Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#218) HJocó
2012-09-16 14:12:09

T. László!

A Biohome oldalukon láttam, hogy az matracok outlet módon szállítási hibás , kiállítási darab stb. akciósak. Rákattintottam, és olyan matracok is akciósak, amik ezen az oldalon is. Ugye nem csak ezért akciósak? Honnan tudom, hogy a megrendelt darab nem kiállítási darab lesz?

(#217) Zsuzsa
2012-09-16 13:41:17

Kedves László!

Ma rendelem meg a matracot Önöktől, mert most 2 napig nem volt rá módom.
Annyi kérdésem lenne (szerencsére előttem Tamás már kérdezett:-) ) hogy a Relaxx memória habos matracra melyik matracvédő jobb a holofill szálas vagy a sima másik fajta Naturtex? mindkét matracra szeretnék egy védőt is venni. Így talán nem fülled majd be a matrac, ami miatt ezt a memóriás hátrányos lehetne. A két gyermek mellé mindenképp szerencsés lehet a matracvédő is. Mint irtam, asztmásak, ezért iskérdezem melyik jobb, vagy nincs nagy különbség?

(#216) MatracGuru
2012-09-16 05:10:59

Kedves Tamás,

szerintem a Tencel huzat nem ellenkezik a memory réteggel. Hőmegtartó képessége nem jó, így "Átereszti a meleget" -hasonlóan a 100% pamut borítású és PE szállal töltött matracvédőhöz.

Magyarul: a memory alap tulajdonságait nem befolyásolja. Kihatással lehetne pl. egy gyapjú réteg (pl. egy gyapjú derékalj) tekintettel, hogy jó hőmegtartó képességgel rendelkezik és azt igyekszik raktározni is -tehát szigetel.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: R. Tamás (#215)
(#215) R. Tamás
2012-09-15 20:59:28

Kedves László, látom épp itt van:-) Az sem gond, ha a Tencel alatt esetleg memória hab van? Még nem döntöttünk a matrac mellett igazából, de a memóriás mellett van a több érv.

(#214) MatracGuru
2012-09-15 20:25:55

Kedves Tamás,

a Tencel valódi előnye a cellulóz alapú textílipari szálakban rejlik: gyors nedvességelvezetés, gyors párologtatás, alacsony relatív páratartalom a huzatban. Viszont senki nem mossa ki az első 3-5 évben. Ez statisztika és ahogyan azt Churchill is mondta. csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam:-)

A matracvédők létjogosultsága egy kiváló funkcionális teytíliából készült huzat fölött a gyakoribb mosásból ereső aktuális higiénia fenntartásában rejlik.

Nem gátol, nem akadályoz; sokkal inkább segítségünkre lehet.

Az ember sokkal könnyebben, gyakrabban és egyszerűbben mos ki egy négy sarkán gumis és egy mozdulattal levekető matracvédőt, mint egy szétcipzárazható matrachuzatot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: R. Tamás (#212)
(#213) R. Tamás
2012-09-15 09:10:57

Elnézést, rosszul írtam, Naturtex a matracvédő neve, itt néztük ki ezt is az oldalon.

(#212) R. Tamás
2012-09-15 09:08:37

Tisztelt László!

Memóriahabos+hideghabos matracot készülök venni. Tencel hutatosat. Érdemes rá plussz matracvédőt vennünk? Feleségem szerint igen, én aggódom, akkor a Tencel előnyei nem jelentkeznek úgy. Viszont a nedvességet magába szívná, és nem a huzatban nyelődne el. A Novotex-et nézte ki a feleségem.
Szép napot!

Tamás

(#211) Zsuzsa
2012-09-13 20:27:17

Kedves László!

Ismét köszönöm válaszát:-) Én ennek csak örülök, hogy nem szeretne rábeszélni semmire, hanem őszintén rávilágít dolgokra, ami nekünk, akik nem értünk a matracokhoz nem jut eszünkbe. Olvastam, hogy a Relaxx matracban légáteresztő illesztés van, így remélem nem fog befülledni, majd igyekszem szellőztetni és napközben szabadon hagyni sokszor.A gyermekek csak ne izzadnak annyit, és mi sem vagyunk igazán izzadósak.
Ezt a matracot nem tudtam kipróbálni, itt nem forgalmazzák. Remélem így is be fog válni. Majd tájékoztatom róla:-)
Szép estét!
Üdvözlettel: Zsuzsa

(#210) MatracGuru
2012-09-13 19:28:32

Kedves Zsuzsa,

ami fontos: sem le, sem pedig rábeszélni nem szeretek semmit senkire. A matracokat próbálni kell és megérezni.

Online rendelés esetén a megjegyzés rovatban tud információkat közölni, nyugodtan hivatkozzon a fórumon történt levelezésünkre.

Üdvözlettel:

pálinkás László

matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Zsuzsa (#209)
(#209) Zsuzsa
2012-09-13 18:28:12

Kedves László!

Köszönöm szépen válaszait:-) Gondolom látja, hogy kicsit el vagyok veszve a sok információ áradatban, és az ön fórumait már teljesen elolvastam:-)
Így egyre inkább a Relaxx matrac felé hajlok.
Ami miatt a memory-t választottam, anyukámnak van fedő matraca, és nagyon kényelmes, gyerekek szeretik. ( Ez egy dormeo fedőmatrac) Nekem meg volt egy nagy térdműtétem, teljes protézis van a lábamban. Így a kényelem nagyon fontos nekem, és gyermekeimnek is.
Ezt a bambusz huhatos matracot kipróbáltuk itt egy üzletben, tetszett. Viszont amit írt a Tencellről és az Ön által fejlesztett matracról, meggyőzött. Lakásunk hajlamos a penészesedésre sajnos, így a szellőzés is nagyon fontos. Ha ez a huzat ilyen jó tulajdonságokkal bír, inkább azt fogom választani. Rengeteget szellőztetünk, de 4. emelet, penészesedik sajnos:-( Talán idén már nem fog a szigetelés miatt amit idén csináltak.
Megrendelésnél hol jelezzem a kiszállítással kapcsolatos kérésemet? Holnap megrendelem a matracot.

(#208) matracguru
2012-09-13 17:22:46

Kedves Zsuzsa,

Memory Bamboo vs. RelaXx Memmory Classic.

A matracmagot nehéz összehasonlítani, mivel az olasz matracokról nagyon kevés belső infó van, de kétségtelenül hasonló minőség lehet.

Ami érdekesebb, az a huzat, ami majd antiallergénné teszi/teheti a matrachuzatot. Van egy sor huzat, aminek szerintem sokkal nagyobb a történet-értéke, mint a tudása:

-aloe vera
-bamboo

Ezek valljuk be, az olcsóbb szövetkategóriába tartoznak.

A Tencel egy osztrák fejlesztés, cellulóz alapú, kiváló nedvesség-szabályozással, olyannyira, hogy még a minőségéről híres német Dunlopillo is ennek elődjét, a Lyocellt használja egy sor modelljéhez.

Viszont: szellőztetni, szellőztetni, szellőztetni!!!

Info: http://alvaskultura.blogspot.hu/2012/06/moshato-matrachuzat.html

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Zsuzsa (#201)
(#207) matracguru
2012-09-13 17:06:27

Kedves Kata,

természetesen a RelaXx termékek minőségi alapanyagokból készülnek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kata (#200)
(#206) matracguru
2012-09-13 17:04:30

Kedves Zsuzsa,

én nem állítottam, hogy nem jó, azt sem, hogy káros. Egész egyszerűen én csak értelmetlennek, és a memory kedvezőtlen tulajdonságainak köszönhetően hátrányosnak gondolom.

Tehát a véleményem inkább csak egy javaslat, egy tanács, semmint elrettentés:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Zsuzsa (#204)
(#205) matracguru
2012-09-13 17:00:17

Kedves Zsuzsa,

természetesen lehet, de semmi értelme, hiszen a 197cm az gyakorlatilag a 200cm hossz, ezen a hosszon a 3cm elvész, belesimul az ágykeretbe.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Zsuzsa (#203)
(#204) Zsuzsa
2012-09-13 16:43:57

Kedves László!

Még az a kérdés merült fel bennem,hogy miért nem ajánlja a memory matracot gyermeknek? Van valami káros hatása? Esetleg az alapanyagának? Nem találtam róla semmit, hogy gyermekeknek ne lenne jó stb.

(#203) Zsuzsa
2012-09-13 13:40:47

Kedves László, elnézést, hogy ennyiszer zaklatom. Párom most mondja, kérdezzem, meg, hogy lehet-e olyan a Levi matraca, hogy 80x187? ilyen méretet is lehet kérni?

(#201) Zsuzsa
2012-09-13 12:57:00

Kedves László!

Köszönöm a lehetőséget, most már biztos, hogy Önöktől fogom a matracomat megrendelni:-)
2 matracra lenne akkor szükségem, az említett 80X190 méretben a kisfiamnak, és 180x200 méretben magunk és kislányunk részére, aki ugye köztünk alszik még.
Már csak egy kérdésem lenne.
Most találtam a Best Dream Memory Bamboo matracot is itt az oldalon, vagyis inkább most tetszett meg igazán. A másik ugye, amit eredetileg néztem, az a RelaXx Memory Classic 12+4 matrac volt. Kérem önt, mondja el nekem az érveket és ellenérveket, hogy segítsen választani a két matrac között. Nekem gyermekeim egészsége, kényelme a legfontosabb, így az alapanyagok közötti minőségbeli eltérések érdekelnének és a matrac huzata közötti különbség érdekelne inkább, hogy melyiket venné meg Ön a helyemben a gyermekeinek. Asztmásak, allergiásak.
Még az iránt érdeklődnék, hogy az ingyenes kiszállítás iránti igényemet hol jelezzem?
Köszönöm szépen előre is a válaszát, segítségét!
Zsuzsa

(#200) Kata
2012-09-13 08:18:43

Kedves László! Köszönöm gyors válaszát!
Elálltam a rottex vásárlásától. Pur hab az alja, és én minőségi hideghabot szeretnék. az Önök által forgalmazott Relaxx memory mellett döntöttem. Ebben minőségi hideghab van, ugye?
Köszönöm válaszát, szép napot!

(#199) MatracGuru
2012-09-12 20:26:27

Kedves Kata,

törvényi szabályozás hiányában ma Magyarországon bármi lehet hideghab. A habok minőségének egyik mutatója valóban a sűrűség, viszont az anyagösszetételek változtatásával alacsonyabb habsűrűség mellett is elérhetők minőségi matracok.

Ma Magyarországon szendvics rendszerű matracokban (rétegezett) olyan 28kg/m3 fajsúlytól érdemes indulni.

A habok osztályozva vannak, és egy ilyen osztály kapta nyugaton a Kaltscham=hideghab nevet. Egyébként a technológiát illetően -a latexet kivéve- minden hab hideghab, még a memory is...

A Rottexről nem szeretnék nyilatkozni. Bárki mást kérdez a Rottex jelenlegi állapotáról, garanciális ügyintézéséről és szállításii határidejéről -szerintem kimerítő választ fog kapni a kialakult helyzetet illetően.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kata (#197)
(#198) MatracGuru
2012-09-12 19:49:34

Kedves Kata,

törvényi szabályozás hiányában ma Magyarországon bármi lehet hideghab. A habok minőségének egyik mutatója valóban a sűrűség, viszont az anyagösszetételek változtatásával alacsonyabb habsűrűség mellett is elérhetők minőségi matracok.

Ma Magyarországon szendvics rendszerű matracokban (rétegezett) olyan 28kg/m3 fajsúlytól érdemes indulni.

A habok osztályozva vannak, és egy ilyen osztály kapta nyugaton a Kaltscham=hideghab nevet. Egyébként a technológiát illetően -a latexet kivéve- minden hab hideghab, még a memory is...

A Rottexről nem szeretnék nyilatkozni. Bárki mást kérdez a Rottex jelenlegi állapotáról, garanciális ügyintézéséről és szállításii határidejéről -szerintem kimerítő választ fog kapni a kialakult helyzetet illetően.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kata (#197)
(#197) Kata
2012-09-12 13:42:31

Kedves László!

Szeretnék érdeklődni, hogy a hideghab és a PUR hab matrac mag között mi a különbség? Csak a sűrűség-keménység?
Egy Rottex matracot néztem ki, tudom, nem önök forgalmazzák-gyártják, de tudom, hogy Ön őszinte választ ad a nem itt nézett matracokról is.
Látom, hogy az Önök matracainál csak hideghab elnevezés szerepel, ezért érdekel a különbség, hogy lényeges-e?

Köszönöm a válaszát!

(#196) MatracGuru
2012-09-11 15:42:19

Kedves Zsuzsa,

én a gyerekek esetében nem vagyok annyira memory párti, bár sok vásárlónk nagyon meg van elégedve a gyermek részére vásárolt memory matraccal.

A méret természetesen létezik egyedi gyártásban, ez ca. 2-4 hét és a 80*200cm árával egyezik majd meg.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Zsuzsa (#195)
(#195) Zsuzsa
2012-09-10 10:47:42

Kedves László!

Köszönöm a gyors tájékoztatást!
Kérdésem még annyi lenne, hogy kisgyermekek számára is jó ez a matrac? Kislányom 3 és fél éves, ezen a matracon(RelaXx Memory Classic 12+4 matrac) aludna velem ő is.
Kisfiamnak pedig 80x190 méretben kéne ugyanilyen matrac. Létezik?
válaszát előre is köszönöm!!
szép napot!

(#194) MatracGuru
2012-09-10 07:02:27

Kedves Zsuzsa,

természetesen, mint ahogyan erre már számtalan élda volt, hogy a szállítási költség átvállalásával is szeretnénk támogatni a nem budapesti Vásárlóinkat.

A termék egyébként a matracguru.hu vagy a biohome.hu oldalak webshop-jában is megrendelhetők.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Zsuzsa (#193)
(#193) Zsuzsa
2012-09-09 14:01:03

Szép napot!

Érdeklődnék, hogy ha megrendelném ezt a matracot 180x200-as méretben, Tatabányára átvállalnák-e a költséget?
Köszönöm!

Előzmény: MatracGuru (#95)
(#192) MatracGuru
2012-09-07 09:08:14

Kedves Marcsi,

terveink szerint a Hegedűs Gyula üzletet 2012.09.15-én szombaton 14h-kor zárjuk. Az új üzlet a Dózsa Gy.-Lehel út sarkán 2012.10.03-án szombaton nyit. A nyitás a tervek szerint SZOMBAT-VASÁRNAP és ahogyan ez már megszokott, meghívjuk ismét a gyártók képviselőit és akciókkal egybekötve csinálunk egy szakmai megnyitót.

Az akciók részletei még nem álltak össze, biztos, hogy lesz benne memory és hideghab matrac, bükk ágykeret és igazán olcsó beépített ágyneműtartós fenyő franciaágy.

Meg persze meglepetés...

Szerintem érdemes egy kicsit várni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Marekcsi (#191)
(#191) Marekcsi
2012-09-07 05:52:25

Kedves matracguru,

szeretném kérdezni -lehet, hogy volt már szóba- hogy mikor nyílik a nagy matracguru üzletük a Dózsa György úton és hogy milyen nyitási akciók lesznek, esetleg érdemes e várni addig a matracvásárlással?

Köszönettel:

Marcsi

(#190) MatracGuru
2012-09-02 22:33:20

Tisztelt GPéter,

mindenek előtt esetleg érdemes azon elgondolkodni, hogy a mostani ággyal mi lehet a baj. Amennyiben ez egy kárpitos ágy és habmatrac van benne, úgy feltételezhető, hogy nem fog majd ca. 10 évet kibírni. Ha meg nem bír majd ki 10 évet és közben beruházunk különböző fedőmatracokba, amik azért majdnem egy normális matrac árában vannak, akkor lehet, hogy érdemes valami más, hosszabb távú megoldáson elgondolkozni.

A beépített ágyneműtartós kárpitos ágyak átalakítására kidolgoztam egy remek módszert, rengeteg ágyat alakítottunk úgy át a múltban, hogy onnantól bármilyen matraccal, szinte bármeddig használható maga az ágykeret és annak szerkezete.

Első lépcsőben szerintem jussunk ezen a kérdésen keresztül.

Üdvözlettel,

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: gpeter (#189)
(#189) gpeter
2012-09-02 14:17:49

Tisztelt matracGuru!

160x200-as kemény-középkemény viszonylag új franciaágyunkra szeretnék egy 6cm-es memóriahabos fedőmatracot!
Néztem másik oldalon egy Korall matracot 40 ezerért, valamint az itteni oldalon található Relaxx matracot.
Milyen különbség van a 2 matrac között? Mennyivel jobb a Relaxx, megéri-e az árát?

A fedőmatrac jó választás erre az ágyra? Egy rugó nélküli, az ággyal egybeépített matracról van szó!

Köszönöm!

(#188) matracguru
2012-09-02 08:11:56

Kedves Addika,

a Junior matrac projekt elindult és pillanatnyilag ott tart, hogy meg van tervezve a Junior Vital matracmag, ami az ergonómiai alapot adja majd.

A matracmag maggeometriája egy ideiglenes oldalon az alábbi címen található:

http://www.matracguru.hu/termek/junior_vital_gyerekmatrac_3-13

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Addika (#187)

Matrac fórum betekintő ablak

2024-05-11 05:12:17

Kedves Murildi, egy fedőmatractól sajnos nem lehet mindent elvárni. Amit egészen biztosan nem...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3650