Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1515) matracguru
2015-01-31 06:49:31

Kedves Atosz,

valóban a kipróbálás lenne a legmegfelelőbb út, ennek hiányában tényleg csak az eddigi általános vásárlói tapasztalatokra és a statisztikákra tudunk hagyatkozni. Ahol a legkevésbé tudunk mellé lőni, az mindenképpen a Relaxx Signum Dual Hard matrac. Előnye az, hogy anatómiai kialakításának köszönhetően a feszes komfort mellett nagyon jó formakövetéssel bír, tartós és a kétoldalas kialakításnak köszönhetően van még egy keménységi oldal lehetőségünk.

Másik lehetőség lenne a Medical Concept Premium matrac, amely ugyan egyoldalas matrac, viszont vastagabb, két különböző mélységű vállzónával rendelkezik és speciális habrugós kialakításának köszönhetően még pontosabb formakövetést eredményez.

A Signum matracok általában vannak készleten, a legrosszabb eset az említett két matrac esetében a 2-4 hetes szállítási határidő.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Atosz (#1513)
(#1514) matracguru
2015-01-31 06:43:28

Kedves Orsolya,

a garanciális problémákat is kiemelt fontossággal kezeljük és elképzelhetetlen, hogy egy garanciális email bejelentésre ne reagáljunk. Természetesen kollégáimnak külön jelezni fogom levelét, bár ezek a dolgok is automatikusan működnek anélkül, hogy erre külön utasítani kelljen bárkit.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Orsolya (#1512)
(#1513) Atosz
2015-01-30 17:57:50

„ Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Szeretném segítségüket kérni matracvásárlással kapcsolatban.Szeretnék meglevő fenyő ágykeretembe amely 160x200 méretű és 15 db 9cm széles léc alkotja benne az ágyrácsot, matracot vásárolni. 100-150 ezer forint értékben. Mivel gerincműtéten estem át ezért a kemény és félkemény között hezitálok. Testsúlyom 85 kg. Szeretném ha a huzata levehető és mosható lenne. A típust illetően az önök szakmai hozzáértésére és tapasztalataira hagyatkoznék. Kérem ajánljanak néhány típust az önök kínálatából, ha lehet feltüntetve esetleges előnyeit és hátrányai a többivel szemben. Várom válaszukat a mielőbbi vásárlás reményében.Tudom, hogy igazábol a kipróbálás lenne megfelelő, de sajnos egy vidéki kisvárosban élek és a környéken nincs olyan bolt ahol ezt megtehetném.
Kérem feltüntetni a szállítás idejét egy tól-ig határok között.

(#1512) Orsolya
2015-01-29 19:29:34

Tisztelt Uram!

Jó néhány hónappal ezelőtti tanácsát megfogadva emailben elküldtem Önöknek a matraccal kapcsolatos problémák leírását képekkel együtt. A mai napig még csak válaszra sem méltattak. A mai nappal ismételten elküldtem az emailt az info@matracguru.hu címre, abban a reményben hogy valaki végre komolyan foglalkozik a kérésemmel.Kérem szíves segítségét, hogy amennyiben lehetséges hívja fel az illetékes figyelmét, hogy problémámmal érdemben törődjenek.
Köszönettel: Orsolya

(#1511) matracguru
2015-01-28 13:01:16

Kedves Sarolta,

most pénteken kapunk egy nagyobb szállítmányt Relaxx matracokból is, az előrejelzés szerint az Ön 80x200 méretű matraca is beszállításra kerül. Amennyiben valamilyen okból az eheti beszállításból kimaradna (több, mint 50 tétel matrac marad le), akkor a jövő heti rendkívüli keddi leszállítással megérkezik.

Köszönjük szépen a türelmét.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1510) Csontos Sarolta
2015-01-28 11:53:19

Kedves László!

Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy az alábbi rendelési számú megrendelt matracom milyen státuszban van, mikor számíthatunk a kiszállítására?
rendelési számom: 1785
termék: RelaxX Signum Dula hard matrac

Előre is köszönöm a válaszát, tisztelettel:
Csontos Sarolta

(#1509) matracguru
2015-01-27 07:22:48

Kedves Kitti,

alapvetően két különböző tulajdonságú matracot keresünk, sőt két teljesen eltérő igényt kellene kielégíteni a két matraccal, hiszen az alacsony testsúly és a lágy komfort elvárás egy egészen más igény, mint a 100kg és egy feszesebb matrac. Tapasztalatok szerint az igazi habos-babos kényelmet az emlékezőhab matracok kicsit jobb termékei hozzák, azok a memory matracok, ahol minimum 4-5cm vastagságú emlékezőhab réteg található. Természetesen szerencsés lenne, ha a két különböző matrac egy magasságban lenne, hogy ne legyen szintkülönbség az ágyban, még szerencsésebb lenne, ha ez a két különböző tulajdonságú matracbelső egy nagy méretű huzat alatt kapna helyet. Ilyen megoldások lehetnek a RelaXx Signum Dual Hard és Signum Dual Medium matracok, amelyek kiválóan variálhatók a RelaXx SenZone Memory MEDIUM és HARD matracokkal. Összességében tehát van négy azonos magasságú és különböző tulajdonságú matracbelsőnk, aminek a variációs lehetőségein még az is spékel egy kicsit, hogy a két Signum matracnak egyenként két-két különböző keménységű oldala van.

Hasonló megoldást jelenthet a Medical Concept Premium és Luxus matracok is, mindkét matrac azonos magasság mellett különböző komfortot nyújt és szintén elrendezhetők egy matrachuzatban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Kitti (#1508)
(#1508) Kitti
2015-01-25 17:37:15

Kedves László! Matracvásárlás előtt állunk és a segítségét szeretném kérni.Én 50 kg-os nő vagyok,nincs semmilyen egészségügyi problémám és a puhább fekvőfelületet szeretem.A párom 100kg-os,gerincsérvel műtötték és a keményebb fekvőfelületet találja kényelmesebbnek.Mindketten oldalt fekve alszunk.140x200 matracot szeretnénk és fontos lenne,hogy a huzatát itthon is ki tudjam mosni,mert van egy kisfiunk,aki nem tud még vigyázni a rendre.Kérem,ajánljon matractípust,ami megfelelhetne nekünk,mert nem tudom mitévő legyek. Előre is köszönöm. Tisztelettel:Kitti

(#1507) Dzsana
2015-01-24 13:45:34

Elnézést, én az aláírásában szereplő e-mailre írtam. Máris továbbítom a másikra.

(#1506) matracguru
2015-01-24 07:34:42

Kedves Dzsana,

valami nem stimmel még mindig. A palinkas@matracker.hu mail címre biztosan nem jött levél eddig és a levélszemétben sincs egyik levél sem.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Dzsana (#1505)
(#1505) Dzsana
2015-01-23 23:01:41

Továbbítottam még egyszer, lehet, hogy levélszemétként kezelte a levelezője.

(#1504) matracguru
2015-01-23 22:20:26

Kedves Dzsana,

mostanáig nem kaptam emailt Öntől, Kerberosz levele viszont megérkezett, tehát valahol máshol lehet a hiba.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Dzsana (#1503)
(#1503) Dzsana
2015-01-23 20:37:02

Kedves László! Én is köszönöm az eddigi önzetlen segítségét, pont ebben a témában írtam Önnek e-mailt. Ha jól értem, akkor a rugós matracnak nem is kell alulról szellőzés. A régi ágy átalakításával kapcsolatban írtam Önnek ma egy e-mailt, ha esetleg lesz egy kis ideje, tudna segíteni benne? Előre is köszönettel: Dzsana

(#1502) kerberosz
2015-01-23 18:31:31

Tisztelt László,

köszönöm gyors, kimerítő, s egyben számomra megnyugtató válaszát.
(Józan paraszti ésszel gondolkozva, én is ilyesfajta eredményt vártam.)
Teszi mindezt számomra felfoghatatlan módon teljesen ingyen, önzetlenül.
Lenne egy-két kereskedőnek, eladónak mit tanulnia Öntől. Hosszútávú üzletpolitika!!!
Ha Pesten járok mindenképp meglátogatom az üzletét, attól függetlenül, hogy most egyelőre nem tervezem matrac vásárlását. Aztán ki tudja...


Remélem sok örömöt, és nyugodt éjszakát hoz nekünk az új "szerzemény".
Megy az e-mail matracvásárlásom kálváriájáról.
Legmélyebb tisztelettel: kerberosz

(#1501) matracguru
2015-01-23 17:31:31

Kedves Kerberosz,

én eddig is határozottan azt az álláspontot képviseltem, hogy rugós matracok alá a fix alátámasztás való. Szerintem a rugó egy statikus szerkezet. Van egy "talpa" ami szerencsés esettben vízszintes alátámasztást kap ás nem mozdul el semerre. Így a rugótesteknek lehetőségük van, hogy függőlegesen mozduljanak el és egyenletes, függőleges tengelyen átmenően mozoghassanak. Abban a pillanatban, amikor a vízszintesből kimozdítom a rugótestek talpát a függőlegesen fentről érkező terhelést nem a legoptimálisabb módon nyeli el a zsákrugó (bonell rugó). Szerintem ez egyszerű fizika. Természetesen pl. Németországban eladnak -sőt javasolnak- rugalmas ágyrácsot a zsákrugós matracokhoz is, az árbevétel az árbevétel alapon.

De tételezzük fel, hogy nincs igazam, hogy ez az egész amit fent összehordtam megkérdőjelezhető vagy egyenesen nem igaz. Akkor is van egy 25cm vastag matracunk, ahol a teljes teherhordást, formakövetést, alátámasztást a matrac fogja viselni, és ha rátennénk egy rugalmas ágyrácsra és alulról megfigyelnénk az ágyrácsot, amikor a matrac terhelést kap ca. azt tapasztalnánk, hogy a lécek egyáltalán nem mozdulnak meg vagy ha el is mozdulnak akkor is több (sok) léc egyszerre és csak nagyon kis mértékben, közel sem annyira, hogy annak bármilyen ergonómiai szerepe lenne vagy közrejátszhatna a további formakövetésben.

Szerintem minden újat meg kell szokni egy kicsit, a jót persze könnyebb. A hason fekvésnél persze még a háton fekvés is sokkal jobb, egészségesebb (talán a horkolás lehet egy rizikófaktor). Egy új közeg megszokásához akár hetek is kellhetnek, így szerintem nincs semmi ok az aggodalomra, bár hosszú távon az oldat fekvés lényegesen szerencsésebb alvási pozíció lenne.

Az említett ágykeret rendelés viszont engem személy szerint érdekelne, ha nem tartozik a fórum témái közé, akkor emailben is szívesen venném ha megosztaná velem ha esetleg valami rossz tapasztalat volt.

palinkas@matracker.hu

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1499) kerberosz
2015-01-23 15:11:59

Tisztelt László!!!

Kérdésem az lenne, hogy milyen ágyrácsot ajánl a Hilding Individuality Multi Pocket 180x200-as matrac alá. A kereskedésben ahol vettük a matracot rugósat mondtak, a gari jegyen is az van, aki kihozta fixet mondott, és a neten is azt olvastam, hogy rugós matrac alá nem kell rugós rács!? Hogy is van ez???
Az ágyat máshol rendeltük (ez egy külön történet, hogy miért), ágyneműtartós fix ágyráccsal. Széles fenyődeszka, közte kevés réssel.
Most még tudnánk rajta változtatni. Egyelőre a földön van a matrac, száraz helyen,így használjuk átmenetileg, érzésben más lehet rugós rácson?
Páromnak keménynek tűnik a matrac, ezen változtatna a rugós rács?
Eddig csak "lom" ágyakon matracokon, aludtunk, lehet, hogy hülyén hangzik, de kell szokni az új matracot??? Én eddig mindig hason aludtam, az új matracon háton ébredek, alszom nagyon furcsa, ez normális?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: kerberosz

(#1498) matracguru
2015-01-23 08:48:04

Kedves Dzsana,

a matrac teljesen szubjektív. Én pl. egy nagyon lágy matracon alszom, ahhoz képest mindkét matrac a beton keménységet jelenti nekem, de ez természetesen egyedi igény, egyedi kényelem érzet. Mindenképpen azt a matracot érdemes választani, amelyet a próbálások során kényelmesebbnek érez az ember, ahol érzi, hogy jól tartja a matrac, de még nem annyira kemény, hogy pl. oldalt fekve kényelmetlen lenne, elnyomná a vállát.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Dzsana (#1496)
(#1497) matracguru
2015-01-23 08:45:23

Kedves Károly,

tapasztalatok szerint egy megfelelő minőségű 4cm vastag fedőmatrac már jelentős komfort-érzet változást hoz, sokkal kényelmesebb lesz tőle a matrac. A 6cm vastagságnál már fennáll a veszély, hogy túl süppedékeny lesz, túl mélyre "merül" a matracban az ember, beleragadós, megfordulni nehézkes lesz. Érdemes lenne keresni egy kereskedést, ahol a Rottex Fresh 4MFK matrac ki van állítva és gyakorlatilag a saját matracon lehetne próbálgatni a fedőmatracot, hogy a legideálisabb vastagságot megtalálja az ember.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Károly (#1484)
(#1496) Dzsana
2015-01-22 15:08:28

Kedves László!

Köszönöm a válaszát, nagy nehezen megtaláltam Károlyunk ámokfutása közepette. :-)). Mit értünk az alatt, hogy feszes? A keménységét, hogy mennyire lapul be alattunk? Pont ez a dilemmám, hogy a két zsákrugós közül a konfor 5 pocket zone-t tartom kényelmesebbnek, A Billerbeck ehhez képest keménynek tűnik, de a medium oldala ennek ellenére kényelmes. A Konfor jobban felveszi a testem alakját, és jobb érzés is benne feküdni. Ez nem baj, hogy ennyire puha? Érdekes, mert ha jól értem, Ön még ezt is keménynek találja! A habos szivacsokat kizártam, nincs bizalmam hozzájuk, valahogy úgy vagyok vele, hogy egy matracba kell rugó. :-) Köszönettel: Dzsana

(#1484) Károly
2015-01-22 09:30:01

Tisztelt Pálinkás Ur!
Én általában oldalt 65% háton 35% arányban fekszem. A matracom Rottex Fresh 4MFK habmatrac ami számomra egy kicsit kemény, a heterogén memory réteg nem eléggé puha számomra, ezért memory fedőmatrac beszerzésén gondolkodom. A kérdésem az, hogy 4 vagy 6 cm vastagságút vegyek? Én 100 kg míg a feleségem 80 kg. A feleségem számára a matrac keménysége elfogadható. Méret 180X200.
Köszönöm válaszát.

(#1483) matracguru
2015-01-22 06:07:51

Kedves Dzsana,

ezekre így nagyon nehéz válaszolni, hiszen mindegyik matrac mellett és ellen is szól valami és ezeket mind-mind felülírhatja egy személyes próba, a saját kényelem érzet és az egyedi elvárások egy matraccal szemben. A zsákrugós matracok közül a Pocket 5 zone matrac nekem egy kicsit feszes, formakövetésben, lágységban, kényelemben nekem személyesen a Ceriflex Pocket Exclusive kényelmesebb, de hangsúlyoznám még egyszer, hogy ez egyáltalán nem lehet irányadó egy matrac kiválasztásánál. Kétségtelenül a zsákrugós matracoknál a Bahama Nova a legfeszesebb a 3 említett matrac közül, bár a Bahama Nova is mér két különböző komfortoldallal is rendelhető, a lágyabb oldala is mindkét előző matracnál feszesebb.

Szakmailag a kókuszt én ca. 10-15 éve ellenzem minden matracban, erről több cikkem is van a neten, sőt a kókusz hideghab, kókusz memory matracok szerintem egyenesen a szaklmailag nálam a rémálom termék kategóriába tartoznak. Ebben az esetben a Best Dream Memory Duet, a Ceriflex Energie Memory matracok mellett maradnék.Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Dzsana (#1482)
(#1482) Dzsana
2015-01-21 14:55:09

Kedves László! Kinéztem/kipróbáltam pár matracot, és szeretném kikérni a véleményét róluk, mert mind kényelmesnek tűnt. Ezek között gondolkodom: Konfort pocket 5 zone, Best Dream memory duett, Gumotex wellnes 2k hard illetve Billerbeck Bahama Nova. Két zsákrugós, és két memory matrac. Ön melyiket választaná a négy közül, és miért? Köszönettel: Dzsana

(#1481) bodorpetya73
2015-01-15 08:03:13

Köszönöm a segítségét.

(#1480) matracguru
2015-01-14 20:55:47

Kedves Bodorpetya73,

így nagyon nehéz lesz matracot választani. Légyszi olvassátok el a RelaXx matracokról szóló kis cikket, egy csomó fontos dolog van benne szerintem. RelaXx matracok és megoldások és a tanácsok menü alatt található az írás.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1479) bodorpetya73
2015-01-14 14:13:02

A párommal mindketten hát és derékfájósak vagyunk,és max.100000 forintot tudunk matracra szánni.

(#1478) matracguru
2015-01-14 11:48:48

Kedves Bodorpetya73,

alapvetően a rugók csak nagyon ritkán szoktak eltörni egy-egy matracban, akkor viszont valóban rém kellemetlen. Rugós matracok esetében azonban a zsákrugós matracoknál ez egyáltalán nem fordulhat elő, soha egyetlen zsákrugó még a történelemben nem tört el és természeténél fogva nem is fog. Így gyakorlatilag a zsákrugós matracok lehetnek alternatívák. Amennyiben a rugós matracokat -zsákrugós matracokkal együtt- teljesen kizárjuk, akkor maradnak a rugó nélküli matracok, amelyek azonban még mindig nagyon sok külön csoportba rendezhetők. Hideghab matracok, memory foam matracok, latex matracok, latex kókusz, kókusz hideghab, hideghab kókusz-memory, stb...

A matrac egy kicsit bizalmi dolog is, ki kellene választani azt az alapanyag csoportot amelyben a legnagyobb bizalom alakul ki. Amennyiben ez meg van, úgy érdemes lenne tovább szűkíteni valamilyen szempont vagy szempontok szerint a kört, hiszen szinte mindegyik alapanyag csoportban több tucat termék található. Legyegyszerűbb ilyen szűkítés, amikor megpróbálom árban meghatározni a költségkeretet, magyarul, hogy mennyit vagyok hajlandó egy matracra szánni. Ez egy jelentős rosta lesz, hiszen egy sor termék kiesik majd a kategóriából. További szűkítási lehetőség például a keménység. Amennyiben pl. ha egy félkemény matracot keresünk átlagos testalkat mellett. Ilyenkor a puha/lágy matracok, a nagyon kemény matracok is egyből kiesnek. Lehet tovább szűrni utána gyártóra, matrac márkára, preferálni magyar gyártót vagy éppen ragaszkodni egy-egy ismertebb magyar vagy külföldi márkához.

Én Önnek -és felelősen szerintem más sem- ennyi információ alapján nem fogok tudni konkrét matrac típust javasolni, hiszen több száz szóba jöhető termékről beszélünk.

A legpontosabb megoldás, ha némi előtanulmány és szellemi felfegyverkezés után egy közeli matracboltban elkezd az ember matracokat próbálni, Persze nem lenne rossz ha ott valaki értene is hozzá, el tudná mondani, hogy mit kell vagy éppen mit nem szabad érezni a próbák során.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1477) bodorpetya73
2015-01-14 11:24:09

Tistelt László!Matracvásárlással kapcsolatban kérném a tanácsát.200X180-as fenyőágyba ami farácsos,keresek matracot.Az előző matracunk rugós volt,de a rugók két helyen is eltörtek és kiállnak a matracból ezért kicsit félek a rugós matracoktól.Válaszát előre is köszönöm.

(#1476) matracguru
2015-01-14 10:32:12

Kedves Antoine 77,

mindkét matrac alsó fehér színű habja 30-as és a kétféle matracon két különböző hab alkotja a matrac másik ildalát (ugye a Medium és a Hard matrac is kétoldalas komfortú matrac) 35-ös és 38 as habokból áll ez az oldal, a nagyobb tömegsűrűség a Signum Dual Hard matracé.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1475) Antoine77
2015-01-14 08:48:27

Tisztelt László!

Mi a különbség a Signum DUal Hard,és Medium között?
A leírásban nincsen különbség.
Milyen habsűrűsége van a ezeknek a matracoknak?
Üdv.,

Antoine77

(#1474) matracguru
2015-01-14 07:28:23

Kedves Antoine77,

ez a matrac eredetileg az Andante választákéban volt és miután az Andante tulajdonosa a Steinhof csoport megvásárolta a KIKA láncot és bezárták a Quattro Mobili üzleteket ezek a matracok is a KIKA áruházba kerültek és VIVIAN néven futnak és lényegesen olcsóbban meg lehet kapni a KIKA-ban. Esetleg érdemes lenne a Signum DUal Hard matracot megnézni, könnyedén lehet a Vivian matrac alternatívája. Sőt...


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39


Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646