Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#341) MatracGuru
2013-01-25 16:42:09

Kedves Gabi,

amennyiben a matracot tartósan felnőttek használják, úgy a 10cm vastagság egy átmeneti megoldás lesz és hamarosan cserére szorul majd.

A Hard Comfort matracunk akciós áron mosható huzattal most pl. 42 500Ft

http://www.matracguru.hu/termek/hard_comfort_hideghab_matrac

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Gabi (#340)
(#340) Gabi
2013-01-25 12:18:58

Azt szeretném megkérdezni, hogy egy 140cmx200cmx10cm matrac, mennyibe kerül huzattal együtt? A másik kérdésem, hogy a 10-cm-es vastagság az elég -e ha ágyként funkcionál?
Köszönettel

(#339) MatracGuru
2013-01-24 04:41:27

Kedves Solya,

meggyőződésem, hogy az alapanyagok nem önmagukban jók vagy rosszak, alkalmasak vagy alkalmatlanok. Szinte az összes alapanyag típusból találunk végtelenül silány termékeket a piacon. Vannak klasszikus anyagok, amik megfelelő vastagságú komfortréteg nélkül nem alkalmasak a precíz formakövetésre -ilyen pl. a bonellrugó.

Tapasztalatom, hogy a megfelelő formakövetést a matrac kialakítása fogja biztosítani. A zónázott (keresztirányban különböző keménységű szelvényekre felosztott) matracok feszes alátámasztás mellett is kiváló formakövetést biztosíthatnak.

Amennyiben nincs szentül meggyőződve a próbák során, hogy Önnek emlékezőhab matrac KELL!, akkor ne vegyen ilyen terméket -később csak gondot és bosszúságot okozhat. Emlékezőhab termékek között is találunk olyat, amelyiknél a hátrányok kiküszöbölésre kerültek (gyengébb átszellőzés, felmelegedésre való hajlam, gipszágy effektus, stb)sőt, találunk zónázott matracokat is (SenZone Memory Medium/Hard), de ha Önnek maga a komfort nem tetszik -akkor hiába.

Ilyen esetekben azt szoktam javasolni, hogy vegyünk egy profi kialakítású és Önnek megfelelő (súly, magasság, testsúly-eloszlás, derékív, alvási szokás, hozott komfortérzet, stb)egyéb alapanyagú matracot (hideghab-pl.: RELAXX SIGNUM, zsákrugó-pl.: HILDING INDIVIDUALITY, speciális habok-pl.: DUNLOPILLO AERIAL). És ha véletlenül mégis elkap a láz, akkor még mindig egy emlékezőhab fedőmatraccal tudom fejleszteni az ágyamat...

A végső segítséget úgyis a próbák és a megfelelő tanácsadás a próbák során jelentik majd.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Solya (#338)
(#338) Solya
2013-01-23 14:21:50

Kedves László!
Kedves László!
Érdeklődnék, hogy derékfájós, gerincsérves vásárlónak milyen matracot ajánlanál. Nagyon megoszlanak a vélemények a kőkeménytől, a félkeményig, de sok helyen a memóriahabosra is próbáltak már rábeszélni, mondván leveszi a terhet a gerincről, máshol pedig pont ez volt tíltólistán. Rugós legyen, vagy habos? Teljesen tanácstalan vagyok. Esetleg konkrét terméknevet kapnék az lenne a legjobb. Köszönettel: Solya

(#337) MatracGuru
2013-01-18 08:40:19

Kedves Julietta,

a hivatkozás nem műxik:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: julietta (#336)
(#336) julietta
2013-01-17 18:01:06

hivatkozás megtekintése

(#335) MatracGuru
2013-01-15 04:15:59

Kedves Tomi,

a Best Dream Memory Duet agy jól bevált matrac ebben a kategóriában. 20cm magasságnál és kemény haboknál az ágyrács szerepe csökken, sőt ennél a matracnál már teljesen elvész, maximum majd az egész felület rugózik egy kicsit az ágyrács miatt...

Ami az összes bekerülési költséget még emelheti, az az, hogy ez a termék fix matrachuzattal készül, a huzatba steppelt emlékezőhab miatt, így a matrachuzat nem mosható. A fenntartható higiénia és a matrac megóvása érdekében majd matracvédő lesz javasolt, ami ebben a méretben olyan 4000Ft környékén van.

Hasonló -talán kicsit feszesebb- emlékezőhab matrac a SwissDream Memodream matrac is, többrétegű emlékezőhab réteggel, ergonómiai zónákkal és mosható huzattal.

A termék hamarosan megjelenik a matracguru.hu és a biohome.hu oldalakon is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Tomi (#334)
(#334) Tomi
2013-01-14 22:57:42

Kedves László,
Szlovákiából fiatal házaspár kérné tanácsát megfelelo matracválasztásban.Nálunk árusított tobb márkát néztunk-próbáltunk max 150€-ig/drb,de valahogy egyik sem volt a megfelelo keménységu.Lehet azért is,mert a mostani rugós,merev alátámasztású.Memória rétegu matracot szeretnénk.Az új matrac ágyrácsra kerulne.Kérdésem,lehetséges e hogy az ágyrácsra helyezett matracot érezzuk rugalmasabbnak.Sok kipróbált matrac kozul talán a legkényelmesebb ami viszont túllépné a rászánt osszeget, az a BESTDREAM Memory Duet 85x200 lenne.Talán ez nyújtott magfelelo kényelmet, itt viszont a 20cm vastagsagtól tartunk.Kérnénk véleményét,és e termékkel kapcsolatban is.Esetleges ajánlását is szívesen fogadjuk.
Koszonom!

(#333) MatracGuru
2013-01-13 08:15:15

Kedves László,

alapvetően a tanácsadási rendszerünket és a választékot igyekeztünk úgy kialakítani, hogy hasonló dolgok ne fordulhassanak elő, ennek ellenére sajnos néha mégis megesik.

A kolléga is valószínűleg azt mondta, hogy egy matrac az egy higiéniai termék és amennyiben visszaveszünk Öntől egy kibontott matracot, akkor az már használt és használt matracot pedig nem szívesen vesz senki magának főként, hogy az éjszakák számát elég nehéz "igazolni".

Legyen kedves emailben megküldeni nekem a típust, a méretet és a vásárlás dátumát és igyekszem kitalálni valami megoldást Önnek.

palinkas@biohome.hu

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: László (#332)
(#332) László
2013-01-12 00:26:00

Kedves László!
A következőkben szeretném kérni a segítséged. Mit tehetek, ha a megvásárolt matracról 1-2 napon belül kiderül, hogy nem az igazi? Többszöri kipróbálás után úgy tűnt, hogy ez a megfelelő, ám amikor megérkezett és elkezdtem használni, kiderült, hogy nem elég kemény. Nem tudom, mi az oka, nyilván más rajta henteregni utcai ruhában és más pizsamában. A vásárlás után visszamentem érdeklődni, de akkor az ottlévő eladó nem bíztatott semmi jóval. Látom, hogy van olyan matrac (pl. Dunlopillo), amire van 3 hónapos elégedettségi garancia. Az általam vásároltra nem volt ilyen, bár egy nem éppen egy olcsónak mondható, Hilding 160x200-as zsákrugós, amit mindössze egyszer használtam a kicsomagolás után. Az lenne a kérdésem, van-e lehetőség esetleg értékcsökkentéssel beszámítani egy másik, keményebb matracba?
Üdvözlettel,
László

(#331) MatraGuru
2013-01-09 19:21:54

Kedves Eszti,

bocsánat: a cseregarancia kimaradt:-) Szóval:

-cseregarancia az esetek többségében olyan termékek vonatkozásában van, ahol az ebből adódó veszteséget a gyártók beépítik a termék árába. A RelaXx termékcsalád éppen a nagy tudású, de még a földön járó és megfizethető vásárlói kategóriát célozta meg, ahol semmilyen kiegészítő hókuszpókuszért nem kell fizetni (reklámidő, óriásplakát, 100 oldalas prospektus, ismert emberek promótálása, stb)

-a Dunlopillo a vásárlóinak 3 hónapos elégedettségi garanciát kínál minden matracra. Nem fizet vissza különbözetet (magyarul: drágább matracra lehet váltani) és a szállítások költsége is a Vásárlót terhelik oda-vissza a csere során.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

(#330) MatracGuru
2013-01-09 19:12:21

Kedves Eszti,

habmatracoknak jellemzően van egy felpuhulási értékük, ez ca. olyan 3-7%, azaz a matrac majd igazodik valamelyest a használójához. Ez a folyamat annál gyorsabban megy végbe, minél nagyobb a testsúly, tehát az Ön esetében egy lassú "betörés" lenne várható.
Dunlopillo termékeket matracok jellemzően nincsenek készleten sehol, abból lenne érdemes kiindulni, hogy a kiválasztott termékeket rendelni kell.

Két eltérő magasságú matrac esetén (amennyiben ez egy franciaágy és nem beépített ágyneműtartós) az ágyrácsok/ágybordák alatti pótlécekkel szoktuk kihézagolni, magyarul megemeljük az ágyrácsot az alacsonyabb matrac alatt.

Beépített ágyneműtartós ágy esetén, vagy ha ez a megoldás más okból nem kivitelezhető -vészmegoldás- a magasságkülönbség vastagságában egy kiegészítő habszivacs vágható az alacsonyabbik matrac alá azonos méretben.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Eszti (#329)
(#329) Eszti
2013-01-09 18:08:36

Kedves László!

Egy ismerősünk ajánlotta a Relax signum dual hard és medium matracokat,amit meg is néztünk náluk személyesen.Férjem 103 kg, neki megfelelne a hard matrac, én viszont nem vagyok meggyőződve arról,hogy a medium elég lágy lenne számomra. Testsúlyom 53 kg, és reggelente fáradtan ébredek, fáj a vállam,szerintem a kemény ágy miatt(kihúzható kanapén alszunk jelenleg,nem matracon). NÉzegettem a dunlopillo aerial pur matracokat is,de akkor nem egy magasságban lenne a kettőnk matraca.Mit tanácsolna nekünk,ha én egy olyan matracot szeretnék,ami befogadná a testem és nem érezném azt oldalt fekve,hogy nyomás van a vállamnál? Vidékiek vagyunk, esetleg szombaton tudnánk felkeresni az üzletüket személyesen.Előfordulhat,hogy haza is tudjuk hozni a matracokat,ha éppen van készleten? Van lehetőség cserére,ha mégsem válik be egy matrac? Válaszát köszönöm szépen!

(#328) alex
2013-01-09 09:00:21

Köszönöm válaszát! smiley üdv Alex

(#327) MatracGuru
2013-01-09 05:23:15

Kedves Alex,

az a baj, hogy nagy általánosságban is nehéz megmondani, hogy melyik a legjobb matrac. Kizárással a legegyszerűbb elindulni.

-formakövetés szempontjából, szinte az összes bonellrugós matracot kizárhatjuk, hacsak nem olyan vastag komfortréteg van rajta, ami már alkalmas egy pontrugalmas formakövetésre

-zsákrugós matrac lenne a következő, viszont itt is nagyon nagy a szórás: a tötyimötyitől a betonkeményig

-hideghab matracok esetében a pontos és ergonómiailag kifogástalan formakövetést csak a zónázott matracok nyújtják, ahoz a matrac különböző keménységű szelvényekre van felosztva; azonban itt is találunk marketing- és valódi zónás termékeket

-memory, emlékezőhab pedig komfortban vagy bejön vagy nem, vagy befogadja az ember azt a süppedős, kicsit beleragadós érzést, amit nyújt vagy nem tud azonosulni vele (és még a hátrányok is ott vannak: gyenge légáteresztés, felmelegedésre való hajlam)

Szerintem neki kellene állni próbálgatni egy szakkereskedésben és először kizárni az alapanyagokat és a megmaradtakból elkezdeni szűkíteni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: alex (#326)
(#326) alex
2013-01-08 16:15:12

Köszönöm válaszát!Továbbra is tanácstalan vagyok,hogy milyen irányba induljak el.Az ár,eddig sem befolyásolt döntésemben,és erre nem is utaltam.Inkább az egészségügyi része érdekelne,miszerint:melyik az a matrac(nagy általánosságban),ami a legkedvezőbb ellazulást nyújt a gerincoszlopnak,csigolyáknak porckorongoknak?(ha van ilyen) várom és köszönöm válaszát üdv Alex

(#325) MatracGuru
2013-01-08 12:08:05

Kedves Alex,

sajnos nem lehet így konkrét típust javasolni. A megfelelő matrac nem csak adatok halmaza, hanem érzetbeli dolog is, tehát minden esetben próbálgatni érdemes. Egy jó matrac nem attól lesz jó, hogy olcsó vagy drága, hanem hogy Önnek éppen megfelel-e: kényelemben, keménységben, szolgáltatásban, árban, garanciavállalásban, szállítási határidőben, stb...

Várjuk szeretettel!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: alex (#323)
(#324) MatracGuru
2013-01-08 11:59:45

Kedves Krisztián,

amennyiben a rugós matracoknál maradunk és megcélozzuk a zsákrugós matracok egyikét, akkor a Hilding Original Strong matrac lenne a legközelebb olyan 140 310 Forint kategóriában. Itt azonban már mosható huzat, antiallergén Medicot (orvosi pamut) alapanyagból; 7 ergonómiai zóna és 10 év garancia jellemzi.

Habmatracok esetében ebben az árkategóriában a Signum Dual Hard és Signum Dual Medium matraca lenne a legmegfelelőbb megoldás, itt a kétféle keménységi oldal -általános tekintettel a súlykülönbségre- akár egy franciaágy méretű matracban is integrálható.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#323) alex
2013-01-08 08:31:23

Üdvözlöm!Szeretném kérni a tanácsát matracválasztás céljából.Magamról:180cm,117kg és 38 éves vagyok.Napi 10-12 órát fizikai munkát végzek.Bizonyos időközönként jelentkezik nálam lumbágó szerű probléma.A tanácsát kérném,hogy milyen matracot javasolna számomra! köszönettel Alex

(#322) Krisztián
2013-01-07 22:10:31

Köszönöm a válaszát!Hasznos volt!Milyen közepes keménységű matracot ajánlana 160 X 200-as méretben 120.000 Ft körüli értékben?

(#321) MatracGuru
2013-01-07 19:47:09

Kedves Krisztián,

a Cardo matrac természetesen kifogástalan minőségben készülnek, a csak a Cardo matracok esetében alkalmazott "Egészségcenter" (deréktáji megerősítés, az acél élkeret, a súlykorlátozás nélküliség és a beépített süppedésgátló, az egyedi rugógyártás mind csak a Cardo tech-rugós matracok (bonell)sajátosságai. Ilyen a C777-es matrac is.

Egészen más kérdés vagy nézőpont, hogy a tech rugózat (bonell jellegű rugók) lényegesen fejlettebb változata a zsákrigózat és ezen az áron akár ár egy Hilning felsőkategóriás Indiviruality Pocket/Multi Pocket matracot is lehet kapni 10-15 év garanciával.

Csak pár mondatban a zsákrugó előnyeiről a bonell jellegű rugózatokkal szemben:

-nem "imbolyog" a matrac
-nem hullámzik át egyik oldal a másikra mozgás közben
-nagyobb terhelhetőség (több rugó)
-pontosabb formakövetés a függetlenül elmozduló rugótestek miatt
-zajtalanabb "működés"
-ergonómiai zónák "valódi" kialakíthatósága

Érdemes esetleg a Cardo zsákrugós matracai között is szétnézni, sajnos az árak itt már olyan 210e környékén vannak a 140*200cm méretben pl. a Silhouett matrac esetében, ami a legkedvezőbb zsákrugós matrac a Cardo szortimentben...

Szerencsés választást kívánok.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Ha ebből a szempontból nézzük

(#319) Krisztián
2013-01-07 18:35:40

Üdvözlöm!
Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a párommal úgy döntöttünk, hogy vásárolunk ágykeretet + matracot!Az ágykeretet már meg is vettük, de matrac téren nem tudunk dönteni. Annyi véleményt olvastam, illetve hallottam különböző emberektől, hogy egyszerűen nem tudok döntetni. A Cardo C777-ről szeretném kikérni a véleményét, mivel ez a közeli üzletben 160.000 Ft, és nem tudom, hogy ér e annyit, vagy csak a nevét kell megfizetni. Esetleg ajánlhatna ehhez a termékhez hasonló felépítésű matracot, hátha könnyebben tudok dönteni. Félkemény matracot szeretnék.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv: Krisztián

(#318) MatracGuru
2013-01-05 19:08:08

Kedves Ágnes,

átszellőzés szempontjából még mindig a rugós matracok mutatják a legjobb értéket, tekintettel, hogy csak rugókból és nagy mennyiségű/térfogatú levegőből áll a matrac belső szerkezete. Amennyiben rugós matracot választ, úgy inkább a zsákrugós termékeket javasolnám: nem "pattog" úgy a matrac, hosszabb élettartamú, formakövetőbb, egyenletesebb tehereloszlás jellemzi.

Zsákrugós matracban kiemelten a svéd Hilding termékeit forgalmazzuk, itt pl. a Family Anatomy Medium matrac 90*200cm méretben 49 900Ft. Várható nagyobb testsúly esetén (70kg+) inkább érdemes ugyanennek a terméknek a HARD változatával próbálkozni, kicsit erősebb rugózattal feszesebb komfortot nyújt, árban egy kicsit magasabb 47 900Ft a 90*200cm méretű matrac.

Habmatracok közül átlépve a belépő kategóriás Hard Comfort terméket a Swiss Dream Superdream terméket (44 900Ft) is bátran merném ajánlani.

Gyermekek esetében kerülném az emlékezőhab (memory) termékeket, rosszabb légáteresztés, felmelegerésre és befülledésre való hajlam miatt.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Ágnes (#316)
(#316) Ágnes
2013-01-05 16:30:48

Üdvözlöm!
Abban kérném a segítségét, hogy a 11 éves fiamnak szeretnék matracot vásárolni. Már felnőtt méretű ágyban alszik, mostanában vettük észre hogy a mostani matraca nem szellőzik eléggé, mindig beleizzad. Milyen típusú matracot ajánlana a részére?
Válaszát előre is köszönöm: Ágnes

(#315) MatracGuru
2013-01-04 20:30:07

Kedves Matyi,

a kért terméket nem ismerem, a forgalmazó ismeretlen a magyar piacon és fogalmam sincs sajnos, hogy ki gyártja ezt a terméket.

A BodyLine Memory 12+4 matracunk esik ebbe az árkategóriába, évek óta nincsen problémánk a termék minőségével, egy-két garanciális problémától eltekintve, amibe azonban minden termék esetén beleszaladhat az ember.

http://www.biohome.hu/matracok/memory-matracok/bodyline-memory-124-matrac

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: matyi (#313)
(#314) MatracGuru
2013-01-04 20:26:13

Kedves István,

a Junior és Junior Vital Premium matracok pontosan a 2-14 éves korosztélynak készülnek, a kiságy elhagyása utáni első "rendes" matracként, így szerintem egy 6-8 évet egy ilyen matracnak ebben az életkor tartományban ki kell bírnia.

Következő termék a Swiss Dream Superdream matrac lenne, ez egy nagyobb magmagasság mellett hosszabb élettartamot jelent, viszont a termék nem kétoldalas, tehát mindkét oldala azonos keménységű, ami kezdetben talán túl feszes is lehet.

http://www.biohome.hu/matracok/hideghab-matracok/swiss-dream-super-dream

A Junior Vital matracokat ebben az életkorban ár/érték arányban egy nagyon megfelelő terméknek tartom.

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és Online tanácsadás

Előzmény: istván (#312)
(#313) matyi
2013-01-03 20:42:25

üdvözletem:180x200 memory matracot szeretnék vásárolni thermofix 4 a termék neve /dr.dream forgalmazza/ mia véleménye róla vagy 75 000 ft körül van e jóbb is köszönöm

(#312) istván
2013-01-03 16:56:00

Üdvözlöm! 2 és 4 éves gyermekeim vannak érdeklődnék hogy nekik a JUNIOR VITAL PREMIUM matrac megfelelne-e nem ágyrács van hanem ágyborda az ágyukban nem-e fogja nyomni őket stb illetve hány éves korukig használhatják. Ha ez nem lenne jo akkor milyen tipusut ajánlana válaszát előre is köszönöm!

(#311) MatracGuru
2012-12-31 10:56:01

Kedves Quncogi,

természetesen várom szeretettel, addig is Önnek is és minden Kedves fórumozónak:

Boldog Új Évet kíván a

MatracGuru csapata!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Qncogi (#308)
(#310) MatracGuru
2012-12-31 10:53:27

Kedves Albert,

ez a termék szerintem már semmilyen néven nincs forgalomban. Háromrétegű szendvics szerkezettel jelenleg Swiss Dream Superdream név alatt talál matracot. A Fitness egy kifejezetten kemény, feszes matrac volt; a mostani Swiss Dream szortimentből keménységben leginkább a Swiss Dream Sleep Hard matrac lehet a megfelelője.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Albert (#309)

Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646