Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1837) matracguru
2015-09-28 19:20:41

Kedves Kitti,

az Amicor Pure matrachuzatok valószínűleg a legjobban látják el ezt a funkciót, de különböző -állítólagos- hátrányai is vannak, így elég kevés termék készül ezzel a huzattal. Tudtommal Magyarországon senki nem gyárt ilyen huzatokat. Alapvetően a Tencel matrachuzatok (RelaXx, Medical Concept) szintén kivételesen jó minőségű matrachuzatok és némi szellőztetés és időszakonkénti mosás mellet ugyanúgy betölti a kívánt funkciót.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Kitti (#1836)
(#1836) Kitti
2015-09-28 18:55:26

Kedves László!

A két éves matracunk huzatát eltávolítottam és kidobtam úgy ahogy van, rá piszkított a gyerek, és nem tudtuk kimosni belőle úgy, hogy teljesen kijöjjön belőle. Maga a matrac tökéletes, a huzatát szeretném cserélni, de fontos, hogy antiallergén, antibakteriális legyen és az atkák se szeressék. Ilyet persze nem találok. Kérem tanácsát, hogy az Ön által javasolt AmicorPure® termék a legjobb választás-e, illetve abból van-e egyáltalán huzat, vagy csak védő? Ha csak védő, valami egyszerűbb huzat alá elég? Kérem segítségét ebben.

(#1835) matracguru
2015-09-28 11:46:38

Kedves Helga,

kollégáimtól azt az információt kaptam, hogy ÍÖn 3 matracot rendelt, ezek közül az egyikbe volt csomagolva a termékekhez tartozó összes okmány, beleértve a számlát és a garancialeveleket is. Esetleg ha még meg van a csomagolás, úgy kérem nézze azt át vagy kérésére a dozsa@matracguru.hu email címen kérve kollégáim megküldenek Önnek egy számla másolatot és az új garanciajegyeket.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Helga (#1831)
(#1834) matracguru
2015-09-28 11:40:13

Kedves Krisztina,

a fedőmatrac normál esetben semmivel nem melegszik majd jobban vagy kevésbé, mint eddig.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Kriszta (#1833)
(#1833) Kriszta
2015-09-28 11:05:06

Kedves Pálinkás László!
Köszönöm a válaszát és lenne még egy kérdésem. Ha a Relaxx SenZone-ra egy Relaxx fedőmatracot teszek:a szellőzés egyben azt is jelenti, hogy nem fog melegedni a fedőmatrac sem? A fedőmatrac önmagában vagy nem jól szellőző/melegedő matracon uis elég meleg.
Üdvözlettel
Nagy Kriszta

(#1832) matracguru
2015-09-28 06:08:16

Kedves Kriszta,

a matracok szellőzése főként azért fontos, hogy a matrac felső régiójába kerülő testpára el tudjon párologni. Amennyiben az említett matracokon további fedőmatracot használunk, úgy a fedőmatrac lesz a matrac felső régiója, így gyakorlatilag az "alap" matracba nem jut ebből a nedvességből. Szerintem mindkét említett matrac típust vagy bármilyen más matracot is lehet fedőmatraccal együtt használni úgy, hogy a matracok szellőzését ne befolyásolja negatívan.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Kriszta (#1830)
(#1831) Helga
2015-09-27 17:27:20

Kedves László!

Köszönöm a gyors válaszát! És várom a számlával kapcsolatos információit.

Üdvözlettel,
K. Helga

(#1830) Kriszta
2015-09-27 11:34:46

Kedves Pálinkás László!
Egy 6 cm-es Relaxx fedőmatracom van, egy kattanós ágyon. Amióta a fedőmatracot használom, nem fáj a nyakam és a csuklyás izmom, előtte folyton begyulladt mindkettő. Most lecserélem az ágyam és matracot is vennék. Kipróbáltam a Relaxx SenZone Mediumot és kemény volt. (Hogyan a Dunlopillo szendvicsszerkezetűje és a Hilding Curem 19-ese is.)Mikor rátettem a fedőmatracot, kényelmes lett. De tartok tőle, hogy a + memory réteggel nem fog olyan jól szellőzni. Így is meleg - bár kevésbé, mint a kipróbált másik kettő. Az egyik kérdésem: nem rontom-e el a szellőzését a fedőmatraccal? A másik - földön próbáltam ki -, hogy az ágyrács javít-e a melegedésen? Ill. kedvezőtlen válaszok esetén: milyen alternatívát javasolna? Felmerült még a latex - de kezdek fáradni a matracpróbákban.
Üdvözlettel és köszönettel
Nagy Kriszta

(#1829) matracguru
2015-09-27 09:53:06

Kedves Helga,

először is elképzelhetetlennek tartom, hogy semmilyen kísérőokmányt nem kapott a matracokhoz, hiszen a termékeket minden esetben egy kiadási jegyzék, egy számla és egy garanciajegy kíséri. Természetesen utánanézek, hogy nem maradt-e a szállítóknál a paksaméta.

A Junior Vital matracok esetében is egy ú.n. elasztikus dupla huzat található a matracon. Ez a huzat -mint szinte minden mosható matrachuzat- három rétegből áll. Legfelül a funkcionális textília, középen egy 20-300gr/m2 sűrűségű poliészter töltet és legalul egy nagyon vékony fályolflíz. Ez a három réteg van a steppelés mintájával összevarrva.

Ezen rétegek egyike sem vízzáró, mindegyik réteg átereszti a vizet, nedvességet. Azt tudnám elképzelni, hogy esetleg a mennyiség nem volt elegendő ahhoz, hogy átérjen a huzaton. A matrachuzatok feladata, hogy felvegyék ezt a nedvességet -kicsit hasonlóan az itatós papírhoz- eloszlassák azt a legnagyobb felületen és a lehető leggyorsabban elpárologtassák azt.

Minden esetre nem ártana egy kicsit hagyni a matracmagot (matrac belső) is egy kicsit a huzat nélkül szellőzni, legalább addig, amíg a matrachuzat mosás után rendesen megszárad. A mosásnak a matrachuzat semmilyen tulajdonságán nem szabadna hogy változtasson.

Gyerekmatracok -és most már a többi saját gyártású matracok esetében is- oldószeres ragasztó helyett évek óta vízbázisú ragasztót használunk. Környezetkímélő, nem büdös és nem egészségtelen. Ebből adódóan ha a technológiai fegyelem nincs megfelelőképpen betartva (száradási idő), akkor előfordulhat némi nedvességtartalom, de semmi esetre sem olyan mértékű, hogy az ne párologna el magától vagy hogy az a matracra káros kihatással (pl. penész) lenne. Ilyenre még nem volt példa soha.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Helga (#1828)
(#1828) Helga
2015-09-27 09:32:21

Kedves László!

Több kérdésben szeretném a segítségét kérni.
A első kérdésem a matracok megrendelésével kapcsolatban lenne.
Augusztus végén rendeltem Önöktől személyesen 3 db. Junior Vital Prémium matracot. Az üzletben kaptam egy megrendelő papírt, amin szerepelt az összeg és a kiszállítási díj. A szállítás napján a szállító cég munkatársától nem kaptam semmilyen számlát és garanciális papírt.
Szeretném kérni a pótlását.
A másik kérdésem a matracokról lenne:
Gyermekeim közül kettő még pelusos és sajnos elkövettük az a hibát, hogy elfelejtettük az egyikre ráadni a pelust és megtörtént a baleset. Hála maga a szivacs nem ázott át csak a felső huzat lett "vizes". Szeretném megkérdezni, hogy ez normális jelenség? Vagyis, hogy ennél a matrac típusnál a külső huzat nem engedi át a szivacs felé a nedvességet? Illetve, ha nem engedi át a nedvességet, attól még tud a matrac szellőzni? (Bepenészesedés és egyéb problémák miatt. Sajnos a gyermekeim hajlamosak az allergiára.) Azért is kérdezem, mert amikor kibontottuk (igaz kb. 4 nap múlva) olyan tapintása volt, mintha nyirkos lenne a külső huzat.
Másik kérdésem, hogy a mosás folyamán nem veszti el ezt a nedvességfelfogó tulajdonságát?

Válaszát előre is köszönöm!
Karabinszky Helga

(#1827) matracguru
2015-09-24 17:10:49

Tisztelt Zoltán úr!

Ezek a méretek gyártónként változnak és nincs egységes szabályozás. Jellemzően az 1-2% méreteltérés még tűréshatár. Amennyiben a matracbelső 90cm széles és arra jön a steppelt matrachuzat 1-1 centije, úgy az így kapott 92cm széles matracból kettő már 184cm lenne, ami egy felnyílós ágyban már kifejezetten hátrányos lehet. Több gyártó ezért a matracbelsőt ca. 1-2 centivel kisebbre vágja, így a matrac teljes külmérete lesz ca. a 90x200cm. Matracot mérni egyénként nagyon nehéz, sok esetben az ágykeretek is 1-2 centivel szélesebbek és amikor ezek összeadódnak, az már valóban lehet zavaró. Egy matrac "hivatalos" elfogadott mérése, hogy a földre letesszük, a matrac két oldalához/végéhez felállítunk egy-egy könyvet/iratgyűjtőt, bármit ami megáll és egyenes és ezt a távolságot mérjük. Ez sem 100%, mert nagyon is neki lehet nyomni, szellősen is oda lehet állítani. A híres Cardo matrac egyik képviselője mondta egyszer nekem amikor megkérdeztem, hogy a matrac típusoknál miért nem adnak meg matrac magasságot, hogy "egy matrac nem mérnöki termék.

Azért standardok nem ártanak.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: kisdagi (#1826)
(#1826) kisdagi
2015-09-24 12:57:37

Tisztelt Pálinkás Úr!

Vásároltam egy matracot gyermekemnek 90 x 200 méretben, és otthon az ágyba betéve számomra nagy hely volt mindkét irányban. Lemértem a matracot (huzattal együtt) és 2-2 cm-el kevesebb a rendelt méretnél, belül a szivacsot mérve 87 x 196-ot mértem.
Kérdésem az lenne, hogy a rendelt méretnek a külső számít vagy a belső szivacs? (bár nekem huzattal sem stimmel)
Van egy 160 x 200 cm matracunk és az huzattal 162 x 202 cm,és teljesen passzol az ágyban.

Köszönettel

Zoltán Károly

(#1825) matracguru
2015-09-23 13:42:21

Kedves Ágnem,

a 85kg valóban nem egy kiugró testsúly férfiaknál, sőt éppen a hetáreset amikor egy Medium és egy Hard matrac között kellene választani. Ilyenkor inkább a hozott (eddig megszokott) komfortérzet szokott dönteni.

A Medical Concept Luxus matrac esetében összességében 4cm memoryfoam található. 2cm normál emlékezőhab és a tetején további 2cm Viscocool.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ágnes (#1824)
(#1824) Ágnes
2015-09-23 08:18:32

Kedves László!

köszönöm a válaszát. Mivel az Ön által javasoltakat (torna és megfelelő életmód) mindig is gyakoroltam, kb. három hónapja mégis az isiász tüneteit produkálom, részben a régi, középen már besüppedt, a gerincoszlopot megtartó pihenést nem nyújtó matracunknak tudom be a probléma ha nem is okát, de elhúzódását mindenképpen. Ezért nagyon bízom abban, hogy az egyéb kiegészítő kezelések mellett a matrac is segíteni fog az állapotom javításában.

A válaszaiból egyébként arra következtetek, hogy a matrac inkább a férjemnek lehet majd "túl" puha, bár a 85 kg-os súly nem számít kifejezetten nehéznek a férfiak körében. Jól gondolom?
Ezzel kapcsolatban hadd kérdezzem még meg, hogy a Medical Concept Luxus matracon hány centiméteres a memory réteg (2 cm a Viscocool, de alatta mennyi van)?

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
M. Ágnes

(#1823) matracguru
2015-09-23 06:03:09

Kedves Enikő,

egy 15 éves matracra szerintem nyugodtan mondhatnánk, hogy kiszolgálta magát. Ennyi év után a matracban található rugók is már fellágyulnak a jobban terhelt területeken (főként a medence résznél) és a rugók fölött található párnázóréteggel is ca. ez lesz a helyzet. Érdemes lenne ilyen szempontból megvizsgálni a matracot, hiszen ha nincs egy megfelelő, stabil alátámasztás, akkor a fedőmatracok nyújtotta felületi komfortfokozás a kényelmi panaszokat, az esetleges reggelre jelentkező derék- vagy hátfájásokat nem fogja megoldani.

Érdemes lenne a matrac fölé hajolva két tenyérrel határozottan benyomni/lenyomni a matracot az ágy lábvégétől ca. 40-50 centire és ugyanezt, ugyanilyen erővel megcsinálni a matrac minkét oldalán ott, ahová kb. a fenekünk kerül alvás közben, kb a matrac közepén. Ezt érdemes egymás után többször is megcsinálni, hogy érezni lehessen ha ellenállásban különbség van a két terület között.

Amennyiben a matraccal nincsenek ilyen problémák (ez nekem spec a hihetetlen kategória lenne), akkor egy fedőmatraccal a matrac felületi komfortját tudjuk fokozni. Tapasztalatom szerint a 4cm vastag fedőmatracok már jelentős komfortváltozást eredményeznek, a 6cm vastagságot már viszont érdemes lenne kipróbálni valahol, mert sok esetben már nagyon süppedékeny, nagyon mélyre ereszt be és esetlegesen kellemetlen, "beleragadós" érzést kelthet.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Eni (#1822)
(#1822) Eni
2015-09-22 21:05:15

Kedves László!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy rugós cardo matracunk (sajnos a típusára nem emlékszünk.felső kategóriás,ettől már csak egy modell volt ami valamivel "többet tudott"),ami ugyan 15 éves,de semmi baja.
Az utóbbi időben kicsit keménynek érzi a férjem.Arra gondoltunk hogy egy fedőmatraccal ezt megoldanánk. Megoldanánk?
Pl.:Aloe 60 T6 fedőmatrac,illetve Memory fedőmatrac 6cm (180*200)

Válaszát előre is köszönöm
Üdvözlettel:

Sz.Enikő(#1821) matracguru
2015-09-20 10:07:45

Kedves Ágnes,

a Medical Concept LUxus matrac egy lágyabb matrac, de semmi esetre sem tartozik a tötyi-mötyi matracok közé, hiszen az emlékezőhab rétegek alatt hatásos alátámasztást találunk. A derékfájásra egyetlen matrac esetében sincs garancia, annál is inkább, hiszen a derékfájás megszüntetése, enyhítése nem csak a matrac feladata, hanem tartás, torna, életmód-váltás stb, kombinációja, ahol a matrac feladata "csupán" az éjszakai tehermentesítés és regeneráció elősegítése, míg minden más a fent említett dolgok feladata kellene, hogy legyen.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ágnes (#1820)
(#1820) Ágnes
2015-09-19 13:14:18

Kedves László,

Köszönöm szépen a válaszát, hasonlót gondoltam, de egy szakember tapasztalata mégis megnyugtató.
Ha már írja, hogy néhány esetben a Medical Concept Luxus matrac lágyságára volt panasz, a derékfájdalmaim esetében nem lehet hasonló gondom?
Az az igazság, hogy az üzletben kipróbálva nagyon jól esett a matrac felületi "puhasága", mert a régi matracunk inkább kemény, és az utóbbi időben (ez a 11. éve) már kifejezetten nem volt komfortos számomra, de a próba nyilván más, mint a hosszú távú használat.

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
M. Ágnes

(#1819) matracguru
2015-09-17 19:31:40

Kedves Ágnes,

ahogyan nincs két egyforma láb vagy talp, úgy a többi adottságaink is 100% méretékben egyediek. A matrac is egy kicsit hasonló lesz a cipőhöz és itt is valamilyen kompromisszumokat kötni kell. A Medical Concept Luxus matrac sem nyújt majd mindenkinek 100% megoldást, de a két különböző mélységű vállzóna, az egyenletesen átmenő ergonómiai zónák sokkal nagyobb mozgásteret engednek, mint a hagyományos vagy eddigi normál emlékezőhab matracok. Egy-két esettől eltekintve, amikor a Medical Concept Luxus matrac lágyságára volt panasz még nem érkezett rossz visszajelzés.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ágnes (#1818)
(#1818) Ágnes
2015-09-17 18:59:08

Kedves Pálinkás László!

A honlap Tanácsok fül alatti írásait olvasva az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy amennyiben - ahogy a Gyógymatracok bejegyzésben írja - "személyenként eltér a gerincoszlop hossza, a gerinc íve is emberenként változik, különösképpen a lumbális, deréktáji gerincszakasz íve lesz nagyon meghatározó egy jó gyógymatrac megválasztásánál. A különböző testmagasságból, testsúlyból, testsúly eloszlásból adódó egyediségek megint csak a személyre szabott tanácsadás és a matracok szakkereskedésben történő kipróbálását fogja maga után vonni", hogyan lehet különböző alkatú embereknek jó a cég saját fejlesztésű Medical Concept matraccsaládja, ha azokban ugyanaz a "virtuális gerincoszlop" található?

A férjemmel mindketten ezt a matracot (a Luxus verziót) találtuk a magunk számára a legkényelmesebbnek, noha mind magasságban (165/180), mind súlyban (55/85) eltérő az alkatunk, én ráadásul derékfájós is vagyok.
Függetlenül a személyes preferenciáinktól, Ön szerint mindkettőnk számára megfelelő lehet a fenti matrac?

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
M. Ágnes

(#1817) matracguru
2015-09-16 11:25:08

Kedves Zsuzsa,

valamennyire minden matrac hajlítható, még a merev és töredezésre hajlamos kókuszmatrac is. Én addig hajlítanám csak, amíg nincs hangja és mindenképpen a memory réteg felé kellene hajlítani úgy, hogy a meghajlított matrac belső felén legyen a memoryfoam réteg, nehogy elszakadjon.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zsuzsa (#1816)
(#1816) Zsuzsa
2015-09-16 10:32:46

Kedves László!
Érdeklődnék, hogy egy 180*200-as kókuszmatrac (vastag kókuszréteg, végkony memory réteg) meghajtható-e annyira, hogy egy nem túl széles lépcsőfeljárón felférjen? Tetőtérbe szeretnénk felvinni, de a méretéből adódóan csak úgy férne fel, ha valamennyire meghajtanánk, viszont tönkretenni nem szeretnénk...

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel
Zsuzsa

(#1815) matracguru
2015-09-16 06:23:25

Kedves Kovács Istvánné,

én sajna nem látok bele a megrendelésekbe, ebben az üzlet tud Önnek segíteni, de jelzem nekik, hogy vegyék fel Önnel a kapcsolatot. Normál esetben a Ceriflex Selena Comfort 160*200 méretű matrac van készleten az üzletben is, amennyiben elfogyott volna éppen az üzlet készlete, úgy a központi raktárból lesz átszállítva, ami ezen a héten egy nagyobb helyre költözik, így csak a jövő hét elején lesz kiszállítás.
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Kovács (#1813)
(#1814) Palinkás Zoltán
2015-09-15 20:07:38

köszönöm a gyors segítőkész munkáját. illetve a sok gondolat helyrerakàsàt a fejemben.

a signum dual hard 160x200cm eddig tökéletes. az előző matrachoz képest ég és föld.

párom csak annyit fűzött hozzá 1 hét használat után, hogy " szinte reggel kidob az ágy olyan kipihet vagyok" azóta a gerinc fajdalmam sinxs ami az előző kiteknősödött matrac miatt volt. smiley smiley smiley smiley

(#1813) Kovács
2015-09-15 19:48:50

Kedves László !
Érdeklődni szeretnék a 2295-ös rendelésem felől. Körülbelül mikorra várható a szállítás,
Üdvözlettel: Kovács Istvánné

(#1812) matracguru
2015-09-11 21:03:39

Kedves Zsuzsa,

tapasztalatom szerint a Best Dream Siglo matrac egy árnyalattal feszesebb, mint a Selena Comfort, nagyobb testsúly esetén gyakrabban esik a választás erre a matracra. Természetesen mindkét matrac lehet jó megoldás.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: zsuzsu (#1811)
(#1811) zsuzsu
2015-09-11 16:33:16

Kedves László!
Külön matracon alszunk, 90x200 méretűeken. Az én matracom teljesen megfelelő, azt nem tervezem kicserélni. Az enyém 20 cm magas, tehát max. 22 cm-eset tudok elképzelni mellette.
A Ceriflex Selena Comfort termékekkel szemezgettem, de nem tudok dönteni...
Üdv:Szücsné Zsuzsa

(#1810) matracguru
2015-09-11 16:17:23

Kedves Zsuzsanna,

konkrét típust még a súlyok ismeretében is nehéz javasolni. A probléma az, hogy ha most bemegy egy kereskedésbe, akkor a 130kg hallatán valami zúzós kemény matracot fognak Önre sózni. Lehet, hogy nem leszek népszerű, de ilyen esetben a matrac olyan, mint a cipó: nem jó ajándékba venni kipróbálás nélkül. Egyébként a 130kg nem egy extrém súly, könnyen lehet jó matracot találni. Érdemes lenne esetleg a zsákrugós matracok között a vastagabb termékeknél szemezgetni egy kicsit, minl magasabb egy matrac várhatóan annál tartósabb lesz.

Amit még érdemes átgondolni, hogy amennyiben jelentős a súlykülönbség, úgy a párjának megfelelő matrac esetleg Önnek túlzottan kemény lesz majd.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: zsuzsu (#1808)
(#1809) matracguru
2015-09-11 16:13:27

Tisztelt György úr!

Sajnos felelősséggel nem tudom megmondani Önnek, hogy a megrendelt matrac biztosan jó lesz. Amennyiben pillanatnyilag meggondolta magát, úgy legyen kedves a megrendelést email-ben a dozsa@matracguru.hu mail címre megküldve lemondani.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1808) zsuzsu
2015-09-11 15:31:52

Kedves Pálinkás Úr!
Szeretném tanácsát kérni a következőkben. A férjem hamarosan betölti a 40 évét. Ez alkalomból szeretném meglepni őt egy új matraccal, mert a mostani már nem kényelmes, sokszor ébred derékfájással. A választásom azért nem könnyű, mert már ő sem túl könnyű; 130 kg. Tapasztalati szerint milyen matracot érdemes választani? Ezen kívül elég hangosan horkol éjszaka... Egy jó párnával talán ezt is lehet orvosolni? Egyébként általában oldalt fekszik...
Várom javaslatát!
Szücsné Zsuzsa


Matrac fórum betekintő ablak

2024-06-17 16:27:47

Tisztelt Matracguru, Még 2014 szeptemberében vásároltam Önöktől egy Relaxx memory classic m...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3652