R E G I S Z T R Á C I Ó N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!
A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook LIKE-ért!
Pálinkás úr!
Akkor én azt hiszem, hogy holnap meglátogatom Önt, remélem odaérek majd időben.
Kedves Csaba,
szerintem a gyakorlat lényegesen egyszerűbb, amennyiben kicsit utánaolvas az ember és utána meglátogat egy-két olyan szakkereskedést, ahol valóban értenek hozzá -úgy sokkal egyszerűbb lesz.
Holnap (szombaton) 10-14 óra között a Dózsa György úti üzletünkben vagyok, készséggel állok rendelkezésére, remélem, hogy sikerül a megfelelő komfortot megtalálnunk Önnek is.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás
Tisztelt Pálinkás úr!
Nagyjából végigolvasgattam az összes írást ezen az oldalon és nem mondanám, hogy sokkal előrébb érzem magam a matracválasztásban. Az lenne a kérdésem, hogy hol lehetne Önnel személyesen találkozni, hátha élőben egy kicsit egyszerűbb ez az egész.
Köszönettel:
Csaba
Szia László,
már hetek óta ígérgettem, hogy lesz egy hiánypótló matracunk a fejlesztésben, ami pont azt az űr szeretné pótolni, ami a 3 éves kor körüli kiságyból való kikerülést követ.
A matrac Junior Vital névre fog hallgatni, az első széria belőle már az üzemben van, jó esetben a jövő héten megérkezik az üzletekbe.
A vázlatrajz itt megtekinthető: http://www.matracguru.hu/termek/junior_vital_gyerekmatrac_3-13
Ez egy kétoldalas, a két oldal különböző keménység (változik majd a testsúly), közötte keresztirányú levegőcsatornák, mosható huzat, stb.
Árat sajna egyenlőre nem tudok, de nem szabadna, hogy 20e fölé menjen jelentősen...
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Szia László
Szeretném ismét szakmai tanácsodat kikérni gyermek matrac vásárlásához. Korábban saját matrac vásárlásánál nagyon hasznos segítség volt az általad adott javaslatok, az eredmény egy Dunlipillo Aerial amit két év használat után is változatlanul imádunk.
6 éves gyermek számára szeretnék 90x200-as matracot venni 12, max 14cm magassággal (az ágynak ez a megengedett mérete), farugós kerethez. Olyan matracban gondolkoznánk, ami most és 8-10év múlva is megfelelő egy 14-15éves gyereknek.
Ha nálad a boltban van, vannak ilyen matracok, kérlek, add meg a típusokat, nagyon szívesen bemennék megnézni őket.
Köszönettel
László
Kedves József,
a lágyság és a várható élettartama egy matracnak adott súly mellet nincs összefüggésben, hiszen a Dunlopillo Aerial habja (változóan a zónák szerint) 45-50kg/m3, tehát 2x olyan sűrű alapanyagról beszélünk, mint az Ön által említett matrac leggyengébb habja.
Egyszerűen arról van szó, hogy kényelmesnek találja-e majd vagy sem.
A 98kg pedig egy teljesen normális testsúly, semmilyen extremitást nem látok benne; a magasság végett viszont érdemes lenne a 210-220cm matrac hosszon elgondolkodni...
Üdvözlettel:
Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás
Köszönöm szépen a válaszát, ez így teljesen világossá tette számomra, hogy mely irányba kell nézelődni.
Még egy valamiben kérnék egy kis segítséget, hogy ha a Dunlipillo Aerial matracok a lágyabb irányvonalat képviselik akkor egyáltalán szóba jöhet-e a számomra.( méretek: 195cm, 98kg )
Előre is köszönöm válaszát.
Kedves József,
a két matrac alapvetően ég és föld. Amíg az első egy viszonylag klasszikus habmatrac memory jelleggel(bár a termék adatai szinte egyáltalán nem egyeznek a technikai adatokkal), addig a Dunlopillo Aerial Pur termékcsaládja egy önálló alapanyag fejlesztés:
-sokkal légáteresztőbb
-sokkal rugalmasabb
-önálló formahabosítás
-multizónás magrendszer
-progresszív (testsúlyhoz igazodó) alátámasztás
Az első matrac ezek egyikét sem tudja, mindazonáltal ettől lehet még egy nagyon jó matrac.
Bennem kétségeket hagyna a 25kg/m3 anyagsűrűség, a 100% poliészter szövet és még van egy-két jelentős elírás...
Ki kellene próbálni mindkettőt. A Dunlopillo Aerial Pur matracai azért inkább a lágyabb kategóriát képviselik, szemben az első matrac leírása alapján vélhető féélkemény komforttal.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Matrac fórum és Online tanácsadás
Kedves József,
a két matrac alapvetően ég és föld. Amíg az első egy viszonylag klasszikus habmatrac memory jelleggel(bár a termék adatai szinte egyáltalán nem egyeznek a technikai adatokkal), addig a Dunlopillo Aerial Pur termékcsaládja egy önálló alapanyag fejlesztés:
-sokkal légáteresztőbb
-sokkal rugalmasabb
-önálló formahabosítás
-multizónás magrendszer
-progresszív (testsúlyhoz igazodó) alátámasztás
Az első matrac ezek egyikét sem tudja, mindazonáltal ettől lehet még egy nagyon jó matrac.
Bennem kétségeket hagyna a 25kg/m3 anyagsűrűség, a 100% poliészter szövet és még van egy-két jelentős elírás...
Ki kellene próbálni mindkettőt. A Dunlopillo Aerial Pur matracai azért inkább a lágyabb kategóriát képviselik, szemben az első matrac leírása alapján vélhető féélkemény komforttal.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Matrac fórum és Online tanácsadás
Tisztelt Pálinkás László!
matrac vásárlás előtt állok és egy kis segítséget szeretnék kérni, ez ügyben.
2 darab matrac között kellene választanom és ha ebben adna egy kis irány mutatást, segítséget.
Első számú :
DreamZone GOLDF70
http://www.jysk.hu/4/5/16/538/3205323/a/catalog
Második:
Dunloppio AerialPur 1500
(ha jól láttam ilyet önök is forgalmaznak így nem kerestem web címet)
Ami ugye látszik, hogy a Dunloppio ~25-el drágább, és a kérdés, hogy megéri-e ez az összeg vagy már az eredeti választás is jó lehet.
E között a kettő között "vacillálok", ebben kellene egy kis segítség.
A történethez hozzá tartozik, hogy ágyráccsal(emelhetős) együtt szeretnék vásárolni. Ráadásul rögtön kettőt egyet magamnak meg egyet a páromnak.
Ráadásul önöknél pont van ilyen akció is (Dunloppio 1500 + emelhetős ágyrács) ami ugye csak rögtön nehezebbé teszi a választást. :)
( itt lenne még egy kérdés, hogy a leírásban 1500-as matracról van szó, de ha az adatlapra kattintok akkor pedig 1300-ast írnak )
http://www.matracguru.hu/akcios_matrac/aerial_pur_1500euroflex_kf_akcios_szett
Válaszát nagyon szépen köszönöm,
Üdv, J
koszonom!!!! :)
Szia Nmi,
a habmatracokat általánosságban szivacsmatracnak is szokták hívni, látszólag ugyanúgy néz ki egy komforthab matrac és egy szivacs matrac is.
Szerintem ha már matracot veszel, akkor legyen 20cm magas és arra mehet a topper.
Magyarországról szállíttatni szerintem értelmetlen lenne, mivel ezek (nagyon hasonló) matracok Angliában is kaphatók. A gyártó ugyanaz, egy kicsit mások a típusok és a nevek:
http://www.perdormire.co.uk/sleep-easy-firm.html
Ezt 90*200cm méretben 89,99 Fontért láttam itt:
http://bedsplanet.co.uk/index.php/smart-look-perdormire-sleep-easy-soft-firm-mattress.html
Üdvözlettel:
Pálinkás László
szia. meg az elozoekhez 1 kerdes? arra van e lehetoseg, hogy pl. siglo matracot rendeljek es azt angliaba kuldjek ki, es mennyi lenne a kiszallitasa? koszonom!
szia.
nekem angliai matracvasarlassal kapcsolatban lenne kerdesem, hatha tudsz segiteni. sajnos itt nagyon nem irnak le semmit a matrachoz, igy nehez valasztani. hideghab matracot szeretnek kb. 130 kg.ig memory reteg nelkul, mert van egy 6+huzatba steppelt 2cm es memory fedomatracom. jelenleg foldon. kerdesem hogy ez ala hany cmes matracot erdemes venni (15-18-20-24 cm eseket lattam), illetve vajon a reflex foam elnevezes az a hab matrac vagy a szivacs matracot is igy hivjak? ha nem tudok szemelyesen bemenni megnezni, csak netrol rendelni, hogy tudnam elkerulni, hogy szivacs matracot rendeljek? koszonom!!! nmi
Szia Gergerg,
bocsi, hogy az index fórumon nem válaszoltam, nem szeretném, ha reklámoldal lenne belőle, annyira szép és szakmai a topic:-)
A szivacsvágás kalkulátor a helyes árat hozza (bruttó fogyasztói). Egyedi méretnél min. 50% előleget szoktunk elkérni, ezt akár előreutalással is lehet intézni, a fennmaradót pedig bármikor a szállítás előtt.
DPD-vel a legolcsóbb ezt leszállíttatni, gyakorlatilag csomagárban ezerpárszáz Forintért elviszik bárhová.
Üdvözlettel:
pálinkás László
Matrac fórum és online Tanácsadás
Szia!
Ha mégis tőletek szeretném megrendelni azt hogyan tehetem meg? Telefonon? És ott egyeztethetjük hogy melyik üzletben vehetem át? A honlapon található kalkulátor tájékoztató jellegű, vagy a végeredményt mutatja?
Tehát 75x150x12 esetleg 15 vastag, 35-ös szivacsra lenne szükségem.
Kedves Freehand,
reményeink szerint az összes üzletünkben elérhető lesz a termék, azonban mára már biztos, hogy beszállítási problémák miatt a termék egy hetet csúszik.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Akkor ha jól értem érdemes egy kicsit várni és a jövő héten megnézni ezeket a matracokat? Melyik üzletükben lesz bemutatva?
Kedves Freehand,
igen a termék neve valóban Junior lesz és egy ideje már alakul. A héten be kellene, hogy érkezzenek a termék megrendelt és véglegesített matracmagjai, így elméletileg a jövő hétre már az üzletekben lehet a Junior matrac.
Az árát egyenlőre nem lehet még pontosan tudni, valószínű, hogy két különböző minőségű matrachuzattal lesz rendelhető:
-normál matrachuzattal
-Tencel matrachuzattal
Jövő hétre meg lesz a termék ára is.
Még egy kis türelem...
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves matracguru!
Most már több helyen is olvastam, hogy lesz egy matrac, mi majd jó lesz a 3-4 éves gyerekeknek (junior?) Ez mikor lehetne valamelyik üzletben megnézni?
Lehet tudni az árát?
Köszönettel:
Freehand
Kedves Marcsi55,
a Demko-féle ágyrács egy bizonyos alvási rendszer része, ahol a -szinte- komplett formakövetést, alátámasztást, ergonómiát az ágyrács hajtja végre és erre csak egy 5-10cm-es komfortréteg kerül.
Ennek fényében, ha egy "rendes" matracot teszünk rá félő, hogy nagyon fellágyíthatja.
A csere mellett szól még, hogy ezeknél az ágyrácsoknál latex tartóbakban vannak a lécek, a latex alapanyag pedig idővel fárad, öregszik, prőzlisedik...
Szerintem megérett a cserére. Amennyiben csere mellett dönt, a RelaXx Signum matracok szépen elműködnen az egyszerű fenyő bordázaton is, egy 28 keresztléces farugós ágyrács -nem állítható változatban ca. 14 000Ft /db segít a további formakövetésben és megnöveli a matrac élettartamát.
Remélem segítettem.
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves Pálinkás Úr!
Már azt hittem mindent elolvastam a matracokról / a hozzászólásokat is/ amikor azzal szembesültem, hogy az ágyrács nem mindegy!!! Nekem még Demko dupla soros faléces rácsom van, ahhoz melyik a legjobb matrac? Relax..Signum..-on gondolkodtam, de szeretném a véleményét elolvasni / ami azt hiszem egyedülálló! nem mondott még senki ilyen őszintén el mindent!/ Vagy érdemes lenne lecserélni? 15 éves
Izületi problémák vannak!
Köszönettel: Marcsi
Kedves Kozák,
egy sor akciónk van pl. a www.biohome.hu oldalon is. Hilding matracok, bükk ágyak, Dulopillo akciós szettek, memory matracok, ágyrácsok, kiegészítők, memory párnák féláron....
Pontosan mire is gondol?
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves Matracguru
most láttam csak a nyitási akcókat amiről lemaradtam. Nem hosszabodik meg véletlenül valamelyikM
Köszönettel:
Kozák Attila
Kedves Fórumozók, kedves matrackeresők!
EZEN A HÉTVÉGÉN SZOMBAT-VASÁRNAP NYITJUK LEGNAGYOBB matracGURU ÜZLETÜNKET!
Ezen alkalomból, szeretettel meghívjuk Önöket egy kis nyitó ünnepségre...
XIII. Lehel u.33 - Dózsa György út 132.
(bejárat a Dózsa György út felől)
Az új NAV székház mellett (volt Spirál)
2012.10.06-07 (szombat-vasárnap 10-14h között)
Szeretettel meghívunk mindenkit a legnagyobb matracGuru matrac- és ágykeret szaküzlet megnyitójára, ahol több, mint 30 féle matracból, 15 féle ágykeretből és számtalan kiegészítő termékből választhat.
Valóban hatalmas nyitási akciókkal szeretnénk kedveskedni, így pl. egyes HILDING (Svédország) zsákrugós matracok akár -40% kedvezménnyel, tömör bükk ágykeret -30% engedménnyel franciaágy méretben 47 900Ft-tól...
És természetesen üdítő, pogácsa, szaktanácsadás...
Szóval jó kis buli lesz!
Nyitás: MA:-)
Szeretettel várok mindenkit!
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves Anett,
ugye a két matrac karakterében nagyon eltér ám egymástól, míg az egyik egy feszes matrac gyapjú réteggel, addig a Memory Bamboo egy lágyabb emlékezőhab matrac.
A Best Dream termékei közül jelenleg a Siglo és a Memory Duet matracok vannak kiállítva, ezek természetesen kipróbálhatók; de a többi matrac is rendelhető.
A Best Dream matracokra külön akcióval nem készültünk, de biztos vagyok benne, hogy ezen a hétvégén ezekhez a termékekhez is találunk mindenkinek valami "figyelmességet"
Szeretettel várjuk!
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves matracguru!
Szeretnénk best dream wool's vagy memory bamboo matracot venni egyedi méretben. Esetleg akciósak lesznek ezek is most hétvégén?
Anett
Kedves Fórumozók, kedves matrackeresők!
MOST SZOMBAT-VASÁRNAP NYITJUK LEGNAGYOBB ÜZLETÜNKET!
Ezen alkalomból, szeretettel meghívjuk Önöket egy kis nyitó ünnepségre...
XIII. Lehel u.33-Dózsa György út 132.
(bejárat a Dózsa György út felől)
Az új NAV székház mellett (volt Spirál)
Szeretettel meghívunk mindenkit a legnagyobb matracGuru matrac- és ágykeret szaküzlet megnyitójára, ahol több, mint 30 féle matracból, 15 féle ágykeretből és számtalan kiegészítő termékből választhat.
Valóban hatalmas nyitási akciókkal szeretnénk kedveskedni, így pl. egyes HILDING (Svédország) zsákrugós matracok akár -40% kedvezménnyel, tömör bükk ágykeret -30% engedménnyel franciaágy méretben 47 900Ft-tól...
És természetesen üdítő, pogácsa, szaktanácsadás...
Szóval jó kis buli lesz!
Nyitás:
Szeretettel várok mindenkit!
Üdvözlettel:
Pálinkás László
Kedves Dorka,
az összes Hilding zsákrugós matracnak van bevezető/akciós ára, ezek jellemzően valóban olyan 20% engedmény körül vannak, AZONBAN az Original Multi Medicott Silver matrac különlegesen, ca. 40% össz kedvezménnyel rendelhetők.
Tehát most hétvégén 6-7.-én 10-14h között! Lesz egy kis pogácsa, üdítő, stb...
Üdvözlettel:
Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadáshivatkozás megtekintése" target="_blank">hivatkozás megtekintése
Kedves matracguru!
a nyitó oldalon láttam, hogy a Hilding matracok kiemelt 40%os akcióban vannak. Ez az összes matracra vonatkozik? MIndegyik matrac a hétvégén ennyivel olcsóbb lesz?
Dorka