Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#2001) matracguru
2015-12-29 20:43:15

Kedves Edit,

egye alapból senkit nem szeretnék meggyőzni semmiről, viszont a matrac valóban nem vicc, így az ésszerűség határain belül valóban érdemes meggondolni, hogy milyen matracot vesz az ember. Remélem, hogy a választott matracokkal minden rendben lesz.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Edit (#1996)
(#1997) Feri
2015-12-29 20:21:43

Kedves László!

A következő párnának az anyagánál mit jelent pontosan a PE keserűszál?

http://www.matracguru.hu/termekek/antiallergen_parnak

Szeretnék olyan párnát venni ami kemény marad,nem lapul egy idő után össze és asztmásoknak nem ártalmas.

Továbbá gyapjúpárnát érdemes venni vagy bambusz tartalmú párnát?

Előre is köszönöm szépen a válaszokat.

Üdv: Ferenc
(#1996) Edit
2015-12-29 19:17:40

Köszönöm szépen, meg is rendeltünk két Mediumot egy huzatban. (Nem gondoltuk volna, de a férjem - 83 kg - is azt érezte kényelmesnek.) A blogjának olvasgatása végül meggyőzött, hogy mégis inkább némileg többet költünk a matracokra. :) Üdv és szép napot

(#1995) matracguru
2015-12-29 10:44:23

Kedves Edit,

természetesen megfelelő lehet, viszont mindenképpen próbálni kellene ezeket a matracokat is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Edit (#1993)
(#1994) matracguru
2015-12-29 10:42:35

Kedves Viki,

alapvetően érdemes lenne olyan matracokban gondolkodni, amelyek valódi ergonómiai zónákkal rendelkeznek, tehát alkalmasak arra, hogy a testet differenciáltan támassza alá. Ilyen termék lehetne pl. a kedvezőbb árkategóriában a RelaXx Signum termékcsalád vagy az emlékezőhabos verzióból a SenZone Memory matracok.

Nagyon fontos azonban a matracok kipróbálása, hiszen a megfelelő kialakítás mellett az ágybetét megfelelő keménysége is nagyon fontos, hiszen a testsúlyhoz jól megválasztott keménység nagyon nagy mértékben hozzájárul a formakövetéshez.

A fent említett termékek mosható Tencel matrachuzattal készülnek, levehető és 60C°-on mosható; megfelelő szellőztetés mellett alkalmasak arra, hogy antiallergén környezetet alakítsunk ki. Ezt a védelmet tovább lehet fokozni, egy megfelelő minőségű matracvédővel kiegészítve. A matracvédő kevésbé ismert előnye, hogy könnyen levehető és így sűrűbben mossa ki az ember, mint egy mosható matrachuzatot, ami méreténél fogva is sokkal macerásabb moshatóságot jelent.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Viki 83 (#1990)
(#1993) Edit
2015-12-28 20:53:21

Tisztelt Pálinkás úr, válaszát nagyon köszönöm, holnap kipróbáljuk őket. (Amúgy elírtam, Rottex TR-EX-ünk van most.) Olvasgattam az Index fórumán is... és ezekután az a kérdés merült fel bennem, hogy, bár igazából nem szántam volna ennyit rá, vajon 2 Relaxx matrac (1xmedium+1xhard, vagy 2 hard 2 különböző oldalt használva) is jó (pontosabban jobb) lehetne-e nekünk? Előre is köszönöm, és szép napot Önnek.

(#1990) Viki 83
2015-12-28 18:01:39

Kedves László!

Matracvásárlás előtt állunk és van néhány szempont aminek szeretnénk, hogy megfeleljen a választott matrac - ezek tükrében kérném tanácsát, javaslatát a megfelelő termék kiválasztása érdekében:
- "Derékfájós" emberkék csoportját erősítem: gyermekkoromban 6 évig viseltem ortopédiai fűzőt, aktív gyógytornával kiegészítve, és bár diagnosztizált problémámon jelentősen segített a kezelés, azért lényegesen befolyásolja reggel komfortérzetemet az alvási felület.
- mivel gyakorlatilag az év teljes egészében jelentkeznek az allergiás tünetek, fontos lenne az is, hogy amennyire lehetséges a poratkák + allergizáló anyagok elkerüljék a matracot.
- alapvető alvási pozícióink a hason illetve oldalt fekvés.
- árfekvést tekintve 150 000 Ft-ig bezárólag gondolkodunk, a szükséges matracméret pedig 160 x 200 cm.

Kérem szíveskedjen visszajelezni részünkre, hogy mely matracot tudná a figyelmünkbe ajánlani - természetesen tervben van üzletük személyes felkeresése is, de előtte szeretnénk online kínálatukban megtekinteni a javasolt termékeket.

Válaszát előre is köszönöm,
Viki

(#1989) matracguru
2015-12-28 11:34:24

Kedves Laci,

hogy pontosan mi lehet a jó megoldást azt én sem tudom. Ami biztos, hogy ilyen esetben egy fedőmatrac ugyan okoz majd némi komfort változást, de nem fogja megoldani a problémát tartósan (talán átmenetileg sem). Amennyiben én lennék ebben a szituációban, úgy az ágy kinyitott méretéhez hasonló standard méretben vennék egy belépő kategóriás könnyű 15-16 cm vastag habmatracot és nappalra beállítanám a kanapé mögé. Ez árban egy kicsit ugyan drágább, mint egy 4cm vastag fedőmatrac (pl.: Ceriflex Classic Hard), de:

- jobban megoldja a problémát
- rendes matracon lehet aludni
- költözésnél vihető tovább
- van rá garancia (nem csak a kötelező egy év, mint a fedőmatracoknál)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Laci (#1988)
(#1988) Laci
2015-12-28 09:48:05

Tisztelt Matracguru!

Nem rég költöztünk új albérletbe, és az ágy ami ott van alig használható alvásra.
Egy kihúzható kanapéról van szó, aminek a fekvőfelülete alatt ágyrácsok vannak, de felette (gondolom az összecsukhatóság megtartása miatt) csak minimális vastagságú a "matrac", ami talán 2-3 cm lehet. Az egész így egyben, nagyon kényelmetlen, minden egyenetlenság átüt rajta, 4-5 óra alvás után felébredek és csak szakaszokban tudok utána visszaaludni fél/egy órákra.
A kérdésem az lenne, hogy ezen a problémán segíthet egy 4-6 centis fedőmatrac? Sajnos az ágy csere nem megoldható, albérletől lévén szó, és nem szeretnék úgy sok tízezret kifizetni, hogy utána alig változik az alvásminőség.

válaszát előre is köszönöm

(#1987) Emese
2015-12-27 11:08:46

Kedves László,

köszönöm válaszát, az ágyrács rendben, bizalom az van, csak kíváncsiak voltunk az Ön véleményére.

Tisztelettel,
Emese.

(#1986) matracguru
2015-12-27 05:33:24

Kedves Emese,

természetesen a Curem matracokhoz is a gyártó professzionális modul ágyrácsot kínál, azonban 21cm vastagság esetén a matracnak szinte bármilyen ágyrácson megfelelően kellene működnie. Kivételek lehetnek ez alól az olyan farugós ágyrácsok, amelyekben nincs legalább 26 keresztléc. Az egyszerű fenyő deszka bordázattól tehát a 26-28 keresztléces ágyrácsokon át egészen a modul ágyrácsokig a matracnak a legtöbb típusú ágyrácson megfelelő kényelmet kell, hogy nyújtson.

Egy új matrac megszokása akár több hétbe is telhet, főképpen igaz lehet ez, ha egy nagy komfort váltás történt, tehát az előző fekhely és az új ágybetét között jelentős eltérés van. Szerintem érdemes még egy ideig bizalmat adni a matracnak, nem gondolnám, hogy egy ilyen minőségű matractól bárkinek is fájna a háta -egyetlen ilyen jellegű visszajelzés sem volt eddig.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Emese (#1985)
(#1985) Emese
2015-12-27 05:26:37

Tisztelt Uram! Két hete kaptuk meg vadonatúj Curem Heaven 21 cm-es matracunkat, melyet természetesen ki is próbáltunk a bemutató üzletükben. Hátfájással ébredek most már lassan egy hete, mi lehet az oka? Háton és oldalt fekve szoktunk aludni. Lehet nem jó az ágyrács?

(#1983) matracguru
2015-12-26 07:05:21

Kedves Edit,

a Rottex TR matracnál természetesen vannak feszesebb keményebb matracok is, a Rottex termékválasztékából és még a táskarugós kategórián belül a TR-EX is egy ilyen termék.

A táskarugós ágybetétek persze nem a legolcsóbbak, így esetleg érdemes lenne a habmatracok között is egy kicsit körülnézni. A kedvező árfekvésben a feszesebb matracok között érdemes lenne kipróbálni a Ceriflex Selena Comfortot és a Wool Extra matracokat. Sajnos a 160x190cm mméret nem standard, így megrendelésre jön majd bármelyik típus is.

További kellemes Ünnepeket.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Edit (#1982)
(#1982) Edit
2015-12-25 09:36:57

Szép jó napot kívánok, először is boldog karácsonyt kívánok. :) Írtam már ide, de most annyira akut lett a dolog, hogy a férjem már azon töpreng, hogy kint alszik a nappaliban a (nem rugós) kihúzható ülőgarnitúrán..... Szóval alapból derékfájós, de az ágyban még jobban fáj neki, egy ötéves Rottex-TR félkemény matracunk van. Kellene helyette egy kemény, de éppen rosszkor jön anyagilag a dolog, tehát csak annyit költenénk rá, amennyit muszáj ahhoz, hogy azért minőséget vegyünk, de annál egy forinttal se többet. Ja és a dologban az a pláne, hogy 160x190-es kell hogy legyen. Lenne javaslata? Kedden mindenképpen elmegyünk majd a Rottexhez és Önökhöz is. Előre is köszönöm, szép napot és üdv.

(#1981) matracguru
2015-12-24 09:03:03

Kedves Vásárlóink és Kedves Matrackeresők!

Köszönjük egész éves bizalmukat! Ez úton szeretnék a Matracguru összes munkatársa nevében mindenkinek Kellemes és békés Ünnepeket kívánni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1980) vasijazzes
2015-12-17 19:59:31

Kedves Matracguru!

A megrendelt matrac megérkezett.Ahogy korábban is,most is nagyon elégedett vagyok Önökkel!Köszönöm a szakmai tanácsokat és segítséget!Csak ajánlani tudom mindenkinek Önöket! :) Üdvözlettel: Bődi Balázs (vasijazzes)

(#1979) matracguru
2015-12-14 21:52:35

Kedves Gábor,

a fórum oldalon sok mindenben tudok (vagy igyekszem) segíteni, de sajnos a megrendeléseket és azok beérkezését nem látom naprakészen. Kérésére természetesen utánajárok, hogy miért húzódik a megrendelése vagy egyszerűbben és gyorsabban kap információt, ha közvetlenül a kollégáimat hívja a 06209116051 telefonszámon a nyitva tartási időn belül.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1978) Zoldzivatar
2015-12-14 18:35:02

Tisztelt Matracguru
énis afelől érdeklődnék, hogy a rendelésem hol tart
a rendelési azonosító 2505 ( relaxx signum duo hard, rottex kókusz gyerekmatrac )nov 17-i rendelés
Üdvözlet Györkös Gábor

(#1977) matracguru
2015-12-13 08:26:57

Kedves Kovács,

utánanézek és jelentkezem. Normál esetben a Ceriflex 13+2 matrac 180x200cm méretben állandó készleten van, esetleges készlethiány esetén 19-én érkezik a következő Ceriflex szállítmány.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Kovács (#1976)
(#1976) Kovács
2015-12-13 06:34:54

Tísztelt Matrac Guru ! Érdeklödni szeretnék , hogy a 2518 számon lévö megrendelésem kb mikor érkezik meg ? Válaszát elöre is köszönöm !

(#1975) matracguru
2015-12-11 13:50:13

Kedves Matrac,

ezt látatlanban elég nehéz megmondani. Amennyiben az ágyrács nem tart megfelelően, kevés keresztléc van benne, rossz a konstrukció, elfáradtak a keresztlécek, úgy természetesen okozhat süppedés érzést és sajnos rövid távon tönkre fogja tenni a matracot is, ami matrac szempontból sok gyártó esetében következmény kárnak minősül és nem garanciális esemény. Érdemes első lépcsőben megvizsgálni az ágyrácsot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Matrac (#1973)
(#1973) Matrac
2015-12-11 13:07:36

Üdv! Segitséget szeretnék kérni. Ha a matrac süpped befelé az ágyrács alatt akkor a matraccal vagy az ágyráccsal van a gond?

(#1972) matracguru
2015-12-09 05:48:35

Kedves Andris,

alapvetően nagyon nehéz matracból konkrét típust ajánlani, a legszerencsésebb lenne, ha a szóba jöhető termékeket ki tudná próbálni. Nem ártana, ha olyan matracot sikerülne választani, ahol a matracban ergonómiai zónák találhatók, hiszen az egyenletes alátámasztás és a gerincoszlop tehermentesítése az ilyen jellegű matracoknál valósul meg a leginkább. Jelentősebb készlettel bírunk a nem zónázott matracok között a Ceriflex vákuummatracaiból, de még az ünnepek előtt érkezik egy nagyobb készlet a RelaXx Signum Medium, Signum Hard és SenZone Memory matracokból is. A fentieket és az árkategóriát figyelembe véve a Signum valamelyik típusa nyugodtan lehet egy szóba jöhető matrac.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Andris (#1971)
(#1971) Andris
2015-12-08 22:13:46

Üdv

Érdeklődnék, hogy 160*200-as méretben, derékfájás terhe mellett mely matracot ajánlanák 100-120 ezer forintos árkategóriában, hideghab felépítéssel? Valamint a potenciálisan ajánlott termék, rendelés esetén nagyjából mikorra lenne kiszállítható? (ahogy látom elég nagy szórásban van a raktárkészlet)

Előre is köszönöm!

(#1970) matracguru
2015-12-08 21:00:13

Kedves Judit,

elméletben a RelaXx Babycare babamatrac elkészíthető ebben a méretben, még nem volt rá ugyan példa. A gyerekmatrac ára a 70x140cm méret ára lesz, viszont tekintettel az év végére és az ilyenkor szokásos leállásokra és a döcögős évindulásra egy kicsit hosszabb szállítási határidővel lenne érdemes kalkulálni, a reális ca. a január második fele lenne az egyedi méretű termékeknél.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: judit824 (#1969)
(#1969) judit824
2015-12-08 17:12:06

Kedves László!
Érdeklődni szeretnék, hogy újszülöttnek milyen hideghab matracot tud ajánlani, ami 60x140-es egyedi méretben is kapható? Kókusz matracot nem szeretnék neki venni.
Judit

(#1968) matracguru
2015-12-08 10:11:38

Kedves Éva,

normál esetben ezek jellemzően olasz vákuummatracok, amik kemény habból készülnek, így az egyszerű fenyő deszka borda szerintem elég. Legyen ca. 14 keresztléc benne. Érdemes elolvasni a garanciajegyet, hátha a gyártó vagy a forgalmazó mást rendel el vagy köt ki, de nem hiszem, hogy találunk majd benne ilyet.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Éva (#1967)
(#1967) Éva
2015-12-07 22:58:07

Tisztelt László!

22 cm vastag (16cm poliéter + 4 cm memóriahab + memóriahabos huzat) matrac alá milyen ágyrácsot javasol?
Válaszát előre is köszönöm!
Éva

(#1966) matracguru
2015-12-04 06:10:34

Kedves Klaudia,

számtalan helyen van még tojástartó mintára vágott fedőmatrac. Biztosan van néhány előnye, de hogy antidecubitus hatása nincs -az biztos. Egyetlen előnye talán abban rejlik, hogy a piramid vágásnak köszönhetően a megnövelt felület jobban hűl, viszont cserébe hiányzik belőle némi -vagy sok- anyag. A RelaXx fedőmatracok, az Aloe T6 és az Aloe 60 fedőmatracok nem piramid vágással készülnek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Klaudia (#1965)
(#1965) Klaudia
2015-12-03 19:37:46

Kedves László!

A 6 cm-es RelaXx memory topper megvásárlásán gondolkodom.
Néhány helyen azt olvastam, hogy már nem antidecubitus felülettel készülnek.
Ez valóban így van?

Köszönettel:
Klaudia


Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-22 11:33:15

Rég jártam a fórumon, azóta talán szó esett a VISCOCOOL anyagú fedőmatracokról: most nincs ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3627