Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#322) Krisztián
2013-01-07 22:10:31

Köszönöm a válaszát!Hasznos volt!Milyen közepes keménységű matracot ajánlana 160 X 200-as méretben 120.000 Ft körüli értékben?

(#321) MatracGuru
2013-01-07 19:47:09

Kedves Krisztián,

a Cardo matrac természetesen kifogástalan minőségben készülnek, a csak a Cardo matracok esetében alkalmazott "Egészségcenter" (deréktáji megerősítés, az acél élkeret, a súlykorlátozás nélküliség és a beépített süppedésgátló, az egyedi rugógyártás mind csak a Cardo tech-rugós matracok (bonell)sajátosságai. Ilyen a C777-es matrac is.

Egészen más kérdés vagy nézőpont, hogy a tech rugózat (bonell jellegű rugók) lényegesen fejlettebb változata a zsákrigózat és ezen az áron akár ár egy Hilning felsőkategóriás Indiviruality Pocket/Multi Pocket matracot is lehet kapni 10-15 év garanciával.

Csak pár mondatban a zsákrugó előnyeiről a bonell jellegű rugózatokkal szemben:

-nem "imbolyog" a matrac
-nem hullámzik át egyik oldal a másikra mozgás közben
-nagyobb terhelhetőség (több rugó)
-pontosabb formakövetés a függetlenül elmozduló rugótestek miatt
-zajtalanabb "működés"
-ergonómiai zónák "valódi" kialakíthatósága

Érdemes esetleg a Cardo zsákrugós matracai között is szétnézni, sajnos az árak itt már olyan 210e környékén vannak a 140*200cm méretben pl. a Silhouett matrac esetében, ami a legkedvezőbb zsákrugós matrac a Cardo szortimentben...

Szerencsés választást kívánok.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Ha ebből a szempontból nézzük

(#319) Krisztián
2013-01-07 18:35:40

Üdvözlöm!
Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a párommal úgy döntöttünk, hogy vásárolunk ágykeretet + matracot!Az ágykeretet már meg is vettük, de matrac téren nem tudunk dönteni. Annyi véleményt olvastam, illetve hallottam különböző emberektől, hogy egyszerűen nem tudok döntetni. A Cardo C777-ről szeretném kikérni a véleményét, mivel ez a közeli üzletben 160.000 Ft, és nem tudom, hogy ér e annyit, vagy csak a nevét kell megfizetni. Esetleg ajánlhatna ehhez a termékhez hasonló felépítésű matracot, hátha könnyebben tudok dönteni. Félkemény matracot szeretnék.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv: Krisztián

(#318) MatracGuru
2013-01-05 19:08:08

Kedves Ágnes,

átszellőzés szempontjából még mindig a rugós matracok mutatják a legjobb értéket, tekintettel, hogy csak rugókból és nagy mennyiségű/térfogatú levegőből áll a matrac belső szerkezete. Amennyiben rugós matracot választ, úgy inkább a zsákrugós termékeket javasolnám: nem "pattog" úgy a matrac, hosszabb élettartamú, formakövetőbb, egyenletesebb tehereloszlás jellemzi.

Zsákrugós matracban kiemelten a svéd Hilding termékeit forgalmazzuk, itt pl. a Family Anatomy Medium matrac 90*200cm méretben 49 900Ft. Várható nagyobb testsúly esetén (70kg+) inkább érdemes ugyanennek a terméknek a HARD változatával próbálkozni, kicsit erősebb rugózattal feszesebb komfortot nyújt, árban egy kicsit magasabb 47 900Ft a 90*200cm méretű matrac.

Habmatracok közül átlépve a belépő kategóriás Hard Comfort terméket a Swiss Dream Superdream terméket (44 900Ft) is bátran merném ajánlani.

Gyermekek esetében kerülném az emlékezőhab (memory) termékeket, rosszabb légáteresztés, felmelegerésre és befülledésre való hajlam miatt.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Ágnes (#316)
(#316) Ágnes
2013-01-05 16:30:48

Üdvözlöm!
Abban kérném a segítségét, hogy a 11 éves fiamnak szeretnék matracot vásárolni. Már felnőtt méretű ágyban alszik, mostanában vettük észre hogy a mostani matraca nem szellőzik eléggé, mindig beleizzad. Milyen típusú matracot ajánlana a részére?
Válaszát előre is köszönöm: Ágnes

(#315) MatracGuru
2013-01-04 20:30:07

Kedves Matyi,

a kért terméket nem ismerem, a forgalmazó ismeretlen a magyar piacon és fogalmam sincs sajnos, hogy ki gyártja ezt a terméket.

A BodyLine Memory 12+4 matracunk esik ebbe az árkategóriába, évek óta nincsen problémánk a termék minőségével, egy-két garanciális problémától eltekintve, amibe azonban minden termék esetén beleszaladhat az ember.

http://www.biohome.hu/matracok/memory-matracok/bodyline-memory-124-matrac

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: matyi (#313)
(#314) MatracGuru
2013-01-04 20:26:13

Kedves István,

a Junior és Junior Vital Premium matracok pontosan a 2-14 éves korosztélynak készülnek, a kiságy elhagyása utáni első "rendes" matracként, így szerintem egy 6-8 évet egy ilyen matracnak ebben az életkor tartományban ki kell bírnia.

Következő termék a Swiss Dream Superdream matrac lenne, ez egy nagyobb magmagasság mellett hosszabb élettartamot jelent, viszont a termék nem kétoldalas, tehát mindkét oldala azonos keménységű, ami kezdetben talán túl feszes is lehet.

http://www.biohome.hu/matracok/hideghab-matracok/swiss-dream-super-dream

A Junior Vital matracokat ebben az életkorban ár/érték arányban egy nagyon megfelelő terméknek tartom.

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és Online tanácsadás

Előzmény: istván (#312)
(#313) matyi
2013-01-03 20:42:25

üdvözletem:180x200 memory matracot szeretnék vásárolni thermofix 4 a termék neve /dr.dream forgalmazza/ mia véleménye róla vagy 75 000 ft körül van e jóbb is köszönöm

(#312) istván
2013-01-03 16:56:00

Üdvözlöm! 2 és 4 éves gyermekeim vannak érdeklődnék hogy nekik a JUNIOR VITAL PREMIUM matrac megfelelne-e nem ágyrács van hanem ágyborda az ágyukban nem-e fogja nyomni őket stb illetve hány éves korukig használhatják. Ha ez nem lenne jo akkor milyen tipusut ajánlana válaszát előre is köszönöm!

(#311) MatracGuru
2012-12-31 10:56:01

Kedves Quncogi,

természetesen várom szeretettel, addig is Önnek is és minden Kedves fórumozónak:

Boldog Új Évet kíván a

MatracGuru csapata!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Qncogi (#308)
(#310) MatracGuru
2012-12-31 10:53:27

Kedves Albert,

ez a termék szerintem már semmilyen néven nincs forgalomban. Háromrétegű szendvics szerkezettel jelenleg Swiss Dream Superdream név alatt talál matracot. A Fitness egy kifejezetten kemény, feszes matrac volt; a mostani Swiss Dream szortimentből keménységben leginkább a Swiss Dream Sleep Hard matrac lehet a megfelelője.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Albert (#309)
(#309) Albert
2012-12-31 09:36:22

Tisztelt Pálinkás Úr!
A fórumban olvastam, hogy az Airflex matracok gyártója megszűnt, átalakult.
Az Airflex Fitness matracot most milyen néven forgalmazzák?
üdvözlettel:Albert

(#308) Qncogi
2012-12-30 20:23:15

Kedves Pálinkás László!
Köszönöm a választ és már előre egy személyes tanácsadás/találkozás lehetőségét. Valamikor január 10.-e körül keresni fogom Önt és akkor majd próbáljunk meg időpontot egyeztetni.
üdvözlettel
Q

(#307) MatracGuru
2012-12-29 16:59:56

Kedves Gábor,

a jó ár/érték arány szinte mindegyik termékünkre ráillik, jellemzően nem foglalkozunk marketingesen felárazott termékekkel. Gyakorlatilag minden árkategóriában található keményebb komfortot nyújtó matrac is, lentről felfelé ca. így néz ki a keményebb választék:

Hard Comfort
Classic Hard (Swiss Dream)
Exlisive Vario (Swiss Dream)
Siglo (Best Dream)
RelaXx Signum Hard
BioLine Nova (Billerbeck)
Original Strong (Hilding)
Individuality Pocket és Multi Pocket

Érdemes lenne esetleg belőni egy árkategóriát, amit erre a célra szán az ember és kipróbálgatni a szóba jöhető matracokat.

Üdvözlettel:

pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Gábor (#306)
(#306) Gábor
2012-12-29 16:07:09

Tisztelt László!

Láttam önöknél egy fenyőfa ágykeretet (160X200) méretben, amely elnyerte tetszésem és ehhez szeretnék matracot vásárolni, olyat amely jó ár/érték arányt képvisel. Kemény matracot szeretnénk.

Tisztelettel: Gábor

(#305) MatracGuru
2012-12-29 06:45:00

Kedves Bence,

a cikkekből is kiderül, hogy nehéz látatlanban matracot javasolni, érdemes kipróbálni őket, igénybe venni szakmai tanácsainkat. A hát- és derékfájást szerintem érdemes egy kicsit abból a szempontból vizsgálni, hogy mikor fáj. Amennyiben estére vagy napközben, esetleg terheléstől, akkor az jellemzően nem a matrac, vagy nem csak a matrac. Amennyiben a nap végére semmi panasz nincs, viszont reggelre fáj -az már sokkal inkább lehet egy nem megfelelő matrac eredménye...

A BodyLine és a RelaXx termékek között első sorban alapanyag különbség van, kényelemre nagyon hasonló a két termék, viszont:

-a RelaXx 12+4 nagyobb anyagsűrűsége hosszabb eredeti állapotot és hosszabb élettartamot kölcsönöz
-a RelaXx matracokon kivétel nélkül Tencel cellulóz alapú huzat található, amely klasszisokkal jobb tulajdonságokkal bír, mint egy hagyományos (BodyLine) huzat.

Készletről aktuálisan az üzletekben tud érdeklődni, ez naponta változik, de a rendelési idő is csak 2-3 hét körül van.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Bence (#304)
(#304) Bence
2012-12-28 16:08:49

Tisztelt László!

Szeretnék egy 140x200-as matracot vásárolni, ezzel kapcsolatban szeretnék informálódni. Testtömegem 70kg, gyakran fáj a derekam ami feltehetőleg a jelenlegi matracom miatt van, ami gyakorlatilag egy 9 cm-es, 6 éves szivacs.
Nézelődtem a honlapjukon, elolvastam a fent található cikkeket illetve átnéztem a webáruházukat.
A memóriás matracok az ajánlott kényelemükkel szimpatikusnak tűnnek, ezekből ezt a kettőt néztem ki ami az anyagi oldallal is szinkronban van:

BodyLine Memory 12+4
Relaxx Memory Classic 12+4

Kérdésem lenne, hogy Ön szerint ezek első körben a keménységükkel megfelelőek a számomra? A relaxx mivel nyújt többet mint a bodyline memory? Ezek a matracok az üzletükben készleten vannak vagy meg kell rendelni?

Köszönettel:
M.Bence

(#303) MatracGuru
2012-12-28 06:19:42

Kedves Quncogi,

én nem hiszek az ajánlásokban, nem hiszem, hogy bárki meg tudná mondani Önnek vagy a feleségének, hogy milyen matracot vegyen. A legtöbb, amit egy hozzáértő megtehet, hogy "megtanítja" Öket megérezni egy matracot, elmondja, hogy mit kellene és mit nem szabadna érezni ahhoz, hogy az a matrac majd hosszú távon kényelmes és ergonómikus legyen.

Ez minden esetben személyre szabott, más a testsúly, a testsúly-arány, a magasság, a hozott komfortigény, az érzékenység (pl.: csípőfocam, ízületi bántalmak, stb.)

Amennyiben gondolják, egy egyeztetett időpontban szívesen segítek Önöknek egy megfelelő matrac kiválasztásában, amennyiben a MatracGuru szortimentjében találunk ilyet.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: qncogi (#302)
(#302) qncogi
2012-12-27 19:30:55

Kedves Pálinkás László!
ismét befürödtünk matrac ügyben, most éppen egy memoryval, kiderült, hogy nehéz megfordulni benne, egyébként is kényelmetlen (TALÁN túl puha). A feleségem csípőficamos - van valami ötlete, hogy milyen matraccal érdemes próbálkozni? Keresgéltem, de már belezavarodatm , sok oldal és sok szakértő.:) Éppen ez volt az uccsó, ahol van ajánlás, de már nem tudom, hogy elhiggyem-e: http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=52804
Nekem a derekam fáj, már tudom, hogy puha nekem tuti nem jó, ezért ha veszünk (két különbözőt egy ágyba), akkor nekem a nem borzasztóan, de azért kemény kellene. A nagyobb probléma a feleségemmel van.
köszönöm az esetleges válaszát Q

(#301) MatracGuru
2012-12-19 06:16:51

Kedves Drita,

tulajdonképpen bármekkora és bármilyen méretű lehet egy habszivacs, csak:

-200cm fölött ragasztva lesz
-ha 1,5t teherbírású autó méretébe nem fér bele, az drágítja a terméket
-a standard árak derékszögű vágást tartalmaznak
-van egy minimum rendelési érték

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: drita (#300)
(#300) drita
2012-12-18 09:06:38

nem szabályos méretre szeretnék vágatni20 cm vastag szivacsot, van-e lehetőség ilyenre is?

(#299) MatracGuru
2012-12-08 05:23:32

Kedves Kinga,

alapvetően a 2-3 éves korosztálynak fejlesztettük a Junior Vital névre keresztelt matracot, amely kétoldalas, később a súly gyarapodásával majd megfordítható. A termék természetesen 80*200cm méretben is rendelhető.

Az ágy emelés részt nem egészen értem és azt sem, hogy ha a lábnál megemeljük az ágyat, akkor attól miért lesz törés a matracban.

Pl. reflux esetén két lehetőség van:

-vagy valóban az ágy fejrész felőli lábai alá teszek valamit, hogy a 12-15cm-t elérjem (ettől persze egy kicsit instabil lesz)
-vagy a rácstartó léceket csavarozom fel ca. ugyanebben a szögben (ferdén)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kinga (#298)
(#298) Kinga
2012-12-07 22:37:55

Kedves László!
Szeretnék egy matracot a 3 éves kisfiamnak, amit lehetőség szerint úgy 10-12 évig még szívesen használna.Kapott egy ágyat, 80*200 cm-es, és egy 10 cm-t meg kell emelnünk az ágy elejét. Na most az ágy alkalmas arra, hogy a rácsot emelejük, de kérdés, hogy melyik matrac bírja el ezt a kis "törést". Illetve, hogy érdemes-e egyáltalán ebben gondolkodnunk, vagy csak támasszuk alá az ágyat. Azt gondolom, ha találunk egy jó matracot, amit nem lehet hajlítani, akkor maradunk az ágy emelésénél. De milyen matracot vegyek egy 12 kg-os gyermeknek, ami hosszabb távon is megfelel majd neki.
Köszönöm előre is.

(#296) MatracGuru
2012-12-07 06:15:40

Kedves Feri,

sajnos az antibakteriális habból készült csecsemőmatrac gyártása jelenleg szünetel, így pillanatnyilag nem fogok tudni Önnek megfelelő megoldást javasolni.

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy az antibakteriális habból készülő termékeink gyártása helyreálljon, de ez egészen biztosan még egy kis időt vesz igénybe.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Feri (#295)
(#294) Feri
2012-12-06 10:11:46

Kedves László!

1,5 hónapos csecsemőnek szeretnék hideghab matracot 6-10 cm vastagságban, pamut esetleg az Ön által ajánlott más huzattal, DE egyedi, 43x78 cm mértebn, megoldható? Köszönöm!

(#293) MatracGuru
2012-11-30 20:12:27

Kedves Lasztyenka,

természetesen van megoldás. A matracguru kínálatából -a rugós matracokat leszámítva- a következő termékek rendelhetők egy matracban két különböző komfort oldallal (keménységgel)

-Signum Dual Hard
-Signum Dual Medium
-SenZone Memory Hard
-SenZone Memory Medium

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

(#292) MatracGuru
2012-11-30 20:10:08

Kedves Slopper,

sajnálom, de ezt a terméket nem találtam meg az említett oldalon, így nem tudtam megnézni. Esetleg egy link segítene.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: slopper (#290)
(#291) Lasztyenka
2012-11-30 13:11:09

Tisztelt Pálinkás László!

Szeretnénk egy jó matracot venni a férjemmel. Én 55, a férjem kb. 80 kg. A magasságunk is eltérő: 178 és 195 cm. Gondolkodhatunk-e ezekkel a különbségekkel dupla matracban? (Rugós matracot semmiképpen sem szeretnénk.)
Üdvözlettel:
L.

(#290) slopper
2012-11-30 11:31:06

Tisztelt matracGuru!
Először is nagyon jó és hasznos, hogy van egy ilyen oldal,köszönöm előre is. A kérdésem az lenne, hogy a véleményük a Materasso Memory Plus matracról (ár/ érték, tartósság, kényelem, keménység).
köszönöm

(#289) MatracGuru
2012-11-29 19:03:17

Kedves Timi,

a két termék más matrachuzattal készül, talán a Swiss Dream egy kicsit vastagabb és igényesebb szövettel van ellátva. A két termék beltartalmában egyébként valóban megegyezik.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Timi (#288)

Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-22 11:33:15

Rég jártam a fórumon, azóta talán szó esett a VISCOCOOL anyagú fedőmatracokról: most nincs ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3627