Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#2867) matracguru
2017-09-08 07:56:31

Kedves Sogoku13,

mindegyik felsorolt matracnak van előnye, így nehéz okosnak lenni. A Cube zónázott zsákrugós rendszere a későbbiekben a formakövetést fogja majd segíteni és az egyenletes alátámasztást, a Hard Comfort ugye mosható matrachuzattal bír, míg a Best Dream egy kibírós 20cm vastag matrac. Alternatív megoldásként még a Ceriflex Selena Comfort matrac is szóba jöhetne vagy kicsit feljebb a feszesebb kategóriában kétoldalas kialakítással, mosható huzattal nagyon pozitív szállodai referenciákkal a Classic Hard matrac is képbe kerülhetne.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: sogoku13 (#2858)
(#2866) matracguru
2017-09-08 07:52:57

Kedves Csillag,

140x200cm méretben minden termékünk elérhető vagy készletről vagy rendelés alapján. A Levander matrac egy vastag, erős, meglehetősen feszes és kibírós matrac viszont nem levehető a matrachuzat, így egy higiéniai matracvédő mindenképpen ajánlott lenne. Az emlékezőhab kontra hideghab (emlékezőhab nélkül) kérdésben is nehéz véleményt mondani, hiszen kinek ez tetszik, kinek az. Érdemes lenne egy-két memory és hideghab terméket is kipróbálni valahol, hogy melyik alapanyag, kényelem, érzet áll Önökhöz a legközelebb.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Csillag (#2857)
(#2865) matracguru
2017-09-08 07:50:28

Kedves Janez,

elnézést a kései válaszért, szabadságon voltam eddig. A HR Ultra matrac szerintem felállított minden szempont szerint meg kellene, hogy feleljen. A régi ágyhoz képest sajna nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerem annak a keménységét, anyag összetételét, stb.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Janez (#2855)
(#2864) Judit
2017-09-06 07:13:03

Azt elfelejtettem mondani, hogy 60 kg vagyok, a Siglo matrac sehol nem süllyed be alattam, csak a fenekem-csípőm alatt kb 3-4 centinyit. Olyan, mintha az asztalon feküdnék, csak a medencémnél vagyok benne a matracban éppenhogy. Esetleg egy fedőmatrac segíthet? A boltba már telefonáltam, azt mondta, hogy nem veszi vissza, mert ugye én se szeretném más használt matracát megvenni náluk.
Köszönöm!

(#2863) Judit
2017-09-06 06:59:49

Szeretném a tanácsát kérni, mivel a három hónapja vásárolt Siglo matrac ma éjjel szó szerint fizikai fájdalmat okozott, nem szeretném tovább használni, és a pénzemet szeretném visszakapni. A matracot bútorboltban vásároltam, pár percet feküdtem rajta, de csak otthon derült ki több éjszaka után, hogy ez a matrac olyan kemény, hogy kényelmetlen, fájdalmat okoz a derekamban. Teljesen merev lesz a gerincem, milliméterenként tudok megfordulni hasonfekvésből, ma éjszaka hangosan felkiáltottam, annyira fájt, ahogy fordultam.

Kényelmet ígértek, ortopédikus gyógymatracként hirdetik a terméket, de ez nem az, mivel nekem teljesen kikészíti a derekamat, gerincemet! Úgy érzem, hogy becsaptak, egyáltalán nem azt kaptam, amit ígértek, gondolom, a reklám és a leírás szövegét nem kell itt idéznem, de ez a matrac olyan kemény, hogy kényelmes pihenést egyáltalán nem kapok tőle.

Szeretném visszakapni a pénzemet, mivel teljesen elégedetlen vagyok ezzel a termékkel, számomra használhatatlan, mert károsítja a gerincemet, fájdalmat okoz. Hogyan lehet ezt megoldani?
Köszönöm a válaszát!
Judit

(#2862) Odri
2017-09-04 23:10:18

Kedves Matracguru,
1 éve vásároltunk Önöknél magunknak Ceriflex 13+2 memory matracokat.
Nekem most már rendszeresen, gyakorlatilag minden nap fáj a derekam rajta, hiába fordítgatom is.
Azt tapasztalom, hogy mászok lefele ill. felfelé rajta esténként, illetve húzódok ki a szélére, vagy keresztbe is akár, mert akkor mintha úgy rezném, hogy magasabban tartja a csípőm és "egyenesbe jövök".
Ebből arra következtetek, hogy nem támasztja rendesen a derekam - nőként erősebb is az íve a gerincemnek. Ezt hogyan tudom orvosolni? Segíthet a fedőmatrac vagy inkább ágyrács lesz a megoldás? Ezekből melyiket javasolja?
Köszönettel,

(#2861) Menor
2017-09-02 22:32:28

Kedves Matracguru!

Hosszas nézelődés után sikerült két matracra szűkítenünk a választást, ennek eldöntésében kérnénk segítséget. Mindkettő 180x200-as méretben lenne. Az első az Allegro Elegance, a második az Isbir Life Sleep Moon Soft. A második mellett szólna, hogy valamivel (kb. 10%) olcsóbb, levehető huzatú, 7 zónás (szemben az Allegro 5 zónás kialakításával), illetve hogy némileg süppedősebbnek éreztük, ami tetszett. Ugyanakkor nem tudom, hogy mennyire megbízható a gyártó, milyen garanciális feltételeik vannak, mennyire minőségi alapanyagokkal dolgoznak. Annyit találtam, hogy egy nagy török gyártó a cég. Az első mellett a szebb kidolgozás szólna (persze elsősorban nem a szépségéért veszünk matracot), a gyártóval szerzett korábbi jó tapasztalatok, illetve a feszesebbnek érzett komfort, ami (talán) hosszabb élettartamot szavatolna. Illetve az, hogy régi, magyar gyártó. Kicsit félek a felpuhulástól is.

Előre is köszönöm a segítséget!

(#2860) VVera
2017-09-02 17:28:00

Kedves Matracguru!

Az lenne a kérdésem, hogy melyik matracot javasolná 120x200-as ágyneműtartós fenyőágyhoz, ami zzületendő gyermekünk leendő ágya lenne majd a jövőben (kb 3 éves kora körül), de addig én, mint az anyukája (magas és vékony vagyok) használnám az éjszakázáshoz.
Jelen esetben a Best dream wool's és a Ceriflex selena comfort 22 között vacilálok. Best dream wool's matracot hazználunk jelenleg is a férjemmel és nagyon szeretjük, bár lassan csere éretté válik, mert kb 10 éves.

Szóval a kérdés, hogy a fenti matracok közül melyik lenne jobb egy gyereknek?

Köszönettel:

Vera

(#2859) miki
2017-09-01 12:44:31

Kedves Matracguru!

Azt szeretném kérdezni, hogy egy 32 cm magas zsákrugós matrac esetében (nem szeretnénk ágyalappal használni) mennyire illendő "besüllyeszteni" az ágykeretbe azt, hogy a széle ne sérüljön/rogyjon meg olyan hamar. Ülni természetesen nem szeretnénk rajta, de hát felkelésnél és lefekvésnél az ember csak kiül az ágy szélére...
Egyenlőre úgy néz ki, hogy asztalossal csináltatunk egy keretet, mivel a jelenlegi ágykeretünkre helyezve a matracot, abból 22 cm szabadon lenne, én ezt keveslem kicsit, de lehet rosszul gondolom.

Köszönettel,
miki

(#2858) sogoku13
2017-08-30 20:21:03

Jelenleg 6 éves gyerekemnek szeretnénk táskarugós vagy hideghab matracot venni kb.50 ezer Ft értékben. Ágyneműtartós ágyra lenne téve, ahol - ha szükséges - felnőtt is aludna(90*200cm). Amennyire lehet hosszú távra tervezünk, de kissé bizonytalanok vagyunk abban, hogy a két olcsó matrac közül melyik a jobb. Táskarugósból a Hilding Cube-ot, hideghabból a Hard Comfort vagy a Best Dream Siglo matracokat nézegetjük. A Best Dream-ből van már egy darab, azt nagyjából ismerjük, szeretjük. Válaszát és segítségét előre is köszönöm.

(#2857) Csillag
2017-08-30 14:33:21

Érdekelne, hogy Önök milyen matracot kínálnak 140 x 200 as méretben ? Nekem nagyon tetszik a Levander matrac de a képen nem látom, hogy levehető-e a huzat cibzárral. Melyik a jobb a hideg matrac vagy a memória matrac ? Ne legyen túl kemény de túl puha se. rengeteg féléről olvastam már és nem tudom eldönteni melyik a jó

(#2856) Janez
2017-08-29 18:31:40

Kedves Matracguru!

Új matracot szeretnék vásárolni és az általam lefektetett szempontok alapján a Swiss Dream HR ULTRA az, ami megfelelő lenne. Eddig egy kárpitos franciaágyat használtunk közel 20 évig. Kérdésem az lenne, hogy a régi ágyhoz képest a kiválasztott matrac keménysége mennyivel tér el. A másik kérdésem az, hogy a saját 87 és a párom 60 kg-os testsúlyához megfelelő lenne-e ez a matrac. Nem szeretjük a puha ágyat, ezért esett a választás a félkeményre.
Az általam felállított szempontok: 20 cm körüli vastagság, legalább 35 kg/cm3 sűrűségű hideghab, nem 3 évre venném, ne legyen memória habos és végül a 120 000 Ft.-os maximum ár. Amennyiben másikat ajánlana, szívesen várom a javaslatait.

Előre is köszönettel: Janez

(#2855) Janez
2017-08-29 18:19:42

Kedves Matracguru!

Új matracot szeretnék vásárolni és az általam lefektetett szempontok alapján a Swiss Dream HR ULTRA az, ami megfelelő lenne. Eddig egy kárpitos franciaágyat használtunk közel 20 évig. Kérdésem az lenne, hogy a régi ágyhoz képest a kiválasztott matrac keménysége mennyivel tér el. A másik kérdésem az, hogy a saját 87 és a párom 60 kg-os testsúlyához megfelelő lenne-e ez a matrac. Nem szeretjük a puha ágyat, ezért esett a választás a félkeményre.
Az általam felállított szempontok: 20 cm körüli vastagság, legalább 35 kg/cm3 sűrűségű hideghab, nem 3 évre venném, ne legyen memória habos és végül a 120 000 Ft.-os maximum ár. Amennyiben másikat ajánlana, szívesen várom a javaslatait.

Előre is köszönettel: Janez

(#2854) matracguru
2017-08-22 15:22:24

Kedves Annamária,

én kerülném az emlékezőhabos matracot gyerekek esetében, szerintem több hátránya van, mint amennyi előnnyel szolgál. Hideghab matracok között lenne érdemes szétnézni és amennyiben a költségvetés megengedi, úgy inkább a HR matracok közül érdemes választani. A HR Ultra most egy ilyen matracunk, borzasztóan jó ár-érték arány, hosszú élettartam, stb...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2853) matracguru
2017-08-22 15:20:17

Kedves József,

az emlékezőhabos fedőmatracok alapvetően ergonómiailag nem változtatnak meg egy matracot, viszont komfortfokozásnak kiválóak amennyiben ilyen komfortra vágyunk. Tapasztalatom szerint a 4cm vastag memory fedőmatracok már érzetben sokat hozzátesznek egy meglévő ágymatrachoz, az ennél vastagabb 6-8 cm vastagság már lehet túl süppedős, kényelmetlen is. Mindenképpen érdemes lenne kipróbálni pár ilyen fedőmatracot valami hasonló matracon, mint ami otthon van Önnek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2852) Annamária
2017-08-22 11:17:30

Tisztelt László!

11 éves kislányomnak szeretnék új matracot vásárolni 90*200cm méretben. Milyet ajánlana?
A válaszát előre is köszönöm: Annamária

(#2851) K.József
2017-08-22 10:43:39

Kedves Matracguru!
180 cm magas 74 kg-os derékfájós típus vagyok. Oldalamon alszom. Jelenleg egy elektromosan mozgatható deréktájban az alátámasztás merevségét állítható ágyrácson egy Optimo hideghab matracon alszom. Az a kérdésem, hogy a 4 cm-es memória habos fedőmatrac javít-e az alvás kényelmén.

(#2850) T.Ildikó
2017-08-18 09:33:22

Kedves László,
nagyon köszönöm segítő válaszát.

(#2849) matracguru
2017-08-18 06:12:46

Kedves Ildikó,

amennyiben a cél az, hogy a matrac egy kicsit lágyabb komfortot adjon és semmiképpen ne melegedjen, akkor szerintem nem érdemes emlékezőhabos fedőmatracban gondolkodni. Az emlékezőhab egyébként is egy megosztó alapanyag, jellemzően az idősebb korosztály már nehezen tudja befogadni a tulajdonságait (nehézkesebb mozgás, stb). A megoldás talán egy nagy tömegsűrűségű 5-6 cm vastag HR hideghab réteg lehetne. Standarban ilyen termékünk nincsen, de egyedi kérésre legyártjuk szívesen. Az Eurofoam R35-ös vagy R43-as habja erre kiválóan alkalmas lehet. Amennyiben Ön is jónak gondolja az irányt, úgy kollégáim a Matracguru üzlet elérhetőségein szívesen segítenek Önnek az árkalkulációban és az egyéb bonyolításban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2848) T.Ildikó
2017-08-17 09:51:44

Kedves Matracguru,
édesanyámnak (80+ éveivel) szeretnék fedőmatracot vásárolni.Panaszkodik,hogy most már túl kemény az ágya (jó minőségű) ahogy mondja "a csontjai nyomják".
Szívesen vásárolnék ha tudnám ,hogy melyik igazán alkalmas, hogy ne legyen melege benne
(mert hűvös párti),mindennap beágyazza mert kattanós kanapéja van így melyik matrac amelyik
bírja a mindennapos hengergetést.
előre is köszönettel,T.Ildikó

(#2847) matracguru
2017-08-09 10:16:01

Kedves Szilvi,

a BabyCare matrac legyártható a kívánt méretben az eredeti magasság mellet. A termék ára a 60x120cm méret ára. Kérem megrendelésével legyen kedves az üzlethez fordulni. Köszönöm szépen.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Szilvi (#2846)
(#2846) Szilvi
2017-08-08 19:04:37

Kedves László,

Megkérhetem, hogy járjon utána, mert nem vagyok Budapesti.
Köszönöm a segítségét,
Szilvi

(#2845) matracguru
2017-08-08 18:23:51

Kedves Móni,

attól tartok, hogy egy matraccal ilyen súlykülönbséget ergonómiailag nem lehet megoldani. Nekem még a 120cm szélesség is csodálatos, hogy elférnek:-) Amennyiben egyben kell egy megoldást találni, úgy a 180kg súlyhatárt kellene figyelembe venni. TUdtommal nincs ilyen matrac. A Cardo bizonyos termékei vásárolhatók súlykorlátozás nélkül, talán még a belépő kategóriás bonell matracuk is. Legalábbis régebben így volt.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Móni (#2844)
(#2844) Móni
2017-08-08 17:07:27

Kedves László!
Segítséget szeretnék kérni. 120x200x20 -as matracot keresek.A papa 180 kg a mama 80kg.
Milyen matrac lenne a legalkalmasabb?

(#2843) matracguru
2017-08-08 06:05:17

Kedves Szilvi,

nem fogok tudni sajnos tanácsot adni kókusz matrac kérdésben. Egyik gyerekem sem aludt egy percet sem kókusz matracon. A kókusz gyerekmatraccal kapcsolatban talál egy cikket a tanácsaim között, esetleg a döntés előtt érdemes átfutni gyorsan.

https://www.matracguru.hu/tanacsok/gyerekmatracot

Legjobb tudomásom szerint a RelaXx BabyCare matracból készítünk egyedi méreteket is, de most egy kicsit elbizonytalanodtam. A legegyszerűbb lenne a kapcsolataink egyikén megkeresné a Dózsa György úti üzletünket vagy kérésére természetesen én is utána tudok Önnek járni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Szilvi (#2842)
(#2842) Szilvi
2017-08-07 11:06:20

Kedves László,

Szeretném a segítségét kérni. Bébiágyba szeretnék matracot vásárolni. Nagyon sok véleményt hallottam már és nem tudok dönteni, hogy kókusz, vagy habszivacs matracot válasszak. Ez az egyik kérdésem, amiben a segítségét szeretném kérni. A másik, hogy a gyermek ágyunk régi fajta és teljesen más mérete van, mint a most megszokott 60*120, vagy 70*120-as, szóval az én 54*109 cm-es 7 cm vastagságú, matracszükségletemet ki tudják-e elégíteni, van e méretre vágás? Illetve természetesen egy megfelelő huzattal együtt szeretném.
Ha van Önöknél méretre vágás, akkor szeretnék kérni egy árajánlatot erre a pici méretre.
Előre is köszönöm a válaszát,

üdv,

Szilvi

(#2841) matracguru
2017-08-05 07:06:55

Kedves Ádám,

kollégáim intézik Önnek az oldalelemek cseréjét és a lécek lecsavarozását, remélem elégedett lesz az ágykerettel.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ádám (#2834)
(#2840) matracguru
2017-08-05 07:05:50

Kedves Ildi,

a Matracguru üzletéből el lehet vinni matracokat hétvégére próbálni. Ez évek óta bevált gyakorlat, sokan élnek vele. Zsákrugós feszesebb matracok között szerintem mindenkképpen érdemes lenne valahol kipróbálni a Billerbeck Bahama Nova matracát. Feszes, kétoldalas, megbízható. Az említett Hilning matraccal sincs semmi gond. Hideghab matracok között egyszerűbb lenne a dolgunk. A Swiss Dream HR Ultra, a Gumotex Diamond Queen, a signum Dual Hard mind-mind zónázott feszes hideghab matracok.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: ildi (#2837)
(#2839) matracguru
2017-08-05 06:58:51

Kedves Ági,

amennyiben a habszivacs amúgy is kárpitozva lesz, így szerintem nem érdemes matrachuzatot tenni rá, semmilyen tartást nem ad neki. Legyen kedves az ajánlatkérését az itteni levelezésünkre hivatkozva a dozsa (kukac) matracguru (pont) hu mail címre elküldeni, kollégáim bekérik Önnek a termékhez tartozó árat.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ági (#2836)
(#2838) matracguru
2017-08-05 06:55:45

Kedves Memento,

alapanyagok és "tudás" sorrendben egyértelműen a HR Ultra torony magasan viszi most a prímet, ezt követi szerintem a Signum Medium és a MC Premium zárja itt a sort.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: nemeno (#2835)

Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-19 09:50:10

Üdvözlöm ! Érdeklődnék, hogy egy áruházban vásárolt több rétegű 200*90-es matracot (nem...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3647