Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#3906) blacas79
2021-04-23 10:00:29

Kedves László!

Köszönöm válaszát!

(#3905) Lajos
2021-04-20 14:44:11

Kedves László,

köszönöm korrekt válaszát!

Üdvözlettel:
Lajos

(#3904) matracguru
2021-04-19 16:41:37

Kedves László,

sajna ez nem így van. A Swiss Dream HR matracok esetében felvásárlunk egy bizonyos, akkor éppen kedvezőbb árban lévő nagy mennyiségű HR habot levágva matrac formára. Amíg ez a széria tart, addig elérhető a matrac, addig rendelhető. Egy következő projektnél -és teszem hozzá, hogy brutálisan jó habok kerülbek így megfizethető árba- majd egy másik ilyen hab lesz ugyanebben a rendszerben. Egy-egy termék a készlet elfogyása után tehát nem utánrendelhető.

Üdvözlettel:

Matracguru. Alváskultúra!
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 20 911 60 51

Előzmény: blacas79 (#3903)
(#3903) blacas79
2021-04-18 20:15:15

Kedves László!

Érdeklődni szeretnék, hogy Swiss Dream HR TITANIUM hideghab matrac 90X200 cm-es méretben mikor lesz kapható Önöknél?
Egyet már korábban vásároltam, nagyon meg vagyok vele elégedve.

Köszönettel: B. László

(#3902) matracguru
2021-04-14 20:17:29

Kedves Lajos,

hogy manapság mi a porhintés és mi nem azt nagyon nehéz szétválasztani. A Tempur a világ legnagyobb matracgyártójává nőtte ki magát, megvette az amerikai legnagyobbat is a Sealy-t. Ennyi pénzt ugye csk árrésből lehet keresni, tehát egészen biztosan szépen számolnak, hiszen az alapanyag költség ca. mindenkinek hasonló, mégis kb tízszeres árról beszélünk. De ezt tudtuk eddig is és úgy néz ki, hogy a világ is elhiszi:-)

Üdvözlettel:

Matracguru. Alváskultúra!
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 20 911 60 51

Előzmény: Lajos (#3901)
(#3901) Lajos
2021-04-14 15:29:17

Kedves László!
Köszönöm válaszát, valahogy hasonlóan gondolom a hittel kapcsolatban, de pozitív megerősítést érzek soraiban. 60 év fölött az ember gyarapodó bajai kapcsán átcsoportosítja a kiadásait, igyekszik javítani sok minden mellett az alvási komfortját is, ezért gondolkodtunk el ezen a "luxuson", de csak ha nem porhintés...
Üdvözlettel:
Lajos

(#3900) matracguru
2021-04-14 05:21:59

Kedves Lajos,

ugye a matracvásárlás kicsit hit kérdése is. Valóban a Tempur memoryfoam a legjobbnak számít a világon, nagy tömegsűrűség mellett megfelelő légáteresztés. Az ára valóban borsos, nem is mindennapi árucikk:-) Én úgy gondolom, hogy amennyiben valaki emlékezőhabos fedőmatracban gondolkodik és ki tud préselni a családi büdzséből egy Tempur fedőmatracot, akkor jó választás lehet.
Üdvözlettel:

Matracguru. Alváskultúra!
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 20 911 60 51

Előzmény: Lajos (#3899)
(#3899) Lajos
2021-04-13 17:35:45

Kedves László!
Úgy emlékszem, régebben volt a kínálatukban Tempur fedőmatrac, talán 5, vagy 7cm-es. Ezeket már nem árulják? Borsos áruk is volt, de Ön szerint a 6-7x -es áruk valóban sokkal jobb minőséget is jelent, mint a most kaphatóak? Nem csupán a tartósságra gondolok, hanem a pillanatnyi komfortérzetre.
Válaszát előre is köszönöm!

(#3898) Sara
2021-04-12 17:53:22

Kedves László!
A matrac jónak látszik. Köszönöm a tanácsot, ha van lehetőség, a fedőmatracot inkább kipróbáljuk.
Üdvözlettel:
Sara

(#3897) matracguru
2021-04-12 16:47:38

Kedves Sara,

ugye ez ca. a 8. éve a matracnak, esetleg érdemes lenne önállóan a matracot is megvizsgálni, hogy nyolc év után milyen állapotban van még, érdemes-e újabb fedőmatraccal spékelni a komfortot. Amennyiben igen -és miért is ne lenne így-, úgy viszont nem ártana kipróbálni a különböző vastagságú fedőmatracokat. A 4 és a 6 cm között ugyan csak 2 cm van, de ez ugye 50% és nagyon nagy komfort különbség, általában a 6cm fedőmatrac már nagyon süppedős, nehézkes a forgolódás, ilyesmi. De ha van lehetőség, akkor mindenképpen a próba lenne a jó egy hasonló keménységű matracon nálunk vagy egy tetszőleges szaküzletben.
Üdvözlettel:

Matracguru. Alváskultúra!
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 20 911 60 51

Előzmény: Sara (#3895)
(#3895) Sara
2021-04-12 16:15:20

Kedves László!
2013-ban leveleztünk utljára, amikor végül egy női/férfi oldalas Hilding zsákrugós matracot vettünk. Kicsit keménynek bizonyult, ezért vettünk rá egy 4cm-es relax toppert. Elégedettek voltunk, de mostanában kicsit kényelmetlenebbül alszunk. Gondolom a fedőmatrac kissé elhasználódhatott? (165cm/75kg, 193cm/98kg, 60+) Úgy látom, most 4 és 6cm-es aloe veras fedőmatracuk van. Melyiket ajánlaná?

(#3894) matracguru
2021-02-26 16:21:10

Kedves Lilla,

négy gyerekemből kettő még bőven kicsi volt, amikor én matracokkal kezdtem el foglalkozni. Én nem gondolnám, hogy egy kisgyereknek speciális igényei lennének ergonómiailag. Onnantól kezdve, hogy végigszedvedtetik az első 1-2 évet velük egy betonkemény kókuszmatracon, szerintem egy bármilyen matrac is megváltás lesz. Sokkal fontosabb, hogy Önnek, Önöknek kielégítse az igényeit maradéktalanul, Én leginkább ezt tartanám csak szem előtt. Őszintén: a gyerekek bárhol is tudnak jót aludni, mi meg már szinte bárhol sem. Fogalmunk nincs, hogy milyen matracokon nőttünk fel. Ok, hellyel-közzel kriplik is lettünk, de nem gondolom, hogy az Y generáció pengébb lesz nálunk. Szóval a prioritás szerintem az önök kényelme, a megfelelő keménység. OSB lap szerintem ok, nincs magas pára, nincs penész, kevésbé lehet gond, főként ha eddig sem volt.

Nem tudom, hogy az ágykerethez mennyire ragaszkodnak. Nálunk is sokáig aludtak a gyerekek és még a 180x200 is néha necces volt. Egy gondolatot megér.

Allergia. A mosható matrachuzat nagyon jó dolog. Szerintem nem mossák az emberek, mert macerás. Egy megfelelő minőségű pamut huzatú matracvédő (kettő) minden szempontból praktikusabb. Könnyű levenni, mosni, szárítani, visszatenni. Így gyakrabban és szívesebben is mossa az ember. Több értelme van, mint a legcsillivillibb matrachuzatnak akár, pláne ha nem mossuk rendszeresen (és ugye nem mossuk csak ha baleset van)

A matrac alapanyaga ízlés kérdése, minden alapanyagnak van előnye, hátránya. Manapság sajnos minden matrac ortopéd sanos, ami nem macskakőböl vagy hortobágyi húsospalacsintából készül. Az ergonómiai zónák szerintem lényegesek, segítenek a differenciált alátámasztásban. Hogy ez a matrac zsákrugós, hidegham, memory kombináció lesz, az tényleg csak ízlés kérdése.

Amennyiben ergonómiailag helyesen szeretnénk eljárni, úgy a megadott testsúlyoknál ugyanaz a matrac szerintem nem lesz megfelelő. Túl nagy a súlykülönbség. Léteznek papa-mama matracok, ahol egy matracban két különböző komfortoldal van a két különböző testsúlynak megfelelően. Ezt még mi találtuk ki a SIgnum és SenZone Memory matracokkal, azóta több gyártó is csinálja már és szinte mindenféle alapanyagból elérhetők az ilyen jellegű férfi-női oldalas matracok.

Üdvözlettel:

Matracguru. Alváskultúra!
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 20 911 60 51

Előzmény: Lilla (#3893)
(#3893) Lilla
2021-02-26 12:07:16

Kedves László!

Segítségét szeretném kérni matracválasztási dilemmánkban. Jelenleg én alszom együtt 3 éves kislányommal egy franciágyon (160x200 ágyrácsos) régi matracon. Párom külön, hálószobánkban szintén egy franciágyon (160x200 ebben sajnos nem ágyrács van, hanem teli osb lap). Először is szeretnénk egy matracot mielőbb kislányom ágyába, majd egy másik alkalommal a közel jövőben még egy matracot a mi közös ágyunkba is. Tervezzük, hogy kisányom egyedül aludjon az ágyában, de ez egyelőre nem kivitelezhető, így olyan matracot szeretnénk, ami neki is ideális, de én sem leszek holdkóros mellette. Itt kezdődik a bonyodalom, mert nekem vannak nyaki, illetve derék táji gerincbántalmaim is (fájó izületek, zsibbadó végtagok..). Tehát elég hikomat vagyok. Nyílván ortopéd, vagy ergonómiai zónás martacok kislányom miatt nem jöhetnek szóba, de milyen matrac lenne ideális akkor, ami kislányomnak is megfelelő lenne (akár hosszabb távon is), de én is tudok aludni rajta? Vagy egy ilyen korú gyermeknek semmiképp nem javasolt felnőtteknek szánt matracon aludni? Mindenképpen szeretnénk levehető matrachuzatot, illetve valamilyen antibakteriális martracot szeretnénk gyermekem védelme miatt is, illetve mert én még plusszban extrém allergiás is vagyok. smiley smiley
Vagy a matracok manapság annyira divatos antiallergén tulajdonságuknak nem kell annyira nagy jelentőséget tulajdonítani? Extrém allergiásoknak megfelelő tisztítás és szellőzés is elegendő?
Továbbá kérdésem lenne még, hogy a jelenleg szinte kihasználatlan közös franciágyunk teli osb "ágyrácsát" érdemes lenne lecserélni, vagy elkerülhetjük a penészedést a csere nélkül is? (Eddig nem penészedtek a rugós matracaink rajta egyébként).
Későbbi terveink, hogy majd visszaköltözöm a hitvesi ágyba, ide is szeretnék egy olyan matracot, ami az én adottságaimnak megfelel és páromnak is kielégítő. Neki nincsenek nagyobb igényei, bárhol elaszik, de ebből kifolyólag és a kor előrehaladtával már azért ő is megérzi a derekát. Párom 90 kg körüli én pedig 65 smiley
Még annyi, hogy ha a jövőben bővül a családunk egy kistestvérrel, akkor gyanús, hogy majd esetleg ő is beköltözik majd egyszer közénk, így ezt a matracot is szeretnénk úgy megválasztani, hogy egy kisgyermeknek is megfelelő legyen ergonómiailag. Bár utóbbi matracot szeretném, ha jobban rám lenne szabva. Vagy a fent leírt tüneteimnek inkább lenne szükség valami ortopéd matracra, vagy egy jól megválasztott habszivacs matrac memóriahabbal is elegendő lenne a gerincproblémáimra?

Előre is nagyon köszönöm válaszát.
Üdvözlettel:
Sz. Lilla

(#3892) Lilla
2021-02-26 11:39:33

Kedves László!

Segítségét szeretném kérni matracválasztási dilemmánkban. Jelenleg én alszom együtt 3 éves kislányommal egy franciágyon (160x200 ágyrácsos) régi matracon. Párom külön, hálószobánkban szintén egy franciágyon (160x200 ebben sajnos nem ágyrács van, hanem teli osb lap). Először is szeretnénk egy matracot mielőbb kislányom ágyába, majd egy másik alkalommal a közel jövőben még egy matracot a mi közös ágyunkba is. Tervezzük, hogy kisányom egyedül aludjon az ágyában, de ez egyelőre nem kivitelezhető, így olyan matracot szeretnénk, ami neki is ideális, de én sem leszek holdkóros mellette. Itt kezdődik a bonyodalom, mert nekem vannak nyaki, illetve derék táji gerincbántalmaim is (fájó izületek, zsibbadó végtagok..). Tehát elég hikomat vagyok. Nyílván ortopéd, vagy ergonómiai zónás martacok kislányom miatt nem jöhetnek szóba, de milyen matrac lenne ideális akkor, ami kislányomnak is megfelelő lenne (akár hosszabb távon is), de én is tudok aludni rajta? Vagy egy ilyen korú gyermeknek semmiképp nem javasolt felnőtteknek szánt matracon aludni? Mindenképpen szeretnénk levehető matrachuzatot, illetve valamilyen antibakteriális martracot szeretnénk gyermekem védelme miatt is, illetve mert én még plusszban extrém allergiás is vagyok. smiley smiley
Vagy a matracok manapság annyira divatos antiallergén tulajdonságuknak nem kell annyira nagy jelentőséget tulajdonítani? Extrém allergiásoknak megfelelő tisztítás és szellőzés is elegendő?
Továbbá kérdésem lenne még, hogy a jelenleg szinte kihasználatlan közös franciágyunk teli osb "ágyrácsát" érdemes lenne lecserélni, vagy elkerülhetjük a penészedést a csere nélkül is? (Eddig nem penészedtek a rugós matracaink rajta egyébként).
Későbbi terveink, hogy majd visszaköltözöm a hitvesi ágyba, ide is szeretnék egy olyan matracot, ami az én adottságaimnak megfelel és páromnak is kielégítő. Neki nincsenek nagyobb igényei, bárhol elaszik, de ebből kifolyólag és a kor előrehaladtával már azért ő is megérzi a derekát. Párom 90 kg körüli én pedig 65 smiley
Még annyi, hogy ha a jövőben bővül a családunk egy kistestvérrel, akkor gyanús, hogy majd esetleg ő is beköltözik majd egyszer közénk, így ezt a matracot is szeretnénk úgy megválasztani, hogy egy kisgyermeknek is megfelelő legyen ergonómiailag. Bár utóbbi matracot szeretném, ha jobban rám lenne szabva. Vagy a fent leírt tüneteimnek inkább lenne szükség valami ortopéd matracra, vagy egy jól megválasztott habszivacs matrac memóriahabbal is elegendő lenne a gerincproblémáimra?

Előre is nagyon köszönöm válaszát.
Üdvözlettel:
Sz. Lilla

(#3891) Lilla
2021-02-26 11:24:29

Kedves László!

Segítségét szeretném kérni matracválasztási dilemmánkban. Jelenleg én alszom együtt 3 éves kislányommal egy franciágyon (160x200 ágyrácsos) régi matracon. Párom külön, hálószobánkban szintén egy franciágyon (160x200 ebben sajnos nem ágyrács van, hanem teli osb lap). Először is szeretnénk egy matracot mielőbb kislányom ágyába, majd egy másik alkalommal a közel jövőben még egy matracot a mi közös ágyunkba is. Tervezzük, hogy kisányom egyedül aludjon az ágyában, de ez egyelőre nem kivitelezhető, így olyan matracot szeretnénk, ami neki is ideális, de én sem leszek holdkóros mellette. Itt kezdődik a bonyodalom, mert nekem vannak nyaki, illetve derék táji gerincbántalmaim is (fájó izületek, zsibbadó végtagok..). Tehát elég hikomat vagyok. Nyílván ortopéd, vagy ergonómiai zónás martacok kislányom miatt nem jöhetnek szóba, de milyen matrac lenne ideális akkor, ami kislányomnak is megfelelő lenne (akár hosszabb távon is), de én is tudok aludni rajta? Vagy egy ilyen korú gyermeknek semmiképp nem javasolt felnőtteknek szánt matracon aludni? Mindenképpen szeretnénk levehető matrachuzatot, illetve valamilyen antibakteriális martracot szeretnénk gyermekem védelme miatt is, illetve mert én még plusszban extrém allergiás is vagyok. smiley smiley
Vagy a matracok manapság annyira divatos antiallergén tulajdonságuknak nem kell annyira nagy jelentőséget tulajdonítani? Extrém allergiásoknak megfelelő tisztítás és szellőzés is elegendő?
Továbbá kérdésem lenne még, hogy a jelenleg szinte kihasználatlan közös franciágyunk teli osb "ágyrácsát" érdemes lenne lecserélni, vagy elkerülhetjük a penészedést a csere nélkül is? (Eddig nem penészedtek a rugós matracaink rajta egyébként).
Későbbi terveink, hogy majd visszaköltözöm a hitvesi ágyba, ide is szeretnék egy olyan matracot, ami az én adottságaimnak megfelel és páromnak is kielégítő. Neki nincsenek nagyobb igényei, bárhol elaszik, de ebből kifolyólag és a kor előrehaladtával már azért ő is megérzi a derekát. Párom 90 kg körüli én pedig 65 smiley
Még annyi, hogy ha a jövőben bővül a családunk egy kistestvérrel, akkor gyanús, hogy majd esetleg ő is beköltözik majd egyszer közénk, így ezt a matracot is szeretnénk úgy megválasztani, hogy egy kisgyermeknek is megfelelő legyen ergonómiailag. Bár utóbbi matracot szeretném, ha jobban rám lenne szabva. Vagy a fent leírt tüneteimnek inkább lenne szükség valami ortopéd matracra, vagy egy jól megválasztott habszivacs matrac memóriahabbal is elegendő lenne a gerincproblémáimra?

Előre is nagyon köszönöm válaszát.
Üdvözlettel:
Sz. Lilla

(#3889) palinkaslaszlo
2021-02-06 13:49:20

Kedves edina,

hagyományos ággyal és matraccal szerintem a 60cm fekvőmagasság nem érhető el, ez leginkább egyedi gyártás lesz. A magasabb, erősebb bükk ágykeretek oldalmagassága ca. 40-43cm, ebbe süllyed a matrac normál esetben 12cm-t (a valóságban 10 centi, mert a rács felvesz majd további 2 centit) Habmatracok esetében a 20-22 cm a normális, egy-két olyan termék van, ahol 25-27 cm magassággal és megfelelő keménységgel találkozunk. Rugós matracoknál ugye ez nem annyira ritka, de azt nem szeretnének. A legmagasabb habmatracunk a Ceriflex Levander. Minden ágykeret leírásában megtalálható az oldalelem magassága. Amennyiben ebből levonnak 10cm-t és hozzáadják a matrac magasságát, akkor kb megkapják a végleges fekvőmagasságot. Ez természetesen fenyő ágykereteknél is általában így van. Kivételek ez alól az ágyneműtartós, felnyitható ágyak, mert ott a matrac összességében csak 5-6 centit süllyed be az ágykeret oldalelemének a felső szélétől számolva.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Edina (#3888)
(#3888) Edina
2021-02-06 10:20:48

Kedves László!

Matrac és ágy vásárlás előtt állunk, mivel az eddigi 160as ágyat kinőttük.
Elképzelés egy 200×200as méretű, nagyobb teherbírású ágy (és matrac), jelenleg a következő felállasban: apa 120 kg, gerincsérvvel. Anya 80 kg a felső memóriahab réteget részesíti előnyben. Baba jelenleg 8 kg, középen alszik, nyilván ez átmeneti, de most hozzá is alkalmazkodnunk kell, ezért a 2m×2m-es méret :)
A félkemény v kemény matracokat szeretjük, a rugós matrac nem jöhet szóba.
Az ágykeret középbarna tölgy színű kellene legyen, mivel minden bútor egyszínű a szobában. Fekvőmagasság jó volna, min 60 cm körül.
A keretünk rá kb 350 000 Ft ágyastól, matracostól, matracvédőstől együtt.
Személyesen is szeretnénk megtekinteni, kipróbálni üzletükben a matracot, erre van lehetőség?
Köszönöm válaszát!

(#3887) palinkaslaszlo
2021-02-05 04:18:56

Kedves Érdeklődő,

időközben ugye már Dunlopillo sincs... Természetesen alkatrész utánpótlás sincs. Igazából én is tanácstalan vagyok. Esetleg Körmenden lenne érdemes futni egy kört, az osztrák ADA végnek van ott gyáregysége, tudomásom szerint ágyrácsokat is gyártanak, így alkatrészeik is kellenek, hogy legyen. Persze másik kérdés, hogy segítenek-e.
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#3886) Dunlopillo
2021-02-03 11:15:49

Kedves László!

Egy Dunlopillo Euroflex KF ágyrácshoz való rugósléc tartó műanyag(gumi) bakot szeretnék venni, de hiába keresgélek nem sikerül találni kiegészítőket! Az indexes fórumban 129.hozzászólás(https://img.index.hu/imgfrm/9/5/6/4/THM_0012529564.jpg) kerestek ilyet, de ott sem volt rá reakció.

Segítségét előre is köszönöm!

(#3885) palinkaslaszlo
2021-02-01 21:15:04

Kedves Árpi,

index fórumban válaszoltam minden -ott is feltett- kérdésére.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Árpi (#3884)
(#3884) Árpi
2021-01-31 20:51:30

Közben kiderítettem, hogy 80kg alatt Signum Dual Medium az ajánlott. De lett még egy versenyző a
Medical Concept® Premium. Tehát a kettő közül kellene dönteni. Ön melyiket ajánlja ? Próbára sajnos nincs lehetőség.

(#3883) Árpi
2021-01-30 11:52:20

Tisztelt László!

A RelaXx® Signum Dual matracot néztük ki magunknak, de nem tudjuk eldönteni, hogy a hard vagy a medium legyen. 2db 90cm tervezünk, 70Kg és 55Kg a súlyunk. Melyiket javasolja ? Mindketten oldalt fekszünk leginkább. Félek hogy a hard túl kemény lesz. Mindkettőre kemény /félkemény van írva, és 140 kg-ig.

(#3882) palinkaslaszlo
2021-01-13 13:24:53

Kedves Móni,

Zónák és HR hab
Jól értettem, hogy az Ön által javasolt, magas árkategóriájú Levital termékeken kívül nem igen fogunk zónák nélküli HR hideghab matracot találni? DE. BIZTOSAN TALÁLNAK, A KÉRDÉS TÉNYLEG CSAK AZ, HOGY ÉRDEMES-E. KEMÉNY LESZ, FESZES ÉS A HR HAB ELLENÉRE FAPADOS...

Keménység, rugalmasság
Említette, hogy a nem túl feszes matracokat érdemes választani kisgyermeknek. Tudna valami rugalmassági/keménységi mutató számarányt javasolni, ami alapján szűrhetnénk a kínálatot a HR hideghaboknál? AZ A BAJ, HOGY A TESTSÚLY A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN FOG JELENTŐSEN VÁLTOZNI. HA OLYAT VESZÜNK, AMI MOST JÓ, AZ KÉSŐBBLESZ PUHA. ÉS FORDÍTVA IS.

Junior Vital
A Junior Vital matrac jól szellőző és tartós habmatrac? Meg tudná mondani, hogy a huzata hány fokon mosható? Eltérő információkat találtam róla. Illetve erre a típusra hány év garanciát vállalnak? A JUNIOR VITAL MATRACCAL DOHA SEMMI GOND NEM VOLT. NEM A VILÁG CSÚCSMATRACA, DE NEM IS ANNAK KÉSZÜL. EGY ÁTMENETI MATRAC A KORAI KAMASZKORIG. A HUZAT SZERINTEM 40 FOKON MOSHATÓ. ÉS ITT MEGINT CSAK A MÁR EMLÍTETT MATRACVÉDŐRE UTALNÉK:-)

Matracpróba
A Levital gyártó oldalán láttam, hogy akár 365 nap visszavásárlási garancia van. Sok más matracnál is olvastam hasonlót. Honnan tudhatom biztosan, hogy én egy vadi új matracot veszek -e a gyermekemnek vagy egy már visszaadottat? MÁSOKNÁL NEM TUDOM HOGY VAN. GYANÚIM VANNAK. MI A VISSZAJÖTT PÁR DARAB MATRACOT ELADJUK OUTLETKÉNT ÉRTÉKCSÖKKENÉSSEL, TUDTÁN KÍVÜL HASZNÁLT MATRACOT NÁLUNK MÉG SENKI NEM VÁSÁROLT. EBBŐL PERSZE PROBLÉMÁK IS VANNAK. "NEM JÓ A MATRAC, VEGYÉK VISSZA CSAK PÁR NAPOT ALUDTUNK RAJTA" TERMÉSZETESEN 50%-OS ÁRON TUDJUK VISSZAVENNI. MILYEN SZEMETEK VAGYUNK. ILYENKOR MEG SZOKTUK KÉRDEZNI, HOGY ÖN MENNYIÉRT VENNE MEG EGY OLYAN HASZNÁLT MATRACOT, AMIBEN MÁR TÖBBSZÖR IS ALUDTAK. NINCS TOVÁBB MIRŐL BESZÉLNI.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Móni (#3881)
(#3881) Móni
2021-01-13 09:28:12

Kedves László!

Nagyon szépen köszönöm gyors és részletes válaszát! Felmerült még ezek kapcsán 1-2 kérdésem, ha tudna rá időt szánni:


Zónák és HR hab
Jól értettem, hogy az Ön által javasolt, magas árkategóriájú Levital termékeken kívül nem igen fogunk zónák nélküli HR hideghab matracot találni?

Keménység, rugalmasság
Említette, hogy a nem túl feszes matracokat érdemes választani kisgyermeknek. Tudna valami rugalmassági/keménységi mutató számarányt javasolni, ami alapján szűrhetnénk a kínálatot a HR hideghaboknál?

Junior Vital
A Junior Vital matrac jól szellőző és tartós habmatrac? Meg tudná mondani, hogy a huzata hány fokon mosható? Eltérő információkat találtam róla. Illetve erre a típusra hány év garanciát vállalnak?

Matracpróba
A Levital gyártó oldalán láttam, hogy akár 365 nap visszavásárlási garancia van. Sok más matracnál is olvastam hasonlót. Honnan tudhatom biztosan, hogy én egy vadi új matracot veszek -e a gyermekemnek vagy egy már visszaadottat?


(Kérdéseire válaszolván:
Csomagolás
A vákuumcsomagolás nekünk lett volna előny a szállításhoz, illetve, mivel várhatóan néhány napig tárolnunk kell a matracot ahhoz.

Méret
A 80x200-as méret sajnos a szoba adottságai miatt nem bővíthető, nekünk sajnos most ez a maximum.)


Válaszait előre is hálásan köszönöm!
Üdvözlettel: Móni

(#3880) palinkaslaszlo
2021-01-09 08:00:35

Kedves Móni,

akkor tegyünk egy kis rendet, menjünk végig step by step(szép magyarsággal) mindegyik elváráson:-)

Legyen vákuumcsomagolt. Minek? A vákuumcsomagolás egy matrac esetében a kedvezőbb raktározási- és szállítási költségen kívül semmilyen előnnyel nem jár.

80x200cm. Amennyiben még nincs meg az ágykeret, akkor mindenképpen lebeszélném erről a méretről. Ugyanannyiba kerül, mint egy 90x200cm méret, amihez könnyű matracvédőt, lepedőt találni. Ha még egy kicsit nyújtózkodnánk, akkor a 100x200cm méret szerintem a legideálisabb egyszemélyes ágynak. Széles, kényelmes, este két ember is elfér rajta meseolvasáshoz, altatáshoz.

Hideghab. Magyarorszégon szinte minden habmatracnak hideghab a neve, ha nem macskakőből vagy tetőcserépből készül. Amennyiben minőségi habhoz ragaszkodunk úgy érdemes HR hab termékeket keresni.

Zónák. A zónák különböző keménységű szelvények a matracban. Lány esetében olyan 15-16 éves koráig az ergonómiai zónáknak nem hogy értelme nincs, sok esetben még hátrány is lehet, hiszen a testmagasságából és az alvási szokásaiból adódóan, ezek a kialakítások nem fognak egybe esni a matracon alvóval, hiszen a zónák kialakításához az átlagos felnőtt testmagasság van figyelembe véve. Praktikusan lehet, hogy ott lesz keményebb a matrac, ahol nem kellene és ott fog engedni, ahol tartania kellene.

Matrachuzattal semmi gond, a legtöbb mosható huzatú termék a lenti igényeknek megfelel. Atkamentes matrachuzat nincs. Még akkor sincs, ha mi is és mások is ezt állítják. A legtöbb matrachuzat lehet atkamentes, ha bizonyos feltételeket betartanak. Egy könnyen levehető és mosható matracvédő szerintem többet ér bármilyen csillivilli matrachuzatnál. Lehetőség szerint (kivétel az éjszakai pelusról leszokás átmeneti időszaka) NE! vízzáró matracvédő legyen.

Amennyiben konkrét terméket kellene ajánlanom és minden Ön által támasztott feltételnek meg kellene felelni (MINDEGYIKNEK), akkor a Levital valamelyik termék lenne az, leginkább nem a feszesebb Smart termékcsalád.

Ha ez árban túllóg az elképzelésen, akkor jöhetnek a kompromisszumok. Ha olcsó, kétoldalas, mosható huzatú, de megfelel a normál hab is, akkor egyértelműen a Junior Vital. Ezt a terméket kifejezetten a 2-12 éves korosztálynak fejlesztettem.

Amennyiben egy kicsit jobb minőséget keresünk és HR habból, akkor (ugye a zónák majd nem fognak stimmelni, sőt akár rossz helyre is esnek majd) jöhetne a Signum termékcsalád valamelyik terméke, leginkább a HR Climatic.

Annak idején egyébként az én gyerekeim Signum Dual Medium matracot aludtak sokáig, nem volt panasz, lassacskán felcseperednek:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Móni (#3879)
(#3878) Móni
2021-01-09 02:18:00

Tisztelt László!

   Segítségét szeretném kérni, hogy a sok adatban és nagy kínálatban eligazodjak.
2 és fél éves kislányomnak szeretnénk több évre alkalmas, 80x200-as, két eltérő keménységi fokú oldallal bíró, HIDEGHABból készült, jól szellőző, 60°c-on mosható és teljesen ketté nyitható huzatú, atkamentes és antiallergén matracot, mely lehetőleg vákuumcsomagolt.
   Azonban a matrac vastagságát, rugalmassági, ill. keménységi mutatóit és zonázottságát illetően tanácstalanok vagyunk. Ezek terén, tapasztalatuk szerint, mi az ideális egy 2 és fél éves gyermeknek, ha hosszabb távra tervezzük neki a matracot?
Vannakesetleg konkrét matracok is, amiket javasolna?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

(#3876) Joe
2021-01-04 13:54:50

Kedves László!

Köszönöm a választ. Akkor marad az infinity vagy a levital.
Boldog új évet!
Üdvözlettel, József

(#3875) palinkaslaszlo
2021-01-04 12:39:32

Kedves József:


- Medical Concept Premium: ok, hogy fokozatmentesen váltakoznak a zónák, de a szendvics
ábrán én csak hármat látok, az elterjedt hét helyett.
//A Medical Concept Premium matrac felső része a Signum matrac vágási mintája, a matrac 7 zónás. Ennek a kiegyensúlyozottságát, fokozatmentességét növeli a hullámos formavágás

- Signum Dual Hard: ebben az tetszik, hogy kétféle keménységű
- Signum Infinity: "egyik legkiegyensúlyozottabb alátámasztási tulajdonságokkal rendelkező
matrac", de nem látok nagy különbséget a Dual Hard-hoz képest. Van?
// vágási mintáját, kétoldalasságát tekintve megegyeznek. Infinity magasabb (vastagabb) és a legjobb minőségű HR habokból áll. Alapanyagot tekintve: Opel Astra - Bentley

- Levital Smart Contour: "Adaptive Cutting System", ez jól hangzik, de működik is
ergonómiai tagolás nélkül?
//természetesen, ez benne a lényeg, ezért kapott szabadalmat

Ön melyiket javasolná? Össze-vissza alszom, többnyire oldalt, de sokszor hason és háton is. 175 cm magas, kb 60 kg vagyok.
// MC Premium és Signum Dual hard komfortra hasonlítanak a legjobban egymáshoz. Egyébként pedig mindegyik említett típus teljesen más alapanyagokkal, vágással, vastagsággal és így tulajdonságokkal isrendelkezik.

Más téma, a matracvédő: a képen elég vastagnak tűnik, ez nem rontja a matrac ergonómiai profilját?
// nem érezhető, nem észrevehető

És végül: van lehetőség arra, hogy a régi matracot - akár külön díjazás ellenében is - elvigyék?
//ezt a külsős szállítóinkkal kell megbeszélni, eddig nem volt gond soha, de ez az Önök megállapodása

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Joe (#3873)
(#3873) Joe
2021-01-04 08:26:52

Kedves László!

Volt nemrég egy gerincműtétem, emiatt már nem mindegy, milyen matracon alszom. Az alábbiakat néztem ki:
- Medical Concept Premium: ok, hogy fokozatmentesen váltakoznak a zónák, de a szendvics
ábrán én csak hármat látok, az elterjedt hét helyett.
- Signum Dual Hard: ebben az tetszik, hogy kétféle keménységű
- Signum Infinity: "egyik legkiegyensúlyozottabb alátámasztási tulajdonságokkal rendelkező
matrac", de nem látok nagy különbséget a Dual Hard-hoz képest. Van?
- Levital Smart Contour: "Adaptive Cutting System", ez jól hangzik, de működik is
ergonómiai tagolás nélkül?

Ön melyiket javasolná? Össze-vissza alszom, többnyire oldalt, de sokszor hason és háton is. 175 cm magas, kb 60 kg vagyok.

Más téma, a matracvédő: a képen elég vastagnak tűnik, ez nem rontja a matrac ergonómiai profilját?
És végül: van lehetőség arra, hogy a régi matracot - akár külön díjazás ellenében is - elvigyék?

Üdvözlettel, József

(#3872) palinkaslaszlo
2021-01-04 06:03:18

Kedves Erika,

a két termékcsalád bármelyikét is szívesen ajánlanám. Amire érdemes lenne figyelni, hogy ugyanazzal a termékkel ekkora súlykülönbséget nem lehet áthidalni, tehát indokolt lenne két külön típus a két különböző igénynek. A Swiss Tech termékcsaládból a lágyabb a Dinamic és a feszesebb a 3D lenne, ugyanígy a Levital matrac esetében a Touch jelzésűek a leglágyabbak. Érdemes lenne kipróbálni, ténylg kevésbé gondolnám, hogy ugyanaz a matrac típus mindkettőjüknek megfelelne.
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: erika (#3871)

Matrac fórum betekintő ablak

2023-09-20 07:12:37

Kedves Zoltán, pillangó nyitású ágyat még nem alakítottam át soha, így sajnos ebben ninc...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3640