Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1526) Edina
2015-02-03 20:25:04

Kedves László!
A párommal szeretnék új matracot vásárolni.Sok jót olvastunk a fórumokon a
Medical Concept® LUXUS Memory matracról.Kérdés,hogy megfelel-e mindkettőnk részére a súlykülönbség miatt.Ő 90kg, én 60kg vagyok.Mindketten oldalt és hason fekve alszunk.A matrac mérete 180x200-as.Esetleg tudna-e ajánlani más hasonló kategóriájú matracot.
Üdv.Edina

(#1525) matracguru
2015-02-03 20:24:05

Kedves Potuka,

sajnos 12cm vastagságban sem kényelmes, sem jó sem pedig tartós matracot nem fog találni. Amik ebben a magasságban vannak, azok jellemzően a jobb minőségű babamatracok vagy a Junior kategóriában találunk egy-két terméket (pl a Junior Vital vagy Junior Vital Premium matracok), de ezek sem fogják tartósan kibírni ezt a terhelést. Lehet hogy nem érdemes a gombhoz keresni a kabátot, érdemesebb lenne esetleg egy olyan ágyat választani, amibe egy rendes 18-20cm vastag matrac is kényelmesen elfér.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: potuka (#1524)
(#1524) potuka
2015-02-03 13:50:43

Kedves László!
Életem első matrac vásárlása előtt állok és teljesen tanácstalan vagyok.
Az IKea áruházban kinéztem egy olyan fiókos ágyat, mely 1 személyes , de dupla ággyá nyitható. A matrac mérete, ami beleférne és javasolt a 12 cm magasságú és 80X200-as méret. (2 db –ra lenne szükségem)
A gyermekem használná , 19 éves, 75 kg-os, fiú.
Nagyon sok helyet megkerestem már és 12 cm magas matracot nem nagyon találok. Állítólag a 12 cm-es ifjúsági matrac, max. 60 kg-ig javasolt.
Nem szeretnénk sem túl kemény matracot, sem csak szivacsot. Kérem adjon tanácsot , hogy hosszútávra lehet ilyen méretű matracot csináltatni, megfizethető áron? És még kényelmes is legyen?

köszönettel:T.

(#1523) matracguru
2015-02-03 12:54:19

Kedves Attila,

alapvetően a legfontosabb lenne, hogy az ilyen mértékű súlykülönbséget nem lenne szerencsés ugyanazzal a keménységgel megoldani, hiszen nem fog mindkét fél számára megfelelő alátámasztást nyújtani, könnyebb súly esetén ugyanaz a matrac kemény lesz, míg a nehezebb testsúly alatt pedig puha.

A szóba jöhető lehetőséges viszont biszonylag szűkösek, a RelaXx Signum és SenZone Memory matracokon kívül még a Medical Concept Premium és Luxus matracok is képbe kerülhetnek és nem utolsó sorban a Hilding IndiviDuality Multi zsákrugós matrac is természetesen két különböző keménységű oldallal egy matracban. A memoryfoam valóban egy trendi alapanyag, lehet róla sok jót olvasni, légáteresztő képessége, átszellőzése talán (óvatosan fogalmazva) nem a legjobb, hajlamos lehet a felmelegedésre.

A SenZone Memory Medium és Hard matracok ezeket a hátrányokat jelentősen csökkentik, a Medical Concept Luxus matrac esetében pedig a felületen található Viscocool réteg kifejezetten hűs hatást kölcsönöz a matracnak.

Egy nem memoryfoam matrac (RelaXx Signum HIlding Indi Multi) egy megfelelő vastagságú fedőmatraccal még később is akár emlékezőhabos komfortúvá varázsolható.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Attila (#1522)
(#1522) Attila
2015-02-03 12:27:51

Kedves Pálinkás László!
180x200-as fix ágyrácsra szeretnénk matracot venni.Az se baj ha 2x 90x200-as.A párom 63kg én 91kg vagyok.A matracra vagy matracokra szánt költségünk max. 210000ft.Sajnos a régi matracunktól mindig megfájdul a derekam és idő előtt kidob az ágy.Fontos számunkra,hogy strapabíró légáteresztő és antiallergén legyen.A Memory habos matracokról sok jót hallottam, így azok közül szeretnénk válogatni.A weboldalát nézegetve ezek a matracok kerültek előtérbe: RelaXx® SenZone Memory Medium és Hard matrac
Hilding Original Thermo memory matrac
RelaXx® Signum Dual Medium és Hard matrac
Természetesen ha másfajta matracot ajánl megfontolom tanácsát.Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:Attila

(#1521) matracguru
2015-02-03 05:56:45

Kedves Hanu,

szerintem csak elírás, mindkét matrac terhelhetősége 140kg. Ettől persze még a két matrac között van különbség. Gyakorlatilag úgy kellene elképzelni, hogy van a Selena COmfort matrac, amelynek mindkét oldalán a huzatba egy vékony hideghab réteg van besteppelve és töltő anyagnak szintén vékonyan az egyik oldalon gyapjú, a másik oldalon pedig pamut.

A Wool Extra matrac egyik oldala pontosan ugyanolyan, mint a Selena Comfort, viszont a Wool Extra matrac téli oldalán nincs a huzatba steppelve szivacs réteg, hanem teljesen steppeletlenül 100% merino gyapjú réteg található. Ez az oldala a matracnak keményebb, feszesebb, hiszen hiányzik a felületi kicsit pihe-puhább komfortot adó extra szivacs réteg.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Hanu (#1520)
(#1520) Hanu
2015-02-02 15:10:45

Kedves Pálinkás László!
Mi a különbség a Ceriflex Selena Comfort és a Ceriflex Wool Extra matracok között? Az egyik 140 kilóig terhelhető a másik 130-ig. Ez a keménység érzetben nagy különbséget jelent?
Köszönöm!
Üdvözlettel: Hanu

(#1519) matracguru
2015-02-02 12:17:32

Kedves emil,

fedőmatracok között nagyon nagy külkömbség nincs (a földi árkategóriában értve). A legnagyobb fogyás a korall Memory fedőmatracoknál tapasztalható, ezt többnyire készleten is tartjuk. Vastagságban a 4cm vastag fedőmatracok a kelendőbbek, a 6cm vastagság már nagyon süppedékeny szokott lenne. Amennyiben a méret nem stimmel és nincs kibontva a termék, úgy természetesen kicseréljük a kívánt méretre.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: emilsz (#1518)
(#1518) emilsz
2015-02-02 11:50:40

Tisztelt Pálinkás László úr!

Ajándékba vásárolnánk fedőmatracot franciaágyra (a valószínű méret 180x200, ha nem találjuk el a méretet van-e lehetőség a cserére )
Melyik típust ajánlaná?
Üdvözlettel: Emil

(#1517) matracguru
2015-02-02 06:04:11

Kedves Hanu,

a probléma alapvetően az ergonómiával lesz azzal, hogy a 80 és az 54kg-ot megfelelően nem lehet ugyanazzal a matraccal alátámasztani, a matrac keménysége szerencsés esetben igazodik a testsúlyhoz és egy a testsúly (ok) hoz megfelelően megválasztott keménységű matrac majd megfelelően fog tartani és követi le a test formáját.

MÉg egy 6-os skálán is nagyon nehéz elhelyezni a matracokat, hiszen nem tudjuk megfogalmazni, hogy mi az 1 és mi a 6. Ha egy nagyon puha latex matracot veszünk 1-nek és mondjuk a Konfor Diamond matracot 6-nak, akkor a 13+2 olyan 4 lehet, míg a Wool extra keményebbik (merino gyapjús oldala) pedig ca. 5-ös, a Siglo meg valahol a kettő között.

Az említett matracok mindegyike ingább a feszesebb kategóriába tartozik, egyik sem lágy vagy süppedékeny, de értelem szerűen minél vékonyabb egy matrac és magasabb a testsúly annál hamarabb és jobban várható egy bizonyos mértékű felpuhulás.

Az említett matracokon kívül a Best Dream Wools árában található a Ceriflex Wool Extra matrac is, hogy a matrac két oldala különböző keménységű. Még ha nem is szeretné az ember két külön matraccal berendezni az ágyat, akkor is van még egy komfort-lehetőségem, ha az egyik oldal a kívántnál keményebbre vagy éppen lágyabbra sikerülne.

Sajnos az olyan matracok, ahol egy nagy franciaágy méretű matracban két különböző komfortoldal található csak a felsőbb árkategóriákban vannak, ilyen termék lehetne a RelaXx Signum Hard és Medium matracok (egy huzatban is) vagy a Hilding IndiviDuality matracok papa-mama oldallal.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Hanu (#1516)
(#1516) Hanu
2015-02-01 22:13:51

Kedves Pálinkás László!
180x200-as fix ágyrácsra szeretnénk matracot venni. Párom 80 kg, én 54 kg vagyok. Párom oldalt és háton alszik, én hason is. Nekem gyakran fáj a derekam. Próbálgatásra sajnos nincs lehetőségünk. Érdeklődnék az akciós Ceriflex (13+2) matracról. Mennyire tartós, nagyon besüpped-e?! Egy 6-os skálán Ön szerint mennyire kemény? 6 hónapos kislányunk időnként a mi ágyunkban alszik(háton).
Néztük még a best dream wools matracot is. Bár ez árban drágább. Arról azt írják, kemény, de nekem azt mondták, inkább félkemény érzetű.
Török gyártmányú matracokat is néztünk. Mi ezekről a véleménye?
A best dream nekünk már elég drága, de szimpatikus. A ceriflex az akciós ára miatt is tetszik.
Ön mit tanácsolna/ajánlana?!
Előre is köszönjük véleményét!
Üdvözlettel: Hanu

(#1515) matracguru
2015-01-31 06:49:31

Kedves Atosz,

valóban a kipróbálás lenne a legmegfelelőbb út, ennek hiányában tényleg csak az eddigi általános vásárlói tapasztalatokra és a statisztikákra tudunk hagyatkozni. Ahol a legkevésbé tudunk mellé lőni, az mindenképpen a Relaxx Signum Dual Hard matrac. Előnye az, hogy anatómiai kialakításának köszönhetően a feszes komfort mellett nagyon jó formakövetéssel bír, tartós és a kétoldalas kialakításnak köszönhetően van még egy keménységi oldal lehetőségünk.

Másik lehetőség lenne a Medical Concept Premium matrac, amely ugyan egyoldalas matrac, viszont vastagabb, két különböző mélységű vállzónával rendelkezik és speciális habrugós kialakításának köszönhetően még pontosabb formakövetést eredményez.

A Signum matracok általában vannak készleten, a legrosszabb eset az említett két matrac esetében a 2-4 hetes szállítási határidő.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Atosz (#1513)
(#1514) matracguru
2015-01-31 06:43:28

Kedves Orsolya,

a garanciális problémákat is kiemelt fontossággal kezeljük és elképzelhetetlen, hogy egy garanciális email bejelentésre ne reagáljunk. Természetesen kollégáimnak külön jelezni fogom levelét, bár ezek a dolgok is automatikusan működnek anélkül, hogy erre külön utasítani kelljen bárkit.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Orsolya (#1512)
(#1513) Atosz
2015-01-30 17:57:50

„ Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Szeretném segítségüket kérni matracvásárlással kapcsolatban.Szeretnék meglevő fenyő ágykeretembe amely 160x200 méretű és 15 db 9cm széles léc alkotja benne az ágyrácsot, matracot vásárolni. 100-150 ezer forint értékben. Mivel gerincműtéten estem át ezért a kemény és félkemény között hezitálok. Testsúlyom 85 kg. Szeretném ha a huzata levehető és mosható lenne. A típust illetően az önök szakmai hozzáértésére és tapasztalataira hagyatkoznék. Kérem ajánljanak néhány típust az önök kínálatából, ha lehet feltüntetve esetleges előnyeit és hátrányai a többivel szemben. Várom válaszukat a mielőbbi vásárlás reményében.Tudom, hogy igazábol a kipróbálás lenne megfelelő, de sajnos egy vidéki kisvárosban élek és a környéken nincs olyan bolt ahol ezt megtehetném.
Kérem feltüntetni a szállítás idejét egy tól-ig határok között.

(#1512) Orsolya
2015-01-29 19:29:34

Tisztelt Uram!

Jó néhány hónappal ezelőtti tanácsát megfogadva emailben elküldtem Önöknek a matraccal kapcsolatos problémák leírását képekkel együtt. A mai napig még csak válaszra sem méltattak. A mai nappal ismételten elküldtem az emailt az info@matracguru.hu címre, abban a reményben hogy valaki végre komolyan foglalkozik a kérésemmel.Kérem szíves segítségét, hogy amennyiben lehetséges hívja fel az illetékes figyelmét, hogy problémámmal érdemben törődjenek.
Köszönettel: Orsolya

(#1511) matracguru
2015-01-28 13:01:16

Kedves Sarolta,

most pénteken kapunk egy nagyobb szállítmányt Relaxx matracokból is, az előrejelzés szerint az Ön 80x200 méretű matraca is beszállításra kerül. Amennyiben valamilyen okból az eheti beszállításból kimaradna (több, mint 50 tétel matrac marad le), akkor a jövő heti rendkívüli keddi leszállítással megérkezik.

Köszönjük szépen a türelmét.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1510) Csontos Sarolta
2015-01-28 11:53:19

Kedves László!

Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy az alábbi rendelési számú megrendelt matracom milyen státuszban van, mikor számíthatunk a kiszállítására?
rendelési számom: 1785
termék: RelaxX Signum Dula hard matrac

Előre is köszönöm a válaszát, tisztelettel:
Csontos Sarolta

(#1509) matracguru
2015-01-27 07:22:48

Kedves Kitti,

alapvetően két különböző tulajdonságú matracot keresünk, sőt két teljesen eltérő igényt kellene kielégíteni a két matraccal, hiszen az alacsony testsúly és a lágy komfort elvárás egy egészen más igény, mint a 100kg és egy feszesebb matrac. Tapasztalatok szerint az igazi habos-babos kényelmet az emlékezőhab matracok kicsit jobb termékei hozzák, azok a memory matracok, ahol minimum 4-5cm vastagságú emlékezőhab réteg található. Természetesen szerencsés lenne, ha a két különböző matrac egy magasságban lenne, hogy ne legyen szintkülönbség az ágyban, még szerencsésebb lenne, ha ez a két különböző tulajdonságú matracbelső egy nagy méretű huzat alatt kapna helyet. Ilyen megoldások lehetnek a RelaXx Signum Dual Hard és Signum Dual Medium matracok, amelyek kiválóan variálhatók a RelaXx SenZone Memory MEDIUM és HARD matracokkal. Összességében tehát van négy azonos magasságú és különböző tulajdonságú matracbelsőnk, aminek a variációs lehetőségein még az is spékel egy kicsit, hogy a két Signum matracnak egyenként két-két különböző keménységű oldala van.

Hasonló megoldást jelenthet a Medical Concept Premium és Luxus matracok is, mindkét matrac azonos magasság mellett különböző komfortot nyújt és szintén elrendezhetők egy matrachuzatban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Kitti (#1508)
(#1508) Kitti
2015-01-25 17:37:15

Kedves László! Matracvásárlás előtt állunk és a segítségét szeretném kérni.Én 50 kg-os nő vagyok,nincs semmilyen egészségügyi problémám és a puhább fekvőfelületet szeretem.A párom 100kg-os,gerincsérvel műtötték és a keményebb fekvőfelületet találja kényelmesebbnek.Mindketten oldalt fekve alszunk.140x200 matracot szeretnénk és fontos lenne,hogy a huzatát itthon is ki tudjam mosni,mert van egy kisfiunk,aki nem tud még vigyázni a rendre.Kérem,ajánljon matractípust,ami megfelelhetne nekünk,mert nem tudom mitévő legyek. Előre is köszönöm. Tisztelettel:Kitti

(#1507) Dzsana
2015-01-24 13:45:34

Elnézést, én az aláírásában szereplő e-mailre írtam. Máris továbbítom a másikra.

(#1506) matracguru
2015-01-24 07:34:42

Kedves Dzsana,

valami nem stimmel még mindig. A palinkas@matracker.hu mail címre biztosan nem jött levél eddig és a levélszemétben sincs egyik levél sem.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Dzsana (#1505)
(#1505) Dzsana
2015-01-23 23:01:41

Továbbítottam még egyszer, lehet, hogy levélszemétként kezelte a levelezője.

(#1504) matracguru
2015-01-23 22:20:26

Kedves Dzsana,

mostanáig nem kaptam emailt Öntől, Kerberosz levele viszont megérkezett, tehát valahol máshol lehet a hiba.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Dzsana (#1503)
(#1503) Dzsana
2015-01-23 20:37:02

Kedves László! Én is köszönöm az eddigi önzetlen segítségét, pont ebben a témában írtam Önnek e-mailt. Ha jól értem, akkor a rugós matracnak nem is kell alulról szellőzés. A régi ágy átalakításával kapcsolatban írtam Önnek ma egy e-mailt, ha esetleg lesz egy kis ideje, tudna segíteni benne? Előre is köszönettel: Dzsana

(#1502) kerberosz
2015-01-23 18:31:31

Tisztelt László,

köszönöm gyors, kimerítő, s egyben számomra megnyugtató válaszát.
(Józan paraszti ésszel gondolkozva, én is ilyesfajta eredményt vártam.)
Teszi mindezt számomra felfoghatatlan módon teljesen ingyen, önzetlenül.
Lenne egy-két kereskedőnek, eladónak mit tanulnia Öntől. Hosszútávú üzletpolitika!!!
Ha Pesten járok mindenképp meglátogatom az üzletét, attól függetlenül, hogy most egyelőre nem tervezem matrac vásárlását. Aztán ki tudja...


Remélem sok örömöt, és nyugodt éjszakát hoz nekünk az új "szerzemény".
Megy az e-mail matracvásárlásom kálváriájáról.
Legmélyebb tisztelettel: kerberosz

(#1501) matracguru
2015-01-23 17:31:31

Kedves Kerberosz,

én eddig is határozottan azt az álláspontot képviseltem, hogy rugós matracok alá a fix alátámasztás való. Szerintem a rugó egy statikus szerkezet. Van egy "talpa" ami szerencsés esettben vízszintes alátámasztást kap ás nem mozdul el semerre. Így a rugótesteknek lehetőségük van, hogy függőlegesen mozduljanak el és egyenletes, függőleges tengelyen átmenően mozoghassanak. Abban a pillanatban, amikor a vízszintesből kimozdítom a rugótestek talpát a függőlegesen fentről érkező terhelést nem a legoptimálisabb módon nyeli el a zsákrugó (bonell rugó). Szerintem ez egyszerű fizika. Természetesen pl. Németországban eladnak -sőt javasolnak- rugalmas ágyrácsot a zsákrugós matracokhoz is, az árbevétel az árbevétel alapon.

De tételezzük fel, hogy nincs igazam, hogy ez az egész amit fent összehordtam megkérdőjelezhető vagy egyenesen nem igaz. Akkor is van egy 25cm vastag matracunk, ahol a teljes teherhordást, formakövetést, alátámasztást a matrac fogja viselni, és ha rátennénk egy rugalmas ágyrácsra és alulról megfigyelnénk az ágyrácsot, amikor a matrac terhelést kap ca. azt tapasztalnánk, hogy a lécek egyáltalán nem mozdulnak meg vagy ha el is mozdulnak akkor is több (sok) léc egyszerre és csak nagyon kis mértékben, közel sem annyira, hogy annak bármilyen ergonómiai szerepe lenne vagy közrejátszhatna a további formakövetésben.

Szerintem minden újat meg kell szokni egy kicsit, a jót persze könnyebb. A hason fekvésnél persze még a háton fekvés is sokkal jobb, egészségesebb (talán a horkolás lehet egy rizikófaktor). Egy új közeg megszokásához akár hetek is kellhetnek, így szerintem nincs semmi ok az aggodalomra, bár hosszú távon az oldat fekvés lényegesen szerencsésebb alvási pozíció lenne.

Az említett ágykeret rendelés viszont engem személy szerint érdekelne, ha nem tartozik a fórum témái közé, akkor emailben is szívesen venném ha megosztaná velem ha esetleg valami rossz tapasztalat volt.

palinkas@matracker.hu

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1499) kerberosz
2015-01-23 15:11:59

Tisztelt László!!!

Kérdésem az lenne, hogy milyen ágyrácsot ajánl a Hilding Individuality Multi Pocket 180x200-as matrac alá. A kereskedésben ahol vettük a matracot rugósat mondtak, a gari jegyen is az van, aki kihozta fixet mondott, és a neten is azt olvastam, hogy rugós matrac alá nem kell rugós rács!? Hogy is van ez???
Az ágyat máshol rendeltük (ez egy külön történet, hogy miért), ágyneműtartós fix ágyráccsal. Széles fenyődeszka, közte kevés réssel.
Most még tudnánk rajta változtatni. Egyelőre a földön van a matrac, száraz helyen,így használjuk átmenetileg, érzésben más lehet rugós rácson?
Páromnak keménynek tűnik a matrac, ezen változtatna a rugós rács?
Eddig csak "lom" ágyakon matracokon, aludtunk, lehet, hogy hülyén hangzik, de kell szokni az új matracot??? Én eddig mindig hason aludtam, az új matracon háton ébredek, alszom nagyon furcsa, ez normális?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: kerberosz

(#1498) matracguru
2015-01-23 08:48:04

Kedves Dzsana,

a matrac teljesen szubjektív. Én pl. egy nagyon lágy matracon alszom, ahhoz képest mindkét matrac a beton keménységet jelenti nekem, de ez természetesen egyedi igény, egyedi kényelem érzet. Mindenképpen azt a matracot érdemes választani, amelyet a próbálások során kényelmesebbnek érez az ember, ahol érzi, hogy jól tartja a matrac, de még nem annyira kemény, hogy pl. oldalt fekve kényelmetlen lenne, elnyomná a vállát.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Dzsana (#1496)
(#1497) matracguru
2015-01-23 08:45:23

Kedves Károly,

tapasztalatok szerint egy megfelelő minőségű 4cm vastag fedőmatrac már jelentős komfort-érzet változást hoz, sokkal kényelmesebb lesz tőle a matrac. A 6cm vastagságnál már fennáll a veszély, hogy túl süppedékeny lesz, túl mélyre "merül" a matracban az ember, beleragadós, megfordulni nehézkes lesz. Érdemes lenne keresni egy kereskedést, ahol a Rottex Fresh 4MFK matrac ki van állítva és gyakorlatilag a saját matracon lehetne próbálgatni a fedőmatracot, hogy a legideálisabb vastagságot megtalálja az ember.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Károly (#1484)
(#1496) Dzsana
2015-01-22 15:08:28

Kedves László!

Köszönöm a válaszát, nagy nehezen megtaláltam Károlyunk ámokfutása közepette. :-)). Mit értünk az alatt, hogy feszes? A keménységét, hogy mennyire lapul be alattunk? Pont ez a dilemmám, hogy a két zsákrugós közül a konfor 5 pocket zone-t tartom kényelmesebbnek, A Billerbeck ehhez képest keménynek tűnik, de a medium oldala ennek ellenére kényelmes. A Konfor jobban felveszi a testem alakját, és jobb érzés is benne feküdni. Ez nem baj, hogy ennyire puha? Érdekes, mert ha jól értem, Ön még ezt is keménynek találja! A habos szivacsokat kizártam, nincs bizalmam hozzájuk, valahogy úgy vagyok vele, hogy egy matracba kell rugó. :-) Köszönettel: Dzsana


Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-22 11:33:15

Rég jártam a fórumon, azóta talán szó esett a VISCOCOOL anyagú fedőmatracokról: most nincs ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3627