Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1584) m.mazsola
2015-03-02 10:44:22

Kedves László!
Köszönöm, gyors, segítőkész válaszát. Természetesen akkor a javasoltak alapján nálunk a Signum Hard matrac lenne a megfelelő. Amennyiben kivitelezhető a szegedi kipróbálás, és az akciós ár is érvényben marad addig 1-2 hetet tudunk várni a vásárlással. Szegeden hol lehetne kipróbálni? Segítségét előre is köszönöm.

(#1583) tibor45
2015-03-02 09:49:15

Kedves László!

Ön írta: „A Medical Concept Luxus részt nem egészen értettem, a habrugó rétegtől eltekintve két teljesen különböző tudású és komfortú matracról van szó, ami minden tekintetben két egymástól teljesen eltérő termék.”

Pontosan erre céloztam. Hogy a Medical Concept Luxus matraca habrugót (is) tartalmaz. Nem más alapanyagot, hanem habrugót. Ezért is fókuszáltam a habrugós matracokra. Bár ezekből mindössze 2-félét találtam. A Swisstwech Dynamic és ennek „+”-os verzióját.
Talán bennem van a hiba, de én még mindig nem tudom, hogy 300, vagy 600 db van-e a matracban? Az egyik shopban ennyi, a másikban annyi. 5 vagy 7 zónás a matrac? Érdekelne a rétegződése is.
Nézze el nekem a „szőrszálhasogatásomat”, csak az vezérel, hogy 80kg-os emberként legyen egy végre egy olyan matracom, amelyen valóban megpihenhetek, regenerálódhatok.

Tisztelettel várom válaszát!
Tibor45

Előzmény: tibor45 (#1576)
(#1582) matracguru
2015-03-02 06:45:17

Kedves M.Mazsola,

bizonyára a fórumokból és az egyéb cikkekből is kiderül, hogy matracot nagyon nehéz javasolni, mert egy nagyon bonyolult dologról van szó. A Signum matracokkal kapcsolatban annyi tapasztalat van, ami mint egy sablon szinte ráhúzható, hogy általában 80kg alatt a Signum Medium és 80kg fölött a Signum Hard matracra szokott esni a választás. Ha egy franciaágy méretű matrac esetében két különböző súlyú haasználója van a matracnak, akkor a matrac úgy is rendelhető, hogy az egyben nagy méretű matrac egyik oldala a matrachuzat alatt Hard a másik oldal pedig Medium. Természetesen országosan szállítunk matracokat, így Szegedre is szállítunk.

Amennyiben 1-2 hetet ráér még a matrac választás és vásárlás, úgy megpróbálom elintézni, hogy a RelaXx Signum Hard matrac Szegeden is kipróbálható legyen. Kérném szépen szíves visszajelzését.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1581) m.mazsola
2015-03-01 17:54:50

Kedves László!
Szegedről kérném a tanácsát. Immáron 8 éve kokusz matracon alszunk mely mára kigödrösödött és az alvás sem pihentető. A jelenlegi matrac 200x160cm egyben lévő matrac. Magas (185/178 cm), átlagos súlyú pár vagyunk közel hasonló igényekkel, de igen szerteágazó alvási pozitúrával. Igen sok fórumot és weboldalt elolvastam és úgy érzem egy hideghabos matrac jó választás lenne. Ár érték arányban a Relaxx Signum Dual medium vagy Relaxx Signum Dual Hard matracra esne a választásunk de sajnos a közelben ezeket kipróbálni nem tudjuk. Ön a leírtak alapján melyiket javasolja? Az önök oldalán található szállítási kalkulátor valós árat ír? Szállítanak Szegedre? Válaszát előre is köszönöm

(#1580) matracguru
2015-02-28 10:58:11

Kedves Biriozga,

alapvetően egy férfi 100kg alatt karácsonyfadísz. A 110kg nem egy extrém súly. Több olyan termék is van, ahol a franciaágy méretű matracban két különböző keménységű oldal található. Sőt! A Medical Concept termékcsaládban a Medical Concept Premium és a Medical Concept luxus matracok azonos magasság mellett két teljesen különböző komfortot nyújtanak (a Luxus memoryfoam és Viscocool réteggel a tetején) és akár egy matracba is integrálható a két különböző karakterű matracmag. Hasonló termék lehet még a Signum Medim és Hard matracok is, vagy akár a Signum matracok és a SenZone Memory matracok is elhelyezhetők egy huzat alá.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: birizga (#1578)
(#1578) birizga
2015-02-28 09:18:22

Kedves László !
A kérdésem az lenne hogy hogyan tudom meg a matracok súlyhatárát ? A párom 110 kiló fölött mozog és érdekelne melyik az a típusú matrac amit nem feküdne ki egy év alatt , illetve hogy melyik az ami 70 kilósan is komfortos lehet . vagy jobban járunk ha a 160x200 -as matrac helyett inkább 2db 80x200-asat veszünk? (én memory matracban gondolkozom) Köszönöm a választ !

(#1577) matracguru
2015-02-27 17:21:08

Kedves Tibor,

a Swiss Tech Dynamic+ matrac alapvetően egy kétoldalas matrac, jelentős komfort különbség a két oldal között nincs. A Dynamic+ matrac is tengelyesen szimmetrikus, így a fej-lábirányú forgatásnak nem sok értelme van. Alapvetően egy feszes matrac, de természetesen a habrugóknak és a felhasznált alapanyagoknak köszönhetően nem fapadosan kemény; minden esetre lényegesen feszesebb, mint pl a Dynamic és természetesen a Medical Concept Luxus matracnál is lényegesen keményebb.

Engedje meg, hogy hétfőn pontosan utánajárjak a matracnál felhasznált haboknak.

A Medical Concept Luxus részt nem egészen értettem, a habrugó rétegtől eltekintve két teljesen különböző tudású és komfortú matracról van szó, ami minden tekintetben két egymástól teljesen eltérő termék.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: tibor45 (#1576)
(#1576) tibor45
2015-02-27 13:16:42

Kedves László!

Én a Swisstech Dinamic+ matracáról szeretnék többet tudni. Az egyik webshopban 300 habrugó, a másikban 600. Akkor most mennyi? Egyoldalas-e a matrac, vagy kettő? Feszesség, keménység szempontjából. Mindkét oldalán van-e HR-hab, vagy csak az egyiken? Fej-láb irány fontos-e? A HR-hab milyen sűrűségű? Higgye el, sokat olvastam Öntől, de még most sem tudom, hogy a nagy sűrűségű drága habok lágyabbak, vagy feszesebbek? A habrugós matracokra rákeresve, nincs sok találat. Foamspring-re sem, de nekem tetszik.
Ami miatt megszólítottam, az a tény, hogy a Medical Concept luxus verziója már a hideghab és a habrugó ötvözete.
Ha az Ön legújabb termékcsaládjának a maximuma is tartalmaz habrugót, erre érdemes odafigyelni.

Tisztelettel várom válaszát,
Tibor

(#1574) matracguru
2015-02-27 12:16:44

Kedves Timi,

én nem szoknék le a rituáléról, azért csak a matrac van értünk. Ennyi zaklatást ki kell bírnia. Párnával én lehet hogy várnék egy pár hónapot. Tapasztalatom szerint a kemény kókusz matracokon a gyerekek is vagy hason vagy háton alszanak, jellemzően oldal fekvésben nem kényelmes az ilyen típusú matrac. Egy jobb, vastagabb és kevésbé vagy máshogyan kemény matracban nagyon valószínű, hogy oldalt fog főként feküdni. Én egy pamut borítású, száltöltetű (mosható) nem túl vastag párnánál bonyolultabb dolgot nem vennék elsőre.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Timi (#1573)
(#1573) Timi
2015-02-27 11:19:52

Kedves László!

Rendelni fogok Önöktől egy Junior Vital Prémium matracot a 2,5 éves lányomnak. A kérdésem az, hogy az gond e ha apuka (95 kg) minden reggel odafekszik a kislány ágyába 5-10 percre? Szoktassuk le erről a reggeli kis "rituáléről" a leányzót, vagy ez a fajta terhelés még belefér?

A másik kérdésem szintén a 2,5 évesemre irányul. Jelenleg párna nélkül alszik. Kellene valami a feje alá? Ha igen, milyen párnát javasol?

Köszönettel: Timi

(#1572) matracguru
2015-02-27 09:59:20

Kedves Falbala,

alap értelmezésben természetesen el lehet érni az üzletünket telefonon, általában azért van egy kis túlterheltség és sokszor még a három kollégámnak is gondot okoz a telefon felvétele. Természetesen igyekszünk minden elvárásnak megfelelni, azért vannak még kisebb javítanivalók.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Falbala (#1568)
(#1571) matracguru
2015-02-27 09:57:08

Kedves Alpern-Petko,

matracra, gyerekmatracra is bármennyi pénzt el lehet költeni. Viccet félretéve hasonlóan az előző válaszhoz szintén a Junior Vital matracokat tudnám javasolni. Tényleg normális árban éppen ezt a problémakört megoldó matrac és közeli árfekvésben nem is ismerek olyan matracot, amelyik bármilyen szempontból is a közelébe jönne. Természetesen a Junior Vital matracok nem felnőttek részére lettek tervezve, tartósan a 100kg-ot nem fogja bírni, viszont a 3-13 éves korosztály nagyon szépen kiszolgálja. Lehetne vágatni egy egyszerű szivacsot is és valami lepedőt vagy matrac védőt rá, ca. fele árnál tartunk a 25-28e-hez képest és hát sokkal szerényebb eredménnyel. Ágyrácsból én a legegyszerűbb 5e Forint környékén lévő fenyő deszkabordát tenném az ágyba, egy későbbi matracváltásnál még mindig lehet olyan matracot választani, ami ágybordával elműködik (szinte már az összes matrac ilyen) vagy lehet cserélni egy minőségibb ágyráccsal is majd a rendszert.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1569) matracguru
2015-02-27 09:50:37

Kedves Timi,

lehet hogy én nem fedőmatracban gondolkodnék, hanem matrac cserében. A fedőmatracok jellemzően emlékezőhabból vannak, annak összes hátrányával és egy 4cm vastag fedőmatrac ca. 20e Forint. Ugye mi fejlesztettük éppen ennek a problémakör megoldására a Junior Vital és Junior Vital Premium matracokat, 25-28e Forintos áron már egy rendes, átszellőző, kétoldalas matracok kapunk mosható levehető matrachuzattal.

http://www.matracguru.hu/gyorskereses/junior+vital

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Timi (#1566)
(#1568) Falbala
2015-02-26 23:15:25

Kedves László!
Miért nem lehet Önöket felhívni a telefonszámokon?
Üdv

(#1567) Alpern-Pettkó
2015-02-26 19:39:36

Jó napot kívánok!
A kérdésem a következő!
90X190cm-es ágyrácsot szeretnénk vásárolni és hozzá matracot 3éves gyermek számára egy bútorba beépített ágyhoz.A matracból a gyermek fiatalsága miatt a legegyszerűbbet megoldást szeretnénk,4-5 év múlva lenne a végleges.( MI szülök csak ritkán használnánk! Azért 100kg-ig jó legyen ha lehet. Menyi pénzt vigyünk ,milyen megoldások vannak? Bankkártyás fizetés lehetséges?

(#1566) Timi
2015-02-26 13:13:35

Jó napot kívánok!

Van egy 2,5 éves lányom, aki jelenleg egy 8 cm vatag 160*80-as kókuszmatracon alszik. A kérdésem az, hogy lehet Önöknél kapni fedőmatracot, amit rá tudok tenni a kókuszra, hogy puhább, konfortosabb legyen kicsit?
Mit javasolna egy ilyen kicsi gyerkőcnek, milyen anyagból lenne a legjobb a fedőmatrac?

Nagyon köszönöm előre is a válaszát!

(#1565) matracguru
2015-02-25 18:24:20

Kedves Roland,

lehet, hogy nem értettem meg 100%-osan a problémát... Van egy franciaágy, ami pillangóban nyitható/emelhető mindkét oldalon. Erre kerülne egy matrac. Gondolom, hogy amikor felnyitják az ágyneműtartót, akkor a matrac mindig elcsúszik. Amennyiben így van és jól értettem a történetet, akkor nem a matracot kellene lerögzíteni, hanem a lecsúszást megakadályozni akár két egyszerű és olcsó sarokvas felcsavarozásával. A következő cikk esetleg segítséget nyújthat:

http://alvaskultura.blogspot.hu/2013/05/karpitos-agyak-kidobjam-felujitsam.html

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1564) Tóth Roland
2015-02-25 10:30:56

Kedves Hölgyem/Uram!

Szeretném megtudni, hogy árulnak-e olyan matracot ahol a franciaágyon a két 80x200-as matrac egymás mellett csak és kizárólag az ágykereten fekszik és a hosszanti élnél felnyitható tehát a nyitó szerkezetre csavarozható a matrac rövid oldalának alja. Elnézést a bonyolult megfogalmazásért, de nem tudom jobban leírni. Valamint jó lenne ha nagyobb teherbírású lenne (100-110kg). :) Köszönöm előre is a segítségüket!

Üdvözlettel:
Tóth Roland

(#1563) matracguru
2015-02-20 18:15:11

Kedves Séli,

alapvetően én össze-vissza vagyok, de egy megbeszélt időpontban szívesen várom a matracguru Dózsa György úti üzletében.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Séli (#1561)
(#1562) matracguru
2015-02-20 18:14:14

Kedves Tibor,

jelzi a garanciális problémát és amennyiben a matrac tényleg ki van gödrösödve, úgy kicsréljük a matracmagot (matracbelsőt)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: tibor45 (#1560)
(#1561) Séli
2015-02-19 07:58:21

Kedves László!

szeretném megérdeklődni Ön melyik üzletben dolgozik? Én mindenképp Önhöz szeretnék elmenni ha vásárlásra kerül a sor. Kösziii.:)

(#1560) tibor45
2015-02-18 11:37:25

Kedves László!

Javaslatára megrendeltem egy fix tartókeretes ágyrácsot. Bükk, 15 léc. Az a kérdésem, hogyha az új ágyráccsal (még nem érkezett meg) sem hozza a matrac, amit újonnan, akkor a garancia érvényesítése hogyan történik? Remélem, erre nem lesz szükség, de mégis, hogyan történik?
Tisztelettel várom válaszát,
Tibor

(#1559) matracguru
2015-02-15 20:35:39

Kedves Tibor,

megkaptam a képeket, ami biztos, hogy ez az ágyrács nem a legjobb megoldás. Amennyire elnézem az ágykeretet csak keretes ágyrács tehető ebbe az ágyba vagy némi átalakítással akár a fenyő ágyborda is. Ami biztos, hogy a mostani ágyrács nagyjából semmire nem alkalmas, több kárt tesz szerintem mint hasznot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: tibor45 (#1557)
(#1557) tibor45
2015-02-15 12:25:32

Kedves László!

Elküldtem 3 fényképet (nem az én telefonommal készült), várom válaszát.
A palinkas@matracker.hu-ra küldtem. Remélem, megkapta.

Tisztelettel,
Tibor45

(#1556) matracguru
2015-02-13 18:07:17

Kedves Tibor,

küldene nekem egy fényképet az ágyról, ahol látszik a tartó rész is meg az ágyrács is? palinkas@matracker.hu
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Tibor45 (#1555)
(#1555) Tibor45
2015-02-13 17:06:48

Kedves László!

Válasza lehangolt, mert ez azt jelenti, hogy vennem kell még egy fix rácsot, de kerettel, mert a jelenlegi ágyrács, ha megfordítom, a keresztléceket rögzítő műanyagon fekszik. Ezt pedig nem tartom megfelelőnek ahhoz, hogy a „szalagos” deszka bordát ráillesszem Egyébként a mostani ágyrácsot is az alatta lévő ágyneműtartó két oldala tartja.

Tisztelettel kérem, segítsen meghoznom a legjobb döntést!

Üdvözlettel,
Tibor

(#1554) matracguru
2015-02-13 09:55:10

Kedves Jani,

matracok között óriási választék van, így nagyon nehéz lesz matracot javasolni. Alapvetően egy rostálási folyamaton megy át minden vásárló amikor matracot keres. Először érdemes kiszűrni, hogy milyet nem szeretnék. Az Ön esetében valószínű, hogy a Dormeo így már ki is esett. Lehet szűrni alapanyagra pl., azt mondom, hogy pl. bonell rugós matracot nem szeretnék. Vagy nem akarok memory matracot. Maradnak a zsákrugós matracok és a hideghab termékek. Lehet még árra is szűkíteni később, meghatározni egy max árat, stb. Mindenképpen érdemes lenne felkeresni szakkereskedéseket, mert a próba az mégis csak nagyon fontos a matracvásárlásnál.

Az egy franciaágy egy matracból vagy két külön matracból álljon azt majd az fogja eldönteni, hogy ugyanaz a matrac kényelmes mindkettőjüknek. Amennyiben nagy a testsúly különbség, úgy érdemes azonos típusból két különböző keménységet választani. Egy sor olyan termék található a mi választékunkban is, ahol egy franciaágy méretű egybe matracban két különböző keménységű komfortoldal van. SenZone Memory, Hilding IndiviDuality Multi, Signum matracok és két különböző karakterrel (memory és nem memory) a Medical Concept Premium és Luxus matracok.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Jani (#1553)
(#1553) Jani
2015-02-12 14:49:26

Kedves László!
Azt szeretném megtudni, hogy milyen matracot érdemes venni? Eddig dormeonk volt, de nem vált be. Az ágykeret középen osztott, erre inkább 90x200, vagy a 180x200 matrac a jobb?
üdv.: Jani

(#1552) Csaba
2015-02-12 13:55:22

Nagyon szépen köszönöm.

Barta Csaba

(#1551) matracguru
2015-02-11 20:00:28

Kedves Tibor45,

a matrac kérdést megoldjuk, azonban van egy kis bibi. A piacon létező -talán- legrosszabb, legkevésbé hasznos ágyrács van az ágyban. Egy következő matracot is tönkre fog tenni. Ennél az ágyrácsnál még az egyszerű fenyő deszka bordázat is kevésbé káros egy habmatracnak. Ha gondolja erről írok részletesebben, eddigi életemben egyetlen darab ilyen rácsot nem adtunk el és nem is fogunk forgalmazni a jövőben sem. Inkább az egyszerű fenyő deszka borda.

A Medical Concept termékcsaládból az egyetlen memoryfoam jellegű matrac a Medical Concept Luxus. A SenZone Memory alapvetően is egy nagyon jó és sikeres termék, azonban a Medical Concept Luxus matrac már jóval felkészültebb, több szolgáltatást nyújt, vastagabb. A kéányelme természetesen egyéni döntés, általánoságban, ha ebben az árkategóriában eresünk matracot, akkor sikeresnek mondható.

Párnát sajnos nem tudok javasolni, mivel a párna egy nagyon bonyolult dolog. A magassága, a kialakítása, gyűrögetős vagyok vagy "szépen" alszom, stb. Párnát is -ugyanúgy, mint a matracokat- próbálgatni kell lehetőség szerint azon a matracon vagy nagyon hasonlón, mint ami otthon is van.

Én nem hiszek a matracok forgatásában, a legtöbb matrac (szinte az összes memory matrac) egyoldalas, felül a memory. Persze fe-láb ezeket is meg lehetne fordítani, de a medencerész, ahol a legnagyobb terhelés éri ca. ugyanoda esk megint.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: tibor45 (#1549)

Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-19 09:50:10

Üdvözlöm ! Érdeklődnék, hogy egy áruházban vásárolt több rétegű 200*90-es matracot (nem...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3647