HR hab matracok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1661) Évi
2015-05-13 09:01:12

Kedves László!

Kérdésem,hogy a Dest Dream Wools jó választás 3 éves gyerek részére?

Több matrac rendelése esetén a szállítási díj vidékre többe kerül? 3-4 matrac.

E-mailben nem kaptam még választ.

Köszönöm!
Évi

(#1660) matracguru
2015-05-11 10:24:59

Kedves Bejja,

nem hiszem, hogy a 110kg gond lenne, egyáltalán nem egy extrém vagy kivételes testsúly. A kedvezőbb árfekvésben a Selna Comfort vagy a kicsit feszesebb Wool Extra matracok például 140kg-ig terhelhetők és egyáltalán nem járunk a csillagászati árkategóriában, hiszen egy 90x200 méretű matrac ezek közül olyan 40e körül mozog. Lehetőség szerint érdemes lenne próbálni matracokat, hogy melyik a kényelmesebb, komfortosabb az ő számára.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Bejja (#1659)
(#1659) Bejja
2015-05-11 10:17:46

Kedves Attila!
Fiam 110 kg,ezért nem tudom milyen matrac lenne neki a legmegfelelőbb,mivel a legtöbb matrac 100kg-ig van datálva.
Várom válaszát.

(#1658) matracguru
2015-05-04 05:16:53

Kedves Attila,

alap esetben természetesen minden alvási pozícióra megfelel a matrac, hiszen egy lágyabb, komfortosabb matracról van szó. Ami elképzelhető, hogy egy idő után a hason fekvés elmarad, hiszen a hason alvás jellemzően egy kényszerült pozíciónk arra az esetre, ha a testsúlyunkhoz képest túl kemény felületen fekszünk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Attila (#1657)
(#1657) Attila
2015-05-01 11:13:01

Tisztelt László!

Nagyon színpatikusnak találtam a
Medical Concept® LUXUS memory matrac leírását.
Kérdésem az volna,hogy mindegyik alvási testhelyzetben(hason oldalt)fekve
megfelelő alátámasztást és kényelmet biztosít-e.Sajnos kipróbálásra nincs módom.
Köszönettel.: Attila

(#1656) matracguru
2015-05-01 06:32:34

Kedves Attila,

egyik matracban sem tudnék kifogást találni ebben a kategóriában, amennyivel a Hilding Original Thermo matrac többe kerül, annyival az alsó tartó hab is sűrűbb alapanyagból van. Ennek ellenére míg a SenZone Memory matracok évek óta nagyon népszerű termékek, addig az Original Thermo matrac nincs a bestsellerek között. Ennek az lehet az oka, hogy egy kicsit árban feljebb a Hilsing Select Thermo sokkal népszerűbb és a nemrégiben megjelent Medical Concept Luxus matrac pedig mindkét előzőekben felsorolt matracot übereli jelenleg. Ebben az árkategóriában hasonló minőségű matracot -a Hilding Select Thermo és a Medical ÍConcept Luxus matracok kivételével- nem tudok ajánlani a választékunkból.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: attila (#1655)
(#1655) attila
2015-04-30 21:15:41

Kedves László!

Segítségét szeretném kérni vásárlással kapcsolatban.
Két matrac közül szeretném a jobb minőségűt és a számomra optimálisabbat megvásárolni.A súlyom:90kg.Fix ágyrácsom van.Többnyire hason és oldalt fekve alszom és derékfájós vagyok(valószínű a jelenlegi matracom miatt).
RelaXx® SenZone Memory Hard matrac és
Hilding Original Thermo memory matrac a két választott.Természetesen
más ajánlatát is szívesen megfontolnám.

Üdv. Attila

(#1654) matracguru
2015-04-29 06:26:37

Kedves Bea,

szerintem egy matrac nem attól lesz jó, hogy meghatározzuk, hogy milyen vastagságú rugókból álljon. Alapvetően a 2,2-2,4mm vastag rugózatok bonell rugók, bonellrugós matracokat pedig nem lehet zónákra osztani (attól függetlenül, hogy sok helyen így hirdetik) Erre a bonell rendszer tökéletesen alkalmatlan, mint ahogyan a megfelelő formakövetésre és a differenciált alátámasztásra is. Egy matrac szerintem majd attól lesz megfelelő, hogy valódi ergonómiai zónák vannak a matracban, hogy képes arra, hogy a testet egyenletesen alátámasztva tehermentesítse a gerincoszlopot.

Másik nagyon fontos szempont a matrac keménysége, hiszen az alátámasztásban és a formakövetésben a matrac keménységének elengedhetetlen szerepe van. A haboknak két értékük van és egy / jellel van ez a két érték elválasztba. Az első szám a hab tömegsűrűsége, ahogyan Ön is megadta, a másik szám pedig a hab keménysége. Azonos sűrűség mellett többféle keménység is elérhető és a formavágásoknak köszönhetően így végtelen lehetőség áll rendelkezésre.

Érdemes lenne matracokat próbálgatni és érdemes lenne ezt olyan helyen tenni, hogy értenek hozzá, ahol tapasztalat van ezen a téren és egy tanácsadóval közösen megtalálni a legmegfelelőbb alapanyagot, kialakítást és keménységet. Kizárólag csak adatok alapján szerintem csak vaktában lövöldözik az ember.

Amennyiben lehetőség van rá, úgy esetleg a Signum Medium matracot érdemes lenne kipróbálni, hasonló testsúly és problémák esetén sok esetben nyújtott eddig jó megoldást. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ez a matrac feltétel nélkül jó Önnek, próba nélkül ugyanúgy csak egy -félig- felelőtlen ajánlás.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: zella71 (#1653)
(#1653) zella71
2015-04-28 13:38:45

Kedves László!

Ágyéki gerincsérvem van,gerincferdülés és hanyag testtartás,70 kg vagyok.Tavaly az eurofoamnál egy hideghab matracot vettünk(35kg/m3 sűrűségű).Sajnos puhának érzem nem tudok rajta aludni.Matracvásárlás előtt állunk szeretnék jól dönteni ezét kérném a tanácsát én rugós matracban gondolkodom(+ purhab kókuszréteg és 7 ergonómiai zónás,a rugók 2,2 és 2,4 mm átmérőjűek).Előre is köszönöm a válasz és tanácsot.

Tisztelettel:Bea

(#1652) matracguru
2015-04-27 05:33:14

Kedves Feri,

igen, ez valóban nem egyszerű. Ami biztosan elmondható az az, hogy minden alapanyag típusnak (hideghab, memoryfoam, rugós matracok) meg vannak a belépő matracai, a közép kategória és a csúcs termékek. A legolcsóbb matracokat és ezen kategóriának a csúcstermékeinél megfigyelhető legmagasabb árat tekintve a habmatracok állnak a létra alján, a legdrágább habmatrac is ca. 350 000 Forint. Ezután jön a memory foam és vágül a zsákrugós matracok, amik a legdrágábbak a felső kategóriában és talán a legmagasabb árról is indulnak. Ezt csak az áttekinthetőség kedvéért írtam, viszont jól megmutatja, hogy a meghatározott 100e Forint kategóriában a legszélesebb választékot a habmatracok között fogjuk találni és talán az is kiolvasható belőle, hogy ezért az árért habmatracok között már egészen jót is lehet kapni, míg a többi alapanyag kategóriában (memory v. zsákrugó) szinte csak a belépő kategória körül keresgélhetünk.

BIztos, hogy az amlített márkáknak is vannak jó minőségű habmatracai, esetleg érdemes lenne a RelaXx Signum Medium és Signum Hard matracokra is vetni egy pillantást, ebben az árkategóriában (106 500) meglehetősen jó megoldás lehet. Természetesen a matracokat próbálni kellene lehetőleg úgy, hogy mindketten próbálgatják a matracokat. Jelentősebb súly különbség esetén (több, mint 20%) a Signum matracok egy huzat alá varázsolhatók pl. úgy is, hogy a nagy méretű matrac egyik oldala Medium a másik pedig Hard a matrachuzat alatt. Ez persze csak egy lehetőség.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Feri (#1651)
(#1651) Feri
2015-04-25 14:46:13

Kedves László,

a feleségemmel szekrényágy készíttetése mellett döntöttünk, amelybe szeretnénk matracot vásárolni.
Mivel semmilyen tapasztalatunk nincs ezen a téren úgy határoztunk, hogy elolvasunk egy csomó véleményt, hozzá szólást fórum bejegyzést prospektust és szakirodalmat. Ezután elmentünk üzletekbe és kipróbáltunk Confor és Cardo ezekből is puha, közepesen kemény, kemény, rugós illetve hideg hab szivacs matracokat és a tapasztalatok alapján egy megalapozott döntést szerettünk volna hozuni.
Jelenleg ott tartunk, hogy teljesen összezavarodtunk és totálisan tanácstalanok vagyunk.
Én semmilyen különbséget nem éreztem a matracok között, de ez lehet, hogy azért van, mert én képes vagyok bárhol, bármikor, bármin, bármilyen testhelyzetben elaludni.
Most azon gondolkodom, hogy lehet hogy nincs is olyan nagy különbség a gyártók termékei között minőségi szempontból és tényleg csak az dönt, hogy kinek milyen márka illetve technológia a szimpatikus ? Mint az autóknál, hogy mindnek van valami hibája, de egy bizonyos márka felé való elhivatottság ezt feledteti ?
A lényeg, hogy 100-110 ezer forintnál többel nem szánunk a matracra. Legyen szíves adjon tanácsot, hogy ilyen árkategóriában mi a legoptimálisabb döntés. Az ilyen árkategóriájú rugós matracoknál már inkább hosszútávon jobb a hideghab, vagy fordítva ? Vagy ilyen árkategóriában mindegy, hogy mit veszünk releváns minőségi különbség nincs a termékek között ?
Válaszát és tanácsát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Feri

(#1650) matracguru
2015-04-13 12:31:07

Kedves Zoltán,

a klasszikus 13+5 és a SenZone Memory matracok az alsó hideghab speciális profilozásában különbözik ez azonban a formakövetést, alátámasztást, szellőzést nagy mértékben befolyásolják. A felhasznált memoryfoam minkét esetben (Medium és Hard) 50kg/m3, azonban a memoryfoam keménysége tér el, értelem szerűen a Hard verzió keményebb, nagyobb keménységű memoryfoam kerül felhasználásra.
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoli80 (#1649)
(#1649) Zoli80
2015-04-13 11:11:36

Kedves László!

A Relaxx Senzone Memory és a Memory Classic 13+5 matracaikat nézegettem.
Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a Senzone Memory medium és a hard matrac összetételében, mert a leírásuk alapján olyan egyformának tűnnek. Ha jól emlékszem egy fórum oldalon olvastam Öntől, hogy a felhasznált alapanyagok ugyan azok mind a hideghab, mind pedig az emlékező hab esetén.
Valamint az is érdekelne, hogy a Senzone és a Classic matrac között a kialakított ergonómiai zónákon kívül van-e még valami más különbség is, mert elvileg ezek is ugyan abból az anyagokból vannak, mégis az egyik közepesen kemény, a másik pedig enyhén lágy.

Üdv: Tóth Zoltán

(#1648) matracguru
2015-04-10 21:12:09

Kedves Kata,

a matracok terhelhetősége természetesen személyre van megadva. A 220kg összes súly nem egy extrém szélsőség, természetesen érdemes matracvásárlás esetén figyelembe venni a nagyobb testsúlyt és a kiválasztandó matrac terhelhetőségét. Amennyiben nagy a súlykülönbség, úgy akár két keménységi oldallal rendelkező matracot is választhatnak vagy két külön matracot. Szekrény ágy legyártása előtt érdemes lenne majd konzultálni az ágy készítőjével két fontos adatot tekintve:

- mi a maximális matrac magasság, ami befér
- a kiválasztott matrac súlya, hiszen ehhez kell megválasztani a megfelő erősségű gázrugókat vagy rugó testeket.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Katalin (#1645)
(#1647) matracguru
2015-04-10 21:08:08

Kedves Attila,

a kérdés jogos. Amennyiben mindenkinek személyre szabottan kellene matracot készíteni, úgy nagyon drága termékeket kapnánk. A matracok zónázottsága valóban fontos és ezt az Ön által említett kérdést hivatott -legalább is részben- megoldani, hogy a zónázott matracokban úgy nevezett nyújtott zónák is találhatók. Ilyen (legszélesebb) zóna pl. a medence zóna, ahol viszonylag nagy tolerancia áll rendelkezésre. Ilyen zóna a vállzóna is. Természetesen nem lesz 100% pontos az egész, de még mindig sokkal jobb alátámasztást, sokkol pontosabb differenciált alátámasztást kapunk, mint egy zónák nélkül készülő matrac esetében.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Attila (#1643)
(#1646) matracguru
2015-04-10 21:04:04

Kedves Barnabás,

alapvetően az emlékezőhabok között is jelentős különbségek vanna úgy pl. fajsúlyban, mint keménységben. Egy 50kg/m3 tömegsűrűségű emlékezőhab sokféle keménységű lehet, így különböző keménységű matracokat kapunk a különböző keménységű memoryfoam habok által. Jellemzően a fix huzatos olasz vákuummatracok esetében (Memory Duat, Ceriflex Selena Comfort) az alsó tartóhabon az 5cm memory rétegből csak 3cm található, a következő 2cm pedig a matrachuzatba van steppelve. A fix huzatnak és a steppelésnek köszönhetően alapvetően egy kicsit feszesebb komfortot nyújtanak.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1645) Katalin
2015-04-09 23:08:07

Kedves László,

Segítségét szeretném kérni matrac vásárlásban.
Párom és én összesen 220kg tömeg körül mozgunk, mindketten túlnyomóan oldalt fekve alszunk
Jelenleg egy fekvőfelületet tekintve 160*200 szekrényágy készíttetésén gondolkozunk.
Milyen matracot javasolna számunkra?
Illetve hogyan értelmezhető az hogy ha egy matracnál azt írják hogy 160kg-ot bír?
Kb 120.000 ft-ot tudunk rá szánni.
Válaszát előre is köszönöm, kellemes napot
Üdv: Kata

(#1644) Barnabás
2015-04-09 15:12:56

Kedves László!

Köszönöm a kielégítő válaszát. Végezetül azt szeretném még Öntől megkérdezni, hogy egy memory matrac esetén mekkora az ideális hideghab, illetve memory hab vastagság? Valamint azt, hogy mi az oka annak, hogy két elvileg ugyan olyan rétegfelépítésű matrac esetén az egyik enyhén lágy, a másik pedig félkemény komfortú (lásd: RelaxX Memory Classic 13+5 és Best Dream Memory Duet matracok)?

Üdv: Barnabás

(#1643) Attila
2015-04-09 12:56:51

Kedves László,
matracvásárlás előtt állok, így az utóbbi időben sokat olvasok ez ügyben és járok üzletekbe próbálgatni.
Egy dolog szöget ütött a fejembe és erre eddig még sehol sem kaptam egyértelmű választ:
Mindenhol kiemelten kezelik az ergonómiai zónákat, ami szerintem is fontos.
Viszont nem tudom, hogy egy, mondjuk , 7 zónás matrac hogyan felelhet meg egy 160cm és egy 190cm magas embernek egyaránt, hiszen a testrészeik egészen máshova esnek.
Tehát hány cm magas emberekre alakítják ki a zónákat? ;)

Üdv Attila

(#1642) matracguru
2015-04-08 20:38:24

Kedves Zsuzsa,

az emlékezőhabok mellőzésével én is egyetértek, egyetlen gyerekem sem alszik emlékezőhabos matracon. Amivel érdemes számolni, hogy egy picit jobb matrac kibír majd 8-10 évet vagy akár többet is, tehát a matrac életének második felében már egy 16-18 éves gyerekről beszélhetünk, ami a tapasztalatok szerint már mind magasságban, mind pedig testsúlyban már vastagon a felnőtt kategória. Természetesen az egésznek határt szab majd a matracra fordítandó költségkeret is. Amennyiben 2-3 éves lenne, úgy a Junior Vital matracok megoldást jelenthettek volna. Érdemes lenne valóban a hideghab matracok között keresgélni és szerencsés lenne olyan matracot választani, aminek két különböző keménységű komfortoldala van. Fontos lehet azért, hiiszen a testsúly a következő években jelentősen nőni fog és a megnövekedett testsúlyt csak egy kicsit feszesebb matraccal lehet majd kellőképpen alátámasztani.

Egészen jó szívvel a mi termékválasztékunkból a RelaXx Signum Medium matracot tudnám javasolni, minden tekintetben megfelel a fenti problémák megoldására. Egyetlen hátránya, hogy a 7 ergonómiai szempontok szerint kialakított zóna a matracban a következő pár évben semmilyen előnyt nem jelent majd, azonban ezt ellensúlyozza majd, hogy azokban az években majd, amikor a megfelelő pihenés, alátámasztás majd sokkal fontosabb lesz, mint most a mozgékonyabb években, akkor ez a kialakítás majd nagy előnyt jelent.

Gyerekkorunkban azt hiszem minket sem kergettek az asztal körül, ha nem egy RelaXx Signum matracon hajtottuk álomra fejünket, így nem szabad, hogy lelkiismeret furdalást okozzon, ha egy sokkal egyszerűbb matracot választunk gyerekünk számára, így akár egy Ceriflex Classic Hard matrac egy matracvédővel vagy egy Selena Comfort is egészen jó megoldás lehet. A gyerekek vázizomzata sokkal erősebb, mint a mienk, ezekben az években a rendszeres mozgás, a helyes nappali testtartás még sokkal fontosabb, mint egy ergonómiailag megfelelő kialakítású matrac.

Persze ez csak az én véleményem, matrac szaküzletekben biztosan lehet még értelmes és valóban hasznos tanácsokat kapni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1641) gyereknekmatrac
2015-04-08 10:49:58

Kedves László!

Segítségét szeretném kérni. 9 éves gyereknek szeretnék matracot, de nem gyerekmatracot. Annyi mindent olvastam már és annyi üzletben jártam már (ahol persze mindenki esküdözött, hogy a saját terméke a legjobb)
Arra már rájöttem, hogy talán az én 9 éves, 30 kg-os gyerekemnek, nem az a legfontosabb, hogy hűű de kemény legyen (még akkor sem, ha nem 1-2 évre, hanem mondjuk 6-7 évre szeretnék neki matracot)
Vagy tévedek?
Memóriásat nem szeretnék, mert a férjemnek nem tetszik ez a besüppedős érzés (és hát néha ő is fekszik még a gyerek mellett) és talán már arra is rájöttem, hogy hideghab most épp a legjobb.

Néztem az Önök kinálatát. Kérem segítsen mit, melyiket javasolja. Rövidre szeretném már zárni ezt a matracvásárlás projektet.

Köszönettel,
Zsuzsa

(#1640) matracguru
2015-04-07 12:21:27

Kedves Barnabás,

alapvetően memory foam matracok esetében a memory réteg vastagsága a süppedési mélységet fogja eredményezni, tehát minél vastagabb a memory réteg, annál mélyebbre süpped az ember a matracban, így akár azt is mondhatnánk, hogy puhább a matrac. Ettől természetesen sokkal lágyabb, puhább matracok is vannak a piacon, a 13+5 nem tartozik a legpuhább matracok közé.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1639) Barnabás
2015-04-07 10:49:43

Kedves László!

Ismételten köszönöm a válaszát. Megmondom Őszintén, hogy jelenleg a RelaxX Memory Classic 13+5 matrac megvétele felé hajlok, mivel szimpatikus az amit erről a matracról olvastam és nem mellékesen most kedvező áron is hozzá lehet jutni. Már csak annyit szeretnék kérdezni, hogy ennek a matracnak az esetében az 5 cm vastag memory hab réteg ellenére is megfelelő keménységű a matrac? Gondolom az hogy kicsit lágyabb, az a felületére értendő jelen esetben és nem fogok belesüppedni.

Üdv: Barnabás

(#1638) matracguru
2015-04-07 07:20:17

Kedves Barnabás,

tekintettel, hogy a RelaXx matracok az édes gyerekeim, eléggé nehezen tudnék elfogulatlan véleméyt mondani. Minden esetre a jó minőségű 12+4 és 13+5 matracok között van a piacon és talán a Tencel szövet is emel még a teljes termékek minőségén. Értelem szerűen minél magasabb egy matracon az emlékezőhab réteg, annál lágyabb lesz a matrac, így az említett két emlékezőhabos matrac közül is a 13+5 matrac a kicsit lágyabb, komfortosabb.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1637) Barnabás
2015-04-06 19:22:54

Kedves László!

Nagyon köszönöm a válaszát. Sajnos a megvétel előtti matrac kipróbálásra nem igazán van lehetőségem. Mivel a jelenlegi ágyunkon (ami egy kb. 9 éves rugós francia ágy) is használunk egy 3 cm vastag memory hab matracot, amit nagyon szeretünk, így az szeretnénk, ha az új matrac is rendelkezne ilyen memory hab réteggel. Nézegettem az Önök kínálatában is szereplő RelaxX Memory Classic 12+4, illetve a RelaxX Memory Classic 13+5 matracokat. Ezekről a matracokról mi a véleménye?

Üdv: Barnabás

(#1636) matracguru
2015-04-03 17:44:48

Kedves Barnabás,

amennyiben jól értem, úgy keresünk egy megfelelő minőségű, hideghab vagy memoryfoam matracot, amelynek mosható a huzata és lehetőség szerint alkalmas legyen arra, hogy a két különböző testsúlyt megfelelően alátámassza és mindezt a 180-as méretben bele kellene gyűrnünk a 110 000 Forintba. Amennyiben egy kicsit feljebb lehetne kúszni, úgy a Signum Medium és Hard matracok egy nagy méretű Tencel mosható matrachuzatban vagy a amennyiben mindkettőjüknek azonos kényelem a megfelelő, úgy a Signum Hard matrac lehetne a befutó a mi kínálatunkból. Emlékezőhab kategóriában szerintem nem érdemes ebből a költség keretből gondolkodni, bár természetesen számtalan matrac van ebben az árkategóriában, valóban nagyobb "tudású" matracok inkább a 130-140e kategóriában találhatók. A Signum matracok igény esetén egy emlékezőhab fedőmatraccal memory komforttá varázsolhatók.

Természetesen a matracok kipróbálása nagyon szerencsés lenne.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1635) Barnabás
2015-04-01 09:47:09

Kedves László!

A tanácsát szeretném kérni. Egy 180x200 cm méretű matracra lenne szükségem. Én kb. 85 kg súllyal, a párom pedig kb. 75 kg súllyal van megáldva. Mind a ketten nagyobbrészt az oldalunkon szoktunk feküdni. Én sajnálatos módon szinte mindenre allergiás vagyok, így mindenképpen valamilyen levehető és mosható huzatos matracra gondolnék. Személy szerint a különféle rugós matracokat nem szeretem, így azoktól eltekintve Ön milyen matracot javasolna a részünkre, ha olyan 110 ezer forint környékén húznám meg a matracra fordítandó keretet.
Válaszát előre is köszönöm.

Üdv:
Barnabás

(#1634) matracguru
2015-03-25 18:06:14

Kedves Joci,

matracot felelősen interneten javasolni nem a legfelelősebb dolog, hiszen rengedeg dolgon múlik, hjogy egy matrac jó lesz vagy nem. Alapvetően elég sok alapanyag is rendelkezésre áll: hideghab, memoryfoam, zsákrugó, bonell, kókusz matracok, stb...

A Select Air egy jó minőségű hideghab matrac, szóba jöhetne akár a Hilding Select Multi zsákrugós matrac is, de egészen biztosan más gyártó kínálatában is vannak még megfelelő termékek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: joci (#1633)
(#1633) joci
2015-03-25 12:13:15

Tisztelt Pálinkás László
Koszonem a valaszt. Meg egy kerdes,ebben az arkatagoriaban on milyen matracot ajanlana ezek a parameterek figyelembe vetelevel? On szakerto.
Udv

(#1632) matracguru
2015-03-24 13:22:58

Kedves Joci,

a matracok keménységi meghatározása jellemzően csak irányadó, hiszen nem lehet tudni, hogy milyen testsúllyal fogják használni a matracot. Ugyanaz a matrac alacsony testsúly esetében kemény is lehet, míg jelentősen nagyobb testsúly mellett természetesen puhább érzetet ad. A Hilding Select Air matrac 80kg környéki testsúly mellett valóban félkeménynek mondható, ami a testsúly emelkedésével fokozatosan lágyabb komfortot jelent. Egészen biztos, hogy 121kg esetén a Hilding Select Air matrac nem lesz kemény.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Joci (#1630)

Matrac fórum betekintő ablak

2019-04-25 14:15:00

Kedves Mónika, a matracok terhelhetőségi adata ebben a kérdésben mutat némi irányt annyi t...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3271