Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#288) Timi
2012-11-29 08:36:15

Érdeklődnék, hogy a Swiss Dream MemoDream-Memopedic és a DreamLine Prémium MemoPedic matrac nem ugyanaz csak más néven?
Egyébként mi a véleménye róluk?

Köszönöm előre is!

(#287) MatracGuru
2012-11-27 10:22:57

Kedves Adrienn,

természetesen a vágott habszivacs matrachoz is lehet "rendes" három rétegben steppelt matrachuzatot rendelni, ez minőség függvényében 10-12 000Ft/90*200*20cm méret. Az ár majd területarányosan változik, tehát a nagyobb méret majd a területnek megfelelően kerül kiszámításra...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Adrienn (#286)
(#286) Adrienn
2012-11-26 13:15:51

Érdeklődnék, hogy a méretre vágott szivacsmatrachoz lehet-e kérni huzatot, és ha igen, mennyiért?
Köszönöm.

(#285) MatracGuru
2012-11-23 06:22:00

Kedves Gabriella,

sajnálatos, hogy csak kevés ilyen hely van. Nálunk ez egy bevett gyakorlat, hogy Vásárlók elviszik hétvégére a matracot, erre külön hordtáskákat is készítettünk, így aki még a próbák után is egy kicsit bizonytalan, van még egy lehetősége, hogy megbizonyosodjon.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

(#284) nem regisztrált
2012-11-21 08:03:43

Kedves László!

Köszönöm szépen! Megfogadtam tanácsát, remélem jól döntöttem! Olyan helyen vásárolok, ahol ki is tudom próbálni a matracot és amennyiben nem felel meg, nem jár vásárlási kötelezettséggel.

Üdvözlettel: Gabriella

(#283) MatracGuru
2012-11-20 05:30:09

Kedves Gabriella,

Sajnos ez egy nehéz dolog, Budapest-centrikus kis országunkban valódi választék tényleg csak Budapesten található, így a nem budapesti vásárlók ebből a szempontból hátrányban vannak.

Amennyiben Önnek a latex-kókusz matrac szimpatikus, akkor természetesen olyan terméket kell venni, érdemes ezt azonban olyan kereskedésben kiválasztani, ahol értenek hozzá, ahol megfelelő tanácsadás mellett tudják az Önnek legmegfelelőbb matracot kiválasztani.

A Signum Dual Hard matrac tapasztalatom szerint olyan 80kg-tól kezd kényelmes lenni, ez alatt a testtömeg alatt általában túl feszes.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

(#282) nem regisztrált
2012-11-18 21:43:48

Kedves László!

Köszönöm gyors válaszát. Nem szándékozom matracot interneten rendelni, legfeljebb ha előtte valahol ki tudom próbálni. Tovább keresgélek, bár vidéken kevesebb a lehetőség megtalálni a "tökéletesnek" tűnő matracot.
Ahogy mondani szokták kinek a pap, kinek a papné. Ön nem preferálja a kókusz-latex párosítást, én kényelmesnek találtam. Ugyanezt nem mondhattam el a Sigloról. Hozzáteszem egy szaküzletben 10-15 percnyi próbálgatás után nem igazán lehet messzemenő következtetést levonni. Ezért lenne szükség több helyen olyan lehetőségre, hogy haza lehessen vinni a kiválasztott matracot kipróbálásra, talán kevesebb csalódás érné az embert a későbbiekben.
Hiába szeretnék vásárolni, s persze előtte kipróbálni például egy Relax Signum dual Medium matracot, ha a környékünkön nem lehet kapni.

Üdvözlettel: Gabriella

(#281) MatracGuru
2012-11-18 18:34:08

Kedves Niki,

a galéria is egy alátámasztás, alátámasztás szempontjából semmivel sem rosszabb, mint a fix deszka bordázat; innentől kezdve mindegy is, hogy milyen matrac. Két dolog azonban megállapítható:

1., Minél vastagabb a matrac(18-20cm), annál inkább nem kíván rugalmas alátámasztást, illetve az összes rugós matrac mehet fix alátámasztásra.

2., Amennyiben nem rugós matrac (bármilyen habmatrac), úgy nem árt néha felemelni a matracot és vagy felállítani egy kicsit szellőzni vagy ha nincs hely, akkor valamit reggelente betenni alá (papucs, könyv, macska, stb)

A szállítás hétvégén nehézkes, viszont 5 után össze lehet hozni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Niki (#280)
(#280) Niki
2012-11-18 15:22:37

Kedves László!

Köszönöm szépen a választ.
Valójában olyan matracra lenne szükségem, amit ágykeret nélkül is lehet használni, mivel galériában lenne elhelyezve.
Egy másik oldalon azt olvastam, hogy az emlékezőhab matracokat lehet így használni.
Gondolom mindegyik matracnak jobb ha van alátámasztás, csak az érdekelne melyiket viseli meg legkevésbé, ha nincsen.
Egyúttal szeretném megkérdezni, hogy házhoz szállításra van-e lehetőség hétvégén? Vagy esetleg késő délutáni órákban?

Köszönettel:

Niki

(#279) MatracGuru
2012-11-18 07:06:49

Kedves Gabriella,

többször igyekszem kitérni rá, hogy nem lehet egy matracot (egy bizonyos terméket) önmagában a gyártója vagy az összetétele alapján minősíteni, tekintettel, hogy:

1.,
Minden cégnek/márkának meg vannak a belépő kategóriás termékei, amik szolgáltatásban a jótól messze elmaradnak és inkább csak a piaci kényszer szüli őket (árverseny)

2.,
Egy matrac összetétele és az, hogy az majd megfelelő alátámasztást, ergonómiát, formakövetést nyújt-e nagyban függ a felhasználó adottságaitól: testsúly, magasság, súlyelosztás, alvási szokások, betegségek, hozott (eddigi) komfortérzet, stb...

Szóval sajna erre így nem tudok Önnek válaszolni. Keresni kellene a környéken egy szaküzletet és próbálgatni a matracokat, csak így lehet közelebb jutni a megfelelő matrac kiválasztásához. Utána, hogy ezt honnan rendeli az ember, az egy másik kérdés, az én tapasztalatom, hogy a hazai latex, latex-kókusz matracokban olyan nagy eltérés az alapanyag minőségben nincs, tehát egy ugyanolyan rétegezettségű termék egy másik gyártótól valószínű, hogy olyan vagy nagyon hasonló komfortot fog adni.

Ettől függetlenül a latex-kókusz összetétel nekem személy szerint "nem a szívem csücske", erről bővebben az alábbi linken olvashat:

http://alvaskultura.blogspot.hu/2012/06/kokuszmatrac.html

Amennyiben mégis az interneten rendelne, kérném, hogy figyelmesen olvassa át a következő cikket (cikkeket), mert rejtegethet némi csapdát magában:-)

http://alvaskultura.blogspot.hu/2012/10/online-kiskapuk.html

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Gabi (#278)
(#278) Gabi
2012-11-17 22:36:04

Kedves László!

Érdekelne a véleménye a NOVETEX matracokkal kapcsolatban. Konkrét kérdésem az lenne, megfelelő-e egy kókusz latex matrac egy gerincbeteg, hátfájós ember számára 4L/10K/8LH magszerkezettel? Háton és oldalfekvésben szoktam aludni. Sok matracot kipróbáltam, a memory hab nem jön be. Rugós matracot sem szeretnék. Ellenben szeretnék egy kényelmes, megfelelő alátámasztást nyújtó ortopéd matracot, mert mindig derék és hátfájással ébredek.
Vidéken nincs üzletük? Véleményem szerint a matracvásárlás is olyan mint a cipő, ki kell próbálni. Önöknél rendkívül nagy a kínálat, de próba nélkül badarság lenne bármit is rendelni, de sajnos bármelyik üzletük túl messze van tőlünk.

Várom válaszát! Köszönettel: Gabriella

(#277) MatracGuru
2012-11-16 15:01:55

Kedves Niki,

a BodyLine 12+2 matrac egy belépőkategóriás emlékezőhab matrac, összesen 14cm magmagassággal, így fix deszka bordázaton egészségesen olyan 80kg-ig merném bátran ajánlani, a 12+4 valamivel efölött terhelhető. Mindkét esetben a garancia 5 év.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Niki (#276)
(#276) Niki
2012-11-16 14:34:24

Kedves Pálinkás László!

Szeretnék érdeklődni, hogy a bodyline memory matrac 12+2 és 12+4-nél mennyi a súlykorlát és hány év garancia van rájuk?

Előre is köszönöm!

(#275) MatracGuru
2012-11-15 17:18:58

Kedves Ancsa,

örülök, hogy segíthettem, remélem jó választás lesz a matrac.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Ancsa (#274)
(#274) Ancsa
2012-11-15 11:14:32

Kedves László!
Nagyon szépen köszönöm a választ. Valóban az ágy és egy új szekrény megvásárlása után nem mellékes az ár. Így maradunk akkor a Junior Vital matrac mellett. Köszönöm még egyszer. Üdvözlettel, Bakonyi Anikó

(#273) MatracGuru
2012-11-14 13:16:28

Kedves Érdeklődők,

örömmel jelentem, hogy a Junior Vital gyerekmatrac megérkezett, Dózsa György úti üzletünkben kipróbálható, megtekinthető. A ktféle keménységi oldallal ellátott gyerek-junior matrac a kiságyat követő időszak hiánypótló terméke, amely a 2-14 éves korosztály igényeit elégíti ki.

Junior vital matrac 90*200cm méretben 24 900Ft Junior Vital Premium matrac (Tencel huzattal) 27 900Ft.

Junior Vital termékek egyedi- és tört méretben is rendelhetők.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#272) MatracGuru
2012-11-13 05:47:40

Kedves Ancsa,

tapasztalatom szerint ebben a korban a gyerekek még össze-vissza alszanak az ágyban, forgolódnak keresztben-hosszában, így egy valamilyen "nagy tudású" matrac, amelyik pl. 5-7 ergonómiai zónát rejteget magában még nam igazán fog tudni érvényesülni.

Az ár azért indig egy meghatározó támpont, ha magasabb költségkeretben is lehet gondolkozni, akkor én az Aerial Pur 1300 matracot választanám a Dunlopillo-tól; amennyiben a lényegesen kedvezőbb, de már jó szolgáltatást nyújtó kategóriában keresgélnék, akkor a kétoldalas matracok közül a Junior Vital matracra esne a választásom.

Mindkét termék rendelhető a 90*190cm méretben, a DUnlopillo (ca. 15cm) hosszabb, a Junior Vital (ca. 11cm) gyerekmatrac rövidebb, 1-3 hetes átfutással.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Ancsa (#271)
(#271) Ancsa
2012-11-12 10:53:14

Kedves László!
Van egy 4 éves lányom, ill. egy 6 éves fiam. Helyhiány miatt, most rendeltünk nekik emeletes ágyat. A kérdésem az lenne, hogy milyen matracot érdemes bele választani? A lányomnak eddig kókuszmatraca volt, s többnyire hason, ill. oldalt fekszik. A fiamnak sima habszivacs matraca volt, s ő pedig oldalt, ill. hanyatt szokott feküdni, ha ezek érdekesek egy matracválasztásnál. És még annyi információ, hogy sikerült olyan emeleteságyat választanunk, amibe 90x190-es matrac való, s min. 10 cm magas. Válaszát előre is megköszönve, üdvözlettel, Bakonyi Ancsa

(#270) MatracGuru
2012-11-10 17:21:15

Kedves József,

az interneten azért nehéz erre ráakadni, mert nálunk nem egy bevett gyakorlat. Nyugat-Európában jellemzően ugyanolyan matracvédőt tesznek a matrac alá, mint fölé, ezzel akadályozva meg azt, hogy annak elmozdulásakor a súrlódással a lécek ne dörzsöljék ki a matrachuzatot.

Erre azonban bármi megfelel, szerintem akár el régi lepedőt is alá lehet hajtogatni, vagy megkeresni a piac legolcsóbb, legsilányabb matracvédőjét.

A matracot meg használja egészséggel, remélem sok öröme lesz benne:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: József (#268)
(#269) MatracGuru
2012-11-10 17:17:36

Kedves László,

9cm vastag összesen a matracmag és ca. 1-1cm a huzat a két oldalán a matracnak, így össz magasságban olyan 11cm vagyunk.

Üdvözlettel:

pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

(#268) József
2012-11-10 16:13:59

Először is örömmel jelentem be, hogy tegnap legnagyobb örömömre egy Dunlopillo matrac boldog tulajdonosa lehettem. :)
A matraccal együtt rögtön emelhetős ágyrácsot is vettünk a tökéletes összhang érdekében.
Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, hogy ha minden igaz és jól tudom, akkor valamiféle "Filc" anyagot kell tenni az ágyrács és a matrac közzé. De erről kapcsolatban nem nagyon találtam semmit az Interneten.
Esetleg egy pár szóban ha választ kaphatnék, hogy tényleg kell-e ez az anyag másrészt, milyennek kell lennie pontosan illetve hogy hol lehet ilyet kapni.

Köszönöm szépen,
Üdv, J

(#267) nem regisztrált
2012-11-10 11:48:38

Köszönöm az infót. Ez azt jelenti hogy a matrac már ki van állítva a Dózsa Gy úti boltban és megnézhető, próbálható?
Egy adat ami még idáig kimaradt, mi a magassága ennek a matracnak?

Köszönettel

László

(#266) nem regisztrált
2012-11-10 11:18:08

Köszönöm az infót. Ez azt jelenti hogy a matrac már ki van állítva a Dózsa Gy úti boltban és megnézhető, próbálható?
Egy adat ami még idáig kimaradt, mi a magassága ennek a matracnak?

Köszönettel

László

(#265) MatracGuru
2012-11-10 10:40:36

Kedves László,

a mai nap során érkezik az üzletbe a termék, oldalunkon már megtalálható a termékleírás:

http://www.matracguru.hu/termek/junior_vital_gyerekmatrac_3-13

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

(#264) nem regisztrált
2012-11-10 10:26:43

Köszönöm az infót. Ez azt jelenti hogy a matrac már ki van állítva a Dózsa Gy úti boltban és megnézhető, próbálható?
Egy adat ami még idáig kimaradt, mi a magassága ennek a matracnak?

Köszönettel

László

(#263) MatracGuru
2012-11-10 09:34:34

Szia László,

annyi történt, hogy a minták megérkeztek és a mai nap során átkerül a Dózsa György úti üzletünkbe is, a 90*200cm méret 24 900 - 27 900 lesz fogyasztói áron, az egyik normál mosható matrachuzattal, míg a másik Tencel funkcionális matrachuzattal lesz rendelhető.

Köszönöm a türelmet:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: laszlo (#261)
(#262) MatracGuru
2012-11-10 08:59:08

Szia László,

annyi történt, hogy a minták megérkeztek és a mai nap során átkerül a Dózsa György úti üzletünkbe is, a 90*200cm méret 24 900 - 27 900 lesz fogyasztói áron, az egyik normál mosható matrachuzattal, míg a másik Tencel funkcionális matrachuzattal lesz rendelhető.

Köszönöm a türelmet:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: laszlo (#261)
(#261) laszlo
2012-11-09 10:34:11

Érdelkődnék, hogy van-e már valami hír a gyermekmatracról?

Köszönettel

laszlo

(#260) MatracGuru
2012-11-03 05:13:16

Kedves László,

igyekszem nem elfelejteni:-) és írok itt a fórumban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#259) nem regisztrált
2012-11-02 22:16:26

Köszönöm a gyors választ, kíváncsian várom ezt az új terméket. Van arra lehetőség, hogy kapjak egy értesítést, amikor megérkezik a boltba ez a matrac.

László


Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-22 11:33:15

Rég jártam a fórumon, azóta talán szó esett a VISCOCOOL anyagú fedőmatracokról: most nincs ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3627