Egészségpénztárral lehet Önöknél vásárolni? Fedőmatrac mindenképpen szükséges? Milyen ágyrács kell a memory, félmemory matracokhoz? Köszönöm előre is válaszát!

Üdvözlettel

Adriennhivatkozás megtekintése

(#456) MatracGuru
2013-05-01 05:35:00

Kedves Andika,

én az ágykeretet a matractól teljesen szétválasztanám. Az ágykeretnek csak két funkciója van: esztétika és a matrac megtartása. Így viszont az egyszerű és olcsó fenyő ágykerettől egészen a fa csapolású bükk ágykeretekig -nagyon széles a választék. Talán a kárpitos ágyak és a laminált (faforgácslap) ágyak kimaradhatnak, ezek hajlamosabbak felvenni a nedvességet.

matracban rugós rendszert keresnék, ezek szellőznek a legjobban, itt e legkisebb a veszélye annak, hogy bepenészedik a hosszú állás során. Amennyiben a költségkeret megengedi, úgy olyan rugós matracot keresnék, aminek levehető és mosható huzata van, így egyrészt menet közben lehet mosnia, ha szükséges, másrészt a szezon végén kimosva, rendesen megszárítva szépen be lehet tárolni.

Amennyiben a költségvetés megengedi, érdemes lenne a Hilding Family Hard matracokat megnézni, vagy 90*200cm méretben a Hilding Magic zsákrugós matracokat, ahol most 90*200cm méretben 2db 66 000Ft.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: andika (#455)
(#455) andika
2013-04-30 15:09:38

Tisztelt szakerto! Nagyon elnyerte a tetszesemet ahonlapjuk mert rengeteg pontos informaciot talaltam. Dupla agyat es matracot szeretnenk vasarolni. Csak nyaron fogjuk hasznalni julius es augusztusban mert kulfoldon elunk. A haz telen keveset van szelloztetve sajnos ezert felek ra sokat kolteni de azert ne legyen teljes penzkidobas sem es hatfajast sem szeretnek osszeszedni a nyaralasunk alatt. Ket kisgyerekem is van. Kerem ajanljon nekem agyat es matracot is.

(#452) MatracGuru
2013-04-25 10:24:27

Szia Reandy,

szerintem érdemes lenne kipróbáltatni ezt a matracot is vele, ha jól számolok, akkor ez egy matrac marad neki, amíg ki nem repül otthonról, így érdemes lenne kipróbálni, hogy egyáltalán az emlékezőhab mint olyan tetszik-e neki.

Várjuk szeretettel.

Üdvözlettel:

pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Reandy (#451)
(#451) Reandy
2013-04-25 09:21:56

Sziasztok,
Már sikerült is egyet kinéznem .
Tudnátok erről valamit mondani?
RelaXx Memory Classic 12+4 matrac
Előre is köszönöm
üdv,
Andi

(#450) Reandy
2013-04-25 09:06:23

sziasztok,
Érdeklődnék 13 éves lánynak milyen matracot vegyek. Magas 174 cm 55 kg:) Kosárlabdás, bár gondolom ez nem jelent semmit.
üdv,
Andi

(#449) MatracGuru
2013-04-23 17:06:53

Kedves István,

amennyire tudom, a 120 és a 140cm szélesség ára ugyanaz, így 30 960 Forintnak kellene, hogy legyen. Szallítási határidő olyan ca bő 2 hét.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: gazpityu (#448)
(#448) gazpityu
2013-04-23 14:07:54

Kedves László,
120x200-as méretben mennyibe kerülne ez az új 60 kg/m3-es sűrűségű memory fedőmatrac? És kb. mennyi idő múlva lenne elhozható?
Üdv: Limber István

(#447) MatracGuru
2013-04-23 06:12:58

Kedves István,

-a 60kg/m3 sűrűségű memory fedőmatrac ára 19 900Ft/db és 90*200cm méretre vonatkozik.

-ez a típus nem lesz perforálva

-a perforált (zónánként stancolt)új terméket én hetekben mérném


Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Gazpityu (#446)
(#446) Gazpityu
2013-04-22 13:41:58

Kedves László,

Szombaton megnéztük a 60 kg/m3-es (és a többi) fedőmatracot. Mi sokkal tömöttebbnek, jobban támasztónak is éreztük, mint az 50-est...(Megjegyzem, érdekes volt, hogy a színe is egészen más - eddig még nem láttam fehér színű PUR anyagot...)
Az árra vonatkozóan viszont a kollégája nem tudott információt adni. Úgyhogy maradt a korábbi két kérdésem:

- ez a "hamarosan" a perforált matraccal kb. mennyi idő? (Hetek, hónapok vagy 1-2 év?)(Ha hetek, akkor lehet, hogy megvárom)
- ez is lesz ugyanebből a sűrűbb anyagból is?

- és még egyszer megpróbálkozom az árkérdéssel, a jelenlegi 60 kg/m3-es matrac esetén, illetve ha lesz ugyanez perforálva, akkor annak az ára is érdekelne.

Üdvözlettel: Limber István

(#444) B. Péter
2013-04-19 12:54:13

Tisztelt Pálinkás úr!

Köszönöm a válaszát. Az Ön által kínált összeg sokkal barátságosabb mint a kalkulátorban kiszámolt 2x6000 forint. Ha minden jól megy pár napon belül meg is rendelem a matracokat.

Üdvözlettel,
Balogh Péter

(#443) MatracGuru
2013-04-19 08:32:56

Tisztelt Szakál úr!

Minden további nélkül. Jelentősen meghosszabbítja a matrac élettartamát, kicsit lágyít majd a komforton.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: szaki (#440)
(#442) MatracGuru
2013-04-19 08:31:35

Tisztelt Balogh úr!

A szállítási költség vidékre is csak matrac esetében olyan 4-5e Ft/szállítás, tehát még mindig mélyen alatta van a megszokott és általános -akár budapesti- szállítási tarifáknak.

Bizonyos matracoknál, árkategóriáknál valóban szoktunk felkínálni ajándék szállítást, a Memory Classic 12+4 nem egészen az a termék, ami ezt elbírná.

Kérném, hogy hivatkozzon rám és a fórum beszélgetésére és egy 4500Ft-os szállítási költségben minden további nélkül meg tudunk állapodni.

Remélem, hogy ajánlatunk megfelelő Önnek is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: B.Péter (#439)
(#440) szaki
2013-04-18 12:56:27

Tisztelt Pálinkás Úr!

Szeretném kérdezni, hogy a Best Dream Memory Bamboo matrac használható-e 24 rugós zónás ágyráccsal?

Köszönettel:
Szakál Attila

(#439) B.Péter
2013-04-18 12:15:45

Tisztelt Pálinkás Úr!

Két darab 90x200as matrac vásárlásán töröm a fejem. A fórumot átböngészve, majd az info@ email címen egy kollégája segítségével végül a RelaXx Memory Classic 12+4 matrac felé billen a mérleg nyelve. Viszont a szállítási költség kicsit elrettent, ugyanis vidéken lakom. Korábban olvastam itt, hogy "akciósan" lehet kérni a szállítási költség elengedését, ám erre a kollégája nem volt felhatalmazva, szóval Önt kérdezném, hogy van e még ilyen kedvezmény?

Válaszát előre is köszönöm,
Balogh Péter

(#438) MatracGuru
2013-04-17 20:56:10

Tisztelt Hart úr,

én tartozom egy elnézést kéréssel az esetleges kellemetlenségekért.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: arpipapa (#437)
(#437) arpipapa
2013-04-17 14:08:50

Tisztelt Pálinkás László úr!

Mégegyszer köszönöm a segítségét. Megkaptam a csere matracot, remélem sokáig szolgál majd gond nélkül. smiley

Tisztelettel: Hart Árpád

Előzmény: arpipapa (#431)
(#436) gazpityu
2013-04-17 10:37:31

Kedves László,
most már talán tényleg az utolsó kérdés:

- ez a "hamarosan" a perforált matraccal kb. mennyi idő? (Hetek, hónapok vagy 1-2 év?)(Ha hetek, akkor lehet, hogy megvárom, bár a házassági évfordulónk most van...)
- ez is lesz a sűrűbb anyagból is?

- és még egyszer megpróbálkozom az árkérdéssel ;o) (A jelenlegi 60 kg/m3-es matrac esetén - minthogy az oldalon nincs fent ilyen...)

Üdvözlettel: Limber István

(#435) MatracGuru
2013-04-17 10:07:44

Kedves Gazpityu,

minél nagyobb egy hab sűrűsége, annál hosszabb lesz a várható élettartama. A normál memoryfoam matrac alapanyagoknál a nagyon nagy sűrűség a légáteresztő képességet rontja.

A perforáció nem annyira mikro, ezek változóan ca. 1cm átmérőjű lyukak. Terveztünk ilyen fedőmatracot és hamarosan meg is jelenünk vele, csak sok minden van most fejlesztés-próbagyártás alatt és így egy kicsit lasabban mennek a dolgok...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: gazpityu (#434)
(#434) gazpityu
2013-04-17 10:01:52

Kedves László,

köszönöm - szombaton kipróbálom. Nálunk egyébként teljesen jó, ép matracra kerülne, kizárólag a keménységével van bajunk. (Talán kezdünk megöregedni ;o)
Ha csak a vágott / formahabosított gyártás alapján van különbség a memory habok között, és a keménységet pl. a sűrűség nem vagy alig befolyásolja, akkor mi értelme a nagyobb sűrűségű (60 kg/m3) alapanyag választásának?

A memóriahabos réteget is tartalmazó kombinált matracaiknál láttam, hogy a memóriahab fő hátrányát jelentő rosszabb légáteresztést és bemelegedést a memóriaréteg mikroperforálásával (és az alapmatrac légvezető csatornáival) elég jól sikerült kiküszöbölniük. Ez a mikroperforálás a fedőmatracoknál még nem jött divatba? Ha egyszer a memóriahab gyengéit ezzel jelentős részben orvosolni lehet, nem lenne érdemes ilyen fedőmatracokat is kialakítani? Vagy van ennek valami technikai akadálya?

És végül még egyszer az ár-kérdés: mivel a honlapon továbbra sem látok ilyen (60 kg/m3) fedőmatracot, megírná a várható árat?
Üdv: Gazpityu

(#433) gazpityu
2013-04-17 09:56:53

Kedves László,

köszönöm - szombaton kipróbálom. Nálunk egyébként teljesen jó, ép matracra kerülne, kizárólag a keménységével van bajunk. (Talán kezdünk megöregedni ;o)
Ha csak a vágott / formahabosított gyártás alapján van különbség a memory habok között, és a keménységet pl. a sűrűség nem vagy alig befolyásolja, akkor mi értelme a nagyobb sűrűségű (60 kg/m3) alapanyag választásának?

A memóriahabos réteget is tartalmazó kombinált matracaiknál láttam, hogy a memóriahab fő hátrányát jelentő rosszabb légáteresztést és bemelegedést a memóriaréteg mikroperforálásával (és az alapmatrac légvezető csatornáival) elég jól sikerült kiküszöbölniük. Ez a mikroperforálás a fedőmatracoknál még nem jött divatba? Ha egyszer a memóriahab gyengéit ezzel jelentős részben orvosolni lehet, nem lenne érdemes ilyen fedőmatracokat is kialakítani? Vagy van ennek valami technikai akadálya?

És végül még egyszer az ár-kérdés: mivel a honlapon továbbra sem látok ilyen (60 kg/m3) fedőmatracot, megírná a várható árat?
Üdv: Gazpityu

(#432) MatracGuru
2013-04-17 05:02:31

Kedves Gazpityu,

-a termék már az üzletben van, kipróbálható, kollégáknak jeleztem, hogy Ön érkezni fog kipróbálni a fedőmatracot

-két üzletünket (Hegedűs Gyula és Bulcsú utca) összevontuk egy nagy üzletbe a Dózsa György úton (Lehel utca sarok)

-szerintem keménységben nem lesz jelentős különbség a termékek között

-120*200cm méret is rendelhető és ca. 2 hét az átfutása az egyedi méretnek

-egészen őszintén nem tudom, hogy meddig él egy fedőmatrac. Általában nem a funkciónak megfelelően használják, tehát nem egy ép matracon használják komfortfokozásra, hanem egy régi kigödrösödött matracot szeretnének megmenteni. Minél rosszabb az alsó tartó matrac, annál rövidebb lesz szerintem az élettartam.

Egyébként nem tudok fedőmatrac esetében a memory habra vonatkozó garanciális panaszról.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: gazpityu (#427)

Matrac fórum betekintő ablak

2023-09-20 07:12:37

Kedves Zoltán, pillangó nyitású ágyat még nem alakítottam át soha, így sajnos ebben ninc...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3640