Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  

(#208) matracguru
2012-09-13 17:22:46

Kedves Zsuzsa,

Memory Bamboo vs. RelaXx Memmory Classic.

A matracmagot nehéz összehasonlítani, mivel az olasz matracokról nagyon kevés belső infó van, de kétségtelenül hasonló minőség lehet.

Ami érdekesebb, az a huzat, ami majd antiallergénné teszi/teheti a matrachuzatot. Van egy sor huzat, aminek szerintem sokkal nagyobb a történet-értéke, mint a tudása:

-aloe vera
-bamboo

Ezek valljuk be, az olcsóbb szövetkategóriába tartoznak.

A Tencel egy osztrák fejlesztés, cellulóz alapú, kiváló nedvesség-szabályozással, olyannyira, hogy még a minőségéről híres német Dunlopillo is ennek elődjét, a Lyocellt használja egy sor modelljéhez.

Viszont: szellőztetni, szellőztetni, szellőztetni!!!

Info: http://alvaskultura.blogspot.hu/2012/06/moshato-matrachuzat.html

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Zsuzsa (#201)
(#207) matracguru
2012-09-13 17:06:27

Kedves Kata,

természetesen a RelaXx termékek minőségi alapanyagokból készülnek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kata (#200)
(#206) matracguru
2012-09-13 17:04:30

Kedves Zsuzsa,

én nem állítottam, hogy nem jó, azt sem, hogy káros. Egész egyszerűen én csak értelmetlennek, és a memory kedvezőtlen tulajdonságainak köszönhetően hátrányosnak gondolom.

Tehát a véleményem inkább csak egy javaslat, egy tanács, semmint elrettentés:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Zsuzsa (#204)
(#205) matracguru
2012-09-13 17:00:17

Kedves Zsuzsa,

természetesen lehet, de semmi értelme, hiszen a 197cm az gyakorlatilag a 200cm hossz, ezen a hosszon a 3cm elvész, belesimul az ágykeretbe.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Zsuzsa (#203)
(#204) Zsuzsa
2012-09-13 16:43:57

Kedves László!

Még az a kérdés merült fel bennem,hogy miért nem ajánlja a memory matracot gyermeknek? Van valami káros hatása? Esetleg az alapanyagának? Nem találtam róla semmit, hogy gyermekeknek ne lenne jó stb.

(#203) Zsuzsa
2012-09-13 13:40:47

Kedves László, elnézést, hogy ennyiszer zaklatom. Párom most mondja, kérdezzem, meg, hogy lehet-e olyan a Levi matraca, hogy 80x187? ilyen méretet is lehet kérni?

(#201) Zsuzsa
2012-09-13 12:57:00

Kedves László!

Köszönöm a lehetőséget, most már biztos, hogy Önöktől fogom a matracomat megrendelni:-)
2 matracra lenne akkor szükségem, az említett 80X190 méretben a kisfiamnak, és 180x200 méretben magunk és kislányunk részére, aki ugye köztünk alszik még.
Már csak egy kérdésem lenne.
Most találtam a Best Dream Memory Bamboo matracot is itt az oldalon, vagyis inkább most tetszett meg igazán. A másik ugye, amit eredetileg néztem, az a RelaXx Memory Classic 12+4 matrac volt. Kérem önt, mondja el nekem az érveket és ellenérveket, hogy segítsen választani a két matrac között. Nekem gyermekeim egészsége, kényelme a legfontosabb, így az alapanyagok közötti minőségbeli eltérések érdekelnének és a matrac huzata közötti különbség érdekelne inkább, hogy melyiket venné meg Ön a helyemben a gyermekeinek. Asztmásak, allergiásak.
Még az iránt érdeklődnék, hogy az ingyenes kiszállítás iránti igényemet hol jelezzem?
Köszönöm szépen előre is a válaszát, segítségét!
Zsuzsa

(#200) Kata
2012-09-13 08:18:43

Kedves László! Köszönöm gyors válaszát!
Elálltam a rottex vásárlásától. Pur hab az alja, és én minőségi hideghabot szeretnék. az Önök által forgalmazott Relaxx memory mellett döntöttem. Ebben minőségi hideghab van, ugye?
Köszönöm válaszát, szép napot!

(#199) MatracGuru
2012-09-12 20:26:27

Kedves Kata,

törvényi szabályozás hiányában ma Magyarországon bármi lehet hideghab. A habok minőségének egyik mutatója valóban a sűrűség, viszont az anyagösszetételek változtatásával alacsonyabb habsűrűség mellett is elérhetők minőségi matracok.

Ma Magyarországon szendvics rendszerű matracokban (rétegezett) olyan 28kg/m3 fajsúlytól érdemes indulni.

A habok osztályozva vannak, és egy ilyen osztály kapta nyugaton a Kaltscham=hideghab nevet. Egyébként a technológiát illetően -a latexet kivéve- minden hab hideghab, még a memory is...

A Rottexről nem szeretnék nyilatkozni. Bárki mást kérdez a Rottex jelenlegi állapotáról, garanciális ügyintézéséről és szállításii határidejéről -szerintem kimerítő választ fog kapni a kialakult helyzetet illetően.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kata (#197)
(#198) MatracGuru
2012-09-12 19:49:34

Kedves Kata,

törvényi szabályozás hiányában ma Magyarországon bármi lehet hideghab. A habok minőségének egyik mutatója valóban a sűrűség, viszont az anyagösszetételek változtatásával alacsonyabb habsűrűség mellett is elérhetők minőségi matracok.

Ma Magyarországon szendvics rendszerű matracokban (rétegezett) olyan 28kg/m3 fajsúlytól érdemes indulni.

A habok osztályozva vannak, és egy ilyen osztály kapta nyugaton a Kaltscham=hideghab nevet. Egyébként a technológiát illetően -a latexet kivéve- minden hab hideghab, még a memory is...

A Rottexről nem szeretnék nyilatkozni. Bárki mást kérdez a Rottex jelenlegi állapotáról, garanciális ügyintézéséről és szállításii határidejéről -szerintem kimerítő választ fog kapni a kialakult helyzetet illetően.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Kata (#197)
(#197) Kata
2012-09-12 13:42:31

Kedves László!

Szeretnék érdeklődni, hogy a hideghab és a PUR hab matrac mag között mi a különbség? Csak a sűrűség-keménység?
Egy Rottex matracot néztem ki, tudom, nem önök forgalmazzák-gyártják, de tudom, hogy Ön őszinte választ ad a nem itt nézett matracokról is.
Látom, hogy az Önök matracainál csak hideghab elnevezés szerepel, ezért érdekel a különbség, hogy lényeges-e?

Köszönöm a válaszát!

(#196) MatracGuru
2012-09-11 15:42:19

Kedves Zsuzsa,

én a gyerekek esetében nem vagyok annyira memory párti, bár sok vásárlónk nagyon meg van elégedve a gyermek részére vásárolt memory matraccal.

A méret természetesen létezik egyedi gyártásban, ez ca. 2-4 hét és a 80*200cm árával egyezik majd meg.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Zsuzsa (#195)
(#195) Zsuzsa
2012-09-10 10:47:42

Kedves László!

Köszönöm a gyors tájékoztatást!
Kérdésem még annyi lenne, hogy kisgyermekek számára is jó ez a matrac? Kislányom 3 és fél éves, ezen a matracon(RelaXx Memory Classic 12+4 matrac) aludna velem ő is.
Kisfiamnak pedig 80x190 méretben kéne ugyanilyen matrac. Létezik?
válaszát előre is köszönöm!!
szép napot!

(#194) MatracGuru
2012-09-10 07:02:27

Kedves Zsuzsa,

természetesen, mint ahogyan erre már számtalan élda volt, hogy a szállítási költség átvállalásával is szeretnénk támogatni a nem budapesti Vásárlóinkat.

A termék egyébként a matracguru.hu vagy a biohome.hu oldalak webshop-jában is megrendelhetők.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Zsuzsa (#193)
(#193) Zsuzsa
2012-09-09 14:01:03

Szép napot!

Érdeklődnék, hogy ha megrendelném ezt a matracot 180x200-as méretben, Tatabányára átvállalnák-e a költséget?
Köszönöm!

Előzmény: MatracGuru (#95)
(#192) MatracGuru
2012-09-07 09:08:14

Kedves Marcsi,

terveink szerint a Hegedűs Gyula üzletet 2012.09.15-én szombaton 14h-kor zárjuk. Az új üzlet a Dózsa Gy.-Lehel út sarkán 2012.10.03-án szombaton nyit. A nyitás a tervek szerint SZOMBAT-VASÁRNAP és ahogyan ez már megszokott, meghívjuk ismét a gyártók képviselőit és akciókkal egybekötve csinálunk egy szakmai megnyitót.

Az akciók részletei még nem álltak össze, biztos, hogy lesz benne memory és hideghab matrac, bükk ágykeret és igazán olcsó beépített ágyneműtartós fenyő franciaágy.

Meg persze meglepetés...

Szerintem érdemes egy kicsit várni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Marekcsi (#191)
(#191) Marekcsi
2012-09-07 05:52:25

Kedves matracguru,

szeretném kérdezni -lehet, hogy volt már szóba- hogy mikor nyílik a nagy matracguru üzletük a Dózsa György úton és hogy milyen nyitási akciók lesznek, esetleg érdemes e várni addig a matracvásárlással?

Köszönettel:

Marcsi

(#190) MatracGuru
2012-09-02 22:33:20

Tisztelt GPéter,

mindenek előtt esetleg érdemes azon elgondolkodni, hogy a mostani ággyal mi lehet a baj. Amennyiben ez egy kárpitos ágy és habmatrac van benne, úgy feltételezhető, hogy nem fog majd ca. 10 évet kibírni. Ha meg nem bír majd ki 10 évet és közben beruházunk különböző fedőmatracokba, amik azért majdnem egy normális matrac árában vannak, akkor lehet, hogy érdemes valami más, hosszabb távú megoldáson elgondolkozni.

A beépített ágyneműtartós kárpitos ágyak átalakítására kidolgoztam egy remek módszert, rengeteg ágyat alakítottunk úgy át a múltban, hogy onnantól bármilyen matraccal, szinte bármeddig használható maga az ágykeret és annak szerkezete.

Első lépcsőben szerintem jussunk ezen a kérdésen keresztül.

Üdvözlettel,

Pálinkás László

Előzmény: gpeter (#189)
(#189) gpeter
2012-09-02 14:17:49

Tisztelt matracGuru!

160x200-as kemény-középkemény viszonylag új franciaágyunkra szeretnék egy 6cm-es memóriahabos fedőmatracot!
Néztem másik oldalon egy Korall matracot 40 ezerért, valamint az itteni oldalon található Relaxx matracot.
Milyen különbség van a 2 matrac között? Mennyivel jobb a Relaxx, megéri-e az árát?

A fedőmatrac jó választás erre az ágyra? Egy rugó nélküli, az ággyal egybeépített matracról van szó!

Köszönöm!

(#188) matracguru
2012-09-02 08:11:56

Kedves Addika,

a Junior matrac projekt elindult és pillanatnyilag ott tart, hogy meg van tervezve a Junior Vital matracmag, ami az ergonómiai alapot adja majd.

A matracmag maggeometriája egy ideiglenes oldalon az alábbi címen található:

http://www.matracguru.hu/termek/junior_vital_gyerekmatrac_3-13

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Addika (#187)
(#187) Addika
2012-08-30 06:42:38

Nagyon köszönöm részletes válaszát! A 20eFt alatti ár valóban nagyon kellemesen hangzik, mint ahogy a mosható huzat és két különböző keménységű oldal, hiszen egy ekkora gyerek már meg tudja mondani, mi a kényelmesebb neki. Szerintem, ha elkészülne egy ilyen matrac, betöltene vele egy piaci rést.
Köszönettel! smiley

(#186) MatracGuru
2012-08-28 20:38:57

Kedves Addika,

a gyerekmatrac sajnos egy nagyon problémás dolog, főként, ha a standard felnőtt mérettől eltér az ember. A problémát azonban nem ez okozza, hiszen a 80*200cm méret árában szinte bármelyik matrac elkészíthető 80*160-as méretben.

A problémát inkább a "milyen matracot?" okozza. Legyen egy egyszerűbb habmatrac, pl. Hard Comfort. Túl feszes. Legyen lágyabb, modjuk egy kis memory réteggel a 12+2? Én lebeszélném róla. Legyen egy kicsit profibb, ergonómiai zónákkal? Minek, hiszen a maximális matrac méretből adódó testmagasság majd nem engedi meg a zónák kihasználhatóságát (nem oda esnek a testszelvények.

A következő problémakör az árfekvés. Pár évről beszélünk (ilyen méret esetén), tehát minek vegyen az ember egy profibb matracot, amikor úgy is kinövi?

Magyarul. Érdemes válogatni a matracok között, a következő termékekből a 80*200cm méret árában -felár nélkül természetesen- megoldható a 80*160cm méret:

Hard Comfort (kislányom most ilyen matracon alszik, amíg nem lesz kész a matraca, ugye a suszter cipője...)
BodyLine Memory 12+2, 12+4 (memory matracot szerintem inkább később)
Signum Dual Medium

Megterveztem én egy "Junior" névre hallgató matracot, ami pont az átmenetet a csecsemőágy és a fprofi matrac között lenne hivatott képviselni: 6-6cm két különböző keménységű oldallal, levegőcsatornákkal, mosható huzattal és normális 20Ft alatti árfekvéssel. Sajna eddig még nem készült el, de nagyon rajta vagyok...

Üdvözlettel:

pálinkás László

Előzmény: Addika (#184)
(#185) Addika
2012-08-27 12:57:33

Tisztelt Pálinkás Úr!
Szeretnék Öntől segítséget kérni, mert viszonylag extra méretű gyermekmatracra lenne szükségem. Mindenhol csak a kókusszal kombináltat találom, és azt nem szeretnék. Találtam ugyan szivacsmatracot, de azt csak 25-30 kg-ig ajánlják.
160x80-as méretre lenne szükségem (kb.10-12 éves korig, ami biztosan több, mint 30 kg), közepes vagy inkább nagyobb keménységgel.
Többen javasolták, hogy vegyek felnőtt méretet, és itthon vágjam le, de ettől kicsit tartok, mivel a huzattal is bajlódhatok, és a szivacsvágás sem biztos, hogy túl jól sikerülne...
Előre is köszönöm válaszát!
Addika

(#184) Addika
2012-08-27 12:54:27

Tisztelt Pálinkás Úr!
Szeretnék Öntől segítséget kérni, mert viszonylag extra méretű gyermekmatracra lenne szükségem. Mindenhol csak a kókusszal kombináltat találom, és azt nem szeretnék. Találtam ugyan szivacsmatracot, de azt csak 25-30 kg-ig ajánlják.
160x80-as méretre lenne szükségem (kb.10-12 éves korig, ami biztosan több, mint 30 kg), közepes vagy inkább nagyobb keménységgel.
Többen javasolták, hogy vegyek felnőtt méretet, és itthon vágjam le, de ettől kicsit tartok, mivel a huzattal is bajlódhatok, és a szivacsvágás sem biztos, hogy túl jól sikerülne...
Előre is köszönöm válaszát!
Addika

(#183) MatracGruru
2012-08-27 06:20:57

Kedves Marcsi84,

egy üzlet áthelyezése mindig egy nagy dilemma, főként, hogy a Hegedűs Gyula utcai üzletünk volt az első. Viszont be kellett látni, hogy kinőttük. Az új üzletünkben viszont 35-40 féle matrac lesz majd kiállítva: RelaXx, Dunlopillo, Billerbeck, Best Dream, Swiss Dream, Hilding Anders, Swiss Tech -hogy csak a fontosabb márkákat említsem.

Új üzletünk a XIII. Kerület Lehel út33-Dózsa Gy. út 132 alatt lesz található és 2012. október 1-én nyitunk!

Az akciók természetesen nem maradnak el, ezen a hétvégén igérem, hogy kiteszünk magunkért:-) Memory és zsákrugós matracokból amúgy is hihetetlen választékunk lesz...

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Marcsi84 (#182)
(#182) Marcsi84
2012-08-26 18:59:35

Kedves matracguru!

Lehet már tudni, hogy hol lesz az új üzletük meg hogy mikor nyílik? Itt majd sokkal nagyobb választék lesz mint a Hegedűs Gyula utcában? Őszintén én jártam a Hegedűs üzletben, nagyon szép és korrekt csak hát a vátaszték nem volt túl nagy.

Lesz majd valami nyitási akció is? Elsősorban memory matracokra gondolok...

Marcsi

(#181) MatracGuru
2012-08-16 07:27:05

Kedves Fórumozók,

Kivételesen most nekem lenne egy-két kérdésem:

-elképzelhető, hogy írtam valakiről valami rosszat?

-netán az index fórumon megjelent bükk/mégbükkebb analógiám akasztott ki valakit?

-vagy annyira olcsón adunk valamilyen terméket, hogy az valakit felbosszantott?

-vagy zavar valakit, hogy szeptemberben új, óriási és gyönyörű üzletbe költözik a Hegedűs Gyula utcai üzletünk?

...vagy valakinek egyszerűen csak sok téglája volt, amit a Bulcsú utcai MatracGuru kiarakataihoz dobált.

Kedves Mindenki, talán kedves Dobáló!

Ez itt piacgazdaság, versenyszféra és kereskedelem, ahol Dobálónkon kívül sajnos még egyéb piaci szereplők is vannak. Ezt pl. a Domus sem tudta feldolgozni és nem a piac igazodott hozzá. A piac már csak ilyen fránya egy valami! Ez sajna ilyen és úgy néz ki, hogy ilyen is marad. 25 éve még nem ilyen volt, de az időgép még nem egészen áll készen, hogy mindenkit társadalmi/világszemléleti és kereskedelmi szintjére-helyére repítene vissza. Megvárjuk.

Az üveg drága. A biztosító fizeti és új, ragyogó üvegünk lesz. De ez akkor sem szép.

Ejnye-bejnye!

Üdvözlettel:

Pálinkás László

(#180) MatracGru
2012-08-15 07:50:35

Kedves Dióka,

tekintettel, hogy így fix deszka bordázat van az ágyban és figyelembe véve a testsúlyt, szerintem érdemes csak rugós matracokban gondolkodni, azon belül is lehetőség szerint zsákrugós matracban. A nem kemény-nem puha kérdés testsúly függő, mivel ha egy adott matracra 70km-mal ráfeküdve keménynek érezzük, ugyanaz a matrac 100kg fölött már elképzelhető, hogy jó vagy esetleg már túl puha is.

Kérdés, hogy mennyire sürgős a matrac beszerzése, mivel a 3-4 héten belül egy új 5 termékből álló zsákrugós szortiment forgalmazását kezdjük meg, ahol a nagy multú svéd Hilding Anders (a világ egyik legnagyobb matracgyártója) matracaiból mindenki kedvére válogathat bőven az elfogadható árkategóriában.

Amennyiben ennél sürgősebb a beszerzés, úgy érdemes lenne talán a Billerbeck Bahama Noova matracát kipróbálni: vastag, a megadott súlynak megfelelő, zsákrugós matrac 10 év garanciával és emberi árban: 74 900/90*200cm

http://www.matracguru.hu/termek/billerbeck_bahama_nova_matrac

Üdvözlettel:

pálinkás László

Előzmény: Dióka (#179)
(#179) Dióka
2012-08-14 10:53:42

Kedves Pálinkás Úr!
Köszönöm megtisztelő válaszát.Segítsen nekem egy megfelelő matrac kiválasztásában.115 kg-os egyénnek kellene, az ágyrácsot kivetette és bedeszkáztatta az ágyat fixre.
Se túl kemény se túl puha ne legyen az a kérése.
Ön szerint melyik lenne a legkedvezőbb megoldás?

Üdv: Dióka

(#178) Dióka
2012-08-14 09:13:55

Kedves Pálinkás Úr!
Köszönöm megtisztelő válaszát.Segítsen nekem egy megfelelő matrac kiválasztásában.115 kg-os egyénnek kellene, az ágyrácsot kivetette és bedeszkáztatta az ágyat fixre.
Se túl kemény se túl puha ne legyen az a kérése.
Ön szerint melyik lenne a legkedvezőbb megoldás?

Üdv: Dióka

Matrac fórum betekintő ablak

2023-09-20 07:12:37

Kedves Zoltán, pillangó nyitású ágyat még nem alakítottam át soha, így sajnos ebben ninc...

Bejegyzések száma: 3640