R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1632) matracguru
2015-03-24 13:22:58

Kedves Joci,

a matracok keménységi meghatározása jellemzően csak irányadó, hiszen nem lehet tudni, hogy milyen testsúllyal fogják használni a matracot. Ugyanaz a matrac alacsony testsúly esetében kemény is lehet, míg jelentősen nagyobb testsúly mellett természetesen puhább érzetet ad. A Hilding Select Air matrac 80kg környéki testsúly mellett valóban félkeménynek mondható, ami a testsúly emelkedésével fokozatosan lágyabb komfortot jelent. Egészen biztos, hogy 121kg esetén a Hilding Select Air matrac nem lesz kemény.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Joci (#1630)
(#1630) Joci
2015-03-24 10:43:55

Tisztelt Laszlo
Tanácsára lenne szükségem.Vásárolni szeretnék 160X200 matracot.A valasztas
Hilding Select AIR High Tech matracra esett.Testsuly 121kg,jellemzoen oldalt fekvo helyzatban alszom. Ugy olvastam ez a matrac inkabb felkemeny(tul kemenyet nem szeretnek),mit szol a valasztashoz?
Esetleg mi mast ajanlana.
Szep napot

(#1629) matracguru
2015-03-22 18:41:10

Kedves Gábor,

úgy gondolom, hogy az írása nem tartozik szorosan a matrac fórum témái közé, de az esetek 99,9%-ában nem szoktam moderálni a matracguru fórumot, úgy gondolom, hogy ettől (is) lesz életszagú, ízletes és kerek egész egy szakmai fórum. A matrac otthoni próbában én személy szerint ugyan nem hiszek, hiszen csak a nagyon nagy tévedéseket lehet ezzel a módszerrel elkerülni, ami ugyanakkor elkerülhető a megfelelő számú és minőségű matrac próbálgatással és a megfelelő szakmai tanácsadással is. Ez az opció inkább csak amolyan megnyugtató plusz szolgáltatás, amit elsőként vezettünk be a matracüzletek között és célja valóban szinte csak a megnyugtatás és az önigazolás megerősítése.

Egy termékkel kényelmi probléma esetén három lehetséges dolog történhet, amennyiben Ön kiválasztott egy matracot a próbák során.

1., A matrac nem olyan komfortot nyújt, mint amilyet a kereskedésben tapasztaltunk. Erre nagyon kicsi esély van, bár a matracoknak a használat során van némi felpuhulásuk, ez a megvásárolt matraccal pár napon belül szintén megtörténik a szükséges mértékben. Amennyiben ez valóban így van, akkor természetesen erre vannak mérési metódusok, amivel megállapítható, hogy az Ön által vásárolt matrac valóban nagyon eltér a bemutatott matractól.

2., Önök nem megfelelő terméket vásároltak. Számtalan esetben fordul elő, hogy nyilvánvalóan a testsúlyhoz, az alvási szokásokhoz nem megfelelő termék kerül kiválasztásra, amit kollégáim és bármelyik hozzáértő szakember finoman megpróbál elmagyarázni. Erre áétalában az "orvosom ezt javasolta" vagy a "keményebb matracokat jobban szeretem" válaszok szoktak érkezni, ami előtt minden szakemben kénytelen meghajolni és értékesíti ezek után a nyilvánvalóan -szigorúan szakmai szempontok szerint- nem megfelelő keménységű matracot. Ebben az esetben sajnos valóban nem tudunk segíteni.

3., A 2. esetből kiindulva megpróbálunk valami kompromisszumos megoldást találni. Ennek természetesen feltétele, hogy nem az első pont legyen a téma, ugyanis akkor a gyártó utasításai alapján elvégzett tesztek eredményeként a gyártó fogja meghatározni, hogy a termék garanciális csere alá esik-e vagy sem. Több esetben cseréltünk méltányosságból már matracot, bár nagyon-nagyon ritka a "mellé választás" nálunk, mégis amikor előfordul és pozitív hozzáállással érkeznek hozzánk -eddig minden esetben segítettünk.

Természetes, hogy az Öntől esetlegesen visszavett beszámított matrac egy használt termék, amit nekünk majd mint használt matracot kell értékesítenünk és éppen úgy ahogyan Ön sem szeretett volna egy használt matracot vásárolni, úgy a következő Vásárlónak, aki kompromisszumot kötve hajlandó lesz befeküdni egy olyan ágyba, amelyen mások már aludtak (ez persze érdekes, hiszen a szállodákban mindig ezt csináljuk) csak jelentős árengedménnyel lesz hajlandó megvásárolni a kérdéses matracot.

Úgy gondolom, hogy ez a téma azonban továbbra sem tartozik a fórum témái közé, így azt kérném Öntől, hogy további az üggyel kapcsolatos levelezésünket a palinkas@matracker.hu mail címen folytassuk tovább.

Köszönöm szíves megértését.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Gábor (#1628)
(#1628) Gábor
2015-03-21 15:39:05

T. Pálinkás László Úr !

Bízva Cégük hírnevében,kedvet kapva a jó minőségű matrac vásárlásához 2015.02.27. napján párommal vásároltam az Önök XIII. ker. Lehel u. 33. szám alatt lévő üzletében egy Ceriflex Lana Merinos 140x200 méretű matracot.

A vásárlás úgy történt, hogy ott az üzletben helyben végig kipróbálgattuk a matracokat és az ottani tapasztalatok valamint az eladók útmutatása alapján választásunk a jelzett matracra esett.

Ahogyan azt kell hazavittük és az utasítás alapján kicsomagoltuk, majd 24 óra elteltével használatba vettük.

Párom már a második éjszaka után jelezte, hogy keményebb, kényelmetlen a matrac
a kelleténél. Ezt követően elkezdtem hívogatni telefonon üzletüket, hogy jelezzem a problémát de egyáltalán nem tudtam elérni senkit. A mai napon nyitáskor befáradtam az üzletükbe és elmondtam problémánkat az ott tartózkodó idősebb eladónak aki annak idején is kiszolgált minket. Igazából megkérdeztem tőle, hogy van-e arra mód hogy kicseréljék a matracot egy másik megfelelőre akár
pénz ráfizetéssel is. Az eladó akire nem mondhatnám, hogy nagyon kedves lett volna, közölte , hogy ez egyáltalán nem lehetséges, mert a matrac higiénia terméknek minősül. De azt is elmondta, amit a vásárláskor elfelejtett, miszerint az ilyen és ehhez hasonló problémák kiküszöbölésére van olyan megoldás, mely szerint kaució fizetése ellenében két nap kipróbálásra el lehet vinni a vásárolni kívánt matraccal megegyező típust. ( ez feltétlenül fontos lett volna a magas minőség és ár miatt ) Ez esetünkben nem történt meg.
Ezúton kérném a szíves segítségét, hogy esetlegesen megoldhassuk ezt a felmerült
problémát , mely jelen esetben akadályoz minket a kényelmes alvásban, pihenésben.

Válaszát előre is megköszönve:

Gábor

(#1627) matracguru
2015-03-16 20:25:11

Kedves Dorka,

attól félek, hogy nem tudok konkrét tanácsokkal segíteni. A gerincferdülésnek a matrac kiválasztása szempontjából nem sok jelentősége van kivéve talán, hogy érdemes lenne a matrac próbák során ezekre a területekre különösen figyelni, figyelni a matracon esetlegesen kialakuló túlzott nyomáspontokat. Nagyon fontos lehet, hogy egy matrac komfortja, egy matrac keménységének megítélése egy részt testsúly függő másrészt sokat számít a hozott, eddig megszokott komfortérzet. Testsúly adat nélkül még csak vaktában sem lehet semmit tanácsolni, hiszen bármelyik matrac lehet puha is vagy kemény is attól függően, hogy 60 vagy 160 kg-os személy fekszik rajta. Érdemes lenne -amennyiben a lehetőségeik engedik- ellátogatni egy matracszaküzletbe és segítő, hozzáértő tanácsadás mellett próbálgatni a különböző alapanyagokat, keménységeket, komfortokat.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1626) dorka1966
2015-03-16 12:28:30

Tisztelt László!

Tanácsára lenne szükségem.Vásárolni szeretnék 180X200 matracot.Gerincferdüléses,izületi problémás 60 éves férfinak.Jóminőségű és nagyonkényelmes alvás szempontból.Nemtudom,hogy memoriahabos vagy milyen,de zsákrugos és 7 zonásat szeretnék.

Köszönettel dorka

(#1625) matracguru
2015-03-12 07:05:26

Kedves Juhkar77,

ez a fajta gyilkolás sajna egyik matracnak sem tesz majd jót hosszú távon. Olyan 15-16cm vastag lehet a matrac ami az ágyban van, egészen biztos, hogy lehet találni ebben a magasságban keményebb matracot (Ceriflex Classic Hard például). Azt viszont nem tudom megmondani, hogy mennyire hajlik majd illetve, hogy a hajtogatástól milyen változáson, felpuhuláson, stb. megy majd keresztül.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: juhkar77 (#1624)
(#1624) juhkar77
2015-03-11 13:30:06

Tisztelt Pálinkás Úr!
Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy van egy Andante Dream kanapé, melyet - sajnos a lakás korlátai miatt - francia ágyként használunk.
A gyári matrac sajnos nem elég kemény, és kényelmetlen az alvás rajta.
Tudna e ajánlani egy az Andtane Dream kanapéval kompatibilis matracot (200x160cm), mely kellő merevségű, keménységű, de a kanapét még össze tudjuk zárni.
Válaszát előre is köszönöm!

(#1623) matracguru
2015-03-10 20:32:07

Kedves Melinda,

szállítási határidő ha nincs készleten 3-4 hét. CA. 13cm. Szállítási költséget legyen kedves az üzlettel egyeztetni. Vannak antibakteriális habok. Vannak antibakteriális matrachuzatok.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: mazsika (#1621)
(#1622) mazsika
2015-03-10 11:34:41

Kedves László!

Ha egy táskarugós (gyermek) matracon 3 cm hideghab van, az a vastagság elég a kényelmi, egészségügyi szempontok figyelembevételével?
Várom a válaszát az előző kérdésemben feltett Junior Vital prémium matracra vonatkozóan.
Az antibakteriális hideghab matrac külön van valamivel kezelve, vagy maga a hideghab speciális jellegű és ezért antibakteriális?
Üdvözlettel, Csiki Melinda

(#1621) mazsika
2015-03-10 08:28:10

Kedves László!

A Junior Vital Premium matracot milyen határidővel tudnák kiszállítani? Ennek a matracnak milyen a vastagsága? Van rá garancia, ha igen, akkor hány év? Mennyi lenne a szállítási költség Mosonmagyaróvárra?
Üdvözlettel, Csiki Melinda

(#1620) matracguru
2015-03-10 05:43:03

Kedves Melinda,

a Young Base matrac gyártása megszűnt és ca. mostanra a készlet is elfogyott.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: mazsika (#1618)
(#1618) mazsika
2015-03-09 21:03:52

Kedves László!

Mik a gyakorlati/vevők általi tapasztalatok a Hilding Young Base hideghab vákum matracról? Alkalmas ez a matrac mindennapos használatra? Azonos tulajdonságokkal bír. mint egy átlagos hideghab matrac (a vákum csak a csomagolás technikáját jelenti)? Hány kg ennek a matracnak a terhelhetősége (az információkban 80 kg van megadva, ez valóban annyi)? Minőségileg, illetve kényelmi szempontból milyen ez a matrac, egyenlőre egy 4 éves gyermek számára is megfelelő-e? Mennyi idő alatt tudják kiszállítani? Vidékre (Mosonmagyaróvár) 6.000,- forint a szállítási díj? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel, Csiki Melinda

(#1617) mazsika
2015-03-09 14:27:06

Kedves László!

HR hideghab matracok közül, akár felnőtteknek való matracok esetében is, mely márkák jöhetnek szóba, amelyek jó minőségűek, illetve elfogadható árúak?

Üdvözlettel, Csiki Melinda

(#1616) matracguru
2015-03-09 14:15:23

Kedves Melinda,

alapvetően ha az ember egy rendes felnőtt matracot vesz értelemszerűen magasabb árban, akkor az ugyan jobb alapanyagokból is lesz, vastagabb is lesz, meg talán még zónázott is, azonban ezek az előnyök egy jó ideig még semmilyen célt nem szolgálnak majd. Természetesen nem lesz baja tőle. HR kifejezett gyerekmatracrokról csak 60x120 és 70x140 méretekben tudok. Ettől persze lehet, hogy van...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: mazsika (#1615)
(#1615) mazsika
2015-03-09 13:42:48

Kedves László!

Milyen magasságú matrac ajánlott gyerekeknek, mivel ebből is elég széles a paletta, elég kb. 12-13 cm, mivel felnőtt matracok között van 17-20 cm-es matrac is, de gyermekmatracban is láttam 9 cm-es HR hideghab matracot (igaz volt benne középen egy réteg kókusz is, így nem tudom mennyi lehetett a tényleges hideghab vastagság). HR hideghab matracból létezik hazai forgalomban gyermekmatrac? Fontos, hogy gyermekmatracot vegyünk a gyermeknek, vagy kaphat felnőtteknek való hideghab matracot, mi a különbség, milyen gondot okozhat a felnőtt hideghab matracon való alvás a gyermeknél gerinc szempontjából? Köszönöm a segítséget, üdvözlettel, Csiki Melinda

(#1614) mazsika
2015-03-09 11:42:09

Kedves László!

Gyermekmatraccal kapcsolatosan kérdezném még, hogy egy 60.000,- forint körüli árú táskarugós-hideghab matrac mennyire tekinthető jó minőségűnek (árát tekintve ez túl olcsó, esetleg túl drága), mivel ebben nem igazán vagyok járatos. A táskarugós matracnak kényelmi/egészségügyi szempontból milyen hátrányai lehetnek?

Előre is köszönöm a segítségét. Üdvözlettel, Csiki Melinda

(#1613) csige
2015-03-09 09:58:05

Kedves László!

Köszönöm! Akkor így keresem.

Üdvözlettel:
Tóth Roland

(#1612) matracguru
2015-03-06 21:23:02

Kedves Roland,

nincs. Amennyiben jól értem a történetet, akkor amit Ön keres az egy fakeretes matrac. "Fakeretes matrac" kulcsszó kombinációra lehet találni ilyen terméket Magyarországon is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: csige (#1611)
(#1611) csige
2015-03-06 20:21:11

Kedves László!

Igen ettől féltem, hogy nem jól fogalmazom. :( Tehát a kérdés. Van-e olyan 80x200-as matracuk amihez nem kell ágyrács, azaz csak a franciaágy keretén fekszik. Felcsavarozható rá a felnyitó pánt talpa és elbír egy 110 kg súlyú embert is akár.

Köszönettel:
Tóth Roland

(#1610) matracguru
2015-03-06 19:01:32

Kedves Adsa,

nagyon szerencsés lenne ha a 140x200 méret elférne tekintettel, hogy az egy gyakoribb standard méret. A 120x200 már inkább minden tekintetben az egyedi kategóriába esik majd: matrac, ágyrács, lepedő, matracvédő szinte senkinek nincs készleten mindez. A Best Dream Siglo, Wool's matracok továbbá a Ceriflex Selena Comfort vagy Wool Extra matracok ebben az árkategóriában már megfelelő megoldást nyújthatnak. A felsoroltak közül talán a Ceriflex Wool Extra matrac gyapjús oldala a legfeszesebb. 140x200 méretben ezek többnyire vannak készleten vagy a Best Dream egy hét alatt megjön, 1020x200 méret az adott esetben heteket is igénybe vehet.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: adsa (#1609)
(#1609) adsa
2015-03-06 18:02:50

Kedves László!

Érdeklődnék, hogy 70e Ft-ig bezárólag milyen matracot ajánlana?

Legyen kemény, 100kg-s férfinak, méret 120x200.

Illetve ennek kézbesítése mennyi időbe telne?

Köszönöm válaszát!

(#1608) matracguru
2015-03-06 11:11:52

Kedves Melinda,

a latex ca. adott, olyan amilyen és nem lehet ellenőrizni, hogy milyen természetes kaucsuk alapú latex tartalommal bír, így el kell hinnünk amit állítanak egy-egy latex matracról. A hideghab pedig egy végtelen történet, a legsilányabb vacaktól a több százezer forintos matracokig mindent megtalálunk. Ha nekem kellene a gyerekeim részére matracot választanom én valószínű, hogy a hideghaboknál maradnék továbbra is, de ezt nem érdemes irányadónak elfogadni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: mazsika (#1607)
(#1607) mazsika
2015-03-06 10:57:01

Kedves László!

Latex és hideghab közül melyiket érdemes választani és miért? Azt vásárlóként honnan tudom ellenőrizni, hogy amit természetes latexként hirdetnek az valóban az, vagy szintetikus?

Köszönöm az eddigi segtíséget. Üdvözlettel, Csiki Melinda

(#1606) matracguru
2015-03-06 10:29:24

Kedves Melinda,

szerintem az olcsó zsákrugós matracok sem bírnak ki többet, mint az olcsó hideghab matrac. A kókusz rétegnek szerintem semmi értelme nincs, marketing értéke sokkal több van. A latex alapvetően nem lenne rossz alapanyag, bár szinte az összes Magyarországon kapható latex matrac félszintetikus vagy tán egészen az.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: mazsika (#1605)
(#1605) mazsika
2015-03-05 22:57:43

Kedves László!
Még az lenne a kérdésem továbbra is gyermekmatrac témakörben, hogy a táskarugós hideghab gyermekmatrac mennyire kényelmes, mivel ott elég vékony a hideghab réteg? Ez a matrac a táskrugó miatt jobban bírja az igénybevételt, mint a csak hideghabból készült? Mi a szerepe a kókusz-hideghab matracban a kókusz rétegnek, mivel a hideghab rétegek között van, így gondolom, hogy a szellőzés szempontjából semmit sem befolyásol. esetleg a kókuszréteg miatt stabilabb ez a fajta kókusz-hideghab matrac, mint a hideghab matrac? Hideghab és latex anyagú matrac közül melyik a jobb választás? Ha nagyobb igénybevételnek lesz kitéve a matrac, akkor érdemes táskarugós hideghabot venni vagy elég a hideghab matrac, esetleg hideghab-kókusz matracot érdemesebb venni?
Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel, Csiki Melinda

(#1604) matracguru
2015-03-05 13:31:55

Kedves Tibor,

egy korábbi válaszom:

a Dinamic+ matrac egy kétoldalas matrac, mind a dupla habrugó, mind pedig a felső fedőréteg tekintetében. Garanciális panasz ezekkel a matracokkal még nem volt eddig. Az egyik felső réteg HR35/32 a másik pedig 32/40. A habrugók pedig 35/30 és 35/45 habokból állnak. A Dinamic+ matracban a rajz szerint számolva 238db habrugó van, tehát 2*119.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: tibor45 (#1603)
(#1603) tibor45
2015-03-05 12:33:11

Kedves László!

Mindennap szívesen tanulok. Ma is megtettem. Köszönet érte.
Egyetlen kérdésem maradt a Swisstech Dynamic+ matraccal kapcsolatban.
A fotón 5 réteget látok. Az alsó és a felső a HR-hab. Más-más feszességgel. A 2. és a 4. a különböző karakterisztikájú habrugó réteg. Rétegenként 119. Ez is tiszta.
De mi van középen?
Ígérem, ez az utolsó kérdésem Swisstech-ügyben.

Üdvözlettel,
Tibor

(#1602) tibor45
2015-03-05 12:25:14

Kedves László!

Mindennap szívesen tanulok. Ma is megtettem. Köszönet érte.
Egyetlen kérdésem maradt a Swisstech Dynamic+ matraccal kapcsolatban.
A fotón 5 réteget látok. Az alsó és a felső a HR-hab. Más-más feszességgel. A 2. és a 4. a különböző karakterisztikájú habrugó réteg. Rétegenként 119. Ez is tiszta.
De mi van középen?
Ígérem, ez az utolsó kérdésem Swisstech-ügyben.

Üdvözlettel,
Tibor

(#1601) matracguru
2015-03-05 11:37:54

Kedves Tibor,

a hideghabok és a HR habok 30kg/m3-nél indulnak. Amennyiben több rétegben használja az ember úgy felső komfortrétegnek már a 30-as hideghabok is jók, egy nagyon ismert osztrák márka belépő kategóriás hideghab matraca 30kg/m3 volt egy pár évvel ezelőtt. Vágott monoblokk (egy alapanyagból álló) matracok esetében a 35-40-nek kellene, hogy az alsó határ legyen.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: tibor45 (#1600)

Matrac fórum betekintő ablak

2018-12-12 06:07:01

Kedves László, Köszönöm válaszát. Elnézést, valóban kimaradt, hogy 160x200 cm-es matrac...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3122