Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  

(#129) matracguru
2012-07-25 12:48:26

Kedves Éva,

köszönjük a megkeresést. Az Anton tömör bükk ágy ennyibe még soha nem került, ennek különböző piaci okai vannak. Az akciós 41 900 forintos ár a 160*200cm és a 180*200cm méretekre vonatkozik és egy megrendel nagyobb mennyiségű készlet erejéig él majd az akciós ár.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Pintyőke (#128)
(#128) Pintyőke
2012-06-19 07:42:03

Kedves Matracguru,

az lenne a kérdésem, hogy az akciós Anton ágy tömör bükkfából van-e és hogy a 41 900 ár az milyen méretekre érvényes és hogy meddig lesz akciós ez az ágy és hogy miért ennyire olcsó?

Köszönettel

Éva

(#127) MatracGuru

Kedves Hilda,

köszönjük szépen a dicséretet, használják egészséggel!

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Hilda (#125)
(#126) MatracGuru

Kedves Figyike!

Köszönjük a megkeresést. Egészségpénztárra a törvény szerint olyan matrac számolható el, amely rendelkezik CE számmal, ORKI engedéllyel vagy EMKI engedéllyel. A RelaXx -és számos más termék sem: Cardo, Dunlopillo, stb.- nem rendelkezik ilyennel. Megoldások mindig vannak, erről emailben szívesen tájékoztatom. palinkas@biohome.hu

Tekintettel, hogy egészségpénztári kártyával (hogy nem tud bejönni az üzletbe) nem tudjuk majd használni, gy termék távoli megvásárlása és egészségpénztári lebonyolítása így a legegyszerűbb és itt majd két lehetőségünk lesz:

1.,
-Ön megrendeli a terméket email formájában (adatokkal, szállítási címmel, EP kapcsolati adatokkal)
-mi visszaigazoljuk Önnek a megrendelést és küldünk egy díjbekérőt, amelyet átutalással tud fizetni
-a termékkel együtt megküldjük Önnek az egészségpénztár felé elszámolható számlát

2.,
-Ön megrendeli a terméket email formájában (adatokkal, szállítási címmel, EP kapcsolati adatokkal)
-mi visszaigazoljuk Önnek a megrendelést
-a termékkel együtt megküldjük Önnek az egészségpénztár felé elszámolható számlát, amelyet utánvét formájában a szállítóknál készpénzben tud kiegyenlíteni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: figyike (#124)
(#125) Hilda

2Tisztelt Pálinkás László úr!

Egy hete érkezett meg a matracgurutól vásárolt Signum Dual Hard matracunk. Csak szuperlativusokban tudok beszélni róla. Elképesztő kényelem, pihentető alvás. Azóta nem fáj a hátunk, a derekunk és úgy ébredünk fel ahogy mindenki szeretne. smiley Nagyon boldogok vagyunk hogy ezt választottuk, mindenkinek ajánlom, nem csak a betegeknek, hanem azoknak is, akik szeretnék megelőzni a különböző derék-és hátfájásokat.
Ha jól tudom, Ön tervezte ezt a típust. Gratulálok hozzá! smiley smiley
Üdvözlettel: Révész Hilda

(#124) figyike
2012-06-04 12:17:31

Tisztelt Értékesítö !
Hajdúszoboszlóról írok, 50 éves 64 kg-os, porckorong sérvvel küszködő nő vagyok. Régóta nézegetem a különböző matracok tájékoztatóit és próbálom megtalálni a nekem megfelelőt. Sajnos a kipróbálás, tekintettel a Pestre utazás költségire, nem egykönnyen megoldható. Anyagi kereteim szűkösek, mégis szeretnék egy jobb minőségre szert tenni. Én a Signum Dual-ra gondoltam. A patika pénztári elszámolás lehetővé tenné a vásárlást, csak azt nem tudom, hogy ez hogyan működne Budapest és Hajdúszoboszló viszonylatában ?
Kérem tájékoztatásukat, hogy mi lenne a gyakorlati megvalósítás menete.
Előre is köszönöm .

(#123) MatracGuru

Kedves Fórumozók, kedves Érdeklődők,

örömmel jelentjük, hogy -többek folyamatos zrikálására:-) a RelaXx® termékcsalád (bár már több éve forgalomban van) átfogó bemutató leírása is elkészült, így mindenki számára könnyen áttekinthetővé vált a Signum és SenZone Memory termékcsalád.

A RelaXx matrac termékcsalád bemutatkozása és leírása az "Információk" menüpont alatt RelaXx matracok néven vagy az alvaskultura.blogspot.com oldalon megtekinthető.

Az összefoglalásnál igyekeztem az egyszerűségre és az érthetőségre törekedni, bár egy matracot betűkkel elmagyarázni tényleg olyan, mint ha a lecsó ízét szeretném írásban bemutatni:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László

hivatkozás megtekintése

(#122) MatracGuru

Kedves Amybaby,

köszönjük a megkeresést. Szivacsvágás megrendelést Ön bármilyen formában leadhat, a méretpontosság és a félreértések elkerülése végett szerencsésebb e-mailben. Szivacsvágás átfutási ideje ca. 1-3 hét.

Huzat akár egyedi méretben is rendelhető, az egyszerű lepedővászontól a Tencel funkcionális textíliáig széles választékban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Amybaby (#121)
(#121) Amybaby
2012-05-19 20:54:32

Kedves Matracguru,

Habszivacsot szeretnék vágatni Önöknél, ezt milyen formában tehetem meg a legegyszerűbben? Telefonon, levélben vagy személyesen?
Illetve a habszivacsra lehet-e vásárolni Önöknél huzatot?

Üdvözlettel: Svintek Klaudia

(#120) MatracGuru

Kedves Ebydeby,

mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy 2 éves kor külön már nem érdemes gyerekmatracban gondolkodni, a kiságyat kinőve -amennyiben a hely engedi- egyből egy min. 90*200cm méretű ágyat kialakítani. Egy megfelelő minőségű habmatrac ebben a méretben olyan 35-60e forint, viszont nagy valószínűséggel kiskamasz-kamaszkoráig a matrac gond nélkül ki fog tartani. Hideghab matracokban -és főként a jobb minőségű termékeknél- gyakran találkozunk majd ergonómiai zónákkal, ami egy gyerek esetében olyan 10-12 éves koráig szinte semmilyen fontos szerepet nem fog játszani, ezután viszont elengedhetetlen lesz a megfelelő alátámasztás és tehermentesítés szempontjából.

Konkurens matracüzletről nem szívesen írok véleményt, mint ahogyan -szinte- egy gyártóról sem lehet általánosan elmondani, hogy jó vagy rossz, hiszen mindenki igyekszik átfogni választékával a kategóriákat és a recesszió mélyülésével sokszor évtizedes elveket is feladnak egyes vállalkozások.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: ebydeby (#118)
(#119) ebydeby
2012-05-19 00:02:59

Kedves László!

Matrcot szeretnék venni a fiamnak, aki 2 éves és rengeteget forgolódik alvás közben!
90x200-as méretben szeretnék vásárolni, hogy sokáig jó legyen!
Az a helyzet, hogy most még sima 6cm-es kókuszmatracon fekszik és ebben is gondolkodtam volna tovább, ám megtaláltam a honlapot és totál összezavarodtam!!:)
Végül is, akkor most mi a legjobb a gyereknek?
Érdekelne a véleménye nagyon, mert csak átfutottam a blogját, de nagyon elgondolkodtatott!
Sajnos nincs túl sok időm mellette bogarászni a neten, hogy a legjobbat válasszam!
A gyerekmatracok között csak 2 méretet találtam, ebből kellene nagyobb méretet rendelnem?
Még annyi lenne a kérdésem, hogy majd amit ajánl matracot, hány éves koráig szabad használnia?
Illetve az AIME féle matracokról mi a véleménye?
Köszönöm szépen előre is a válaszát!

(#118) ebydeby
2012-05-18 23:57:21

Kedves László!

Matrcot szeretnék venni a fiamnak, aki 2 éves és rengeteget forgolódik alvás közben!
90x200-as méretben szeretnék vásárolni, hogy sokáig jó legyen!
Az a helyzet, hogy most még sima 6cm-es kókuszmatracon fekszik és ebben is gondolkodtam volna tovább, ám megtaláltam a honlapot és totál összezavarodtam!!:)
Végül is, akkor most mi a legjobb a gyereknek?
Érdekelne a véleménye nagyon, mert csak átfutottam a blogját, de nagyon elgondolkodtatott!
Sajnos nincs túl sok időm mellette bogarászni a neten, hogy a legjobbat válasszam!
A gyerekmatracok között csak 2 méretet találtam, ebből kellene nagyobb méretet rendelnem?
Még annyi lenne a kérdésem, hogy majd amit ajánl matracot, hány éves koráig szabad használnia?
Illetve az AIME féle matracokról mi a véleménye?
Köszönöm szépen előre is a válaszát!

(#117) matracguru

Kedves Kata,

a memory alapanyagból készülő fedőmatracok nagyon jól hajtogathatók és a többszöri összehajtás sem okoz jellemzően maradandó károsodást, amire érdemes azonban figyelni, hogy nehogy a habanyag elszakadjon; másik, hogy hidegben nem érdemes hajtogatni, mert a memoryfoam merevvé válik és hajlamosabb lesz a szakadásra.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

(#115) MatracGuru

Kedves Okakat,

szinte bármelyik matracból rendelhető 90*190-es méret, ami gyártónkként változhat az a szállítási határidő. Árban minden esetben a 90*200cm méret ára lesz irányadó. Egyedi -vagy tört méret esetén szinte mindig a hozzá közelebb eső nagyobb standard méret lesz az irányadó, ez alól csak a Dunlopillo termékei kivételek, ahol sok esetben még felár is terheli a tört méretet (a 190*200 méret standard német méret)

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: okakat (#110)
(#114) MatracGuru

Kedves Bradóka,

a Zafír ágykeret 79 900-es akciója hamarosan megszűnik és csak natúr lakkozott kivitelre vonatkozott. AZONBAN érkezik egy új ágykeret ugyanezzel a formával és a Zafír Slim nevet fogja viselni, ez már +15% pácfelár ellenében az eddigi színekben is rendelhető lesz.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Bradóka (#107)
(#113) Kata
2012-05-13 22:55:04

Kedves László!

4 cm-es fedőmatracot szeretnénk vásárolni a fotelágyunkra. A kérdésem az lenne, hogy a matrac összehajtható-e ill. a minőségét rontja-e a folyamatos hajtogatás?

üdv
Kata

(#112) MatracGuru

Kedves Okakat,

90*190-es méret szinte mindegyik matracból elkészíthető, árban minden esetben a 90*200cm méret ára lesz az irányadó.

Átfutási idő gyártótól függően 2-4 hét.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: okakat (#111)
(#111) okakat
2012-05-03 10:39:54

BodyLine 12+2 matracból létezik 90x190-es méretben?

(#110) okakat
2012-05-02 15:47:11

Kedves matracguru!

90x190-es méretben szeretnék matracot vásárolni. Meg tudnák írni, hogy mely típusokból van ilyen méret, illetve árban ez mennyiben a standard méretekhez képest?

Köszönöm előre is!

(#109) poka
2012-04-17 15:11:15

+15% pácolási díj és 3-4 hét szállítási idő.

(#108) poka
2012-04-17 15:10:56

+15% pácolási díj és 3-4 hét szállítási idő.

(#107) Bradóka
2012-04-17 09:20:27

Kedves Matracguru!

Azt szeretném kérdezni, hogy a Zafír ágyneműtartós ágy meddig lesz még akciós áron 79 900ér és hogy lehet-e pácosan rendelni, nekem cseresznye színben kellene.

Bradóka

(#106) MatracGuru

Kedves Békatörpe,

a 4 vagy a 6cm a fedőmatracokban teljesen individuális és nagyon az érzeteken alapul. Tapasztalat azonban az, hogy a 6cm sok esetben már nagyon belesüppedős, nagyon beleragadós, ezért az esetek 90%-ában a 4cm-es fedőmatracok kerülnek megvásárlásra.

Üzletünkben egy az otthonihoz hasonló keménységű matracon érdemes a fedőmatracokat próbálni, 10-15 perc próba során kizárható a később majd esetlegesen zavaró túlzott magasság, vagy megerősíthető a vastagabb (6cm) fedőmatrac kényelme a vékonyabb (4cm) fedőmatraccal szemben.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

(#105) MatracGuru

Kedves Ancsi,

a RelaXx matracok zóna kialakítása u.n. nyújtott zónákkal készülnek, így optimális esetben minkettőjük számára megfelelő komfortot kellene, hogy hozzon a matrac. Ez azonban csak a matracpróbák során fog majd kiderülni. Az ilyen magasságkülönbség súlykülönbözetet is feltételez, 15-20% meghaladása esetén ilyenkor érdemes két különböző matracban gondolkozni. A RelaXx Signum Medium és Signum Hard matracai ezt az igényt kielégítik, sőt egy db 160*200-as egybe matracban is kivitelezhető a két különböző komfortoldal.

A személyes látogatás, a személyes tanácsadás és próba egy sor kérdésre majd választ fog adni, ezek közé tartozik az egészségpénztári elszámolhatóság is.

Az ingyenes kiszállítás mindig egyedi megállapodás szerint alakul, de a lehetősége természetesen nincs kizárva, de nem alapértelmezett.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: ANCSI (#103)
(#104) békatörpe
2012-03-26 18:58:26

Tisztelt matracguru!
Fedőmatracot szeretnénk vásárolni. Régi matracunk jó állapotú, csak nekünk túl kemény. Az érdekelne bennünket, hogy milyen vastagságú fedőmatracban érdemes gondolkodnunk. Egyikünk 60, másikunk 70 kilogramm körüli súlyú. Egy boltban próbáltam 6 cm-est, de abban a pár percben nem tudtam eldönteni, jó-e? Nem szeretnénk nagyon belesüppedni sem, csak puhább rétegen szeretnénk aludni (és reggel frissen ébredni).
Oldalukon szimpatikussá vált a Relaxx memory classic matrac is. Érdemes-e kompletten matracot cserélni?

Köszönettel,
békatörpe

(#103) ANCSI
2012-03-25 18:59:01

Kedves László!

Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a budapesti kiszállítás Önöknél nem ingyenes?

Várom válaszát!

Köszönettel:

ANCSI

(#102) ANCSI
2012-03-25 18:55:01

Kedves László!

Nézelődtünk a webáruházban és eddig a RelaXx® Signum Dual Hard matrac nyerte el a tetszésünket. Mielőtt azonban bemennénk az üzletbe (gondolom ki lehet próbáni), egy-két dolgot megkérdeznék:
- A webáruházban egyedül a Best Dream matracok képein láttam feltüntetve az ORKI "megjelölést", viszont mi TEMPO egészségpénztári kártyával szeretnénk fizetni.
Melyek azok a matracok (a relaxx ilyen?), amelyek rendelkeznek ORKI engedéllyel?
- Az általunk kinézett matracnál olvastuk, a következő idézetet: "Különlegesen kialakított vállrész engedi besüppedni a vállakat, a speciálisan megerősített medencerész pedig megakadályozza csípőnk túlzott "besüppedését" a matracba." A problémám az, hogy mi a párommal nagyon eltérő magasságúak vagyunk (én 160, párom 190). Értelem szerűen nekem nem akkora a csípőm és vállam közötti távolság, mint a páromnak. Ettől függetlenül Ön szerint jó lehet mindkettőnknek?
Ha nem, akkor milyen típusú matracot javasolna (160*200) kb. 100 e-es árkategóriában?

Köszönöm:

ANCSI

(#101) MatracGuru

Kedves Balázs,

amennyiben valami nagy alapanyagár vagy egyéb változás nem következik be, úgy ezeket az akciókat szeretnénk a jövő hónapban is folytatni, sőt...

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Balázs (#100)
(#100) Balázs
2012-03-13 21:49:03

Kedves László,

Érdeklődöm, hogy a jelenlegi akciók (főleg a memory habos matracok) meddig tartanak? Most kezdem a nézelődést, első körben az Ikea termékeit tudom kipróbálgatni (ez van a legközelebb), de Önökhöz is mindenképp benéznék.

80-100e Ft körüli keretem lenne erre a célra, 160x200-as matracot remélem már kaphatok ennyiért, ami hosszasan és főleg kényelmesen kiszolgál majd :)

(#99) MatracGuru

Szia Totya,

szóval utána jártam és ca. az a helyzet, mint amit írtam: nem nagyon foglalkozik senki ezzel a habbal Magyarországon, így ilyen fajsúlyú blokkal sem rendelkezik senki, akivel ezt le tudnánk vágatni.

Kicsit tovább menve a 60kg/m3 hab lehet akár nagyon lágy is és lehet kemény is, amennyiben a keménység a cél, úgy azt általánosan felhasznált habokból, pl. 40kg/m3 és 50-es keménység mellett sokkal kedvezőbben (meg egyáltalán) meg tudjuk oldani.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: totya (#97)

Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-22 11:33:15

Rég jártam a fórumon, azóta talán szó esett a VISCOCOOL anyagú fedőmatracokról: most nincs ...

Bejegyzések száma: 3627