Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#2631) matracguru
2017-02-27 16:58:12

Kedves Gábor,

a szombathelyi próba -azt hiszem a mi lassúságunk miatt- nem jött össze, így jelenleg sajnos nincs a matrac Szombathelyen kiállítva. Igyekszünk a jövőben találni egy megbízható partnert Szombathelyen, de pl. a poraiból állandóan feltámadó madár nevét viselő bútorszalon 6 éve tartozik 1,5 m forint kifizetetlen számlával, így egy kicsit óvatosabbak vagyunk. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy Szombathelyen nincsenek megbízható üzletek, hanem csak annyit, hogy eddig nem sikerült a megfelelő Partnert megtalálnunk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: hgabi (#2629)
(#2630) matracguru
2017-02-27 16:54:24

Kedves Tamás,

természetesen semmi nem lehetetlen. Amennyiben 1 darabról van szó, úgy sajnos a kis mennyiség miatt (5 000Ft alatt) nem tudjuk vállalni a legyártatást. Amennyiben én keresnék feszesebb habot autóülésre, úgy én a 40/50-es habot választanám, ez egy meglehetősen feszes jó anyagsűrűségű hab.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Tamás (#2628)
(#2629) hgabi
2017-02-27 16:24:56

Kedves László!

Korábban már érdeklődtem Önöknél Relaxx Signum Dual Hard és Medium matraccal kapcsolatban. Olvasgatva a fórumot, rátaláltam erre a bejegyzésre, amiben egy szombathelyi próba lehetősége adódhatna.
Érdeklődnék, hogy még elérhető-e valahol a két termék, uis a héten szerdán Szombathelyen van programunk és ki tudnánk próbálni.

Előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Gábor

(#2628) Tamás
2017-02-27 11:30:44

Tisztelt Matracguru!

Autóba használatos magasító párnára lenne szükségem. Mivel nem nagyon találtam egyedi méretekkel rendelkező szivacsot, így Önökhöz fordulnék. A szivacs keménysége és anyaga viszont kérdéses, nem értek hozzá. Olyan kellene ami tartós és viszonylag kemény, van tartása. 40*45x8cm méretben. Nem tudom milyen mértékegység lenne jó, egy ilyen keménység eléréséhez. Ha túl puha, akkor besüppedek az ülésbe, ha túl kemény, akkor nyilván kényelmetlen.

Jó helyen járok? :)

Köszönöm!
Tamás

(#2627) matracguru
2017-02-25 09:40:34

Kedves Anita,

köszönöm szépen még egyszer az észrevételt, minden olyan megjegyzés, észrevétel fontos, ami a MatracGuru szolgáltatásának, tanácsadásának színvonalt tovább emeli. Mint -ebben az esetben- kívülről szemlélő természetesen nehéz igazságot tenni, de a "vásárlónak mindig igaza van" alapelvből kiindulva ismételten szeretnék elnézést kérni kollégám és a Matracguru nevében is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2626) Anita1979
2017-02-24 20:45:07

Kedves Pálinkás László! Örömmel olvastam, hogy utánajárt a dolognak. Az eladó válaszára reagálva, megdöbbentő, hogy mit állít. Arra lettem volna kíváncsi, hogy van-e olyan matractípus, amit Önök kifejezetten szálláshelyeknek szoktak ajánlani. (nagyobb teherbírású, strapabíróbb fajta)Mi volt a válasz: Ez most olyan, mintha neki telefonon kellene elmagyarázni a csirke ízét.... Ez aztán az intelligens válasz. Ezen kívűl megkérdeztem, hogy ha 3 külömböző típusú matracból rendelünk, kifizetjük természetesen mind a hármat, majd a helyszínen kipróbálva, a számunkra megfelelőt kiválasztva a maradék kettőt visszaküldjük, visszakaphatjuk a másik kettő árát? Válasz: Nem ilyen nincs. Én úgy gondoltam, hogy mivel nem egyedi méretű matracokról beszélünk, ezért ez megoldható. De egyébként ha nem is, azt hiszem, hogy elvárható lett volna, ha nem is egy kedves, de semmiféleképpen nem egy flegma hangnem. Ezenkívűl nem szokásom sem enni, sem rágózni telefonálás közben. Soha.Én kiabálva számonkértem? :-) Érdekes, hogy mennyire másként emlékszünk ugyanarra a beszélgetésre... Na mindegy. Több eladóval beszéltem azóta és hál' Istennek máshol nem szembesültem ilyen stílussal. Nyilvánvaló, hogy az érintett "úriember" félti az állását -ezt meg is értem - így, nem fogja Önnek elismerni, hogy lehet, hogy nem így kellett volna beszélni egy leendő ügyféllel. Ha csak annyit elértem, hogy máskor mással majd kétszer meggondolja, hogy hogyan beszéljen, akkor megérte ezt a pár sort leírni. smiley További szép estét! smiley

(#2625) matracguru
2017-02-24 13:53:40

Kedves Anita,

a Matracguru üzletére egyáltalán nem jellemző az Ön által felvázolt szituáció, sőt szerintem Vásárlóink kifejezetten elégedettek felkészültségünkkel, tanácsadásunkkal, kiszolgálásunkkal. Ennek fényében természetesen utánamentem a szituációnak és, hogy minden kedves fórumozó teljes képet kaphasson beilleszteném ide a gyors email-váltásunkat:

Sent: Thursday, February 23, 2017 7:02 PM
Subject: Infót kérek

Sziasztok,

fórumot olvasni!

Kérek minden infót erről az esetről.

-----------------------------------------

Sent: Thursday, February 23, 2017 9:52

"Fél hat körül beszéltem a Hölggyel. Kicsit nehezen értettem amit mond, mert folyamatosan evett, rágott valamit. Minden áron konkrét számot akart, hogy melyik matracot veszik a legtöbb apartman házba.
Próbáltam kipuhatolni, hogy kb. mire gondolnának (összetétel, keménység, stb.), de a Hölgyet semmi nem érdekelte, csak egy szám és hogy abból mennyit tudunk engedni még.
Ezek után próbáltam rávenni, hogy küldjön egy írásos ajánlatkérést, amibe a főbb elképzelések benne vannak. Erre azt válaszolta, hogy Nekem azt jobban kellene tudnom, hogy Neki mire van szüksége, elvégre Én vagyok az eladó.
Végül a Hölgy előállt egy olyan ötlettel, hogy küldjünk Neki 3 különböző matracot, kipróbálják és amelyik nem tetszik azt vissza küldik.
Mondtam, hogy ilyen lehetőség sajnos nincs Nálunk. Ezen azonnal felháborodott a Hölgy, és kiabálva számon kérte, hogy „Mi az, hogy nincs ilyen ??? Hát ilyen minden üzletben van !!!”. Megismételtem, hogy Nálunk, sajnos nincs ilyen lehetőség.
Megkértem újra, hogy küldjön egy ajánlat kérést, amire válaszolt valamit, amit nem értettem és letette.
Ennyi történt, a folytatást látod a fórumon."

Kedves Anita,

ettől eltekintve nagyon sajnálom, hogy az Ön telefonos érdeklődése így alakult, remélem máshol megfelelőbb kiszolgálást kapott.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2624) matracguru
2017-02-23 19:01:09

Kedves Anita,

köszönöm szépen az információt.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2623) Anita1979
2017-02-23 17:45:31

Kedves Uram! Szerettem volna egy apartmanházba 28 db matracot rendelni a matracguru. hu ról. A "kedves" eladó olyan hangnemben és stílusban adott tájékoztatást a matracokról, hogy azt inkább nem kommentelném. Csak a bolthálózat tulajdonos helyében nem lennék, ha ilyen munkaerő gyengíti az amúgy is telített matracpiacon lévő bolt forgalmát. További szép napot! smiley

(#2622) matracguru
2017-02-21 21:06:38

Kedves Gábor,

nem gondolnám, hogy a deszkák átviszik a mozgást egyik oldalról a másikra, hiszen ezek fix, mozdulatlan, statikus lécek nem pedig rugalmas farugós lécezés. Manapság már nagyon nagy választék van olyan matracokból, ahol van férfi-női oldal, tehát egy lágyabb és egy keményebb oldal az ágyban, ezek lehetnek természetesen egy nagy méretű matrachuzatban is. Hideghab, memoryfoam, zsákrugós matracok kategóriában már több ilyen termék is van akár a mi választékunkban is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: szog88 (#2621)
(#2621) szog88
2017-02-21 16:48:47

Tisztelt Matracguru!
A párommal egy régi ágy lecserélését tervezzük. Ez egy fenyő ágykeret, vékony szivacsmatracokkal. Az ágyrács, egy hosszanti deszka, és azon van több kereszt deszka. A gondunk az, hogy mindketten forgolódósok vagyunk, és az ágy nagyon átvezeti, (gondolom a rács miatt, mert a matracok különállóak) így ezzel felébresszük a másikat. Plusz a párom jóval könnyebb is, és ő nem szeretne kemény fekhelyet. A szivacsos heverőt próbálta, azt túl keménynek találta. Gondolom erre megoldás nincs az egybeépített franciaágyak közt? Milyen egyéb megoldás jöhetne még szóba?
Köszönettel Gábor.

(#2620) matracguru
2017-02-21 14:28:45

Kedves Gábor,

természetesen létezik medium/hard kombó, hiszen a RelaXx matracok voltak az elsők, ahol ez lehetségessé vált. Szállítási határidő -ha nincs készleten- most ca. 2-4 hét, a szállítást természetesen megoldjuk az országban bárhová.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: hgabi (#2619)
(#2619) hgabi
2017-02-20 15:18:31

Kedves László!
A hétvégén is gondolkoztunk a feleségemmel a matraccserén. :-)
Most már inkább hajlunk arra a megoldásra, hogy az övét is lecseréljük - idővel úgyis ez lenne.
Továbbra is a RelaXx Signum Dual-nál maradnánk, viszont míg nekem a Hard, neki a Medium lenne talán megfelelő.
Természetesen ez csak első elképzelés, helyszíni próbát így most már mindenképp meg kellene oldanunk.
Amúgy létezik ebből combo, azaz a két különálló matracmagból (80*200) és egy nagy méretű közös matrachuzatból (160*200) álljon a matrac?
És akár külön-külön matracok, akár ilyen combo verzióban kb. mennyi szállítási időre lehetne számítani? (A hazaszálítást sajna, nem tudjuk megoldani SK.)

Előre is köszönöm.

Üdv:
Gábor

Előzmény: hgabi (#2613)
(#2618) matracguru
2017-02-19 14:23:51

Kedves Péter,

a két matrac alapanyagában, felületi komfortjában, kényelmében, keménységében teljesen eltér egymástól, két homlokegyenest különböző matracról van szó. Érdemes lenne ellátogatni hozzánk és élőben kipróbálni ezeket a matracokat (és a szóba jöhető többit is), hiszen ez lenne a matracvásárlás legmegbízhatóbb formája.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Péter (#2616)
(#2617) matracguru
2017-02-19 14:21:19

Kedves József,

üzletünkben gyakorlatilag általában az összes felsorolt matrac kipróbálható, egy sor matrac ezek közül standard méretekben raktárról elérhető. Amennyiben fenntartása van az embernek a memoryfoam matracokkal kapcsolatban, úgy én azt szoktam javasolni, hogy érdemesebb ilyen esetben (amennyiben a földi árkategóriában válogatunk) hideghab matracot vásárolni és amennyiben mégis elkap minket az emlékezőhab láz, úgy fedőmatrac segítségével (memoryfoam, memory-viscocool, stb) még mindig lehet tupírozni a rendszert.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: József (#2614)
(#2616) Péter
2017-02-19 11:17:57

Sziasztok,
Az előző hozzászólásom kicserélném két másik matracra amikor közt nehéz eldönteni melyik a szimpatikusabb :)
- Swiss Tech Dynamic habrugós matrac
- Medical Concept LUXUS

Szóval ez a kettő látszólag nagyon hasonló paraméterrel és árral bír, de Ti melyiket ajánjátok inkább melyik fejlettebb, jobb techonlógiával készült?

Köszönöm!

(#2615) Peter
2017-02-18 23:18:13

Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy egy adott megrendelést kiszállítását lehet időzíteni Nálatok? mennyi idő alatt jön meg egy termék általában ha nincs raktáron?
illetve két matrac között tudok nehezen dönteni:
- Medical Concept® PREMIUM matrac
- Hilding Select AIR High Tech matrac
utóbbinál főleg ez a rugós megoldás ami nehezen győz meg hogy biztos jól bírják ezek sok éven, 10 éven keresztül ha valaki kb 95 kg?
(természetesen rendeltetésszerű használat mellett :)
Köszönöm!

(#2614) József
2017-02-17 15:40:37

Üdvözlöm!

Matracvásárlás előtt vagyunk és kicsit elbizonytalanodtam a memory matracot illetően, mivel hogy melegedésre hajlamos. Sajnos izzadásra hajlamos vagyok alvás közben és félek, hogy a nyári időszakban ez gondot okozhat részemre. Valahol olvastam, hogy az olcsóbb kategóriában ez a matrac - RelaXx SenZone Memory Hard/Médium - talán orvosolja kicsit a melegedés problémáját. Viszont lehet, hogy maradnom kellene inkább a hideghabos matracnál?
Az alábbi matracokat nézegettem első körben. Érdekelne, hogy esetleg melyik kipróbálható üzletükben?

RelaXx SenZone Memory HARD
RelaXx SenZone Memory MEDIUM
RelaXx Signum Dual Medium
RelaXx Signum Dual Hard
Medical Concept® LUXUS memory
Medical Concept® Premium

köszönettel
József

(#2613) hgabi
2017-02-17 13:27:24

Kedves László!

Köszönöm a visszajelzést. Időközben lemértem a jelenlegi matracunk méretét, mivel a feleségemé maradna a régi. Viszont az csak 15-16 cm magam. Egy 4cm-es fedőmatraccal megoldható lenne a szintkülönbség eltüntetése? Mennyivel jelentene változást részéről a fedőmatrac (komfort, puhaság, mobilitás, stb)?

Előre is köszönöm.

Üdv:
Gábor

(#2612) matracguru
2017-02-16 18:27:02

Kedves Béke,

bármit is teszünk a matrac alá, amennyiben az nem padló keménységű, úgy lágyítani fog a jelenlegi komforton. Persze vannak keményebb habok is (40/50-es pl.), de ezek mindegyike lágyítani fog majd. Persze valami formakövetésre szükség is lenne, hiszen a deréktáji gerinc szakaszt valahogyan alá kellene támasztani. A további kérdéseire az alábbi cikkekben kimerítő válaszokat talál majd:

http://www.matracguru.hu/tanacsok/relaxx_matracok
http://alvaskultura.blogspot.hu/2013/10/matracok-es-hujesegek.html
http://alvaskultura.blogspot.hu/search?q=kétoldalas
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Béke (#2611)
(#2611) Béke
2017-02-16 16:17:09

Kedves László!Válaszát megértettem és ezúttal is köszönöm.Igazából az ágyon szeretnék aludni,azért kérdeztem,hogy milyen típusú matrac adná a földön fekvő tulajdonság érzetét.Azt tudom,hogy mindenképp alakforma követő felsőrészre van szükségem,de milyen legyen az alatta lévő rész?Ne legyen meleg,de elég kemény.Mit értenek a memory matracok alatt lévő szellőző csatornákon?Mit jelent ha egy matrac kétoldali?Létezik olyan,hogy téli,nyári?
Köszönöm.
Üdvözlettel:Béke

(#2610) matracguru
2017-02-16 15:37:05

Kedves Gábor,

tulajdonképpen mindkét matrac jó lehet, de ugye egészen biztosan a próba döntené el. A RelaXx Signum matracok alapvetően feszesebbnek mondható matracok, a megadott testsúly alapján inkább a Hard verziót választanám. A Signum matracok természetesen megférnek a farugós ágyrácsokkal, sőt az ilyen jellegű ágyrácsok növelik a matrac élettartamát.

Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: hgabi (#2609)
(#2609) hgabi
2017-02-16 13:47:40

Kedves László!

Ágyéki gerincsérvvel küszködök, és olyan matracot keresek, ami megfelelőbb lenne a mostaninál.
A neurológus egy 10-14 napos szigorú ágynyugalmat is javasolt,ami lényegében napi 22-23 óra fekvést jelentene...
172cm/84kg vagyok és nagyrészt háton és oldalt fekszek.
A gerinc szempontjából is fontos lenne a pihentető alvás.
Az interneten találtam Önökre, és a RelaXx Signum Dual Hard ill. Medium matracokra.
Ezek közül valamelyik megfelelő lehetne számomra? Vagy valami más?
Amúgy derékmerevítős ágyrácsom van. Ez megfelelő az ilyen jellegű matracokhoz?
Nyilván a személyes próba lenne a legjobb, de ezt jelenleg sajnos nem tudom még megoldani.

Előre is köszönöm.

Üdv:
Gábor

(#2608) bacuba
2017-02-15 11:14:00


Kedves László!

Köszönöm válaszát, meg fogom látogatni Önöket, ott ki tudom próbálni a matracot és a továbbiakat is meg tudjuk beszélni.

Köszönettel,
Balázs

(#2607) matracguru
2017-02-14 21:38:44

Kedves Balázs,

1., az eltérő magasságú matracokat az alacsonyabb matrac alatti ágyrács alá tett megfelelő vastagságú lécekkel ki lehet egyenlíteni, ez nem gond.

2., Létezik olyan, hogy hézagkitöltő (németben: Liebesbrüchen). Valamennyit megold a problémából, terhelésre azonban benyomódik a két matrac közé.

3., a belinkelt matracot nem szeretném minősíteni. A RelaXx Signum Hard matrac lehet egy jó megoldás, azonban mindenképpen érdemes kipróbálni vásárlás előtt.

Amin még esetleg érdemes elgondolkozni és induljunk ki csak egy példából:

- Önök vásárolnak egy RelaXx Signum matracot, aim ca. 20cm (18cm belső matracmaggal)
- ez a matrac a másik mellett valószínű, hogy 1centivel magasabb lesz
- természetesen hézagolhatjuk az ágyrácsokat is, de ugye a demarkációs vonal....
- van a két matrac között (ebben az esetben) ca 1cm magasság különbség (a pontos különbséget Önöknek kell majd tudni
- nem olyan ágyráccsal kívánják használni a két külön matracot, amelyik egyenként mechanikusan vagy motorikusan állítható
- így érdemes lenne rendelni:

1., 1db Signum matracmagot
2., 1db 180x200cm méretű matrachuzatok
3., 1db 90x200x1cm méretű habszivacsot

Amikor ezeket összeaplikálom az egy matrachuzatba, kiegészítve a magasságkülönbségnyi habszivacs szelettel -kapunk egy franciaágy méretű matracot két különböző komfortoldallal úgy, hogy megtartottuk az egyik matracot.

Amennyiben ez egy megoldás lehet, úgy a pontos számokban/mérésekben szívesen segítek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: bacuba (#2606)
(#2606) bacuba
2017-02-14 14:32:24

Kedves László!

Matracot szeretnénk vásárolni, így találtam az Önök oldalára. Elolvastam a tanácsok rovatot és a fórumon is visszaolvastam jó néhány bejegyzést, de maradt néhány kérdésem.

1. Az ágyunk 180x200-as méretű, és két 90x200-as matracban gondolkozunk az eltérő igények miatt. A jelenlegi matracok közül az egyik marad, ennek magassága 19cm. A kérdésem az, hogy választhatok-e eltérő magasságú matracot? Ki lehet egyenlíteni a magasságbeli (1cm/2cm/4cm stb.) különbséget valamilyen módon? Ha igen, hogyan? Vagy csak azonos magasságú matracok vásárolhatóak?

2. Az eltérő matracok miatt az ágy közepén van a matracok találkozása, és elkerülhetetlen, hogy néha arra helyezkedjen az ember álmában. A matracok szélein/találkozásánál feküdni kényelmetlen, van-e valami optimális megoldás a matracok közötti átmenetre?

3. A matrac vásárlásában a következő paraméterek adottak:
- 90x200-as méret
- jellemzően oldalt/hason fekszem, legalábbis így alszom el (ahogy olvastam puhább matrac szükséges)
- 178cm/88kg vagyok, ülőmunkát végzek, ezért enyhe hát/derékfájás előfordul
- hideghab matracban gondolkodom, a memory és a rugós matracok nem nyerték el a tetszésemet (de ha kifejezetten ezt ajánlja, akkor meggyőzhető vagyok)
- a lecserélendő matrac a Biotextima Shapemax-2 Suprio típusú (http://bio-textima.hu/traditioergo/), ami kétoldalas, a keményebb fele túlságosan kemény (fáj a bordám egy idő után), a puhább fele megfelelő, de annál egy kicsit lehetne még puhább (olvastam, hogy kókuszellenes, és azt is, hogy a céggel is volt vitája, csak a hasonlítás miatt linkeltem)
- a kétoldalas matrac előny (kétfajta használati variáció)
- a huzat levehető és mosható legyen
- árban 100e Ft-ig határoztam meg a limitet (nyilván minél olcsóbb, annál jobb, de azt gondolom, hogy valószínűleg 15e Ft-ért nem lehetséges hosszabb távon használható matracot vásárolni)

A termékeiket böngészve a Relaxx Signum Dual Medium és a Medical Concept Classic/Premium típusokat néztem ki, és a fórumon is sokat kérdeznek ezekkel kapcsolatban. A kérésem az lenne, hogy ajánljon a fenti kitételeknek megfelelő matracot, amely ki is van állítva Önöknél, azaz ki tudom próbálni.

Köszönettel,
Bacu Balázs

(#2605) matracguru
2017-02-14 06:47:33

Kedves Beke,

amennyiben ezt érzi a legjobb megoldásnak, akkor valahogyan a hőszigetelést kellene megoldani. A padló közelsége alapvetően okozza a hűvösebb érzést, így a legjobb megoldás lenne, ha el lehetne távolodni a padlótól. Praktikusan ez egy ágykeret lenne, amibe akár egy megerősített vagy duplungolt osb- vagy bútorlapot is be lehetne vágni (szimulálva a padló keménységét). A hideg átsugárzását a padlóból ugyan lehet csökkenteni különböző hőszigetelő rétegekkel, de minél több vagy minél vastagabb réteget teszünk majd a padlóra, annál inkább befolyásolja (lágyítja) a memoryfoam komfortját. Amennyiben a padlószinti alacsonyabb hőmérséklet nem zavaró csak a padlóból sugárzó hideg, úgy akár egy 5-6cm vastag kemény szigetelés is megfelelne. A Rockwool márkának vannak lépésálló padlószigetelő elemei. Ezek megfelelően kemények, viszont tekintettel, hogy a Rockwool kőzetgyapot alapú szigetelő lap, így nagyon fontos megoldani, hogy egy hermetikusan lezárt huzat kerüljön rá a kőzetgyapot por belélegzésének elkerülése végett.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Beke (#2604)
(#2604) Beke
2017-02-13 21:12:45

Érdeklődni szeretnék,hogy Önök milyen matracot ajánlanának a következő problémák alapján.Kiszakadt porckorong sérvem miatt,a megszokott ágyamat el kellett hagynom!Jelenleg a földön van egy 8 cm vastagságú memory fedőmatrac,így nem fáj a derekam és jót alszok.Egy probléma van,télen hideg a padló és négyszeres pléd réteg kell alá,hogy meg ne fagyjak..Ezt kipróbáltam az ágyra téve,de borzalmas meleg volt és megfordulni sem bírtam annyira belesüppedtem.Szóval,azt a matracot keresném,ami a földön lévő fedőmatrac tulajdonságait tudná biztosítani.Ne legyen meleg nyáron,kövesse a test formákat(memory),kemény alapja legyen (mint a padló).Remélem létezik ilyen matrac.Segítségét előre is köszönöm.Üdv.

(#2603) matracguru
2017-02-12 21:30:31

Kedves Eszter,

én eléggé nem vagyok kókusz párti. Szerintem aludjon kókusz matracon az aki kitalálta. Vagy sokkal inkább szerintem minden szülőnek el kellene tölteni egy-két éjszakát a kiszemelt kókusz matracon mielőtt a gyermeke alá teszi. Persze ez csak egy négy gyerekes apuka véleménye, akinek a gyerekei soha nem aludtak kókusz matracon.

Az összes tapasztalatommal fejlesztett ilyen irányú matrac a Junior Vital termékcsalád. Szerintem ettől az életkortól bárki megbízhat a Junior matracokban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Eszter (#2602)
(#2602) Eszter
2017-02-12 16:11:57

Kedves László!
Gyerekmatracokkal kapcsolatban kerdeznem, hogy mit ajanl egy 2,5 eves jelenleg 13 kg-s gyereknek. Olyat szeretnek, amit sokaig, akar 10 evig is hasznalhat.
Talalkoztam mar olyan vegyes matraccal, ami ketoldalas, azaz 6cm kokusz+4cm memoriahab retegbol all. Ez jo lehet?
Memoriahabot ajanlja gyerekeknek?
Koszonettel, Eszter


Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-22 07:03:56

Kedves KaracsonyM, sajnos nem tudunk habot vágni. Tekintettel, hogy termékeink nagy üzemekben ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3648