Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#2540) karsai70
2016-12-20 10:04:58

Tisztelt Matracguru!
Köszönöm a szíves tájékoztatását.
A RelaXx T6 fedőmatrac antidecubitus felületi kialakítását az önök oldalán található termélleírásból vettem melyet idézve:

"A memory mag:
A különlegesen tiszta és minőségi alapanyagból készülő RelaXx memory fedőmatracok valóban minden igényt kielégítenek, amit egy fedőmatractól -felületjavítótól- elvárhat az ember. Centiről-centire követi a test minden ívét és hajlatát, egyenletesen eloszlatja az keményebb fekvőfelületek által okozott túlzott nyomáspontokat így tehermentesítve testünk minden matraccal érintkező négyzetcentiméterét. Az nyugat-európai minőségi 50kg/m3 sűrűségű emlékezőhab antidecubitus felületi kialakítása (tojástartó-minta) megnöveli a levegővel érintkező felület területét ezáltal gyorsabb szellőzést és kisebb felmelegedési értéket eredményez."

Tehát ha nincs tojástartó mintájú fedőmatrac a kínálatukban annak ellenére a termékleírásban még ez szerepel.
Köszönettel: K.Zsolt.

(#2539) matracguru
2016-12-18 20:48:12

Kedves Zsolt,

én utálom a sárdobálást, így ezt a részét most elkerülném. (és kihagynám az úthengerteszt-értelmetlenség, az ágyneműtartós ágyon ugrálás és egy sor alaptalan hülyeség megvilágítását). Fedőmatracok esetében a piramid vágás (tojástartó) esetén semmilyen antidecubitus hatás nem érvényesül. (hozzátenném: egyetlen hagyományos matrac sem alkalmas erre). Értelme, hogy a megnövelt felületnek köszönhetően gyorsabb párolgást eredményez. Ennyi. Persze vannak olyan tojástartó formára vágott fedőmatracok, ahol a túl szélsőséges amplitúdónak köszönhetően valóban már csak anyagspórolásról van szó. A RelaXx fedőmatrac már nagyon régóta nem tojástartó forma, hanem egy külön művelettel átstancolásra kerül a fedőmatrac.(lyukacsos lesz). Azt hizszem egyébként, hogy egyáltalán nincs tojástartó formájú fedőmatrac a választékunkban.

Az Aloe T60 egy Korall termék és bizonyos üzletekkel összefogva kizárólagosan nálunk kapható (ugyanabban az árban) a hagyományos 50kg/m^helyett 60kg/m3 sűrűségben.

És csak egy kis hab a tortára az Ön által idézett oldal egyik termékleírásából:

"A különleges Quick Wash technológiának köszönhetően huzatát két részben szedheti le, felső részét pedig 60 fokon moshatja ki, így a kétszemélyes méretek is beleférnek mosógépébe!"

50 éve készülnek ilyen matracok és MINDEN (99%) mosható matrachuzat erre alkalmas mindenféle quick marhaság nélkül.

"Amiben viszont minden matracot maga mögé utasít, az a szellőzés."

Olvastam már egy-két marhaságot, de ennél nagyobb hazugság csak kevés oldalon van. Szegény Dunlopillo Aerial, Curem Evopore HRC és szegény összes hagyományos HR hab matrac:-)


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: karsai70 (#2538)
(#2538) karsai70
2016-12-18 20:34:56

Tisztelt Matracguru!
Fedőmatrac vásárlás előtt állok. A választásom a RelaXx T6 fedőmatracra esne de az antidecubitus felületi kialakítása (tojástartó-minta) miatt kissé idegenkedem a terméktől. Ennek alapja a neten fellelhető tanulmányok egyike miszerint:

"A memory fedőmatracok egyik legnagyobb okossága az úgynevezett tojástartó forma. Miről van szó? Egyszerű anyagspórolásról! Tökéletesen semmi értelme. Az egyetlen látható eredménye, hogy a 4cm névleges vastagságból egy kb. 2,5 centis tényleges vastagságú memory fedőmatracot kapunk.40 százalékkal kevesebb anyag és akár magasabb ár. Amit a kereskedő mond a tojástartóról:
Az eladó arra fogja felépíteni az érvelést, hogy a tojástartó formának köszönhetően egy tökéletesen szellőző rendszer jön létre. A levegő átjárja a memory réteget, így sokkal jobb alvásminőséget érhetünk el.
Minden mondának van alapja, így el kell ismernünk, hogy ennek is: a fedőmatracban tényleg van levegő. Azzal pótolták a memory réteget...:)
Az igazság valójában az, hogy hiába szellősebb a rendszer alapállapotban, ugyanis ráfekvéskor a levegőcsatornákból konkrétan semmi nem marad... Az igazi probléma nem is az a dologgal, hogy az eladó megpróbál ezzel érvelni, hanem, hogy a többségük el is hiszi, amit beszél!
Figyelem: még egyszer elmondjuk, a tojástartó forma egyedül a gyártó számára kecsegtet haszonnal, amikor a 40 százalékkal kevesebb anyagból készült vackát rásózza a gyanútlan vásárlókra!
A fedőmatrac vastagság abszolút érzésbeli különbséget jelent csak. Az igazi különbséget a sima felületű és az ún. tojástartó forma között kellene tapasztalnunk. De nem fogjuk, mivel ez a formázás saját súlyunk alatt tökéletesen el fog veszni! Bizony, hagyjuk meg a fedőmatrac légcsatornáitt a marketingeseknek
A fedőmatracoknál a tojástartó forma is csak egyvalamiben jelent különbséget: érzésben...
A fedőmatrac tojástartó szerű kialakítása csak optikai tuning!"

Ezen sorok olvasása után felmerűlt bennem a kérdés, hogy akkor tényleg mire is jó ez az úgynevezett "antidecubitus felületi kialakítás"? Tényleg "kevesebbet kaponék a pénzemért" amennyiben nem a sima felületűt választom? mint pl.:ALOE 60 T6.(Ez talán KORALL termék?) Ezzel kapcsolatban szeretném kikérni szakértői véleményét.

Köszönettel: K.Zsolt.

(#2537) matracguru
2016-12-10 12:57:19

Kedves Zsolt,

számtalan gyártónak számtalan terméke van, ami a kereskedésekben elérhető, de nem található meg a terméket gyártó márka honlapján. Ennek az az oka, hogy országonként, kereskedésenként eltérő vásárlói igények vannak, így nem lehet egy kijelölt szortimentet -egy-két kivételtől eltekintve- minden országban hatékonyan értékesíteni, mert sok esetben nem felelnek meg az adott orszák általános elvárásainak. Így gyártott pl. a Cardo Cardo a Jysk részére egy Good Night nevű matracot; így gyártat a Kika (valószínűleg az Optimoval egy Sleepmasters névre hallgató matraccsaládot.

Ezeket private level-nek hívják, gyakorlatilag egy gyártó által egyedi és kizárólagos megrendelésre készülő termék.

A memory-latex matracot egyébként próbáltam Olaszországban és a puhasága végett nem lehetne eladni Magyarországon.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zsolt (#2536)
(#2535) Zsolt
2016-12-10 09:39:52

Kedves László!

Egy nagyon egyszerű kérdésem lenne Önhöz:A Ceriflex Energy Memory vákuum matrac miért nincs fent a gyártó olasz honlapján? Csak egy nagyon hasonlót találtam de azt Double Latex Memorynak hívják és annak mosható a huzata meg rendelkezik 7 komfort zónával.De lehet,hogy figyelmetlen voltam és rossz kategóriában kerestem.
Köszönöm a válaszát.

Tisztelettel: Domján Zsolt

(#2534) matracguru
2016-12-09 13:51:04

Kedves Zsófi,

a matracot Önöknek nem kell visszavinni. Amennyiben egy garanciális termék (garanciális vagy szavatosság van rá) meghaladja a tömegközlekedési eszközökön szállítható méretet, úgy a gyártónak/kereskedőnek kell arról gondoskodnia, hogy a termék odakerüljön ahova kell. Természetesen sem a gyártó sem pedig a kereskedő nem hozhatja Önöket indokolatlanul kényelmetlen helyzetbe, így én ragaszkodnék a bevizsgálás idejére egy minimum hasonló minőségű cserematrachoz (ugye nem alhatok heteken keresztül a földön)

Szerencsés esetben egy matracvásárlás úgy zajlik, hogy egy megfelelő szakkereskedésben a megfelelő és szakmailag felkészült tanácsadó segít kiválasztani a bemutatott termékek közül két-három szóba jöhető matracot és segít abban, hogy hogyan kell próbálni, hogy érdemes feküdni, mit kellene érezni, mint nem szabadna érezni. Amennyiben ezek teljesülnek és minden szempont/igény figyelembevételre kerül úgy majdnem 100% biztonsággal ki lehet választani a legmegfelelőbb matracot.

Ennek hiányában egy kicsit nehéz. Természetesen lehet rendelni a netről olyan matracot, ahol a termékhez van cseregarancia, pénz visszafizetési garancia. Ezeknek a termékeknek az árába jellemzően ez a szolgáltatás be szokott épülni. Több kereskedés ezt személyes megrendeléshez köti, Önnek kell a visszaszállításról gondoskodni, stb..

A legszerencsésebb tehát mégis csak egy megfelelő színvonalú és megfelelő termékválasztékkal rendelkező szakkereskedés lenne, vagy majdnem lutri módon megrendel az ember egy a számára leginkább szóba jöhető matracot -ami aztán valóban vagy jó lesz vagy nem.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zsófi (#2533)
(#2533) Zsófi
2016-12-09 08:36:35

Kedves László!
Köszönöm válaszát.
Sajnos nem jutottam közelebb a megoldáshoz :-(
Ahol a matracot vettük ott azt mondták hogy vigyük vissza és elküldik bevizsgálásra.
A próbálást is értem, de megmondom őszintén jó pár matracot végig próbálva sok volt közülük ami ott az üzletben jónak tűnt. (mint ahogy a mostani is)
Hogy tudjuk kikerülni hogy megint úgy járjuk hogy kifizetünk egy csomó pénzt matracra és hiába derül ki akár két hét után hogy nem jó, nem tudjuk kicseréltetni?
Üdvözlettel:
Zsófi

(#2532) matracguru
2016-12-09 08:16:27

Kedves Péter,

intézem:-) Ha a matrac elérhető kipróbálásra vagy valahol elakadnék, akkor sikítok. Ehhez kellene egy email cím vagy valamilyen elérhetőség.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: pepe38 (#2530)
(#2531) matracguru
2016-12-09 08:14:27

Kedves Zsófi,

nem tudom, hogy a mostani matracukat hol vásárolták, de normális esetben még kellene tartania a garanciális időnek. Amennyiben ez így van, úgy én először garanciális problémaként visszamennék a kereskedésbe.

A RelaXx matracok esetében sajnos nincs cseregarancia, így sajnos nem áll módunkba visszavenni a matracot, amennyiben az nem megfelelő.

Matracokat -lehetőség szerint- próbálni kellene, mert nem attól lesz jó vagy megfelelő egy matrac, hogy jókat olvas róla az ember, hanem attól hogy Önnek/Önöknek minden szempontból megfelel.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zsófi (#2529)
(#2530) pepe38
2016-12-08 21:26:10

Kedves László!

Köszönjük a lehetőséget, szeretnénk élni vele. Mivel már hónapok óta keresgélünk, ezt a pár hetet már kibírjuk. Január elején újra jelentkezem, hogy megbeszéljük a részleteket.
(Az a baj, hogy én pár kilóval fölötte vagyok, feleségem pedig pár kilóval alatta van a bűvös 80 kilónak. Milyen egyszerű lenne, ha én 120, feleségem pedig 60 lenne... :D )

Üdvözlettel:

Péter

(#2529) Zsófi
2016-12-08 18:35:37

Kedves László!

Le szeretnénk cserélni mostani matracunkat, ami négy éves, de már olyan mintha egy teknőben feküdne az ember. Nem alszunk jól, reggelente derék fájással mászunk ki az ágyból. Nagyon sok információt elolvastam a matracokról, de még így sem vagyok benne biztos hogy jól tudnék választani. Persze, elmegy az ember, kipróbálja, de a régi matracunk is kiváló volt a kipróbálás alatt, nem jött elő az a probléma amivel most bajlódunk. A mostani matrac előtt rugós matracot használtunk, az 17évig bírta. Ettől függetlenül a rugós matracról írtak elbizonytalanítottak. Végül hideghab matrac mellett döntenék, a Relax Signum jónak tűnik derékfájósaknak. Van e cserélési lehetőség, ha mégsem sikerül jól a választás?
Köszönöm válaszát.
Üdv:
Zsófi

(#2528) matracguru
2016-12-08 07:33:16

Kedves Péter,

sajnos Szombathely környékén nincs viszonteladó Partnerünk. Amennyiben nem sürgős a próba, úgy januárban meg tudom oldani, hogy lekerüljön egy-egy Signum matrac Szombathelyre egy kereskedésben, hogy kipróbálható legyen. Alapvetően az a legjellemzőbb, hogy 80kg alatt a Medium és 80kg fölött a Hard verzió szokott a legjobb lenni, de ez sem szentírás sajnos.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Pepe38 (#2527)
(#2527) Pepe38
2016-12-07 23:00:01

Kedves László!

Matracvásárlás előtt állunk. Hónapok óta keresem a lehetőségeket, olvasom a véleményeket a neten. Azt már eldöntöttem, hogy a RelaXx Signum Dual matracot vesszük, csak nem tudok választani a Hard és a Medium között. Szeretnénk kipróbálni. Szombathelyen vagy közelében hol van olyan partnerük, ahol ezt megtehetnénk?

Köszönettel:

Péter

(#2526) matracguru
2016-12-06 20:41:32

Kedves Diána,

normál esetben a Swiss Dream Exclusive Vario matracból üzletünkben van kiállítási darab, de kérném, hogy az aktuálisan kipróbálható választékról az üzletünk valamelyik elérhetőségén érdeklődjön. Köszönöm.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Diána (#2525)
(#2525) Diána
2016-12-06 10:14:55

Kedves László!

Swiss Dream Exlsive Vario matracot valahol ki tudom próbálni?

Köszönöm válaszát előre is!

Üdv.:
Diána

(#2524) matracguru
2016-12-03 12:54:35

Kedves Ancsi,

a Junior Vital matracok cél korosztálya ca. 3-12 vagy 4-14 éves kor. Ebben az felső életkorban majd érdemes lesz egy olyan matracra váltani (akár egy kicsit hamarabb is), amelyik majd nagykamasz-kisfelnőtt koráig megfelelő lesz.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ancsi (#2523)
(#2523) Ancsi
2016-12-03 08:33:29

Kedves László!

Köszönöm gyors válaszát.
Milyen súlyhatárig lesz majd jó egyik vagy másik oldala a Junior Vital Premium matracnak?

Ancsi

(#2522) matracguru
2016-12-03 07:41:43

Kedves Ancsi,

a Junior Vital matrac 28kg/m3 és 20kg/m3 sűrűséggel készül tekintettel, hogy a Junior matracoknak két különböző sűrűségű és vastagságú oldalai vannak, hogy a testsúly gyarapodásával fordítani lehessen a matracot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ancsi (#2521)
(#2521) Ancsi
2016-12-02 21:33:27

Kedves László!

Érdeklődnék, hogy mennyi a Relax Baby Care és a Junior Vital Premium matrac sűrűsége. Előzőnk van, a másikra szeretnénk váltani. Csak kíváncsi vagyok a különbségre vagy egyezőségre.

(#2520) matracguru
2016-11-29 15:56:22

Kedves Anita,

a Hilding Original Multi Medicott Silver (túl a szép és nem éppen rövid nevén) egy meglehetősen kényelmes matrac azok számára, akik a hagyományos 250db/m2 rugósűrűségnél többet szeretnének, ragaszkodnak a különböző keménységű zsákrugós testekből kialakított valódi 7 zónás zsákrugós rendszerhez és kedvelik a kicsit lágyabb, komfortosabb éjszakai kényelmet. A Medicott (orvosi pamut) matrachuzat pedig a hosszú távon fenntartható higiéniáért egy igazán megbízható és jó minőségű matrachuzat.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: anita (#2518)
(#2518) anita
2016-11-29 11:38:33

Szép napot kívánok!

Tisztelt válaszoló! Mi a véleménye a Hildig Original Medicott Silver matracról? Köszönöm, hogy időt szentel rám!

(#2517) matracguru
2016-11-28 22:03:48

Kedves Mihály,

elég nehéz így matracot ajánlani, hiszen a kemény és a derékkímélő nem mindig fér össze és azt sem lehet sajnos pontosan meghatározni látatlanban, hogy kinek mi a kemény. Ezen felül elég sokféle alapanyag közül lehet már válogatni, így a bio, bonell, zsákrugó, hideghab, memoryfoam matracok széles tárháza csak tovább nehezíti a dolgot. Természetesen matracok a megadott méretben már 50 e forinttól szinte a csillagos égig is kaphatók, ami szintén tovább nehezíti a dolgot.

Első sorban meg kellene határozni az alapanyagot. Azután -ha van ilyen akkor- a gyártót, az árkategóriát, hogy meddig lehet elmenni. Érdemes lenne segítségül egy kicsit beleolvasgatni a tanácsok menüpont alatt található cikkekbe is, sok hasznos, a matracvásárlást segítő információt lehet találni a cikkek között, ami -reményeim szerint- nagyban segíti majd a választást és esetlegesen megóvja Önt egy mellényúlástól.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Mihály (#2516)
(#2516) Mihály
2016-11-28 20:53:08

Kedves László!

Az alábbi paraméterekkel keresnénk matracot 180 x 200 cm-es méretben:
- 62/105 kg
- derékkímélő
- kemény.
Milyet ajánlana?
Válaszát előre is köszönöm!

Mihály

(#2515) matracguru
2016-11-27 06:45:47

Kedves Tibor,

A Billerbeck Portofino matrac sajnos jelenleg nincs kiállítva az üzletünkben. A Portofino matracot érdemes lenne egy Billerbeck szakkereskedésben kipróbálni, hiszen a Portofino matrac 4 különböző topperrel készül, ami 4 különböző komfortot jelent. A legszerencsésebb lenne talán a Dob u. 49.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: LTibor (#2514)
(#2514) LTibor
2016-11-26 09:25:51

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Billerbeck Portofino matrac érdekelne, 140×200 cm-es méretben, az lenne a kérdésem, hogy ez a matrac kipróbálható-e az üzletükben?
Köszönettel
L. Tibor

(#2513) matracguru
2016-11-25 19:41:25

Kedves Anna,

várom a hívását.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Anna (#2510)
(#2512) matracguru
2016-11-25 19:40:46

Kedves Zoli,

az említett matracok közül a Signum, SenZone Memory és IndiviDuality matracokat tartjuk készleten. A pillanatnyilag aktuális készletről kollégáim bármelyik elérhetőségünkön adnak Önnek felvilágosítást.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoli (#2508)
(#2510) Anna
2016-11-25 09:26:03

Kedves László,

Másik matracbolttal van sajnálatosan igen rossz tapasztalatom, amit ide egyelőre jogi okok miatt nem szeretnék kifejteni, viszont nagy szükségem lenne az Ön szakértelmére, tanácsára. El tudom Önt esetleg érni, akár a bolt telefonszámán?
Köszönettel,
Anna smiley

(#2509) F Erzsébet
2016-11-25 07:31:46

Köszönöm a gyors választ.

(#2508) Zoli
2016-11-25 07:12:29

Köszönöm.
Önöknél melyik van jelenleg raktáron?

Elnézést a többszöri beküldésért.

Z


Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-22 11:33:15

Rég jártam a fórumon, azóta talán szó esett a VISCOCOOL anyagú fedőmatracokról: most nincs ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3627