Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#2281) Kriszta
2016-09-01 21:03:20

Elnézést! Azt elfelejtettem írni, hogy 160 cm, 55 kg súlyú hölgy vagyok. Nem tudom, ez számít-e, de több tanácsot kérő megírta.

Sajnos, fogalmam sincs, hogy milyen irányba induljak el. :( Milyen keménység lenne az ideális számomra? A régi fekvőfelületem már nagyon gyatra állapotban van. Nyilván a fekvési póznak is köszönhetően sokszor fáj a vállam és a derekam is. Ne kérje, hogy váltsak fekvő pózt, mert biztos, hogy nem fog menni, bár ennek én örülnék a legjobban!

Még egyszer köszönöm, hogy segít!

Kriszta

Előzmény: Kriszta (#2280)
(#2280) Kriszta
2016-09-01 20:55:16

Kedves László!

Évek óta nagyon kitekeredett pózban fekszem, kb. így kell elképzelni: http://prntscr.com/cd10eo
Ön milyen matracot tudna ajánlani, ami nem terhelné meg nagyon a pénztárcámat (egyedül nevelem a gyermekemet), mégis kényelmes, nyugodt alvást biztosítana?

Nagyon megköszönném a segítségét! :)

További szép estét kívánok!

Kriszta

(#2279) matracguru
2016-09-01 16:04:11

Kedves János,

szerencsés matrac választást kívánok. Esetleg ha a matracvásárlás után pár hónappal megosztaná velünk tapasztalatait, az segítség lehetne a következő matrac vásárlóknak is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: János (#2277)
(#2277) János
2016-09-01 14:26:05

Kedves László!

Köszönöm a válaszát! Úgy döntöttünk a Yatas egyik matracát fogjuk megvenni.Az ön által említett Tesla és Wedding premium mindkettő megfelel árban, már csak azt kell kitalálnunk, hogy a Teslában lévő 2-szer annyi rugó, vagy a Wedding premium kiemelkedő kényelme a fontosabb szempont.Talán az észérv az első mellett szól, de úgy döntöttünk most a minél nagyobb kényelembe fektetünk(fekszünk?:) bele. Ja és szeretném még elmondani, ez egy nagy dolog, hogy vannak még ilyen korrekt, segítőkész emberek mint ön!

(#2276) matracguru
2016-09-01 05:49:50

Kedves Zsuzsanna,

érdemes lenne először az alapanyagot kiválasztani. Az Ön esetében talán célszerű lenne az emlékezőhabos matracokat elkerülni a felmelegedés és a befülledés végett. Ugyanígy kihagyhatjuk a bonellrugós matracokat is szerintem. Ezen az analógián haladva, kizárhatjuk a kókuszos matracokat is, hiszen a kókusz réteg ezekben az ágybetétekben csak a keményítés végett van.

Így a hideghab és a táskarugós matracok maradnak. Ezek között érdemes lenne olyan terméket választani, ami valóban nem a legkeményebb kategóriába tartozik. Ilyen matracok lehetnének a Hilding Original Medicott Silver matrac, amely a 7 zónás zsákrugós rendszernek köszönhetően megfelelő formakövetést és tartást biztosít.

Hideghab matracok között a lágyabb termékek (persze nem tötyi-mötyi puha) jöhetnének szóba. Ilyen matrac lehetne a Swiss Dream Active vagy a RelaXx Signum MEDIUM matrac.

Természetesen szerencsés lenne ha vásárlás előtt lenne lehetőség kipróbálni ezeket a matracokat több más termékkel együtt, hiszen csak a személyes próba és a hozzáértő tanácsadás együtt hozhatja meg a legjobb választást.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2274) G. Zsuzsa
2016-08-31 12:00:55

Kedves László!

A sokéves összecsukható kanapém végleg megadta magát, ezért új ágyat vásárolok és úgy döntöttem, hogy mivel fáj néha a derekam, inkább matracot választok a kárpitos ágyak helyett.

164 cm magas vagyok és 68 kiló. Háton és oldalt fekszem, sokszor van melegem, ezért valamilyen jól szellőző matracot szeretnék. Nem gondolnék teljesen kemény matracra, mert a csípőm sem bírja a terhelést (már feküdtem nagyon kemény ágyon, van rossz tapasztalatom ez ügyben), de nem vágyom teljesen puha ágyra sem, hogy a hátamnak és a derekamnak is jó legyen.

Szeretnék valamilyen irányba elindulni, hogy tudjam, mit keressek, egyáltalán milyen típust nézzek meg, vagy mit kerüljek el.

Válaszát előre is köszönöm!
Zsuzsa

(#2273) matracguru
2016-08-31 07:36:09

Kedves János,

sajna valóban nem egyszerű megtalálni a legmegfelelőbb matracot. Alapanyagok között szerintem egy bizonyos minőségi kategórián felül (és a 200e már egy jó kategória) már találhatunk minden alapanyag típusban jó matracot. A világ legdrágább matracai kivétel nélkül zsákrugós matracok, így nem gondolnám, hogy bármiféle averzióval kellene élni monsjuk a Yatas vagy a Hilding zsákrugós matracainál. A Hilding és a Yatas zsákrugós matracai is eltérnek egymástól, hiszen a Yatas inkább a tradícionáűlis élvarrott és vastag felépítésű matracok híve, míg a HIlding az alacsonyabb magasság és inkább a Nyagat_európai trendeket követő termékeket gyárt.

A sorból a Medical Concept Luxus matrac lóg ki. Ennek a matracnak van egy speciális komfortja, ami nem kemény nem puha, hanem nagyon érdekesen kényelmes, formakövető. Ami zavaró lehet ennél a matracnál az az összességében 4cm memory réteg, ami a matrac tetején van.

Select Air matrac sajnos egy kifutott termék, lassan a teljes készlet elfogy belőle, így hamarosan lekerül az oldalakról.

Eddig a Yatas táskarugós matracok közül a Wedding Premium volt a non plus ultra, mára az újonnan bejött Tesla egy kicsit megszorongatta:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: János (#2272)
(#2272) János
2016-08-30 13:59:58

Kedves László!

A történetem röviden annyi, hogy rendeltem egy ágyat a neten. Az ágykeret valóban gyönyörű, de a matraccal befürödtem.17 cm-es és nyilvánvalóan silány az egész, már konkrétan gödörben fekszem (ami a fájós hátamnak csak még rosszabb) és az ágyrács léceit is leamortizálom mikor meggondolatlanul belehuppanok, vagy térdelek az ágyba.(nem is beszélve arról ha mást csinálok) A környéken csak Matracdepó és Jysk van, az elsőnél az volt a szakmai tanács hogy tilos a matracon ülni, csak feküdni lehet rajta(???), a másodiknál pedig az ön írásainak hála már vagy 3-szor annyit tudok a matracokról mint az ottani eladó.Na de elakadtam.A barátnőm kicsit tart a rugós matracoktól, a régi rossz emlékek miatt(régi rugós ágyak) és azért engem is érdekelne hogy a mai táskarugós minőségi ágyak mennyire időt állóak, probléma mentesek. A matracra 180x200-as körülbelül 200e forint van.Amiket eddig találtunk az a Hilding select Air High tech(ez a barátnőm kedvence), én pedig a Yatas matracain gondolkozom(Tesla és legend) mert úgy tűnik ezek igazi minőségi darabok amik nagyon hosszú ideig szolgálnának minket...de van még egy, a Medical Concept luxus, ami nagy kedvencem a róla olvasottak alapján, csak épp az egyedisége miatt nehéz összehasonlítani másokkal. Nagy dilemma ez ha már az ember kiad ennyi pénzt, hogy HR habos matrac, minőségi zsákrugós, vagy esetleg habrugós gerinckímélő matrac lenne-e a legjobb, vagy mi a legjobb lehetőség ilyen árban a piacon elérhető termékek között...ha már a nyaralásunkat feláldoztuk az elkövetkezendő szuper kényelemért :)

Üdv
János

(#2271) Rita
2016-08-29 08:48:16

Köszönöm, írtam.

Üdvözlettel,
Rita

(#2270) matracguru
2016-08-28 09:47:12

Kedves Zoli,

100kg nem súly szerintem, Amúgy sem, matrac szempontból meg szinte az összes matrac terhelhetősége 100kg fölött van. Ceriflex Energy Memory, MEdical Concept Luxus, RelaXx SenZone Memory Hard, stb..

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoli (#2268)
(#2269) matracguru
2016-08-28 09:45:30

Kedves Rita,

palinkas (kukac) matracker (pont) hu

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Rita (#2267)
(#2268) Zoli
2016-08-26 16:00:12

Köszönöm a gyors választ. Volna még egy kérdésem:

Ha én súlyra 100kg vagyok, akkor ajánlana-e olyan memóriahabos matracot, aminek 100 kg a súlykorlátja?

(#2267) Rita
2016-08-26 14:48:30

Kedves László,
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e olyan emailcím, ahova közvetlenül Önnek tudok írni?
Köszönettel,
Rita

(#2266) Köszönöm a választ!
2016-08-25 19:18:02

Kedves László!

Köszönöm szépen a gyors válaszát!

Egy kicsit kutakodtam még és a RelaXx Babycare gyermekmatrac (70x140) mellett döntöttünk. Nem volt egyszerű, de rászántam pár napot és kinyomoztam, hogy mi lenne a legalkalmasabb a babának. Légzésfigyelőt is szeretnék használni, ezért fontos szempont volt, hogy 6cm-nél ne legyen vastagabb a matrac, illetve a másik pozitívum a sok jó tulajdonsága mellett, hogy magyar a cég.

Köszönöm szépen a segítségét!

Szép hetet és mosolyban gazdag életet kívánok! :)

Üdv,
Tóth Edina

(#2265) matracguru
2016-08-25 07:35:12

Kedves Zoli,

a Korall a 60kg/m3 sűrűségú emlékezőhabos fedőmatracait csak a Matracguru és a Gigamatrac vállalkozások részére gyártja kizárólagosan.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: zoli (#2264)
(#2264) zoli
2016-08-24 16:26:39

Kedves Pálinkás úr!
A Korall weboldalán 50kg/m3 sűrűséget tüntetnek fel a fedőmatracaiknál.
Lehetséges, hogy ennek ellenére mégis gyártanak 60kg/m3-eset is, csak az nincs feltüntetve sehol?

(#2263) matracguru
2016-08-24 11:07:05

Kedves Edina,

szerintem mindkét matrac egy kicsit más, de mindkét matrac évek óta kifogástalanul működik, mindkét termékben nyugodtan megbízhat. Az aktuális készletről sajnos nincs naprakész információm, jellemzően azonban mindkét termék standard méreteiből van készlet. Indulás előtt esetleg emailben vagy telefonon lenne a legcélszerűbb érdeklődni. Egészségpénztárra a termékek sajnos nem elszámolhatók, erről bővebb felvilágosítást az üzletben kollegáim szívesen adnak Önnek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Edina (#2262)
(#2262) Edina
2016-08-24 01:20:14

Kedves László!
Segítséget szeretnék kérni!
Októberre várjuk első babánkat és elég nagy dilemmában vagyok a matracokat illetően. Az biztos, hogy nem kókuszmatracot szeretnénk.
Két matrac között vacillálunk:
1, Hilding Baby Hipoallergic antiallergén gyermekmatrac (70x140)
2, RelaXx Babycare gyermekmatrac (70x140)
Nem tudom, hogy melyik lenne a jobb választás? Ha személyesen ellátogatunk Önökhöz, akkor azonnal elvihetőek a matracok? Még egy olyan kérdésem lenne, hogy egészségkártyára ez elszámolható? Ha igen, akkor Allianz kártyával tudunk is fizetni az üzletben?
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!
Szép reggelt kívánok!
Üdv,
Tóth Edina

(#2261) Nóra
2016-08-23 07:35:18

Kedves László!

Nagyon szépen köszönöm a gyors és szakszerű választ.

Sajnos, vörösbor volt a bűnös, amit a kedves vendégeim azonnal megpróbáltak egy folttisztítóval és bő vízzel eltüntetni. Ennek eredeményeképpen néhány helyen meg is tört a matrac. Most egy erős ventillátorral próbálom kiszárítani, de a bor és a folttisztító szaga nem múlik :(

Azt hiszem, akkor maradok ennél a matracnál és hamarosan vásárolok Önöknél egy másikat, amennyiben van készleten.

További kellemes napot!

Nóra

(#2260) matracguru
2016-08-23 06:13:59

Kedves Nóra,

a korall fedőmatrac azon kevés termék közé tartozik a magyar matracpiacon, amely 60kg/m3 sűrűséggel készül. Keményebb fedőmatrac sajnos a normál emlékezőhabos termékek között ismereteim szerint nincs. A Tempur fedőmatracai 85kg/m3 sűrűségben készülnek, viszont sajnos az áruk elég borsos. Szerintem megfelelő szellőztetés mellett újra helyzetbe hozható a fedőmatrac. Mosni nem szabad és különböző porokat sem érdemes használni, mert elveszik a memory-hatás (szódabikarbóna, stb). Árnyékban sok szellőztetés, a matrachuzat nélkül.

Egyébként pedig egy hosszú pengéjű éles késsel lehet a legjobban szeletelni, sajnos nem lesznek szépek a vágott élet így sem. Ülőpárnának, stb azonban kiváló lehet.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Nóra (#2259)
(#2259) Nóra
2016-08-22 17:10:11

Tisztelt Szakértő Úr!

A segítségét szeretném kérni két dologban.

Jelenleg van egy Korall Memory 4 fedőmatracom, amit ért egy kis baleset, ezért szeretném cserélni, de a fél éves használat után úgy gondolom, ha már így alakult, akkor egy kicsit keményebb fedőmatrac jobb lenne számomra. Tudna javasolni a termékeik közül ilyet, amely hasonló árkategóriájú, de mégis jó?

A másik kérdés, hogy a "balesetes" matrac ép részeit szeretném újrahasznosítani :) Milyen eszközzel lehet ezt házilag szépen elvágni?

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Üdvözlettel: Nóra

(#2258) matracguru
2016-08-22 11:24:51

Kedves Enikő,

amennyiben ergonómiailag szerenénk figyelembe venni a testsúly különbséget, úgy érdemes lenne olyan matracok között keresgélni, ahol elérhető olyan termék, amelyben van két különböző keménységi oldal és a súlykorlátozás 130kg felett van. Ilyen termék lehetne a Gumotex Vanessa-Elisa matracok közöt huzatban, de akár a Billerbeck Bahama Nova matrac is készíthető/rendelhető úgy, hogy két különböző keménységi oldal van a matracban. Hamarosan visszakerül a választékba ismét a HIlding IndiviDuality Multi zsákrugós matrac is, ez a matrac is megoldás lehet a fent említett problémára.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Enikő (#2257)
(#2257) Enikő
2016-08-22 08:49:30

Kedves László !
Milyen matracot ajánl, egy 125 és egy 90 kg súlyú személy részére. Mindkettőnk,gerincsérv betegségben szenved. Köszönöm a segítségét ! J-Sz.E.

(#2256) matracguru
2016-08-20 07:54:04

Kedves Csaba,

az említett matracok közül a Swiss Dream Active az egyetlen, ahol ergonómiai zónákat találunk. Bár ez a zóna kialakítás sem a legkiemelkedőbb a matracok között mégis a vállrészben egy kicsit kellemesebb a matrac. A három ágybetét közül az Active talán a leglágyabb is, persze nem egy kifejezetten puha matracról beszélünk, hanem egy kellemesen lágy matracról, aminek azért megfelelő tartása is van 80-85 kg körül. A Siglo és a Selena Comfort egy-egy nagyágyú a piacon, viszont ezek a termékek nem zónázottak, hanem egy darab habból van kivágva a belső matracmag. Keménységi sorrendben talán a Siglo lesz a legfeszesebb, őt a Selena Comfort követi és az Active zárja a sort. Vastagságban és várható élettartamban a Selena vezet és a Siglo után az Active zárja a sort. És bár az Active matrac az egyetlen a három közül, amelyik mosható huzattal készül, az Active matrac vastagságára való tekintettel és 80-85 kg mellett lehet, hogy egy 26-28 keresztlécből álló farugós ágyrács már dukálna alá, ami természetesen emeli a bekerülési költséget ca. 12-15e forinttal.

Amennyiben az Active matrachoz hozzáadjuk az ágyrács költségét, úgy már árban ca. ott vagyunk, mintha vennénk egy RelaXx Signum matracot 59 900-ért, aminek a többiekkel szemben meglehetősen sok előnye van.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Csaba (#2255)
(#2255) Csaba
2016-08-19 12:53:41

Kedves László!
Úgy érzem elvesztem a matracok közt. :)
Először is, azt gondoltam, hogy a rugós matrac a legjobb, aztán, olvasgatva, úgy tűnik, hogy a hideghab jobban teljesít, viszont azon belűl is van "néhány" darab...
Azt tudom, hogy nagyon kemény felületen, ahol oldalt fekve csak "gyűrődik" a vállam nem tudok jól aludni, viszont a nagyon puha sem jó, főleg a derekamnak.
Ezért kérdezném, hogy ön szerint, az én 80-85 kilómnak, oldalt fekve is, melyik matrac biztosítana kényelmes alvást a következő matracok közül? Árban nem gondoltam 40 ezer fölé menni egy 80x200- as matrac esetében, így a következőket találtam: Ceriflex Selena Comfort 22 vákuum matrac; Best Dream Siglo matrac és a
Swiss Dream Active.
Tudom a legjobb az lenne bemenni egy üzletbe és "megpróbálgatni" mindet, DE nincs ilyen üzlet a környékben.
Ezért próbálok így puhatolózni.
Előre is köszönöm válaszát, tanácsát.

(#2254) matracguru
2016-08-16 05:54:47

Kedves Béla,

a Zero Gravity természetesen anyagösszetételében, rugószerkezetében vastagságban egy magasabb színvonalú matrac, a Wedding Premium sikeressége valószínű, hogy abban rejlik, hogy az áránál fogva könnyebben elérhető, mint a Zero Gravity. Pár hete érkezett egy új Yatas Termék is a választékba a Majesty matracot egy Tesla fantázianevű zsákrugós matrac váltotta fel a magyarországi Yatas választékban. Az elmúlt idők tapasztalatai azt mutatják, hogy a kategóriában szintén nagyon népszerű matrac lesz.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Béla (#2253)
(#2253) Béla
2016-08-15 11:05:28

Kedves László!

Köszönöm a tanácsot. A Yatas matrac szimpatikus, de én inkább a zero gravity típust néztem, mert abban dupla rugó van, így biztos tudná kezelni a súlyom hosszú távon is. Arról mi a váleménye? Szintén megfelelő lenne? Előre is köszönöm.

(#2252) matracguru
2016-08-15 07:15:52

Kedves Márti,

a Signum matracok esetében a két különböző keménységű komfortoldal más-más színű és természetesen más-más komfortot nyújtanak. Minden esetben a Signum Medium és Hard matracok egyik oldala fehér színű, jelenleg az Eurofoam által gyárott változatokban a Medium másik fele barack színű, míg a Signum Hard matrac kék színű oldalt kapott.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Márti (#2248)
(#2251) matracguru
2016-08-15 07:12:58

Kedves Béla,

félkemény zsákrugós matracok között a Hilding Select Multi matracot bátran merném ajánlani, hiszen a 7 zónás zsákrugós rendszer, a kétoldalas komfort (az egyik oldalon latex, a másik oldalon emlékezőhab), a mosható matrachuzat valóban jó megoldás lehet. Érdemes lenne vásárlás előtt azonban próbálgatni a szóba jöhető matracokat, hiszen egy matrac komfortja, kényelme nagyon szubjektív. Feszesebb zsákrugós matracok között található még a Yatas Wedding Premium matrac, jelenleg az egyik legnagyobb sláger a félkemény Yatas táskarugós matracok között.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Béla (#2247)
(#2250) matracguru
2016-08-15 07:09:06

Kedves Tamás,

nincs tudomásom arról, hogy a Memory Duet matrac mosható huzattal készül, persze nem lehetetlen a változtatás sem. A két matrac szerintem az emlékezőhabos matracok között a feszesebb kategóriába tartozik, komfortra keménységre a termékek hasonlóan feszes komfortot nyújtanak. Amennyiben a mosható huzat változatot próbálta, úgy elképzelhető, hogy a termék úgy lágyabb komfortot nyújt, mint a fix huzatos változatok.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Csomi (#2245)

Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-22 11:33:15

Rég jártam a fórumon, azóta talán szó esett a VISCOCOOL anyagú fedőmatracokról: most nincs ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3627