Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#3815) matracguru
2020-09-11 07:47:20

Kedves Tibor,

nem fogok tudni elfogulatlan véleményt mondani. A Yatasról rengeteg rosszat tudnék mondani (garanciális ügyintézésük pl), de nem szeretnék, az Isbir matracok disztribúciójában meg részt veszek, így sajna nem én vagyok az, aki Önnek egy objektív tanácsot tudna adni. Érdemes lenne a két kiszemelt matracot technikai adatait és egyéb műszaki tartalomban összehasonlítani, kipróbálni őket. Biztos vagyok benne, hogy sikerül megfelelő döntést hozni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Tibor (#3812)
(#3814) matracguru
2020-09-11 07:43:48

Kedves István,

a földi árkategóriában nem sok jobb javaslatom lenne. Az ennél még alacsonyabb árkategóriában található matracok sem lennének lágyabbak (hacsak nem emlékezőhabos matracról beszélünk, én nem biztos, hogy erőltetném). A Signum Medium matracnál árban feljebb ugye már találunk HR hab matracokat, amik rugalmasabbak, kicsit lágyabbak, ilyen lehetne pl. a Signum HR Climatic is. Ha nem is másfél éves koruktól, de az én gyerekeim is SIgnum Mediumon aludtak.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: István (#3811)
(#3812) Tibor
2020-09-10 17:52:16

Tiszteletem!180X200 matracvásárlásban gondolkozom két cég típusait nézegetem de nem tudok dönteni Yatas vagy Isbir zsáktugós matrac a jobb,strapabíróbb ez a nagy kérdés...nagyon jó tapasztalatom van Yatas terén ,de nagyon jókat olvasok Life Sleep by Isbir CoolFlow zsákrugós matracáról 860rugó/nm..válaszát előre is köszönöm

(#3811) István
2020-09-10 13:25:26

Kedves László!

Gyerekágyba szeretnénk matracot vásárolni, 160x200-as métrtben. Egyelőre velünk alszik a kicsi (18 hónapos) , de lassan szeretnénk átszoktatni. Érdemes lenne ilyenkor ugyanolyan típust választani, mint amilyen a mi matracunk? (Relaxx signum dual medium) Vagy az túl kemény egy gyerekágyba?
Előre is köszönöm!

(#3810) matracguru
2020-09-08 04:29:12

Kedves György,

a babrugós matracok nem mindegyikénél igaz, hogy le van zárva. Ugye ez a "le van zárva" a gyakorlatban annyit jelent, hogy egy hab keretben találhatók a habrugók. Ez azonban sem pl. a Swiss Tech Dinamic plusz matrac sem pedig az összes Levital matrac esetében nincs így. A szűk keresztmetszet a matrachuzat lesz, annak az egyedi méretű gyártása probléma. Még a Swiss Tech Dinamic Plus esetében nagyobb az esély, ha gondolja futhatunk vele egy kört. A matrac belső szerkezetét tekint és maradva a már említett Dinamic + matracnál egy szélesebb matracbl visszavágni a kért méretet nem hiszem, hogy gondot okozna. Ehhez persze kellene a méret, hiszen 200cm-nél szélesebb termék toldás-ragasztás nélküli gyártására nincs lehetőségünk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#3809) János György
2020-09-07 23:41:35

Kedves László !
Kérem, ha lehetséges segítsen nekem. Matracokat szeretnénk cserélni, meglévő ágyakhoz. A problémát az jelenti, hogy csípőizületi és gerincproblémáim is vannak és az egyikhez keményebb, a másikhoz lágyabb matrac kellene. A csípőizületi problémát egyébként túl kemény matracok (epeda párnák), annak is főleg a még keményebb elválasztó részei okozták.

Elkezdtem matracokat keresni és eddig a habrugós bizonyult a legjobbnak, annak is az a változata amelyben a legtöbb habrugó van. Erről viszont kiderült, hogy nem tudják egyedi méretben legyártani. Mivel nagyon szeretném megoldani a problémát, akár az ágyat is át- alakíttatnám a standard 200 cm-es es hosszúságúra, a szélességi mérettel azonban nem tudok mit kezdeni, mert a mi ágyaink mérete 6 cm-el szélesebb a legközelebbi standard méretnél.
Szeretném megkérdezni, hogy tud-e nekem a problémáimnak megfelelő matracot ajánlani, illetve azt le tudják-e gyártani egyedi méretben, vagy ha ez nem megy, tudna-e olyan anyagot ajánlani amellyel a matrac szélességi méretét két oldalt 3-3 cm-el meg lehetne toldani. Arra is felhívták a figyelmemet, hogy a habrugós matracok egyik előnyös tulaj-donsága, hogy jól szellőzik, ha viszont oldalról meg van toldva, akkor ezzel leszigetel-jük a szellőzést. Létezik-e esetleg valamilyen a célnak megfelelő lyukacsos szerkezetű anyag ?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel
János György

(#3808) matracguru
2020-09-03 05:36:05

Kedves Anikó,

tekintettel, hogy a két külön matracnak talán több hátránya van ebben az esetben mint előnye (középen rés lesz, mindkét oldalon ugyanaz a matrac, ugyanaz a komfort), így én a 160-as méretben gondolkoznék. A Sigllo matrac egy viszonylag feszes, ergonómiai kialakítás nélküli matrac, ami eredetileg Olaszországban készül, de már magyar termék. Az eredeti olasz vákuummatracok között hasonló vagy alacsonyabb árban lévő alternatívák lehetnének a Ceriflex Silver Active vagy a Selena Comfort. Az utóbbi két termék nagyobb mennyiségben készleten van, így csak az egy-két napos logisztikai időt kell rászámolni. A Siglo esetében minden csütörtökön érkezik beszállítás, tehát az azt követő hétfő-keddi napon érkezne meg Önökhöz.

A megadott adatok alapján szerintem az összes felsorolt termék feszes lesz. Amennyiben a családi költségvetés megengedi, úgy érdemes lenne egy kicsit körülnézni a HR hab matrac között is lehetőleg olyan termékek között, amelyek ergonómiai kialakítással bírnak. Ezen termékek rugalmasabbak, légáteresztőbbek, hosszabb élettartamúak, jobb formakövetéssel és alaktartással rendelkeznek. (HR Climatic, Signum Infinity, HR High Comfort, stb)


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Anikó (#3805)
(#3805) Anikó
2020-09-02 08:59:50

Kedves Matracguru!

Adott két 160x200-as ágy, amibe matracot szeretnénk vásárolni. Nagy a választék, eligazodni nem tudok, ezért kérnék némi segítséget, hogy milyen lehet nekünk jó.
Egyik ágyon csak a férjem aludna most, 64 kg (később én is csatlakoznék, de most én a gyerekkel alszom)
Másik ágyon lennék én, 70kg és a 15kg-os lányom.
Én hátfájós vagyok, de szerintem a rossz ágy miatt, és főként oldalt alszunk mind a hárman.
A kérdésem elsősorban az, hogy ilyen elosztással jó -e, ha 160x200-as matracot veszünk, vagy inkább a 80x200-asból kellene 2-2?
Másik kérdés, hogy milyen matracot javasolna? Amit én kinéztem jó lehet -e, ami ez: Best dream siglo.
Harmadik kérdés pedig a szállítási idő lenne, hogy ha megrendelem, hány nap alatt kapom meg?

Előre is köszönöm!

Üdv: Anikó

(#3804) matracguru
2020-08-28 07:13:36

Kedves Norbert,

sajnos nem. Soha nem kellett még matracot bevizsgáltatnunk. Az általunk készült és az Eurofoam által gyártott habok esetében az esetleges problémás egy-két terméket az Eurofoam bevizsgálja, nem hinnám, hogy "külsős" vizsgálotokra van idejük, kapacitásuk. Biztosan tisztában a garanciális feltételekkel és az ehhez kapcsolódó fogalmakkal, azért margó szélen megjegyezném, hogy a Vásárlót bizonyítási kényszer csak abban az esetben terheli, ha lejárt a garanciális idő (kellékszavatosság, jótállási idő) és a helyébe a gyártó/forgalmazó által önként vállalt szavatosság lép be.

Irtam erről cikket is, tanácsoltam is már vagy 1000x, hogy a hangzatos 20-25 év szavatosság vásárlói biztonság szempontjából nem jelent túl sokat éppen a bizonyítási kényszer végett.

Érdemes lenne felvenni a Fogyasztóvédelemmel a kapcsolatot, egy misét megér. Egy részről lehet, hogy tudnak tanácsot adni a bevizsgálást illetően, más részről minden esetben ki lehet tűzni egy békéltetőtestületi tárgyalást, ahová a vállalkozásnak kötelessége elmenni és ahol akár megállapodást is lehet kötni a vitás esetekben.

https://fogyasztovedelem.kormany.hu/#/bekelteto_testuletek

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Norbert (#3803)
(#3803) Norbert
2020-08-27 13:30:34

Jó napot kívánok!

Dormeo matracot szeretnék bevizsgáltatni.
Bevizsgálási szakvéleménnyel kell alátámasztanom, hogy a 2018. januárjában vásárolt matracom meghibásodása (besüpped középen) gyártási okokból ered vagy arra vezethető vissza.
Ebben az esetben cserélik a matracomat.
Tudnak nekem segíteni?
.

Németh Norbert

(#3802) matracguru
2020-08-12 21:38:20

Kedves Benedek,

volt idő, amikor még... Aztán nagyon elmentek az árak, nagyon megnőtt a szállítási határidő és nagyon elment a kedvünk az egésztől. Szóval sajna nem.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Benedek (#3801)
(#3801) Benedek
2020-08-12 16:29:11

Kedves László!

Tempur matracot és párnát keresek, de nem találok üzletet, ahol megvásárolhatnám. Önök nem forgalmaznak?

(#3800) matracguru
2020-08-10 20:16:46

Kedves Dávid,

alapból ugye ez a cél:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: David (#3799)
(#3799) David
2020-08-10 09:05:41

Kedves Laszlo!

Koszonom valaszat! Elolvastam a cikket es a hetvegen megbontottam a karpitozast az agyon. Nalam a szivacsreteg alatt egy teljesen jo allapotban levo, tomor fa lap talalhato. Ebben az esetben is erdemes ezt eltavolitani? Az en elgondolasom az volt, hogy a karpitot korben felvagom, kiszedem a szivacsreteget es karpitott visszarogzitem az agykerethez es a megmaradt fa lapra kerulne ra az uj matrac.

Udvozlettel,
Balogh David

(#3798) matracguru
2020-08-04 06:09:32

Ked Dávid,

írtam én ezzel kapcsolatosan egy cikket az Alváskultúra blog oldalon, ha esetleg további kérdése lenne, szívesen segtek.

http://alvaskultura.blogspot.com/2013/05/karpitos-agyak-kidobjam-felujitsam.html

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: David (#3797)
(#3797) David
2020-08-03 08:21:39

Kedves MatracGuru!

Matracvasarlas elott allok (https://www.matracguru.hu/termek/medical_concept_premium_matrac-1245) es a honlapjukon olvastam, hogy 20 cm-es matracvastagsag felett, mindegy, hogy milyen agyracs van a matrac alatt. Az agy, amire kerulne egy oldalrol felnyithato, karpitozott agy, tomor deszkabol, rajta korulbelul 6-7 centi vastag szivaccsal. Kerdesem az, hogy a kinezett matracot ra lehet-e erre helyezni, vagy ajanlott egy komplett agykeret vasarlasa inkabb?

valaszukat elore is koszonom!

Udvozlettel,
Balogh David

(#3796) Tamás
2020-07-31 21:10:29

Köszönöm szépen László a gyors,és kimerítő választ!Holnap már tudom mit keressek az üzletükben!

(#3795) matracguru
2020-07-30 05:22:34

Kedves Balázs,

Gumotex Elisa-Vanessa matrac, Konfor Efidel, Hilning Individuality Multi, Rottex Allegro Duett, Isbir YoucMe matracok mind papa-mama oldalakkal rendelkeznek, a Billerbeck Bahama Nova matrac kérhető ilyen megoldásban is. A Billerbeck Bahama Nova matracon kívül mindegyik felsorolt termék 25-27cm vastag.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Balazs (#3794)
(#3794) Balazs
2020-07-28 22:44:46

Kedves Matracguru,

A kiváltandó matracok együttes vastagsága 23 cm. Ennél lehetne vastagabb is az új matrac, de 20 cm-nél nem lehet vékonyabb.
A Rottex matrac kb. 18 cm lehet. Nem tudom miért MF12, én csak a ráragasztott címkéből tudok kiindulni. :) (Feleségem hozománya, kb 10 éves a matrac).

Részünkről rendben van olyan termék, aminek a két oldalán más a keménysége, én egyébként is jobban kedvelem a feszesebbeket. A technológia meg az legyen, ami leginkább passzol az igényeinkhez és az ágyaljhoz. :)

Köszönöm a választ!
b.

(#3793) matracguru
2020-07-28 20:31:20

Kedves Balázs,

a feladat adott. eg-két infó még azért jól jönne. Alapvetően adott egy "kontinentális" ágyalj, aminek van egy jelenlegi magassága. ezen van különbözó matrac-fedőmatrac kombó, aminek jelenleg van egy földtől mért komplett magassága, ami tetszik Önöknek. Ez a két szám már egy támpont lenne, hisz kivonatukból megkapnánk a leendő matrac kb. magasságát. Másik kérdés a két eléggé eltrő testsúly miatt merül fel, szóba kellene hogy kerüljön lehetőség szerint olyan termék, amiben integrálva van egy nagymáretű matracban két különböző keménységű "térfél". ergonómiailag szerencsés lenne, de nem alapvetés. Lehetősg van rá szinte minden alapanyag típusbúl, a rendszerhez hű maradván akár táskarugós matracokból is többféle típus. MF12. ez egy Rottex terrmék és ha jók az ismereteim, akkor a MemoryFoan lesz az MF. Na de 12cm vastagságban? Ez a majdnem elképzelhetetlen kategória nekem. Lehet, hogy ez egy 12cm vastag pilowtop, fedőmatrac vagy ilyesmi, ami hideghab és valamilyen vastagságú (általában a 6-8 centit nem meghaladó) emlékezőhab (memoryfoam) rétegből áll?

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Balazs (#3792)
(#3792) Balazs
2020-07-27 20:24:56

Kedves Matracguru!

Mielőtt személyes látogatásunkat tennénk, szeretnénk kérdéseket feltenni, legalább addig kicsit emésztgessük a lehetőségeket :)
Jelenleg egy Mömax-os kontinentális ágyat használunk, rajta a rétegrend: 180×200 cm kontinentális ágy, fedőmatrac és a tetején egy Rottex MF12 matrac (a címke alapján). Szerintem ez a jelenlegi felépítés sem tökéletes, és a matracot is cserélnénk. A fedőmatrac azért maradt bent, hogy magasabb legyen az ágy, mert ezt nagyon szeretjük benne.

Egy matracra lenne szükségünk a fedőmatrac+a Rottex matrac helyett. A jelenlegi felépítés nekem puha, feleségemnek is egy kicsit lehetne "feszesebb" az ágy.

Ketten aludnánk rajta, feleségem 70 kg, 180 cm, oldalt elalvós, alkalomadtán hason, ritkán háton alszik. Én 95 kg, 187 cm vagyok, oldalt ill. hason alvós, kb 50-50%-ban.
Az alap kontinentális ágyunkat nem szeretnénk cserélni, szeretjük, hogy ilyen magas.

Árban felfelé teljesen nyitottak vagyunk, itt töltjük napjaink harmadát, szeretnénk ha pihentető - és hosszú távon is egészséges lenne az alvás.

Várjuk a tippeket, augusztus közepén megyünk majd személyesen is próbálni (örülnék olyan tippnek, amit ki is tudunk próbálni az üzletben).

Köszönöm szépen smiley
b.

(#3791) matracguru
2020-07-26 16:50:56

Kedves Tamás,

amennyiben konkrét típus javaslatot szeretne válaszul, akkor lehet, hogy felelősen és online senki nem fog tudni Önnek segíteni. A testsúly és testmagasság már egy támpont, de sajnos nagyon sok dolog nem derül ki belőle: testsúly-eloszlés, vállszélesség, "hozzott" keménység érzet (van aki a lágyabbat, van aki a keményebbet, megint más középkeménynek fogalmaz). Sajnos ez ilyen. Amenniyben lehetőség nyílna egy budapesti kiruccanásra, úgy a szakkereskedések próba - és tanács lehetőségeit kihasználva sokkal pontosabb és biztosabb választás jöhetne létre. Online tanáccsal félig vaktában tudunk lövöldözni, ezért ilyen szempontból nem a legjobb megoldás.

Kizárhatunk viszont egy sor terméket, amiket biztos, hogy az Ön esetében -szerintem- nem érdemes megvásárolni:

- a túl kemny matracoknál nem lesz a derék alátámasztva, oldalt fekve pedig sem a medence sem pedig a váll nem tud majd kellő mélységre süppedni a matracban

- a túl puha, lgynak titulált matracoknál ugyanez lesz a helyzet csak ellenkezőleg, a fontos részek nem kapnak majd megfelelő alátámasztást

- kizárhatjuk tehát a nagyon kemény s nagyon lágy matracokat. Én kukába tenném az összes kókuszos matracot akár latex, akár másmilyen olcsóbb habbal készülőt, szerintem tökéletesen alkalmatlanok egy ergonómikus alátámasztásra

- ugyanígy zárjuk ki tökéletlensége miatt az összes bonellrugós matracot, egyszerűen képtelenek a pontos formakövetésre és alátámasztásra

- szintén kizárhatjuk az összes olyan matracot ilyen jellegű egészségügyi problémák végett, amelyek nem rendelkeznek VALÓDI ergonómiai zónákkal, itt szintén a tökéletlen alátámasztás, a meg nem valósuló formakövetés lenne az indok

- zárjunk ki továbbá minden 18-20cm-nél alacsonyabb magasságú matracot, ezek általában hosszú távon megfelelő ágyrács nélkül jelentős avuláson mennek keresztül, nem erre a súlyra valók.

- természetesen amennxiben ár-érték arányban a legjobbat keressük, úgy kizárhatjuk az összes agyonreklámozott, túlhájpolt matracot és matrac márkát is, amennyiben nincs mögöttük olyan know-how, amelyet egy másik gyártó ne tudna adott esetben 30-50%-kal olcsóbban.

A nap végén az Ön esetében már "csak" a jobb minőségű (lehetőleg HR hab) hideghab matracok és a szintén jobb minőségű és vastagabb (+23-25cm) zsákrugós matracok maradnak.

Ez persze csak az én ajánlásom, amennyiben egy kókusz biomatrac gyártót is megkérdez, úgy valószínű, hogy ennek pont az ellenkezőjét fogja válaszolni Önnek.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Tamás (#3790)
(#3790) Tamás
2020-07-26 12:29:04

Üdvözlet!Egy többször operált,csavarozott gerincű,hátfájós ember vagyok!Jó pár éve rugós matracot használok,de sosem volt számomra megfelelő,ezért egy más alternatívát keresek!176cm.magas vagyok,és 95 kg.körüli a súlyom,ha ez számít!Egy fekvő galéria sík felületére kerülne a matrac,ágyrács így értelemszerűen nincs!A nagy választékban én már nem tudok kiigazodni,és tudom hogy ahány féle ember,annyiféle matrac,nincs kőbevésett szabály,de talán tudnak nekem segíteni!Válaszukat előre is köszönöm!

(#3789) matracguru
2020-07-22 05:39:16

Kedves Tibi,

mind közül a Pocket Exlusive és az Allegro Moderato a feszesebbek közé tartozik, míg egy árnyalattal lágyabbak (semmi esetre sem puhák) a Gumotex Említett két matraca. Amennyiben a Gumotey két terméke közül kellene választanom, úgy én a viscocool réteg miatt az Elisa matracot választanám.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Tibor (#3788)
(#3788) Tibor
2020-07-21 19:02:23

Kedves László,

Matrac vásárlással kapcsolatban szeretnénk segítséget kérni. 200x200-as méretben keresünk közepes keménységű táskarugós matracot nagyjából 200 ezer forintig. 4 matracot néztünk ki az oldalon, de nehéz interneten keresztül dönteni, és a személyes kipróbálás a távolság miatt nem kivitelezhető.
A 4 matrac:
- Gumotex Vanessa Viscolatex zsákrugós matrac
- Gumotex Eliza Memory zsákrugós matrac
- Ceriflex Pocket Exclusive zsákrugós matrac
- Rottex Allegro Moderato zsákrugós matrac

A mostani matracunk egy memóriahabos kemény matrac és nem csak túl kemény, de nagyon melegnek is érezzük.

üdv,
Tibi

(#3787) matracguru
2020-07-06 06:51:31

Kedves Baláz,

a Yatas céggel megszakadt az üzleti kapcsolatunk, az Isbir (Life sleep) szintén török gyártó termékeit forgalmazzuk már egy jó pár éve. A termék ezért nem tehető kosárba és ezért nem rendelhető sem online, sem pedig az üzletben.

Szóba jöhetne akár a Hypersense matrac is 650db zsákrugó/m2 és 29cm vastag, ca a Five Z árkategóriában (sőt!).

https://www.matracguru.hu/termek/life_sleep_hypersense_zsakrugos_matrac

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Balázs (#3786)
(#3786) Balázs
2020-07-03 22:12:03

Kedves László,

Várható-e esetleg az hogy alábbi matrac rendelhető lesz ismértelten Önöktől: https://www.matracguru.hu/termek/yatas_five_z_taskarugos_matrac
Jelenleg nem tudom a kosárba rakni. Illetve ajánlaná-e ezt a matracot ha izzadósabb típus vagyok (a memory réteg miatt)? Ha nem, akkor néha jelentkező derék/hátfájás esetén milyen matracot ajánlana (ami hűs érzetet nyújt)?

Üdv
Balázs

(#3785) matracguru
2020-06-30 05:57:42

Kedves Mónika,

köszönjük szépen a visszajelzést, használják egészséggel a termékeket:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Moncsi67 (#3784)
(#3784) Moncsi67
2020-06-29 21:16:15

Kedves László,
Mindent köszönök. Megvettük a matracokat néhány hete, és már a gyakorlatban kitapasztaltuk, mennyire jók. Mindannyian imádjuk. Látnia kellett volna az arcokat, amikor birtokba vehettük a matracainkat :). Az eladó srác is megérdemli a dícséretet, aki türelemes, segítőkész, hozzáértő, és rugalmas volt a megoldásban. Gratulálok az üzletükhöz, és a hozzáállásukhoz. Ez így tökéletes :)
Mónika smiley

(#3783) matracguru
2020-06-24 06:52:53

Kedves Marcsi,

egészen biztos vagyok benne, hogy egy nagyszerű matrac, viszont egy-két dolgot érdemes esetleg felülvizsgálni. Egy habmatrac magassága normál ágybordán használva nagyban befolyásolja annak élettartamát, így a normál habokból készülő matracok esetében minél magasabb egy matrac, annál tartósabb lesz. Az emlékezőhab ágybetétek esetében az emlékezőhab sűrűsége és annak vastagsága adja az "emlékezőhabos élményt". Egy bizonyos határig tehát minél vastagabb ez a réteg, annál jobb komfortot kapunk. A memóriahabos matracok általában a lágyabb kategóriába tartoznak, ezek esetében az egymásra ragasztott normál hab és emlékezőhab réteg és a levehető matrachuzat szinte biztos jele annak, hogy -bár nem ismerem a termék komfortját- egy nem túl feszes matracról lehet szó.

Alternatív megoldás lehet kb. ebben az árkategóriában a Ceriflex Energy Memory matraca, amely 22cm vastag, összesen 5cm emlékezőhab réteggel készül mégpedig úgy, hogy a tartóhabra 3cm van ragasztva, viszont a matrachuzatba további 2cm memoryfoam került besteppelésre, így a matrac feszes komfortot nyújt.

Szerencsés választást kívánok.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Marcsi (#3782)

Matrac fórum betekintő ablak

2024-05-11 05:12:17

Kedves Murildi, egy fedőmatractól sajnos nem lehet mindent elvárni. Amit egészen biztosan nem...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3650