Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1541) katkat
2015-02-10 21:55:27

Kedves László!

elvesztem a sok információban, nagyon sok matracot megnéztem, kipóbáltam és most ott tartok, hogy találtam egy Monessa márkájú bonellrogós matracot, ami tetszik. Számomra az ára is elfogadható, de elbizonytalanodtam a származása miatt, ugyanis Törökországból jött. A boltba ahol lehet kapni nem tudom megtekinteni a belső felépítését. várom szíves véleményét. Üdv. Katkat

(#1540) matracguru
2015-02-10 19:44:32

Kedves Csaba,

sajnos nem fogok tudni segíteni Önnek. Viszont van egy jó ismerősöm, akinek Székelyudvarhelyen van üzlete, matracokkal ágyakkal foglalkoznak. Székelyudvarhely nem egy nagy távolság Marosvásárhelytől, esetleg egy misét megér a dolog. Közben megtaláltam az elérhetőségeiket Székelyudvarhelyen. Rendes, becsületes kereskedők, odautazás előtt azonban érdemes telefonon érdeklődni, hogy a matrac választékuk éppen hogyan áll, én ca. 3-4 éve nem vagyok velük üzleti kapcsolatban, azóta változhattak a dolgok.

http://www.dreamlandstudio.ro/ro/

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Csaba (#1537)
(#1539) matracguru
2015-02-10 19:38:13

Kedves István, hogy most pontosan mi fejlődött az utóbbi 4-6 évben azt nem tudom. Az Aerial habok 80-as és 90-es formákban készültek és a többi méret ezek ragasztásával készült. Az egészet ca. úgy kellene elképzelni, mint a piskóta gyártást. Adott a tepsi (ennek pl. teteje is van), belekerül az alapanyag és (hideghabok esetében) temperált körülmények között felhabosodik a rendelkezésre álló térfogatra. Elképzelhető, hogy ez változott, azonban kevés esélyt adok neki, hiszen a legmeghatározóbb felvevő piac a Dunlopillo matracokra még mindig Németország és ott 10 matracból több, mint 9 egyszemélyes matrac eladás.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: István (#1535)
(#1538) matracguru
2015-02-10 19:34:30

Kedves Tibor,

a RelaXx SenZone Memory matracokkal nagyon kevés probléma van. Alapvetően 85 kg mellett a SenZone Memory matracból a Hard verziót javasolnám én. Ez przse nem azt jelenti, hogy egy matrac nem mehet tönkre és éppen ezért van matracok esetében garancia. Egy matrac esetében a kigödrösödést természetesen lehet látni, sok esetben fényképezni is, de vannak olyan titokzatos felpuhulások, amiknél külszíni látható nyom nincs, viszont a felpuhulás azonos súlyok különböző süppedési mélységével mérhető. Én nagyjából azért mindig abból indulok ki, hogy a Vásárló nem unalomból panaszkodik (természetesen ilyen is van). Önnek a Medium és a Hard típusokból melyik van most az ágyban?

Ilyen esetekben érdemes megvizsgálni a matracot tartó ágyrácsot is, hiszen ha túl nagy távolságok vannak az ágybordák vagy a lécek között, akkor az a habmatracoknak nem tesz valami jót.

Természetesen az Ön problémáját is megoldjuk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: tibor45 (#1533)
(#1537) Csaba
2015-02-10 17:55:54

Kedves László!

Egy tanácsra lenne szükségem. Egy éve már, hogy lecseréltem azt az ágyat, ami hátfájást okozott, egy újra. Sokat tanulmányoztam, milyen matrac lenne jó. (Én 82, a párom 62 Kg). Mivel Marosvásárhelyen élek, elsõsorban romániai forgalmazóknál érdeklõdtem. Sajnos viszont, a válaszok 90%-ban kb. így hangzottak: "mindegyik nagyon jó uram, de mennyi pénze is van?" Átolvastam annakidején a matracguru összes cikkét, és végül egy "pufa-pufina" nevű táskarugós matrac mellett döntöttem, amit a városban vásároltam. A feleségem jól alszik rajta, de én nem. Leginkább oldalt alszom, de nem úgy érzem, hogy egyenesen tartja a gerincemet, sokszor fájó háttal kelek. Úgy érzem, a rugók kifordulnak és oldalirányból is nyomnak. Lehetséges ez? Valószínű, hogy matracot kell cseréljek, de végképp nem tudom, hogy milyen legyen. Egy matracot nálunkfelé nem engednek kipróbálni, legyen az 1000 eurós(bosszant viszont, hogy 5 eurós kínai cipõt húszat is felpróbálhatsz, még ha nem is veszed meg).
Kérem, adjon egy tanácsot.

Tisztelettel,

Barta Csaba

(#1535) István
2015-02-10 17:47:05

Kedves László!

A Dunlopillo matracoknál egy 160 x 200-as, vagy 180 x 200-as matracnál külön sütőtartályt használnak, vagy van egy 90 x 200-as sütő, és abból rakják össze két magként. Vagy hogyan működik ez a sütőtechnika, habosítás. Köszönöm megtisztelő válaszát, István

(#1533) tibor45
2015-02-10 11:16:19

Kedves László!
Négy hónapja vagyok tulajdonosa egy Relaxx senzone memory medium matracnak. Tanácsa alapján választottam ezt a „félkemény“ matracot. 180 cm, 75 kg. Nagyon jó választásnak tűnt. Egy hét alatt megszűnt a hátfájásom. Örömmel mentem aludni. Néhány hete viszont azt vettem észre, hogy a matrac úgy „viselkedik“, mint egy elfáradt termék. Nem tartja a derekamat, besüpped. Újból hátfájósan ébredek. Egy 7 zónás matractól ez fáj. Szó szerint. Forgattam a matracot: memory-hideghab, fej-láb irányban, de semmi. A huzatot levéve nem látok semmit (egyenes), de a közepét lenyomva kézzel, érzem, hogy ez már nem olyan, mint amikor vettem. Jeleztem a forgalmazónak, aki azt tanácsolta, fotózzam le, utánajárnak. De a fotó nem mutatna semmit. Hogy lehet lefotózni, hogy a matrac közepe (nekem a legfontosabb) már „belágyult“?
Azért írok Önnek, mert ez a termékcsalád (Relaxx) az Ön fejlesztése.
Szívesen vennék minden ötletet panaszom megoldása érdekében.
Tisztelettel,
Tibor

(#1532) matracguru
2015-02-10 06:27:03

Kedves Évi,

a Ceriflex Wool Extra, Selena Comfort matracokra 15 év garancia van. A Best Dream Siglo matrac is kipróbálható lett volna az üzletünkben. A Siglo és a Ceriflex Wool Extra matracok között az alapvető különbség, hogy a Wool Extra matrac merino gyapjús oldala lényegesen keményebb, hiszen a gyapjú réteg alatt nincs extra párnázóréteg, mint a Selena COmfort matrac mindkét oldalán vagy akár a Wool Extra matrac másik, nyári oldalán. Éllettartamra ezek a matracok szerintem hasonló értéket mutatnak, a Ceriflex Wool extra 22cm vastagságából eredően elképzelhető, hogy egy kicsit tovább bírja.

Zsákrugós matracok szerintem minden további nélkül kerülhetnek gyerekágyba. A Hilding Magic matrac kifutó termék, ameddig van magyarországi készlet, addig tudunk ezekből a matracokból kiszolgálni. Sajnos az is elképzelhető, hogy a Magic matracok már időközben elfogytak. Ettől függetlenül még van egy sor hasonló és kifutó termék a zsákrugós matracok között -szintén akciós outlet árakon. Erről emailben szívesen írok részleteket.

A fent felsorolt matracok mindegyike mehet az egyszerű fix deszka bordázatra, a rugalmas ágyrács a Ceriflex matracok alatt ugyan nem sok jelentőséggel bír majd, de hátrányt sem jelent.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Évi (#1531)
(#1531) Évi
2015-02-09 14:57:40

Kedves László!
Voltam az üzletükben, de vannak kérdéseim még. A
Ceriflex wool extra mellett döntenék saját részre. Erre 5 vagy 15 év a garancia? A honlapon ellentmondásos adatok vannak. Összehasonlítva a best dream sigloval tudna írni par dolgot? Ez utóbbit nem próbáltam.Pl anyagminőség,keménység,huzat,élettartam szempontokból?
Továbbá egy kihuzhato ikea kanapera keresek martacot, a 80x200cm-es részére,mely ülőfelület is összecsukott állapotban. Ide a Relaxx hard comfort es a Ceriflex classic hard között döntenék, erröl is szeretném kikérni a véleményét. Melyik a jobb választás és miért?
Végül a legfontosabb kérdés: rugós matrac ajánlott gyerekmatracnak? Kislányom 2,5 éves 13 kg. A 2db-os akciót választanam,mert 2db 90x200-as ágy vár még matracra,és nekem a Hilding Magic tűnik a legjobb megoldásnak. A vékonyabb gyerekmatracok nem szimpatikusak.
Továbbá ezekkel a matracokkal a rugalmas lécezésű ágyakba hideghabos kerül,a kemény lécesekbe pedig rugósak. Ez is fontos szempont?
Köszönöm a segítségét!

Évi

(#1530) matracguru
2015-02-06 10:39:19

Kedves Tímea,

a felsorolásból az Exclusive Vario lóg ki egy kicsit, ez a matrac lényegesen keményebb, mint a többi. A Superdream inkább egy rugós matrac érzést hoz, gyorsabb, pattogósabb matrac, mint a többi a felsorolásból. A Siglo és a Selena Comfort ca. ugyanaz a kategória, magasságban 2 centivel alacsonyabb a Siglo, de ez a tartósságban nem sokat jelent. A felsorolásból az Active mellett a mosható huzat szól, sokkal több szolgáltatást a Siglohoz vagy a Selena Comforthoz képest nem nagyon nyújt az Active sem.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: NTimi (#1529)
(#1529) NTimi
2015-02-05 13:08:36

Kedves László!

Eddig kárpitozott ágyam, illetve egy olyan szuper kis "hajtogatható" ágyam volt, mely két végén rugóval felhajtható, ágyneműtartós, ágyvázról letépőzárazható, lecipzározható huzattal ellátott matraccal volt "egybeépítve". Sok-sok évig (már túl van a 20 éven is), tökéletes ágynak bizonyult, de sajnos mostanra kigödrösödött, így kénytelen vagyok venni egy új ágyat. Fenyő vagy bükk ágyneműtartós ágyban gondolkodom, melyhez külön matrac kell.

A kérdésem a következő, mivel jelenleg maximum 30-50 ezer forint körüli matracot engedhetek meg magamnak, ráadásul kicsit hát- és derékfájós is vagyok, Ön az alábbi matracok közül melyiket ajánlaná?

Best Dream Siglo matrac, Ceriflex Selena Comfort 22 vákuum matrac, Swiss Dream Active, Swiss Dream Superdream és végül Swiss Dream Exclusive Vario.

Köszönettel: Tímea

(#1528) potuka
2015-02-04 17:46:06

Kedves László!

Köszönöm a válaszát, erre számítottam :(
Átgondoljuk az tervezett vásárlást.

üdvözlettel.

(#1527) matracguru
2015-02-04 04:45:11

Kedves Edina,

alapvetően szerencsésebb lenne ilyen súlykülönbség mellett két különböző alátámasztás, hiszen ca. 50% eltérésről beszélünk. Amik ezt a problémakört (is) megoldják, az emlékezőhabos kategóriában azok a RelaXx SenZone Memory Medium és Hard matracok, hiszen a kétféle keménységen túl mindkét matracban aszimmetrikus vállrész kialakítás is van, így nagyon jól lehet "személyre szabni". A két különböző keménység akár egy matrachuzatba is mehet, így még az sem fordul elő, hogy két külön matrac kerül az ágyba. Ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy mindketten kényelmesnek találják a Medical Concept Luxus matracot is, mindenképpen érdemes lenne ezeket a matracokat személyesen, lehetőleg együtt kipróbálni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Edina (#1526)
(#1526) Edina
2015-02-03 20:25:04

Kedves László!
A párommal szeretnék új matracot vásárolni.Sok jót olvastunk a fórumokon a
Medical Concept® LUXUS Memory matracról.Kérdés,hogy megfelel-e mindkettőnk részére a súlykülönbség miatt.Ő 90kg, én 60kg vagyok.Mindketten oldalt és hason fekve alszunk.A matrac mérete 180x200-as.Esetleg tudna-e ajánlani más hasonló kategóriájú matracot.
Üdv.Edina

(#1525) matracguru
2015-02-03 20:24:05

Kedves Potuka,

sajnos 12cm vastagságban sem kényelmes, sem jó sem pedig tartós matracot nem fog találni. Amik ebben a magasságban vannak, azok jellemzően a jobb minőségű babamatracok vagy a Junior kategóriában találunk egy-két terméket (pl a Junior Vital vagy Junior Vital Premium matracok), de ezek sem fogják tartósan kibírni ezt a terhelést. Lehet hogy nem érdemes a gombhoz keresni a kabátot, érdemesebb lenne esetleg egy olyan ágyat választani, amibe egy rendes 18-20cm vastag matrac is kényelmesen elfér.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: potuka (#1524)
(#1524) potuka
2015-02-03 13:50:43

Kedves László!
Életem első matrac vásárlása előtt állok és teljesen tanácstalan vagyok.
Az IKea áruházban kinéztem egy olyan fiókos ágyat, mely 1 személyes , de dupla ággyá nyitható. A matrac mérete, ami beleférne és javasolt a 12 cm magasságú és 80X200-as méret. (2 db –ra lenne szükségem)
A gyermekem használná , 19 éves, 75 kg-os, fiú.
Nagyon sok helyet megkerestem már és 12 cm magas matracot nem nagyon találok. Állítólag a 12 cm-es ifjúsági matrac, max. 60 kg-ig javasolt.
Nem szeretnénk sem túl kemény matracot, sem csak szivacsot. Kérem adjon tanácsot , hogy hosszútávra lehet ilyen méretű matracot csináltatni, megfizethető áron? És még kényelmes is legyen?

köszönettel:T.

(#1523) matracguru
2015-02-03 12:54:19

Kedves Attila,

alapvetően a legfontosabb lenne, hogy az ilyen mértékű súlykülönbséget nem lenne szerencsés ugyanazzal a keménységgel megoldani, hiszen nem fog mindkét fél számára megfelelő alátámasztást nyújtani, könnyebb súly esetén ugyanaz a matrac kemény lesz, míg a nehezebb testsúly alatt pedig puha.

A szóba jöhető lehetőséges viszont biszonylag szűkösek, a RelaXx Signum és SenZone Memory matracokon kívül még a Medical Concept Premium és Luxus matracok is képbe kerülhetnek és nem utolsó sorban a Hilding IndiviDuality Multi zsákrugós matrac is természetesen két különböző keménységű oldallal egy matracban. A memoryfoam valóban egy trendi alapanyag, lehet róla sok jót olvasni, légáteresztő képessége, átszellőzése talán (óvatosan fogalmazva) nem a legjobb, hajlamos lehet a felmelegedésre.

A SenZone Memory Medium és Hard matracok ezeket a hátrányokat jelentősen csökkentik, a Medical Concept Luxus matrac esetében pedig a felületen található Viscocool réteg kifejezetten hűs hatást kölcsönöz a matracnak.

Egy nem memoryfoam matrac (RelaXx Signum HIlding Indi Multi) egy megfelelő vastagságú fedőmatraccal még később is akár emlékezőhabos komfortúvá varázsolható.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Attila (#1522)
(#1522) Attila
2015-02-03 12:27:51

Kedves Pálinkás László!
180x200-as fix ágyrácsra szeretnénk matracot venni.Az se baj ha 2x 90x200-as.A párom 63kg én 91kg vagyok.A matracra vagy matracokra szánt költségünk max. 210000ft.Sajnos a régi matracunktól mindig megfájdul a derekam és idő előtt kidob az ágy.Fontos számunkra,hogy strapabíró légáteresztő és antiallergén legyen.A Memory habos matracokról sok jót hallottam, így azok közül szeretnénk válogatni.A weboldalát nézegetve ezek a matracok kerültek előtérbe: RelaXx® SenZone Memory Medium és Hard matrac
Hilding Original Thermo memory matrac
RelaXx® Signum Dual Medium és Hard matrac
Természetesen ha másfajta matracot ajánl megfontolom tanácsát.Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:Attila

(#1521) matracguru
2015-02-03 05:56:45

Kedves Hanu,

szerintem csak elírás, mindkét matrac terhelhetősége 140kg. Ettől persze még a két matrac között van különbség. Gyakorlatilag úgy kellene elképzelni, hogy van a Selena COmfort matrac, amelynek mindkét oldalán a huzatba egy vékony hideghab réteg van besteppelve és töltő anyagnak szintén vékonyan az egyik oldalon gyapjú, a másik oldalon pedig pamut.

A Wool Extra matrac egyik oldala pontosan ugyanolyan, mint a Selena Comfort, viszont a Wool Extra matrac téli oldalán nincs a huzatba steppelve szivacs réteg, hanem teljesen steppeletlenül 100% merino gyapjú réteg található. Ez az oldala a matracnak keményebb, feszesebb, hiszen hiányzik a felületi kicsit pihe-puhább komfortot adó extra szivacs réteg.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Hanu (#1520)
(#1520) Hanu
2015-02-02 15:10:45

Kedves Pálinkás László!
Mi a különbség a Ceriflex Selena Comfort és a Ceriflex Wool Extra matracok között? Az egyik 140 kilóig terhelhető a másik 130-ig. Ez a keménység érzetben nagy különbséget jelent?
Köszönöm!
Üdvözlettel: Hanu

(#1519) matracguru
2015-02-02 12:17:32

Kedves emil,

fedőmatracok között nagyon nagy külkömbség nincs (a földi árkategóriában értve). A legnagyobb fogyás a korall Memory fedőmatracoknál tapasztalható, ezt többnyire készleten is tartjuk. Vastagságban a 4cm vastag fedőmatracok a kelendőbbek, a 6cm vastagság már nagyon süppedékeny szokott lenne. Amennyiben a méret nem stimmel és nincs kibontva a termék, úgy természetesen kicseréljük a kívánt méretre.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: emilsz (#1518)
(#1518) emilsz
2015-02-02 11:50:40

Tisztelt Pálinkás László úr!

Ajándékba vásárolnánk fedőmatracot franciaágyra (a valószínű méret 180x200, ha nem találjuk el a méretet van-e lehetőség a cserére )
Melyik típust ajánlaná?
Üdvözlettel: Emil

(#1517) matracguru
2015-02-02 06:04:11

Kedves Hanu,

a probléma alapvetően az ergonómiával lesz azzal, hogy a 80 és az 54kg-ot megfelelően nem lehet ugyanazzal a matraccal alátámasztani, a matrac keménysége szerencsés esetben igazodik a testsúlyhoz és egy a testsúly (ok) hoz megfelelően megválasztott keménységű matrac majd megfelelően fog tartani és követi le a test formáját.

MÉg egy 6-os skálán is nagyon nehéz elhelyezni a matracokat, hiszen nem tudjuk megfogalmazni, hogy mi az 1 és mi a 6. Ha egy nagyon puha latex matracot veszünk 1-nek és mondjuk a Konfor Diamond matracot 6-nak, akkor a 13+2 olyan 4 lehet, míg a Wool extra keményebbik (merino gyapjús oldala) pedig ca. 5-ös, a Siglo meg valahol a kettő között.

Az említett matracok mindegyike ingább a feszesebb kategóriába tartozik, egyik sem lágy vagy süppedékeny, de értelem szerűen minél vékonyabb egy matrac és magasabb a testsúly annál hamarabb és jobban várható egy bizonyos mértékű felpuhulás.

Az említett matracokon kívül a Best Dream Wools árában található a Ceriflex Wool Extra matrac is, hogy a matrac két oldala különböző keménységű. Még ha nem is szeretné az ember két külön matraccal berendezni az ágyat, akkor is van még egy komfort-lehetőségem, ha az egyik oldal a kívántnál keményebbre vagy éppen lágyabbra sikerülne.

Sajnos az olyan matracok, ahol egy nagy franciaágy méretű matracban két különböző komfortoldal található csak a felsőbb árkategóriákban vannak, ilyen termék lehetne a RelaXx Signum Hard és Medium matracok (egy huzatban is) vagy a Hilding IndiviDuality matracok papa-mama oldallal.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Hanu (#1516)
(#1516) Hanu
2015-02-01 22:13:51

Kedves Pálinkás László!
180x200-as fix ágyrácsra szeretnénk matracot venni. Párom 80 kg, én 54 kg vagyok. Párom oldalt és háton alszik, én hason is. Nekem gyakran fáj a derekam. Próbálgatásra sajnos nincs lehetőségünk. Érdeklődnék az akciós Ceriflex (13+2) matracról. Mennyire tartós, nagyon besüpped-e?! Egy 6-os skálán Ön szerint mennyire kemény? 6 hónapos kislányunk időnként a mi ágyunkban alszik(háton).
Néztük még a best dream wools matracot is. Bár ez árban drágább. Arról azt írják, kemény, de nekem azt mondták, inkább félkemény érzetű.
Török gyártmányú matracokat is néztünk. Mi ezekről a véleménye?
A best dream nekünk már elég drága, de szimpatikus. A ceriflex az akciós ára miatt is tetszik.
Ön mit tanácsolna/ajánlana?!
Előre is köszönjük véleményét!
Üdvözlettel: Hanu

(#1515) matracguru
2015-01-31 06:49:31

Kedves Atosz,

valóban a kipróbálás lenne a legmegfelelőbb út, ennek hiányában tényleg csak az eddigi általános vásárlói tapasztalatokra és a statisztikákra tudunk hagyatkozni. Ahol a legkevésbé tudunk mellé lőni, az mindenképpen a Relaxx Signum Dual Hard matrac. Előnye az, hogy anatómiai kialakításának köszönhetően a feszes komfort mellett nagyon jó formakövetéssel bír, tartós és a kétoldalas kialakításnak köszönhetően van még egy keménységi oldal lehetőségünk.

Másik lehetőség lenne a Medical Concept Premium matrac, amely ugyan egyoldalas matrac, viszont vastagabb, két különböző mélységű vállzónával rendelkezik és speciális habrugós kialakításának köszönhetően még pontosabb formakövetést eredményez.

A Signum matracok általában vannak készleten, a legrosszabb eset az említett két matrac esetében a 2-4 hetes szállítási határidő.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Atosz (#1513)
(#1514) matracguru
2015-01-31 06:43:28

Kedves Orsolya,

a garanciális problémákat is kiemelt fontossággal kezeljük és elképzelhetetlen, hogy egy garanciális email bejelentésre ne reagáljunk. Természetesen kollégáimnak külön jelezni fogom levelét, bár ezek a dolgok is automatikusan működnek anélkül, hogy erre külön utasítani kelljen bárkit.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Orsolya (#1512)
(#1513) Atosz
2015-01-30 17:57:50

„ Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Szeretném segítségüket kérni matracvásárlással kapcsolatban.Szeretnék meglevő fenyő ágykeretembe amely 160x200 méretű és 15 db 9cm széles léc alkotja benne az ágyrácsot, matracot vásárolni. 100-150 ezer forint értékben. Mivel gerincműtéten estem át ezért a kemény és félkemény között hezitálok. Testsúlyom 85 kg. Szeretném ha a huzata levehető és mosható lenne. A típust illetően az önök szakmai hozzáértésére és tapasztalataira hagyatkoznék. Kérem ajánljanak néhány típust az önök kínálatából, ha lehet feltüntetve esetleges előnyeit és hátrányai a többivel szemben. Várom válaszukat a mielőbbi vásárlás reményében.Tudom, hogy igazábol a kipróbálás lenne megfelelő, de sajnos egy vidéki kisvárosban élek és a környéken nincs olyan bolt ahol ezt megtehetném.
Kérem feltüntetni a szállítás idejét egy tól-ig határok között.

(#1512) Orsolya
2015-01-29 19:29:34

Tisztelt Uram!

Jó néhány hónappal ezelőtti tanácsát megfogadva emailben elküldtem Önöknek a matraccal kapcsolatos problémák leírását képekkel együtt. A mai napig még csak válaszra sem méltattak. A mai nappal ismételten elküldtem az emailt az info@matracguru.hu címre, abban a reményben hogy valaki végre komolyan foglalkozik a kérésemmel.Kérem szíves segítségét, hogy amennyiben lehetséges hívja fel az illetékes figyelmét, hogy problémámmal érdemben törődjenek.
Köszönettel: Orsolya

(#1511) matracguru
2015-01-28 13:01:16

Kedves Sarolta,

most pénteken kapunk egy nagyobb szállítmányt Relaxx matracokból is, az előrejelzés szerint az Ön 80x200 méretű matraca is beszállításra kerül. Amennyiben valamilyen okból az eheti beszállításból kimaradna (több, mint 50 tétel matrac marad le), akkor a jövő heti rendkívüli keddi leszállítással megérkezik.

Köszönjük szépen a türelmét.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1510) Csontos Sarolta
2015-01-28 11:53:19

Kedves László!

Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy az alábbi rendelési számú megrendelt matracom milyen státuszban van, mikor számíthatunk a kiszállítására?
rendelési számom: 1785
termék: RelaxX Signum Dula hard matrac

Előre is köszönöm a válaszát, tisztelettel:
Csontos Sarolta


Matrac fórum betekintő ablak

2023-09-20 07:12:37

Kedves Zoltán, pillangó nyitású ágyat még nem alakítottam át soha, így sajnos ebben ninc...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3640