Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#177) MatracGuru
2012-08-13 21:54:43

Kedves Kiss Gergely,

ez a statikus mozgás inkább a bonell rendszerekre jellemző, a szákrugók azért valamelyest függetlenül elmozognak egymástól, tehát a farugók normál elmozgása nem fog minőségromlást eredményezni -igaz, hozzá sem tesz majd a komforthoz szinte semmit, a deréktáji keménységállítás meg csupán illúzió értékkel bír majd...

Ettől függetlenül meggyőződésem, hogy egy jó terméket választott:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#176) MatracGuru
2012-08-13 21:50:14

Kedves András,

sajnálatos, hogy a textilkressz kimaradt a termékből, normál esetben ez nem fordulhat elő. A párnahuzatok 40C° mosási hőmérsékleten kiválóan moshatók, centrifugázhatók, szárítógépen nem javasolják.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac Fórum és online tanácsadás

Előzmény: András (#173)
(#175) Kiss Gergely
2012-08-13 17:28:03

Kedves Pálinkás Úr,

Köszönöm a válaszát. Végül farugós ágyrácsot vettem (kényszerből, mivel az ágy kicsomagolása után döbbentem rá, hogy csak keresztmerevítők vannak az ágyban nincs a szélen és a végén a szokásos "padka", ahova a sima ágydeszka letehető lenne, így csak keretest vehettem, ami meg farugós van csak...). 26 lécest, ahogyan a dunlopillo honlapján az ajánlás szól.
Én is úgy "okoskodtam" ahogyan Ön levezette, vagyis egy vízszintes felületen fejtenék ki a rugók leginkább a hatásukat, azonban összezavarodtam. MÉg a dunlopillo forgalmazóját is felkerestem, ők azt mondták, hogy a farugósat ajánlják.

Újabb kérdésem az lenne, hogy 1. Ön szerint baj-e, hogy a 26 farugós ágyrácsot tettem alá? úgy értem károsítja-e a matracot esetleg? 2. mivel ez egy domború alátámasztás, ez lehet hogy tönkreteszi?
elég drága volt a matrac, és nyilván nem szeretném, ha tönkremenne, vagy csak fél hatásfokkal használnám...

köszönöm a segítségét!

Üdv

Kiss Gergely

(#174) András
2012-08-13 11:39:54

Bocsánat az ár lemeradt 12900 Ft.

(#173) András
2012-08-13 11:37:53

Tisztelt Pálinkás úr!

Vettem az egyik üzletükbe egy memory párnát a számlán csak annyi szerepel "Memory Szappan párna nagy". Sajnos nincs a huzatában mosási utasítás. A párna huzatán csak egy felirat szerepel "Touch of Silver"., mérete 70x 45 cm. cca . Azt szeretném kérdeni, hogy hány fokon lehet a huzatot mosni?

Köszönettel!!!

(#172) MatracGuru
2012-08-12 08:58:46

Kedves Lina31,

köszönöm a bizalmat. A tapasztalat az, hogy valóban senki sem fogja tudni Önnek megmondani, hogy melyik matrac lesz a megfelelő. Volt hasonló problémával bíró Vásárlónk, akinél lehet, hogy szerencsénk volt, de (több millió Forint elköltése után: Hästens, Schlaraffia, Tempur!) után sikerült egy olyan matracot találnunk, ami maradéktalanul kényelémes lett.

A következő hetek az össze-visszaságban fognak telni, a Hegedűs Gyula utcai üzletet szeptemberben költöztetjük egy jelentősen nagyobb és nívbósabb üzletbe a Lehel út 33 - Dózsa György 132 üzlethelységbe. Jelenleg ennek felújítása és előkészülete folyik, így egy kicsit sűrűek lesznek a napok.

A legegyszerűbb lenne, ha email-ben megküldené nekem az alérhetőségét, utána telefonon könnyebben tudnánk egyeztetni:

palinkas@biohome.hu

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Lina31 (#166)
(#171) matracguru
2012-08-11 21:29:33

Kedves Dunlopillo Body&Weight matrac után érdeklődő!

Sajnálatosan véletlenül kitöröltem a hozzászólását, de kérdését tömören megismételve:

Dunlopillo zsákrugós matrac alá mehet-e fix ágydeszka?

A Dunlopillo nem egy rugós matrac gyártó vállalat. Ő inkább a habokban erős: régen a latex, később Aerial, Aerial Senso, stb. A rugós szortiment egy kényszer, viszont jó minőségben teszi ezt...

Így a rugalmas ágyrács ajánlás csak a habmatracokra érvényes inkább (persze ez csak az én ajánlásom, a Dunlopillo új garanciajegyében ez már nem kitétel)

Szerintem a rugó továbbra is egy statikus szerkezet (zsákrugó-bonellrugó) és egy vízszintes alapon támaszkodva függőlegesen fejti ki leginkább hatását.

Kivételt képeznek ez alól a rendszerek, ahol különböző típusú rugók dolgoznak egymás fölött (boxspring)

Mgyarul: nyugodtan teheti fix deszka bordára:

-a matracnak nem árt
-élettartamot nem befolyásolja (mint haboknál)
-garancia nem zárja ki

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#170) matracguru
2012-08-11 21:20:58

Kedves Robert,

örülök, hogy lett még egy elégedett vásárlónk:-)

A memory/nem memory kérdés gyerekek esetében egy kicsit megosztja a szakmát. Többnyire mindenki javasolja. Én viszont nem annyira. A memory alapanyagnak vannak hátrányai, felnőttek esetében a plusz komfort nyújtotta élvezet magasan meghaladhatja az esetleges hátrányokat.

A gyerekek viszont nem komformisták (még). Sőt! Egy kicsit továbbmenve aszt látjuk/tapasztaljuk, hogy a gyerekek sokkal többrétűen használják a matracot: alvás, olvasás, játszás, ugrálás, (később) facebook, sms, stb... Erre a memory szerintem nem alkalmas: kényelmetlen ülni, nehézkesebb a mozgás és a többi standard hátrány is felléphet.

Nem szentírás, csak ajánlás: nemen a 4 gyerek közül egyik sem alszik memory matracon. Ettől persze sok gyerek még igen.

Gyerekek esetében én hideghab párti vagyok. Jól szellőzik, később formakövető is (5-7 zóna csak bizonyos testmagasság fölött érvényesül) Amennyiben a pénztárca engedi valamilyen kétoldalas matrac akár egy jó megoldás lehet, így a lágyabbik oldallal kezdve a növekező testsúly után a matrac a keményebbik oldalára fordítható (Signum Dual Medium/Hard)

Gyerekmatracokról bővebb infó itt: http://alvaskultura.blogspot.hu/2012/02/milyen-egy-jo-gyerekmatrac.html

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Robert (#162)
(#168) MatracGuru
2012-08-11 21:06:58

Kedves Sunshine,

Öntől is elnézést a késedelmes válaszért, remélem még aktuális a kérdés.

A SenZone Memory matrac két keménységben kapható: Medium/Hard. Itt nem ajálnható egyik sem, egyszerűen amelyik kényelmesebb. Tapasztalatok azt mutatják, hogy jellemzően a hölgyek szívesebben választják a kicsit lágyabb medium verziór, a férfiak inkább a keményebb matracokat kedvelve többnyire a Hard típusnál maradnak.

20cm összmagasságú matracok nyugodtan mehetnek a fix deszka bordázatra, rugalmas ágyrács ilyen magasságú matracoknál már nem játszik ergonómiai szerepet egyszerűen csak funkcióval tölthetők meg: fejemelés, fej-lábemelés, motoros verzió; továbbá hosszíbbíthatják a matrac élettartamát, mivel hogy a dinamikus mozgások egy részét (forgolódás, leülés, stb) elnyelik.

Bővebb infó: http://www.matracguru.hu/tanacsok/milyen_agyracsot

A RelaXx SenZone Memory Medium és Hard típusai egy franciaágy méretű matracban is integrálhatók, bővebben itt: http://alvaskultura.blogspot.hu/2012/05/ralaxx-matracok-es-megoldasok.html

Amennyiben az ember egy olyan helyen választ ágyat, ahol a gyártó fő prifilja a rugós matrac, ott lehet, hogy majd nem kell csodálkozni, hogy ha a rugós matracok felé hajlik az összes érv:-)

Szerencsés választást kívánok!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Sunshine (#161)
(#167) MatracGuru
2012-08-11 20:56:33

Kedves Dióka,

bocsánat a késedelmes válaszért, becsúszott 2 hét szabadság közben...

A 2+12 matracok (független minden gyártói ajánlástól) szerintem olyan 70-80 kg környékéig terhelhetők. Természetesen sok hasonló matrac esetében vállalnak nagyobb súlyhatárt is, ez azonban szerintem ésszerűtlen és értelmetlenül félre vezet.

A nagyobb súlyhatár elviselése érdekében egy min. 26-28 keresztléccel ellátott farugós ágyrács sokat segít, ennél a vastagságnál olyan 10-15%-kal feltolhatja a súlyhatárt és jelentősen meghosszabbíthatja a matrac élettartamát.

A matrac egyéként feszesnek mondható, a 2cm memory réteg ad egy kis felületi puhaságot/komfortot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Dioka (#159)
(#166) Lina31
2012-08-11 22:21:03

Tisztelt Pálinkás Úr,

Nagyon szépen kérem Önt, h segítsen. Hosszú évek óta nem nem aludtam ki igazán magam. Rengeteg ágyat, matracot próbáltam már..időt, pénzt és utánajárást nem sajnálva. Állandó hát, váll és nyaki fájdalmakkal kellek reggelente és úgy érzem magam mint akin áthajtott egy tank- Olvasva cikkeit, úgy érzem végre egy szakember segíthet nekem a jó fekhely kiválasztásában.Szeretném megkérdezni, h Ön melyik üzletükben dolgozik, hol tudnék Önnel személyesen konzultálni? Válaszát megköszönve, Tisztelettel,

(#165) Kiss Gergely
2012-08-11 22:21:03

Tisztelt Pálinkás Úr,

Van egy Dunlopillo Body Weight Classic 160 cm-es táskarugós matracom. Eddig nem volt pénzem ágyra, így pár hónapig a földön fekve használtam, de mostmár van ágyam is, és szeretnék venni hozzá ágyrácsot is. Azt írja a blogján, hogy a dunlopillo matrac alá fix ágybordát tilos tenni, ugyanakkor azt is hogy rugós matrac alá nem ajánlott a farugós ágyrács. most akkor ezt nem nagyon tudom hova tenni, hogy milyet is kellene a rugós dunlopillo matracom alá tenni.
az egyik üzletben azt is mondták, hogy az is fontos szempont, hogy a domború felületű ágyrács lehet hogy nem ajánlott a matrac alá, és elveszhet a garancia.
nyilván anyagi okokból egy sima ágybordát választanék legszívesebben, hiszen a rugalmasságot a rugók fogják nyújtani a matracon, nem az alátámasztás.

tud ebben segíteni?

(#162) Robert
2012-07-31 16:42:46

Két éve vásároltunk öntől egy Relax memory-s matracot amivel nagyon elégedettek vagyunk,ezúton is köszönjük!
Fiam lassan két éves és szeretnénk a számára is vásárolni amit kb 10 éves koráig használna.
Melyik márkát,típust ajánlaná?Akár több lehetőség is érdekel,hideghab,memory??

Előre is köszönöm!

(#161) Sunshine
2012-07-30 20:56:09

Tisztelt Uram!

matracot és ágyat szeretnénk venni. A páromnak a dereka, nekem a hátam fáj, pedig csak a 30-as éveinkben járunk.
Utánaolvastunk különböző fórumokon, jártunk boltokban, és most a Memory matrac (Relax SenZone Memory Medium/Hard matrac felé hajlunk, melyiket kinek ajánlja?.

Ugyanakkor egy C.... ágykeretet néztünk ki, és a boltban megijesztettek minket azzal, hogy az egyenes (azaz deszka, nem pedig ágyrács) ágyalátámasztás a rugós matracokra lett kitalálva, nem pedig a hab matracokra, és veszélyes ilyenre hab, memory, stb. matracot tenni, mert nincs kellő alátámasztás. Fórumokon is azt olvastuk, hogy Memory matrac alá ágyrács szükséges.
A kinézett ágy ágyrácsos kivitelben nem, vagy csak jelentősen magasabb áron kapható.

Kérdésünk, hogy származhat-e bármilyen hátrány abból, ha nem ágyrácsos ágyra teszünk egy memory-habos matracot, illetve mennyire vegyük komolyan a fenti állításokat? Illetve van-e az ágyrácsnak bármilyen hátránya (pl. valaki esetleg instabilnak érezheti)? Ha jól gondolom, régen nem ágyráccsak készültek az ágyak.

(#160) Dioka
2012-07-30 10:05:28

Tisztelt Pálinkás Úr!
Body Line Memory 12+2 matracot szeretnék vásárolni két 20 éves gyermekemnek. Érdeklődnék, hogy van-e súlyhatár, és ez a matrac mennyire kemény? Nem szeretnék sem túl puhát sem túl keményet.

Üdv

(#159) Dioka
2012-07-30 08:55:45

Tisztelt Pálinkás Úr!
Body Line Memory 12+2 matracot szeretnék vásárolni két 20 éves gyermekemnek. Érdeklődnék, hogy van-e súlyhatár, és ez a matrac mennyire kemény? Nem szeretnék sem túl puhát sem túl keményet.

Üdv

(#156) Irina21
2012-07-24 20:59:59

Tisztelt Pálinkás Úr !

Nagyon szépen köszönöm a válaszát és megfogadom a tanácsát.

Üdvözlettel : Irina

(#155) H. Péter
2012-07-20 20:12:28

Tisztelt Pálinkás Úr!

Köszönöm válaszát!

Üdv:
HP

(#154) MatracGuru
2012-07-25 12:48:27

Tisztelt H. Péter Úr!,

a kérdés elég nehéz, mivel egy nagyobb irodalmat kellene hirtelen átfognunk, ezért elöljáróban arra kérném, hogy olvasgasson bele a hivatkozás megtekintése blog oldalamba a legtöbb kérdésre ott kimerítő válaszokat fog találni.

Az említett típusokról nem tudok korrekt véleményt formálni, mivel nem ismerem pontosan a termékeket. Én pl. nem vagyok kókusz-párti.

Az emlékezőhab olyan, mint a pacal: vagy nagyon szereti az ember vagy kirázza a hideg tőle. Ettől függetlenül hajlamos a felmelegedésre és a befülledésre.

Blog oldalamon valóban nagyon hasznos, objektív és témakörökre bontott válaszokat fog találni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: H. Péter (#152)
(#153) H. Péter
2012-07-20 13:31:38

Tisztelt Pálinkás Úr!

Az előbb elfelejtettem említeni:
A matracok árai 140X200-as méretre vonatkoznak.

Üdv:
H: Péter

(#152) H. Péter
2012-07-20 13:23:18

Kedves Pálinkás Úr!

matracot szeretnénk vásárolni és a lakóhelyünkhöz közel két boltban jártunk, ahol a kipróbálás után két termék tetszett meg. Ezekről szeretném kérni a véleményét:
Az Andante ill. Quattro Mobili által forgalmazott Marion többrétegű kókusz matrac (kb 90 ezer ft) és a Naturelle cég Easy Exrtrazone hideghabos matrac (kb. 68 ezer ft). Elsősorban a keményebb matracok érdekeltek minket.
Kérdéseim a következők:
1. Reális-e az árkülönbség a két matrac között, és megéri-e a két matrac ennyi pénzt?
2. Ön mennyire tartja jónak a memory habos matracokat?
3. Mi az a hideghab, és mik a jó és rossz tulajdonságai?
4. Mit jelent, hogy egy matrac ennyi meg ennyi zónás?
5. Ön szerint a late, vagy táskarugós matracok nem előnyösebbek-e kókusz, vagy hideghab matracoknál?

Köszönettel:
H.Péter

(#151) MatracGuru
2012-07-25 12:48:27

Kedves Szildi,

kategóriájában a Best Dream Siglo matrac valóban egy nagyon jól eltalált keménységű és nagyon jó ár/érték arányú matrac. Soha egyetlen panasz, soha egyetlen garanciális probléma nem volt még.

Amennyiben a próba során kényelmesnek találja, úgy egy nagyon jó választás lehet ebben a kategóriában.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: szildi (#150)
(#150) szildi
2012-07-19 12:57:26

Kedves László!

matracvásárlás előtt állok, természetesen ki szeretném próbálni a matracokat, hogy dönteni tudjak.
Előzetesen megtetszett a Best Dream Siglo matrac, úgy láttam az ár/érték arány is egész jó. A tapasztalatok alapján ebben a kategóriában ez jó matracnak számít, vagy esetleg ajánl valami mást?

Szildi

(#149) MatracGuru
2012-07-25 12:48:27

Kedves Irina,

több helyen is hangoztatom, hogy nem attó lesz egy matrac majd jó Önnek, hogy az Cardo, Billerbeck, RelaXx, stb. Jellemzően minden márkának meg vannak a belépő kategóriás termékei, a középkategória és sok esetben még fölötte is találhatunk matracokat.

Amennyiben a Cardo márkanévhez ragaszkodik, úgy el kell menni egy olyan kereskedésbe, ahol forgalmaznak Cardo matracokat és próbálgatni kell. A C777, C888 és Silhouette matracok egy kicsit talán a lágyabbak, de a Cardo matracokra általában a feszesség a jellemző és első sorban a rugós matracokban kiemelkedők.

Rugó nélküli matracoknál megint ugyanez lesz a helyzet, nem gyártó szerint kelle választani, hanem a próbák során érzett kényelem, alátámasztás, formakövetés alapján.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Irina21 (#148)
(#148) Irina21
2012-07-08 21:02:33

Tisztelt Pálinkás Úr !

Szeretném a segítségét kérni, melyet előre is köszönök. Egy nagyon kényelmes matracot szeretnék venni egy ággyal együtt. Nem kárpitozott ágyat szeretnék venni hanem olyan fából készült ágyat vagy ágykeretet és bele egy matracot. Egy ismerősöm ajánlotta a Cardo típusú matracot. A számomra megfelelő ágyméret 140X200 cm. Én 58 éves vagyok és szeretnék egy olyan tartós, egészséges és kényelmes matracos ágyat venni ami megfelelő lenne. Szeretném ha segítene, hogy milyen ágyat, matracot vásároljak és kb. mennyi az ára ( középkategóriásra gondoltam ) és hol lehet beszerezni.

A kedvességét megköszönve várom válaszát. Üdvözlettel: Irina

(#147) MatracGuru
2012-07-25 12:48:27

Tisztelt Horváth Úr!

Az október az abból a szempontból lesz majd szerencsés, hogy szeptember közepén-október elején nyitjuk az eddigi legnagyobb matracGuru szaküzletet, közel 300m2-en csak matrac, ágykeret, ágyrács és minden, ami hálószoba...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

(#146) linksbremse
2012-07-06 14:26:58

Tisztelt Pálinkás Úr!
Nagyon szépen köszönöm a vélemyényét s segítségét. A matrac vásárlással mindenképp várok Októberig, mert sajnos csak akkor tudok Magyarországra hazamenni, s feltétlen felkeresném önt ez ügyben. Amint tudok jelentkezek időpont miatt.... önt melyik Üzletben lehet megtalálni?
További sok sikert kívánok
Üdvözlettel: Horváth Ádám

(#145) MatracGuru
2012-07-05 19:55:17

Tisztelt Horváth Úr!

Ez a fajsúly kérdés azért fontos lehet... 13+5cm plusz 2cm huzat (igaz nem különböző színű és nem olyan zónázottság, hogy a vállrészben csak azért lehet zónának nevezni, mert a tojástartós kialakítás okán hiányzik az anyag egy része) ca.: 49 900Ft

A kérdés tényleg annyi, hogy miért fizetjük majd a 20 000Ft különbözetet?

Tapasztalatom szerint a Vásárlók egy jelentős része egy J*skes matrac után előbb-utóbb keresnek egy normális matracot. Persze ez nem mindenkinél igaz.

Vákuummatracokról az alábbi hivatkozáson részletes információt talál:

http://www.biohome.hu/erdekessegek/mitol-vakuummatrac

Amennyiben Önnek a termék kényelmes és megfelelő szakmai szempontok alapján lett kipróbálva, elhiszi a termék jó tulajdonságait, nem szavatosság, hanem garancia jár a matrachoz (ca 10 év), akkor meg kell venni.

Szerintem ebben az ártartományban sokkal jobb megoldások is adódnak.

Biztos, hogy memory matracot szeretne? Gyengébb átszellőzés, felmelegedésre való hajlam, stb... Gondolom kellőképpen tájékoztatták.

Üdvözlettel:

pálinkás László

(#144) Linksbremse
2012-07-04 23:43:41

Tisztelt Pálinkás Úr! Elöször is nagyon szépen köszönöm az öszinte/pártatlan véleményét... ez a mai világban ritka. Megpróbálom a hiányzó adatokat megmondani s utánna is kiváncsi lennék a véleményére... ha nem gond.
Tehát a matrac 24cm magas, s igaza van tényleg nem 7cm a Memory réteg hanem csak 5cm, rosszul emlékeztem. A falysúlya az 45 vagy 50 Kg/m3, de ahogy eddig utánna olvastam azt irják az átalgos falysúly kb 40kg/m3... a 7 zónát megpróbálom kideríteni ahogy a Garanciát is. Kicsit nehézkes helyzetben vagyok mert külföldön dolgozom s ez egy kicsit bonyolítja a helyzetet. De ha esetleg tényleg 7 zónás matrac lenne, s így a hiányzó adatokat+árat tudva, s a saját kénylemi szempotot figyelembe véve( ivel nekem kényelmesnek tünt) megérné e megvenni a matracot?
Még egy kérdés felmerűl bennem a keresgélés miatt.... volt olyan hely ahol a matracot vákumcsomagolva lehet elhozzni ( még a Memory-sat is), az nem károsítja a matracot? ill a réteget?
Segítségét és válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel: Horváth Ádám

(#143) MatracGuru
2012-07-25 12:48:27

Tisztelt Horváth Úr!

Köszönöm a megkeresést. Előbb az Ön által belinkelt matracról néhány szót csak a kép és a leírás alapján és a privát véleményemet fogja tükrözni:

-szerintem nem 7 zónás
-szerintem nincs 7cm emlékezőhab réteg rajta
-nem derül ki a memory fajsúlya, ami egy fontos érték lenne
-nem derül ki a matrac teljes magassága
-nem derül ki a garanciavállalás

A komfort pedig az Ön személyes próbája során tapasztalt szubjektív érzet...

-hogy kiszárad a porckorong, ha nem forog az ember -ilyet még nem hallottam (persze nincs kizárva, hogy brit tudósok...:-) A porckorong rugalmassága és nedvességtartalma valóban csökken, de ez inkább köszönhető az életkor előrehaladtának, mozgáshiánynak, a csigolyák nem megfelelő éjszakai tehermentesítésének, semmint a forgolódás számának.

-az 5cm-nél vastagabb klasszikus emlékezőhab réteggel ellátott matracokról én óvatosan megpróbálok mindenkit eltanácsolni, bár elsőre nagyon kényelmes lehet; hosszú távon azonban nagyon zavaró lehet a túl mélyre besüppedés, a gipszágy effektus és a felmelegedésre/befülledésre való hajlam

-az ember szerintem alapvetően oldalt fekvő, egy számára megfelelő ergonómiai kialakítású matracban pár hónap alatt ösztönösen az oldalára fordul szinte mindenki. Szerintem nincs oldalt fekvő, hason fekvő és hanyattfekvő matrac. Aki hason fekszik, az az esetek túlnyomó részében egy számára túl kemény matrac következtében fellépő védekezőmechanizmusa a szervezetnek. Hanyatt -és oldatfekvésben a matracnak egyaránt ergonómikusnak kell lennie, próbálni viszont csak hanyatt fekve érdemes.

Lehet, hogy egy kicsit érdemes lenne utána olvasgatni, az www.alvaskultura.blogspot.hu oldalon pontosan ezekre a kérdésekre fog a fentieknél sokkal nagyobb részletességgel választ kapni.

Kérésére időpont egyeztetés után készséggel segítek megtalálni az Önnek megfelelő matrac alapanyagot és matracot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás


Matrac fórum betekintő ablak

2023-09-20 07:12:37

Kedves Zoltán, pillangó nyitású ágyat még nem alakítottam át soha, így sajnos ebben ninc...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3640