Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#2837) ildi
2017-08-04 11:10:41

Tisztelt Pálinkás Úr!

Matracvásárlás előtt állok, mivel másfél éves ceriflex energy memory matracom (nem Önöknél vásároltam) keményebbik oldala megadta magát, felpuhult. Bár azt a tájékoztatás kaptam, hogy "érzetre" nem garis, csak akkor ha ki van gödrösödve, no mindegy a lényeg, hogy már nem tudok benne feküdni, reggel úgy kelek mint akit összevertek, megfordítottam, de a memory-s oldala meleg és túl puha számomra (anno a próbafekvésnél mindkét oldalát kipróbáltam és akkor nem volt vele gondom).
A Hilding IndiviDuality MULTI Pocket HARD matraccal szemezgetek, mivel nagyjából ez maradt ami megfelelhetne (szerintem), bár biztos van magasabb árkategóriában is de a pénzügyi keretem nem túl magas (100e körül gondoltam), ám ha van minőségibb/megbízhatóbb/tartósabb akkor megfontolandó a keret emelése.

90*200-as méretben kellene, általában oldalt, félig hason és háton alszom, a csípőmnél vagyok erősebb, súlyom ~100 kg. Hétvégenként mikor többet alszom oldal fekvésben (hétköznap csak 4-5 órákat töltök az ágyban) néha fáj a forgóm, ez gondolom főleg abból az hosszú ideig tartó rossz szokásomból ered, hogy még az irodai széken is képes voltam arra, hogy a bal bokámra üljek, magam alá tekerve a lábamat, nem kis terhelést adva így a forgómnak, a jobb oldali forgómra ez nem jellemző.

A szempontok amiket figyelembe vettem a választás folyamán:

- ne legyen ceriflex!
- kemény zsákrugósat keresek (puhítani fedőmatraccal még mindig lehet);
- lehetőleg jól szellőző legyen, nem kell a memory (nem bírom a meleget, ha fázom betakarózom);
- ne legyen kókusz a matracban;
- nem hátrány a minél magasabb súlyhatár

Tudom, hogy a próba a legfontosabb (nem is terveztem anélkül vásárolni), de eddig 2 olyan matracvásárláson is túl vagyok, melyekről úgy gondoltam hogy nem lesz puha, a végén mégis az lett. A fent említett ceriflex keményebbik fele is csak pár napig volt jó (akkor még nem volt felpuhulva). Szerintem nem elég egy-egy 10-20-30 perces próba a matracon, legalábbis az előző két matracvásárlás is ezt mutatta, sejtésem szerint egy picivel keményebbet kellene választanom mint ami éppen a próba alatt tetszik.

Önnek mi a véleménye?
Esetleg tudna ajánlani másik matracot amit érdemes kipróbálnom?

Tisztelettel és köszönettel:
K.Ildi

(#2836) Ági
2017-08-03 23:09:52

Kedves László
Mivel a kihúzható ágyrészre kell a szivacs csere, lehet nem is kéne bevonni semmivel sem ? Gondoltam a huzat talán egy erősebb tartást biztosítana, a kárpitozás alatt.
Hiszen kárpitoznunk mindenféle képen kell majd. Most is van rajta valami szürke "rongy" féle. A legfontosabb most az árajánlat a szivacsra - 150 x 65 x 7 cm - az ön által ajánlott EUROFOAM COMFORT R43/42 termékből. Köszönettel Ági

(#2835) nemeno
2017-08-03 13:42:53

Szeretnék segítséget kérni. Matracot szeretnék vásárolni 160x200-as méretben. Az alábbi 3 típus között nem tudok dönteni, ebben szeretném segítségét kérni, mint matracokban nálam jártasabbat. A 3 típus közül melyiket ajánlaná leginkább, milyen sorrendben:

Relaxx Signum Dual Medium
Swiss Dream HR Ultra
Medical Concept Premium

Segítségét előre is köszönöm!

(#2834) Ádám
2017-08-03 10:46:22

Kedves László!

Az ágykeretet és az ágybordát csavarok nélkül vásároltam, a rácstartó léceken nincs kifúrva a helyük, a „Kezelési, használati útmutató” nem említi őket, vásárláskor sem kaptam erre vonatkozóan tájékoztatást, ezért garanciális eseményként tekintettem a problémára és nem tartottam méltányosnak az elhajlás javítására eredetileg felkínált 5 000 Ft-os munkadíjú csavarozást, melynek költsége engem terhelt volna.

Az Ön által leírt formában elfogadom a 2 db oldalelem cseréjét és a borda lecsavarozását házhozszállítással és időpontegyeztetéssel.

Az e-mailben megadott telefonszámon elérhető vagyok.

Üdvözlettel:
Ádám

(#2833) matracguru
2017-08-03 07:25:27

Kedves Ági,

amennyiben megfelel Önnek, úgy a matracra cipzáras levehető matrachuzatot tudunk készíttetni a Swiss Dream vagy a Medical Concept matrachuzatokból.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ági (#2832)
(#2832) Ági
2017-08-02 19:37:33

Üdvözletem László !
Nagyon köszönöm ezt a részletes információt. Nem tudom melyik lenne a legmegfelelőbbnek gondolt hab típus, ezért elfogadom az Ön által javasoltat.
Igénybe szeretném venni a felajánlott segítséget a MatracGurutól, miszerint az általam megadott szivacs méretre 150 x 65 x 7 cm árajánlatot kérjen az ön által ajánlott EUROFOAM COMFORT R43/42 termékből. A termék oldalt megnézve, szeretném ha lenne rajta fix huzat. Így kérnénk az árajánlatot. Nagyon köszönöm a segítséget és a támogatást. Üdvözlettel Ági

(#2831) matracguru
2017-08-02 13:43:46

Kedves Ádám,

utánamentem egy kicsit a történetnek. Ez egy egyszemélyes Anton ágykeret 20mm oldalvastagsággal. Egyszemélyes ágykereteknél érdemes a középső ágydeszka két szélét az ágykeret rácstartó lécéhez csavarozni, ezzel bármilyen elhajlás, kiboltosulás elkerülhető, illetve helyreállítható. Ön ezt a megoldást nem fogadta el. Az ágykeret gyártója elhatárolta magát, tekintettel, hogy ez nem garanciális esemény. Ezzel semmi gond, a Matracguru és azon belül is kollégáim továbbra is készséggel segítenek Önnek -természetesen a saját kontónkra-, hogy megoldódjon a promléma. Ennek eredményeként felajánlották az oldalelem cseréjét Önnek, ami szintén nem került elfogadásra (és amit majd szintén érdemes lenne lecsavarozni, de ezt a szállító kollégáink, akik az esetleges cserét csinálják intézik majd.)

Legyen kedves adjon útmutatást, hogy miben tudnék még segíteni Önnek?
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ádám (#2823)
(#2830) Manka
2017-08-02 12:11:27

Köszönöm szépen a segítségét!Kipróbáljuk... Manka

(#2829) matracguru
2017-08-02 10:28:42

Kedves Manka,

a latex habokat gyakorlatilag kiszorították a hideghabok. Légáteresztőbb, rugalmasabb, olcsóbb, formastabilabb. Az emlékezőhabok alapvetően antidinamikus anyagok, tehát elnyelik a mozgási energia egy részét. Ez a gélhaboknál is így van. A gélszemcsékkel kevert latex egy olyan hibrid megoldás, ahol gyakorlatilag az emlékezőhab élmény veszik el. Az emlékezőhab réteg alatti szerkezet nagyban befolyásolja a matrac dinamikáját, így a habrugós rendszer ebben az esetben egy kicsit dinamikusabbá teszi a matracot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Manka (#2828)
(#2828) Manka
2017-08-02 10:18:22

Kedves László! Köszönöm, a Medical Concept Luxus matracot ki fogjuk próbálni az üzletükben hamarosan, kíváncsi vagyok a gélhabra a tetején. Érdekel, reménykedem benne, hogy rugalmasabb mint a hagyományos memóriahabos matracok, mert a felépítése tetszik. De mi a baj a latex matracokkal Európában? Ha rugalmas kényelmi réteget szeretnék, akkor mit keressek a hideghab matrac tetején? (Ezért gondoltam latex-gél fedőrétegre, mert az rugalmas (régen a Dunlopillonak voltak hasonló termékei), de mégis tehermentesít... (Olvastam a latexről írt véleményét (is) smiley A Medical Concept Luxus matrac rugalmasabb a megszokott memóriahabos termékeknél?
Köszönöm!

(#2827) matracguru
2017-08-02 06:35:57

Kedves Ági,

bocsánat, lemaradt a hivatkozás:

http://www.eurofoam.hu/habtipusok/komfort-celu-habok/

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ági (#2824)
(#2826) matracguru
2017-08-02 06:35:18

Kedves Ági,

amit előző válaszomban szerettem volna megosztani az az, hogy 7cm vastagságban szinte mindegy, hogy mit tesz az ember az ágyba -nem lesz tartós. És nem azért nem lesz tartós mert nem szeretnék segíteni, hanem a 7 cm vastagság miatt. A leghosszabb távú megoldás még mindig egy nagy tömegsűrűségű hideghab réteg lenne, itt érdemes lenne valóban a lehető legnagyobb tömegsűrűséget felkutatni. A tömegsűrűség mellett a keménységre is érdemes lenne figyelni, hogy ne legyen túl kemény. Az Eurofoam R43/42 hab lehetne szerintem a legalkalmasabb.

További információk és hab típusok az Eurofoam honlapján a következő hivatkozás alatt érhetők el. Amennyiben sikerült kiválasztania a legmegfelelőbbnek gondolt hab típust, úgy természetesen a fenti méretre szívesen kérünk Önnek árajánlatot. Egyedi méretű és alapanyagú termékeknél számla vagy előlegbekérő ellenében a teljes vételár beérkezését követően adjuk le a megrendelést a gyártó felé. A termék árát üzletünkben készpénzzel vagy bankkártyával tudja kiegyenlíteni, de természetesen előre is utalhatja az összeget, hogy ne kelljen befáradnia hozzánk. A kész terméket tudjuk postázni Önnek vagy személyesen is átveheti üzletünkben.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ági (#2824)
(#2825) matracguru
2017-08-02 06:23:28

Kedves Ádám,

az esetleges garanciális problémák nélkülem is meg szoktak oldódni, de természetesen utána járok, hogy mi lehet a gond.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ádám (#2823)
(#2824) Ági
2017-08-02 00:34:21

Kedves MatracGuru.
Sajnos a válasz meg sem közelítette a probléma lehetséges megoldását.
Kérnék tanácsot, hogy milyen matrac lenne az ideális a rendszeres használat végett, hogy ne kelljen 2 évente cserélni (a matractartót sem) Amennyiben kivitelezhető a matrac legyártása,annak mennyi lenne az ára, és mi a menete a rendelésnek? Személyesen átvehető-e ? Üdvözlettel Ági
ui: Vagy ki kéne dobnunk a 1,5 éves sarok ágyunkat egy 150 x 65 x 7 cm-es szivacs miatt ?

Előzmény: Ági (#2820)
(#2823) Ádám
2017-08-01 19:27:45

Tisztelt Pálinkás László!

Egy a Matracgurunál vásárolt ágykeret garanciális ügyintézését próbálom elintézni, eddig sajnos nem jártam sikerrel, ezért kérem szíves közbenjárását.

Rendelés szám: D0182

Előzetesen is köszönöm!

(#2822) matracguru
2017-08-01 19:08:12

Kedves Ági,

sajnos tartósság szempontjából a 4cm mindenképpen előbb-utóbb tönkremegy. Egyszerűen a 7 cm nem enged teret a testnek és a használatból adódó túlzott összenyomástól a sérült cellaszerkezet összeroppan és felpuhul a matrac.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ági (#2820)
(#2821) matracguru
2017-08-01 19:06:16

Kedves Manka,

szerintem amennyiben megfelelő rétegrend és megfelelő vastagság tartozik egy 32kg/m3 matrachoz, akkor nagy baj nem lehet. Természetes, hogy nem fog úgy viselkedni mint egy nagy tömegsűrűségű HR hab, de nem is ezt várjuk el tőle. A Medical Concept Luxus matrac a megfizethető kategóriában szerintem továbbra is egy kifogástalan termék. A felületén található gélhab hasonlóan viselkedik, mint egy memoryfoam, talán kicsit gyorsabban áll vissza az eredeti alakjára és persze nem melegszik. Latex gélszemcse szerintem egy kényszertermék. Tekintettel, hogy a latex Európában elveszett, nincs, eltűnt, így kellene valami sztori hozzá, hogy valahogy mégis eladható legyen. Ettől persze még lehet egy jó matrac.
Ajánlani felelősen nem tudok. Nem biztos hogy érdemes a memoryfoam alapanyaghoz ragaszkodni, hiszen ez a rész egy fedőmatraccal megoldható. HIdeghab kategóriában ár-érték arányban szerintem a HR Ultra matrac jelenleg verhetetlen Magyarországon.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Manka (#2819)
(#2820) Ági
2017-07-31 21:03:30

Üdvözletem MatracGuru
Szivacs betétet kellene cserélnünk az ágyunk kihúzhatós részén (150 x 65 x 7). (Meg a matrac fa tartóját, mert recseg ropog - lehet el van törve) Kérnék tanácsot, hogy milyen matrac lenne az ideális a rendszeres használat végett, hogy ne kelljen 2 évente cserélni (a matractartót sem) Amennyiben kivitelezhető a matrac legyártása,annak mennyi lenne az ára, és mi a menete a rendelésnek? Személyesen átvehető-e ? Előre is köszönöm. Üdvözlettel Ági

(#2819) Manka
2017-07-30 20:41:27

Kedves László!
Köszönöm szépen a gyors választ! Kiváló minőségű, zsákrugós vagy (!) nagy sűrűségű hideghab matracot szeretnénk (ha ennek jobb az alátámasztása), a tetején gél-latex vagy bármilyen (nem hagyományos memoryhab) kényelmi réteggel (max 4 cm), amely tehermentesíti az izületeket. Jó lenne ha a matrac azért rugalmas maradna a tetején lévő réteg ellenére. Melyiket ajánlja?
Nézegettem a Medicial Concept Luxus Memory matracot is, de nem tudom, hogy a hideghab ebben milyen sűrűségű... A Viscocool réteg rugalmasabb mint a hagyományos memoriahab?
Egy 32 kg/m3 sűrűségű habot tényleg nem szabad megvenni, tényleg ennyivel vacakabb? Mit gondol a gélszemcsés-latex kényelmi zónákról? Ez csak ámítás, vagy tényleg tartósabb, hűsebb?
Elnézést a sok kérdésért, de a legfontosabb, hogy mit ajánl.... :-)
Köszönöm szépen, várom segítségét!

(#2818) matracguru
2017-07-30 05:45:49

Kedves Manka,

szerintem óvatosan félbe lehet hajtani. Tényleg csak annyira kellene gyötörni, amennyire a hely szűke miatt indokolt. Normál esetben semmi baja sem lesz a matracnak.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Manka (#2817)
(#2817) Manka
2017-07-29 21:23:15

Kedves László!
Tetőtérben van az ágyunk, a matracunkat csak hajlítva tudjuk majd bevinni, elhelyezni a csapott falrész alá. Csak hideghab matracot vásárolhatunk, vagy szóba jöhet zsákrugós matrac is? Megtörik amíg a helyére rakjuk? Amikor egy ilyen matracot vizsgáltunk (Hilding Select Multi zsákrugós matrac)hajlékonynak tűnt.... Önnek mi a véleménye? Köszönöm!

(#2816) Dave
2017-07-26 05:55:54

Tisztelt Pálinkás úr!
Köszönöm a válaszát!
Sajnos mi sem gondoltuk hogy probléma lesz a matraccal,azért ez nem egy olcsó matrac!
Nyilván nem a félrevezetés a célunk a garanciáztatással hanem a feleségem konkrétan egy "gödörben" fekszik és már fáj a háta tőle! A matrac másik oldala hibátlan!
Elötte 10 évig volt egy rottex tr ex matracunk az hiba nélkül tette a dolgát!

(#2815) matracguru
2017-07-26 05:41:59

Kedves Dávid,

amennyiben a termék és a méret van készleten és a gyártó elfogadja a garanciális panaszt, akkor gyorsan. A Yatas egy részről nem egy kapkodós cég sajnos, más részről szinte nincs garanciális probléma a matracokkal, másfél hónap használat után pedig szinte kizártnak tartom az ilyen mértékű minőségromlást -persze semmi sem lehetetlen...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Dave (#2811)
(#2811) Dave
2017-07-25 20:35:53

Tisztelt Pálinkás úr!
Júniusban vásároltunk önöknél egy yatas wedding premium matracot!
Sajnos 2 hét után elkezdett gödrösödni amit jeleztünk is önök felé!
A garanciális ügyintézés már megkezdődött!
Azt szeretném kérdezni hogy körülbelül mennyi időt vesz igénybe ez az ügyintézés mert a matrac már kezd nagyon kényelmetlen lenni?
Köszönettel: Dávid

(#2810) matracguru
2017-07-22 20:12:31

Kedves Zoltán,

az Index matracos fórumában Alváskultúra nick név alatt már válaszoltam a kérdésére.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoltán (#2808)
(#2809) matracguru
2017-07-22 20:11:29

Kedves Niki,

a Selena Comforthoz képes azonos matracmagasság mellett a gyapjú réteg a Wool Extra matracon a matrac egyik oldalának a felületén van. Ez az oldala a matracnak nincs flíz réteggel steppelve így keményebb, mint a Selena Comfort bármelyik oldala (téli nyári oldalas). A Slee Hard ehhez képest vékonyabb, viszont mosható a matrachuzat és (bár nem nagyon észrevehető) kétoldalas zónázott profilozással készül a matrac. Matracvédőből megegyező méretet kell vásárolni, mint a matrac mérete.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Niki (#2807)
(#2808) Zoltán
2017-07-22 18:39:59

Tisztelt Pálinkás Úr!

Érdeklődnék, hogy mi a véleménye a Rottex Dina matracról, egy 5 éves kislány részére 10-12 évig megfelelő lenne-e, vagy érdemes más kategóriában gondolkozni, esetleg 40ezer Ft-ig mit ajánlana félkemény kategóriában?

Üdv.
Zoltán

(#2807) Niki
2017-07-22 11:16:26

Kedves Pálinkás Úr!

Szeretném véleményét kérni, hogy a kiszemelt matracok közül melyiket javasolná.

1. Ceriflex Selena Comfort 22
2.Ceriflex wool extra vákum
3.Swiss dream sleep hard.
180*200-as méretben, 80, és 95 kg testsúlyhoz.

Matracvédőt ugyanakkorát kell venni, mint a matrac, vagy a 180*200-hoz, 200*200-t?
Utolsó kérdésem, hogy honnan lehet tudni, hogy pillanatnyilag melyik van készleten?

Köszönöm előre is válaszát!

Üdv

Niki

(#2806) matracguru
2017-07-20 13:41:25

Kedves Bárdos,

első ránézésre ez egy olasz vákuummatracnak tűnik. A 29kg/m3 HD habnak írt alsó tartó réteg nekem egy kicsit furcsa, nem ismerek ilyen alacsony tömegsűrűség mellett HD (high density) habot. A Visco réteg a tetején az egy emlékezőhab vagy memoryfoam réteg annak összes előnyével és hátrányával.

Bővebb információ az emlékezőhabokról a tanácsok között a következő linken: https://www.matracguru.hu/tanacsok/memory_matrac

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Bárdos (#2805)
(#2805) Bárdos
2017-07-20 10:49:56

Üdv Pálinkás úr!

Érdeklődnék hogy milyen az a visco-hab anyagú matrac jobb minőségű mint egy hideghab matrac.Van-e előnnye és esetleg hátránya hodeghabbal szemben.
Pontosan erre gondolok:
https://www.kika.hu/shop/hu/kikahu/butor/haloszoba/matracok/omnia*90-x-200-cm-roll-22420252


Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-19 09:50:10

Üdvözlöm ! Érdeklődnék, hogy egy áruházban vásárolt több rétegű 200*90-es matracot (nem...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3647