Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#352) MatracGuru
2013-02-05 10:17:22

Kedves Mortal,

a kiárusításban többnyire bükk ágyak szerepelnek. Egységesítjük erőinket és a volt Hegedűs Gyula utcai üzletet, a Pesti úti és a még nyitva lévő Bulcsú utcai üzletet vonjuk össze az új 300m-es Dózsa György úti üzletbe. Így rengeteg kiállítási ágykeret és matrac vr gazdára még...

Szerencsés választást!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Mortal (#351)
(#351) Mortal
2013-02-05 05:24:33

Tisztelt Matracguru!

Kiállítási ágyakat hirdetnek a honlapjukon sokkal olcsóbban. Van ezekből még? Főleg a bükk ágyak érdekelnének.

(#350) MatracGuru
2013-02-01 06:07:37

Kedves Tomika,

a SenZone Memory matracok magasságuknál fogva már alkalmasak arra, hogy fix deszka bordázaton legyenek, azonban egy farugós ágyrács alatta -testsúly függően- akár jelentős mértékben is megnövelheti a matrac élettartamát.

Erről egy kicsit bővebb információ itt található:

http://www.matracguru.hu/tanacsok/milyen_agyracsot

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: tomika (#349)
(#349) tomika
2013-01-31 19:51:11

Kedves László!

köszönöm a gyors válaszát.
A SenZone Memory hard matrachoz ajánlott-e a rugalmas ágy rács? az én ágy keretemben,csak fix rács található.

sajnos vidéken( Veszprém megye) nincs bemutató termük,ezért a próba elmarad,de a leírások alapján a fent említett típus lenne a megfelelő.

(#348) MatracGuru
2013-01-31 05:01:05

Kedves Tomika,

nehéz matracokat technikai adatok alapján összehasonlítani. Kétségtelen, hogy az említett termék magasabb fajsúlyú anyagokkal dolgozik, de:

-normál memory alapanyagoknál a tömegsűrűség emelése a légáteresztés rovására megy
-a légáteresztés romlása (alapvetően a leggyengébben légáteresztő matracipari alapanyag a memory)majd a gyorsabb és intenzívebb felmelegedést okozhatja

A SenZone Memory matracok -bizonyára a leírásban is olvasta- egy sor olyan problémát oldanak meg, amit a hagyományos szendvicsszerkezetű emlékezőhab termékek nem tudnak:

-ergonómiai zónák
-különböző vállszélességre
-elkerülve a "gipszágy" effektus (túl vastag memory réteg)
-hűtés, átszellőzés, a levegő ventillációja
-kétféle keménység akár egy matracon belül
-elfogadható fogyasztói ár

Természetesen az egész majd a próbák során dől el, nagyon fontos, hogy Ön melyik matracban érzi maradéktalanul jól magát...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: tomika (#347)
(#347) tomika
2013-01-30 19:07:03

Kedves László!
matrac vásárlás elött állok, és 3 matracot néztem ki.ebből kettőt önök forgalmaznak ,RelaXx SenZone Memory HARd ,http://www.matracguru.hu/termek/aerial_senso_premium_matrac.
ezekről viszonylag sok infót olvashattam, viszont a harmadik matracról szeretnék többet tudni ( http://www.matracok-gumotex.hu/zbozi/matracok/hr-hab-hideg-hab-matracok-O3/matrac-olympia-Z135.html ) segítségét előre is köszönöm.

(#346) MatracGuru
2013-01-30 17:15:54

Egy kis kiegészítés:

-a matracvédő átlagos vastagság mellett nem befolyásolja ezt a matracot, de valóban minél vastagabb a réteg annál inkább késlelteti a hőátadást a memory réteg felé, így annak fellágyulási idejét késleltetheti. A Dunlopillo termékei azonban általában már eleve sokkal lágyabbak, mint a piac legtöbb terméke.

A mosható matracvédő szinte mindegyike tartalmaz poliészter töltetet. Ennek minősége azonban változó, a poliészternek több száz fajtája van.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Andrea (#344)
(#345) MatracGuru
2013-01-30 17:12:10

Kedves Andrea,

sajnos a terméket részleteiben nem ismerem, ez egy új termék, amit a Dunlopillo innovációnak nevez. Gyakorlatilag az Aerial hab van tizenvalahány éve "fejlesztve".

A mai napi forgalmazunk olyan terméket, ami egy 10 éves Dunlopillo modell, és megelőzi az összes utána jövő "fejlesztést.

A teljesség igénye nélkül:

Aerial HT13
Aerial Classic
Aerial Basic
Anima Basiv
Aerial Pur
Aerial Air
Aerial Top Air
Aerial HD

...és még nem kezdtem bele az Aerial Sesno termékek folyamatába.

Az Aerial HD matrac -bár a terméket nem ismerem- összetétele alapján egy feltűnően olcsó matrac (már a Dunlopillo Aerial Senso termékeken belül) Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a matrac gyengébb, rosszabb tulajdonságokkal rendelkezik... Nem tudom, hogy miért csak egy üzlet foglalkozik ezzel a termékkel.

A hőérzet azonban sajnos egy szubjektív dolog és mint ilyen nem garanciális esemény. Az emlékezőhabok alapvetően hajlamosak a felmelegedésre, ezt a Dunlopillo Aerial Senso termékcsaládja elvileg a régi termékekben megoldotta -nem volt ilyen jellegű panasz.

Érdemes lenne esetleg kipróbálni egy Senso Classic vagy Senso Premium matracot, hogy hasonlóan viselkedik-e.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Andrea (#344)
(#344) Andrea
2013-01-30 15:15:28

Kedves László!
Pár napja vásároltunk egy Dunlopillo Aerial HD matracot. Már az első használat után örömmel tapasztaltam, hogy a hát- és derékfájásom megszűnt, tehát szerkezetileg valóban egy jó matracot választottam. Viszont olyan brutálisan meleg, hogy nem biztosított rajta a nyugodt pihenés. Ez vajon a huzat poliester/viscose/poliamid összetételének köszönhető? Egy kollégája már javasolta a 90 napos cseregarancia igénybevételét, de attól tartok, ez ezen a problémán nem változtat, mivel tudomásom szerint valamennyi Dunlopillo Aerial matrac azonos maggal és huzattal készül. Lenne valamilyen javaslata? Én pamut matracvédőre gondoltam, de nem tudom, hogy ez jó ötlet-e. S úgy vettem észre, hogy még a 100%-os pamut matracvédők belsejében is valami poliműanyag található. A boltban, ahol vásároltam, azt állították, hogy a pamut matracvédő vastagsága miatt nem érzem majd a matrac jótékony hatását. Szóval itt állok tanácstalanul, mert ha most olyan ez a matrac, mint egy kazán, mi lesz nyáron?
Bízom benne, hogy van segítő ötlete.
Köszönöm szépen.
Üdvözlettel
Andrea

(#343) MatracGuru
2013-01-27 18:01:43

Kedves Edina,

a RelaXx termékek nem számolhatók el egészségpénztárra. Fontos megjegyezni, hogy egyre kevesebb termék számolható el, mivel a régi ORKI engedélyek többnyire lejártak, az új EMKI engedélyt meg eddig nem kapta meg senki tudtommal...

Az akciós árakat igyekszünk tartani, ameddig csak lehet. Hogy egy matrac majd kényelmes lesz-e vagy sem, ezt látatlanban megjósolni kicsit felelőtlen lenne. Ez viszont az összes matracra igaz.

Legrosszabb esetben -a szállítási költségek vállalásával- bontatlan csomagolással visszaveszünk terméket. Ez alól kivétel, ha egészségpénztári elszámolású a termék.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Edina (#342)
(#342) Edina
2013-01-26 22:08:37

Kedves László!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy a Relaxx Signum Dual Hard matrac egészségpénztárra megvásárolható-e. Férjem 80 kg, én 50 kg vagyok és kemény matracon szeretünk aludni.Ez a matrac megfelelő lenne a számunkra? Sajnos kipróbálni nincs lehetőségünk,mert nagyon messze lakunk Budapesttől.
Az akciós árak meddig lesznek érvényesek?
Válaszát előre is köszönöm.
Edina

(#341) MatracGuru
2013-01-25 16:42:09

Kedves Gabi,

amennyiben a matracot tartósan felnőttek használják, úgy a 10cm vastagság egy átmeneti megoldás lesz és hamarosan cserére szorul majd.

A Hard Comfort matracunk akciós áron mosható huzattal most pl. 42 500Ft

http://www.matracguru.hu/termek/hard_comfort_hideghab_matrac

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Gabi (#340)
(#340) Gabi
2013-01-25 12:18:58

Azt szeretném megkérdezni, hogy egy 140cmx200cmx10cm matrac, mennyibe kerül huzattal együtt? A másik kérdésem, hogy a 10-cm-es vastagság az elég -e ha ágyként funkcionál?
Köszönettel

(#339) MatracGuru
2013-01-24 04:41:27

Kedves Solya,

meggyőződésem, hogy az alapanyagok nem önmagukban jók vagy rosszak, alkalmasak vagy alkalmatlanok. Szinte az összes alapanyag típusból találunk végtelenül silány termékeket a piacon. Vannak klasszikus anyagok, amik megfelelő vastagságú komfortréteg nélkül nem alkalmasak a precíz formakövetésre -ilyen pl. a bonellrugó.

Tapasztalatom, hogy a megfelelő formakövetést a matrac kialakítása fogja biztosítani. A zónázott (keresztirányban különböző keménységű szelvényekre felosztott) matracok feszes alátámasztás mellett is kiváló formakövetést biztosíthatnak.

Amennyiben nincs szentül meggyőződve a próbák során, hogy Önnek emlékezőhab matrac KELL!, akkor ne vegyen ilyen terméket -később csak gondot és bosszúságot okozhat. Emlékezőhab termékek között is találunk olyat, amelyiknél a hátrányok kiküszöbölésre kerültek (gyengébb átszellőzés, felmelegedésre való hajlam, gipszágy effektus, stb)sőt, találunk zónázott matracokat is (SenZone Memory Medium/Hard), de ha Önnek maga a komfort nem tetszik -akkor hiába.

Ilyen esetekben azt szoktam javasolni, hogy vegyünk egy profi kialakítású és Önnek megfelelő (súly, magasság, testsúly-eloszlás, derékív, alvási szokás, hozott komfortérzet, stb)egyéb alapanyagú matracot (hideghab-pl.: RELAXX SIGNUM, zsákrugó-pl.: HILDING INDIVIDUALITY, speciális habok-pl.: DUNLOPILLO AERIAL). És ha véletlenül mégis elkap a láz, akkor még mindig egy emlékezőhab fedőmatraccal tudom fejleszteni az ágyamat...

A végső segítséget úgyis a próbák és a megfelelő tanácsadás a próbák során jelentik majd.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Solya (#338)
(#338) Solya
2013-01-23 14:21:50

Kedves László!
Kedves László!
Érdeklődnék, hogy derékfájós, gerincsérves vásárlónak milyen matracot ajánlanál. Nagyon megoszlanak a vélemények a kőkeménytől, a félkeményig, de sok helyen a memóriahabosra is próbáltak már rábeszélni, mondván leveszi a terhet a gerincről, máshol pedig pont ez volt tíltólistán. Rugós legyen, vagy habos? Teljesen tanácstalan vagyok. Esetleg konkrét terméknevet kapnék az lenne a legjobb. Köszönettel: Solya

(#337) MatracGuru
2013-01-18 08:40:19

Kedves Julietta,

a hivatkozás nem műxik:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: julietta (#336)
(#336) julietta
2013-01-17 18:01:06

hivatkozás megtekintése

(#335) MatracGuru
2013-01-15 04:15:59

Kedves Tomi,

a Best Dream Memory Duet agy jól bevált matrac ebben a kategóriában. 20cm magasságnál és kemény haboknál az ágyrács szerepe csökken, sőt ennél a matracnál már teljesen elvész, maximum majd az egész felület rugózik egy kicsit az ágyrács miatt...

Ami az összes bekerülési költséget még emelheti, az az, hogy ez a termék fix matrachuzattal készül, a huzatba steppelt emlékezőhab miatt, így a matrachuzat nem mosható. A fenntartható higiénia és a matrac megóvása érdekében majd matracvédő lesz javasolt, ami ebben a méretben olyan 4000Ft környékén van.

Hasonló -talán kicsit feszesebb- emlékezőhab matrac a SwissDream Memodream matrac is, többrétegű emlékezőhab réteggel, ergonómiai zónákkal és mosható huzattal.

A termék hamarosan megjelenik a matracguru.hu és a biohome.hu oldalakon is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Tomi (#334)
(#334) Tomi
2013-01-14 22:57:42

Kedves László,
Szlovákiából fiatal házaspár kérné tanácsát megfelelo matracválasztásban.Nálunk árusított tobb márkát néztunk-próbáltunk max 150€-ig/drb,de valahogy egyik sem volt a megfelelo keménységu.Lehet azért is,mert a mostani rugós,merev alátámasztású.Memória rétegu matracot szeretnénk.Az új matrac ágyrácsra kerulne.Kérdésem,lehetséges e hogy az ágyrácsra helyezett matracot érezzuk rugalmasabbnak.Sok kipróbált matrac kozul talán a legkényelmesebb ami viszont túllépné a rászánt osszeget, az a BESTDREAM Memory Duet 85x200 lenne.Talán ez nyújtott magfelelo kényelmet, itt viszont a 20cm vastagsagtól tartunk.Kérnénk véleményét,és e termékkel kapcsolatban is.Esetleges ajánlását is szívesen fogadjuk.
Koszonom!

(#333) MatracGuru
2013-01-13 08:15:15

Kedves László,

alapvetően a tanácsadási rendszerünket és a választékot igyekeztünk úgy kialakítani, hogy hasonló dolgok ne fordulhassanak elő, ennek ellenére sajnos néha mégis megesik.

A kolléga is valószínűleg azt mondta, hogy egy matrac az egy higiéniai termék és amennyiben visszaveszünk Öntől egy kibontott matracot, akkor az már használt és használt matracot pedig nem szívesen vesz senki magának főként, hogy az éjszakák számát elég nehéz "igazolni".

Legyen kedves emailben megküldeni nekem a típust, a méretet és a vásárlás dátumát és igyekszem kitalálni valami megoldást Önnek.

palinkas@biohome.hu

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: László (#332)
(#332) László
2013-01-12 00:26:00

Kedves László!
A következőkben szeretném kérni a segítséged. Mit tehetek, ha a megvásárolt matracról 1-2 napon belül kiderül, hogy nem az igazi? Többszöri kipróbálás után úgy tűnt, hogy ez a megfelelő, ám amikor megérkezett és elkezdtem használni, kiderült, hogy nem elég kemény. Nem tudom, mi az oka, nyilván más rajta henteregni utcai ruhában és más pizsamában. A vásárlás után visszamentem érdeklődni, de akkor az ottlévő eladó nem bíztatott semmi jóval. Látom, hogy van olyan matrac (pl. Dunlopillo), amire van 3 hónapos elégedettségi garancia. Az általam vásároltra nem volt ilyen, bár egy nem éppen egy olcsónak mondható, Hilding 160x200-as zsákrugós, amit mindössze egyszer használtam a kicsomagolás után. Az lenne a kérdésem, van-e lehetőség esetleg értékcsökkentéssel beszámítani egy másik, keményebb matracba?
Üdvözlettel,
László

(#331) MatraGuru
2013-01-09 19:21:54

Kedves Eszti,

bocsánat: a cseregarancia kimaradt:-) Szóval:

-cseregarancia az esetek többségében olyan termékek vonatkozásában van, ahol az ebből adódó veszteséget a gyártók beépítik a termék árába. A RelaXx termékcsalád éppen a nagy tudású, de még a földön járó és megfizethető vásárlói kategóriát célozta meg, ahol semmilyen kiegészítő hókuszpókuszért nem kell fizetni (reklámidő, óriásplakát, 100 oldalas prospektus, ismert emberek promótálása, stb)

-a Dunlopillo a vásárlóinak 3 hónapos elégedettségi garanciát kínál minden matracra. Nem fizet vissza különbözetet (magyarul: drágább matracra lehet váltani) és a szállítások költsége is a Vásárlót terhelik oda-vissza a csere során.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

(#330) MatracGuru
2013-01-09 19:12:21

Kedves Eszti,

habmatracoknak jellemzően van egy felpuhulási értékük, ez ca. olyan 3-7%, azaz a matrac majd igazodik valamelyest a használójához. Ez a folyamat annál gyorsabban megy végbe, minél nagyobb a testsúly, tehát az Ön esetében egy lassú "betörés" lenne várható.
Dunlopillo termékeket matracok jellemzően nincsenek készleten sehol, abból lenne érdemes kiindulni, hogy a kiválasztott termékeket rendelni kell.

Két eltérő magasságú matrac esetén (amennyiben ez egy franciaágy és nem beépített ágyneműtartós) az ágyrácsok/ágybordák alatti pótlécekkel szoktuk kihézagolni, magyarul megemeljük az ágyrácsot az alacsonyabb matrac alatt.

Beépített ágyneműtartós ágy esetén, vagy ha ez a megoldás más okból nem kivitelezhető -vészmegoldás- a magasságkülönbség vastagságában egy kiegészítő habszivacs vágható az alacsonyabbik matrac alá azonos méretben.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Eszti (#329)
(#329) Eszti
2013-01-09 18:08:36

Kedves László!

Egy ismerősünk ajánlotta a Relax signum dual hard és medium matracokat,amit meg is néztünk náluk személyesen.Férjem 103 kg, neki megfelelne a hard matrac, én viszont nem vagyok meggyőződve arról,hogy a medium elég lágy lenne számomra. Testsúlyom 53 kg, és reggelente fáradtan ébredek, fáj a vállam,szerintem a kemény ágy miatt(kihúzható kanapén alszunk jelenleg,nem matracon). NÉzegettem a dunlopillo aerial pur matracokat is,de akkor nem egy magasságban lenne a kettőnk matraca.Mit tanácsolna nekünk,ha én egy olyan matracot szeretnék,ami befogadná a testem és nem érezném azt oldalt fekve,hogy nyomás van a vállamnál? Vidékiek vagyunk, esetleg szombaton tudnánk felkeresni az üzletüket személyesen.Előfordulhat,hogy haza is tudjuk hozni a matracokat,ha éppen van készleten? Van lehetőség cserére,ha mégsem válik be egy matrac? Válaszát köszönöm szépen!

(#328) alex
2013-01-09 09:00:21

Köszönöm válaszát! smiley üdv Alex

(#327) MatracGuru
2013-01-09 05:23:15

Kedves Alex,

az a baj, hogy nagy általánosságban is nehéz megmondani, hogy melyik a legjobb matrac. Kizárással a legegyszerűbb elindulni.

-formakövetés szempontjából, szinte az összes bonellrugós matracot kizárhatjuk, hacsak nem olyan vastag komfortréteg van rajta, ami már alkalmas egy pontrugalmas formakövetésre

-zsákrugós matrac lenne a következő, viszont itt is nagyon nagy a szórás: a tötyimötyitől a betonkeményig

-hideghab matracok esetében a pontos és ergonómiailag kifogástalan formakövetést csak a zónázott matracok nyújtják, ahoz a matrac különböző keménységű szelvényekre van felosztva; azonban itt is találunk marketing- és valódi zónás termékeket

-memory, emlékezőhab pedig komfortban vagy bejön vagy nem, vagy befogadja az ember azt a süppedős, kicsit beleragadós érzést, amit nyújt vagy nem tud azonosulni vele (és még a hátrányok is ott vannak: gyenge légáteresztés, felmelegedésre való hajlam)

Szerintem neki kellene állni próbálgatni egy szakkereskedésben és először kizárni az alapanyagokat és a megmaradtakból elkezdeni szűkíteni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: alex (#326)
(#326) alex
2013-01-08 16:15:12

Köszönöm válaszát!Továbbra is tanácstalan vagyok,hogy milyen irányba induljak el.Az ár,eddig sem befolyásolt döntésemben,és erre nem is utaltam.Inkább az egészségügyi része érdekelne,miszerint:melyik az a matrac(nagy általánosságban),ami a legkedvezőbb ellazulást nyújt a gerincoszlopnak,csigolyáknak porckorongoknak?(ha van ilyen) várom és köszönöm válaszát üdv Alex

(#325) MatracGuru
2013-01-08 12:08:05

Kedves Alex,

sajnos nem lehet így konkrét típust javasolni. A megfelelő matrac nem csak adatok halmaza, hanem érzetbeli dolog is, tehát minden esetben próbálgatni érdemes. Egy jó matrac nem attól lesz jó, hogy olcsó vagy drága, hanem hogy Önnek éppen megfelel-e: kényelemben, keménységben, szolgáltatásban, árban, garanciavállalásban, szállítási határidőben, stb...

Várjuk szeretettel!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: alex (#323)
(#324) MatracGuru
2013-01-08 11:59:45

Kedves Krisztián,

amennyiben a rugós matracoknál maradunk és megcélozzuk a zsákrugós matracok egyikét, akkor a Hilding Original Strong matrac lenne a legközelebb olyan 140 310 Forint kategóriában. Itt azonban már mosható huzat, antiallergén Medicot (orvosi pamut) alapanyagból; 7 ergonómiai zóna és 10 év garancia jellemzi.

Habmatracok esetében ebben az árkategóriában a Signum Dual Hard és Signum Dual Medium matraca lenne a legmegfelelőbb megoldás, itt a kétféle keménységi oldal -általános tekintettel a súlykülönbségre- akár egy franciaágy méretű matracban is integrálható.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#323) alex
2013-01-08 08:31:23

Üdvözlöm!Szeretném kérni a tanácsát matracválasztás céljából.Magamról:180cm,117kg és 38 éves vagyok.Napi 10-12 órát fizikai munkát végzek.Bizonyos időközönként jelentkezik nálam lumbágó szerű probléma.A tanácsát kérném,hogy milyen matracot javasolna számomra! köszönettel Alex


Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-22 11:33:15

Rég jártam a fórumon, azóta talán szó esett a VISCOCOOL anyagú fedőmatracokról: most nincs ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3627