Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1327) Péter Pál
2014-09-12 15:54:39

Tisztelt Pálinkás Úr!
Mivel matracvétel előtt állok, szaktudásában bízva néhány kérdéssel Önhöz fordulnék. Gondosan átolvastam az Ön blogját, az Index matracfórumát egy évig visszamenően ill. ezen fórumot is. Több helyen szóba került a matracok zónázása, ezért elsősorban ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni:
1. Mivel zónázott matrac felé tendálok és 192 cm vagyok (és 105 kiló), nem vagyok biztos abban, hogy az Ön által is ajánlott zónázott matracok egyes szelvényei pont a megfelelően illeszkednek hozzám. Nem az fog történni, hogy – mivel a zónázott matracokat átlagmagasságú emberekre gyártják, ahogy Ön írta korábban – pl. a gerinctámasztó zóna nálam rövidebb lesz és a medencezóna fentebbre fog esni, és ezáltal a gerinctámasztás nem lesz korrekt? Ha ez valóban így van, inkább zónázatlan matracot vegyek?
2. Ugyanígy, a magasságom miatt az ágyrácsok állítható deréktáji része Ön szerint mennyire fog az én derékvonalamhoz illeszkedni?
3. Konkrétan ezt a Billerbeck matracot néztem ki:
http://www.matracrendeles.hu/termekek/hideghab-matracok/billerbeck-davos-hideghab-matrac-viszkoelsztikus-hab-parnazoreteggel
https://www.gigamatrac.hu/matracok/hideghab-matracok/billerbeck-davos-matrac-memory-komfortreteggel
Az első bolt honlapján félkeménynek, a másikon párnázott keménynek határozzák meg. Ön szerint melyik az igaz? (Én inkább félkemény matracot szeretnék.) Ön szerint ez a matrac valóban hozza minőségileg azt, amit ígér? Mivel nem írják, vajon milyen vastag lehet rajta a legfelső memory habréteg? (Úgy tudom, 4 cm lenne az ideális.) Esetleg Önöknél kipróbálható?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel,
Péter Pál

(#1326) szederecske
2014-09-12 10:24:01

Tisztelt Pálinkás Úr,
jelenlegi ágyunk egy előre gyártott rugós ágy volt, így a teljes ágyat szeretnénk egy matracosra cserélni, viszont még sanos nics tapasztalatunk és a weben nagyon eltérőek a vélemények, így segítségre lenne szükségem.
A keretet és a rácsot sem vettük még meg,így ezt a szempontot még nem szükséges figyelembe venni, semmi extrára nem gondoltunk,viszont a hely adottságai miatt a 160*200-as méret lesz az ideális, vagy 2db 80*200 de az ágyrács gondolom itt is érdekes lehet, hogy milyet válasszunk? 33 évesek vagyunk férjem 90kg, én 70kg, leginkább oldalt alszunk, néha háton vagy hason is.Mindkettőnk gyakran hát, derék, nyak fájással ébred.A puha matrcok sem voltak eddig kényelmesek nekünk, viszont a kemény matracokat sem gondolnám jó választásnak, ezért egy félkemény matracra gondoltunk a mi súlyunkhoz mérten, illetve a huzatot szeretném ha lehető és mosható lenne.Árkategóriában maximum 80.000Ft-ra gondoltunk, de nem tudom ilyen alacsony árkategóriában is találhatunk-e megfelelő matraco? Ha a megadott információk alapján tud nekünk javasolni egy megfelelő matracot, vagy típust, akkor kérem az ahhot legalkalmasabb ágytípust, szerkezetben is adjon tanácsot, illetve kell-e a választásnál majd valamire figyelnünk. Azért ií szeretnénk előre a matracot megvenni, mert az lényegesebb és drágább is, és utána a keretet és a rácsot már könnyebb megfelelően, célzottan kiválasztani.
Segítségét előre is köszönjük!

(#1325) matracguru
2014-09-10 06:25:58

Kedves Zaza,

a 160x200 méretű Signum matrac súlya ca 20kg. A gázrugók gyártója általában ad egy táblázatot. Az általunk forgalmazott ágykeretekben, a bükk és a fenyő ágyakban egyarán fenyő szerkezetű ágyrács és keret van, ami ca. 12-13kg. A gyártó a javaslatot mindig a 200cm hosszra adja meg és a szerkezet és a matrac együttes súlyából számolva. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy az emelhető rács súlya is meghatározza a gázrugó nyomatékát. A mi ágyainknál jellemzően a 800-1000Nm közötti gázrugók szoktak megfelelőek lenni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zaza (#1324)
(#1324) Zaza
2014-09-09 22:12:22

Tisztelt Pálinkás Úr!

Érdeklődni szeretnék, hogy egy 160*200 méretű Relaxx Signum Medium matrac milyen súlyú, mekkora erejű gázrugópár való alá?

Válaszát előre is köszönöm.

(#1323) matracguru
2014-09-09 07:10:25

Kedves Ozzy,

tapasztalataink szerint a RelaXx Signum Hard matrac jellemzően normál komfortérzet és komfortigény mellett (tehát amikor nem kifejezetten lágy vagy nagyon kemény matracot keresünk) 80kg fölött jó megoldás szokott lenni, 110 kg esetén valóban fennáll a veszély, hogy a Medium túlságosan lágy lesz, nem fogja kellő mértékben megtartani a medencerészt. További tapasztalatok, hogy a hölgyek inkább hajlanak a kicsit lágyabb komfort felé és a megadott 80kg testsúly is azt sugallná, hogy a Signum Medium lenne a jobb megoldás, félő, hogy a Hard már túl kemény lenne. A RelaXx Signum termékcsalád volt az első olyan matrac, ahol egy nagy matracon belül akár két különböző komfortoldal is lehetsége, így az Önök esetében is megoldható, hogy egy franciaágy méretű matrachuzatban egy Medium és egy Hard matrac belső kapjon helyet. Ennek további előnya, hogy a matrac mindkét oldala egymástól függetlenül forgathatóvá válik.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: ozzy (#1321)
(#1322) matracguru
2014-09-09 07:05:07

Kedves Péter,

amikor már ennyi pénz fekszik egy rendszerben, akkor most már nem kellene feladni. A Konfor Diamond matrac valóban nagyon kemény és a 120kg egyáltalán nem egy kiugróan magas testsúly, ugye 100 alatt csak karácsonyfadísz az ember...

A Konfor Diamond egy meglehetősen vastag matrac, ehhez hozzájön a memory foam topper, így nem tudom mennyi hely marad még magasságban. Olyan 5-7cm vastagsággal már lehetne komfortot és alátámasztást fokozni. Lehetőség szerint egy jó minőségű hideghabot kellene a következő rétegként választani, ami bírja a terhelést, ugyanakkor lágyabb és rugalmasabb, mint a normál habok. Ilyen hab lenne pl. az Eurofoam által gyártott R43 névre hallgató (piros) hab is. A fontos az lenne, hogy R vagy HR jelölésű nagy rugalmasságú és nagy tömegsűrűségű hab legyen a kemény Diamond matracon. Lehet, hogy a fedőmatrac indokolatlanná is válik, azért biztonsági tartaléknak érdemes megtartani. A DIamond pedig egy nagyon jó bázis matrac lehet a rétegek alatt.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Péter (#1319)
(#1321) ozzy
2014-09-09 01:41:31

Tisztelt Pálinkás László ùr! Matrac választás terén szeretném a tanácsát kérni! Választásom a Relaxx signum dual matracra esett(180x200). Árban elfogadható és sok "jót" olvastam róla.A problémám az,hogy nem tudom eldönteni,hogy e termékcsalád két tagja közül melyiket válasszam,a Hard-ot,vagy a Medium-ot!? Szükség lenne a kellö alátámasztásra,hiszen 110 kg vagyok,a feleségem 80 kg,de mégsem szeretném feladni a komfortosság lágy érzetét. Nem szeretnék egy nagyon kemény felületen aludni,tehát inkább a Medium felé hajlok,csak attól tartok,hogy az nem nyújt majd kellö alátámasztást. Az is lehet,hogy az alátámasztást illetöen nincs eltérés a két matrac között? Ebben kérem szives segítségét! Megtisztelö válaszát elöre is köszönöm! smiley smiley

(#1320) Zoltán
2014-09-09 00:45:36

Kedves László!

Köszönöm a gyors és szakszerű tanácsot. A választásunk a Junior Vital Premium termékre esett. Azt szeretném még megtudni, hogy milyen ágyrácsot javasol ezen matrac alá.
Válaszát előre is köszönöm!

(#1319) Péter
2014-09-08 15:39:55

Tisztelt Matracguru!

Vettem egy Konfor Diamond típusú matracot, amelyről kiderült, h iszonyat kemény s mivel nincs komfortzóna sem, a gerincet sem támasztja alá. Az előző matracom elhasználódása és a 120kg-m miatt esett erre a válsztás abban a reményben, hogy ez a Diamond simán elbír majd, s nem gödrösödik..

Második héten került rá egy memory habos (4cm) topper, amivel elviselhetőbb lett, de a hátam így sem százas reggelre. A terv egy 4-5cm habszivacs lenne a Diamond és a topper közé..

Önök szerint érdemes még így egyet kísérletezni, vagy "tanulópénz" a Diamond s egy új matracot ajánlana?

Tisztelettel,
Péter

(#1318) matracguru
2014-09-08 13:36:42

Kedves Zoltán,

a Hilding Young Base matrac egy normális habokból és ergonómiai zónákkal kialakított matrac, amiben természetesen a kialakított ergonómiai zónák csak jóval később, nagyobb testsúly és testmagasság mellett fog szolgáltatást nyújtani. Egy matrac élettartama általában 10-12 év, tehát valószínű, hogy felnőtt koráig ez a matrac nem lesz megoldás. De egy másik típus sem, hiszen a matracok higiéniailag is avulnak. A Hilding Young Base november környékén kifut, az utód termékét még nem tudjuk. Lehet, hogy érdemesebb lenne egy kétoldalas, alapvetően normális habokból álló Junior Vital vagy Junior Vital Premium matracban gondolkodni és 6-8 év múlva váltani egy olyan matracra, ami viszont már majd felnőtt koráig kiszolgálja.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoltán (#1317)
(#1317) Zoltán
2014-09-08 11:46:30

Gyermekünk két éves, és az új ágyába (90X200) matracot szeretnénk vásárolni, amit felnőtt koráig használhat. A honlapon a Hilding Young Base terméket néztük ki, mert az ágykeret miatt szükséges lenne a 18 cm matracmagasság. Az lenne a kérdésem, hogy ajánlott-e ez két éves kortól, illetve mennyi időnként kell matracot cserélni? Válaszát előre is köszönöm!

(#1316) matracguru
2014-09-08 06:14:32

Kedves Norbi,

valóban igaza van, de a megfogalmazások is helytállóak. Annak aki kifejezetten kemény matracot keres (pl.: Konfor Diamond vagy valamelyik vékony latex réteggel készülő kókusz matrac vagy a legtöbb kókusz hideghab matrac), annak a Selena Comfort valóban lágy lesz vagy aki a nagyon hasonló Best Dream Siglo matraccal szeretné összevetni, annak inkáb egy kicsit lágyabb, puhább komfortot nyújt a matrac. Egyébként a matracok keménységének megítélése valóban szubjektív és csak sejtheti az ember a tapasztalatokból, hogy 162cm testmagasság mellett a testsúly jellemzően nem több 50-60 kg-nál, ennél a testsúlynál viszont valóban egy nagyon kemény komfortot kapunk.

Természetesen más a válasz, amikor ugyanezt a kérdést valaki 100-120kg-nál teszi fel, neki azt kell válaszolnom, hogy a matrac lágy vagy félkemény komfortot nyújt majd. Sajna a matrac nem egy egzakt irodalom, nincs recept és matematikai képlet sem és a változó feltételek és szempontok mellett ugyanaz a matrac lehet kemény, félkemény vagy puha.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Norbi (#1315)
(#1315) Norbi
2014-09-08 05:28:09

Kedcse László!
Némi ellentmondást látok a válaszai között,én kérdésemre a Selena Comfort-ra ezt írta:
" míg a Ceriflex Selena Comfort matrac az ennél kicsit lágyabb, inkább félkemény kategóriába sorolható matracok közé tartozik"
Utolsó válaszában a fórumon:
"A Selena Comfort egy határozottan feszes matrac, nekem már-már túl kemény is ca 85kg mellett. Persze sokan szeretik a kemény matracokat, így aki ilyen matracot szeretne, annak nagyon jó megoldás lehet"
Nyilván mindenkinek más a kemény,de csak a tisztánlátás végett kérdem.
Üdv: Norbi

(#1314) matracguru
2014-09-07 20:48:16

Kedves Ani,

a matracokat jellemzően átlagos testmagassághoz tervezik, ez legyen a 160-180cm. A jól megtervezett matracok -és meggyőződésem, hogy a Signum termékcsalád is ilyen- úgy nevezett nyújtott medence résszel rendelkeznek, tehát ez a matrac legszélesebb ergonómiai zónája. Jellemzően középen fekve ezek a belső ergonómiai elrendezések megfelelő helyre kerülnek. A RelaXx Signum Medium matrac a tapasztalatok szerint jellemzően 80kg alatt vagy olyan esetekben kerül szóba, amikor egy kicsit lágyabb komfortra vágyunk akár magasabb testsúly mellett is. A két matrac feszesebbik oldalának a tömegsűrűsége szinte megegyezik, tehát a terhelhetőségben sincs különbség, 100-120 kilogrammig nyugodtan terhelhetők a matracok. Ilyen testsúly esetében azonban érdemes egy 26-28 keresztléces ágyrácsban is gondolkodni, hiszen az ágyrács a matrac alatt majd segít a további formakövetésben és meghosszabbíthatja a matrac élettartamát.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ani (#1312)
(#1313) matracguru
2014-09-07 20:42:27

Kedves János,

ugye a matracok megítélése nagyon szubjektív. Az említett Ceriflex Selena Comfort és az Energy Memory matracok között alapvetően az emlékezőhab réteg egy nagyon nagy különbség, hiszen a feszessége ellenére az Energy Memory emlékezőhabos matrac nagyon kellemes környezetet ad. A Selena Comfort egy határozottan feszes matrac, nekem már-már túl kemény is ca 85kg mellett. Persze sokan szeretik a kemény matracokat, így aki ilyen matracot szeretne, annak nagyon jó megoldás lehet. A Ceriflex Selena Comort szerintem egy megbízható és ár-érték arányban nagyon jó minőségű matrac és ez vonatkozik az egész Ceriflex termékcsaládra. A Ceriflex magyarországi importjában részt veszek, a termékek kiválasztása és összeállítása is részben az én feladatom volt, így egy kicsit ugyanúgy édes gyermekem, mint a RelaXx, a Medical Concept, a Swiss Dream vagy a Hilding termékcsalád.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1312) Ani
2014-09-06 23:42:35

Kedves László!

Az érdekelne, hogy a Relaxx Signum Dual Hard és Medium matracoknál mi a súlykorlát vagy a kényelem adja meg, hogy melyiket válasszuk?
Illetve, még az a kérdés merült fel bennem, hogy mivel minden ember különböző magasságú, honnan lehet tudni, hogy a deréktáji megerősítés éppen jó helyre esik egy 162 cm-es embernél?

Válaszát előre is köszönöm:
Ani

(#1311) wrestlingold
2014-09-06 22:54:55

Tisztelt László!
Érdeklődni szeretnék a Ceriflex matracok minőségével és komfortérzetével kapcsolatban.Mi matracvásárlás előtt állunk és néztem a Ceriflex Selena Comfort ill. a memory habos változatot.Mi a különbség köztük melyiket ajánlaná.Mi félkemén fekvőhelyet szeretnénk.Üdvözlettel:János

(#1310) matracguru
2014-09-05 12:16:50

Kedves Zoli,

o hossz miatti felár ugye természetesen megmarad, de a két 80-as matrac mag és a 160-as matrachuzat ugyanolyan árban lenne, mint ha 1db 160x200cm méretű matracot vásárolnál.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoli (#1309)
(#1309) Zoli
2014-09-05 12:13:15

Kedves László!

Lohosztikai szempont (11. emeleti lakás, szűk lépcsőkkel) miatt érdekelne, hogy a Signum matracok esetében van-e rá lehetőség, hogy két 80cm széles Medium kerüljön egy 160cm széles huzatba, mint ahogy arra a Medium és a Hard esetében is van lehetőség 160cm-es áron. Ha igen, ez 160-as vagy 2db 80-as áron menne, plusz a hossz miatti felár?

(#1308) matracguru
2014-09-02 20:35:07

Kedves Adrienn,

alapvetően a garanciális problémák nem kifejezetten a matrac fórumra tartoznak, a topic szakmaiságának és alapvető funkciójának megtartása érdekében a bejegyzést moderálni kellene, de ha már így alakult, akkor nyissunk ennek a problémának egy fejezetet itt a matrac fórumon hátha a fórumot olvasó érdeklődőknek a matracvásárlás ezen oldalának megvilágítása némi haszonnal szolgál.

Amennyiben a megvásárolt matraccal -nem ismerem a részleteket és a hibát- garanciális panasz merül fel és az valóban jogos, akkor természetesen a javítással vagy cserével Önnek az eredetileg választott minőséghez és hibátlansághoz kell jutnia. Magyarul a garanciális problémákat minden esetben 100%-ban kezeljük. Tévedés, gyártási hiba és egyéb problémák minden termék esetében előfordulhatnak, Önt azonban megilleti az eredetileg választott termék és az ahhoz tartozó minőség.

Ami viszont nem illeti meg Önt -az egy másik termék választása. Az hogy egy kiválasztott matrac majd az otthoni használat során kényelmetlennek, túl keménynek bizonyul, ez a legtöbb esetben a vásárlói felelősség kategóriába tartozik és az esetek egy részében valahogyan mindig a túl kemény komfort a panasz. Annak ellenére, hogy igyekszünk mindenkinek megtalálni a megfelelő komfortot, bemutatjuk a matracokat, azok kipróbálhatók órákon keresztül akár és számtalan alkalommal, otthoni matrac próba lehetőséget biztosítunk mindenkinek hétvégére, ha erre igény keletkezik és megpróbáljuk lebeszélni a túl kemény matracokról a Vásárlókat, mégis előfordul, hogy intelmeink ellenére túlzottan kemény matracra esik a választás. Lehet ez félszből, anyagi okokból vagy bármilyen más megfontolásból. A 12+4 és a 13+5 matracok között jelentős kényelmi különbség van.

Amennyiben garanciális javítással vagy cserével szeretne élni, úgy természetesen továbbra is készségesen állunk az Ön rendelkezésére és biztos lehet benne, hogy az ügymenet végén Ön egy kifogástalan 12+4 összetételű matrac birtokosa lesz. Kérném szíves megértését és remélem, hogy a problémája megoldódik.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1307) R.Adrienn
2014-09-02 15:20:05

Kedves László és Viktor!

Augusztus 14 én küldtem Önöknek levelet,se sajnos válasz még nem érkezett, telefonon meg nem tudom elérni az üzletet. Önöknél vásároltam a tavalyi év második felében egy Relax Memory Classic 12+4 et, most vettem észre egy hibát (amit csatoltam) .A matrac nem bizonyul kényelmesnek, nagyon kemény, hátfájásaim is vannak,nem vagyok vele elégedett. Mivel garanciális, és a hiba a gyártás során került a matracra ( a huzat miatt nem vettem észre), szeretném ha lehetőségem lenne 13+5 Relax Memory Classic cseréjére a különbözet kifizetésével. Remélem sikerül megnyitni ( van egy nagy vágás a matracon)

Üdvözlettel
Adrienn

(#1306) matracguru
2014-09-02 14:40:32

Kedves Laci,

használjátok egészséggel, remélem, hogy hosszú távon sikerült egy jó megoldást találni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1305) lacimiskolc
2014-09-02 10:48:33

Rendben, akkor megnyugodtam! Nagyon köszönünk mindent! Én ezt a Relaxx Signum Dual medium matracot csak ajánlani tudom mindenkinek aki a puhább matracokat szereti, nekünk ez volt a cél, hogy ne kemény legyen, és így kipróbálás nélkül is nagyon bejött, pedig fix ágyrácson van, nem rugós ágyrácson! Mégegyszer köszönet érte, igaz nem volt olcsó, de megérte spórolni rá! Köszönettel :Laci

(#1304) matracguru
2014-09-01 21:06:31

Kedves Lacimiskolc,

sajnos ezt a hiányosságot hónapok óta nem sikerült még pótolnunk. A RelaXx Signum matracok esetében a Medium és a Hard termékeknél is egy másik hab típusra álltunk át. Ez hónapokkal ezelőtt történt és a kiállítási próba matracok is a váltás óta a megérkezett kétféle zöld színben vannak az üzletekben, csak a weboldalakon nem sikerült a képeket még lecserélnünk. Egészen biztos, hogy a megfelelő matracot kapták, a Signum matracok most már több mint egy éve átálltak az eredeti kék és barack színről a kétféle keménységű és színkódot használó zöld habokra. Igyekszünk a hiányosságot pótolni, hogy az ilyenfajta -jogos- észrevételeknek elejét vegyük a jövőben.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1303) lacimiskolc
2014-09-01 20:56:47

Kedves Matracguru!

Rendeltem Önöktől előreutalással egy Relaxx Signum Dual Medium 160x200 -as matracot, amely meg is érkezett. Azonban érkezés után kibontottuk, a Tencel huzatot levettem róla és látom, hogy az egyik fele fehér a másik oldala viszont zöld a szivacsnak. Itt pedig narancssárga és fehér szivacsot látok a képeken? Elképzelhető, hogy Tencel relaxx huzatban más szivacs volt és nem azt kaptuk amit rendeltünk? Vagy a szín az mindíg más? Várom megtisztelő válaszát! Köszönöm!

(#1302) matracguru
2014-09-01 09:10:30

Kedves Zoli,

alap esetben az említett matracok gyártási határideje egyedi méretben is 2-3 hét. Tekintettl, hogy volt most az üzemben egy egy hónapos leállás, minek következtében most van egy kis torlódás. Szerintem a 3-4 hét azonban ebben az esetben is tartható. Amennyiben az alsó matracot tartó teli lap ki van fúrkálva, úgy szerintem az szellőzésnek elegendő lesz. Esetleg néha érdemes majd egy kicsit megemelni a matracot a keretben és betenni valamit alá napközben, hogy azok a részi is szellőzzenek a matracnak, amik nem a kilyukasztott terület fölött vannak.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoli (#1301)
(#1301) Zoli
2014-09-01 08:57:18

Kedves László!

Köszönöm a válaszát.
További kérdésem lenne, hogy a méretre gyártott matrac kb. mennyi idő alatt készül el, illetve 20 cm hideghab matracok (Swiss Dream EV, vagy Relaxx Signum Dual)esetében mennyire fontos az alsó szellőzés? Ha a jelenlegi szivacs alatti erős kereten lévő furnér lapra 40-50 db 4-5cm átmérőjű lyukat fúrnék, az elég lenne-e, vagy jobb lenne rácsot készíteni?

Üdv.
Zoli

(#1300) matracguru
2014-08-29 10:46:38

Kedves Zili,

a Swiss Dream Exclusive Vario matracok is elkészíthetők egyedi méretben, így a 210cm hossznak sincs semmi akadálya. Jellemzően a 190/200cm hossz egy alapár és a 210/220 hossz pedig 10% felárral kerül legyártábra. Ezekben az esetekben szinte minden gyártó minden típusa esetén toldással oldódik meg a 210cm hossz, tehát az alapmatrac kap egy 10cm-es toldást. Nekem 4 gyerekem van. Szerintem a gyerekeknek ugrálni kell a matracon (ha már nem lehet minden a lakásban rozsdamentes acél, amit slaggal le lehet mosni:-)

Egyébként a Hilding, Curem kivételével aszinte az összes matrac elkészül 210cm hosszban. Az Exclusive Vario egyébként egy régi és jó modell, a keményebb matracok közé tartozik és normál testalkat és testsúly mellett fix ágybordán szépen elműködik.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoli (#1299)
(#1299) Zoli
2014-08-29 10:05:57

Kedves László!

Érdeklődni szeretnék, hogy a Swiss Dream Exclusive Vario matracoknál van-e lehetőség és milyen áron 2 db 80*210 cm méret legyártására, melyhez egy régi franciaágy képezne alapot. Illetve kérdés, hogy megfelel-e alá a fix ágyrács, és a ideghab matracok mennyire gyerekbiztosak(ugrálás) vagy inkább másfajta matrac ajánlott 2 kisgyermek mellett, ha igen akkor milyen amit egyedi méretre is lehet gyártani?

Üdvözlettel:
Zoli

(#1298) matracguru
2014-08-28 04:21:24

Kedves Attila,

ebben az esetben már csak a habmatracok maradnak, ahol ugyancsak széles a választék. Amennyiben standard 90x200cm méretű matracot keresnek, úgy a Hilding Young Base hideghab matrac is nagyszerű választás, hiszen normális ár mellett jó minőségű hideghabból készült anatómiai kialakítású hideghab matracot kapunk. De természetesen a Ceriflex Classic Hard vagy a Selena Comfort vákuummatracok is szóba jöhetnek. Az utolsó három matrac fix, nem levehető matrachuzattal készül, viszont egy higiéniai vagy egy vízálló matracvédő ezt a problémát is megoldja.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Attila (#1297)

Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-22 11:33:15

Rég jártam a fórumon, azóta talán szó esett a VISCOCOOL anyagú fedőmatracokról: most nincs ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3627