Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#2610) matracguru
2017-02-16 15:37:05

Kedves Gábor,

tulajdonképpen mindkét matrac jó lehet, de ugye egészen biztosan a próba döntené el. A RelaXx Signum matracok alapvetően feszesebbnek mondható matracok, a megadott testsúly alapján inkább a Hard verziót választanám. A Signum matracok természetesen megférnek a farugós ágyrácsokkal, sőt az ilyen jellegű ágyrácsok növelik a matrac élettartamát.

Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: hgabi (#2609)
(#2609) hgabi
2017-02-16 13:47:40

Kedves László!

Ágyéki gerincsérvvel küszködök, és olyan matracot keresek, ami megfelelőbb lenne a mostaninál.
A neurológus egy 10-14 napos szigorú ágynyugalmat is javasolt,ami lényegében napi 22-23 óra fekvést jelentene...
172cm/84kg vagyok és nagyrészt háton és oldalt fekszek.
A gerinc szempontjából is fontos lenne a pihentető alvás.
Az interneten találtam Önökre, és a RelaXx Signum Dual Hard ill. Medium matracokra.
Ezek közül valamelyik megfelelő lehetne számomra? Vagy valami más?
Amúgy derékmerevítős ágyrácsom van. Ez megfelelő az ilyen jellegű matracokhoz?
Nyilván a személyes próba lenne a legjobb, de ezt jelenleg sajnos nem tudom még megoldani.

Előre is köszönöm.

Üdv:
Gábor

(#2608) bacuba
2017-02-15 11:14:00


Kedves László!

Köszönöm válaszát, meg fogom látogatni Önöket, ott ki tudom próbálni a matracot és a továbbiakat is meg tudjuk beszélni.

Köszönettel,
Balázs

(#2607) matracguru
2017-02-14 21:38:44

Kedves Balázs,

1., az eltérő magasságú matracokat az alacsonyabb matrac alatti ágyrács alá tett megfelelő vastagságú lécekkel ki lehet egyenlíteni, ez nem gond.

2., Létezik olyan, hogy hézagkitöltő (németben: Liebesbrüchen). Valamennyit megold a problémából, terhelésre azonban benyomódik a két matrac közé.

3., a belinkelt matracot nem szeretném minősíteni. A RelaXx Signum Hard matrac lehet egy jó megoldás, azonban mindenképpen érdemes kipróbálni vásárlás előtt.

Amin még esetleg érdemes elgondolkozni és induljunk ki csak egy példából:

- Önök vásárolnak egy RelaXx Signum matracot, aim ca. 20cm (18cm belső matracmaggal)
- ez a matrac a másik mellett valószínű, hogy 1centivel magasabb lesz
- természetesen hézagolhatjuk az ágyrácsokat is, de ugye a demarkációs vonal....
- van a két matrac között (ebben az esetben) ca 1cm magasság különbség (a pontos különbséget Önöknek kell majd tudni
- nem olyan ágyráccsal kívánják használni a két külön matracot, amelyik egyenként mechanikusan vagy motorikusan állítható
- így érdemes lenne rendelni:

1., 1db Signum matracmagot
2., 1db 180x200cm méretű matrachuzatok
3., 1db 90x200x1cm méretű habszivacsot

Amikor ezeket összeaplikálom az egy matrachuzatba, kiegészítve a magasságkülönbségnyi habszivacs szelettel -kapunk egy franciaágy méretű matracot két különböző komfortoldallal úgy, hogy megtartottuk az egyik matracot.

Amennyiben ez egy megoldás lehet, úgy a pontos számokban/mérésekben szívesen segítek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: bacuba (#2606)
(#2606) bacuba
2017-02-14 14:32:24

Kedves László!

Matracot szeretnénk vásárolni, így találtam az Önök oldalára. Elolvastam a tanácsok rovatot és a fórumon is visszaolvastam jó néhány bejegyzést, de maradt néhány kérdésem.

1. Az ágyunk 180x200-as méretű, és két 90x200-as matracban gondolkozunk az eltérő igények miatt. A jelenlegi matracok közül az egyik marad, ennek magassága 19cm. A kérdésem az, hogy választhatok-e eltérő magasságú matracot? Ki lehet egyenlíteni a magasságbeli (1cm/2cm/4cm stb.) különbséget valamilyen módon? Ha igen, hogyan? Vagy csak azonos magasságú matracok vásárolhatóak?

2. Az eltérő matracok miatt az ágy közepén van a matracok találkozása, és elkerülhetetlen, hogy néha arra helyezkedjen az ember álmában. A matracok szélein/találkozásánál feküdni kényelmetlen, van-e valami optimális megoldás a matracok közötti átmenetre?

3. A matrac vásárlásában a következő paraméterek adottak:
- 90x200-as méret
- jellemzően oldalt/hason fekszem, legalábbis így alszom el (ahogy olvastam puhább matrac szükséges)
- 178cm/88kg vagyok, ülőmunkát végzek, ezért enyhe hát/derékfájás előfordul
- hideghab matracban gondolkodom, a memory és a rugós matracok nem nyerték el a tetszésemet (de ha kifejezetten ezt ajánlja, akkor meggyőzhető vagyok)
- a lecserélendő matrac a Biotextima Shapemax-2 Suprio típusú (http://bio-textima.hu/traditioergo/), ami kétoldalas, a keményebb fele túlságosan kemény (fáj a bordám egy idő után), a puhább fele megfelelő, de annál egy kicsit lehetne még puhább (olvastam, hogy kókuszellenes, és azt is, hogy a céggel is volt vitája, csak a hasonlítás miatt linkeltem)
- a kétoldalas matrac előny (kétfajta használati variáció)
- a huzat levehető és mosható legyen
- árban 100e Ft-ig határoztam meg a limitet (nyilván minél olcsóbb, annál jobb, de azt gondolom, hogy valószínűleg 15e Ft-ért nem lehetséges hosszabb távon használható matracot vásárolni)

A termékeiket böngészve a Relaxx Signum Dual Medium és a Medical Concept Classic/Premium típusokat néztem ki, és a fórumon is sokat kérdeznek ezekkel kapcsolatban. A kérésem az lenne, hogy ajánljon a fenti kitételeknek megfelelő matracot, amely ki is van állítva Önöknél, azaz ki tudom próbálni.

Köszönettel,
Bacu Balázs

(#2605) matracguru
2017-02-14 06:47:33

Kedves Beke,

amennyiben ezt érzi a legjobb megoldásnak, akkor valahogyan a hőszigetelést kellene megoldani. A padló közelsége alapvetően okozza a hűvösebb érzést, így a legjobb megoldás lenne, ha el lehetne távolodni a padlótól. Praktikusan ez egy ágykeret lenne, amibe akár egy megerősített vagy duplungolt osb- vagy bútorlapot is be lehetne vágni (szimulálva a padló keménységét). A hideg átsugárzását a padlóból ugyan lehet csökkenteni különböző hőszigetelő rétegekkel, de minél több vagy minél vastagabb réteget teszünk majd a padlóra, annál inkább befolyásolja (lágyítja) a memoryfoam komfortját. Amennyiben a padlószinti alacsonyabb hőmérséklet nem zavaró csak a padlóból sugárzó hideg, úgy akár egy 5-6cm vastag kemény szigetelés is megfelelne. A Rockwool márkának vannak lépésálló padlószigetelő elemei. Ezek megfelelően kemények, viszont tekintettel, hogy a Rockwool kőzetgyapot alapú szigetelő lap, így nagyon fontos megoldani, hogy egy hermetikusan lezárt huzat kerüljön rá a kőzetgyapot por belélegzésének elkerülése végett.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Beke (#2604)
(#2604) Beke
2017-02-13 21:12:45

Érdeklődni szeretnék,hogy Önök milyen matracot ajánlanának a következő problémák alapján.Kiszakadt porckorong sérvem miatt,a megszokott ágyamat el kellett hagynom!Jelenleg a földön van egy 8 cm vastagságú memory fedőmatrac,így nem fáj a derekam és jót alszok.Egy probléma van,télen hideg a padló és négyszeres pléd réteg kell alá,hogy meg ne fagyjak..Ezt kipróbáltam az ágyra téve,de borzalmas meleg volt és megfordulni sem bírtam annyira belesüppedtem.Szóval,azt a matracot keresném,ami a földön lévő fedőmatrac tulajdonságait tudná biztosítani.Ne legyen meleg nyáron,kövesse a test formákat(memory),kemény alapja legyen (mint a padló).Remélem létezik ilyen matrac.Segítségét előre is köszönöm.Üdv.

(#2603) matracguru
2017-02-12 21:30:31

Kedves Eszter,

én eléggé nem vagyok kókusz párti. Szerintem aludjon kókusz matracon az aki kitalálta. Vagy sokkal inkább szerintem minden szülőnek el kellene tölteni egy-két éjszakát a kiszemelt kókusz matracon mielőtt a gyermeke alá teszi. Persze ez csak egy négy gyerekes apuka véleménye, akinek a gyerekei soha nem aludtak kókusz matracon.

Az összes tapasztalatommal fejlesztett ilyen irányú matrac a Junior Vital termékcsalád. Szerintem ettől az életkortól bárki megbízhat a Junior matracokban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Eszter (#2602)
(#2602) Eszter
2017-02-12 16:11:57

Kedves László!
Gyerekmatracokkal kapcsolatban kerdeznem, hogy mit ajanl egy 2,5 eves jelenleg 13 kg-s gyereknek. Olyat szeretnek, amit sokaig, akar 10 evig is hasznalhat.
Talalkoztam mar olyan vegyes matraccal, ami ketoldalas, azaz 6cm kokusz+4cm memoriahab retegbol all. Ez jo lehet?
Memoriahabot ajanlja gyerekeknek?
Koszonettel, Eszter

(#2601) matracguru
2017-02-12 06:55:38

Kedves Anita,

a Hilding matrac választékból az Original MUlti MedSil matrac a leglágyabb matrac, így amennyiben Ön a kicsit lágyabb matracokat kedveli, úgy lehet egy befutó.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Anita (#2600)
(#2600) Anita
2017-02-11 22:07:31

Kedves László!

Mi a véleménye a hilding original multi med sil matracról? 84 kg vagyok de valamiért idegenkedem a kemény matractól. Ön szerint megfelelő választás lenne számomra ez a matrac?

Köszönöm a rám szentelt idejét!

(#2599) matracguru
2017-02-11 13:39:53

Kedves Martina,

alapvetően minél nagyobb egy fedőmatrac súlya, annál zömökebb benne a memoryfoam. Így az Aloe 60 a kínálatunkban elérhető legnagyobb fajsúlyú fedőmatrac. A vastagság kiválasztásánál szerintem nem a súly számít, hanem hogy melyikben érzi jobban magát. Minél vastagabb egy fedőmatrac, annál süppedékenyebb, annál nehézkesebb benne a megfordulás.

Amennyiben a Cardo matracot online rendelte meg, úgy érdemes lenne inkább megpróbálni visszaküldeni és egy másik matracot választani. Amennyiben üzletben rendelte, úgy az üzlet jóindulatán múlik, én mindenképpen ezt próbálnám meg első körben.

Ha mégis az eredeti matrac plusz fedőmatrac kombó lesz a megoldás, úgy érdemes lenne azon a matracon vagy egy nagyon hasonló keménységű matracon próbálni a fedőmatracokat is, hogy az adott keménységnél melyik az a vastagság, amelyik már megoldja a problémát (vagy legalábbis tompít rajta)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Martina (#2598)
(#2598) Martina
2017-02-11 11:02:54

Kedves László!Két hónapja vásároltunk új matracot. (Cardo Premium Emperor Hard) Kétségtelenül kemény. Túlságosan is. A hátam középső része fáj tőle. Elsként fedőmatraccal próbálnék javítani a helyzeten, ennek kiválasztásában kérném a segítségét.
Hason és oldalt alvó vagyok, 110 kg. Nem tudom eldönteni, hogy a 6 vagy a 8 cm-es indokolt e ennél a súlynál, illetve ha szóba jöhet a 6 cm-es, akkor az anyagsűrűség különbözősége miatt ön melyiket tanácsolja?

(#2597) matracguru
2017-02-07 15:40:34

Kedves Zsannazs,

a fix matrachuzatokat nehezebb tisztítani pláne ha még memoryfoam réteg is bele van steppelve. Érdemes lenne olyan technológiát választani, amitől nem lesz nedves az emlékezőhab és nem kerül bele semmilyen por. Érdemes lenne egy nem túl erős porszívózással kezdeni, az biztosan nem árt meg semminek. Utána és egy szóróflakonnal halványan bepermetezném a matrac felületét és nagyon vékonyan és egyenletesen szódabikarbónát szórnék rá, amit egy puha kefe segítségével gyengén bedörzsölnék a matrachuzat felületébe. Egy félórás száradás után ki lehet porszívózni ismét a matracot. Amennyiben makacsabb foltokat is el kell távolítani, úgy érdemes valamilyen kárpittisztító habot vagy szintén port használni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zsannazs (#2595)
(#2595) Zsannazs
2017-02-07 12:59:48

Tisztelt Matracguru!

7 éve vásárolt Bayscent Neutralizer memóriahabos huzatú matracunkat szeretném tisztíttatni. Ehhez kérem a tanácsát, segítségét! Elsősorban a memóriahabos matrachuzatról lenne szó.
Köszönöm
Zsannazs

(#2594) matracguru
2017-02-04 05:08:59

Kedves Mária,

természetesen értem az aggodalmát. Amennyiben megrendeli a terméket és pár nap-hét után még mindig keménynek bizonyul, úgy tudunk egy (nagyon) kedvezményes áron 4cm vastag memory fedőmatraccal segíteni a problémán vagy megpróbálunk vész esetén valami más megoldást találni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Mária (#2593)
(#2593) Mária
2017-02-03 19:19:45

Köszönöm a válaszát ! A kérdésem feltevése óta több helyen olvastam utána a dolognak, és mindenhol ezt a véleményt lehetett olvasni.Sajnos kipróbálni nincs módom, a környékünkön nincsen olyan üzlet, ahol forgalmaznák. Pápa mellett lakom, se Győrben, sem Veszprémben nem találtam forgalmazót. Próba nélkül pedig nagyon necces!!! Üdvözlettel: Mária

(#2592) matracguru
2017-02-03 09:33:55

Kedves Llászló,

sajnos Budapest van a legközelebb, ahol ki lehet próbálni a Signum matracokat.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2591) LLászló
2017-02-03 07:54:23

Kedves László,

érdeklődni szeretnék, hogy a relaxx signum matracokat, Tatabánya környékén ki lehet-e e próbálni, vagy Pest van legközelebb. Köszönöm.
Üdvözlettel:
László

(#2590) matracguru
2017-02-01 18:12:00

Kedves Mária,

a Signum Hard matrachoz képes a Medium valamivel lágyabb. Óriási különbség nincs, de mindenképpen érezhető. Jellemzően 80kg alatt a Medium terméket rendelik vásárlóink, de természetesen a legjobb lenne ha kipróbálhatná a matracokat valahol.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Mária (#2589)
(#2589) Mária
2017-02-01 16:22:45

Kedves László! Matrac vásárlás előtt állok, az Önök kínálatából a RelaXx Signum Dual Hard, illetve a RelaXx Signum Dual Medium nyerte el a tetszésemet. A termék ismertetőket olvasgatva nem tudtam meg, hogy mi a kettő közti különbség, nem tudok dönteni melyiket válasszam. Izületi- és gerinc problémáim miatt mindenképpen fontos, hogy jól válasszak és oldalt fekvőként is tudjak pihenni. Köszönöm a válaszát ! Üdvözlettel: Mária

(#2588) Zsuzsa
2017-01-31 12:01:48

Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsát!

(#2587) matracguru
2017-01-31 05:27:13

Kedves Zsuzsa,

sajnos sokszor a legjobb tanácsok ellenére is hajlamosak vagyunk a testsúlyunkhoz képest indokolatlanul kemény matracot vásárolni, de ez ugye most már nem is fontos. Amennyiben ezúttal jól szeretnénk választani, úgy érdemes lenne abban a szakkereskedésben, hol a matracot vette és lehetőleg azon a matracon, ami otthon van próbálgatni a fedőmatracokat, hogy a legmegfelelőbb sűrűséget és a legjobb vastagságot megtaláljuk, hiszen a 4cm vastagságon kívül még a 6cm és a 8cm is rendelkezésre áll, nem lehetetlen, hogy a 4cm vastagságon felül szükség van további "térre" a megfelelő komfort kialakításához.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zsuzsa (#2586)
(#2586) Zsuzsa
2017-01-30 20:20:55

Kedves László!
Fedőmatracot szeretnék vásárolni, mert az 1 éve vásárolt matrac oldalfekvésnél csípőfájdalmat okoz. Nem tudok dönteni, hogy melyik lenne számomra megfelelő ( a 4 cm-es 50 kg/m3, vagy az aloe 60kg/m3)? (Ha fontos az alkatom válaszához: 160 cm, kb.55-60 kg). Olvasva a blogját, megbízom a tanácsában, melyet nagyon várok, mert minden éjszaka kínszenvedés. Köszönöm!

(#2585) matracguru
2017-01-29 17:49:16

Kedves Lipi,

gyakorlatilag az összes általunk forgalmazott matrac rendelhető 160x190cm méretben és ez semmiféle felárat nem jelent.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Lipót (#2582)
(#2582) Lipót
2017-01-28 13:55:50

Kedves László, szeretném kérdezni, hogy rendelhető-e Önöknél matrac 190cm hosszal? Ha igen, akkor melyik fajták? Konkrétan 190x160cm-es matracra volna szükségem.
Köszönöm, Lipi

(#2580) Balla Margit Judit
2017-01-28 09:46:14

Kedves László!
Köszönöm válaszát,közben megtaláltam az e-mailt,csak valamilyen oknál fogva a spamba került.
Judit

(#2579) matracguru
2017-01-27 22:05:07

Kedves Judit,

jelzem a kollégák felé az üzletben, hogy nézzenek utána a rendelt termékeknek. Az ágykeret szállítási határideje -amennyiben nincs készleten-, ca. 2-3 hét, a Ceriflex matrac szállítmány a jövő héten érkezik -amennyiben emiatt késne a kiszállítás. Amennyiben a termékeket a webáruházunkban rendelte, úgy mindenképpen kellett a megrendelésről automatikus értesítést kapnia.

Kollégáim legkésőbb a hétfői nap felveszik Önnel telefonon a kapcsolatot.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2578) Balla Margit Judit
2017-01-27 13:08:46

Kedves László!
2017.01.12.-én rendeltem önököktől egy Zafír ágyneműtartós ágy 180*200cm és 1db Ceriflex Selena Comfort 22 vákuummatrac 180*200cm 1db-ot. A számlán kívűl se e-mail se egyéb értesítés nem jött. Mikorra várható a szállítás Kőszegre?

Köszönöm válaszát: Judit

(#2577) Balla Margit Judit
2017-01-27 13:07:27

Kedves László!
2017.01.12.-én rendeltem önököktől egy Zafír ágyneműtartós ágy 180*200cm és 1db Ceriflex Selena Comfort 22 vákuummatrac 180*200cm 1db-ot. A számlán kívűl se e-mail se egyéb értesítés nem jött. Mikorra várható a szállítás Kőszegre?

Köszönöm válaszát: Judit


Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-22 11:33:15

Rég jártam a fórumon, azóta talán szó esett a VISCOCOOL anyagú fedőmatracokról: most nincs ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3627