Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#2138) ramika
2016-04-26 14:00:43

Kedves László!

Köszönöm hathatós közbenjárását!:) A választ már meg is kaptam.
Korrekt, rugalmas, kedvező hozzáállás. Már csak velem van a "gond", mert arra gondolok, mi van ha ez egy ilyen konstrukció, széria,-gyártási hiba...? Szóval elvesztettem a bizalmamat a "típus" iránt. Mégsem lehet egy matracot 3 havonta cserélgetni....

(#2137) matracguru
2016-04-25 15:32:44

Kedves Ramika,

elnézését kérjük, erre a garanciális bejelentésre valóban nem adtunk még választ Önnek választ. Tekintettel, hogy mi sem kaptunk még választ erre a bejelentésre, ígéretet kaptunk, hogy ma délután 18h-ig Ön választ kap a felmerült problémára.

A csúszásért szíves elnézését kérjük ezúton is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: ramika (#2136)
(#2136) ramika
2016-04-25 15:22:45

Kedves László!

Elnézést, ha félreértettem.
Név: Orbán Zoltánné
Kiadási jegyzék sorszáma: KD-2015/2188/2
Vevőkód: 2896

Segítségét előre is köszönöm!

(#2135) matracguru
2016-04-25 14:16:50

Kedves Ramika,

azt hiszem félreértett. Természetesen a garanciális ügyintézéseknek kellene, hogy menjenek maguktól is, azonban sok esetben a gyártók visszaigazolására kell várnunk, hogy elfogadják a garanciális bejelentést. Én akkor tudok csak utána nézni az ügynek, ha én kapok egy vásárló nevet, hiszen kolléganőnk több garanciális ügyet kezel egyszerre párhuzamosan.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: ramika (#2134)
(#2134) ramika
2016-04-25 12:06:52

Kedves László!

Minden adatot, dokumentumot elküldtem már (febr. 9-én) Rényes Ilona kolléganőjének.

(#2133) matracguru
2016-04-21 20:16:14

Kedves Ramika,

sajnos adatok hiányában nem tudok Önnek segíteni, amit megtudok tenni nagyon szívesen az az, hogyha emailban kapok több infót, akkor utána nézek Önnek.

Annyi azonban elmondható, hogy a forgalmazott termékek esetében a garanciális elbírálás a termék gyártójára tartozik, mi nem ítélhetjük meg -egy-két szélsőséges esettől eltekintve-, hogy a panaszolt termék garanciális-e avagy sem. Sajnos ilyen esetekben meg kell várnunk a gyártó döntését és csak utána tudunk érdemben lépni.

2016 január 1-től azonban a Vásárlóknak lehetőségük (és joguk) van a gyártókkal közvetlenül is felvenni a kapcsolatot, ha ebben a formában gyorsabb vagy jobb ügyintézést remél valaki.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: ramika (#2132)
(#2132) ramika
2016-04-21 11:41:01

Kedves Pálinkás Úr!

Február 9-én - az Ön javaslatára - jeleztem garanciális igényemet az ügyfélszolgálatuk felé. Sajnálatos módon azóta sem kaptam érdemi választ.
Kissé nehezményezem, mert egyébként mindenben nagyon segítőkészek.
A garancia érvényesítése miért nem működik?

Válaszát előre is köszönöm!(#2131) matracguru
2016-04-19 16:01:50

Kedves Gergő,

az említett súlykülönbség esetén én mindenképpen olyan matracban gondolkodnék, ahol egy nagy méretű matrachuzat alatt ugyanolyan matracból kétféle keménység van. Hideghab kategóriában lehetne a Dinamic/Dinamic+, Llehetne a Signum Medium/Hard. Zsákrugós kategóriában a Gumotex Monessa/Eliza vagy a konfor Efidel lehet még megoldás. Memory kategóriában a RelaXx SenZone Memory és szóbajöhetnének a Medical Concept Premium/Luxus matracai is.

Ezek mind teljesen más matracok annyi közös vonással csupán, hogy belül papa-mama oldalak vannak a jelentősen eltérő testsúlyok miatt.

Ugyanígy nem hasonlítható össze a Hilding Select Multi matrac sem a Swiss Tech Dinamic matracokkal, hiszen ez egy táskarugós matrac.

Táskarugós matracok, hogy jók-e ezt így nem merném mondani. Hasonlóan a többi alapanyagokhoz itt is van végtelen silány, még futott, már elfogadható, borzasztóan túlárazott, nagyon jó minőség, luxus kategória és ezek ésszerű elegye. Ami elmondható, hogy a világ legdrágább matracai -kivétel nélkül- zsákrugós matracok.


Amennyiben a Hilding választékból keresgélnénk, úgy inkább közelebbinek tűnhet a Hilding Select Air matrac. Hideghab beépített speciális Arnitel rugókkal a medence- és a vállrészben.

Van még egy gond. Tudjuk, hogy i szülők jót akarunk, de úgy sem tudjuk megvédeni mindentől őket. A nagy bakiktól esetleg el lehet téríteni őket. A matrac pont egy ilyen dolog lesz. El kellene menni a fiataloknak egy-egy matracboltba és próbálgatni kellene matracokat. Meghatározni egy költségvetést és azon belül a szóba jöhető matracokból szűkíteni: alapanyagra, összetételre, keménységre, vastagságra, egyéb tulajdonságokra... A matrac úgyis az övék lesz, az ő kényelmük és jellemzően -bár mi férfiak ezt nem mindig gondoljuk így- általában a hölgyek választanak matracot

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: gergő (#2130)
(#2130) gergő
2016-04-19 15:38:09

Tisztelt Pálinkás úr!

Van nekem egy Swiss Tech Dinamic+ matracom. Kb. egy éve vásároltam. Semmi gond vele, de azért időnként forgatni kell. Kb. havonta megfordítom, mert a 85 kilómmal (amikor vettem 75 voltam) sajnos még ez is hajlamos a kiöblösödésre. Fej-láb irányba. Ha így sem kényelmes, megfordítom. Megint fej-láb verzió. Négyféle megoldás.
Ez egy 7-zónás matrac. Ennyi kell is. Ettől lejjebb ma már nem mennék, tekintettel arra, hogy életünk egyharmadát alvással töltjük. Nagyon nem mindegy, hogy milyen a matrac.
A kérdésem a következő: A gyermekem, aki 80 kg, a barátnője kb. 50…
Mit tudna javasolni a fiataloknak, akik kedvelik a félkemény-kemény fekvőhelyet, de nem tudtam őket meggyőzni a habrugós megoldás előnyeiről?
A zsákrugós matrac a jövő? A zsákrugós megoldás annyira jó?
A Hilding Select Multi jobb, mint az én matracom?

Tisztelettel várom válaszát!

Gergő

(#2129) matracguru
2016-04-16 04:32:36

Kedves Dénes,

természetesen. Szinte minden matracra lehet fedőmatracot tenni. Amire érdemes figyel az az, hogy nem minden problémát old meg egy fedőmatrac. Amennyiben az eredeti matrac sérült, kifeküdt, gödrös, rossz úgy az majd a fedőmatraccal is az lesz csak egy kicsit puhábban lesz rossz. Ilyen esetekben a fedőmatracra költött pénz sajnos kidobott pénz lesz.

Amennyiben azonban egy ép matrac komfortját szeretnénk fokozni vagy csak vágyunk az emlékezőhabos élményre, úgy egy megfelelően megválasztott vastagságú fedőmatrac nagyon jó megoldás lehet.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2128) K. Dénes
2016-04-15 19:51:19

Üdvözlet megint :) !
Táskarugós matracra (amiben nincs memory hab) lehet fedőmatracot tenni?

A választ előre is köszönöm!
Üdvözlettel Dénes

(#2127) matracguru
2016-04-13 12:31:41

Kedves Via,

alapvetően az említett matracok nem teljesen alkalmasak arra, hogy a test különböző szelvényeit differenciáltan támasszák alá, hiszen ezek a matracok nem rendelkeznek ergonómiai zónákkal. Érdemes lenne olyan termékek között keresgélni, ahol egy részt valódi ergonómiai zónák találhatók a matracban, más részt olyan termékeket, ahol azonos típusú matrac esetében két különböző keménység is elérhető. Tekintettel, hogy a 60 és a 80 kilogramm között már jelentős különbség van, így a két különböző testsúly egy azonos matraccal alátámasztani megint csak nem lesz túl szerencsés.

Egy sor olyan termék van, ahol ez e két különböző keménységű tulajdonság egy nagy méretű matrachuzatban kerül csomagolásra, így optikailag az egy matrachuzat alatt két különböző tulajdonságú, keménységű matracmag található. Hdeghab matracok esetében a RelaXx Signum Memium/Hard matracok, memoryfoam kategóriában a SenZone Memory Medium és hard matracok tudják a fenti kritériumokat maximálisan...

Természetesen nagyon fontos, hogy ezek a matracokat is próbálni kell, hiszen mindenkinek más a kemény vagy éppen a puha.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Via (#2126)
(#2126) Via
2016-04-13 09:35:10

Kedves László! eléggé siettem az előző levéllel, és kimaradt 1-2 info, ami talán fontos. szóval: (az Én súlyom 55 volt) Most már párom 80kg én 60kg. Egészségügyi problémája páromnak nincs. Nekem viszont kétoldali csípőkopásom van, gyakran fájnak a vállaim és a derekam :( Olyan matracot szeretnénk ami mindkettőnk számára megfelelő. Mi felmennénk az Önök üzletébe, és megnéznénk a matracokat, de ha tud kérem írjon 1-2 olyan fajtát, márkát amit ajánlana, mert addig Én utánanéznék a véleményeknek. És még egy gondolat a "siglo" martracról..... ismerőseink ugyanezt választották, ők is így jártak vele, ahogy mi, nekik másfél év után cseréltek.... Tehát fontos lenne hogy NE ilyen jellegű matracot javasoljon. Köszönöm!!! Üdv: Via

(#2125) Via
2016-04-13 07:41:33

Kedves Pálinkás László! A segítségét, tanácsát szeretném kérni. 7 éves vásároltunk egy Best Dream Siglo 160x200-as matracot, amit 2 év után ki kellett cseréltetni mert teljesen felpuhult mind a 2 fele :( Párom akkor 75 kg volt Én. Tehát nem a hatalmas súlyunk miatt :) Az új matracunk sem bírta sokáig az is hamar elkezdett felpuhulni, bár nem annyira vészes a helyzet mint az elsővel. Mi ezt ajánlásra vásároltuk mert hogy milyen jó a gerincnek stb. Minden reggel úgy kelünk ki az ágyból mintha 70 évesek lennénk, pedig csak pont fele vagyunk :( (főleg nekem) derekunk, vállunk, mindenünk fáj :( ha mondjuk vendégségben alszunk valahol és legyen az egy 40 éves rugós ágy, azon nem fáj semmink. Sőt, párom gyakorlaton honvédségi tábori ágyon aludt 1 hónapig, azon sem fájt ennyire semmilye...... de azt nem szeretnék..... tábori ágyat.... smiley Kérem adjon nekem tanácsot mi az amit nyugodt szívvel tanácsolna. Válaszát előre is köszönöm!! Üdvözlettel: Via smiley

(#2124) matracguru
2016-04-11 05:57:04

Kedves Dénes,

a Hilding Original Medicott Silver matrac hideghab és latex rétegei szerintem sokszor jobb légáteresztést mutatnak, mint a hagyományos memoryfoam alapanyagok. Ezt fokozandó mindkét oldal komfortrétege piramid vágással (tojástartó forma) készül, így a megnövekedett felületnek köszönhetően még jobb szellőzést kapunk.

A Sunlopillo Aerial és a Tempur matracokhoz képest a Curem emlékezőhab matracok lényegesen jobb átszellőzést nyújtanak, ez az érték a Curem esetében akár 27x jobb lehet, mint a legjobb emlékezőhabok átszellőzési értéke. Ez csak mint érdekesség...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2123) matracguru
2016-04-11 05:51:43

Kedves Arsentupin,

a Signum Hard valóban lehet egy jó választás, hiszen az ergonómiai kialakítása lehetővé teszi, hogy egy stabil középső alátámasztás mellett a könnyített vállrész besüppedhessen a matracba. Természetesen mint a matracokat általában a Signum matracot is érdemes lenne próbálni. Másik Sóbajövető termék -szintén ki lehet próbálni üzletünkben- a Gumotex Diamond Queen habmatrac.

Óvatosan ezeket a matracokat meg lehet hajlítani, ebben kollegáim a szállításnál majd segítenek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2122) K. Dénes
2016-04-10 22:36:39

Üdvözlet!
A Hilding Original Multi matrac latex rétege mennyire szellőzik jól? A matrac felmelegedésre sajnos rosszul reagál a szervezetem. Ez a memóriahabokra vonatkozik. És mivel a latex se a jó szellőzéséről híres kicsit bizonytalan vagyok. Dunlopillo Aerial, Tempur matracokat próbáltam de azok nem biztosították a megfelelő klímát. A hideghab, rugós matracok jók, és ez a matrac is kényelmes csak ez a 3 cm latex zavar kicsit. Lehet hogy jogtalanul mert csak 3 cm.
Köszönettel K. Dénes

(#2121) arsenlupin
2016-04-10 09:56:30

Üdv!
Matrac vásárlás előtt vagyok és jól jönne némi segítség! Sajnos régóta úgy kelek fel, mint akit agyon vertek, fáj a derekam és mindkét vállam. Általában oldalt alszom, 185cm magas és 120kiló vagyok. Az eddigi tapasztalataim:
Puha matrac nagyon jó a vállaimanak, de szörnyű a "derékilag"!Az ellenkező felállás a derekamnak kedvez, de "összetört" vállakat eredményez ébredéskor......
Megnéztem a kínálatukat és a Relax Signum dual hard-ot választanám!
Jól gondolkodom, vagy nézzek inkább mást?
Köszönettel,
Feri
Még egy dolog, szállításkor kettőbe lehet-e hajtani a matracokat?

(#2120) matracguru
2016-03-27 10:58:23

Kedves Fórumozók, kedves Vásárlóink!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok a MatracGuru összes munkatársa nevében!


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2119) matracguru
2016-03-27 10:57:26

Kedves Enikő,

sajnos nincs olyan, hogy egy bizonyos matrac gerincbetegeknek. Mindannyian mások vagyunk súlyban, testsúly-eloszlásban, testalkatban, magasságban, mindannyiunknak más a deréktáji gerincíve. A megfelelő matrac az, amelyen ha fekszünk oldalt- vagy hanyatt fekve, tökéletes és egyenletes alátámasztást kapunk, hanyatt fekve maximálisan leköveti és megtámasztja a gerincoszlopot annak természetes alakjában és ívében, oldalt fekve pedig egy megfelelően megválasztott párnával a gerincoszlop teljesen egyenes.

Ilyen matracot felelősen szerintem csak megfelelő tanácsadás melletti próbálgatással lehet kiválasztani, hiszen a számtalan alapanyag, alapanyag összetétel, kialakítás közül a legmegfelelőbbet kellene kiválasztani.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2118) Makkalány
2016-03-26 21:03:20

Kedves László,

Lényegében nekem sincs fogalmam róla, csak az ebayen vásárolt matrac leírását fordítottam le. Sajna pont ez a nyamvadt rugalmas ágyrács van alatta, kimondottan utálom, pláne,hogy elcsúszkálnak a csigolyáim,amiért tulajdonképpen ezt a memóriahabos matracot vettem, hátha nem lenne annyira fájdalmas reggel felkelni. Az ágyat használtan vettük, jó áron, de az ágyrácsa ezek szerint a jó matracot is tönkre vágta. :(
Na ja... olcsó húsnak....

Gerincbetegnek milyen ágyat javasol?
Köszönöm,
Enikő

(#2117) matracguru
2016-03-24 11:20:14

Kedves Laci,

aktuális készletről sajnos nincs naprakész infóm, az üzlet tud ebben segíteni, de elég nagy készlettel dolgozunk. Legrosszabb esetben ha olyan matracra esik a választás, ami éppen nincs készleten, úgy megoldjuk hogy a matrac oda kerüljön ahova kell kerülnie:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Laci (#2116)
(#2116) Laci
2016-03-24 09:16:03

Holnap lehet elmennénk megnézni őket, melyik típusok amiket el is lehetne hozni esetleg azonnal? Sajnos 165km a táv így próbára nem tervezem elhozni a matracot hanem véglegesen :) Lágyabb matracból nem sok van nem tudom melyiket válasszam.

(#2115) matracguru
2016-03-24 07:12:24

Kedves Laci,

ilyen alacsony testsúly mellett inkább a lágyabb matracok lennének megfelelők, hiszen a kemény matrac majd nem támasztanak kellőképpen alá. Szállodákban általában rzgós matracok vannak, Magyarországon jellemzően zsákrugós matracok, de mi is szállítottunk már Hilding zsákrugós matracokat neves szállodáknak Magyarországon.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Laci (#2113)
(#2114) matracguru
2016-03-24 07:09:58

Kedves enikő,

elképzelésem sincs, hogy mi az a hydrocella. Szerintem egy matrac ha középen kigidrösödött .persze a nem megfelelő ágyrács is okozhat ilyet, főként a 14-16 keresztléces rugalmas ágyrácsok-, akkor annak a matracnak már lőttek. Érdemes lenne letenni a matracot a földre és két tenyérrel lassan, erősen benyomni a matrac láb részénél, majd ugyanígy középen. Ha érzi az ember a különbséget és ez a különbség jelentős, akkor a matrac sajnos tönkrement, javítani nem lehet és egy fix alátámasztás sem segít rajta.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#2113) Laci
2016-03-23 15:09:14

Kedves Matracguru! Lecserélnénk jelenlegi 5-6 éves Ikeas szivacsmatracunkat, mert már mintha bekeményedett volna kényelmetlen nekem a fekvés rajta. Párom 60kg én 70kg, ehhez keresnénk kényelmes matracot árban 200e alatt. A kemény matracokat ajánlották itt helyben, de egy két hotelben megfordulva úgy éreztük jobban alszunk a jó vastag süppedős matracokon azok talán rugós matracok lehettek? 200x160-as matrac érdekelne, ágyrács jelenleg fenyődeszka szimpla van de az új ágyal normál ágyrácsra cserélnénk.

Előre is köszönöm,
Laci

(#2112) MakkaLány
2016-03-22 16:16:30

Kedves Matracguru, egy kérdésem lenne: van két 7 zónára felosztott, Hydrocellás, memóriahabos komfort matracunk, és az ágyban lévő ágyrács már igencsak kikészíti a hátunkat. Az oldalon az ajánlások közt olvastam, hogy a habból készült matracokhoz a deszkát ajánljátok. A miénkhez passzolna a deszka? Bevallom, attól félek, hogy a rácsok megsüppednének előbb utóbb, és a hátam nem bírja a kiképzést. Bár, most egy nagy tályogban alszom, szóval annál minden jobb, de mégis, lehet valahogy keményíteni az alátéten?
Köszönöm a választ előre is!
Enikő

(#2111) matracguru
2016-03-16 14:16:27

Kedves Vera,

meglévő ágyat és matracot sajnos nem lehet kisebbíteni. Bükk alapanyagból szinte bármelyik ágykeretünk elkészíthető. Jellemzően +15% a felár az egyedi méretnek, de olyan esetekben, ahol újra kell tervezni az ágyat (küllős ágyaknál a küllők távolságának a kiosztása, íves fejvégek esetén az új marósablon elkészítése akár jelentős mértékben is emelheti az árat.

A pontos típussal kapcsolatos pontos árért és a lehetőségekért kérném, hogy vegye fel a kapcsolatot az üzlettel, kollégáim mindenben segíteni fognak Önnek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Vera (#2110)
(#2110) Vera
2016-03-16 09:24:11

Lenne még egy (bocsánat, ha túl ostoba) kérdésem:

Már meglévő (Önöktől vásárolt) ágyat+matracot lehet -e "kisebbíteni"?

(#2109) Vera
2016-03-16 09:02:43

Kedves Pálinkás Úr!

Érdeklődni szeretnék, hogy nem szabvány méretű ágyneműtartós ágyat és matracot legyártanak -e? Ha igen, milyen felárral? Sajnos az új hálószobám keskeny. 120-130x180 -as ágyra+matracra gondoltam.
Válaszát előre is köszönöm!


Matrac fórum betekintő ablak

2023-09-20 07:12:37

Kedves Zoltán, pillangó nyitású ágyat még nem alakítottam át soha, így sajnos ebben ninc...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3640