Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#2156) matracguru
2016-05-17 22:21:09

Kedves Árpád,

a Qmed párnák egészségpénztárra sajnos nem elszámolhatók. Az ilyen jellegű fennakadások esetén üzletünkben megpróbálunk a lehetőségeinkhez képest megoldást találni. Üzletünk a pesti oldalon a Dózsa György úton található, Budán jelenleg nincs üzletünk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Árpád (#2154)
(#2155) matracguru
2016-05-17 22:19:19

Kedves Zsuzsa,

a Junior Vital matracok 11-12cm vastagok és 9cm magmagassággal készülnek. Ennek a magasságnak két oka is van. Egyik, hogy a célzott korosztály nem igényel vastagabb matracot, a másik pedig, hogy sok esetben a túl vastag matrac a galériákon veszélyessé válhat, hiszen a matrac magassága a korlát magasság rovására megy.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zsuzsa (#2153)
(#2154) Árpád
2016-05-17 15:51:31

Tisztelettel érdeklődöm, Qmed Comfort emlékezőhab párnát vásárolhatok-e önöknél OTP egészségpénztári kártyával? Budapesten csak a Dózsa György úton van üzletük, vagy esetleg Budán is ? köszonöm

(#2153) Zsuzsa
2016-05-17 09:20:35

Kedves László!

Èrdeklődnèk, hogy a junior vital matracok hány cm vastagságúak? Lehet, hogy csak az én figyelmemet kerülte el, de nem látom kiírva.
Köszönöm válaszát:
Zsuzsa

(#2152) matracguru
2016-05-17 05:48:59

Kedves Melu,

a fedőmatracok változtatják a matrac komfortját, kényelmét, keménységét. Ez annyit jelent, hogy egy 4cm vastag emlékezőhabos fedőmatrac is meglehetősen nagy változást okoz és szerintem szinte teljes mértékben eltünteti a demarkációs vonalat középen.

A másik lehetőség egy hézagkitöltő, az egyik nagy áruház forgalmazza Hézagkitöltő Amore néven.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Melu (#2151)
(#2151) Melu
2016-05-14 23:09:52

Sziasztok

Nemrégiben kaptam két különálló, de ugyan olyan matracot egy 180x200-as ágyra (két db 90x200-ast ) de a így ugye a közepén nem nagyon lehet aludni. Ezért elgondolkodtam, hogy talán egy fedőmatraccal ez a helyzet megváltoztatható. Ezügyben kérnék tanácsot, hogy milyen fedőmatracot lenne érdemes venni ecélból, ugyanis a két új matrac nagyon kényelmes (külön-külön) Elég a 4 cm-es? vagy jobb lenne inkább beruhzni egy 6 cm-re, hogy ne érződjön a középen lévő kis rés?

Előre is köszi a választ

Melu

(#2150) matracguru
2016-05-13 22:11:45

Kedves Gyuzskó,

olyan ágyrácsot, amin csak aludni lehet nem szabad megvenni:-) Azt hiszem, hogy a Kontiflex ágyrács nagyon sok mindent kibír. Rálépésre nem tesztelik, de a lényegesen egyszerűbb Euroflex ágyrács bármelyik részére ráállok (álltam is már rajta demonstrációs célból) a ca. 90 kilómmal egy lábbal. Nyugodtan megbízhat a termékben.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Konti (#2149)
(#2149) Konti
2016-05-12 22:31:57

Tisztelt Pálinkás Úr!
Nemrég írtam egy hozzászólást, de úgy látom telefonról nem küldte el.
Abban szeretnék segítséget kapni, hogy tegnap megjött a Kontiflex starr típusú ágyrácsunk, 140*200-as méretben. A párom ca. 60kg, én 80. Arra lennék kíváncsi, hogy ez a fajta ágyrács mennyire bírj a strapát? Például rá lehet-e lépni, átsétálni rajta, rátérdelni, ráhuppanni, hancúrozni rajta kedvünkre? Vagy csak és kizárólag aludni használható?
Köszönettel: Gyuszkó

(#2148) matracguru
2016-05-10 05:31:29

Kedves Zsuzska,

szerintem két dolgot érdemes lenne a kislány matracával kapcsolatban átgondolni. Az egyik az az, hogy nem biztos, hogy érdemes csillivilli matracot vásárolni. Ez most lehet, hogy egy kicsit szakmaiatlannak hangzik, de ez az az életkor, amikor a következő években a szervezet nagy átalakuláson meg keresztül: nyúlnak, erősödnek, megváltozhatnak arányok. Érdemes lenne tehát egy olyan valódi ergonómiai zónákkal rendelkező matracot keresni, ami megfelelő alátámasztást, formakövetést és tehermentesítést nyújt.

A másik fontos dolog lenne, hogy ebben a korban már megfelelően felkészült tanácsadás mellett a lányuk ki tudja választani a megfelelő komfortot, keménységet, kényelmet. Megfelelő tanácsadás alatt azt értem, hogy elmagyarázzák, hogy miket kell érezni a próbák során, mire érdemes különösen figyelni, milyen pozícióban érdemes próbálgatni a matracokat.

A túl kemény matracoktól óvva inteném én is Önöket is és a lányukat is.

az Önök matracának vonatkozásában amennyiben elfér egy 180x200 méretű ágy és matrac, akkor olyat érdemes vásárolni. Kicsivel drágább, mint a 160-as és ugyan csak 20 centivel szélesebb, de ez a 20 centi nagyon sokat jelent az éjszakai kényelmes pihenésben.

Amennyiben a leendő matracot nem szeretnék motoros vagy egyéb módon külön-külön állítható ágyráccsal használni, amennyiben hasonló a testsúlyuk és mindkettőjüknek ugyanaz a matrac kényelmes, úgy NEM érdemes külön matracot vásárolni. Minden egyéb esetben (amennyiben az említett feltételek valamelyike fennáll) érdemes elgondolkozni a külön-külön matracon.

A RelaXx Signum és SenZone Memory család után már egyre több olyan matrac kapható, amelyekben az egy nagy méretű matracban két különböző keménységű oldal van.

Szerencsés matrac választást kívánok, a lányuknak meg jobbulást!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zsuzska (#2147)
(#2147) Zsuzska
2016-05-09 17:56:17

Üdv!
Matracvásárlás előtt állok. A 12 éves lányomnak az 1-es és 2-es csigolyán rés van, amit az orvos szerint vagy kinő, vagy nem. Nekem több gerincsérvem van (derék+nyak). A nagyon kemény fekhely nem megfelelő számomra. Milyen matracot javasolna számunkra? Esetleg a gyártó megnevezésével együtt, ha lehetséges. Valamint nekem és a férjemnek külön-külön vegyünk inkább, vagy 160-as, illetve 180-as szélességűt?
Válaszát előre is köszönöm!

(#2146) matracguru
2016-05-08 20:50:59

Kedves Andrea66,

sajnos a lágy/puha matracokra nagyon kevés igény van, így a gyártók sem kecsegtetnek túl nagy választékkal. Az elérhető árkategóriában érdemes lenne talán a kókusz nélküli tiszta latex matracok között körülnézni és azok között is a lágyabb (H2) verziókat keresni.

Emlékezőhab matracok között már könnyebb a keresgélés, választékunkból a SenZone Memory matrac egy kifejezetten kényelmes és formakövető emlékezőhabos matrac.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Andrea66 (#2145)
(#2145) Andrea66
2016-05-06 12:16:07

Kedves László, mivel 55 kg vagyok a lehető legpuhább matracot keresem!!!
Már 2 db-ot kellett eladnom féláron-mert kemények voltak, nem tudom magam kipihenni.
Melyik típusú matracok igazán puhák -lágyak?

Köszönettel.


(#2144) matracguru
2016-05-02 06:02:53

Kedves Puclifer,

a gyártók tesznek (vagy tehetnek) ajánlásokat vagy előírásokat a matrac alátámasztásával kapcsolatban. Itt meghatározhatják, hogy milyen rácssűrűség legyen, akár azt is hogy milyen alapanyagból legyen vagy éppen ne legyen az ágyrács. A gyártók -amennyiben kikötésekkel élnek- úgy azt a garanciajegyben szokták megtenni, hiszen a garancia érvényesíthetősége is a garanciajegyhez kötődik.

Az Ön által használ ágyrács valóban nagyon "szellős". Ilyen ágyrácsoknál a nagy lécek közötti távolságnak köszönhetőn a matrac belóg a lécek közé és ahol a lécek széleivel találkozik fellép egy jelentős nyíróerő, ami a habszivacs matracok cellaszerkezetét tönkreteszi, a hab elveszíti tartását. Rugós matracok esetében ez a tétel kevésbé igaz, de ott is javasolt a sűrűbb alátámasztás vagy a teli lap a matrac alatt.

Természetesen ezen információ hiányában -hiszen a garanciajegy ezt nem tartalmazza, használati útmutatót pedig nem kapott igazolható módon- úgy gondolom, hogy Ön jóhiszeműen járt el, így a kárigénye jogos lehet.

Egy ilyen történet -amennyiben a Békéltető Testület előtt nem születik megállapodás- évekig is elhúzódhat. Javasolnám első lépcsőben, hogy a gyártóval vagy a forgalmazóval érdemes megállapodni. Tekintettel, hogy a 8 év garanciavállalásból Ön 4 évet már használt, így egy köztes megoldásként a Vásárlók és a kereskedők is el szoktak fogadni egy értékcsökkenést a termékben.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a kétes kimenetelű, drága és bizonytalan ideig elhúzódó pereskedés helyett érdemes lenne megállapodni egy a termék eredeti árához képesti 40-60% értékcsökkenésben megállapodni és 40-60% kedvezménnyel ugyanattól a kereskedőtől vásárolni egy új matracot.

Bárhogyan is alakuljon, a következő matrac használatba vétele előtt érdemes lenne sűríteni az ágyrács bordázatán, hogy kisebb eséllyel forduljon elő hasonló, kellemetlen esemény.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Puclifer (#2142)
(#2142) Puclifer
2016-04-29 13:38:21

Kedves László!

2012-ben vásároltunk egy matracot 8 év garanciával.
Mára már sajnos nagyon kipuhult, éltünk garanciális jogainkkal, de a jegyzőkönyv felvétele után azt a választ kaptuk a gyártótól, hogy nem megfelelő a matrac alátámasztása, meg az ágyrácsok közti távolság meghaladja az 5 cm-t.
Problémám az, hogy ez a feltétel nem szerepel sehol, sem gyártó, sem a forgalmazó honlapján, sem a garanciajegyen. Használati Útmutatóra hivatkoznak, de ilyennel nem találkoztunk...

Fenyő ágykeretünk van, hozzá való ágyráccsal. Az ágyrácsok szélessége 12 cm, köztük lévő távolság 9cm. Középen alátámasztással. Amúgy egy Henrik típusú ágyról van szó.

Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben érdemes e a fogyasztóvédelemhez fordulni?

Válaszát előre is köszönöm!

(#2141) matracguru
2016-04-29 10:42:27

Kedves Ramika,

biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: ramika (#2140)
(#2140) ramika
2016-04-26 17:09:10

Én is remélem, bízom benne... és nem aggodalmaskodok tovább.:)

Segítségét megköszönve

Üdvözlettel:
ramika

(#2139) matracguru
2016-04-26 16:22:13

Kedves Ramika,

a Medical Concept termékcsalád a RelaXx termékcsalád kiegészítéseként és annak továbbgondolásaként lett kifejlesztve. Amennyiben ezek a termékek széria hibásak lennének, úgy szerintem már rég tönkrementünk volna. Ezzel ellentétben a garanciális ráta ezeknél a matracoknál még a nagy nevű gyártóknál is jobb értéket mutat.

Az Ön garanciális bejelentését elfogadtuk helyszíni szemle nélkül, pedig ez nem egy általános eljárás. Ennek fényében -annak ellenére hogy a terméket elfogadtattuk garanciális problémaként a gyártóval- közel sem biztos, hogy az Ön által tapasztalt érzetek a garanciális probléma közé sorolható.

Ezzel nem feltételezni szeretnék semmit és ezt egy apró kis példával szeretném alátámasztani. A Rottex matracok garanciajegyében például 30% (harminc százalék) alakvesztés FÖLÖTT van garanciális esemény. Ez matematikailag egy 21cm vastag matrac esetében egy 7cm mély gödröt jelent...

Reméljük, hogy megoldódik a problémája és hosszú távon lesz egy jó matraca:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: ramika (#2138)
(#2138) ramika
2016-04-26 14:00:43

Kedves László!

Köszönöm hathatós közbenjárását!:) A választ már meg is kaptam.
Korrekt, rugalmas, kedvező hozzáállás. Már csak velem van a "gond", mert arra gondolok, mi van ha ez egy ilyen konstrukció, széria,-gyártási hiba...? Szóval elvesztettem a bizalmamat a "típus" iránt. Mégsem lehet egy matracot 3 havonta cserélgetni....

(#2137) matracguru
2016-04-25 15:32:44

Kedves Ramika,

elnézését kérjük, erre a garanciális bejelentésre valóban nem adtunk még választ Önnek választ. Tekintettel, hogy mi sem kaptunk még választ erre a bejelentésre, ígéretet kaptunk, hogy ma délután 18h-ig Ön választ kap a felmerült problémára.

A csúszásért szíves elnézését kérjük ezúton is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: ramika (#2136)
(#2136) ramika
2016-04-25 15:22:45

Kedves László!

Elnézést, ha félreértettem.
Név: Orbán Zoltánné
Kiadási jegyzék sorszáma: KD-2015/2188/2
Vevőkód: 2896

Segítségét előre is köszönöm!

(#2135) matracguru
2016-04-25 14:16:50

Kedves Ramika,

azt hiszem félreértett. Természetesen a garanciális ügyintézéseknek kellene, hogy menjenek maguktól is, azonban sok esetben a gyártók visszaigazolására kell várnunk, hogy elfogadják a garanciális bejelentést. Én akkor tudok csak utána nézni az ügynek, ha én kapok egy vásárló nevet, hiszen kolléganőnk több garanciális ügyet kezel egyszerre párhuzamosan.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: ramika (#2134)
(#2134) ramika
2016-04-25 12:06:52

Kedves László!

Minden adatot, dokumentumot elküldtem már (febr. 9-én) Rényes Ilona kolléganőjének.

(#2133) matracguru
2016-04-21 20:16:14

Kedves Ramika,

sajnos adatok hiányában nem tudok Önnek segíteni, amit megtudok tenni nagyon szívesen az az, hogyha emailban kapok több infót, akkor utána nézek Önnek.

Annyi azonban elmondható, hogy a forgalmazott termékek esetében a garanciális elbírálás a termék gyártójára tartozik, mi nem ítélhetjük meg -egy-két szélsőséges esettől eltekintve-, hogy a panaszolt termék garanciális-e avagy sem. Sajnos ilyen esetekben meg kell várnunk a gyártó döntését és csak utána tudunk érdemben lépni.

2016 január 1-től azonban a Vásárlóknak lehetőségük (és joguk) van a gyártókkal közvetlenül is felvenni a kapcsolatot, ha ebben a formában gyorsabb vagy jobb ügyintézést remél valaki.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: ramika (#2132)
(#2132) ramika
2016-04-21 11:41:01

Kedves Pálinkás Úr!

Február 9-én - az Ön javaslatára - jeleztem garanciális igényemet az ügyfélszolgálatuk felé. Sajnálatos módon azóta sem kaptam érdemi választ.
Kissé nehezményezem, mert egyébként mindenben nagyon segítőkészek.
A garancia érvényesítése miért nem működik?

Válaszát előre is köszönöm!(#2131) matracguru
2016-04-19 16:01:50

Kedves Gergő,

az említett súlykülönbség esetén én mindenképpen olyan matracban gondolkodnék, ahol egy nagy méretű matrachuzat alatt ugyanolyan matracból kétféle keménység van. Hideghab kategóriában lehetne a Dinamic/Dinamic+, Llehetne a Signum Medium/Hard. Zsákrugós kategóriában a Gumotex Monessa/Eliza vagy a konfor Efidel lehet még megoldás. Memory kategóriában a RelaXx SenZone Memory és szóbajöhetnének a Medical Concept Premium/Luxus matracai is.

Ezek mind teljesen más matracok annyi közös vonással csupán, hogy belül papa-mama oldalak vannak a jelentősen eltérő testsúlyok miatt.

Ugyanígy nem hasonlítható össze a Hilding Select Multi matrac sem a Swiss Tech Dinamic matracokkal, hiszen ez egy táskarugós matrac.

Táskarugós matracok, hogy jók-e ezt így nem merném mondani. Hasonlóan a többi alapanyagokhoz itt is van végtelen silány, még futott, már elfogadható, borzasztóan túlárazott, nagyon jó minőség, luxus kategória és ezek ésszerű elegye. Ami elmondható, hogy a világ legdrágább matracai -kivétel nélkül- zsákrugós matracok.


Amennyiben a Hilding választékból keresgélnénk, úgy inkább közelebbinek tűnhet a Hilding Select Air matrac. Hideghab beépített speciális Arnitel rugókkal a medence- és a vállrészben.

Van még egy gond. Tudjuk, hogy i szülők jót akarunk, de úgy sem tudjuk megvédeni mindentől őket. A nagy bakiktól esetleg el lehet téríteni őket. A matrac pont egy ilyen dolog lesz. El kellene menni a fiataloknak egy-egy matracboltba és próbálgatni kellene matracokat. Meghatározni egy költségvetést és azon belül a szóba jöhető matracokból szűkíteni: alapanyagra, összetételre, keménységre, vastagságra, egyéb tulajdonságokra... A matrac úgyis az övék lesz, az ő kényelmük és jellemzően -bár mi férfiak ezt nem mindig gondoljuk így- általában a hölgyek választanak matracot

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: gergő (#2130)
(#2130) gergő
2016-04-19 15:38:09

Tisztelt Pálinkás úr!

Van nekem egy Swiss Tech Dinamic+ matracom. Kb. egy éve vásároltam. Semmi gond vele, de azért időnként forgatni kell. Kb. havonta megfordítom, mert a 85 kilómmal (amikor vettem 75 voltam) sajnos még ez is hajlamos a kiöblösödésre. Fej-láb irányba. Ha így sem kényelmes, megfordítom. Megint fej-láb verzió. Négyféle megoldás.
Ez egy 7-zónás matrac. Ennyi kell is. Ettől lejjebb ma már nem mennék, tekintettel arra, hogy életünk egyharmadát alvással töltjük. Nagyon nem mindegy, hogy milyen a matrac.
A kérdésem a következő: A gyermekem, aki 80 kg, a barátnője kb. 50…
Mit tudna javasolni a fiataloknak, akik kedvelik a félkemény-kemény fekvőhelyet, de nem tudtam őket meggyőzni a habrugós megoldás előnyeiről?
A zsákrugós matrac a jövő? A zsákrugós megoldás annyira jó?
A Hilding Select Multi jobb, mint az én matracom?

Tisztelettel várom válaszát!

Gergő

(#2129) matracguru
2016-04-16 04:32:36

Kedves Dénes,

természetesen. Szinte minden matracra lehet fedőmatracot tenni. Amire érdemes figyel az az, hogy nem minden problémát old meg egy fedőmatrac. Amennyiben az eredeti matrac sérült, kifeküdt, gödrös, rossz úgy az majd a fedőmatraccal is az lesz csak egy kicsit puhábban lesz rossz. Ilyen esetekben a fedőmatracra költött pénz sajnos kidobott pénz lesz.

Amennyiben azonban egy ép matrac komfortját szeretnénk fokozni vagy csak vágyunk az emlékezőhabos élményre, úgy egy megfelelően megválasztott vastagságú fedőmatrac nagyon jó megoldás lehet.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2128) K. Dénes
2016-04-15 19:51:19

Üdvözlet megint :) !
Táskarugós matracra (amiben nincs memory hab) lehet fedőmatracot tenni?

A választ előre is köszönöm!
Üdvözlettel Dénes

(#2127) matracguru
2016-04-13 12:31:41

Kedves Via,

alapvetően az említett matracok nem teljesen alkalmasak arra, hogy a test különböző szelvényeit differenciáltan támasszák alá, hiszen ezek a matracok nem rendelkeznek ergonómiai zónákkal. Érdemes lenne olyan termékek között keresgélni, ahol egy részt valódi ergonómiai zónák találhatók a matracban, más részt olyan termékeket, ahol azonos típusú matrac esetében két különböző keménység is elérhető. Tekintettel, hogy a 60 és a 80 kilogramm között már jelentős különbség van, így a két különböző testsúly egy azonos matraccal alátámasztani megint csak nem lesz túl szerencsés.

Egy sor olyan termék van, ahol ez e két különböző keménységű tulajdonság egy nagy méretű matrachuzatban kerül csomagolásra, így optikailag az egy matrachuzat alatt két különböző tulajdonságú, keménységű matracmag található. Hdeghab matracok esetében a RelaXx Signum Memium/Hard matracok, memoryfoam kategóriában a SenZone Memory Medium és hard matracok tudják a fenti kritériumokat maximálisan...

Természetesen nagyon fontos, hogy ezek a matracokat is próbálni kell, hiszen mindenkinek más a kemény vagy éppen a puha.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Via (#2126)
(#2126) Via
2016-04-13 09:35:10

Kedves László! eléggé siettem az előző levéllel, és kimaradt 1-2 info, ami talán fontos. szóval: (az Én súlyom 55 volt) Most már párom 80kg én 60kg. Egészségügyi problémája páromnak nincs. Nekem viszont kétoldali csípőkopásom van, gyakran fájnak a vállaim és a derekam :( Olyan matracot szeretnénk ami mindkettőnk számára megfelelő. Mi felmennénk az Önök üzletébe, és megnéznénk a matracokat, de ha tud kérem írjon 1-2 olyan fajtát, márkát amit ajánlana, mert addig Én utánanéznék a véleményeknek. És még egy gondolat a "siglo" martracról..... ismerőseink ugyanezt választották, ők is így jártak vele, ahogy mi, nekik másfél év után cseréltek.... Tehát fontos lenne hogy NE ilyen jellegű matracot javasoljon. Köszönöm!!! Üdv: Via


Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-22 11:33:15

Rég jártam a fórumon, azóta talán szó esett a VISCOCOOL anyagú fedőmatracokról: most nincs ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3627