Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#3871) erika
2021-01-03 19:45:04

Üdv
párom (110) és én (60) egy 180x200 matracot keresünk eddig a levital és a swisstech matracai voltak szimpatikusak ön melyiket ajálnaná inkább?
keményebb matracokat szerettyük, és ami nagyon jól szellözik.
köszönöm

(#3870) Anita
2021-01-01 10:16:55

Kedves László!

Nagyon köszönöm válaszát, az iránymutatást! Átgondolom.

Boldog Új Évet Kívánok,

Üdvözlettel:

Anita

(#3869) palinkaslaszlo
2021-01-01 07:30:00

Kedves Anita,

a rossz választás szerintem rossz választás. Amit már ennyire kell tupírozni ilyen-olyan fedőmatraccal, azzal már alapvető gondok lehetnek. Normális esetben egy 18-20cm magmagasságú HR hab matracnál már teljesen mindegy, hogy milyen ágyrács van alatta. Valóban valamennyit lágyít majd rajta és rugalmasabbá teszi egy 28 keresztlécből álló farugós ágyrács, kérdés, hogy megéti-e. Költött nem keveset a matracra, talán találhatott volna sokkal megfelelőbbet is. Költött fedőmatracokra, amik nem oldották meg a problémát tartósan. Most elmegy egy mennyiség pénz megint az ágyrácsokra anélkül, hogy tudnánk biztosan, hogy megoldja-e majd a problémát.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Anita (#3868)
(#3868) Anita
2020-12-31 14:21:19

Kedves László!

Véleményét szeretném kérni ágy-ágyrács vásárlással kapcsolatban:

Tavasszal vásároltam egy 140 cm széles, 18 cm magas AIR HD matracot… akkor sajnos ágyra nem volt keret, így a matrac a földön volt, úgy használtam. Azóta sem tudtam igazán megszokni, elalszom rajta, de 3-4 óra múlva felkelek és attól függ háton vagy oldalt aludtam –e, de nagyon fáj az adott irányból a hátam, gerincem. Azt gondoltam mindig, talán túl kemény a matrac nekem, ezért memóriahab, illetve habrugós fedőmatracot (2 vagy 4 cm-eseket) is próbáltam rátenni. Ideig-óráig jó is, de ekkor meg azt érzem, nem tart összességében a matrac, belesüllyedek és fáj a derekam, annyira, hogy nem enged aludni… (gerincsérvem volt már és Scheuermann-kór is van). Akkoriban gondolkoztam a rugós matracokon is, de végül maradt ez a zónás, rugalmas HR hideghab.
Gondoltam arra is, nem-e az a probléma, hogy a földön volt-van a matrac, hogy talán, ha ágyrácson lenne, nem érezném olyan keménynek...
Most már megvan a keret, hogy vegyek hozzá egy ágyat.

Mit javasolna, elegendő a merev bordasor, vagy mindenképpen rugalmas ágyrács kell (a vélemények megoszlanak, több boltban érdeklődtem)? Tudna ajánlani egy Ön által jó minőségűnek tartott rácsot vagy bordasort?
Illetve elképzelhető, hogy ez puhítana összességében a matracomon vagy nem sokat segít, és inkább próbálkozzak táskarugós matracokkal?

Előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Anita

(#3867) palinkaslaszlo
2020-12-31 07:59:01

Kedves Dávid,

lehet, hogy azért a járt utat a járatlanért nem kellene okvetlenül elhagyni. Amennyiben a Signum Hard feszessége jelent az utóbbi időben problémát -ugye a matrac is, mi is változunk menet közben-, úgy a Signum matracoknak van továbbfejlesztett változata. Több is. Ezek HR habból készült termékek, amelyek geometriájukban, kialakításukban a Signum matracokat hozzák, viszont hozzáadott értékként megjelennek bennük a HR habok összes jó tulajdonságai is: légáteresztés, rugalmasság, dinamizmus, még hosszabb élettartam. A Signum HR Climatic egy kicsit lágyabb, míg a HR Infinity egy az Eredeti Signum Hard matracnál egy kicsit lágyabb, ugyanakkor még mindig egy feszes, de rugalmas, dinamikus matrac. Esetleg egy próbát megérne.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Dávid (#3866)
(#3866) Dávid
2020-12-30 12:51:14

Kedves MatracGuru!

Egy igazán hozzámillő matracot kersnék, és ehhez kérnék segítséget!
Munkából kifolyólag sokat ülök, napi 10 órákat is.
Ebből kifolyólag sokat fáj a hátam\derekam is.
Általában háton és oldalt fekszem.

Jelenleg egy RelaXx® Signum Dual Hard matracom van, ami jó és kényelmes de még mindig nem az igazi. Néha "túl" keménynek érzem.
Próbáltam már különböző boltok bemutató termében rugós, és\vagy nagyon puha matracokat. Arra az 5 percre míg ráfeküdtem nagyon kényelmesnek tűnt, viszont attól tartok hogy egy esti alvás után már nem lenne ilyen jó érzés a sok ülésből fakadó hát\derék fájások miatt.

Ha most új matracot vennék önök mit ajánlanának?
Egy RelaXx® Signum Dual Medium már jobb lenne? Vagy esetleg valami memória habos vagy rugós matracot ajánlanának aminek jó alátámasztása van?

(#3865) palinkaslaszlo
2020-12-30 06:48:47

Kedves Zsófia,

természetesen a zsákrugós matracok is lehetnek jó megoldás, de tekintettel, hogy annyi féle van és olyan változatos összetételben eléggé megnehezíti a próba nélküli vásárlást. Amennyiben arra lehetőség lenne, hogy akié a leendő matrac lesz, kipróbálná a családban lévő Levital matracot és kb be tudná "lőni" az alapján, hogy ahhoz képest milyen lenne neki leginkább megfelelő (keményebb, puhább, rugalmasabb, feszesebb, merevebb, stb), akkor egy kicsit nagyobb pontossággal lehetne szűkíteni a szóba jöhető matracok körét.

Viszonylag tétre-helyre-befutóra a Levital matracoknál feszesebb kényelemmel a Signum Infinity matraccal kicsi az esély, hogy 100kg környékén mellé nyúl az ember, hacsak nem valami extra kemény matracot keres (reméljük nem, mert az meg ugye a formakövetés rovására megy majd)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zsófia (#3864)
(#3864) Zsófia
2020-12-29 19:49:40

Tisztelt Pálinkás Úr!
A szokásos kérdések merültek fel nálunk is: 165 cm,100+ kg,gerincsérv utáni szövődmények miatt extra problémás adottságú embernek szeretnénk matracot vásárolni a családba,viszont földrajzi adottságok miatt a próba nagyon nehezen megoldható.A fórumot olvasva zsákrugós matrac lenne valószínűleg a legjobb,ez jó irány lehet? A gerincproblémák miatt nagyon fontos lenne a jó alátámasztás. Van már a csaladban Levital matrac,ami megdöntötte a "csak a kemény matrac a jó" gondolkodást,a súly miatt gondoltam viszont a zsákrugós megoldásra. 80-90x200 matracra lenne szükség. Oldal és háton fekvésre kellene. Előre is köszönöm a segítséget!

(#3863) alfonzo
2020-12-29 18:36:42

Tisztelt Pálinkás úr!

A motoros ágyrácsokat mennyire javasolt táskarugós matracokkal együtt használni? Nem megy tönkre a rugórendszer a napi szintű hajlítgatásokról, van erről tapasztalata?

Köszönöm: Alfonz

(#3862) alfonzo
2020-12-29 17:51:11

Tisztelt Pálinkás úr!

A motoros ágyrácsokat mennyire javasolt táskarugós matracokkal együtt használni? Nem megy tönkre a rugórendszer a napi szintű hajlítgatásokról, van erről tapasztalata?

Köszönöm: Alfonz

(#3861) palinkaslaszlo
2020-12-28 20:07:18

Kedves Krisztona,

az emlékezőhabos matracok kivételével (ez is persze attól függ, milyen ágyrács van alatta), minden matracnak van egy mozgása. A táskarugós matracok ebből a szempontból persze jobbak, a bonell matracok kevésbé, a hideghab matracok valahol félúton lehetnek ezen a téren. Tekintettel, hogy eddig egyetlen ilyen jellegű panasz sem érkezett, így nem is tudok mit válaszolni. Egy féléves matrac esetében az értékcsökkenés sajnos nagyon jelentős, az ilyen matracokat tapasztalatom szerint még féláron sem lehet eladni. Amennyiben a mozgás megszüntetése a fő szempont, úgy -ezek után főként- az emlékezőhabos matracokon kívül nehezen tudok jobb megoldást javasolni.
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#3860) P.Kriszta
2020-12-28 14:16:12

Kedves László!

Vásároltam Önöknél augusztus elején egy 180x200 cm méretű Isbir Moon Soft zsákrugó + memória típusú matracot.
A választásnál a fő szempont a kényelmen túl (derékfájás) az volt, hogy a matrac “ne rugózzon át” amikor az egyik fél forgolódik.
Augusztus közepétől használjuk (akkor költöztünk), már mindent kipróbáltunk, de lényegében ha valamelyik fél átfordul a másik úgy érzi mintha vízágyon aludna, így egyáltalán nem pihentető az alvásunk, mivel vagy azonnal felébred a másik fél vagy aki fordulni akar azért ébred fel, mert annyira óvarosan próbálja ezt tenni. Ezen felül a derékfájás is megmaradt.

Mit tudunk tenni? Melyik az a matrac ami tényleg nem rugózik át?

Kollégái a vásárláskor említettek értékcsökkenéssel egybekötött visszavásárlást.

Köszönettel:

Kriszta

(#3859) P.Kriszta
2020-12-28 14:10:23

Kedves László!

Vásároltam Önöknél augusztus elején egy 180x200 cm méretű Isbir Moon Soft zsákrugó + memória típusú matracot.
A választásnál a fő szempont a kényelmen túl (derékfájás) az volt, hogy a matrac “ne rugózzon át” amikor az egyik fél forgolódik.
Augusztus közepétől használjuk (akkor költöztünk), már mindent kipróbáltunk, de lényegében ha valamelyik fél átfordul a másik úgy érzi mintha vízágyon aludna, így egyáltalán nem pihentető az alvásunk, mivel vagy azonnal felébred a másik fél vagy aki fordulni akar azért ébred fel, mert annyira óvarosan próbálja ezt tenni. Ezen felül a derékfájás is megmaradt.

Mit tudunk tenni? Melyik az a matrac ami tényleg nem rugózik át?

Kollégái a vásárláskor említettek értékcsökkenéssel egybekötött visszavásárlást.

Köszönettel:

Kriszta

(#3858) P.Kriszta
2020-12-28 14:10:17

Kedves László!

Vásároltam Önöknél augusztus elején egy 180x200 cm méretű Isbir Moon Soft zsákrugó + memória típusú matracot.
A választásnál a fő szempont a kényelmen túl (derékfájás) az volt, hogy a matrac “ne rugózzon át” amikor az egyik fél forgolódik.
Augusztus közepétől használjuk (akkor költöztünk), már mindent kipróbáltunk, de lényegében ha valamelyik fél átfordul a másik úgy érzi mintha vízágyon aludna, így egyáltalán nem pihentető az alvásunk, mivel vagy azonnal felébred a másik fél vagy aki fordulni akar azért ébred fel, mert annyira óvarosan próbálja ezt tenni. Ezen felül a derékfájás is megmaradt.

Mit tudunk tenni? Melyik az a matrac ami tényleg nem rugózik át?

Kollégái a vásárláskor említettek értékcsökkenéssel egybekötött visszavásárlást.

Köszönettel:

Kriszta

(#3857) P.Kriszta
2020-12-28 13:54:39

Kedves László!

Vásároltam Önöknél augusztus elején egy 180x200 cm méretű Isbir Moon Soft zsákrugó + memória típusú matracot.
A választásnál a fő szempont a kényelmen túl (derékfájás) az volt, hogy a matrac “ne rugózzon át” amikor az egyik fél forgolódik.
Augusztus közepétől használjuk (akkor költöztünk), már mindent kipróbáltunk, de lényegében ha valamelyik fél átfordul a másik úgy érzi mintha vízágyon aludna, így egyáltalán nem pihentető az alvásunk, mivel vagy azonnal felébred a másik fél vagy aki fordulni akar azért ébred fel, mert annyira óvarosan próbálja ezt tenni. Ezen felül a derékfájás is megmaradt.

Mit tudunk tenni? Melyik az a matrac ami tényleg nem rugózik át?

Kollégái a vásárláskor említettek értékcsökkenéssel egybekötött visszavásárlást.

Köszönettel:

Kriszta

(#3856) palinkaslaszlo
2020-12-27 08:35:25

Kedves Mátyás,

én mindenképpen azt javasolnám, hogy próbálgatni kellene. Gyakorlatilag egy "határérték" matracot kellene találni, ami még van annyira formakövető, hogy egyenletesen alátámasz, már van annyira kemény, hogy erre alkalmas is és van annyira minőségi alapanyagból, hogy ezt jó pár éven keresztül nyújtani is fogja. A legtöbb kereskedésben majd a legbrutálabb, legkeményebb matracot fogják javasolni Önnek (ezzel lesz a legkevesebb garanciális probléma), de közel sem biztos, hogy a legkeményebb majd ergonómiailag is a legmegfelelőbb lesz. Annak ellenére, hogy sok helyen 130-140 kg-os súlyhatárokkal találkozunk, jellemzően tartósan a habmatracok a 130 kilót már nem viselik jól hosszú távon, így leginkább a vastagabb zsákrugós matracok alkalmasak erre.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Mátyás (#3855)
(#3855) Mátyás
2020-12-26 19:46:11

Üdvözlet
Matrac vásárlás előtt állok segítséget kérnék milyen matracot ajánlanak 190cm 135kg vagyok derék problémákkal

(#3854) demano
2020-12-08 12:26:40

Köszönöm.

(#3853) palinkaslaszlo
2020-12-08 06:06:25

Kedves Demano,

ezek gyűjtőnéven körgumis matracvédőként vannak, 95C°-on mosható változatban csak vízzáró matracvédőink vannak kínálatunkban:

https://www.matracguru.hu/termek/korgumis_vizzaro_matracvedo

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: demano (#3852)
(#3852) demano
2020-12-07 14:04:14

Kedves László,

olyan matracvédőt keresek, ami antiallergén, 90 fokon (vagy legalább 60 fokon) mosható, és nem a matrac méreteével egyező méretű, hanem behajlik a matrac alá, mint a lepedő. A matrac 160x200 cm-es. Létezik ilyen?

demano

(#3851) palinkaslaszlo
2020-12-04 14:39:36

Kedves Marci,

minden saját gyártási felügyelet alatt álló matracunk hab alapanyaga (RelaXx, Medical Concept, Levital, Swiss Tech) CERTIPUR minősítéssel rendelkezik, a felhasznált matrachuzatok pedig Ökotex100.

A CERTIPU nemzetközi szabvány többek között a következő veszélyes anyagokat veszi jobban szemügyre illetve határoz meg ezeknél egy rendkívül szigorú veszélyességi határértéket, melyet nem léphetnek át:

Szerves ónvegyületek
ftalát lágyítószerek
TDA és MDA vegyületek
Illékony szerves vegyület (VOC) kibocsátás

A következő anyagok jelenlétét pedig teljesen kizárja:

ftalát lágyítószerek
Nehézfémek
Színezőanyagok
Rákot, genetikai betegségeket okozó, szerveket károsító és termékenységet csökkentő alapanyagok.
Habosítószerek, „hajtóanyagok”
Klórtartalom maximalizálása az izocianátoknál

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Marci (#3850)
(#3850) Marci
2020-12-04 12:13:54

Kedves László!

Kimondottan olyan habmatracot keresek, amely VOC-mentes, forgalmaznak Önök ilyen specifiált terméket?

Köszönettel:
Marci

(#3849) Judit
2020-12-03 19:53:19

Kedves László
Köszönöm szépen a választ és a tanácsokat megnézem az ajánlott terméket.
Üdv.: Judit

(#3848) matracguru
2020-12-03 05:15:41

Kedves Judit,

ugye tétre-helyre-befutóra online matracot javasolni azért elég nehéz. Amennyiben valamelyik Signum matrac lenne a kiszemelt, úgy a testsúlyra tekintettel én mindenképpen az Infinity matracot javasolnám. Ez a legvastagabb Signum termék, HR alapanyagokból, rugalmasabb, formakövetőebb, légáteresztőbb, mint a Signum Hard. Ennek ellenére nem ártana kipróbálni a terméket valahol. Esetleg egy megfelelő szakkereskedésben még más alapanyaggal is futni egy-két kört (zsákrugós matracok pl.)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Judit (#3847)
(#3847) Judit
2020-12-02 16:06:39

Kedves László!
Sajnos a férjemnek folyamatosan fáj a dereka, a végtagjai, gyakorlatilag nem tud aludni.
A testsúlya kb 120 kg.
Jelenleg egy memória habos matracot használ ami közép keménységű.
Én a RelaXx Signum matracok valamelyikét néztem ki,de elég bizonytalan vagyok.
Kérem szíves véleményét azzal kapcsolatban, hogy Ön milyen matracot ajánlana. A matrac kívánt mérete 90*200 cm lenne.
Várom válaszát, üdvözlettel:
Judit

(#3846) matracguru
2020-11-16 14:36:54

Kedves Ildikó,

mindkét említett matrac zónák nélküli, azaz nincs semmilyen ergonómiai kialakításuk. Amennyiben ilyen típusú terméket keresünk, úgy a két termék között annyi a különbség, hogy a Wools matracon a gyapjú réteg kívül van, nem pedig a matrachuzatba steppelve. Ilyen termékek lehetnének még 10%-kal vastagabb kivitelben és ugyanabban a fogyasztói árban a Ceriflex matracai, név szerint a Selena Comfort vagy a Wool Extra. Amennyiben az anyagi lehetőségek megengedik, úgy egy feszesebb vagy középkemény rendes ergonómiai kialakítású matrac lehet, hogy jobb szolgálatot tenne (Pl. Signum Medium)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ildikó (#3845)
(#3845) Ildikó
2020-11-16 13:29:17

Kedves László!

Tanácsát és segítségét kérném az alábbiakban:
Anyukámnak vásárolnék matracot, aki igen sok mozgásszervi problémával küzd: derékfájás, csípőfájdalom, gerincsérv, plusz még szívbeteg is, kb. 70 kg, 79 éves. Félkemény hideghab matracot keresek. A Best Dream Siglo matrac, vagy a Best Dream Wools matrac érdekelne. Ön szerint mennyire lenne jó választás, ill. mi a különbség közöttük? Ebben az árketagóriában lenne-e más vagy jobb javaslata? Válaszát előre is köszönöm! Üdv: Ildikó

(#3844) matracguru
2020-11-12 15:37:22

Kedves Ervin,

a Signum Utan a Medical Luxus valóban nagy ugrás. Az Original Strong és a Multi között van magasságkülönbség, mindig lesz rés a két matrac között, stb... Érdemes lehet olyan matracokban is gondolkodni, ahol egy nagy méretű matracban (akár zsákrugós) két különböző komfortoldal, keménységi oldal van.

https://www.matracvasarlas.hu/matrac/jellem-szerint/ferfi-noi-oldal

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ervin (#3843)
(#3843) Ervin
2020-11-11 13:36:56

Kedves László!

A segítségét szeretném kérni.

Jelenleg a párommal egy 160x200-as Medical Concept LUXUS matracot használunk. Sajnos, egyre inkább azt érezzük, hogy puha nekünk. Korábban nekem egy RelaXx® Signum Dual Hard matracom volt, ami most is megfelelő keménységű lenne, de inkább táskarugós rendszerben gondolkodunk.
Amikor a Medical matracot vásároltuk, próbálva lett egy Hilding rugós is, ezért most is képbe került.

Kérdésem, hogy magamnak kinéztem egy Hilding Original Strong matracot 80*200-at, ami szerintem hasonló lehet a Relaxxhoz. Többféle információt olvastam a magasságáról, azt hiszem 25cm lehet. Kérem, ajánljon a páromnak egy hasonló 25cm magas rugós matracot! Természetesen az övé nem kell hogy extra kemény legyen, de inkább feszeset szeretne. Szeretnénk, ha a két matrac egymagasságú lenne.
Első körben Hilding IndiviDuality MULTI Pocket HARD gondoltuk. Passzol a két matrac magasságban egymáshoz, vagy van egyéb javaslata esetleg? Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.!
Ervin

(#3842) Ervin
2020-11-11 13:19:33

Kedves László!

A segítségét szeretném kérni.

Jelenleg a párommal egy 160x200-as Medical Concept LUXUS matracot használunk. Sajnos, egyre inkább azt érezzük, hogy puha nekünk. Korábban nekem egy RelaXx® Signum Dual Hard matracom volt, ami most is megfelelő keménységű lenne, de inkább táskarugós rendszerben gondolkodunk.
Amikor a Medical matracot vásároltuk, próbálva lett egy Hilding rugós is, ezért most is képbe került.

Kérdésem, hogy magamnak kinéztem egy Hilding Original Strong matracot 80*200-at, ami szerintem hasonló lehet a Relaxxhoz. Többféle információt olvastam a magasságáról, azt hiszem 25cm lehet. Kérem, ajánljon a páromnak egy hasonló 25cm magas rugós matracot! Természetesen az övé nem kell hogy extra kemény legyen, de inkább feszeset szeretne. Szeretnénk, ha a két matrac egymagasságú lenne.
Első körben Hilding IndiviDuality MULTI Pocket HARD gondoltuk. Passzol a két matrac magasságban egymáshoz, vagy van egyéb javaslata esetleg? Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.!
Ervin


Matrac fórum betekintő ablak

2023-09-20 07:12:37

Kedves Zoltán, pillangó nyitású ágyat még nem alakítottam át soha, így sajnos ebben ninc...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3640