Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  

(#239) Freehand
2012-10-15 09:06:36

Akkor ha jól értem érdemes egy kicsit várni és a jövő héten megnézni ezeket a matracokat? Melyik üzletükben lesz bemutatva?

(#238) MatracGuru
2012-10-14 15:38:45

Kedves Freehand,

igen a termék neve valóban Junior lesz és egy ideje már alakul. A héten be kellene, hogy érkezzenek a termék megrendelt és véglegesített matracmagjai, így elméletileg a jövő hétre már az üzletekben lehet a Junior matrac.

Az árát egyenlőre nem lehet még pontosan tudni, valószínű, hogy két különböző minőségű matrachuzattal lesz rendelhető:

-normál matrachuzattal
-Tencel matrachuzattal

Jövő hétre meg lesz a termék ára is.

Még egy kis türelem...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Freehand (#237)
(#237) Freehand
2012-10-14 12:16:39

Kedves matracguru!

Most már több helyen is olvastam, hogy lesz egy matrac, mi majd jó lesz a 3-4 éves gyerekeknek (junior?) Ez mikor lehetne valamelyik üzletben megnézni?

Lehet tudni az árát?

Köszönettel:

Freehand

(#236) MatracGuru
2012-10-11 20:30:26

Kedves Marcsi55,

a Demko-féle ágyrács egy bizonyos alvási rendszer része, ahol a -szinte- komplett formakövetést, alátámasztást, ergonómiát az ágyrács hajtja végre és erre csak egy 5-10cm-es komfortréteg kerül.

Ennek fényében, ha egy "rendes" matracot teszünk rá félő, hogy nagyon fellágyíthatja.

A csere mellett szól még, hogy ezeknél az ágyrácsoknál latex tartóbakban vannak a lécek, a latex alapanyag pedig idővel fárad, öregszik, prőzlisedik...

Szerintem megérett a cserére. Amennyiben csere mellett dönt, a RelaXx Signum matracok szépen elműködnen az egyszerű fenyő bordázaton is, egy 28 keresztléces farugós ágyrács -nem állítható változatban ca. 14 000Ft /db segít a további formakövetésben és megnöveli a matrac élettartamát.

Remélem segítettem.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Marcsi 55 (#235)
(#235) Marcsi 55
2012-10-11 12:00:45

Kedves Pálinkás Úr!
Már azt hittem mindent elolvastam a matracokról / a hozzászólásokat is/ amikor azzal szembesültem, hogy az ágyrács nem mindegy!!! Nekem még Demko dupla soros faléces rácsom van, ahhoz melyik a legjobb matrac? Relax..Signum..-on gondolkodtam, de szeretném a véleményét elolvasni / ami azt hiszem egyedülálló! nem mondott még senki ilyen őszintén el mindent!/ Vagy érdemes lenne lecserélni? 15 éves
Izületi problémák vannak!

Köszönettel: Marcsi

(#234) MatracGuru
2012-10-08 20:51:13

Kedves Kozák,

egy sor akciónk van pl. a www.biohome.hu oldalon is. Hilding matracok, bükk ágyak, Dulopillo akciós szettek, memory matracok, ágyrácsok, kiegészítők, memory párnák féláron....

Pontosan mire is gondol?

Üdvözlettel:

Pálinkás László

(#233) Kozák
2012-10-08 17:32:16

Kedves Matracguru

most láttam csak a nyitási akcókat amiről lemaradtam. Nem hosszabodik meg véletlenül valamelyikM

Köszönettel:

Kozák Attila

(#232) MatracGuru
2012-10-06 05:05:26

Kedves Fórumozók, kedves matrackeresők!

EZEN A HÉTVÉGÉN SZOMBAT-VASÁRNAP NYITJUK LEGNAGYOBB matracGURU ÜZLETÜNKET!

Ezen alkalomból, szeretettel meghívjuk Önöket egy kis nyitó ünnepségre...

XIII. Lehel u.33 - Dózsa György út 132.
(bejárat a Dózsa György út felől)
Az új NAV székház mellett (volt Spirál)

2012.10.06-07 (szombat-vasárnap 10-14h között)

Szeretettel meghívunk mindenkit a legnagyobb matracGuru matrac- és ágykeret szaküzlet megnyitójára, ahol több, mint 30 féle matracból, 15 féle ágykeretből és számtalan kiegészítő termékből választhat.

Valóban hatalmas nyitási akciókkal szeretnénk kedveskedni, így pl. egyes HILDING (Svédország) zsákrugós matracok akár -40% kedvezménnyel, tömör bükk ágykeret -30% engedménnyel franciaágy méretben 47 900Ft-tól...

És természetesen üdítő, pogácsa, szaktanácsadás...

Szóval jó kis buli lesz!

Nyitás: MA:-)

Szeretettel várok mindenkit!

Üdvözlettel:

Pálinkás László

(#231) MatracGuru
2012-10-06 05:02:48

Kedves Anett,

ugye a két matrac karakterében nagyon eltér ám egymástól, míg az egyik egy feszes matrac gyapjú réteggel, addig a Memory Bamboo egy lágyabb emlékezőhab matrac.

A Best Dream termékei közül jelenleg a Siglo és a Memory Duet matracok vannak kiállítva, ezek természetesen kipróbálhatók; de a többi matrac is rendelhető.

A Best Dream matracokra külön akcióval nem készültünk, de biztos vagyok benne, hogy ezen a hétvégén ezekhez a termékekhez is találunk mindenkinek valami "figyelmességet"

Szeretettel várjuk!

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Anett (#230)
(#230) Anett
2012-10-05 14:47:56

Kedves matracguru!

Szeretnénk best dream wool's vagy memory bamboo matracot venni egyedi méretben. Esetleg akciósak lesznek ezek is most hétvégén?

Anett

(#229) MatracGuru
2012-10-05 03:54:37

Kedves Fórumozók, kedves matrackeresők!

MOST SZOMBAT-VASÁRNAP NYITJUK LEGNAGYOBB ÜZLETÜNKET!

Ezen alkalomból, szeretettel meghívjuk Önöket egy kis nyitó ünnepségre...

XIII. Lehel u.33-Dózsa György út 132.
(bejárat a Dózsa György út felől)
Az új NAV székház mellett (volt Spirál)

Szeretettel meghívunk mindenkit a legnagyobb matracGuru matrac- és ágykeret szaküzlet megnyitójára, ahol több, mint 30 féle matracból, 15 féle ágykeretből és számtalan kiegészítő termékből választhat.

Valóban hatalmas nyitási akciókkal szeretnénk kedveskedni, így pl. egyes HILDING (Svédország) zsákrugós matracok akár -40% kedvezménnyel, tömör bükk ágykeret -30% engedménnyel franciaágy méretben 47 900Ft-tól...

És természetesen üdítő, pogácsa, szaktanácsadás...

Szóval jó kis buli lesz!

Nyitás:

Szeretettel várok mindenkit!

Üdvözlettel:

Pálinkás László smiley

(#228) MatracGuru
2012-10-03 18:21:16

Kedves Dorka,

az összes Hilding zsákrugós matracnak van bevezető/akciós ára, ezek jellemzően valóban olyan 20% engedmény körül vannak, AZONBAN az Original Multi Medicott Silver matrac különlegesen, ca. 40% össz kedvezménnyel rendelhetők.

Tehát most hétvégén 6-7.-én 10-14h között! Lesz egy kis pogácsa, üdítő, stb...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadáshivatkozás megtekintése" target="_blank">hivatkozás megtekintése

Előzmény: Dorka (#227)
(#227) Dorka
2012-10-03 07:11:10

Kedves matracguru!

a nyitó oldalon láttam, hogy a Hilding matracok kiemelt 40%os akcióban vannak. Ez az összes matracra vonatkozik? MIndegyik matrac a hétvégén ennyivel olcsóbb lesz?

Dorka

(#226) Cseni
2012-10-01 10:43:19

Köszönöm a választ, megbeszélem a párommal, de szerintem elnézünk szombaton vagy vasárnap a megnyitóra hátha kifogunk valamit.

(#225) MatracGuru
2012-09-30 06:44:46

Kedves Cseni,

egészen biztos, hogy laz október 6-7-i nyitási akció során lesz minimum 8 féle rugós matrac akcióban, és földig érő, beépített gázrugós ágyneműtartós fenyő ágykeret is.

Az új matracGuru üzletnek lesz egy OUTLET része is, ahonnan az ágykeretek és matracok jelentős kedvezménnyel azonnal elvihetők lesznek. Itt -többek között- beépített ágyneműtartós bükk ágykeret is található.

Lesz üdítő, pogácsa, stb... Szóval szerintem érdemes lesz eljönni a következő hétvégén hozzánk.

Tehát:
2012.10.06-07 (szombant-vasárnap 10-14h)
XIII. Lehel 33-Dózsa 132 (az új NAV székház mellett a Dózsa György úton)

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Cseni (#224)
(#224) Cseni
2012-09-29 18:49:11

Kedves matracguru!

Milyen akciók lesznek 6-án szombaton az új üzlet megnyitóján? Főképpen rugós matracok érdekelnének és egy fenyő ágy ágyneműtartós, olyan felnyitható. Lesz ilyesmi is akcióban?

Köszönöm

(#223) MatracGuru
2012-09-24 05:44:42

Kedves Béla,

nem egészen értem a kérdést. A Pur egy Aerial nevű alapanyag továbbfejlesztett változata: könnyebb, légáteresztőbb, rugalmasabb.

A latex meg ugye latex, ami talán már nem is nagyon van, vagy csal elvétve.

Mielőtt nagyon elkeveredne az ember a Dunlopillo nevekben egy icsit összefoglalva:

Ez mind egy család lesz, csak egy kicsit mindig változtatva:

Aerial HT, Aerial Classic, Aerial Pur, Aerial Air, Aerial Top Air, és itt már én is elvesztettem a fonalat...

A következő az én privát véleményem lesz. Van egy matraca a Dunlopillonak, ami szerintem eddig a legjobb ilyen jellegű matrac: Aerial Premium. Ez egy régebbi modell, de még itt-ott lehet kapni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Béla (#222)
(#222) Béla
2012-09-23 09:51:50

Kedves László!

Szeretnénk a régi matracot kicserélni.Kérdezem, hogy a púr és a latex matracok között mit kell érteni?Ön melyiket ajánja?

(#220) MatracGuru
2012-09-17 04:44:30

Kedves HJocó,

nem egészen értem a kérdést. A következő csoportok léteznek:

-outlet matracok (vagy sok van valamiből, vagy szállítási sérült, megszűnő, de készleten lévő, vagy lemondott matracok)

-kiállítási matracok (ezek, amiket az üzletekben bemutatunk különböző méretekben és ki lehet próbálni)

-akciós matracok (ezek futó termékek, originál csomagolás; tehát bontatlan, új matracok akciós áron.

Nálunk nem fordulhat elő, hogy Ön új terméket vásárol (outlet vagy akciós) és egy használt vagy kiállítási darabot kap.

Remélem, hogy jó értettem a kérdést.

Egyébként a 10.06-án nyíló Lehel-Dózsa György sarki üzletünkben (NAV székház mellett) külön outlet rész is lesz, ahol a matracok és ágykeretek azonnal elvihetők lesznek.

Üdvözlettel:

pálinkás László

Előzmény: HJocó (#218)
(#219) MatracGuru
2012-09-17 04:37:31

Kedves Zsuzsa,

szerintem ebben a kategóriában nincsenek óriási különbségek és a holofil is csak egy poliészter...

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Zsuzsa (#217)
(#218) HJocó
2012-09-16 14:12:09

T. László!

A Biohome oldalukon láttam, hogy az matracok outlet módon szállítási hibás , kiállítási darab stb. akciósak. Rákattintottam, és olyan matracok is akciósak, amik ezen az oldalon is. Ugye nem csak ezért akciósak? Honnan tudom, hogy a megrendelt darab nem kiállítási darab lesz?

(#217) Zsuzsa
2012-09-16 13:41:17

Kedves László!

Ma rendelem meg a matracot Önöktől, mert most 2 napig nem volt rá módom.
Annyi kérdésem lenne (szerencsére előttem Tamás már kérdezett:-) ) hogy a Relaxx memória habos matracra melyik matracvédő jobb a holofill szálas vagy a sima másik fajta Naturtex? mindkét matracra szeretnék egy védőt is venni. Így talán nem fülled majd be a matrac, ami miatt ezt a memóriás hátrányos lehetne. A két gyermek mellé mindenképp szerencsés lehet a matracvédő is. Mint irtam, asztmásak, ezért iskérdezem melyik jobb, vagy nincs nagy különbség?

(#216) MatracGuru
2012-09-16 05:10:59

Kedves Tamás,

szerintem a Tencel huzat nem ellenkezik a memory réteggel. Hőmegtartó képessége nem jó, így "Átereszti a meleget" -hasonlóan a 100% pamut borítású és PE szállal töltött matracvédőhöz.

Magyarul: a memory alap tulajdonságait nem befolyásolja. Kihatással lehetne pl. egy gyapjú réteg (pl. egy gyapjú derékalj) tekintettel, hogy jó hőmegtartó képességgel rendelkezik és azt igyekszik raktározni is -tehát szigetel.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: R. Tamás (#215)
(#215) R. Tamás
2012-09-15 20:59:28

Kedves László, látom épp itt van:-) Az sem gond, ha a Tencel alatt esetleg memória hab van? Még nem döntöttünk a matrac mellett igazából, de a memóriás mellett van a több érv.

(#214) MatracGuru
2012-09-15 20:25:55

Kedves Tamás,

a Tencel valódi előnye a cellulóz alapú textílipari szálakban rejlik: gyors nedvességelvezetés, gyors párologtatás, alacsony relatív páratartalom a huzatban. Viszont senki nem mossa ki az első 3-5 évben. Ez statisztika és ahogyan azt Churchill is mondta. csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam:-)

A matracvédők létjogosultsága egy kiváló funkcionális teytíliából készült huzat fölött a gyakoribb mosásból ereső aktuális higiénia fenntartásában rejlik.

Nem gátol, nem akadályoz; sokkal inkább segítségünkre lehet.

Az ember sokkal könnyebben, gyakrabban és egyszerűbben mos ki egy négy sarkán gumis és egy mozdulattal levekető matracvédőt, mint egy szétcipzárazható matrachuzatot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: R. Tamás (#212)
(#213) R. Tamás
2012-09-15 09:10:57

Elnézést, rosszul írtam, Naturtex a matracvédő neve, itt néztük ki ezt is az oldalon.

(#212) R. Tamás
2012-09-15 09:08:37

Tisztelt László!

Memóriahabos+hideghabos matracot készülök venni. Tencel hutatosat. Érdemes rá plussz matracvédőt vennünk? Feleségem szerint igen, én aggódom, akkor a Tencel előnyei nem jelentkeznek úgy. Viszont a nedvességet magába szívná, és nem a huzatban nyelődne el. A Novotex-et nézte ki a feleségem.
Szép napot!

Tamás

(#211) Zsuzsa
2012-09-13 20:27:17

Kedves László!

Ismét köszönöm válaszát:-) Én ennek csak örülök, hogy nem szeretne rábeszélni semmire, hanem őszintén rávilágít dolgokra, ami nekünk, akik nem értünk a matracokhoz nem jut eszünkbe. Olvastam, hogy a Relaxx matracban légáteresztő illesztés van, így remélem nem fog befülledni, majd igyekszem szellőztetni és napközben szabadon hagyni sokszor.A gyermekek csak ne izzadnak annyit, és mi sem vagyunk igazán izzadósak.
Ezt a matracot nem tudtam kipróbálni, itt nem forgalmazzák. Remélem így is be fog válni. Majd tájékoztatom róla:-)
Szép estét!
Üdvözlettel: Zsuzsa

(#210) MatracGuru
2012-09-13 19:28:32

Kedves Zsuzsa,

ami fontos: sem le, sem pedig rábeszélni nem szeretek semmit senkire. A matracokat próbálni kell és megérezni.

Online rendelés esetén a megjegyzés rovatban tud információkat közölni, nyugodtan hivatkozzon a fórumon történt levelezésünkre.

Üdvözlettel:

pálinkás László

Előzmény: Zsuzsa (#209)
(#209) Zsuzsa
2012-09-13 18:28:12

Kedves László!

Köszönöm szépen válaszait:-) Gondolom látja, hogy kicsit el vagyok veszve a sok információ áradatban, és az ön fórumait már teljesen elolvastam:-)
Így egyre inkább a Relaxx matrac felé hajlok.
Ami miatt a memory-t választottam, anyukámnak van fedő matraca, és nagyon kényelmes, gyerekek szeretik. ( Ez egy dormeo fedőmatrac) Nekem meg volt egy nagy térdműtétem, teljes protézis van a lábamban. Így a kényelem nagyon fontos nekem, és gyermekeimnek is.
Ezt a bambusz huhatos matracot kipróbáltuk itt egy üzletben, tetszett. Viszont amit írt a Tencellről és az Ön által fejlesztett matracról, meggyőzött. Lakásunk hajlamos a penészesedésre sajnos, így a szellőzés is nagyon fontos. Ha ez a huzat ilyen jó tulajdonságokkal bír, inkább azt fogom választani. Rengeteget szellőztetünk, de 4. emelet, penészesedik sajnos:-( Talán idén már nem fog a szigetelés miatt amit idén csináltak.
Megrendelésnél hol jelezzem a kiszállítással kapcsolatos kérésemet? Holnap megrendelem a matracot.

Matrac fórum betekintő ablak

2023-09-20 07:12:37

Kedves Zoltán, pillangó nyitású ágyat még nem alakítottam át soha, így sajnos ebben ninc...

Bejegyzések száma: 3640