Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1410) matracguru
2014-11-13 06:41:48

Kedves Betti,

a RElaxx Signum matrac esetében volt egy hab váltás, a barack szín helyett zöld lett. Lényegében nem változott a matrac. A fehér oldal az alacsonyabb sűrűség, viszont egy kicsit talán merevebb, mint a nagyobb tömegsűrűségű zöld (barack) oldal. Ki kellene próbálni mindkét oldalt. Egy matrac próba alkalmával nem érdemes csak 2, max. 3 matracot kipróbálni és mindegyiket lehetőleg ezen alkalomkor többször is, így szép lassan egy-egy matrac kiesik majd a rostán.

Miskolcon a Swiss Dream matracok közül a Sleep Hard volt kiállítva. Amennyiben a Hilding zsákrugós matracból bármelyik is tetszett egy kicsit, úgy a Swiss Dream Exclusive Vario szerintem nem lesz jó, egy nagyon kemény, feszes matrac és bár a váll zónában memoryfoam réteg van, még így is nagyon kemény.

A Relaxx, a Swiss Dream, a Swiss Tech, a Medical Concept matracok gyártása ugye nálunk van, így ekem az összes az édes gyermekem. Amit esetleg érdemes lenne még kipróbálni a kedvezőbb árkategóriába Miskolcon, az a Ceriflex Selena Comfort, amióta hozzuk a Ceriflex termékcsaládot Olaszországból, azóta a Swiss Dream értékesítés a töredékére esett vissza.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Betti (#1408)
(#1409) Emese
2014-11-12 22:11:44

Kedves László!

Szeretnék érdeklődni, hogy mely téli paplanokat lehet Önöknél EP kártyával megvásárolni, az Adoszt pénztárral van-e szerződésük, illetve hogy mindkét üzletükben van-e terminál a kártyahasználathoz?

Válaszát előre is megköszönve, üdvözlettel:
M.Sz.Emese

(#1408) Betti
2014-11-12 21:12:49

Kedves László!
Korábban már érdeklődtem memory matracokkal kapcsolatosan. Mostanra teljesen elbizonytalanodtam, főleg a nem megfelelő szellőzés miatt. Azóta próbáltam Miskolcon az Art of Home üzletében Hilding zsákrugós matracot, Relaxx Signum Dual Medium matracot. Utóbbinak a fehér vagy a rózsaszín szivacsos része a lágyabb? Én a fehéren feküdtem. Nem tudtam kipróbálni, de leírás alapján tetszik a SwissDream Active matrac is. Az üzletben elég hamar feladtam a próbálkozást, mert egy idő után már úgy voltam a matracokkal, mint a parfümökkel. Nem nagyon éreztem a különbségt, mikor már a sokadikat próbáltam. Arra sem emlékszem, hogy a SwissDream-et forgalmazzák e, mert, ha igen, akkor újra vissza kell mennem, hogy azt is kipróbáljam, hiszen árban az a legolcsóbb és nagyon jókat írnak róla a neten. Kíváncsi lennék azonban az Ön véleményére is, hiszen látom, hogy igyekszik tárgyilagosan, elfogulatlanul véleményt alkotni.

Köszönettel:
Betti

(#1407) matracguru
2014-11-12 14:04:38

Kedves Ferkat,

alapvetően érdemes lenne egy 220cm matrac hosszban gondolkozni, még ha le is lógatja a lábfejét a matracról, akkor is indokolt, hogy a matrac 10-15cm-rel hosszabb legyen. Aztán meg matrac szempontból reménykedünk, hogy nem nő tovább a gyerek:-) Ha kosarazik, akkor meg abban, hogy nőjön még:-) Tehát a 220cm indokolt. Szélességben értelem szerűen amennyi hely van, lassan nem egyedül fogja használni és azt hiszem a mai gyerekek már nem is repülnek ki olyan hamar, tehát érdemes egy kicsit jobb minőségben elgondolkodni.

A legszerencsésebb lenne, ha a srác maga próbálgatná valahol a matracokat, ilyen korban már el tudják dönteni, hogy mi a kényelmes és mi nem. Tapasztalatok szerint a fiatalabb korosztály a kicsit feszesebb, keményebb matracokat kedvelik, de az emlékezőhab matracok térhódításával már ez sem teljesen egyértelmű.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: ferkat (#1406)
(#1406) ferkat
2014-11-12 08:43:18

Kedves László!
18 éves fiam jelenleg 204 cm, 80 kg. Számára szeretnék matracot vásárolni, mivel a régit kinőtte. Tanácsát szeretném kérni első sorban a matrac méretét illetően, de más jellegű tanácsát is szívesen veszem.
Köszönettel,
ferkat

(#1405) matracguru
2014-11-07 10:46:39

Kedves Kata,

Viktor kollégám időközben felvette Önnel a kapcsolatot, volt egy kis keveredés, de úgy tudom, hogy most már minden rendben van és folyamatban van a kiszállítás.
Elnézést a kellemetlenségekért!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Kata (#1404)
(#1404) Kata
2014-11-06 21:04:49

Pálinkás Úr! Még mindig hiába várom a megrendelt terméket, a telefonban ígért határidő is lejárt.
Szerencse, hogy nem fizettem ki előre a terméket, mint lent olvasom sorstársamat, aki előre fizetett. Nagyon csalódott vagyok, ezt a webshopot már semmiképp sem fogom másoknak ajánlani. Kis odafigyeléssel, jobb kommunikációval élve én is sokkal megértőbb lennék.
Semmi kétségem az Ön szakértelmében, de a vevő nem attól lesz elégedett, hogy fórumon keresztül hajkurássza a termékét, hanem árarányos minőséget és ígért időre szállítási pontosságot vár el.

(#1403) matracguru
2014-11-06 09:37:18

Kedves Anita,

az Ön által megrendelt Memory 12+2 memory matrac 160x200 méretben megérkezett hozzánk. Viktor kollégám a délelőtt folyamán megkeresi Önt telefonon a kiszállítás egyeztetése végett. Köszönjük szépen a türelmét, az esetleges kommunikációs fennakadásért szíves elnézését kérjük.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: HTA (#1402)
(#1402) HTA
2014-11-05 20:21:43

Kedves László!

Nekem nem a késedelem volt az alapvető problémám, nyilván előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor csúszik a kiszállítás, ezt teljesen meg tudom érteni és el tudom fogadni. A problémát nálam az információ teljes hiánya volt. Amikor regisztráltam, megrendeltem és kifizettem a matracot, az online rendszer arról tájékoztatott, hogy rögzítették a megrendelést, 4-24 órán belül felveszik velem a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén, de addig is tudom online követni a megrendelés állapotát.

Sajnos se a kapcsolatot nem vették fel velem, se az online felületen nem látom a mai napig a megrendelést. Mikor írtam Önöknek 1,5-2 hét után, egy fiatalember még visszaírt, hogy a várható kiszállítási idő 4 hét, de fognak telefonon keresni legkésőbb akkor a kiszállítás pontos időpontját illetően. Csak közben eltelt a 4 hét és se kép, se hang. Próbáltam érdeklődni, de nem válaszoltak sem e-mailben (amúgy a mai napig sem), sem telefonon nem voltak elérhetők.

Csupán csak tájékoztatást szerettem volna - és szeretnék még most is -, hogy körülbelül mikorra számíthatok a kiszállításra.

Köszönettel:
Anita

(#1401) Krisztina
2014-11-04 23:44:42

Kedves Pálinkás úr, köszönöm szépen a gyors választ, és remélem, megtalálják a tökéletes jelöltet :)

(#1400) matracguru
2014-11-04 04:45:06

Kedves Krisztina,

valóban a megrendelt Anton földig érő ágyneműtartós ágykeret vonatkozásában megadott 6 hét november elsején lejárt, igyekszem utánajárni, hogy a héten meglegyen az ágykeret természetesen a SenZone Memory matraccal együtt. Kérném szépen még egy kis türelmét.

A Dózsa György úti üzletünkben a két Viktor kollégám mindent megtesz, hogy minden elvárásnak meg tudjunk felelni. A telefon nagyon sokan érdeklődnek, tanácsot adnak rajta, szervezik a kiszállításokat, tartják a beszállítókkal a kapcsolatot. Természetesen áru is érkezik, árut is visznek el és a Vásárlóknak is segíteni kell a matracválasztásban. Harmadik kollégánk csak a webáruházi megrendelésekkel foglalkozik egy külső telephelyen. Mindannyian tudjuk, hogy két kollégával a megszokott minőségben ez az üzlet már nem vihető, keressük a harmadik kollégát, sajnos azonban az elvárásainknak megfelelő munkatársat nem lehet csak úgy a szögről leakasztani.

Kérném szépen egy kicsit még a türelmét, igyekszünk a héten megoldani a megrendelt termékek érkeztetését és kiszállítását.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1399) Krisztina
2014-11-03 22:58:20

Kedves Pálinkás úr,

Az előttem szólókhoz csatlakozva megrendelésemről szeretnék érdeklődni, amelynek (tájékoztató jellegű) házhozszállítási határideje vasárnap lejárt. Körülbelül 15x hívtam Önöket péntek óta a vezetékes számon, és ugyanennyiszer a mobilszámon is, amely néha foglalt, de amikor nem az, akkor sem veszi fel senki. Én is egy előttem szólóhoz hasonlóan csalásra kezdtem gyanakodni, de szerencsére megtaláltam ezt a fórumot, és látom, szállítási problémáik vannak. Ezzel együtt örültem volna, ha a telefonos keresésre is válaszolnak, az "eltűnésükkel" fejfájást okoztak.

Kérem, tájékoztasson a szept. 20-án történt, D2012 számú megrendelésről.

Köszönöm,
Krisztina

(#1398) matracguru
2014-11-03 21:35:33

Kedves Anita,

előljáróban higyje el nekem, hogy nem szándékosan húzzuk az időt és, hogy egy 160x200 méretű matrac esetében nem szeretnénk Önt 47 500 Forinttal becsapni, De még csak 475 000 Forinttal sem. Soha senkit nem csaptunk, nem károsítottunk meg. A szállítási késedelem legyen egy a becsapástól független kategória, hiszen ez nem minden esetben rajtunk múlik és az esetek többségében amit a beszállítóink ígérnek, azt tudjuk -némi rátartással- tovább ígérni. Engedje meg, hogy holnap utána nézzek pontosan, hogy mi is történhetett az Ön megrendelésével.

Ami nagyon gyanús így első ránézésre, hogy a matracguru.hu ezelőtt két hónappal állt át a bankkártyás fizetési lehetőségre és az ilyen megrendeléseket a rendszer egy külön mappában tárolja le, nem az összes megrendeléssel együtt kezeli. Ettől függetlenül a megrendelés el kellett hogy jusson hozzánk emailben is, mint az összes többi megrendelés is.

Kérnék szépen egy kis türelmet.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: HTA (#1397)
(#1397) HTA
2014-11-03 19:06:22

Tisztelt Pálinkás Úr!

Ezúton szeretnék érdeklődni a 09.12-én megrendelt és ki is fizetett, 1640 rendelési számon nyilvántartott megrendelésem után. Lassan két hónapja kifizettem a terméket, de a mai napig nem kaptam sem matracot, sem pénzt vissza, sem pedig tájékoztatást.

Csatlakozva a korábbi hozzászólókhoz, én sem tudom utolérni más módon a céget, telefont nem veszik fel, e-mailre nem érkezik válasz. :-(

Sok mindent meg tudok érteni de azt, hogy a cég homokba dugja a fejét és semmilyen megkeresésre nem reagál, azt sajnos nem.

Amennyiben péntekig nem érkezik valamiféle válasz Önöktől, kénytelen leszek a Nemzeti Fogyasztóvédelemi Hatósághoz fordulni. Így, mindenféle tájékoztatás hiányában kezd az ügylet erősen a "csalás" kategória felé tendálni.

Üdvözlettel:
HTA

(#1396) matracguru
2014-11-03 13:11:00

Kedves Ádám!

A RelaXx termékek esetében sajnos mindenkinek problémája volt -legyen az bármelyik webáruház is-, tekintettel, hogy a RelaXx matracok huzatát képező Tence szövetben volt fennakadás. A gyártás azóta beindult (ez érintette a Junior Vital Premium, RelaXx Sugnum és SenZone Memory matracokat egyaránt), folyamatosan érkeznek a matracok. A gyártás információja alapján a matrac a jövő héten érkezik csak be. Köszönjük szíves türelmét, tényleg igyekszünk a lehető leggyorsabban megoldani, hogy a megrendelt matracot mielőbb megkapják.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: gadam (#1395)
(#1395) gadam
2014-11-03 12:30:25

T.Pálinkás úr!
Mivel a megadott telefon elérhetőségeken soha senki nem veszi fel ,az email-re nem válaszolnak, ezért ezúton érdeklődnék a X.7.-én megrendelt és kifizetett D2093 sz. megrendelésem állapotáról. Az ígéret a szállításra a megrendeléskor 2-3 hét volt, de már a 3 hét is eltelt és sehol semmi.(A matracpostánál 5 napra, a matracxxl nél 14 napra hirdetik a kiszállítást a megrendelt termékemnél)


(#1394) matracguru
2014-10-31 18:36:59

Kedves Katalin,

örülök, hogy megérkezett a terméke (legalábbis legutolsó információm szerint). Sajnos a 7 zónára stancolt RelaXx fedőmatracok alapanyaga Cseh országból jön, így amikor a lépés nem jól jön ki, akkor egy kicsit megcsúsznak a dolgok. Remélem, hogy a fedőmatraccal meg lesz elégedve és megérte a kicsit több várakozást.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1393) matracguru
2014-10-31 08:37:02

Kedves Katalin,

természetesen semmi nem mehet a minőség rovására és éppen ennek megtartása vagy visszaszerzése céljából kezdtük el az átalakítást. Intézkedem, hogy mindenképpen pontos választ kapjon a mai nap során, hogy pontosan hogy áll a megrendelése, mikor tudjuk teljesíteni megrendelését.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Kata (#1391)
(#1392) matracguru
2014-10-31 08:35:18

Kedves Atis,

A RelaXx Signum matracok évek óta bizonyítanak és a rugalmas ágyráccsal nagyon jó megoldás lehet. Fontos azonban, hogy a farugós ágyrács keresztlécei sűrűn legyenek, legyen legalább 26-28 keresztléc, különben a nagyon szellő lécezésű ágyrácsoknál belóg a matrac a lécek közé és lényegesen hamarabb megy tönkre.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Atis (#1389)
(#1391) Kata
2014-10-30 21:03:05

Tisztelt Pálinkás úr. Öt hete személyesen megrendelt matracunkat várjuk hiába. Sem telefonra, sem e-mailre nem reagálnak. Örülök hogy fejlődik a cégük, de kérem ne feledkezzen meg a vevoirol sem. A személyes latogataskor szerzett pozitív élmény már elégedetlenségbe váltott, egy telefont felvenni vagy mailre válaszolni alapvető elvaras Önök felé, azt hiszem. Kérem tajekoztasson a kiszállítás várható dátumáról; név Lévai Katalin, rendelés datuma 09.20.

(#1389) Atis
2014-10-30 13:50:50

Köszönöm a választ.

Az ágy már meg van, tehát a farugós ágyrács már adott.
Jelenleg is matracvédővel használom a meglévő matracom.

Nekem a hideghab matracok szimpatikusabbak.
Azok közül is a RelaXx® Signum Dual Hard-ot nézegetem most. Ez megfelelhet nekem?

Üdvözlettel:
Atis

(#1388) HKE
2014-10-30 13:36:14

Tisztelt Pálinkás Úr!

A rendelésünk azonosítója 1640. Megköszönnénk, ha a rendeléshez tartozó e-mail címen, vagy telefonszámon tudna érdemi információval szolgálni.

Köszönettel,

HKE

(#1387) matracguru
2014-10-30 04:19:28

Kedves Atis,

több helyen is szó van arról, hogy a hagyományos memóriahabos matracok légáteresztése nem a legjobb, hajlamos a melegedésre és a fülledésre, így az emlékezőhabos matracokat szerintem kilőhetjük. Amennyiben a pontatlan és merev formakövetése végett nem szeretnénk bonell rugós matracot, úgy egy kicsit a kör tovább szűkíthető és már csak a táskarugós és a hideghab matracok maradnak fent, mint két nagy alapanyag csoport. Ebben az árkategóriában zsákrugós matracok közül az új Ceriflex Pocket Exlusive, a Hilding Original Strong vagy egy kis ráhagyással még az IndiviDuality Multi Hard matrac is szóba jöhet éppen úgy, mint például a Billerbeck Bahama Nova matraca. Ezen Összes felsorolt zsákrugós matrac alá elegendő az olcsó fenyő ágyborda, nem kell a drágább rugalmas keresztléces farugós ágyrács.

Amennyiben hideghab matracokban gondolkodunk inkább, úgy szintén a Ceriflex matrac választékából a 22cm vastag és 140kg-ig terhelhető Selena Comfort vagy Wool Extra matracok is jó megoldások lehetnek annyi megjegyzéssel, hogy az izzadékonyság miatt ezeket a matracokat -és általában a fix huzatos matracokat- érdemes egy mosható matracvédővel kiegészíteni, ami nem egy jelentős költség, viszont az egyszerű le- felhúzás gyakoribb mosást eredményez és így egy nagyon könnyen fenntartható higiéniát nyújt.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Atis (#1385)
(#1385) Atis
2014-10-29 21:43:12

Tisztelt Pálinkás Úr,

A segítségét szeretném kérni matracválasztáshoz.

90x200cm ágykeretbe szeretnék matracot, léces ágyráccsal
én kb.120kg és 180cm vagyok, általában háton fekve alszom és elég izzadós vagyok
kb.80000HUF-ot tervezek matracra költeni

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Atis

(#1384) matracguru
2014-10-29 19:36:46

Kedves HKE,

elnézést kérünk, ha bármilyen fennakadást okoztunk Önnek, biztos vagyok benne, hogy egyetlen kollégánk felől sem volt szándékos. A Matracguru Dózsa György úti szaküzletének a forgalma, az átmenő áruk mennyisége a közel múltban elérte azt a kritikus határt, amikor már a megérkező áruk befogadására és kiszállítására is kevés volt a hely, így egy szervezeti váltással egy központi raktárba költözött a webáruház és ezzel együtt a logisztika egy jelentős része is. Természetesen ezt próbáltuk észrevétlenül tenni, ez sajnos nem minden esetben sikerült. Aki bejön a Dózsa György úti üzletünkbe az még most is matrac hátán matracot talál, ezt szeretnénk az elkövetkezendő pár hétben még normalizálni.

Sajnos a megadott információk alapján nem tudok Önnek segíteni, hogy mielőbb megkaphassa a megrendelését; egy megrendelésszám vagy egy név nagyon sokat segítene.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: HKE (#1383)
(#1383) HKE
2014-10-29 16:43:31

Tisztelt Pálinkás Úr!

Már nem igazán tudom milyen csatornán tudnék még érdeklődni, így ide is beírom, hátha... A szeptember 12-én megrendelt és kifizetett matracunkról sehol nem tudunk informálódni, e-mail-re, telefonra (melyek az Ön aláírásában is fel vannak tüntetve) nem válaszol senki (az első visszajelzés alapján a szállítási határidő 4 hét lett volna).
Ezt finoman szólva sem tartjuk túl vevőbarát hozzáállásnak. Kérném, hogy az illetékesek mielőbb vegyék fel velünk a kapcsolatot, vagy adjanak egy olyan elérhetőséget, ahol válaszol is valaki.

Köszönettel,

HKE

(#1382) matracguru
2014-10-28 20:26:27

Kedves Betti a Nanni és Yatas habmatracokat nem ismerem jól, hiszen mindkét márka leginkább a török bonellrugós és zsákrugós kategóriában volt meghatározóan jelen és csak az utóbbi időben, a habmatracok, memory foam matracok előretörésével jelentek meg szélesebb választékban ilyen típusú matracok a Nanni és a Yatas matrac választékában.

A Best Dream Memory Bamboo matrac egy viszonylag klasszikus összetételű 12+4 memory matrac egy teljesen általános Bamboo matrachuzattal. Amennyiben ismereteim engedik, úgy a huzat körkörös cipzáras és szétválasztható, így a nagyobb méretű matrachuzat egyik fele is kimosható. Hasonló termékek a RelaXx Memory Classic 12+4 vagy a Ceriflex 13+4 memóriahabos matracok is, de természetesen mindegyik egy kicsit különbözik komfortban egymástól. Az ismert memoryfoam hátrányok az összes felsorolt matrac típus esetében fennállnak.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Betti (#1380)
(#1381) matracguru
2014-10-28 20:20:21

Kedves Tibor,

remélem, hogy sikerül megtalálni a legmegfelelőbb matracot Önnek is. Bármilyen furcsa is egy bizonyos életkor fölött az alvás az egyik legmegfizethetőbb luxus lesz és a jó, pihentető és zavartalan alvás meg egy külön kihívássá válik. Könnyen elaludni, nem megébredni és agyalni, fájdalmak nélkül ébredni sokszor igazi kihívás:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Tibor47 (#1379)
(#1380) Betti
2014-10-28 15:24:47

Kedves László!
Matraccsere előtt állunk éppen. Nehéz a döntés. Próba alapján a Best Dream Memory Bamboo matraca szimpatikus. Az olvasottak is elég jók. Érdekelne, hogy van e esetleg valami negatívuma, pl. rossz szellőzés, huzata belefér e egy átlagos mosógépbe vagy tisztíttatni kell? Ajánlana e esetleg minőségben és árban hasonló jó minőségű matracot? Ismeri e esetleg a Nanni cég matracait? Hasonlóan kényelmesnek tűnt, mint a Best Dream. Válaszát előre is köszönöm.
Betti

(#1379) Tibor47
2014-10-28 12:02:38

Kedves László!

Ön valóban tanácsot ad, nem feltétlenül eladni akar. Én is ilyen vagyok a magam szakterületén. Igaza van abban, hogy a mozgásszegény életmód, ülő- vagy állómunka, folyamatos tónusban tartja pl. a hát izmait. És ez nagyon rossz. Nem azt várom az új matractól, hogy mindez egycsapásra eltűnjön, csak azt, hogy legalább az éjszakáim legyenek nyugalomban. Ha már a nappalaimon nem uralkodhatok. Akceptálom anatómiai ismereteit.

Köszönöm a tanácsait, szép napot Önnek,
Tibor


Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646