Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  

(#431) arpipapa
2013-04-16 22:16:37

Tisztelt Pálinkás László úr!

Köszönöm a segítségét, a kollégája megkeresett telefonon és holnapra ígérte a szállítást.

Köszönettel: Hart Árpád

(#430) gazpityu
2013-04-16 22:03:22

Tisztelt Pálinkás Úr!
A szombati napomat a válasza függvényében kéne szerveznem - ezért nagyon várom a második hozzászólásomban feltett kérdéseimre a válaszait...

(#429) MatracGuru
2013-04-16 15:18:05

Tisztelt Hart úr!

Legjobb tudomásom szerint a matrac ma-holnap rendelkezésre áll és Fülöp Viktor kollégánk bonyolítja a termék cseréjét.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: arpipapa (#428)
(#428) arpipapa
2013-04-16 11:13:25

Köszönöm a válaszát. Reménykedek a mielőbbi megoldásban!
Köszönettel: Hart Árpád

(#427) gazpityu
2013-04-16 09:34:05

Kedves László!
Köszönöm a gyors választ!
- Ez a vágott technológiájú, 60 kg/m3-es anyagú fedőmatrac szombatra már lesz a boltjaikban?
- Melyikben keressem? A Dózsa György útiban?
- ez keményebb is, mint a hivatkozásban jelzett habok?
- Ebből is lehet rendelni 120x200-as méretet? Kb. mennyi idő alatt készül el?
- huzattal együtt az ára kb. mennyi lesz? (a honlapon nem látok hasonlót...)
- élettartamra kb. milyen ez az anyag? ("garancia" - olvastam az információit a papíron lévő garanciákról, tehát inkább az Ön szerinti élettartamot kérdezem...)

Részemről nem vagyok vallásos emlékezőhab-hívő; ha tud mást ajánlani helyette (vagy a kollégái a boltban), szerintem meggyőzhető leszek.

(#426) MatracGuru
2013-04-16 05:43:02

Kedves Gazpityu,

mennék szépen sorba:

-bizonyára Ön is tudja, hogy a Schauermann-szindróma hatékonyan nem kezelhető, keményen fektetéssel, feszítéssel sem javul az állapot. Tapasztalatok szerint a pozícióban tartás a legmegfelelőbb az éjszakai regenerálódásra.

-az emlékezőhaboknak azért vannak kellemetlenebb tulajdonságai is: gyenge légáteresztés, felmelegedésre való hajlam. Különösen érvényes ez azokra a hagyományos alapanyagból készült memoryfoam termékekre, amik formahabosítással készülnek (másik lehetőség egy nagy tömbből vágni a megfelelő vastagságot és méretet), tekintettel, hogy az alumínium ötvözet forma "ragad", így mielőtt a híg alapanyag belekerül egy szilikonbázisú leválasztószerrel permetezik be, ami egy kéregként "belesül" a fedőmatrac, párna felületébe és elzárja az amúgy sem bőséges légáteresztés.

-a héten érkezik hozzánk 60kg/m3 alapanyagból fedőmatrac, vágott technológiával -talán érdemes kipróbálni

-a keményebb komfortot adó emlékezőhabok egy kicsit csalókák, egy-két (méregdrága) kivételtől eltekintve gyorsan felpuhulnak, elveszítik eredeti feszességüket.

-120*200cm méret jellemzően sehol nincs készleten (nem standard méret), így én azonnali vásárlással nem számolnék, hacsak valami "beragadt" készletet, lemondott terméket nem talál az ember.

Szerencsés választást!

Üdvözlettel:

Pálinkás lászló

Előzmény: gazpityu (#425)
(#425) gazpityu
2013-04-16 02:39:31

Üdv! Egy 120x200-as kókusz/latex matracunk van, már vagy 10 éves. Alatta a régi Demko-Feder féle kettős lécsor, habrugókkal.
Nyilván öregedtünk is ;o) meg híztunk is. Lényeg, hogy már mindketten keménynek érezzük. A gyerekeknek vettünk korábban 4 cm-es 50 kg/m3-es memóriahabos feltétet: http://www.matracpontok.hu/fedomatrac/62-top-memory-slim-fedomatrac
Valami kínai csoda, de ők szeretik. Mi is kipróbáltuk, de vegyes érzéseink voltak vele: a feleségem élvezte, hogy újra tud hason aludni, nekem viszont fájt tőle a hátam (van három ék alakú csigolyám, és elég sokat ülök gép előtt...).

A lényeg: jobb alátámasztást, de egyben mégis puhább fekvést szeretnék elérni valami fedőmatraccal. Most úgy gondolom, hogy valami keményebb memóriahab lenne a legjobb. Van olyan memóriahabos fedőmatrac, ami keményebb, de megfizethető (kb. 30-40.000 Ft a 120x200-as méretben)?

Ezt http://matracasz.hu/4cm-memory-fedoreteg-p-176.html ismeri? Állítólag magyar, és 60 kg/m3...

Önöknél a Relaxx Topper4-et láttam csak, de az tojástartós, és az indexen azt olvastam, hogy meg is szűnik...
Szombaton leszünk Pesten, a Dózsa György út is nyitva van 10-14-ig?
Üdv: gazpityu

(#424) MatracGuru
2013-04-15 20:20:49

Tisztelt Hart úr!

Intézkedem a mielőbbi gyors megoldásban, én azért azt feltételezem, hogy nyomós ok lehet a késedelem hátterében, mindenesetre a tájékoztatás az ügy aktuális állapotáról azért illett volna a részünkről, akkor is, ha esetleg a csere termék még nem érkezett meg hozzánk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: arpipapa (#423)
(#423) arpipapa
2013-04-15 10:13:00

Tisztelt Pálinkás úr!

Mivel a folyó hó 03-án váltott bejegyzésünk után sem történt semmi, a matrac cserém ügyében amelyre 2013.02.14-óta várok, igénybe venném segítségét. Ahogyan Ön fogalmazott "az ügy előre mozdítása érdekében".

Kérem Önt hogy szíveskedjék segíteni a mielőbbi csere ügyében.

Tisztelettel: Hart Árpád

u.i. : az eset és az én részletes adataim az info@biohome.hu e-mail címen megtalálhatóak, a 2013.04.03. levelezések között.

(#420) MatracGuru
2013-04-10 04:02:30

Kedves Péter,

remélem, hogy megoldódnak a problémák.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Péter (#419)
(#419) Péter
2013-04-10 02:59:00

Tisztelt Pálinkás úr!

Nagyon köszönöm a segítséget! Kicserélem az ágyrácsokat az ön által javasolt típusra, remélem ezzel megszűnik a hátfájás is, és hosszabbodik a matrac élettartama is!

Üdvözlettel: Hajnal Péter

(#418) MatracGuru
2013-04-06 10:31:17

Tisztelt Hajnal úr,

ez jó hír. Viszont ez az ágyrács két módon is tönkre fogja tenni a matracot:

1., a farugók feladata, hogy íves (felfelé) alakjuk terhelésre kiegyenesedik és utána rugalmasan visszaáll eredeti, íves alakjára. Amennyiben ez a folyamat egyenesről indul, úgy terhelésnél negatívba megy át és "viszi magával" a matracmagot is.

2., a latex egy rugalmas, formakövető anyag. Ha azt várjuk el tőle, hogy formánkat lekövesse a lehető legpontosabban FENT, akkor ezt léent is meg fogja szegény csinálni, csak ott az ágyrácsot követi le. A túl nagy távolságok a lécek között azt eredményezik, hogy a matrac a léceken felfekszik, a lécek között pedig belóg a lécek közé. A legnagyobb trauma ott éri majd a matracmagot, ahol a léc szélessége véget ér (a léc két szélén) itt egy rendellenes nyíró erő hat majd a matracmagra, ami gyors minőségromlást eredményezhet.

Én 26-28 keresztléces ágyrácsra cserélném, ez olyan 14-15e Forint/darab ár körül mozog.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Péter (#417)
(#417) Péter
2013-04-05 14:59:22

Tisztelt Pálinkás úr!

Megküzdöttünk a latex matraccal! Az állapotát abszolút kifogástalannak mondanám, semmilyen gyanús tünetet nem produkál, egyenletesen ruganyos, feszes. Még a huzaton jelzett benyomódás (néhány hét használat után a test kontúrján enyhe bemélyedés tapasztalható, stb.) sem jelentkezik. Ahogyan írtam, két vége felől kb. 2/7-2/7-edes sávban különböző a lyukak mérete, sűrűsége illetve elhelyezkedése a kézépső 3/7-hez képest, ez keményebb illetve puhább felületet eredményez, de ezek is teljesen egyenletesnek mutatkoznak. Ellenben szembetűnik, hogy a 17 tagú ágyrács bizonyos tagjai éppen fenék-derék tájékon szinte ki vannak egyenesedve, elvesztették rugalmasságukat...

Mit javasol?

(#416) zsilu58
2013-04-05 10:59:05

Tisztelt Cím! Érdeklődöm, hogy ék alakú szivacsot tudnak-e vágni. Közepes keménységben. Hossza 100 cm, szélessége 70 cm, magassága 30 cm. Reflux párna helyettesítésére szolgálna.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Zsiros Jánosné

(#415) MatracGuru
2013-04-05 07:03:52

Kedves Mz/X,

alapvetően az összes rugós matrac, illetve a 18cm-nél magasabb vagy keményhab matracok mehetnek deszka bordára, ágybordára. Innentől egy elég széles tárház áll rendelkezésre, tényleg csak a gyártó által megadott súlyhatárt kell figyelni. Biztosan szóba jöhetnek a következő matracok:

Signum Hard, Hilding ööszes (Family családot kivéve), Billerbeck Bahama Nova, Best Dream összes matraca....

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: mz/x (#413)
(#414) MatracGuru
2013-04-05 06:52:54

Kedves Szaki,

egy dolog segíthet:

-ha van egy nem emlékezőhab matracom (Signum), de elkap a vágy valamikor, hogy szeretném azt a komfortot, akkor vehetek rá egy memory fedőmatracot, hogy a matrac emlékezőhab komfortot adjon. Ezt majd különböző vastagságokban lehetem: 2-4-6-8cm

-ha van egy eleve emlékezőhab matracom és nem tetszik a memory élmény, felmelegszik, beizzadok, süppedékeny, kicsit nehezebb a mozgás, stb miatt -akkor sajna nincs mit tenni...

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: szaki (#412)
(#413) mz/x
2013-04-04 22:33:45

Tisztelt matracGuru!

Tanácsát szeretném kérni matracvásárláshoz az alábbi paraméterek figyelembevételével.

CSAK és kizárólag DESZKA bordázáson!
Méret: 100x200 cm
Magasság: 20-22 cm
Komfort: félkemény vagy kemény
Súlykorlát: 100-110 kg
Anyagösszetétel: nem kizárt egy típus sem

Szeretném segítségével leszűkíteni a lehetőségeket és személyesen érzet alapján vásárolni.

Köszönettel.

(#412) szaki
2013-04-04 22:26:46

Tisztelt Pálinkás Úr!

Köszönöm a választ.
Én is éreztem, hogy teljesen más a két matrac, ennek ellenére mindkettő kényelmes. Igazából azt nem tudom, hogy hosszú távon melyik jobb választás?
Melyiket nem fogom megbánni? Motoszkál a fejemben, hogy megveszem az egyiket és lehet, hogy a másik jobb lenne? Nem igazán tudom, hogy mi alapján döntsek hiszen mindkettő kényelmes rövid próba után.
Tudna adni valami támpontot?

Köszönettel:
Szakál Attila

(#411) MatracGuru
2013-04-04 18:02:01

Tisztelt Szakál úr,

alapvetően két különböző jellegű, kialakítású, komfortú és tudású matracról van szó. Amíg a Signum:

-kétoldalas matrac
-hétzónás matrac
-hideghab matrac
-anatómiai kialakítás
-mosható huzat

Addig a Memory Duet:

-memoryfoam matrac
-zóna nélküli
-erginómiai kialakítás nélkül
-fix huzat

Érdemes próbálgatni, mert a két matrac karakterében nagyon eltér egymástól.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: szaki (#410)
(#410) szaki
2013-04-04 13:05:52

Tisztelt Pálinkás Úr!

Véleményét szeretném kérni matrac választással kapcsolatban.
Kettő matrac között vacillálok:
- RelaXx® Signum Dual Medium
- olasz Best Dream Memory 15+5cm
A Relaxx-ot most próbáljuk és nagyon jónak tűnik egy alvás után.
A másikat csak üzletben volt lehetőség kipróbálni, az alapján az is tetszik. A páromnak gerinc sérve van, nekem most van kialakulóban. Általában háton illetve oldalt fekszünk.
Köszönöm megtisztelő véleményét.

Üdvözlettel:
Szakál Attila

(#409) MatracGuru
2013-04-03 19:10:31

Kedves Hajnal úr,

én a matrac szerkezeti épségével kezdeném. Mielőtt az ágyrácson változtatnánk, érdemes a matracot ellenőrizni. Amennyiben rossz és cserére szorul, úgy nem biztos, hogy érdemes csillivilli ágyrácsot venni, mert lehet, hogy olyan matracra esik a választás, amihez elég a deszka bordázat:

-rugós matracok
-zsákrugós matracok
-keményhab matracok
-20cm-nél vastagabb matracok

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Péter (#408)
(#408) Péter
2013-04-03 18:45:39

Tisztelt Pálinkás úr!

Válasza alapján úgy látom, nem felülről, hanem éppen alulról érdemes megpróbálni javítani a helyzeten. Egy sokléces, keménységállítási lehetőséggel ellátott ágyrács segíthet eltalálni a test számára legmegfelelőbb alátámasztást, ha a matrac eddig megúszta (mielőbb letesztelem) károsodás nélkül? Úgy tűnik, hogy a memoryfoam más célt szolgál, esetünkben nincs értelme ezen gondolkodni. Ha nincs szerencsénk, és a matrac megsínylette a 17 lécet, az azt jelenti, hogy selejtezhető?

Ön mit javasol?

Köszönettel: Hajnal Péter

(#406) arpipapa
2013-04-03 13:50:34

Tisztelt Pálinkás úr!

Köszönöm gyors válaszát.

Közben sikerült az egyik kollégájával beszélnem, újból elküldtem az eredeti levelemet az új e-mail címre. Remélem, hamarosan megoldódik a probléma, ígéretet kaptam az ügy mielőbbi rendezésére.

Köszönöm, felajánlott segítségét - élek is vele, de remélem nem kell sort keríteni rá, mert megoldódik a helyzet.

Köszönettel: arpipapa

(#405) MatracGuru
2013-04-03 13:31:55

Kedves arpipapa,

mindenek előtt sajnálom, ha kellemetlenség érte. Az elmúlt időszakban két kisebb üzletünket egy nagy alapterületű üzletben egyesítettük, ez okozott ugyan némi galibát, de jelentősebb elmaradások, keveredések nem voltak.

A matracGuru központi elérhetőségei nem változtak, tehát a következő elérhetőségek bármelyikén el tudja érni kollégáimat:

info@matracguru.hu
info@biohome.hu
20/911 60 51
(1) 785 71 39

Tekintettel, hogy nevét nem adta meg, így nem tudok segíteni Önnek az ügy előre mozdítása érdekében, kérném, hogy vegye fel üzletünkkel ismét a kapcsolatot és biztosíthatom, hogy kollégáim mindent megtesznek a mihamarabbi csere érdekében.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: arpipapa (#403)
(#404) MatracGuru
2013-04-03 13:24:45

Kedves Hajnal úr,

attól tartok, hogy a probléma bonyolultabb lesz, mint ahogyan az elsőre kinéz. Mielőtt bármiféle fejlesztésbe kezdene, érdemes lenne megvizsgálni, hogy a matrac még épségben van-e. A 17 tagú keresztléccel ellátott ágyrácsok a létező legrosszabb megoldások, latex matracok alá minimum 26-28 keresztlécből álló ágyrács kellene.

Tapasztalatom (Dunlopillo képviselet), hogy a nem megfelelő ágyrács minőségromláshoz vezet, nevezetesen a latex könnyen felpuhul, kigödrösödik. Érdemes lenne kivenni a matracot az ágyból (tudom nem könnyű) és letenni a földre. A matrac végétől végignyomogatni a matracot és figyelni, hogy a medence-fenék részben érezhető-e valamiféle felpuhulás. Ez nem jelent okvetlenül kigödrösödést, egész egyszerűen a latex cellaszerkezete összetörik, ezáltal felpuhul.

Az emlékezőhab fedőmatracok a következő dolgokra alkalmasak:

-egy keményebb matracot komfortosabbá varázsolni
-emlékezőhabossá varázsolni matracunkat

És amire nem alkalmas

-egy szerkezetileg sérült matrac az is marad -csak puhábban
-a gödör az gödör marad -csak pihe-puhábban lesz gödrös

És ami még ellene szól

-rossz légáteresztés
-felmelegedésre való hajlam

Szóval az ágyrács nem a legszerencsésebb típus. Reméljük a matrac eddig még túlélte...

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Péter (#402)
(#403) arpipapa
2013-04-03 12:34:44

Email-ben fotók csatolásával tettem egy reklamációs bejelentést egy matraccal kapcsolatban 2013.02.14 napon. Egy hónap várakozás után ígéretet kaptam arra, hogy a matracot kicserélik, további 2 hét múlva hogy már legyártották, szállításra vár. Most megközelítőleg 2 hónap után már érdeklődni sem tudok ugyanis a telefon számok vagy megszüntek, vagy nem veszik fel. Egy a hiba bejelentéskor 6-7 hónapos matracról van szó. Mi tévő legyek? Várom a csere matracot de semmi, és most már kommukálni sem tudok Önökkel.

Kérem megtisztelő válaszát.

(#402) Péter
2013-04-03 00:41:08

Tisztelt Pálinkás László!

Párommal évek óta használunk egy 160x200-as, 14 cm vastag holland latex matracot. A középső harmadában a többi résznél sűrűbben elhelyezkedő és kisebb átmérőjű lyukak vannak, frottír jellegű huzattal borított. Egy-egy ikeás, 17 tagú, ragasztott, domború lécekből álló ágyrácson helyezkedik el. Puha, remek hőmérsékletet biztosít az alváshoz.

Sajnos egy ideje mindketten gyakorta hátfájással kelünk. Az a megfigyelésünk adódott, hogy míg a rövidebb - 6-7 órás - alvások esetén nem jelentkezik a sajgás, addig a téli időszakban jutó 8-10 órás pihenés után jellemzően fájdalmas az ébredés. (Szerencsére ez hamar el is múlik.) Arra a következtetésre jutottunk, hogy a matrac nem biztosít megfelelő alátámasztást a gerincnek, túl puhának bizonyul.

Első körben egy memóriahabos fekvőbetét beszerzésére gondoltunk, ami "keményítene" a fekhelyen, illetőleg biztosíthatná a megfelelő alátámasztást 8-10 órás pihenés esetén is.
Ön szerint működőképes egy ilyen meglévő latex matrac + memóriahab fekvőbetét kombó? Mit javasol?

Nagyon köszönöm a segítséget!

(#400) MatracGuru
2013-03-28 18:26:45

Kedves Annamária,

sajnos a helyünk is véges, így a kiállítási matracok számát is korlátoznunk kell, ezért igyekszünk minden gyártótól azokat a termékeket bemutatni, amikre a tapasztalatok szerint nagyobb érdeklődés van. Az Active matrac jelenleg nem esett a szortiment kialakításába és tudomásom szerint gyártói átállás miatt jelenleg ez a típus csak hosszú szállítási hatááridővel rendelhető.

Komfortban a következő termékek nyújtanak hasonló alátámasztást és formakövetést, bár természetesen mindegyik matrac más és más:

-Sleep Hard
-SuperDream
-Siglo

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Annamaria (#399)
(#399) Annamaria
2013-03-28 17:01:35

Kedves Uram!
Derék problémáim miatt a Swiss Dream Aktív matracuk keltette fel az erdeklodesem,
az üzletben jarva azonban nem sikerult kiprobalnunk ezt a típust.
Kérdésem, hogy varhato-e a közeljövőben ebből a matracböl mintadarab?
Köszönettel: Annamaria

(#398) Móni
2013-03-28 13:35:07

Mindenképp :-)!

Szép Húsvéti Ünnepeket!

Üdvözlettel:
Palotai Mónika

Matrac fórum betekintő ablak

2023-09-20 07:12:37

Kedves Zoltán, pillangó nyitású ágyat még nem alakítottam át soha, így sajnos ebben ninc...

Bejegyzések száma: 3640