Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1475) Antoine77
2015-01-14 08:48:27

Tisztelt László!

Mi a különbség a Signum DUal Hard,és Medium között?
A leírásban nincsen különbség.
Milyen habsűrűsége van a ezeknek a matracoknak?
Üdv.,

Antoine77

(#1474) matracguru
2015-01-14 07:28:23

Kedves Antoine77,

ez a matrac eredetileg az Andante választákéban volt és miután az Andante tulajdonosa a Steinhof csoport megvásárolta a KIKA láncot és bezárták a Quattro Mobili üzleteket ezek a matracok is a KIKA áruházba kerültek és VIVIAN néven futnak és lényegesen olcsóbban meg lehet kapni a KIKA-ban. Esetleg érdemes lenne a Signum DUal Hard matracot megnézni, könnyedén lehet a Vivian matrac alternatívája. Sőt...


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1473) Antoine77
2015-01-13 20:38:16

Tisztelt László!
Érdeklődnék,hogy ismeri e a Kentaur Soft hideg hab matracot?
Miskolcon találkoztam vele egy gyártónál 35kg/m3 sűrűségű hideg hab mag,7 zónás felület.Tudna e ajánlani e helyett valamit,ami kizárólag hideg habból áll 60.000 Ft ig 90cm es-t? 95 kg vagyok,és oldalamon alszok általában.
Előre is köszönöm szépen.

(#1472) matracguru
2015-01-11 19:22:36

Kedves Faja,

sajnos a Dunlopillo Aerial Senso Premium matrac megszűnt és nagyon hasonló utódmodellje sincs a választékban. Igazából az aktuális választék is homályos, ami biztos, hogy az Aerial Senso Luxus és az Aerial Senso Exclusive matracok még kaphatók. Az Aerial Senso Luxus vastagabb és egy kicsit lágyabb, az Aerial Senso Exclusive matracnak pedig csak az egyik oldalán van Aerial Senso emlékezőhab és ellentétben az előző két matracon található 4 illetva 6cm vastag rétegekkel (kétoldalas matrac), ezen a matracon csak az egyik oldalon van emlékezőhab és az pedig 5cm vastag. Érdemes lenne eljönni hozzánk és kipróbálni a Medical Concept Luxus matracot, nagyon jó tapasztalatok vannak és nagyon pozitív vásárlói visszajelzések érkeznek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Faja (#1471)
(#1471) Faja
2015-01-10 19:39:03

Tisztelt Pálinkás Úr!

Az lenne a kérdésem, hogy a Dunlopllo matracok közül az Aerial Senso Premium matrac rendelhető-e még (én vettem már ilyet Önöktől pár évvel ezelőtt és nagyon meg vagyunk vele elégedve) és ha igen akkor ki van-e Önöknél állítva, kipróbálható-e a matrac.

Ha a matrac megszűnt, akkor esetleg milyen más hasonlóan jó minőségű matracot tud ajánlani a Dunlopillo matracok közül (vagy esetleg más is szóba jöhet)

Válaszát köszönöm:

Üdv.: Faja

(#1470) matracguru
2014-12-30 07:37:34

Kedves Zsolt,

biztos, hogy mindenben van igazság. Sajnos minden dolgot több oldalról is meg kellene világítani ahhoz, hogy tiszta képet lássunk. Valószínű, hogy a hideghabok sem a legegészségesebb alapanyagok a világon, viszont ha a túlzásoktól és a túlérzékeny reakcióktól eltekintünk, akkor egy általánosan és elérhető áron használható alapanyaghoz jutunk. Természetesen ez nem csak a memoryfoam alapanyagra vonatkozhat, hiszen a normál és hideghaboknak ugyanaz az alapanyaga, mint az emlékezőhabnak -egy-két plusz adalék kivételével.

Ebből a szempontból nézve viszont alig találunk olyan alapanyagot, amire bátran azt lehetne mondani, hogy semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. Illetve ez nem igaz, hiszen a lószőr, a kapok és egy-két természetes állati anyag lehet károsanyag-mentes, viszont ember nincs aki ezt meg tudná fizetni, hiszen ezekkel az anyagokkal csak a top felső kategóriákban találkozunk. Minden egyéb matrac, még a rugós matracok is tartalmaznak habokat, főként hideghabokat. De ha csak a latexet vizsgáljuk meg jobban, akkor is azt látjuk, hogy java részt butadiénből áll, ami talán szintén nem a legkellemesebb anyag a világon. De lehetne eszmecserét folytatni a kókusz és a felhasznált rovarirtó szerekről, a matrachuzatok műszáljairól, stb.

A legtöbb a matraciparban felhasznált alapanyagnak van valamilyen igazolása, hogy károsanyag mentes, ilyen lehet éter haboknál a Certipur, textileknél ez az Ökotex Standard 100. Ezeket pl. a német fogyasztók (legyünk őszinték: nagyon háklis vásárlók) elfogadják és a hideghabok és a memóriahabos termékek eluralták a német piacot is. Ezerből egy alkalommal mi is találkozunk túlérzékenységgel, de ez bármi lehet: a matrachuzat illatától, a az ágykeretek lakkján át egészen a fenyő gyanta illatáig.

Másik fontos dolog lenne, hogy ki állapítja meg az egészségügyi határértékeket, milyen erős az adott terület lobbija, befolyása az adott országban. A határértékek tologatását már megtapasztaltuk többek között a vitaminok esetében is az RDA (ajánlott napi beviteli mennyiség) mesterséges leszállításával (lásd C-vitamin 69mg). Ez nyilvánvalóan szintén halálos mennyiség, mégsem ágál ellene senki. Hasonló zaftos kis történek a NutraSweet story is vagyis az aszpartám. Mindenbe tolják, mert olcsó és valahogyan csak eltussolódott, hogy rákkeltő lehet.

A matrac egy kicsit hit kérdése is és kompromisszumok sokasága jön létre, amíg az ember megtalálja a megfelelő matracot. Minden mellett van pro és kontra, így mindenkinek magának kell eldönteni, hogy melyik az a termék vagy alapanyag, amellyel kialakul a bizalma.

Természetesen a válaszom nem volt megnyugtató, hiszen nem is lehet 100%-ban az. Amennyiben gyártástechnológiával, káros anyag tartalommal vagy egyéb a hideghabokhoz kapcsolódó mélyebb és pontosabb szakmai választ szeretne kapni, úgy esetleg érdemes megkeresni Európa egyik legnagyobb habgyártó vállalatának a magyarországi gyáregységét Sajóbábonyban, megkérdezni az Eurofoam szakembereit.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zsolt (#1469)
(#1469) Zsolt
2014-12-29 22:47:27

Kedves László!

Tud-e valamit a memory matracok egeszsegkarosito hatasarol? Az alabbi oldalon olastam errol:

http://archive.news.softpedia.com/news/Can-Your-Mattress-Kill-You-76887.shtml

(#1468) matracguru
2014-12-27 16:44:55

Kedves Katalin,

mindenképpen érdemes kipróbálni a matracokat vásárlás előtt, mert nagyon kis apróságokon is múlhat, hogy egy matrac hosszú távon kényelmes lesz-e vagy sem. Szeretettel várjuk Önöket.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Katalin (#1467)
(#1467) Katalin
2014-12-27 12:18:01

Kedves László!

Köszönöm válaszát, időközben vettünk egy Ceriflexet végül, ami viszont sajnos szintén túl kemény, úgyhogy valószínűleg bemegyünk személyesen egy matrac próbára.

Üdvözlettel,
Katalin

(#1466) matracguru
2014-12-24 18:21:00

Kedves Rajmund,

emailben lenne a legjobb, a palinkas@matracker.hu címen.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Rajmund (#1465)
(#1465) Rajmund
2014-12-24 16:04:34

Kedves László,

a személyes találkozóban benne vagyok, a jövőhéten már szeretném megvenni a matracot így akkor lenne a legjobb. Ön az üzletben van vagy hol keressem ?

(#1464) matracguru
2014-12-17 21:40:34

Kedves Sarolta,

bár néha vannak technikai problémáink, addig még senki nem maradt matrac nélkül. A nyomon követés sajna tényleg nem működik, ettől azonban a megrendelések aktívak. A termék jelenleg nincsen készleten és a januári indulást követően érkezik meg hozzánk, viszont semmi ok az aggodalomra, mihelyst megérkezik a matrac, azonnal értesíteni fogjuk és megszervezzük a kiszállítást a Móricz Zsigmond utca 84. címre. Várost szándékosan nem szerettem volna írni.

Remélem ez így kellően megnyugtató válasz. Tényleg semmi ok nincs az aggodalomra, kivétel talán az Ünnepek miatti leállás.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Saci74 (#1463)
(#1463) Saci74
2014-12-17 21:17:57

Kedves László!

Szombaton rendeltem és ki is fizettem kártyával az Önök oldalán egy matracot. Megjött a visszaigazoló e-mail, a számlámról is levonták az összeget, viszont kicsit aggódom, mert az Önök által automatikusan küldött e-mailben leírtak szerint az oldalon a vásárlásaim menüpont alatt látnom kéne ezt, de sajnos azt írja ki, hogy nem vásároltam még Önöktől semmit.
Bízom benne, hogy ez valami technikai probléma, és minden rendben a megrendeléssel és a fizetéssel is.
rendelési számom: 1785
termék: RelaxX Signum Dula hard matrac

Kérem, ha ideje engedi tudna válaszolni nekem, hogy megnyugodjak.

Előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Csontos Sarolta

(#1462) matracguru
2014-12-17 18:25:04

Kedves Krisztina,

köszönjük szépenb a visszajelzést, annál is inkább fontos ez nekünk, hiszen ha valami jól működik, akkor azt nem nagyon szokta szóvá tenni az ember és főként csak akkor ragad "tollat" ha valami nem a megbeszéltek vagy az elképzelések szerint történik.

Pihentető éjszakáékat kívánunk!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1461) Krisztina
2014-12-17 15:39:22

Egy hónappal ezelőtt írtam itt kommentet azzal kapcsolatban, hogy nem érkezett meg akkor még a matrac. A kérdésemet követő héten már kaptam is hívást, megérkezett a matrac és az ágy, az előre megbeszélt időben kiszállításra is került, a két úr nagyon gyorsan és profin összeszerelte (nem volt könnyű dolguk, mert egy szekrény eléggé útban volt), és a termékkel is maximálisan elégedett vagyok.

Köszönetet szeretnék mondani a remek munkájukért, a kis késést és a telefonos problémákat leszámítva (ezeket, ha jól értem, azóta megoldották) teljesen elégedett vagyok a szolgáltatással, a boltban is nagyon jó tanácsokat kaptam a szakértőktől.

Ajánlom a boltot mindenkinek!

(#1460) tothi
2014-12-17 12:08:52

Kedves László!

Köszönöm a tájékoztatást, várom a hívásukat.

Üdvözlettel, Tóth István

(#1459) matracguru
2014-12-17 06:49:46

Kedves Katalin,

normál esetben a telefonnal már nincs probléma, remélem, hogy csak elszigetelt esetvolt, hogy éppen nem rudták felvenni a telefont az üzletben. A Swiss Dream Active matrac gyártásra készül és már csak januárban készül el. A Swiss Dream Active matrac alapvetően egy kemény, feszes matrac, remélem, hogy nem lesz túlzottan kemény. Amennyiben a matracot nem próbálták ki, úgy esetleg érdemes lenne átgondolni és egy kicsit lágyabb matracot választani, hiszen a választékunk egyik legkeményebb matracáról van szó. Amennyiben minden rendbe van, kipróbálták és tényleg ez a matrac a legmegfelelőbb, akkor megpróbálok futni egy-két kört és valahonnan szerezni egy készletes matracot Önnek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Katalin (#1458)
(#1458) Katalin
2014-12-16 16:15:46

Kedves Laszlo,

Szerettem volna erdeklodni, hogy van-e meg lehetoseg matracrendelesre karacsony elotti kiszallitassal? Sajnos a telefont senki nem vette fel, igy leadtam a rendelesemet, de jo volna tudni, hogy mikorra szamithatunk a matrac erkezesere. Megrendelesi azonositom 1796.

Udvozlettel,
Katalin

(#1457) matracguru
2014-12-15 19:35:51

Kedves Rajmund,

60e Forint körül keresni egy 160x200 méretű matracot nem lehetetlen, de jelentősen behatárolja a mozgásterünket, gyakorlatilag a belépő kategória környékén tudunk matracokat keresgélni, így minden tudásunkra szükség lehet, hogy az adott keretek között a legjobb megoldást megtaláljuk. Nincs lehetősége egy személyes találkozóra?

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Rajmund (#1456)
(#1456) Rajmund
2014-12-15 13:15:58

Kedves László!
Az elmúlt években egy kanapén aludtam amitől néha már a hátam és a nyakam is fáj. Most karácsonykor szeretnék beruházni egy normális matracos ágyra de teljesen elvagyok veszve. Tudna nekem konkrét termékeket ajánlani 90kg testsúly, többnyire oldalt vagy hason alszom el fő szempont a kényelem és hogy reggel kipihenten keljek. 160x200 körüli méretre gondoltam de az anyagi keret szűkös max. 60 ezer Ft. körül lenne.

(#1455) matracguru
2014-12-13 12:52:00

Kedves Szilvia,

a matracokhoz tartozó garanciát minden esetben a gyártó vagy annak nagykereskedője határozza meg. A matracok esetében a garancia jellemzően az 1 évtől általában a 15 évig terjed és gyártónként és típusonként is eltérhet.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1454) S.Szilvia
2014-12-13 10:23:37

Kedves László!

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen garanciát adnak a matracokra.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
S.Szilvia

(#1453) matracguru
2014-12-12 17:12:12

Kedves István,

a héten kimaradt a RelaXx matracok leszállítása. Tekintettel, hogy Karácsony előtti időszak van, próbáltuk a gyártásokat úgy összefogni, hogy későbbi megrendeléseket is be tudjunk várni Karácsony előtti leszállítással. A jövő héten kedden és pénteken is kapunk Relaxx matracokat, így az Ön matracának is meg kell érkeznie a többivel együtt.

Mihelyst a megrendelt matrac megérkezik, azonnal értesítik Önt kollégáim.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: tothi (#1452)
(#1452) tothi
2014-12-12 12:52:17

Kedves László!

Hasonlók miatt kérem a segítségét, mint #1448-ban Zsolt.
Rendelési azon:1740 (2014.11.25)
Felhasználó:tothi
Tel:308154530

Üdvözlettel. István

(#1451) matracguru
2014-12-11 09:00:35

Kedves Zsolt,

köszönöm a türelmét, remélem, hogy megrendelésével minden rendben lesz és elégedett lesz a megrendelt termékekkel.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1450) Láng Zsolt
2014-12-10 20:18:32

Kedves László!

Köszönöm, hogy utána nézett. Ma felhívtak a boltból és megbeszéltük a kiszállítás időpontját.
L. Zsolt

(#1449) matracguru
2014-12-09 21:47:39

Kedves Zsolt,

engedje meg, hogy utánanézzek a megrendelésének és pontos választ tudjak adni Önnek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1448) Láng Zsolt
2014-12-09 11:17:14

Kedves László!

Megrendelésemről szeretnék tájékoztatást kapni. Október 25-én megrendeltem és kifizettem 2 db Relaxx signum matracot. Megrendelés száma D2173. A szállitási határidő 3-5 hét. Próbáltam érdeklődni, de a telefont nem veszik fel. Szeretném tudni, hogy mikor kapom meg a matracokat.
Tisztelettel: L. Zsolt

(#1447) matracguru
2014-12-03 05:57:53

Kedves Heni,

a Swiss Dream Exclusive Vario matracot több hab típus is alkotja, hiszen egy meglehetősen öszetett matrac belsőről van szó. A matrac belső magja 40/50, ez lesz a kék színű hab, a matrac egyik oldalán és a másik oldalin a derék részen és a felület két végén található fehér színű hab 30-as és a két memory foam vállbetét pedig 50/18-as alapanyagból készül.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Heni (#1446)
(#1446) Heni
2014-12-02 19:38:38

Szeretnem tudni,hogy a Swiss Dream Exclusive Vario matracnak mennyi a sürüsege-kg/m3 ?


Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-22 07:03:56

Kedves KaracsonyM, sajnos nem tudunk habot vágni. Tekintettel, hogy termékeink nagy üzemekben ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3648