Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  

(#28) MatracGuru
2012-07-25 12:48:26

Kedves T2029,

További esetleges kérdéseivel is készséggel állok rendelkezésére.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Matrac fórum és online tanácsadás.

Előzmény: T2029 (#25)
(#27) MatracGuru

Kedves T2029,

Üdvözlettel:

Pálinkás László

(#26) MatracGuru

Kedves T2029,

Üdvözlettel:

Pálinkás László

(#25) T2029
2011-10-16 18:22:45

Nagyon szépen köszönöm válaszát.Ezen információk remélhetőleg segíteni fognak,hogy a számunkra legjobb matracot tudjuk kiválasztani.

Előzmény: MatracGuru (#24)
(#24) MatracGuru

Kedves T2029,

Eliocell, eliofors, eliosoft, OC30, ezek mind-mind ilyen-olyan fantázianevek, amik jellemzően normál poliéter habot takarnak általában alacsony tömegsűrűség és nagyobb keménység mellett.

Normál habok területén is találunk anatómiailag megfelelő matracokat, a legfontosabb az egyenletes nyomáspont nélküli alátámasztás lenne, amit véleményem szerint csak az ergonómiai zónákkal ellátott matracok alkalmasak, azok közül is csak azok, ahol "valódi" érezhető ergonómiai zónák vannak nem csak látszat felületi karcolgatások az anyagban.

Sajnos mindig ugyanaz lesz a válasz, hogy szakértő tanácsadás és iránymutatás mellett a matracok próbálgatása fogja meghozni a kívánt termék kiválasztását. Meggyőződésem, hogy csak hosszas próbálgatás után lehet a megfelelő matracot megtalálni, a matrac kényelmét, alátámasztását, formakövetését Önöknek kell megtanulni megérezni.

A cél a gerincoszlop tehermentesítése lenne, hogy a csigolyák közötti (az életkor előrehaladtával folyamatosan csökkenő víztartalmú és rugalmasságú) porckorongok a megfelelő térfogatnövekedésen, tápanyagfelvételen és regenerációs folyamatokon átmehessenek.

Az alacsony bekerülési áron kívül a kókusz egyéb előnyeire az elmúlt 10 évben senkinek sem sikerült még olyan választ adnia nekem, aminek a marketingen kívül értelme is lenne.

Egyeztetett időpontban készséggel állok rendelkezésükre.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

MatracGuru. Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: T2029 (#23)
(#23) T2029
2011-10-16 14:13:15

Tisztelt Pálinkás úr!

Mi a párommal most vagyunk matracvásárlás elött.A páromat sajnos kétszer műtötték gerincssérvvel.Nagyon sok helyen körülnéztünk már,de sajnos kielégítő válasokat eddig nem igazán kaptunk.Nagyon fontos lenne hogy egy jó minőségű matracot tudjunk venni.Az eddigiek alapján úgy tűnik hogy a hideghab matrac mellett fogunk maradni.Viszont itt jön az a probléma,hogy a matrac anyagáról nem tudnak információt adni.Az egyik ilyen anyag az Eliocel.A másik pedig az ortopédikus hab-OC30.Ezekhez szeretnék segítséget kérni.Meg még abban,hogy martacnál a kókusz réteg az pozitív,vagy negatív tényező lehet e esetünkben.Annak is nagyon örülnék,ha tudna ajánlani konkrét matracot,matracokat.

Válaszát előre is köszönöm.

Előzmény: MatracGuru (#22)
(#22) MatracGuru

Kedves Attila,

ez talán a legnehezebb korosztály a matracszakmában. Ugye csecsemőnek ca. tudjuk, hogy mi jó, én habmatrac párti vagyok, abból is az antibakteriális Babycare matracokat pártolom. A felnőtt matrac meg egyszerű: legyen kényelmes és megfizethető.

3-4 éves kor fölött a tapasztalat szerint nincsenek olyan matracok, amik olcsón jó szolgáltatást nyújtanának:

-20-31 ezer Forintos kategória szinte egyforma mindegyik
-30-60 Forint között kezdődnek a jobb termékek, ergonómiai zónákkal, valódi tudással..
(itt annyi a baj, hogy egy 110-120cm-es gyermeknek minek ergonómiai zóna, amikor egyrészt össze-vissza fekszik, másrészt a testalkata nem igazodik a zónák kialakításához; olyan 12-24 éves korában fogja "utolérni" a matracot.
-60 ezer fölött jönnek az olyan speciális habmatracok, amik a testsúlyhoz igazodó alátámasztást nyújtanak, így a matrac gyakorlatilag "együtt fejlődik" a gyermekkel és késő kamaszkoráig kiszolgálja majd. Ilyen pl. a Dunlopillo Aerial Classic vagy Aerial Pur 1300 matraca.

Amennyiben ez az ár túllépi az elképzelt keretet, akkor érdemes az első és olcsó kategóriában keresni olyan matracot, ami:

-min. 14cm magas
-légáteresztő és káros anyag mentes habanyag
-mosható min. 60C°huzattal lehetőleg funkcionális textília (Lyocell, Tencel, AmicorPure, stb)

Ennél jobb tanáccsal sajnos nem tudok szolgálni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum. Online tanácsadás.

Előzmény: Tonic (#21)
(#21) Tonic
2011-10-14 10:40:38

Tisztelt Pálinkás úr!

Én is az index matracos fórumából jutottam ide, azt remélem, hogy itt majd konkrét márkaneveket is tud nekem mondani. 5 éves gyereknek keresnénk olyan matracot, ami talán kamaszkoráig kihúzza. Természetesen ne legyen nagyon drága és valami jó matrac kellene.

Köszönöm válaszát.

Attila

(#20) placebo
2011-10-07 07:03:45

Köszönöm, egy kicsit most eltolódik az egész, de ha aktuális majd jelentkezem.

köszönettel Kocsis Imre

Előzmény: matracguru (#19)
(#19) matracguru
2012-07-25 12:48:25

Kedves Placebo,

sajnos nagyon kevés matrac van. ahol megoldható, hogy egy franciaágyon belül és egy egybe matracban két ülönböző komfort valósuljon meg.

Ilyen termék lehet a SenZone Memory matrac ahol a SenZone Memory Medium és Hard típusok egy egybe matracban kialakíthatók.

A két matrac között szerkezeti különbség nincsen, a lényeges különbség a memory alapanyag keménységében jelentkezik, míg az egyiknél 18 a keménységi érték, addig a Hard verziónál ez az érték 30.

Ki kellene próbálni mindkét terméket és amennyiben a komfort mindkettőjüknek kielégítő, úgy elkészítjük Önnek az egybe de két különböző komfortoldalú matracot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: placebo (#18)
(#18) placebo
2011-10-03 10:08:20

Tisztelt Pálinkás úr!

olvasgattam az index fórumon a hozzászólásokat, de még mindig nem egészen tiszta a kép. Memoris matracot keresünk én lényegesen többet nyomok, mint a feleségem. Akkor nekünk most két külön matrac kell? Nem lehetne mégis valami megoldás, hogy egybe legyen?

Köszönettel: Placebo

(#17) placebo
2011-10-03 09:22:01

Tisztelt Pálinkás úr!

olvasgattam az index fórumon a hozzászólásokat, de még mindig nem egészen tiszta a kép. Memoris matracot keresünk én lényegesen többet nyomok, mint a feleségem. Akkor nekünk most két külön matrac kell? Nem lehetne mégis valami megoldás, hogy egybe legyen?

Köszönettel: Placebo

(#16) kroki
2011-09-01 10:54:51

Kedves Pálinkás úr!

Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ!

Üdvözlettel:
Kroki

Előzmény: matracguru (#15)
(#15) matracguru

Annyi kiegészítésem lenne még, hogy az én lányom is most 2,5 és kijön a kiságyból. Mi a hely miatt most 80*160-as ágyban és matracban gondolkozunk, de ha elfér én mindenkinek a 90*200cm méretet javasolom, egy felnőtt "tudású" matraccal, mert így ca. kamasz koráig nincs több gond, árban viszont csak csekély a különbség.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

(#14) matracguru

Kedves Kroki,

elnézést a kései válaszért, de szabadságon voltam. Az én gyerekeim is La LeLu matracon nőttek fel, ennek az az oka, hogy valóban akkor ez volt a legjobb nem kókusz gyerekmatrac. Megszűnésének oka, hogy az ára végett igen kis mennyiség fogyott belőle, gazdaságtalan volt a gyártása, bár egy ekkora cégnek így is illene tartani egy jó minőségű gyerekmatracot.

A termékben egyébként semmi meglepő nem volt 40kg/m3 R-es hab és Medicott (orvosi pamut huzat), két oldalán apró hullámokkal.

Ugyanez az hab alapanyag Magyarországon is elérhető, a nagy Nyugat-Európai végek is vásárolnak Eurofoam alapanyagot, tehát kis hazánkban is vannak jó alapanyagok, csak a kereslet egy kicsit szerényebb az árfekvése végett.

Azmennyiben most kellene gyerekmatracot vásárolnom, én az említett Fresh-Cell alapanyagot választanám, tudásában, tisztaságában, antibakteriális kialakításában toronymagasan a legjobb alapanyag erre a célra. Info:

http://www.eurofoam.hu/alvaskultura/antibakterialis-hab/

Kérésére a terméket egyedi méretben is elkészítjük, azonban praktikus okokból (lepedő, matracvédő) érdemes a standard méretekhez igazodni (60*120, 70*140, 80*160)

Alternatívaként bármilyen nagy tömegsűrűségű R hab megfelel, kérésére üzleteinkben tudunk ilyen mintát mutatni és kívánt méretű és vastagságú terméket gyártani belőle.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: kroki (#12)
(#13) matracguru

Kedves Kroki,

elnézést a kései válaszért, de szabadságon voltam. Az én gyerekeim is La LeLu matracon nőttek fel, ennek az az oka, hogy valóban akkor ez volt a legjobb nem kókusz gyerekmatrac. Megszűnésének oka, hogy az ára végett igen kis mennyiség fogyott belőle, gazdaságtalan volt a gyártása, bár egy ekkora cégnek így is illene tartani egy jó minőségű gyerekmatracot.

A termékben egyébként semmi meglepő nem volt 40kg/m3 R-es hab és Medicott (orvosi pamut huzat), két oldalán apró hullámokkal.

Ugyanez az hab alapanyag Magyarországon is elérhető, a nagy Nyugat-Európai végek is vásárolnak Eurofoam alapanyagot, tehát kis hazánkban is vannak jó alapanyagok, csak a kereslet egy kicsit szerényebb az árfekvése végett.

Azmennyiben most kellene gyerekmatracot vásárolnom, én az említett Fresh-Cell alapanyagot választanám, tudásában, tisztaságában, antibakteriális kialakításában toronymagasan a legjobb alapanyag erre a célra. Info:

http://www.eurofoam.hu/alvaskultura/antibakterialis-hab/

Kérésére a terméket egyedi méretben is elkészítjük, azonban praktikus okokból (lepedő, matracvédő) érdemes a standard méretekhez igazodni (60*120, 70*140, 80*160)

Alternatívaként bármilyen nagy tömegsűrűségű R hab megfelel, kérésére üzleteinkben tudunk ilyen mintát mutatni és kívánt méretű és vastagságú terméket gyártani belőle.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: kroki (#12)
(#12) kroki
2011-08-13 00:35:06

Kedves Pálinkás úr!

2 és fél éves kislányom ágyába 70x140-es méretű Dunlopillo La Le Lu matracot szerettem volna vásárolni, de szomorúan tapasztalom, hogy már nem gyártják. Tud esetleg erről valamit, mármint hogy miért szűntették be a gyártását, ill. lesz-e a közeljövőben a Dunlopillo-nak még ekkora méretű matraca? Ugyanis árban max. 30-40 ezer Ft-ot tudnék rá szánni, ebbe az árba viszont már nem férne bele az, hogy egy nagyobb Dunlopillo-ból leszabassak.

Azt hallottam, hogy a magyar "hideghab technológia" jóval alatta van a nyugatinak - ezt tehetősebb ismerősöm mesélte, és szinte már azt lehetett kivenni a szavaiból, hogy csakis Dunlopillo hideghab matracon nőhet fel egészségesen a gyerek... Azért ezt kétlem. :-)
Mi pillanatnyilag olyan 40.000 Ft körül tudnánk erre áldozni.
Abban szeretném a segítségét kérni, hogy melyik volna még az a jó minőségű hideghab matrac, amit le lehetne szabni 70x140-es méretűre - gondolom a komfort zónás matracokat kapásból elvethetjük, hiszen azokat a zónák miatt hogyan is szabhatnák...

Láttam még itt Önöknél valami zöld színű antibakteriális anyaggal átitatott hideghab matracot 70x140-es méretben, amitől kicsit ódzkodom, ugyanis olyan érzetem van tőle, mintha a gyerek egész éjszaka valami féle vegyszert lélegezne be... De ez persze lehet, hogy csak az én kényszerképzetem. :-)
Esetleg tudna más alternatívát ajánlani?

Válaszát előre is köszönöm.

Kroki

(#11) matracguru

Kedves Franyek úr!

Alapvetően ez így nagyon nehéz, mert egy sor információ hiányzik a megfelelő matrac kiválasztásához: alvási szokás, kb. alapanyag, méret, a párjának a súlya és, hogy ca. mi a megfizethető kategória.

Amiken érdemes elgondolkozni mielőtt nekivág a "nagy matractúrának":

-amennyiben a párja több, mint 20%-kal könnyebb, mint Ön, úgy az ergonómiailag helyes választás mindenképpen két különálló matrac lenne

-egy matrac optimális hossza általában a testmagasság + minimum 15-20cm, tehát szóba jöhet (amennyiben nem kell ágykerethez igazodni) egy 210-220cm hosszú matrac. Ezzel az alapelvvel egy kicsit szembemegy az a tapasztalatom, ahogyan a férfiak többsége alszik: oldalt fekve-félig hason, egyik láb derékszögben felhúzva, másik láb lábfeje lelóg az ágyról és a kéz begyűrve a párna alá

-amennyiben a rugós matracokat kizárjuk (és a megfizethető ár miatt most feltételesen zárjuk ki a vízágyakat is), maradnak a habmatracok: latex-bio, hideghab, emlékezőhab. Itt már nagyon sok tanácsot nem lehet adni, ez az a pont, amit érezni kell; ha ezt kezdeném el ecsetelgetni az kicsit olyan lenne, mint ha a lecsó ízét szeretném elmesélni Önnek. Ki kell próbálni ezeket az anyagokat és hamar le fog tisztulni, hogy mi nem tetszik -és már csak a fennmaradó alapanyag termékei között kell csemegézni.

-szerintem fontos szempont, hogy a matrac legyen ergonómiai zónákra felosztva, ami annyit jelent, hogy a matrac keresztirányú szelvényekre osztva az egyes testrészek alatt különböző keménységű, így pl. engedi oldalt fekve besüppedni a vállat, nem hagyja "belógni" a matracba a medencerészt és alátámasztja a felfelé ívelő lumbális szakaszt.

-a megfizethető ár egy furcsa kategória, itt mindig az a kérdés, hogy mennyire fontos számunkra ez a terület. Szerintem egy már elfogadható minőségű habmatrac 90*200-as méretben olyan 40-60e Forintnál indul. Természetesen ez alatt is számtalan terméket találunk a piacon, a kérdés az, hogy érdemes-e?

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: franyek (#10)
(#10) franyek
2011-07-05 20:34:43

Kedves matracguru!

kérném a segítségüket, én egy 185cm és 100kg környéki ember vagyok. Milyen matracot javasolnának, ami még a megfizethető kategória?

Rugós matracot nem szeretnék, több rossz élményem is volt már vele.

Vásom a tanácsaikat.

Franyek Géza

Előzmény: matracguru (#8)
(#9) veperte
2011-06-30 06:13:12

köszönöm.

Előzmény: matracguru (#8)
(#8) matracguru

Kedves Judit!

A Body Line Memory matracok akciós matracok, így a -megfelelő minőség mellett- az ár a legfontosabb szempont. Egyik matrac sem rossz, azonban szemben a RelaXx Memory Classic matracaival természetesen vannak különbségek: más a hab beszállító, különböző a huzat a matracokon, más a garancia vállalás a termékekre.

A Body Line Memory matracokban egyébként nyugodtan megbízhat, hozza azt a minőséget, ami a piacon egyébként ebben az árkategóriában (és sokszor akár sokkal magasabb áron) elérhető.

A RelaXx memory temékek kialakításánál szigorú szempont volt a hitelesség és az erginómia maradéktalan figyelembe vétele. Ennek fényében az igazi emlékezőhab-élményt nyújtó matracok valahol a 4cm-es emlékezőhab rétegnél kezdődik.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: veperte (#7)
(#7) veperte
2011-06-28 06:45:16

Jó napot!

nézegettem az akciós matracokat és azt szeretném megkérdezni, hogy a Bodi Line memory azért ennyire olcsó mert rosszabb minőség is, mint például a Memory classic? MIért nincs a Memory Classicból 12+2-es?

Judit

(#6) kiszoltan
2011-06-27 17:40:32

Köszönöm az információkat és jelentkezem.

Előzmény: matracguru (#5)
(#5) matracguru

Kedves Kiszoltan,

az említett matracok mindegyike az összes üzletünkben ki van állítva, így azok bármelyik üzletben kipróbálhatók. Fontos, hogy a matracválasztásra szánjanak kellő időt és amennyiben az idejük engedi, úgy érdemes többször próbálni, több helyen, viszont egy-egy helyen és alkalommal csak max. 3-4 féle matracot -különben elkeveredik az ember a benyomásokban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: kiszoltan (#4)
(#4) kiszoltan
2011-06-26 19:59:39

Tisztelt Pálinkás Úr!

Köszönöm a válaszát. A jövő héten elnézünk Önhöz, annyi lenne még a kérdésem, hogy melyik üzletükbe érdemes mennünk, ahol az összes olyan matracot ki lehet próbálni, amiről az előbb írt.

Köszönettel:
kiszoltán

Előzmény: matracguru (#3)
(#3) matracguru

Kedves Kiszoltan,

tekintettel, hogy a RelaXx matracok saját fejlesztésű termékeink, így sokkal szélesebbek a lehetőségeink, mint egy "átlagos" matrac forgalmazónak. Több olyan termékünk van, ahol ugyanabban a típusban kétféle keménység is rendelkezésre áll, így emlékezőhab kategóriában a SenZone Memory, normál hab kategóriában a Signum is ilyen. Ezeknél a matracoknál kivitelezhető, hogy két (azonos magasságú) különböző keménységű 90*200-as matracmagot ragasszunk egymás mellé és azt egy közös matrachuzattal fogjuk át.

Minden esetre matracot mindkettőjüknek próbálni kell egészen addig, amíg a megfelelő terméket meg nem találjuk Önöknek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: kiszoltan (#2)
(#2) kiszoltan
2011-06-25 13:44:20

Tisztelt Pálinkás Úr!

Olvastam a hozzászólásait az index fórumban, de nem találtam meg a nekem való választ. A feleségem és köztem több mint 30kiló súlykülönbség van, de semmi esetre sem szeretnénk külön matracot, hanem egybe 180 széleset. Lehet valahogyan két matracot egybe varázsolni? Ha igen mennyi a felára és mennyi idő alatt van meg?

Köszönettel:
kiszoltan

Előzmény: matracguru (#1)
(#1) matracguru

A fórum célja, hogy minden érdeklődő korrekt és hiteles válaszokat kapjon a matrac-vásárlás során felmerülő kérdésekre, aggodalmakra, esetleges buktatókra.

Kérdéseikre többek között Pálinkás László a matracGuru kereskedelmi vezetője, az Index.hu matrac fórumnak "Alváskultúra" néven publikáló állandó tanácsadója fog válaszolni.

Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-24 11:20:01

Tisztelt Cilike! Jelenleg sajnos nem forgalmazunk viscocool alapanyagú fedőmatracokat. Memoryg...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3628