R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#2254) matracguru
2016-08-16 05:54:47

Kedves Béla,

a Zero Gravity természetesen anyagösszetételében, rugószerkezetében vastagságban egy magasabb színvonalú matrac, a Wedding Premium sikeressége valószínű, hogy abban rejlik, hogy az áránál fogva könnyebben elérhető, mint a Zero Gravity. Pár hete érkezett egy új Yatas Termék is a választékba a Majesty matracot egy Tesla fantázianevű zsákrugós matrac váltotta fel a magyarországi Yatas választékban. Az elmúlt idők tapasztalatai azt mutatják, hogy a kategóriában szintén nagyon népszerű matrac lesz.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Béla (#2253)
(#2253) Béla
2016-08-15 11:05:28

Kedves László!

Köszönöm a tanácsot. A Yatas matrac szimpatikus, de én inkább a zero gravity típust néztem, mert abban dupla rugó van, így biztos tudná kezelni a súlyom hosszú távon is. Arról mi a váleménye? Szintén megfelelő lenne? Előre is köszönöm.

(#2252) matracguru
2016-08-15 07:15:52

Kedves Márti,

a Signum matracok esetében a két különböző keménységű komfortoldal más-más színű és természetesen más-más komfortot nyújtanak. Minden esetben a Signum Medium és Hard matracok egyik oldala fehér színű, jelenleg az Eurofoam által gyárott változatokban a Medium másik fele barack színű, míg a Signum Hard matrac kék színű oldalt kapott.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Márti (#2248)
(#2251) matracguru
2016-08-15 07:12:58

Kedves Béla,

félkemény zsákrugós matracok között a Hilding Select Multi matracot bátran merném ajánlani, hiszen a 7 zónás zsákrugós rendszer, a kétoldalas komfort (az egyik oldalon latex, a másik oldalon emlékezőhab), a mosható matrachuzat valóban jó megoldás lehet. Érdemes lenne vásárlás előtt azonban próbálgatni a szóba jöhető matracokat, hiszen egy matrac komfortja, kényelme nagyon szubjektív. Feszesebb zsákrugós matracok között található még a Yatas Wedding Premium matrac, jelenleg az egyik legnagyobb sláger a félkemény Yatas táskarugós matracok között.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Béla (#2247)
(#2250) matracguru
2016-08-15 07:09:06

Kedves Tamás,

nincs tudomásom arról, hogy a Memory Duet matrac mosható huzattal készül, persze nem lehetetlen a változtatás sem. A két matrac szerintem az emlékezőhabos matracok között a feszesebb kategóriába tartozik, komfortra keménységre a termékek hasonlóan feszes komfortot nyújtanak. Amennyiben a mosható huzat változatot próbálta, úgy elképzelhető, hogy a termék úgy lágyabb komfortot nyújt, mint a fix huzatos változatok.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Csomi (#2245)
(#2249) matracguru
2016-08-15 07:04:13

Kedves Judit,

amennyiben van készleten, úgy a szállítási határidő pár nap. Rendelés esetén mindkét termék esetében érdemes 3-5 hét szállítási határidővel számolni. Szállítási díjak mérettől és terméktőll függnek, így azt a szállítási kalkulátor menüpontban lehet a legegyszerűbben ellenőrizni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Judit (#2243)
(#2248) Márti
2016-08-14 17:42:04

Kedves László,
Érdeklődni szeretnék, hogy a Signum Dual matracoknál honnan lehet megkülönböztetni, hogy melyik oldal melyik keménységű? Pl. különböző színűek az oldalak, vagy máshogy van jelölve?
Köszönettel,
Márti

(#2247) Béla
2016-08-13 22:42:58

Még annyi infó, hogy pénz nem számít. :) A legjobb választást szeretném, ami persze nem faltétlen egyenlő a legdrágábbal.

Előzmény: Béla (#2246)
(#2246) Béla
2016-08-13 22:40:59

Kedves Matrac Guru!

Zsákrugós lehetőleg latex fedőrétegű matracot keresek 90x200-as méretben. 98kg vagyok 190cm magas sportos izmos testalkatú. E mellet sajnos van egy kiszakadt ágyéki sérvem. Félkemény matracot keresek, mert a túl puhától megfájdul a hátam. Ugyanakkor a túl keménytől is tud mindenem reggelre fájni és nem is pihenem ki magam. Köszönöm előre is a segítséget.

(#2245) Csomi
2016-08-12 21:39:12

Az igaz, hogy a memory duet matrac már mosható huzattal kerül forgalomba? Mást nem változtattak a régihez képest?

(#2244) Csomi
2016-08-12 18:08:57

Kedves László!

Ki tudtam próbálni a Best Dream memory duett matracot, érdekelne a véleménye erről a matracról. A másik amit nézte (de nem tudtam kipróbálni) az a Ceriflex energie memory, ez vastagabb, 10kg-val többet bír, ugyan azon az áron. Ugyan olyan puha mint a memory duett?

Köszönettel
Tamás

(#2243) Judit
2016-08-12 09:14:55

Kedves László!

Köszönöm a válaszát!
Kérem szíves tájékoztatását, hogy Önöknél a Hilding Original Multi Medsil 140*200 cm-es méretben beszerezhető-e, mert a webáruházuk ilyen méretet nem ad fel.
Érdekelne továbbá, hogy az emlitett Hilding matrac ill. a Swiss Tech Dinamic matrac -nak mennyi a szállítási ideje továbbá, hogy a szállítási díj hogy alakul e termékeknél (a matracon kívül matracvédőt rendelnék), esetleg ingyenesen kiszállítják-e.

Üdvözlettel: Judit

(#2242) matracguru
2016-08-11 18:13:50

Kedves Judit,

én nem hiszem, hogy egy megfelelő zsákrugós matrac nem lehet jó. A világ legdrágább matracai még mindig táskarugós matracok.

Szerintem a hosszú garanciavállalás minden esetben a rugótestre vonatkozik és a kárpit-párnázó rétegre és a matrachuzatra csak a csökkentett garancia érvényes (top felső kategóriás persze kivétel, de ugye itt milliós tételekről van szó)

A rendes zónázott matracok alatt annyit értek, hogy nem csak felületi karcolások vannak a matrac tetején, hanem a különböző ergonómiai zónák annak funkciójának megfelelően kerülnek kialakításra. Táskarugós matracok esetében a legszerencsésebb zónázás, ha a különböző keménységű szelvényekbe különböző vastagságú és erősségű rugók kerülnek.

Az említett matracokról néhány szót: a Bahama Nova lágyabb oldala is szerintem az Ön súlyához túl feszes lenne, ez tényleg egy feszes matrac. A Ceriflex Pocket matrac nem volt a legjobban futó termék, nem is nagyon foglalkozunk vele, egy kicsit lágyabbra sikerült, mint az átlagos piaci igény. A Cool Action és a Thermo Rest is feszesebb matracok, ugyanez a helyzet a Gumotex matracokkal is, bár ott a Viscocool egy kicsit lágyabb.

Látatlanban persze nagyon nehéz javasolni és sajnos a súly és a magasság sem nagyon irányadó, hiszen a hozott komfortérzet nagyon sok mindent befolyásol a matracválasztásnál.

A 7 zónás zsákrugós matracokból én a Hilding Original Multi Medsil matracot gondolom ilyen súly mellett kellemesnek, de -ismétlem sajnos még egyszer- erre nincs recept.

A Swiss Tech Dinamic matrac egy nagyon jó termék, egyéltalán nem puha viszont nem is nagyon feszes (arra ott van a Dinamic+). Gyakorlatilag egyetlen panasz sincs ezekkel a termékekkel -legalábbis elenyésző.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Judit (#2241)
(#2241) Judit
2016-08-10 11:57:10

Kedves László!
Matracvásárlás előtt állok, és nyilván teljesen normális módon, már annyit olvastam, hogy csak abban vagyok biztos, hogy egy jó, kényelmes 140*200 cm-es matracot szeretnék.
Főbb paramétereim :) :
-168 cm magas vagyok
- 68 kg, (van ahol fontos a BMI index is: az olyan 25 körül mozog)
- jellemzően az oldalamon, vagy hason fekszem
- nem vagyok izzadékony
- az ágyrács merev lenne.

Vidéki kisvárosban élek, ezért matracot/matracokat ugyan ki tudtam próbálni, de a boltban az árán kívül további információt nem tudtak adni, ezért az online vásárlás mellett döntöttem, mely előtte a véleményére és a tanácsaira lenne szükségem.
Több utána olvasás után (köztük az Ön honlapján lévő tanácsokra) ill. a próbák után, úgy gondoltam, hogy egy zsákrugós matracot választanék, ahol a rugó felett egy 4-6 cm vastag latexhab (de ezt a cikkének elolvasása után elvetettem) vagyis inkább valamilyen memóriahab vagy keményhab van (mert állítólag ettől vastagabb alá már nem érdemes rugót tenni). Több hozzászólást olvastam, hogy rugós matracot nem választanának.... mi ennek az oka, Önnek mi a véleménye?
Azt tudom, hogy semmiféleképpen nem szeretnék kókuszrészt a matracba... (ebben az Ön cikke megerősített).
Ön mit tanácsol?
A cikkében írja, hogy "megfelelő zónázott kialakítás csak a felsőbb kategóriákban található meg" a táskarugós matracoknál.... Ez pontosan mit jelent, mármint melyik nem megfelelő és melyik megfelelő? A garanciavállalásnál mely gyártók tartoznak a "tisztelet a kivételnek" kategóriába, mármint, hogy a rugótesten kívül a kényelmi rétegre és a huzatra is vonatkozik a teljes garancia?

Ezeket a matracokat néztem ki első körben, megköszönném, ha a fenti szempontok szerint átnézné, értékelné esetleg mást javasolna. De azt is megköszönném, ha döntésemet megkritizálná, és azt mondaná, hogy gondoljam át újra a rugós-habos választást.

Nyilván a döntéshez több éjszakán át kellene kipróbálni a matracokat... de mivel ez lehetetlen, okoskodással próbálok jó döntést hozni.
Tehát az eddig esélyes matracok a következők:
Billerbeck Bahama Nova matrac
Ceriflex Pocket Exclusive zsákrugós matrac
Yatas Cool Action matrac
Vanessa Viscolatex zsákrugós memory matrac
Eliza Viscool Memory zsákrugós matrac
Yatas Thermo Rest rugós matrac

De a habrugós matracokról nem sokat olvastam, de ez szimpatikusnak tűnik:
Swiss Tech Dynamic habrugós matrac

Véleményét, kritikáját és tanácsát köszönettel fogadom!
Üdvözlettel:
Judit

(#2240) Góbé
2016-08-10 09:54:10

Kedves László!
Köszönöm válaszát!
Üdv. G.Olivér

(#2239) matracguru
2016-08-09 17:47:28

Kedves Olivér,

ez így nehéz. Vagyis könnyű lenne, ha minden márka minden termékét forgalmaznánk. Amit kerülni érdemes szerintem: a standsrd 50%-os akciók, a túl reklámozott termékek (Nasa, ismert tornásznők, stb). Az ismeretlen márkákat, a kínai matracokat is többnyire (meglepő, de szép számmal van a piacon)

az általunk forgalmazott matracok közül a zsákrugós matracok között a Hilding matracok választékában érdemes lenne körülnézni. Sajna el kell menni egy-két kereskedésbe és próbálgatni, ha ketten vannak akkor ketten (akár külön-külön is).

A 105 kg nem egy extrém súly, így nem lesz nehéz megfelelő matracot találni. A mosható huzatot szerintem háttérbe lehet szorítani, hiszen egy jó minőségű matracvédő szerintem sokkal többet ér, hiszen könnyebb, egyszerűbb mosni, így sűrűbben kerül sor a mosásra.

Márkákat nem helyeznék előtérbe, hiszen minden gyártónak meg vannak a belépő kategóriás termékei is (bár pl. a Hilding belépő zsákrugós matracából több százat adtunk már el nagy nevű magyar szállodaláncnak is)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Góbé (#2237)
(#2238) Csoma Tamás
2016-08-09 17:33:05

Kedves László!

Köszönöm a gyors válaszát!

Voltunk az Art of Home-ban, talán itt volt a leggyengébb a kiszolgálás, egy kérdésünkre se tudtak válaszolni, volt pár darab cardo matrac meg 1-2 más márka, a legtöbb rúgós volt. A RelaXx matracok Miskolcon melyik üzletben próbálhatóak ki?

Nagy Attilával hol tudok beszélni?
A TED matracokról mi a véleménye?

Köszönettel
Csoma Tamás

(#2237) Góbé
2016-08-09 11:28:51

Tisztelt Pálinkás László!
Matracvásárlás előtt állunk. Egy 160cm széles franciaágy keretre való matrac van becélozva. Fő szempontok a fontosság sorrendjében:
- Tartósság, strapabírás (>105Kg)
- Jó szellőzés (nagyon izzadós vagyok)
- Levehető huzat (vagy plusz huzat vásárlásával)
- Egészségpénztári elszámolhatóság (jó lenne, de nem követelmény)
Jómagam félkemény, táskarugós kivitelre gondoltam (esetleg v.mi komforthabbal)
Tervezett ár: 150-200.000Ft
Mit javasol? Milyen márkák mely termékeit nézzük meg elsősorban? (Bőség zavarában vagyunk, óriási a kínálat)
Mely márkák, mely termékeit kerüljük?

Válaszát előre is köszönve üdvözlettel:
G.Olivér

(#2236) matracguru
2016-08-09 07:05:35

Kedves Tamás,

igen sajnos a vidéki városok kínálata meglehetősen szegényes. Bár nincs nagy kínálat, de a kiszolgálás az Art of Home üzletben jó, ez a stopshop üzletsoron van a Tesconál.

Matracok tekintetében lehet, hogy lehetne két különböző keménység a két különböző komfortoldal, hiszen a 70 és 85 kiló ezt már indokolná. Emlékezőhab matracok között a SenZone Memory matrac lenne, ahol két különböző keménységű terméket be tudunk tenni egy nagy 160x200 méretű matrachuzat alá, ez azonban árban egy kicsit feljebb lóg a meghatározottnál.

Amennyiben lefelé köt kompromisszumot az ember árban, úgy valószínű, hogy az emlékezőhabos matracok között csak olyan termékeket talál majd, ahol nincsenek ergonómiai zónák, hanem homogén hideghab rétegen egy emlékezőhab lemez található. Ilyenek klasszikusan a 13+4 és a 13+5 összetételű memory matracok. A Ceriflex 13+4 matrac pl egy feszes matrac viszont a huzata sajnos nem levehető.

Amin esetleg érdemes lenne elgondolkozni az az, hogy biztos-e hogy emlékezőhabos matracra van szükség. Ez persze most trendi, de azért az emlékezőhaboknak is vannak hátrányai. Árban kb ott van az ember, hogy ha vesz egy jó minőségű hideghab matracot (pl.: RelaXx Signum Dual Medium és/vagy Hard, azt hiszem Miskolcon kipróbálható), itt is akár a két különböző matracbelsőt egy matrachuzatban. Így jóval a büdzsé alatt van egy nagyon jó matracunk. amennyiben később mégis csak elkap a memory láz, egy emlékezőhabos fedőmatraccal még mindig ca. 40e forintból emlékezőhabossá tettük a rendszert.

Miskolcon Nagy Attilával kellene beszélni, nyugodtan hivatkozzanak rám.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2235) Csoma Tamás
2016-08-09 06:42:40

Kedves Pálinkás László!

Matrac vásárlás előtt állunk a barátnőmmel, ebben kérném szakértő segítségét.

Jó pár napja matracokról olvasok, mindent elolvastam az oldalon, és tájékozódtam máshol is.
Sajnos itt miskolcon nincs egy normális matrac kereskedés. A matrac depóban kb. 1 márkát lehet kapni, a szakértői segítség nulla, oda sem jönnek hozzánk, ha igen, akkor is csak annyit mondanak hogy "ezt a matracot viszik a legtöbben" - de ez igaz az összes boltra van 1-2 matrac.

Pestre sajnos idő hiányában nem tudunk felmenni matracot próbálni, így tehát marad az online dolog.

Az biztos hogy hab matracot szeretnénk, rúgós társait azt nem. Szeretnénk ha lenne benne memory hab, viszont néhány helyen tudtunk ilyeneket is próbálni, a nagyon süppedősek nem jöttek be, legyen valami tartása a matracnak. Jó lenne a mosható huzat is, és legalább 5 év garancia.

Egy 160x200-as fenyő ágyat készíttetünk, hagyományos ágyráccsal.
Én 85kg vagyok, barátnőm 70kg. Én egy régi sima rúgós kárpitos ágyon alszom (utálom is), alvási szokásom főleg váltott pozíciós, gyakran forgolódom, de a legtöbbet háton és oldalt fekszem.
Barátnőm egy kárpitos jobb minőségű szivacs ágyon alszik, főleg háton és oldalt.

Egészségügyi problémánk nincs, de mindketten ébredtünk már fel úgy, hogy fájt valamink.
Komfortra inkább a félkemény matracokat szeretjük, rövid próbák során ez derült ki.

Árban max. 120.000ft környéke lenne, amit matracra tudunk fordítani.

Előre is köszönöm válaszát.
Üdv.
Csoma Tamás

(#2234) matracguru
2016-08-07 07:23:17

Kedves Ákos,

a meglévő felületek lágyítására, kényelmesebbé tételére jellemzően az emlékezőhabos fedőmatracokat szokták választani Vásárlóink, ahol a 4cm vastagság már nagyon nagy komfortváltozást eredményez. Kedvezménnyel kapcsolatban kollégáim készséggel segítenek Önnek:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ákos (#2232)
(#2233) matracguru
2016-08-07 07:20:36

Kedves Péter,

a matracválasztás sajnos nem ilyen egyszerű. Sajnos nem egy matematikai képlet amit bedobunk a gépbe és kijön az eredmény. Érdemes lenne egy kicsit a tanácsok közt olvasgatni alapanyagokról, keménységről, ergonómiai kialakításokról matrac vastagságról, stb... Ez egy eléggé lassú folyamat. Érdemes lenne közben ellátogatni egy-két közeli szakkereskedésbe, ahol értenek is hozzá és hozzáértő nanácsadás mellett próbálgatni a matracokat egészen addig, amíg meg nem tanulja Ön személyesen megérezni azt, amire Önnek szüksége van. Nem varázslat az egész, de kell hozzá egy kis türelem.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Péter (#2231)
(#2232) Ákos
2016-08-06 21:14:36

Tisztelt Pálinkás Úr!

Gyermekeink részére szeretnénk vásárolni a már meglévő ágyukra (190x140) kényelmi megoldást, mert túl kemény a fekvőfelület. Mit tudna javasolni? Több termék vásárlása esetén van-e kedvezmény?
Köszönettel: Pauer Ákos

(#2231) Péter
2016-08-05 08:51:41

Üdvözlöm Tisztelt Pálinkás Úr!
Gerincsérvre műtöttek és 80-90kg közt ingázok. Nagyon széles a választék és tanácstalan vagyok. Kérem segítsen a döntésben.Előre is köszönöm!
Üdv: Péter

(#2230) matracguru
2016-08-05 08:18:47

Kedves Ágynes,

a MediCare kispárna nem lapospárna, a legjobban a jól ismert standard kispárnákhoz hasonlít a magassága.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: kiafag (#2229)
(#2229) kiafag
2016-08-04 23:06:29

T. Matracguru! Érdeklődöm, hogy az antiallergén MediCare gyerek párna (38+48 cm) normál magasságú-e, vagy csak néhány cm (mint a bébi párnák).
Köszönettel:
Kincses Ágnes

(#2228) matracguru
2016-08-03 12:50:25

Kedves József,

a Signum matrac terfelhetősége 140kg és az ugye a felső határérték, így 140kg testsúlynál már valóban előfordulhatnak garanciális problémák. Érdemes lenne olyan matracok között keresgélni, ahol a terhelhetőség nagyobb, mint a testsúly vagy testsúly-korlátozás nélküli matracot vásárolni. 150kg terheléssel a bonellrugós Konfor Diamond matrac jöhetne szóba vagy akár a Yatas Wedding Premium matrac is nagyon megbízható ebben a súlytartományban a zsákrugós matracok között.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: József (#2226)
(#2227) matracguru
2016-08-03 12:46:13

Kedves Evus2,

a 190cm hosszúság egyáltalán nem akadály, hiszen a legtöbb matrac elkészül 190cm hosszban is felár nélkül.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Evus2 (#2225)
(#2226) József
2016-08-02 13:27:31

Tisztelt Pálinkás úr!
140 kg vagyok. Milyen matracot ajánl? Az elmúlt 5 évben 2 db RelaXx® Signum Dual Hard matracot használtam el. Megint matrac vásárlás előtt vagyok. A probléma a szokásos, sajnos főleg a derékrészen a matrac megadja magát, kiöblösödik és a derekam, csípőm fájni kezd. Elméletileg 150 kg a teherbírás, de a forgatás ellenére az anyag elfárad. Ez csak ténymegállapítás, nem panasz. Köszönettel.

(#2225) Evus2
2016-08-01 20:52:42

Köszönöm szépen a gyors választ!
Az említett blogot korábban már olvastam, de időközben rájöttem, hogy nekem azért sem működhet a felújítás, mert a heverőim 190 cm hosszúságúak. Szóval marad a fa ágykeret. De hátha megtalálom az üzletükben az igazit...

Még egyszer nagyon köszönöm!


Matrac fórum betekintő ablak

2018-12-12 06:07:01

Kedves László, Köszönöm válaszát. Elnézést, valóban kimaradt, hogy 160x200 cm-es matrac...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3122