HR hab matracok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1826) kisdagi
2015-09-24 12:57:37

Tisztelt Pálinkás Úr!

Vásároltam egy matracot gyermekemnek 90 x 200 méretben, és otthon az ágyba betéve számomra nagy hely volt mindkét irányban. Lemértem a matracot (huzattal együtt) és 2-2 cm-el kevesebb a rendelt méretnél, belül a szivacsot mérve 87 x 196-ot mértem.
Kérdésem az lenne, hogy a rendelt méretnek a külső számít vagy a belső szivacs? (bár nekem huzattal sem stimmel)
Van egy 160 x 200 cm matracunk és az huzattal 162 x 202 cm,és teljesen passzol az ágyban.

Köszönettel

Zoltán Károly

(#1825) matracguru
2015-09-23 13:42:21

Kedves Ágnem,

a 85kg valóban nem egy kiugró testsúly férfiaknál, sőt éppen a hetáreset amikor egy Medium és egy Hard matrac között kellene választani. Ilyenkor inkább a hozott (eddig megszokott) komfortérzet szokott dönteni.

A Medical Concept Luxus matrac esetében összességében 4cm memoryfoam található. 2cm normál emlékezőhab és a tetején további 2cm Viscocool.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ágnes (#1824)
(#1824) Ágnes
2015-09-23 08:18:32

Kedves László!

köszönöm a válaszát. Mivel az Ön által javasoltakat (torna és megfelelő életmód) mindig is gyakoroltam, kb. három hónapja mégis az isiász tüneteit produkálom, részben a régi, középen már besüppedt, a gerincoszlopot megtartó pihenést nem nyújtó matracunknak tudom be a probléma ha nem is okát, de elhúzódását mindenképpen. Ezért nagyon bízom abban, hogy az egyéb kiegészítő kezelések mellett a matrac is segíteni fog az állapotom javításában.

A válaszaiból egyébként arra következtetek, hogy a matrac inkább a férjemnek lehet majd "túl" puha, bár a 85 kg-os súly nem számít kifejezetten nehéznek a férfiak körében. Jól gondolom?
Ezzel kapcsolatban hadd kérdezzem még meg, hogy a Medical Concept Luxus matracon hány centiméteres a memory réteg (2 cm a Viscocool, de alatta mennyi van)?

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
M. Ágnes

(#1823) matracguru
2015-09-23 06:03:09

Kedves Enikő,

egy 15 éves matracra szerintem nyugodtan mondhatnánk, hogy kiszolgálta magát. Ennyi év után a matracban található rugók is már fellágyulnak a jobban terhelt területeken (főként a medence résznél) és a rugók fölött található párnázóréteggel is ca. ez lesz a helyzet. Érdemes lenne ilyen szempontból megvizsgálni a matracot, hiszen ha nincs egy megfelelő, stabil alátámasztás, akkor a fedőmatracok nyújtotta felületi komfortfokozás a kényelmi panaszokat, az esetleges reggelre jelentkező derék- vagy hátfájásokat nem fogja megoldani.

Érdemes lenne a matrac fölé hajolva két tenyérrel határozottan benyomni/lenyomni a matracot az ágy lábvégétől ca. 40-50 centire és ugyanezt, ugyanilyen erővel megcsinálni a matrac minkét oldalán ott, ahová kb. a fenekünk kerül alvás közben, kb a matrac közepén. Ezt érdemes egymás után többször is megcsinálni, hogy érezni lehessen ha ellenállásban különbség van a két terület között.

Amennyiben a matraccal nincsenek ilyen problémák (ez nekem spec a hihetetlen kategória lenne), akkor egy fedőmatraccal a matrac felületi komfortját tudjuk fokozni. Tapasztalatom szerint a 4cm vastag fedőmatracok már jelentős komfortváltozást eredményeznek, a 6cm vastagságot már viszont érdemes lenne kipróbálni valahol, mert sok esetben már nagyon süppedékeny, nagyon mélyre ereszt be és esetlegesen kellemetlen, "beleragadós" érzést kelthet.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Eni (#1822)
(#1822) Eni
2015-09-22 21:05:15

Kedves László!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy rugós cardo matracunk (sajnos a típusára nem emlékszünk.felső kategóriás,ettől már csak egy modell volt ami valamivel "többet tudott"),ami ugyan 15 éves,de semmi baja.
Az utóbbi időben kicsit keménynek érzi a férjem.Arra gondoltunk hogy egy fedőmatraccal ezt megoldanánk. Megoldanánk?
Pl.:Aloe 60 T6 fedőmatrac,illetve Memory fedőmatrac 6cm (180*200)

Válaszát előre is köszönöm
Üdvözlettel:

Sz.Enikő(#1821) matracguru
2015-09-20 10:07:45

Kedves Ágnes,

a Medical Concept LUxus matrac egy lágyabb matrac, de semmi esetre sem tartozik a tötyi-mötyi matracok közé, hiszen az emlékezőhab rétegek alatt hatásos alátámasztást találunk. A derékfájásra egyetlen matrac esetében sincs garancia, annál is inkább, hiszen a derékfájás megszüntetése, enyhítése nem csak a matrac feladata, hanem tartás, torna, életmód-váltás stb, kombinációja, ahol a matrac feladata "csupán" az éjszakai tehermentesítés és regeneráció elősegítése, míg minden más a fent említett dolgok feladata kellene, hogy legyen.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ágnes (#1820)
(#1820) Ágnes
2015-09-19 13:14:18

Kedves László,

Köszönöm szépen a válaszát, hasonlót gondoltam, de egy szakember tapasztalata mégis megnyugtató.
Ha már írja, hogy néhány esetben a Medical Concept Luxus matrac lágyságára volt panasz, a derékfájdalmaim esetében nem lehet hasonló gondom?
Az az igazság, hogy az üzletben kipróbálva nagyon jól esett a matrac felületi "puhasága", mert a régi matracunk inkább kemény, és az utóbbi időben (ez a 11. éve) már kifejezetten nem volt komfortos számomra, de a próba nyilván más, mint a hosszú távú használat.

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
M. Ágnes

(#1819) matracguru
2015-09-17 19:31:40

Kedves Ágnes,

ahogyan nincs két egyforma láb vagy talp, úgy a többi adottságaink is 100% méretékben egyediek. A matrac is egy kicsit hasonló lesz a cipőhöz és itt is valamilyen kompromisszumokat kötni kell. A Medical Concept Luxus matrac sem nyújt majd mindenkinek 100% megoldást, de a két különböző mélységű vállzóna, az egyenletesen átmenő ergonómiai zónák sokkal nagyobb mozgásteret engednek, mint a hagyományos vagy eddigi normál emlékezőhab matracok. Egy-két esettől eltekintve, amikor a Medical Concept Luxus matrac lágyságára volt panasz még nem érkezett rossz visszajelzés.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ágnes (#1818)
(#1818) Ágnes
2015-09-17 18:59:08

Kedves Pálinkás László!

A honlap Tanácsok fül alatti írásait olvasva az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy amennyiben - ahogy a Gyógymatracok bejegyzésben írja - "személyenként eltér a gerincoszlop hossza, a gerinc íve is emberenként változik, különösképpen a lumbális, deréktáji gerincszakasz íve lesz nagyon meghatározó egy jó gyógymatrac megválasztásánál. A különböző testmagasságból, testsúlyból, testsúly eloszlásból adódó egyediségek megint csak a személyre szabott tanácsadás és a matracok szakkereskedésben történő kipróbálását fogja maga után vonni", hogyan lehet különböző alkatú embereknek jó a cég saját fejlesztésű Medical Concept matraccsaládja, ha azokban ugyanaz a "virtuális gerincoszlop" található?

A férjemmel mindketten ezt a matracot (a Luxus verziót) találtuk a magunk számára a legkényelmesebbnek, noha mind magasságban (165/180), mind súlyban (55/85) eltérő az alkatunk, én ráadásul derékfájós is vagyok.
Függetlenül a személyes preferenciáinktól, Ön szerint mindkettőnk számára megfelelő lehet a fenti matrac?

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
M. Ágnes

(#1817) matracguru
2015-09-16 11:25:08

Kedves Zsuzsa,

valamennyire minden matrac hajlítható, még a merev és töredezésre hajlamos kókuszmatrac is. Én addig hajlítanám csak, amíg nincs hangja és mindenképpen a memory réteg felé kellene hajlítani úgy, hogy a meghajlított matrac belső felén legyen a memoryfoam réteg, nehogy elszakadjon.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zsuzsa (#1816)
(#1816) Zsuzsa
2015-09-16 10:32:46

Kedves László!
Érdeklődnék, hogy egy 180*200-as kókuszmatrac (vastag kókuszréteg, végkony memory réteg) meghajtható-e annyira, hogy egy nem túl széles lépcsőfeljárón felférjen? Tetőtérbe szeretnénk felvinni, de a méretéből adódóan csak úgy férne fel, ha valamennyire meghajtanánk, viszont tönkretenni nem szeretnénk...

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel
Zsuzsa

(#1815) matracguru
2015-09-16 06:23:25

Kedves Kovács Istvánné,

én sajna nem látok bele a megrendelésekbe, ebben az üzlet tud Önnek segíteni, de jelzem nekik, hogy vegyék fel Önnel a kapcsolatot. Normál esetben a Ceriflex Selena Comfort 160*200 méretű matrac van készleten az üzletben is, amennyiben elfogyott volna éppen az üzlet készlete, úgy a központi raktárból lesz átszállítva, ami ezen a héten egy nagyobb helyre költözik, így csak a jövő hét elején lesz kiszállítás.
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Kovács (#1813)
(#1814) Palinkás Zoltán
2015-09-15 20:07:38

köszönöm a gyors segítőkész munkáját. illetve a sok gondolat helyrerakàsàt a fejemben.

a signum dual hard 160x200cm eddig tökéletes. az előző matrachoz képest ég és föld.

párom csak annyit fűzött hozzá 1 hét használat után, hogy " szinte reggel kidob az ágy olyan kipihet vagyok" azóta a gerinc fajdalmam sinxs ami az előző kiteknősödött matrac miatt volt. smiley smiley smiley smiley

(#1813) Kovács
2015-09-15 19:48:50

Kedves László !
Érdeklődni szeretnék a 2295-ös rendelésem felől. Körülbelül mikorra várható a szállítás,
Üdvözlettel: Kovács Istvánné

(#1812) matracguru
2015-09-11 21:03:39

Kedves Zsuzsa,

tapasztalatom szerint a Best Dream Siglo matrac egy árnyalattal feszesebb, mint a Selena Comfort, nagyobb testsúly esetén gyakrabban esik a választás erre a matracra. Természetesen mindkét matrac lehet jó megoldás.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: zsuzsu (#1811)
(#1811) zsuzsu
2015-09-11 16:33:16

Kedves László!
Külön matracon alszunk, 90x200 méretűeken. Az én matracom teljesen megfelelő, azt nem tervezem kicserélni. Az enyém 20 cm magas, tehát max. 22 cm-eset tudok elképzelni mellette.
A Ceriflex Selena Comfort termékekkel szemezgettem, de nem tudok dönteni...
Üdv:Szücsné Zsuzsa

(#1810) matracguru
2015-09-11 16:17:23

Kedves Zsuzsanna,

konkrét típust még a súlyok ismeretében is nehéz javasolni. A probléma az, hogy ha most bemegy egy kereskedésbe, akkor a 130kg hallatán valami zúzós kemény matracot fognak Önre sózni. Lehet, hogy nem leszek népszerű, de ilyen esetben a matrac olyan, mint a cipó: nem jó ajándékba venni kipróbálás nélkül. Egyébként a 130kg nem egy extrém súly, könnyen lehet jó matracot találni. Érdemes lenne esetleg a zsákrugós matracok között a vastagabb termékeknél szemezgetni egy kicsit, minl magasabb egy matrac várhatóan annál tartósabb lesz.

Amit még érdemes átgondolni, hogy amennyiben jelentős a súlykülönbség, úgy a párjának megfelelő matrac esetleg Önnek túlzottan kemény lesz majd.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: zsuzsu (#1808)
(#1809) matracguru
2015-09-11 16:13:27

Tisztelt György úr!

Sajnos felelősséggel nem tudom megmondani Önnek, hogy a megrendelt matrac biztosan jó lesz. Amennyiben pillanatnyilag meggondolta magát, úgy legyen kedves a megrendelést email-ben a dozsa@matracguru.hu mail címre megküldve lemondani.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1808) zsuzsu
2015-09-11 15:31:52

Kedves Pálinkás Úr!
Szeretném tanácsát kérni a következőkben. A férjem hamarosan betölti a 40 évét. Ez alkalomból szeretném meglepni őt egy új matraccal, mert a mostani már nem kényelmes, sokszor ébred derékfájással. A választásom azért nem könnyű, mert már ő sem túl könnyű; 130 kg. Tapasztalati szerint milyen matracot érdemes választani? Ezen kívül elég hangosan horkol éjszaka... Egy jó párnával talán ezt is lehet orvosolni? Egyébként általában oldalt fekszik...
Várom javaslatát!
Szücsné Zsuzsa

(#1807) Gyorgy Szilard
2015-09-11 14:26:30

Kedves Palinkas Ur.

Azért merült fel a rendelés lemondása mert igazából nem vagyunk meggyőződve hogy a kiválasztott matrac megfelel e az igényeinknek, főleg kipróbálás nélkül. Az én hátam is mar régóta faj, nem szeretnénk puha matracot sem választani, eddig meg voltam győződve hogy csak a memorys matracok a megfelelőek de minél tovább olvasok az oldalon annál bizonytalanabb leszek, főleg ha a memory hátrányait olvasom. A SELENA matracnál is meggyőzőek a tulajdonságok de azt sem merem megrendelni kipróbálás nélkül. A megrendelt Relax matracról mi a véleménye önnek? A gond hogy nem Budapesten lakom és nehéz eljutnom oda jelenleg, a matracra meg mar szükségünk lenne. Valószínű, hogy lemondom a rendelést egyelőre...
A 2263as megrendelésrol van szó.

Tisztelettel,
György Szilárd

(#1806) matracguru
2015-09-10 20:03:53

Kedves László,

alapvetően ugye a Cardo matracok egyik fontos érve, hogy súlykorlátozás nélkül használható. Túlzott igénybevételnél szerintem kisebb-nagyobb mértékben mindegyik matrac deformálódni fog. Amennyiben a termék garanciális, úgy én folyamatosan cseréltetném vagy javíttatnám -hiszen nem olcsó termékről van szó.

Billerbeck Bahama Nova zsákrugós matraccal pl. még soha nem volt problémánk, jelentősen kedvezőbb árban van, két különböző komfortoldala van és a megadott testsúllyal szerintem jó pár évet ki kell bírnia.

Amit szinte egyetlen matrac sem "szeret" az az ágy szélén ücsörgés, ott nagyon gyakran jelentkezik a szál besüppedése.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: László (#1805)
(#1805) László
2015-09-10 18:20:13

Kedves Pálinkás Úr!

Édesanyámnak keresek matracot, aki nehezen mozog, izületi és hátproblémái vannak és sajnos túlsúlyos is. A mostani cardo matraca folyamatosan deformálódik, egyszer már cserélték, de az új is ugyan azt produkálja. Tudna ajánlani matracot a fentiek alapján? Létezik olyan matrac, ami nem deformálódik, öblösödik ki 100-120 kg-os testsúly alatt sem? Sokat használja, napközben tévét is néz benne, szóval nagy igénybevételre kellene.

Szíves válaszát nagyon köszönöm!

Üdv. László / Budapest

(#1804) viktor
2015-09-09 18:35:17

Tisztelt György Szilárd Úr!
A telefonos elérhetőségünkkel tényleg vannak nehézségeink a megnövekedett forgalmunk miatt. E-mail-es megkeresésére a tegnapi napon viszont válaszolt kollégánk. A termék meg lett Önnek rendelve augusztus 26.-án. a várható beérkezése szeptember második fele lenne. A terméket kibontás után kényelmi okokra hivatkozva sajnos nem lehet visszaküldeni, mivel higiéniás termék. A rendelésétől viszont elállhat.
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1803) Gyorgy Szilard
2015-09-09 13:52:46

Üdv. Érdeklődni szeretnek egy rendelés után melynek száma 2263. Mikorra várható a szállítás illetve le lehet e mondani a rendelést? Ha a matracot kibontottuk és nem tetszik, vissza lehet küldeni? Telefonon mert nem lehet elérni önöket illetve e-mailre sem válaszol senki??

Varom a válaszukat,
György Szilárd

(#1802) dfens
2015-09-08 11:18:54

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

üdv
László

(#1801) Woody
2015-09-08 10:51:48

Kedves László, köszönöm, már megyek is érte.

Üdv. Woody

(#1800) matracguru
2015-09-08 10:03:53

Kedves Woody,

a Matracguru Dózsa György úti üzletében Slena Comfort 160x200 méretű matracból 3 db szabad készlet van ebben a pillanatban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Woody (#1799)
(#1799) Woody
2015-09-08 07:21:07

Kedves László!

Nagyon megköszönöm a segítségét.

Üdvözlettel: Woody

(#1798) matracguru
2015-09-08 06:13:17

Kedves Woody,

nem ismerem ezt a matrac típust, amennyit én látok a leírások alapján különbség, az a magasság. A 18cm és a 22cm között bár csak 4cm van, ez a 4cm egy matrac életében azért nagyon sokat számíthat alaktartás és tartósság szempontjából. Nehezen tudom elképzelni, hogy nincs Selena Comfort 160-as matrac készleten vagy magyarországi raktáron. De még ha ez így is lenne valami véletlen folytán, akkor is hamarabb érkezik a következő kamion, mint 3 hét.

Engedje meg, hogy utánajárjak ennek és amennyiben még belefér az időbe a mai napon délelőtt még válaszoljak Önnek pontosan erre a kérdésre.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Woody (#1797)
(#1797) Woody
2015-09-07 23:59:01

Kedves László!

Selena Comfort 200*160-as matracot szerettem volna venni, ami már a héten kellene, de nem találtam sehol, csak rendelésre 3 hét átfutási idővel. Mivel a ráfordított ár korlátozott, jó érték-arányú matracot, ami azonnal vihető nem találtam. Az IKEÁ-ban láttam egy ún. MORGEDAL elnevezésű kemény poliuretán habszivacsot. Nem értek a matracokhoz, ezért szeretném megtudni, hogy az IKEÁs matrac megfelelő alternatíva-e a Selena Comfort helyett.
Előre is köszönöm a segítségét.
Üdvözlettel: Woody


Matrac fórum betekintő ablak

2019-05-16 15:36:05

Kedves Juci, legyen kedves küldjön nekem egy mail a barkimas laszlo (kukac) g mail /pont) com m...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3281