Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#194) MatracGuru
2012-09-10 07:02:27

Kedves Zsuzsa,

természetesen, mint ahogyan erre már számtalan élda volt, hogy a szállítási költség átvállalásával is szeretnénk támogatni a nem budapesti Vásárlóinkat.

A termék egyébként a matracguru.hu vagy a biohome.hu oldalak webshop-jában is megrendelhetők.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Zsuzsa (#193)
(#193) Zsuzsa
2012-09-09 14:01:03

Szép napot!

Érdeklődnék, hogy ha megrendelném ezt a matracot 180x200-as méretben, Tatabányára átvállalnák-e a költséget?
Köszönöm!

Előzmény: MatracGuru (#95)
(#192) MatracGuru
2012-09-07 09:08:14

Kedves Marcsi,

terveink szerint a Hegedűs Gyula üzletet 2012.09.15-én szombaton 14h-kor zárjuk. Az új üzlet a Dózsa Gy.-Lehel út sarkán 2012.10.03-án szombaton nyit. A nyitás a tervek szerint SZOMBAT-VASÁRNAP és ahogyan ez már megszokott, meghívjuk ismét a gyártók képviselőit és akciókkal egybekötve csinálunk egy szakmai megnyitót.

Az akciók részletei még nem álltak össze, biztos, hogy lesz benne memory és hideghab matrac, bükk ágykeret és igazán olcsó beépített ágyneműtartós fenyő franciaágy.

Meg persze meglepetés...

Szerintem érdemes egy kicsit várni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Marekcsi (#191)
(#191) Marekcsi
2012-09-07 05:52:25

Kedves matracguru,

szeretném kérdezni -lehet, hogy volt már szóba- hogy mikor nyílik a nagy matracguru üzletük a Dózsa György úton és hogy milyen nyitási akciók lesznek, esetleg érdemes e várni addig a matracvásárlással?

Köszönettel:

Marcsi

(#190) MatracGuru
2012-09-02 22:33:20

Tisztelt GPéter,

mindenek előtt esetleg érdemes azon elgondolkodni, hogy a mostani ággyal mi lehet a baj. Amennyiben ez egy kárpitos ágy és habmatrac van benne, úgy feltételezhető, hogy nem fog majd ca. 10 évet kibírni. Ha meg nem bír majd ki 10 évet és közben beruházunk különböző fedőmatracokba, amik azért majdnem egy normális matrac árában vannak, akkor lehet, hogy érdemes valami más, hosszabb távú megoldáson elgondolkozni.

A beépített ágyneműtartós kárpitos ágyak átalakítására kidolgoztam egy remek módszert, rengeteg ágyat alakítottunk úgy át a múltban, hogy onnantól bármilyen matraccal, szinte bármeddig használható maga az ágykeret és annak szerkezete.

Első lépcsőben szerintem jussunk ezen a kérdésen keresztül.

Üdvözlettel,

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: gpeter (#189)
(#189) gpeter
2012-09-02 14:17:49

Tisztelt matracGuru!

160x200-as kemény-középkemény viszonylag új franciaágyunkra szeretnék egy 6cm-es memóriahabos fedőmatracot!
Néztem másik oldalon egy Korall matracot 40 ezerért, valamint az itteni oldalon található Relaxx matracot.
Milyen különbség van a 2 matrac között? Mennyivel jobb a Relaxx, megéri-e az árát?

A fedőmatrac jó választás erre az ágyra? Egy rugó nélküli, az ággyal egybeépített matracról van szó!

Köszönöm!

(#188) matracguru
2012-09-02 08:11:56

Kedves Addika,

a Junior matrac projekt elindult és pillanatnyilag ott tart, hogy meg van tervezve a Junior Vital matracmag, ami az ergonómiai alapot adja majd.

A matracmag maggeometriája egy ideiglenes oldalon az alábbi címen található:

http://www.matracguru.hu/termek/junior_vital_gyerekmatrac_3-13

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Addika (#187)
(#187) Addika
2012-08-30 06:42:38

Nagyon köszönöm részletes válaszát! A 20eFt alatti ár valóban nagyon kellemesen hangzik, mint ahogy a mosható huzat és két különböző keménységű oldal, hiszen egy ekkora gyerek már meg tudja mondani, mi a kényelmesebb neki. Szerintem, ha elkészülne egy ilyen matrac, betöltene vele egy piaci rést.
Köszönettel! smiley

(#186) MatracGuru
2012-08-28 20:38:57

Kedves Addika,

a gyerekmatrac sajnos egy nagyon problémás dolog, főként, ha a standard felnőtt mérettől eltér az ember. A problémát azonban nem ez okozza, hiszen a 80*200cm méret árában szinte bármelyik matrac elkészíthető 80*160-as méretben.

A problémát inkább a "milyen matracot?" okozza. Legyen egy egyszerűbb habmatrac, pl. Hard Comfort. Túl feszes. Legyen lágyabb, modjuk egy kis memory réteggel a 12+2? Én lebeszélném róla. Legyen egy kicsit profibb, ergonómiai zónákkal? Minek, hiszen a maximális matrac méretből adódó testmagasság majd nem engedi meg a zónák kihasználhatóságát (nem oda esnek a testszelvények.

A következő problémakör az árfekvés. Pár évről beszélünk (ilyen méret esetén), tehát minek vegyen az ember egy profibb matracot, amikor úgy is kinövi?

Magyarul. Érdemes válogatni a matracok között, a következő termékekből a 80*200cm méret árában -felár nélkül természetesen- megoldható a 80*160cm méret:

Hard Comfort (kislányom most ilyen matracon alszik, amíg nem lesz kész a matraca, ugye a suszter cipője...)
BodyLine Memory 12+2, 12+4 (memory matracot szerintem inkább később)
Signum Dual Medium

Megterveztem én egy "Junior" névre hallgató matracot, ami pont az átmenetet a csecsemőágy és a fprofi matrac között lenne hivatott képviselni: 6-6cm két különböző keménységű oldallal, levegőcsatornákkal, mosható huzattal és normális 20Ft alatti árfekvéssel. Sajna eddig még nem készült el, de nagyon rajta vagyok...

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Addika (#184)
(#185) Addika
2012-08-27 12:57:33

Tisztelt Pálinkás Úr!
Szeretnék Öntől segítséget kérni, mert viszonylag extra méretű gyermekmatracra lenne szükségem. Mindenhol csak a kókusszal kombináltat találom, és azt nem szeretnék. Találtam ugyan szivacsmatracot, de azt csak 25-30 kg-ig ajánlják.
160x80-as méretre lenne szükségem (kb.10-12 éves korig, ami biztosan több, mint 30 kg), közepes vagy inkább nagyobb keménységgel.
Többen javasolták, hogy vegyek felnőtt méretet, és itthon vágjam le, de ettől kicsit tartok, mivel a huzattal is bajlódhatok, és a szivacsvágás sem biztos, hogy túl jól sikerülne...
Előre is köszönöm válaszát!
Addika

(#184) Addika
2012-08-27 12:54:27

Tisztelt Pálinkás Úr!
Szeretnék Öntől segítséget kérni, mert viszonylag extra méretű gyermekmatracra lenne szükségem. Mindenhol csak a kókusszal kombináltat találom, és azt nem szeretnék. Találtam ugyan szivacsmatracot, de azt csak 25-30 kg-ig ajánlják.
160x80-as méretre lenne szükségem (kb.10-12 éves korig, ami biztosan több, mint 30 kg), közepes vagy inkább nagyobb keménységgel.
Többen javasolták, hogy vegyek felnőtt méretet, és itthon vágjam le, de ettől kicsit tartok, mivel a huzattal is bajlódhatok, és a szivacsvágás sem biztos, hogy túl jól sikerülne...
Előre is köszönöm válaszát!
Addika

(#183) MatracGruru
2012-08-27 06:20:57

Kedves Marcsi84,

egy üzlet áthelyezése mindig egy nagy dilemma, főként, hogy a Hegedűs Gyula utcai üzletünk volt az első. Viszont be kellett látni, hogy kinőttük. Az új üzletünkben viszont 35-40 féle matrac lesz majd kiállítva: RelaXx, Dunlopillo, Billerbeck, Best Dream, Swiss Dream, Hilding Anders, Swiss Tech -hogy csak a fontosabb márkákat említsem.

Új üzletünk a XIII. Kerület Lehel út33-Dózsa Gy. út 132 alatt lesz található és 2012. október 1-én nyitunk!

Az akciók természetesen nem maradnak el, ezen a hétvégén igérem, hogy kiteszünk magunkért:-) Memory és zsákrugós matracokból amúgy is hihetetlen választékunk lesz...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Marcsi84 (#182)
(#182) Marcsi84
2012-08-26 18:59:35

Kedves matracguru!

Lehet már tudni, hogy hol lesz az új üzletük meg hogy mikor nyílik? Itt majd sokkal nagyobb választék lesz mint a Hegedűs Gyula utcában? Őszintén én jártam a Hegedűs üzletben, nagyon szép és korrekt csak hát a vátaszték nem volt túl nagy.

Lesz majd valami nyitási akció is? Elsősorban memory matracokra gondolok...

Marcsi

(#181) MatracGuru
2012-08-16 07:27:05

Kedves Fórumozók,


Kivételesen most nekem lenne egy-két kérdésem:

-elképzelhető, hogy írtam valakiről valami rosszat?

-netán az index fórumon megjelent bükk/mégbükkebb analógiám akasztott ki valakit?

-vagy annyira olcsón adunk valamilyen terméket, hogy az valakit felbosszantott?

-vagy zavar valakit, hogy szeptemberben új, óriási és gyönyörű üzletbe költözik a Hegedűs Gyula utcai üzletünk?

...vagy valakinek egyszerűen csak sok téglája volt, amit a Bulcsú utcai MatracGuru kiarakataihoz dobált.

Kedves Mindenki, talán kedves Dobáló!

Ez itt piacgazdaság, versenyszféra és kereskedelem, ahol Dobálónkon kívül sajnos még egyéb piaci szereplők is vannak. Ezt pl. a Domus sem tudta feldolgozni és nem a piac igazodott hozzá. A piac már csak ilyen fránya egy valami! Ez sajna ilyen és úgy néz ki, hogy ilyen is marad. 25 éve még nem ilyen volt, de az időgép még nem egészen áll készen, hogy mindenkit társadalmi/világszemléleti és kereskedelmi szintjére-helyére repítene vissza. Megvárjuk.

Az üveg drága. A biztosító fizeti és új, ragyogó üvegünk lesz. De ez akkor sem szép.

Ejnye-bejnye!


Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#180) MatracGru
2012-08-15 07:50:35

Kedves Dióka,

tekintettel, hogy így fix deszka bordázat van az ágyban és figyelembe véve a testsúlyt, szerintem érdemes csak rugós matracokban gondolkodni, azon belül is lehetőség szerint zsákrugós matracban. A nem kemény-nem puha kérdés testsúly függő, mivel ha egy adott matracra 70km-mal ráfeküdve keménynek érezzük, ugyanaz a matrac 100kg fölött már elképzelhető, hogy jó vagy esetleg már túl puha is.

Kérdés, hogy mennyire sürgős a matrac beszerzése, mivel a 3-4 héten belül egy új 5 termékből álló zsákrugós szortiment forgalmazását kezdjük meg, ahol a nagy multú svéd Hilding Anders (a világ egyik legnagyobb matracgyártója) matracaiból mindenki kedvére válogathat bőven az elfogadható árkategóriában.

Amennyiben ennél sürgősebb a beszerzés, úgy érdemes lenne talán a Billerbeck Bahama Noova matracát kipróbálni: vastag, a megadott súlynak megfelelő, zsákrugós matrac 10 év garanciával és emberi árban: 74 900/90*200cm

http://www.matracguru.hu/termek/billerbeck_bahama_nova_matrac

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Dióka (#179)
(#179) Dióka
2012-08-14 10:53:42

Kedves Pálinkás Úr!
Köszönöm megtisztelő válaszát.Segítsen nekem egy megfelelő matrac kiválasztásában.115 kg-os egyénnek kellene, az ágyrácsot kivetette és bedeszkáztatta az ágyat fixre.
Se túl kemény se túl puha ne legyen az a kérése.
Ön szerint melyik lenne a legkedvezőbb megoldás?

Üdv: Dióka

(#178) Dióka
2012-08-14 09:13:55

Kedves Pálinkás Úr!
Köszönöm megtisztelő válaszát.Segítsen nekem egy megfelelő matrac kiválasztásában.115 kg-os egyénnek kellene, az ágyrácsot kivetette és bedeszkáztatta az ágyat fixre.
Se túl kemény se túl puha ne legyen az a kérése.
Ön szerint melyik lenne a legkedvezőbb megoldás?

Üdv: Dióka

(#177) MatracGuru
2012-08-13 21:54:43

Kedves Kiss Gergely,

ez a statikus mozgás inkább a bonell rendszerekre jellemző, a szákrugók azért valamelyest függetlenül elmozognak egymástól, tehát a farugók normál elmozgása nem fog minőségromlást eredményezni -igaz, hozzá sem tesz majd a komforthoz szinte semmit, a deréktáji keménységállítás meg csupán illúzió értékkel bír majd...

Ettől függetlenül meggyőződésem, hogy egy jó terméket választott:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#176) MatracGuru
2012-08-13 21:50:14

Kedves András,

sajnálatos, hogy a textilkressz kimaradt a termékből, normál esetben ez nem fordulhat elő. A párnahuzatok 40C° mosási hőmérsékleten kiválóan moshatók, centrifugázhatók, szárítógépen nem javasolják.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac Fórum és online tanácsadás

Előzmény: András (#173)
(#175) Kiss Gergely
2012-08-13 17:28:03

Kedves Pálinkás Úr,

Köszönöm a válaszát. Végül farugós ágyrácsot vettem (kényszerből, mivel az ágy kicsomagolása után döbbentem rá, hogy csak keresztmerevítők vannak az ágyban nincs a szélen és a végén a szokásos "padka", ahova a sima ágydeszka letehető lenne, így csak keretest vehettem, ami meg farugós van csak...). 26 lécest, ahogyan a dunlopillo honlapján az ajánlás szól.
Én is úgy "okoskodtam" ahogyan Ön levezette, vagyis egy vízszintes felületen fejtenék ki a rugók leginkább a hatásukat, azonban összezavarodtam. MÉg a dunlopillo forgalmazóját is felkerestem, ők azt mondták, hogy a farugósat ajánlják.

Újabb kérdésem az lenne, hogy 1. Ön szerint baj-e, hogy a 26 farugós ágyrácsot tettem alá? úgy értem károsítja-e a matracot esetleg? 2. mivel ez egy domború alátámasztás, ez lehet hogy tönkreteszi?
elég drága volt a matrac, és nyilván nem szeretném, ha tönkremenne, vagy csak fél hatásfokkal használnám...

köszönöm a segítségét!

Üdv

Kiss Gergely

(#174) András
2012-08-13 11:39:54

Bocsánat az ár lemeradt 12900 Ft.

(#173) András
2012-08-13 11:37:53

Tisztelt Pálinkás úr!

Vettem az egyik üzletükbe egy memory párnát a számlán csak annyi szerepel "Memory Szappan párna nagy". Sajnos nincs a huzatában mosási utasítás. A párna huzatán csak egy felirat szerepel "Touch of Silver"., mérete 70x 45 cm. cca . Azt szeretném kérdeni, hogy hány fokon lehet a huzatot mosni?

Köszönettel!!!

(#172) MatracGuru
2012-08-12 08:58:46

Kedves Lina31,

köszönöm a bizalmat. A tapasztalat az, hogy valóban senki sem fogja tudni Önnek megmondani, hogy melyik matrac lesz a megfelelő. Volt hasonló problémával bíró Vásárlónk, akinél lehet, hogy szerencsénk volt, de (több millió Forint elköltése után: Hästens, Schlaraffia, Tempur!) után sikerült egy olyan matracot találnunk, ami maradéktalanul kényelémes lett.

A következő hetek az össze-visszaságban fognak telni, a Hegedűs Gyula utcai üzletet szeptemberben költöztetjük egy jelentősen nagyobb és nívbósabb üzletbe a Lehel út 33 - Dózsa György 132 üzlethelységbe. Jelenleg ennek felújítása és előkészülete folyik, így egy kicsit sűrűek lesznek a napok.

A legegyszerűbb lenne, ha email-ben megküldené nekem az alérhetőségét, utána telefonon könnyebben tudnánk egyeztetni:

palinkas@biohome.hu

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Lina31 (#166)
(#171) matracguru
2012-08-11 21:29:33

Kedves Dunlopillo Body&Weight matrac után érdeklődő!

Sajnálatosan véletlenül kitöröltem a hozzászólását, de kérdését tömören megismételve:

Dunlopillo zsákrugós matrac alá mehet-e fix ágydeszka?

A Dunlopillo nem egy rugós matrac gyártó vállalat. Ő inkább a habokban erős: régen a latex, később Aerial, Aerial Senso, stb. A rugós szortiment egy kényszer, viszont jó minőségben teszi ezt...

Így a rugalmas ágyrács ajánlás csak a habmatracokra érvényes inkább (persze ez csak az én ajánlásom, a Dunlopillo új garanciajegyében ez már nem kitétel)

Szerintem a rugó továbbra is egy statikus szerkezet (zsákrugó-bonellrugó) és egy vízszintes alapon támaszkodva függőlegesen fejti ki leginkább hatását.

Kivételt képeznek ez alól a rendszerek, ahol különböző típusú rugók dolgoznak egymás fölött (boxspring)

Mgyarul: nyugodtan teheti fix deszka bordára:

-a matracnak nem árt
-élettartamot nem befolyásolja (mint haboknál)
-garancia nem zárja ki

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#170) matracguru
2012-08-11 21:20:58

Kedves Robert,

örülök, hogy lett még egy elégedett vásárlónk:-)

A memory/nem memory kérdés gyerekek esetében egy kicsit megosztja a szakmát. Többnyire mindenki javasolja. Én viszont nem annyira. A memory alapanyagnak vannak hátrányai, felnőttek esetében a plusz komfort nyújtotta élvezet magasan meghaladhatja az esetleges hátrányokat.

A gyerekek viszont nem komformisták (még). Sőt! Egy kicsit továbbmenve aszt látjuk/tapasztaljuk, hogy a gyerekek sokkal többrétűen használják a matracot: alvás, olvasás, játszás, ugrálás, (később) facebook, sms, stb... Erre a memory szerintem nem alkalmas: kényelmetlen ülni, nehézkesebb a mozgás és a többi standard hátrány is felléphet.

Nem szentírás, csak ajánlás: nemen a 4 gyerek közül egyik sem alszik memory matracon. Ettől persze sok gyerek még igen.

Gyerekek esetében én hideghab párti vagyok. Jól szellőzik, később formakövető is (5-7 zóna csak bizonyos testmagasság fölött érvényesül) Amennyiben a pénztárca engedi valamilyen kétoldalas matrac akár egy jó megoldás lehet, így a lágyabbik oldallal kezdve a növekező testsúly után a matrac a keményebbik oldalára fordítható (Signum Dual Medium/Hard)

Gyerekmatracokról bővebb infó itt: http://alvaskultura.blogspot.hu/2012/02/milyen-egy-jo-gyerekmatrac.html

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Robert (#162)
(#168) MatracGuru
2012-08-11 21:06:58

Kedves Sunshine,

Öntől is elnézést a késedelmes válaszért, remélem még aktuális a kérdés.

A SenZone Memory matrac két keménységben kapható: Medium/Hard. Itt nem ajálnható egyik sem, egyszerűen amelyik kényelmesebb. Tapasztalatok azt mutatják, hogy jellemzően a hölgyek szívesebben választják a kicsit lágyabb medium verziór, a férfiak inkább a keményebb matracokat kedvelve többnyire a Hard típusnál maradnak.

20cm összmagasságú matracok nyugodtan mehetnek a fix deszka bordázatra, rugalmas ágyrács ilyen magasságú matracoknál már nem játszik ergonómiai szerepet egyszerűen csak funkcióval tölthetők meg: fejemelés, fej-lábemelés, motoros verzió; továbbá hosszíbbíthatják a matrac élettartamát, mivel hogy a dinamikus mozgások egy részét (forgolódás, leülés, stb) elnyelik.

Bővebb infó: http://www.matracguru.hu/tanacsok/milyen_agyracsot

A RelaXx SenZone Memory Medium és Hard típusai egy franciaágy méretű matracban is integrálhatók, bővebben itt: http://alvaskultura.blogspot.hu/2012/05/ralaxx-matracok-es-megoldasok.html

Amennyiben az ember egy olyan helyen választ ágyat, ahol a gyártó fő prifilja a rugós matrac, ott lehet, hogy majd nem kell csodálkozni, hogy ha a rugós matracok felé hajlik az összes érv:-)

Szerencsés választást kívánok!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Sunshine (#161)
(#167) MatracGuru
2012-08-11 20:56:33

Kedves Dióka,

bocsánat a késedelmes válaszért, becsúszott 2 hét szabadság közben...

A 2+12 matracok (független minden gyártói ajánlástól) szerintem olyan 70-80 kg környékéig terhelhetők. Természetesen sok hasonló matrac esetében vállalnak nagyobb súlyhatárt is, ez azonban szerintem ésszerűtlen és értelmetlenül félre vezet.

A nagyobb súlyhatár elviselése érdekében egy min. 26-28 keresztléccel ellátott farugós ágyrács sokat segít, ennél a vastagságnál olyan 10-15%-kal feltolhatja a súlyhatárt és jelentősen meghosszabbíthatja a matrac élettartamát.

A matrac egyéként feszesnek mondható, a 2cm memory réteg ad egy kis felületi puhaságot/komfortot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Dioka (#159)
(#166) Lina31
2012-08-11 22:21:03

Tisztelt Pálinkás Úr,

Nagyon szépen kérem Önt, h segítsen. Hosszú évek óta nem nem aludtam ki igazán magam. Rengeteg ágyat, matracot próbáltam már..időt, pénzt és utánajárást nem sajnálva. Állandó hát, váll és nyaki fájdalmakkal kellek reggelente és úgy érzem magam mint akin áthajtott egy tank- Olvasva cikkeit, úgy érzem végre egy szakember segíthet nekem a jó fekhely kiválasztásában.Szeretném megkérdezni, h Ön melyik üzletükben dolgozik, hol tudnék Önnel személyesen konzultálni? Válaszát megköszönve, Tisztelettel,

(#165) Kiss Gergely
2012-08-11 22:21:03

Tisztelt Pálinkás Úr,

Van egy Dunlopillo Body Weight Classic 160 cm-es táskarugós matracom. Eddig nem volt pénzem ágyra, így pár hónapig a földön fekve használtam, de mostmár van ágyam is, és szeretnék venni hozzá ágyrácsot is. Azt írja a blogján, hogy a dunlopillo matrac alá fix ágybordát tilos tenni, ugyanakkor azt is hogy rugós matrac alá nem ajánlott a farugós ágyrács. most akkor ezt nem nagyon tudom hova tenni, hogy milyet is kellene a rugós dunlopillo matracom alá tenni.
az egyik üzletben azt is mondták, hogy az is fontos szempont, hogy a domború felületű ágyrács lehet hogy nem ajánlott a matrac alá, és elveszhet a garancia.
nyilván anyagi okokból egy sima ágybordát választanék legszívesebben, hiszen a rugalmasságot a rugók fogják nyújtani a matracon, nem az alátámasztás.

tud ebben segíteni?

(#162) Robert
2012-07-31 16:42:46

Két éve vásároltunk öntől egy Relax memory-s matracot amivel nagyon elégedettek vagyunk,ezúton is köszönjük!
Fiam lassan két éves és szeretnénk a számára is vásárolni amit kb 10 éves koráig használna.
Melyik márkát,típust ajánlaná?Akár több lehetőség is érdekel,hideghab,memory??

Előre is köszönöm!


Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-22 11:33:15

Rég jártam a fórumon, azóta talán szó esett a VISCOCOOL anyagú fedőmatracokról: most nincs ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3627