Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#2262) Edina
2016-08-24 01:20:14

Kedves László!
Segítséget szeretnék kérni!
Októberre várjuk első babánkat és elég nagy dilemmában vagyok a matracokat illetően. Az biztos, hogy nem kókuszmatracot szeretnénk.
Két matrac között vacillálunk:
1, Hilding Baby Hipoallergic antiallergén gyermekmatrac (70x140)
2, RelaXx Babycare gyermekmatrac (70x140)
Nem tudom, hogy melyik lenne a jobb választás? Ha személyesen ellátogatunk Önökhöz, akkor azonnal elvihetőek a matracok? Még egy olyan kérdésem lenne, hogy egészségkártyára ez elszámolható? Ha igen, akkor Allianz kártyával tudunk is fizetni az üzletben?
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!
Szép reggelt kívánok!
Üdv,
Tóth Edina

(#2261) Nóra
2016-08-23 07:35:18

Kedves László!

Nagyon szépen köszönöm a gyors és szakszerű választ.

Sajnos, vörösbor volt a bűnös, amit a kedves vendégeim azonnal megpróbáltak egy folttisztítóval és bő vízzel eltüntetni. Ennek eredeményeképpen néhány helyen meg is tört a matrac. Most egy erős ventillátorral próbálom kiszárítani, de a bor és a folttisztító szaga nem múlik :(

Azt hiszem, akkor maradok ennél a matracnál és hamarosan vásárolok Önöknél egy másikat, amennyiben van készleten.

További kellemes napot!

Nóra

(#2260) matracguru
2016-08-23 06:13:59

Kedves Nóra,

a korall fedőmatrac azon kevés termék közé tartozik a magyar matracpiacon, amely 60kg/m3 sűrűséggel készül. Keményebb fedőmatrac sajnos a normál emlékezőhabos termékek között ismereteim szerint nincs. A Tempur fedőmatracai 85kg/m3 sűrűségben készülnek, viszont sajnos az áruk elég borsos. Szerintem megfelelő szellőztetés mellett újra helyzetbe hozható a fedőmatrac. Mosni nem szabad és különböző porokat sem érdemes használni, mert elveszik a memory-hatás (szódabikarbóna, stb). Árnyékban sok szellőztetés, a matrachuzat nélkül.

Egyébként pedig egy hosszú pengéjű éles késsel lehet a legjobban szeletelni, sajnos nem lesznek szépek a vágott élet így sem. Ülőpárnának, stb azonban kiváló lehet.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Nóra (#2259)
(#2259) Nóra
2016-08-22 17:10:11

Tisztelt Szakértő Úr!

A segítségét szeretném kérni két dologban.

Jelenleg van egy Korall Memory 4 fedőmatracom, amit ért egy kis baleset, ezért szeretném cserélni, de a fél éves használat után úgy gondolom, ha már így alakult, akkor egy kicsit keményebb fedőmatrac jobb lenne számomra. Tudna javasolni a termékeik közül ilyet, amely hasonló árkategóriájú, de mégis jó?

A másik kérdés, hogy a "balesetes" matrac ép részeit szeretném újrahasznosítani :) Milyen eszközzel lehet ezt házilag szépen elvágni?

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Üdvözlettel: Nóra

(#2258) matracguru
2016-08-22 11:24:51

Kedves Enikő,

amennyiben ergonómiailag szerenénk figyelembe venni a testsúly különbséget, úgy érdemes lenne olyan matracok között keresgélni, ahol elérhető olyan termék, amelyben van két különböző keménységi oldal és a súlykorlátozás 130kg felett van. Ilyen termék lehetne a Gumotex Vanessa-Elisa matracok közöt huzatban, de akár a Billerbeck Bahama Nova matrac is készíthető/rendelhető úgy, hogy két különböző keménységi oldal van a matracban. Hamarosan visszakerül a választékba ismét a HIlding IndiviDuality Multi zsákrugós matrac is, ez a matrac is megoldás lehet a fent említett problémára.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Enikő (#2257)
(#2257) Enikő
2016-08-22 08:49:30

Kedves László !
Milyen matracot ajánl, egy 125 és egy 90 kg súlyú személy részére. Mindkettőnk,gerincsérv betegségben szenved. Köszönöm a segítségét ! J-Sz.E.

(#2256) matracguru
2016-08-20 07:54:04

Kedves Csaba,

az említett matracok közül a Swiss Dream Active az egyetlen, ahol ergonómiai zónákat találunk. Bár ez a zóna kialakítás sem a legkiemelkedőbb a matracok között mégis a vállrészben egy kicsit kellemesebb a matrac. A három ágybetét közül az Active talán a leglágyabb is, persze nem egy kifejezetten puha matracról beszélünk, hanem egy kellemesen lágy matracról, aminek azért megfelelő tartása is van 80-85 kg körül. A Siglo és a Selena Comfort egy-egy nagyágyú a piacon, viszont ezek a termékek nem zónázottak, hanem egy darab habból van kivágva a belső matracmag. Keménységi sorrendben talán a Siglo lesz a legfeszesebb, őt a Selena Comfort követi és az Active zárja a sort. Vastagságban és várható élettartamban a Selena vezet és a Siglo után az Active zárja a sort. És bár az Active matrac az egyetlen a három közül, amelyik mosható huzattal készül, az Active matrac vastagságára való tekintettel és 80-85 kg mellett lehet, hogy egy 26-28 keresztlécből álló farugós ágyrács már dukálna alá, ami természetesen emeli a bekerülési költséget ca. 12-15e forinttal.

Amennyiben az Active matrachoz hozzáadjuk az ágyrács költségét, úgy már árban ca. ott vagyunk, mintha vennénk egy RelaXx Signum matracot 59 900-ért, aminek a többiekkel szemben meglehetősen sok előnye van.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Csaba (#2255)
(#2255) Csaba
2016-08-19 12:53:41

Kedves László!
Úgy érzem elvesztem a matracok közt. :)
Először is, azt gondoltam, hogy a rugós matrac a legjobb, aztán, olvasgatva, úgy tűnik, hogy a hideghab jobban teljesít, viszont azon belűl is van "néhány" darab...
Azt tudom, hogy nagyon kemény felületen, ahol oldalt fekve csak "gyűrődik" a vállam nem tudok jól aludni, viszont a nagyon puha sem jó, főleg a derekamnak.
Ezért kérdezném, hogy ön szerint, az én 80-85 kilómnak, oldalt fekve is, melyik matrac biztosítana kényelmes alvást a következő matracok közül? Árban nem gondoltam 40 ezer fölé menni egy 80x200- as matrac esetében, így a következőket találtam: Ceriflex Selena Comfort 22 vákuum matrac; Best Dream Siglo matrac és a
Swiss Dream Active.
Tudom a legjobb az lenne bemenni egy üzletbe és "megpróbálgatni" mindet, DE nincs ilyen üzlet a környékben.
Ezért próbálok így puhatolózni.
Előre is köszönöm válaszát, tanácsát.

(#2254) matracguru
2016-08-16 05:54:47

Kedves Béla,

a Zero Gravity természetesen anyagösszetételében, rugószerkezetében vastagságban egy magasabb színvonalú matrac, a Wedding Premium sikeressége valószínű, hogy abban rejlik, hogy az áránál fogva könnyebben elérhető, mint a Zero Gravity. Pár hete érkezett egy új Yatas Termék is a választékba a Majesty matracot egy Tesla fantázianevű zsákrugós matrac váltotta fel a magyarországi Yatas választékban. Az elmúlt idők tapasztalatai azt mutatják, hogy a kategóriában szintén nagyon népszerű matrac lesz.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Béla (#2253)
(#2253) Béla
2016-08-15 11:05:28

Kedves László!

Köszönöm a tanácsot. A Yatas matrac szimpatikus, de én inkább a zero gravity típust néztem, mert abban dupla rugó van, így biztos tudná kezelni a súlyom hosszú távon is. Arról mi a váleménye? Szintén megfelelő lenne? Előre is köszönöm.

(#2252) matracguru
2016-08-15 07:15:52

Kedves Márti,

a Signum matracok esetében a két különböző keménységű komfortoldal más-más színű és természetesen más-más komfortot nyújtanak. Minden esetben a Signum Medium és Hard matracok egyik oldala fehér színű, jelenleg az Eurofoam által gyárott változatokban a Medium másik fele barack színű, míg a Signum Hard matrac kék színű oldalt kapott.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Márti (#2248)
(#2251) matracguru
2016-08-15 07:12:58

Kedves Béla,

félkemény zsákrugós matracok között a Hilding Select Multi matracot bátran merném ajánlani, hiszen a 7 zónás zsákrugós rendszer, a kétoldalas komfort (az egyik oldalon latex, a másik oldalon emlékezőhab), a mosható matrachuzat valóban jó megoldás lehet. Érdemes lenne vásárlás előtt azonban próbálgatni a szóba jöhető matracokat, hiszen egy matrac komfortja, kényelme nagyon szubjektív. Feszesebb zsákrugós matracok között található még a Yatas Wedding Premium matrac, jelenleg az egyik legnagyobb sláger a félkemény Yatas táskarugós matracok között.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Béla (#2247)
(#2250) matracguru
2016-08-15 07:09:06

Kedves Tamás,

nincs tudomásom arról, hogy a Memory Duet matrac mosható huzattal készül, persze nem lehetetlen a változtatás sem. A két matrac szerintem az emlékezőhabos matracok között a feszesebb kategóriába tartozik, komfortra keménységre a termékek hasonlóan feszes komfortot nyújtanak. Amennyiben a mosható huzat változatot próbálta, úgy elképzelhető, hogy a termék úgy lágyabb komfortot nyújt, mint a fix huzatos változatok.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Csomi (#2245)
(#2249) matracguru
2016-08-15 07:04:13

Kedves Judit,

amennyiben van készleten, úgy a szállítási határidő pár nap. Rendelés esetén mindkét termék esetében érdemes 3-5 hét szállítási határidővel számolni. Szállítási díjak mérettől és terméktőll függnek, így azt a szállítási kalkulátor menüpontban lehet a legegyszerűbben ellenőrizni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Judit (#2243)
(#2248) Márti
2016-08-14 17:42:04

Kedves László,
Érdeklődni szeretnék, hogy a Signum Dual matracoknál honnan lehet megkülönböztetni, hogy melyik oldal melyik keménységű? Pl. különböző színűek az oldalak, vagy máshogy van jelölve?
Köszönettel,
Márti

(#2247) Béla
2016-08-13 22:42:58

Még annyi infó, hogy pénz nem számít. :) A legjobb választást szeretném, ami persze nem faltétlen egyenlő a legdrágábbal.

Előzmény: Béla (#2246)
(#2246) Béla
2016-08-13 22:40:59

Kedves Matrac Guru!

Zsákrugós lehetőleg latex fedőrétegű matracot keresek 90x200-as méretben. 98kg vagyok 190cm magas sportos izmos testalkatú. E mellet sajnos van egy kiszakadt ágyéki sérvem. Félkemény matracot keresek, mert a túl puhától megfájdul a hátam. Ugyanakkor a túl keménytől is tud mindenem reggelre fájni és nem is pihenem ki magam. Köszönöm előre is a segítséget.

(#2245) Csomi
2016-08-12 21:39:12

Az igaz, hogy a memory duet matrac már mosható huzattal kerül forgalomba? Mást nem változtattak a régihez képest?

(#2244) Csomi
2016-08-12 18:08:57

Kedves László!

Ki tudtam próbálni a Best Dream memory duett matracot, érdekelne a véleménye erről a matracról. A másik amit nézte (de nem tudtam kipróbálni) az a Ceriflex energie memory, ez vastagabb, 10kg-val többet bír, ugyan azon az áron. Ugyan olyan puha mint a memory duett?

Köszönettel
Tamás

(#2243) Judit
2016-08-12 09:14:55

Kedves László!

Köszönöm a válaszát!
Kérem szíves tájékoztatását, hogy Önöknél a Hilding Original Multi Medsil 140*200 cm-es méretben beszerezhető-e, mert a webáruházuk ilyen méretet nem ad fel.
Érdekelne továbbá, hogy az emlitett Hilding matrac ill. a Swiss Tech Dinamic matrac -nak mennyi a szállítási ideje továbbá, hogy a szállítási díj hogy alakul e termékeknél (a matracon kívül matracvédőt rendelnék), esetleg ingyenesen kiszállítják-e.

Üdvözlettel: Judit

(#2242) matracguru
2016-08-11 18:13:50

Kedves Judit,

én nem hiszem, hogy egy megfelelő zsákrugós matrac nem lehet jó. A világ legdrágább matracai még mindig táskarugós matracok.

Szerintem a hosszú garanciavállalás minden esetben a rugótestre vonatkozik és a kárpit-párnázó rétegre és a matrachuzatra csak a csökkentett garancia érvényes (top felső kategóriás persze kivétel, de ugye itt milliós tételekről van szó)

A rendes zónázott matracok alatt annyit értek, hogy nem csak felületi karcolások vannak a matrac tetején, hanem a különböző ergonómiai zónák annak funkciójának megfelelően kerülnek kialakításra. Táskarugós matracok esetében a legszerencsésebb zónázás, ha a különböző keménységű szelvényekbe különböző vastagságú és erősségű rugók kerülnek.

Az említett matracokról néhány szót: a Bahama Nova lágyabb oldala is szerintem az Ön súlyához túl feszes lenne, ez tényleg egy feszes matrac. A Ceriflex Pocket matrac nem volt a legjobban futó termék, nem is nagyon foglalkozunk vele, egy kicsit lágyabbra sikerült, mint az átlagos piaci igény. A Cool Action és a Thermo Rest is feszesebb matracok, ugyanez a helyzet a Gumotex matracokkal is, bár ott a Viscocool egy kicsit lágyabb.

Látatlanban persze nagyon nehéz javasolni és sajnos a súly és a magasság sem nagyon irányadó, hiszen a hozott komfortérzet nagyon sok mindent befolyásol a matracválasztásnál.

A 7 zónás zsákrugós matracokból én a Hilding Original Multi Medsil matracot gondolom ilyen súly mellett kellemesnek, de -ismétlem sajnos még egyszer- erre nincs recept.

A Swiss Tech Dinamic matrac egy nagyon jó termék, egyéltalán nem puha viszont nem is nagyon feszes (arra ott van a Dinamic+). Gyakorlatilag egyetlen panasz sincs ezekkel a termékekkel -legalábbis elenyésző.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Judit (#2241)
(#2241) Judit
2016-08-10 11:57:10

Kedves László!
Matracvásárlás előtt állok, és nyilván teljesen normális módon, már annyit olvastam, hogy csak abban vagyok biztos, hogy egy jó, kényelmes 140*200 cm-es matracot szeretnék.
Főbb paramétereim :) :
-168 cm magas vagyok
- 68 kg, (van ahol fontos a BMI index is: az olyan 25 körül mozog)
- jellemzően az oldalamon, vagy hason fekszem
- nem vagyok izzadékony
- az ágyrács merev lenne.

Vidéki kisvárosban élek, ezért matracot/matracokat ugyan ki tudtam próbálni, de a boltban az árán kívül további információt nem tudtak adni, ezért az online vásárlás mellett döntöttem, mely előtte a véleményére és a tanácsaira lenne szükségem.
Több utána olvasás után (köztük az Ön honlapján lévő tanácsokra) ill. a próbák után, úgy gondoltam, hogy egy zsákrugós matracot választanék, ahol a rugó felett egy 4-6 cm vastag latexhab (de ezt a cikkének elolvasása után elvetettem) vagyis inkább valamilyen memóriahab vagy keményhab van (mert állítólag ettől vastagabb alá már nem érdemes rugót tenni). Több hozzászólást olvastam, hogy rugós matracot nem választanának.... mi ennek az oka, Önnek mi a véleménye?
Azt tudom, hogy semmiféleképpen nem szeretnék kókuszrészt a matracba... (ebben az Ön cikke megerősített).
Ön mit tanácsol?
A cikkében írja, hogy "megfelelő zónázott kialakítás csak a felsőbb kategóriákban található meg" a táskarugós matracoknál.... Ez pontosan mit jelent, mármint melyik nem megfelelő és melyik megfelelő? A garanciavállalásnál mely gyártók tartoznak a "tisztelet a kivételnek" kategóriába, mármint, hogy a rugótesten kívül a kényelmi rétegre és a huzatra is vonatkozik a teljes garancia?

Ezeket a matracokat néztem ki első körben, megköszönném, ha a fenti szempontok szerint átnézné, értékelné esetleg mást javasolna. De azt is megköszönném, ha döntésemet megkritizálná, és azt mondaná, hogy gondoljam át újra a rugós-habos választást.

Nyilván a döntéshez több éjszakán át kellene kipróbálni a matracokat... de mivel ez lehetetlen, okoskodással próbálok jó döntést hozni.
Tehát az eddig esélyes matracok a következők:
Billerbeck Bahama Nova matrac
Ceriflex Pocket Exclusive zsákrugós matrac
Yatas Cool Action matrac
Vanessa Viscolatex zsákrugós memory matrac
Eliza Viscool Memory zsákrugós matrac
Yatas Thermo Rest rugós matrac

De a habrugós matracokról nem sokat olvastam, de ez szimpatikusnak tűnik:
Swiss Tech Dynamic habrugós matrac

Véleményét, kritikáját és tanácsát köszönettel fogadom!
Üdvözlettel:
Judit

(#2240) Góbé
2016-08-10 09:54:10

Kedves László!
Köszönöm válaszát!
Üdv. G.Olivér

(#2239) matracguru
2016-08-09 17:47:28

Kedves Olivér,

ez így nehéz. Vagyis könnyű lenne, ha minden márka minden termékét forgalmaznánk. Amit kerülni érdemes szerintem: a standsrd 50%-os akciók, a túl reklámozott termékek (Nasa, ismert tornásznők, stb). Az ismeretlen márkákat, a kínai matracokat is többnyire (meglepő, de szép számmal van a piacon)

az általunk forgalmazott matracok közül a zsákrugós matracok között a Hilding matracok választékában érdemes lenne körülnézni. Sajna el kell menni egy-két kereskedésbe és próbálgatni, ha ketten vannak akkor ketten (akár külön-külön is).

A 105 kg nem egy extrém súly, így nem lesz nehéz megfelelő matracot találni. A mosható huzatot szerintem háttérbe lehet szorítani, hiszen egy jó minőségű matracvédő szerintem sokkal többet ér, hiszen könnyebb, egyszerűbb mosni, így sűrűbben kerül sor a mosásra.

Márkákat nem helyeznék előtérbe, hiszen minden gyártónak meg vannak a belépő kategóriás termékei is (bár pl. a Hilding belépő zsákrugós matracából több százat adtunk már el nagy nevű magyar szállodaláncnak is)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Góbé (#2237)
(#2238) Csoma Tamás
2016-08-09 17:33:05

Kedves László!

Köszönöm a gyors válaszát!

Voltunk az Art of Home-ban, talán itt volt a leggyengébb a kiszolgálás, egy kérdésünkre se tudtak válaszolni, volt pár darab cardo matrac meg 1-2 más márka, a legtöbb rúgós volt. A RelaXx matracok Miskolcon melyik üzletben próbálhatóak ki?

Nagy Attilával hol tudok beszélni?
A TED matracokról mi a véleménye?

Köszönettel
Csoma Tamás

(#2237) Góbé
2016-08-09 11:28:51

Tisztelt Pálinkás László!
Matracvásárlás előtt állunk. Egy 160cm széles franciaágy keretre való matrac van becélozva. Fő szempontok a fontosság sorrendjében:
- Tartósság, strapabírás (>105Kg)
- Jó szellőzés (nagyon izzadós vagyok)
- Levehető huzat (vagy plusz huzat vásárlásával)
- Egészségpénztári elszámolhatóság (jó lenne, de nem követelmény)
Jómagam félkemény, táskarugós kivitelre gondoltam (esetleg v.mi komforthabbal)
Tervezett ár: 150-200.000Ft
Mit javasol? Milyen márkák mely termékeit nézzük meg elsősorban? (Bőség zavarában vagyunk, óriási a kínálat)
Mely márkák, mely termékeit kerüljük?

Válaszát előre is köszönve üdvözlettel:
G.Olivér

(#2236) matracguru
2016-08-09 07:05:35

Kedves Tamás,

igen sajnos a vidéki városok kínálata meglehetősen szegényes. Bár nincs nagy kínálat, de a kiszolgálás az Art of Home üzletben jó, ez a stopshop üzletsoron van a Tesconál.

Matracok tekintetében lehet, hogy lehetne két különböző keménység a két különböző komfortoldal, hiszen a 70 és 85 kiló ezt már indokolná. Emlékezőhab matracok között a SenZone Memory matrac lenne, ahol két különböző keménységű terméket be tudunk tenni egy nagy 160x200 méretű matrachuzat alá, ez azonban árban egy kicsit feljebb lóg a meghatározottnál.

Amennyiben lefelé köt kompromisszumot az ember árban, úgy valószínű, hogy az emlékezőhabos matracok között csak olyan termékeket talál majd, ahol nincsenek ergonómiai zónák, hanem homogén hideghab rétegen egy emlékezőhab lemez található. Ilyenek klasszikusan a 13+4 és a 13+5 összetételű memory matracok. A Ceriflex 13+4 matrac pl egy feszes matrac viszont a huzata sajnos nem levehető.

Amin esetleg érdemes lenne elgondolkozni az az, hogy biztos-e hogy emlékezőhabos matracra van szükség. Ez persze most trendi, de azért az emlékezőhaboknak is vannak hátrányai. Árban kb ott van az ember, hogy ha vesz egy jó minőségű hideghab matracot (pl.: RelaXx Signum Dual Medium és/vagy Hard, azt hiszem Miskolcon kipróbálható), itt is akár a két különböző matracbelsőt egy matrachuzatban. Így jóval a büdzsé alatt van egy nagyon jó matracunk. amennyiben később mégis csak elkap a memory láz, egy emlékezőhabos fedőmatraccal még mindig ca. 40e forintból emlékezőhabossá tettük a rendszert.

Miskolcon Nagy Attilával kellene beszélni, nyugodtan hivatkozzanak rám.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2235) Csoma Tamás
2016-08-09 06:42:40

Kedves Pálinkás László!

Matrac vásárlás előtt állunk a barátnőmmel, ebben kérném szakértő segítségét.

Jó pár napja matracokról olvasok, mindent elolvastam az oldalon, és tájékozódtam máshol is.
Sajnos itt miskolcon nincs egy normális matrac kereskedés. A matrac depóban kb. 1 márkát lehet kapni, a szakértői segítség nulla, oda sem jönnek hozzánk, ha igen, akkor is csak annyit mondanak hogy "ezt a matracot viszik a legtöbben" - de ez igaz az összes boltra van 1-2 matrac.

Pestre sajnos idő hiányában nem tudunk felmenni matracot próbálni, így tehát marad az online dolog.

Az biztos hogy hab matracot szeretnénk, rúgós társait azt nem. Szeretnénk ha lenne benne memory hab, viszont néhány helyen tudtunk ilyeneket is próbálni, a nagyon süppedősek nem jöttek be, legyen valami tartása a matracnak. Jó lenne a mosható huzat is, és legalább 5 év garancia.

Egy 160x200-as fenyő ágyat készíttetünk, hagyományos ágyráccsal.
Én 85kg vagyok, barátnőm 70kg. Én egy régi sima rúgós kárpitos ágyon alszom (utálom is), alvási szokásom főleg váltott pozíciós, gyakran forgolódom, de a legtöbbet háton és oldalt fekszem.
Barátnőm egy kárpitos jobb minőségű szivacs ágyon alszik, főleg háton és oldalt.

Egészségügyi problémánk nincs, de mindketten ébredtünk már fel úgy, hogy fájt valamink.
Komfortra inkább a félkemény matracokat szeretjük, rövid próbák során ez derült ki.

Árban max. 120.000ft környéke lenne, amit matracra tudunk fordítani.

Előre is köszönöm válaszát.
Üdv.
Csoma Tamás

(#2234) matracguru
2016-08-07 07:23:17

Kedves Ákos,

a meglévő felületek lágyítására, kényelmesebbé tételére jellemzően az emlékezőhabos fedőmatracokat szokták választani Vásárlóink, ahol a 4cm vastagság már nagyon nagy komfortváltozást eredményez. Kedvezménnyel kapcsolatban kollégáim készséggel segítenek Önnek:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ákos (#2232)
(#2233) matracguru
2016-08-07 07:20:36

Kedves Péter,

a matracválasztás sajnos nem ilyen egyszerű. Sajnos nem egy matematikai képlet amit bedobunk a gépbe és kijön az eredmény. Érdemes lenne egy kicsit a tanácsok közt olvasgatni alapanyagokról, keménységről, ergonómiai kialakításokról matrac vastagságról, stb... Ez egy eléggé lassú folyamat. Érdemes lenne közben ellátogatni egy-két közeli szakkereskedésbe, ahol értenek is hozzá és hozzáértő nanácsadás mellett próbálgatni a matracokat egészen addig, amíg meg nem tanulja Ön személyesen megérezni azt, amire Önnek szüksége van. Nem varázslat az egész, de kell hozzá egy kis türelem.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Péter (#2231)

Matrac fórum betekintő ablak

2023-09-20 07:12:37

Kedves Zoltán, pillangó nyitású ágyat még nem alakítottam át soha, így sajnos ebben ninc...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3640