Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#3474) matracguru
2019-02-08 13:26:31

Kedves Erzsi,

alapvetően négyféle Levital matrac van jelenleg forgalomban. Sense és Contour és ezek kicsit lágyabb változata a Sense Touch és a Contour Touch. Értelem szerűen a Touch matracok egy árnyalattal lágyabbak, alapból a Sense és a Kontour matracok között annyi a különbség, hogy a Sese matracok tetejét 5cm hideghab alkotja, míg a Contour matracok felületén 2,5cm gélhab réteg van. Egyik matrac sem kétoldalas hiszen indokolatlan és szükségtelen lenne a Levital matracok esetében.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Erzsi (#3473)
(#3473) Erzsi
2019-02-08 12:22:48

Kedves László !

Arról szeretnék információt kapni , hogy mi a különbség a 3 fajta Levital matrac között érzetben és , hogy forgatható -e egyik oldalról a másikra ?

(#3472) matracguru
2019-02-07 20:44:37

Kedves Gergő,

10 éve foglalkozunk matracokkal, kiskereskedelemmel és nagykereskedelemmel egyaránt és egészen büszkén elmondhatom, hogy soha senkinek nem adtunk el használt matracot újként. Ez annyit jelent, hogy folyamatosan vannak különböző okok miatt érték csökkent termékeink (kiállítási matracok, szállítási sérült, bent ragadt egyedi méret, stb). Nagyon ritkán előfordulnak a vásárlások után kényelmi problémák. Hála az égnek ez egészen komolyan olyan ezerből egy-kettő. Ilyenkor egy már használt matraccal állunk szemben és ez sajnos ilyenkor egy konfliktus. Konfliktus azért, mert ezekben az esetekben azt halljuk, hogy csak egy hétig és hogy matracvédővel és persze nagyon vigyáztunk rá. Ilyenkor a részünkről arrogánsnak tűnik amkor azt válaszoljuk, hogy ettől függetlenül ez egy használt matrac. A kedélyek általában akkor nyugszanak meg, amikor megkérdezzük, hogy ok csak egy hét, vigyáztak rá és tényleg matracvédővel, de vajon Ön szeretne-e most egy olyan matracot vásárolni, amelyen valaki már egy hétig aludt. Ilyenkor jön egy hosszabb csend.

Természetesen egy egy-két hétig használt matracnak szinte 100%-os használati értéke van (ugye szállodákban sem panaszkodunk), így egy 20-230%-os értékcsökkenés mellett kiárult visszavett matrac értékesítésénél egy részről megtartjuk korrektségünket és megbízhatóságunkat, más részről esetleg olyan Vásárló is hozzájuthat egy prémium minőségű matrachoz, akinek egyébként már megterhelő lenne ez az árfekvés.

Egyébként szerintem nem lehet felismerni egy kifogástalan állapotú újracsomagolt matracot.Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Gergő (#3471)
(#3471) Gergő
2019-02-07 19:40:50

Kedves László!

Arról szeretnék információt kapni, hogy mi történik a vásárlók által különféle indokból 30 napon belül visszavitt matracokkal? Előfordulhat hogy használt matracot kapok a megrendelt új matrac helyett? Miből lehet felismerni ha használt matracot szállítanak ki?

(#3470) matracguru
2019-02-06 20:16:37

Kedves Zsolt,

tudtommal a Levital matracok folyamatosan érkeznek meg hozzánk is, vásárlóinkhoz is. A Levital matracok belső hab szerkezetét az Eurofoam gyártja, akik januártól SAP rendszerben dolgoznak. Úgy tűnik ez az átállás nem ment (megy) zökkenőmentesen.

Kollégáim védelmére csak annyit engedjen meg, hogy amennyiben nekünk jövő heti szállítást ígérnek, úgy mi is ezt az információt tudjuk továbbadni Vásárlóink felé, amennyiben ez a gyártó részéről nem teljesül, hogy sajnos ilyenkor nekünk kell elvinni a balhét.

Köszönöm szíves türelmüket és megértésüket, továbbra is mindent megteszünk, hogy a lehető leghamarabb Vásárlóinkhoz kerüljenek a megrendelt Levital és egyéb- matracok/termékek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zsolt (#3465)
(#3469) matracguru
2019-02-06 20:12:36

Kedves Béla,

amennyiben gyártóink/beszállítóink választékában megtalálhatók kókusz gyerekmatracok és erre mindennek ellenére valós igény mutatkozik, akkor forgalmazzuk ezeket a termékeket, átvesszük és megjelentetjük a termékek mellett a gyártók leírásait az egyes kókusz gyerekmatracokhoz.

Ez nem azt jelenti, hogy én támogatom a kókusz gyerekmatracokat sem azt, hogy egyetértek vele vagy előnyösnek gondolom. Ennek valóban több helyen hangot is adok, egyetlen gyerekem egy percig sem aludt kókusz matracokon -valahogy csak átvészelték ezt a korszakot. Legalább annyira, mint a Nyugat-európai gyerekek ca. 99%-a.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Béla (#3463)
(#3468) matracguru
2019-02-06 20:08:18

Kedves Andi1117,

eddig nem nagyon volt érdeklődés jobb minőségű habokból szivacsvágásra, így nem is nagyon vagyunk felkészülve erre. Igyekszem egy pár napon belül árakat beszerezni HR egyedi méretű habszivacsok vágására, mihelyst összeállt egy választék, úgy kiegészítjük a normál hab táblázatot HR habokkal is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Andi1117 (#3462)
(#3467) matracguru
2019-02-03 04:57:24

Kedves Érdeklődők,

02.07-ig külföldön vagyok, utána minden kérdésre szívesen válaszolok ismét. Addig is kollégáim a Matracguru elérhetőségein készségesen segítenek önöknek, hogy minden kérdésükre választ kapjanak úgy termékinformációk, mint szállítások vonatkozásában.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#3466) Fazekas
2019-02-01 13:12:31

Kedves László
boxpring ágyakközt nézelődök. érdeklődnék hogy a swiss tech termékeit ajánlaná mint ágy és Matrac részre gondolva?

(#3465) Zsolt
2019-01-31 17:11:18

Kedves László!

Több mint két hónapja (2018.11.24) megrendeltem önöktől egy LEVITAL matracot, kiszállítással együtt.
Több mint 30%-át előlegként be is fizettem akkor.
Idén január 4-én pedig kifizettem a fennmaradó részt.
Szerintem részemről korrekten jártam el.
Viszont önök a matracot a mai napig még nem szállították le!
Január 3-án értesítettek, hogy 7-én leszállítják a matracot.
Erre 5-én hívtak, hogy mégsem tudják hozni mert a matrac amit szállítanának selejtes.
Azóta minden héten hívtam a boltot és mindig azt a válasz kaptam, hogy majd a jövő héten.
Elegem lett a "jövő hétből" és a telefonálgatásból.

László!
Kérnék egy kiszállítási időpontot február 10-ig.
Rendelésszám:D1593
Számlaszám: SLE2-SZ-1847766

Intézkedését előre is köszönve, tisztelettel:
Ádám Zsolt(#3464) Csaba
2019-01-31 13:22:31

Kedves László!

Érdeklődnék hogy a január első hetében megrendelt Levital Contur matracok mikor érkeznek meg?

Üdvözlettel Csaba.

(#3463) Béla
2019-01-29 09:41:22

Kedves László!

Végigolvastam a blogját, majd ezután megnéztem a webshopot is.
A blogján tűzzel vassal irtaná a kókuszt, több részletében levezeti, hogy miért rossz.
pl.:
"A következő: átszellőzik, így jó a légáteresztése. Ok, értem. Vagyis nagyon hangzatos, de az égvilágon semmi értelme, semmi gyakorlati haszna és semmi valóságalapja nincs ennek a mondatnak."

"Keményíti a felületet: a könnyebb érthetőség és az egész kókusz hideghab értelmetlen voltának pontosabb megvilágítása érdekében sajnos kénytelenek vagyunk egy pár szót beszélni a hideghabokról."

"közel 10 éve üldözöm a kókuszt,"

"Minden lábtörlő ebből volt. Na erre például jó volt. Olcsó, iszonyat mennyiségben rendelkezésre áll és a kutyának sem kellett másra. Persze a tiszteletre méltó marketing-elméletet követve aztán jött: vegyél olcsón, és add el drágán"

Ezzel szembe a honlapon:
"A kókuszrostok légáteresztő tulajdonsága, átszellőző képessége, rugalmassága, természetessége és hatékony tisztíthatósága évtizedek óta a hazai csecsemő és gyerek matrac választék nélkülözhetetlen és kiválthatatlan alapanyaga."
"A kókuszmatrac belsejében található kókuszrostok megfelelően kemények ahhoz, hogy alátámasszák a gerincoszlopot, ezért roppant előnyös a gyermekek számára."
"Nem tűnik nehéz döntésnek, megkérdezünk egy-két barátot ismerőst, hogy nekik milyen gyerekmatracuk van, és így viszonylag gyorsan bezárul a piaci körkép."

Kérem segítsen nekem, hogy akkor milyen matracot kellene a gyerekemnek venni? Mert egy kicsit összezavarodtam.
Nagyon köszönöm!

(#3462) Andi1117
2019-01-25 13:42:59

Kedves László ! Szeretnék érdeklődni, hogy a szivacsvágás kalkulátor az csak sima normál habra vonatkozik, vagy találok valahol nagy sűrűségű hideghabra való kalkulátort is ? Ugyanez a gondom nekem is szintén mint a pár nappal ezelőtt érdeklődő "Hel "-nek..:) 160x200as méret érdekelne hideghabból 8-10 cm vastag (ami az ideálisabb árban ) cél szintén a felület komfortosabbá tétele és az egyenlőtlenségek javítása kihúzható kanapénál(és hogy túl magas ne legyen).Nagyon köszönöm válaszát !

(#3461) matracguru
2019-01-25 03:52:01

Kedves Gábor,

természetesen lehet, kérésére az egészségpénztár részére állítjuk ki a számlát, ami majd elszámolható lesz. A Best Dream, Konfor és Tempur termékek elszámolhatók mindenképpen, Rottex termékeket érdemes vásárlás előtt egyeztetni az egészségpénztári szolgáltatóval.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Gábor (#3460)
(#3460) Gábor
2019-01-24 14:45:59

Kedves László!

Az lenne a kérdésem, hogy webshopos rendelésnél lehet-e egészségpénztárra vásárolni, és ha igen, milyen matracokat?

(#3459) matracguru
2019-01-24 12:33:39

Kedves Szépkati,

alapvetően azt hiszem, hogy a bonellrugós matracokat kizártuk, hiszen az élmerevítések két külön matrac esetében középen valóban borzasztóan kemények. Maradnak a zsákrugós matrac, ami ebben az esetben 200e alatt a 160-as méretben szintén egy elég szűk keresztmetszetet adna, viszont a két különböző keménységi oldallal készülő LifeSleep You&Me matrac 200 alatt mindenképpen megérdemelné a figyelmet. Hideghabos matracok között a Signum Medium és Hard matracok kerülhetnek akár egy nagy 160-as matrachuzatba is.

Hamarosan érkezik egy új termékünk, ami 22cm magas lesz, két különböző keménységi oldallal, csúcs minőségű HR habokból fog állni és az eredeti Signum matracok felületi kialakításával készül majd. Terveink szerint bőven 200 alatt lesz egy 160x200cm matrac (ebben az esetben is akár két 80x200cm matracmag mehet a 160-as matrachuzatba és mindenki kedvére cserélgetheti az oldalakat)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Szepkati (#3458)
(#3458) Szepkati
2019-01-24 10:24:53

Kedves László!

Matracvásárlás előtt állunk. 160*200-as fekvőfelületre keresünk matracot a férjemmel. Ő 190 cm, 110 kg küröl, én 165 cm 50 kg. Árfekvésben 200e ft alatt szeretnénk maradni. Úgy tudom ilyen nagy különbségeknél más tipusú matrac kellene nekünk, de abban biztos vagyok, hogy az ágy közepén lévő kemény felület, ami két külön matrac egymás mellé téteteléből adódik, nem opció számunkra. Első körben én hideghabos megoldasú matracra gondoltam, de kíváncsi lennék az ön tanacsára. Személyes kipróbálásra nem biztos, hogy van lehetőségünk. Az sem lenne baj, ha esetleg konkrét terméket tudna ajánlani.

Köszönettel:

Szép Katalin

(#3457) Hel
2019-01-24 09:12:08

Köszönöm szépen

Üdv:Hel

(#3456) matracguru
2019-01-23 12:22:28

Kedves Hel,

a legolcsóbb megoldás, ha vágatunk normál habból tetszőleges vastagságot. Ezek általában feszesebb habok ( https://www.matracguru.hu/szolgaltatasok/szivacsvagas )és ehhez varrat vagy varr magának huzatot az ember. Ugyanezt meg tudjuk csinálni HR (nagy rugalmasságú) habokból is, ezek rugalmasabbak, kicsit lágyabbak, de nem emlékezőhab. Ehhez kellene a pontos méret és a vastagság is és szerzünk rá egy árat.

Emailben segítek szívesen van még egy-két ötletem, amit nem itt szeretnék megosztani. barkimaslaszlo (kuka c) gmail /com/


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Hel (#3455)
(#3455) Hel
2019-01-23 10:13:43

Köszönöm gyors reagálását !
Igen jó lenne ha komfortosabb lenne de az egyenetlenségek, keményebb részek is kisimulnának. Nagyon lágyat nem szeretnék.
Üdv:Hel

(#3454) matracguru
2019-01-22 15:11:51

Kedves Hel,

alapvetően a felület komfortosíbbá tétele, lágyítása lenne a cél vagy nem kell hogy az egész lágyabb legyen, csak el kell tűntetni toldásokat, keményebb részeket amik zavarók az alvásnál?


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Hel (#3453)
(#3453) Hel
2019-01-22 13:29:13

Kedves László !
Kinyitható sarokülőre szeretnék fedőmatracot ami nem memorys.
Tudna segíteni?
Köszönöm
Üdv: Hel

(#3452) matracguru
2019-01-21 10:35:07

Kedves István,

sajnálom, hogy így alakult. A termékekkel kellett, hogy kapjon egy a visszavásárlási garanciára vonatkozó dokumentumot is, amiben szerepelnek a részletek. Amennyiben ez nincs meg Önnek, úgy emailben megküldöm Önnek szívesen.

barkimaslaszlo /k ukac) g mail (pont / c om


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: István (#3451)
(#3451) István
2019-01-21 09:26:27

Kedves László,

2 hete kaptam meg a tavaly rendelt Levital Perfect Contour Hard (180x200) matracomat. Sajnos ez idő alatt be kellett lássam, hogy nem nekem való. Egyszerűen túl puha. :( Pedig amikor az üzletben kipróbáltuk, még az is felmerült bennem, hogy a páromnak ez túl kemény lesz, de igazából ő is puhának érzi. Önmagában ez még nem lenne akkora probléma,d e nekem azóta állandóan fáj a hátam, derekam, így nem szeretnék tovább kísérletezni ezzel, és élni szeretnék a 30 napos visszaküldési lehetőséggel. Kérem, tájékoztasson arról, hogy mi ennek az ügymenete.

Üdvözlettel: Kis István (Hódmezővásárhely)

(#3450) matracguru
2019-01-18 18:25:53

Kedves Ilona,

ez nem ennyire egyszerű. Alapvetően ugye az alvás egy komplex dolog (fizikai-szellemi fáradság aránya, mozgás, esti étkezés, nem tévézés, alkohol, kávé, szénhidrát csökkentése vagy kerülése lefekvés előtt, sötétített hálószoba, 20C°körüli hőmérséklet)aminek a matrac is egy nagyon fontos része. A megfelelően megválasztott matrac segíthet valóban csökkenteni a forgolódások, testhelyzet-váltások számát. A matrac összetétele, kialakítása, keménysége nagyban befolyásolja majd, hogy megfelelő-e az adott matrac és ehhez még számtalan egyéb fontos dolog társul. Olyanokra gondolok például, hogy amennyiben valaki hajlamosabb a kimelegedésre, az izzadásra, akkor lehet, hogy nem éppen egy emlékezőhabos matracot lenne szerencsés választani.

A Swiss Dream Memory Classic matrac egyébként hasonló 12+4cmm összetételű és jelentősen kedvezőbb árban kapható, de természetesen ez az Ön választása.

Amennyiben lehetősége lenne rá, úgy érdemes lenne megfelelő szaktanácsadás mellett egy szaküzletben próbálni és kiválasztani a legmegfelelőbb ágybetétet.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ilona (#3449)
(#3449) Ilona
2019-01-18 16:53:32

Tisztelt Cím! Kérdésem, hogy a Best Dream Memory Bamboo matrac jó választás lehet-e, amennyiben sokat forgolódom (részben a nem megfelelő alvástól) éjszaka.

Üvözlettel

Ilona

(#3448) matracguru
2019-01-17 05:04:30

Kedves Péter,

a Levital Perfect Contour matrac és a Medical Concept Luxus matracok annyiban egyeznek csak, hogy mindkét matrac esetében gélhab található a matracok tetején. A különbség inkább a matracok tulajdonságaiban van. Amíg a Perfect Contour egy inkább feszes (és a Medical Concept Luxus matrachoz képest még a Touch változat is), meglehetősen rugalmas és dinamikus, addig a Luxus inkább egyenletesen lágy, sőt: az egyik leglágyabb matracunk. A megadott testsúly esetében és talán túl puhának gondolnám, a Jysk Gold F85 matrachoz képest lényegesen lágyabb.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Péter (#3447)
(#3447) Péter
2019-01-16 14:25:52

Kedves László,

egy ideje küzdök már megrendelni kívánt matrac kiválasztásával, sikerült is leredukálni a dolgot két példányra. A kérdés az, hogy hogyan viszonyulnak ezek egymáshoz.
Az egyik a Medical Concept® LUXUS memory matrac, míg a másik a Levital Perfect Contour matrac (vagy valamelyik verziója). Méret 160×200cm.
Sajnos nincs lehetőségem kipróbálni ezeket.
Egy Wellpur F85-öt váltana az új. Ez sajnos annyira összement alattam, hogy érzem a ágyrácsot. (93kg)

Köszönettel
Péter

(#3446) matracguru
2019-01-14 20:10:28

Kedves Andi,

pillanatnyilag a Contour Touch és a Sense matracok vannak kiállítva szinte mindenhol, a hiányzó matracok február elején érkeznek meg hozzánk is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Andi (#3445)
(#3445) Andi
2019-01-14 19:33:26

Kedves László,

Levital Perfect Contour vagy Levital Perfect Contour Touch matracot szeretnék vásárolni.
Mindkét típus kipróbálható Önöknél?

Üdvözlettel:
Andi


Matrac fórum betekintő ablak

2024-05-11 05:12:17

Kedves Murildi, egy fedőmatractól sajnos nem lehet mindent elvárni. Amit egészen biztosan nem...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3650