Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1317) Zoltán
2014-09-08 11:46:30

Gyermekünk két éves, és az új ágyába (90X200) matracot szeretnénk vásárolni, amit felnőtt koráig használhat. A honlapon a Hilding Young Base terméket néztük ki, mert az ágykeret miatt szükséges lenne a 18 cm matracmagasság. Az lenne a kérdésem, hogy ajánlott-e ez két éves kortól, illetve mennyi időnként kell matracot cserélni? Válaszát előre is köszönöm!

(#1316) matracguru
2014-09-08 06:14:32

Kedves Norbi,

valóban igaza van, de a megfogalmazások is helytállóak. Annak aki kifejezetten kemény matracot keres (pl.: Konfor Diamond vagy valamelyik vékony latex réteggel készülő kókusz matrac vagy a legtöbb kókusz hideghab matrac), annak a Selena Comfort valóban lágy lesz vagy aki a nagyon hasonló Best Dream Siglo matraccal szeretné összevetni, annak inkáb egy kicsit lágyabb, puhább komfortot nyújt a matrac. Egyébként a matracok keménységének megítélése valóban szubjektív és csak sejtheti az ember a tapasztalatokból, hogy 162cm testmagasság mellett a testsúly jellemzően nem több 50-60 kg-nál, ennél a testsúlynál viszont valóban egy nagyon kemény komfortot kapunk.

Természetesen más a válasz, amikor ugyanezt a kérdést valaki 100-120kg-nál teszi fel, neki azt kell válaszolnom, hogy a matrac lágy vagy félkemény komfortot nyújt majd. Sajna a matrac nem egy egzakt irodalom, nincs recept és matematikai képlet sem és a változó feltételek és szempontok mellett ugyanaz a matrac lehet kemény, félkemény vagy puha.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Norbi (#1315)
(#1315) Norbi
2014-09-08 05:28:09

Kedcse László!
Némi ellentmondást látok a válaszai között,én kérdésemre a Selena Comfort-ra ezt írta:
" míg a Ceriflex Selena Comfort matrac az ennél kicsit lágyabb, inkább félkemény kategóriába sorolható matracok közé tartozik"
Utolsó válaszában a fórumon:
"A Selena Comfort egy határozottan feszes matrac, nekem már-már túl kemény is ca 85kg mellett. Persze sokan szeretik a kemény matracokat, így aki ilyen matracot szeretne, annak nagyon jó megoldás lehet"
Nyilván mindenkinek más a kemény,de csak a tisztánlátás végett kérdem.
Üdv: Norbi

(#1314) matracguru
2014-09-07 20:48:16

Kedves Ani,

a matracokat jellemzően átlagos testmagassághoz tervezik, ez legyen a 160-180cm. A jól megtervezett matracok -és meggyőződésem, hogy a Signum termékcsalád is ilyen- úgy nevezett nyújtott medence résszel rendelkeznek, tehát ez a matrac legszélesebb ergonómiai zónája. Jellemzően középen fekve ezek a belső ergonómiai elrendezések megfelelő helyre kerülnek. A RelaXx Signum Medium matrac a tapasztalatok szerint jellemzően 80kg alatt vagy olyan esetekben kerül szóba, amikor egy kicsit lágyabb komfortra vágyunk akár magasabb testsúly mellett is. A két matrac feszesebbik oldalának a tömegsűrűsége szinte megegyezik, tehát a terhelhetőségben sincs különbség, 100-120 kilogrammig nyugodtan terhelhetők a matracok. Ilyen testsúly esetében azonban érdemes egy 26-28 keresztléces ágyrácsban is gondolkodni, hiszen az ágyrács a matrac alatt majd segít a további formakövetésben és meghosszabbíthatja a matrac élettartamát.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ani (#1312)
(#1313) matracguru
2014-09-07 20:42:27

Kedves János,

ugye a matracok megítélése nagyon szubjektív. Az említett Ceriflex Selena Comfort és az Energy Memory matracok között alapvetően az emlékezőhab réteg egy nagyon nagy különbség, hiszen a feszessége ellenére az Energy Memory emlékezőhabos matrac nagyon kellemes környezetet ad. A Selena Comfort egy határozottan feszes matrac, nekem már-már túl kemény is ca 85kg mellett. Persze sokan szeretik a kemény matracokat, így aki ilyen matracot szeretne, annak nagyon jó megoldás lehet. A Ceriflex Selena Comort szerintem egy megbízható és ár-érték arányban nagyon jó minőségű matrac és ez vonatkozik az egész Ceriflex termékcsaládra. A Ceriflex magyarországi importjában részt veszek, a termékek kiválasztása és összeállítása is részben az én feladatom volt, így egy kicsit ugyanúgy édes gyermekem, mint a RelaXx, a Medical Concept, a Swiss Dream vagy a Hilding termékcsalád.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1312) Ani
2014-09-06 23:42:35

Kedves László!

Az érdekelne, hogy a Relaxx Signum Dual Hard és Medium matracoknál mi a súlykorlát vagy a kényelem adja meg, hogy melyiket válasszuk?
Illetve, még az a kérdés merült fel bennem, hogy mivel minden ember különböző magasságú, honnan lehet tudni, hogy a deréktáji megerősítés éppen jó helyre esik egy 162 cm-es embernél?

Válaszát előre is köszönöm:
Ani

(#1311) wrestlingold
2014-09-06 22:54:55

Tisztelt László!
Érdeklődni szeretnék a Ceriflex matracok minőségével és komfortérzetével kapcsolatban.Mi matracvásárlás előtt állunk és néztem a Ceriflex Selena Comfort ill. a memory habos változatot.Mi a különbség köztük melyiket ajánlaná.Mi félkemén fekvőhelyet szeretnénk.Üdvözlettel:János

(#1310) matracguru
2014-09-05 12:16:50

Kedves Zoli,

o hossz miatti felár ugye természetesen megmarad, de a két 80-as matrac mag és a 160-as matrachuzat ugyanolyan árban lenne, mint ha 1db 160x200cm méretű matracot vásárolnál.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoli (#1309)
(#1309) Zoli
2014-09-05 12:13:15

Kedves László!

Lohosztikai szempont (11. emeleti lakás, szűk lépcsőkkel) miatt érdekelne, hogy a Signum matracok esetében van-e rá lehetőség, hogy két 80cm széles Medium kerüljön egy 160cm széles huzatba, mint ahogy arra a Medium és a Hard esetében is van lehetőség 160cm-es áron. Ha igen, ez 160-as vagy 2db 80-as áron menne, plusz a hossz miatti felár?

(#1308) matracguru
2014-09-02 20:35:07

Kedves Adrienn,

alapvetően a garanciális problémák nem kifejezetten a matrac fórumra tartoznak, a topic szakmaiságának és alapvető funkciójának megtartása érdekében a bejegyzést moderálni kellene, de ha már így alakult, akkor nyissunk ennek a problémának egy fejezetet itt a matrac fórumon hátha a fórumot olvasó érdeklődőknek a matracvásárlás ezen oldalának megvilágítása némi haszonnal szolgál.

Amennyiben a megvásárolt matraccal -nem ismerem a részleteket és a hibát- garanciális panasz merül fel és az valóban jogos, akkor természetesen a javítással vagy cserével Önnek az eredetileg választott minőséghez és hibátlansághoz kell jutnia. Magyarul a garanciális problémákat minden esetben 100%-ban kezeljük. Tévedés, gyártási hiba és egyéb problémák minden termék esetében előfordulhatnak, Önt azonban megilleti az eredetileg választott termék és az ahhoz tartozó minőség.

Ami viszont nem illeti meg Önt -az egy másik termék választása. Az hogy egy kiválasztott matrac majd az otthoni használat során kényelmetlennek, túl keménynek bizonyul, ez a legtöbb esetben a vásárlói felelősség kategóriába tartozik és az esetek egy részében valahogyan mindig a túl kemény komfort a panasz. Annak ellenére, hogy igyekszünk mindenkinek megtalálni a megfelelő komfortot, bemutatjuk a matracokat, azok kipróbálhatók órákon keresztül akár és számtalan alkalommal, otthoni matrac próba lehetőséget biztosítunk mindenkinek hétvégére, ha erre igény keletkezik és megpróbáljuk lebeszélni a túl kemény matracokról a Vásárlókat, mégis előfordul, hogy intelmeink ellenére túlzottan kemény matracra esik a választás. Lehet ez félszből, anyagi okokból vagy bármilyen más megfontolásból. A 12+4 és a 13+5 matracok között jelentős kényelmi különbség van.

Amennyiben garanciális javítással vagy cserével szeretne élni, úgy természetesen továbbra is készségesen állunk az Ön rendelkezésére és biztos lehet benne, hogy az ügymenet végén Ön egy kifogástalan 12+4 összetételű matrac birtokosa lesz. Kérném szíves megértését és remélem, hogy a problémája megoldódik.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1307) R.Adrienn
2014-09-02 15:20:05

Kedves László és Viktor!

Augusztus 14 én küldtem Önöknek levelet,se sajnos válasz még nem érkezett, telefonon meg nem tudom elérni az üzletet. Önöknél vásároltam a tavalyi év második felében egy Relax Memory Classic 12+4 et, most vettem észre egy hibát (amit csatoltam) .A matrac nem bizonyul kényelmesnek, nagyon kemény, hátfájásaim is vannak,nem vagyok vele elégedett. Mivel garanciális, és a hiba a gyártás során került a matracra ( a huzat miatt nem vettem észre), szeretném ha lehetőségem lenne 13+5 Relax Memory Classic cseréjére a különbözet kifizetésével. Remélem sikerül megnyitni ( van egy nagy vágás a matracon)

Üdvözlettel
Adrienn

(#1306) matracguru
2014-09-02 14:40:32

Kedves Laci,

használjátok egészséggel, remélem, hogy hosszú távon sikerült egy jó megoldást találni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1305) lacimiskolc
2014-09-02 10:48:33

Rendben, akkor megnyugodtam! Nagyon köszönünk mindent! Én ezt a Relaxx Signum Dual medium matracot csak ajánlani tudom mindenkinek aki a puhább matracokat szereti, nekünk ez volt a cél, hogy ne kemény legyen, és így kipróbálás nélkül is nagyon bejött, pedig fix ágyrácson van, nem rugós ágyrácson! Mégegyszer köszönet érte, igaz nem volt olcsó, de megérte spórolni rá! Köszönettel :Laci

(#1304) matracguru
2014-09-01 21:06:31

Kedves Lacimiskolc,

sajnos ezt a hiányosságot hónapok óta nem sikerült még pótolnunk. A RelaXx Signum matracok esetében a Medium és a Hard termékeknél is egy másik hab típusra álltunk át. Ez hónapokkal ezelőtt történt és a kiállítási próba matracok is a váltás óta a megérkezett kétféle zöld színben vannak az üzletekben, csak a weboldalakon nem sikerült a képeket még lecserélnünk. Egészen biztos, hogy a megfelelő matracot kapták, a Signum matracok most már több mint egy éve átálltak az eredeti kék és barack színről a kétféle keménységű és színkódot használó zöld habokra. Igyekszünk a hiányosságot pótolni, hogy az ilyenfajta -jogos- észrevételeknek elejét vegyük a jövőben.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1303) lacimiskolc
2014-09-01 20:56:47

Kedves Matracguru!

Rendeltem Önöktől előreutalással egy Relaxx Signum Dual Medium 160x200 -as matracot, amely meg is érkezett. Azonban érkezés után kibontottuk, a Tencel huzatot levettem róla és látom, hogy az egyik fele fehér a másik oldala viszont zöld a szivacsnak. Itt pedig narancssárga és fehér szivacsot látok a képeken? Elképzelhető, hogy Tencel relaxx huzatban más szivacs volt és nem azt kaptuk amit rendeltünk? Vagy a szín az mindíg más? Várom megtisztelő válaszát! Köszönöm!

(#1302) matracguru
2014-09-01 09:10:30

Kedves Zoli,

alap esetben az említett matracok gyártási határideje egyedi méretben is 2-3 hét. Tekintettl, hogy volt most az üzemben egy egy hónapos leállás, minek következtében most van egy kis torlódás. Szerintem a 3-4 hét azonban ebben az esetben is tartható. Amennyiben az alsó matracot tartó teli lap ki van fúrkálva, úgy szerintem az szellőzésnek elegendő lesz. Esetleg néha érdemes majd egy kicsit megemelni a matracot a keretben és betenni valamit alá napközben, hogy azok a részi is szellőzzenek a matracnak, amik nem a kilyukasztott terület fölött vannak.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoli (#1301)
(#1301) Zoli
2014-09-01 08:57:18

Kedves László!

Köszönöm a válaszát.
További kérdésem lenne, hogy a méretre gyártott matrac kb. mennyi idő alatt készül el, illetve 20 cm hideghab matracok (Swiss Dream EV, vagy Relaxx Signum Dual)esetében mennyire fontos az alsó szellőzés? Ha a jelenlegi szivacs alatti erős kereten lévő furnér lapra 40-50 db 4-5cm átmérőjű lyukat fúrnék, az elég lenne-e, vagy jobb lenne rácsot készíteni?

Üdv.
Zoli

(#1300) matracguru
2014-08-29 10:46:38

Kedves Zili,

a Swiss Dream Exclusive Vario matracok is elkészíthetők egyedi méretben, így a 210cm hossznak sincs semmi akadálya. Jellemzően a 190/200cm hossz egy alapár és a 210/220 hossz pedig 10% felárral kerül legyártábra. Ezekben az esetekben szinte minden gyártó minden típusa esetén toldással oldódik meg a 210cm hossz, tehát az alapmatrac kap egy 10cm-es toldást. Nekem 4 gyerekem van. Szerintem a gyerekeknek ugrálni kell a matracon (ha már nem lehet minden a lakásban rozsdamentes acél, amit slaggal le lehet mosni:-)

Egyébként a Hilding, Curem kivételével aszinte az összes matrac elkészül 210cm hosszban. Az Exclusive Vario egyébként egy régi és jó modell, a keményebb matracok közé tartozik és normál testalkat és testsúly mellett fix ágybordán szépen elműködik.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoli (#1299)
(#1299) Zoli
2014-08-29 10:05:57

Kedves László!

Érdeklődni szeretnék, hogy a Swiss Dream Exclusive Vario matracoknál van-e lehetőség és milyen áron 2 db 80*210 cm méret legyártására, melyhez egy régi franciaágy képezne alapot. Illetve kérdés, hogy megfelel-e alá a fix ágyrács, és a ideghab matracok mennyire gyerekbiztosak(ugrálás) vagy inkább másfajta matrac ajánlott 2 kisgyermek mellett, ha igen akkor milyen amit egyedi méretre is lehet gyártani?

Üdvözlettel:
Zoli

(#1298) matracguru
2014-08-28 04:21:24

Kedves Attila,

ebben az esetben már csak a habmatracok maradnak, ahol ugyancsak széles a választék. Amennyiben standard 90x200cm méretű matracot keresnek, úgy a Hilding Young Base hideghab matrac is nagyszerű választás, hiszen normális ár mellett jó minőségű hideghabból készült anatómiai kialakítású hideghab matracot kapunk. De természetesen a Ceriflex Classic Hard vagy a Selena Comfort vákuummatracok is szóba jöhetnek. Az utolsó három matrac fix, nem levehető matrachuzattal készül, viszont egy higiéniai vagy egy vízálló matracvédő ezt a problémát is megoldja.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Attila (#1297)
(#1297) Attila
2014-08-27 16:02:07

Kedves Eszter és László!
Először is köszönöm gyors válaszukat!
Ezek alapján én sem látom értelmét a memóriahabos matracnak, viszont a zsákrugós matractól első hallásra ódzkodnék, mert félek, hogy "szétugrálnák" a gyerekek.
A matrac vásárlásunk nem sürgős októberig ráér.
Önök milyen matracokat ajánlanának?
Előre is köszönöm válaszukat!

(#1296) matracguru
2014-08-27 11:36:10

Kedves Attila!

Kérdésünk az lenne, hogy mindenképpen ragaszkodnak-e a memóriahabos matrachoz? Gyermekek esetében nem szoktuk javasolni, hiszen ez a habanyag igen érzékeny, és bármilyen nedvesség éri (véletlenül bepisil a gyerek, ráönti az innivalót) a memóriahab tönkremegy. A legtöbb emlékezőhabos matrac (természetesen nem mindegyik) levehető és mosható huzattal rendelkezik, de ahhoz, hogy a habanyag ne sérüljön, a huzatot már a balesetet követően azonnal le kell venni a matracról. Persze ilyen esetben használható vízzáró matracvédő huzat is, mely megakadályozza az ilyen nemű baleseteket, ezt azonban Önöknek kell eldönteniük, hogy melyik megolodás a legmegfelelőbb számukra. A másik tulajdonság a memóriahabnak, hogy hőtartó, tehát ha a gyermekek izzadósabbak, akkor bemelegedhetnek az alvás során, ami miatt nyugtalanabb éjszakákban lehet részük. Ettől függetlenül természetesen léteznek ilyen árkategóriába emlékezőhabos matracaink. Ajánljuk a RelaXx Memory Classic 12+4 matracunkat, mely 12cm hideghabbal és rajta 4cm emlékezőhab réteggel rendelkezik. Huzata levehető és mosógépben mosható. A matrac félkemény, de az emlékezőhab hő és nyomás hatására megpuhul. Ezt a puhulást azonban a kisebb gyermekek nem minden esetben érzékelik, hiszen súlyuk még koránt sem akkora, mint felnőtt társaiké. A matrac bruttó fogyasztói ára 39 900Ft/db. Az alábbi linkre kattintva megtalálja a matrac adatait: http://www.matracguru.hu/termek/relaxx_memory_classic_124_matrac

Ha nem ragaszkodnak az emlékezőhabos matrachoz, és árérték arányban egy jó minőségű, tartós, megfelelő árú matracot szeretnének csemetéiknek, akkor javasolnánk a Hilding Magic zsákrugós matracunkat, mely akciós szettben vásárolható meg üzletünkben. 2db 90x200-as matrac csupán 66 000Ft-ba kerül. A Hilding Magic zsákrugós matrac egy félkemény, komfortos, formakövető, svéd matrac. Levehető, mosógépben mosható huzattal rendelkezik. Vákuumcsomagolt matrac, így szállítása könnyű. Ebből a matracból üzletünkben van is készleten, tehát szállítása akár azonnal megoldható lenne. Természetesen ez attól is függ, hogy Önöknek mennyire sürgős a matrac használatba vétele, hiszen akkor más matracok is szóba jöhetnek. Az alábbi linken erről a matracról is bővebb információt találhat: http://www.matracguru.hu/termek/hilding_magic_zsakrugos_matrac_2db_akcio

További kérdéseivel kapcsolatban is állunk rendelkezésére. Ha lehetőségük engedi érdemes lenne ellátogatni üzletünkbe, ahol kollégáink több lehetőséget is felvázolhatnak Önöknek, és a matracot a helyszínen ki is próbálhatják.

Üdvözlettel:
Fülöp Eszter
MatracGuru

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Attila (#1294)
(#1294) Attila
2014-08-27 09:07:01

Tisztelt Áruház!
Ikergyermekeink kinőtték a rácsos ágyat és egy emeletes 90*200-as fenyőfaágyba "költöztetjük" Őket. Hosszú távra (15 év) szeretnénk nekik matracot vásárolni, lehetőleg memória habosat, de nem szeretnénk a kb. 40.000,- Ft/matrac árat sem átlépni. Mit tanácsolnánk?
Előre is köszönjük!

(#1293) matracguru
2014-08-25 09:40:47

Kedves Csilla!

Sajnálattal halljuk, hogy lánya ilyen mértékű poratka allergiában szenved, biztosan nem lehet kellemes, de a jó hír, hogy van rá megoldás. Ami a legfontosabb ilyen esetben, hogy mindenképpen meg kell szüntetni a poratkák megtelepedésének lehetőségét. A poratka az emberi hámsejtjeinkkel táplálkozik, de ehhez neki is szüksége van egy kis segítségre, hiszen egyedül nem tudja megemészteni azt. Ehhez a penészgombák a legjobb partnerek. Tehát ha nincs penészgomba, akkor nincs poratka sem, és kislánya álma nyugodt lehet. A penészgomba kialakulásához és életben maradásához 3 feltétel szükséges: nedvesség, sötétség és meleg. Természetesen az éjszaka folyamán ezek a feltételek adottak, de könnyen kiküszöbölhetjük őket. Reggelente például nem szabad az ágyneműt azonnal eltenni, hagyni kell szellőzni és esetlegesen megszáradni, ha esetleg az izzadságtól nedves lett. Olyan paplant célszerű választani, melyet mosógépben legalább 60 celsius fokon ki lehet mosni, mert az ennél kisebb hőfok nem minden esetben pusztítja el a nem kívánt kórokozókat. Egy másik nagyon fontos dolog, hogy a paplan ne legyen túl meleg, vagyis a gyermek ne tudjon benne megizzadni. Ez természetesen a gyerektől és az otthoni fűtésrendszertől is függ. Ha a gyerek amúgy is izzadósabb vagy télen feltekerik a fűtést, akkor egy vékonyabb paplan bőven megfelel számára. Az egyik legnépszerűbb ilyen termékünk a Billerbeck MediClean termékcsalád, mely belső töltetének köszönhetően tökéletesen átszellőzik, meggátolja az izzadást, akár 95 celsius fokon mosható, főzhető, szárítható. Allergiásoknak kifejezetten ajánljuk. Matrac terén olyat érdemes választani, melynek huzata levehető és mosógépben mosható, hiszen ha már a huzatot tisztán és atkamentesen tudjuk tartani, akkor magába a matracmagba semmi sem juthat bele. Konkrét matracot nem tudunk javasolni, hiszen a matracot mindenképpen próbálni kell annak, aki majd használni fogja, és az allergia mellett itt nagyon fontos a kényelem és az egészséges alvás is (itt a gerinc megfelelő alátámasztását értjük). Azt javasoljuk, ha a lehetőség engedi, akkor nézzenek el hozzánk üzletünkbe, ahol a matracok mellett a paplanokat is megtekinthetik, és szakképzett kollégáink könnyen segítségükre lehetnek a választásnál.

Üdvözlettel:
Fülöp Eszter
MatracGuru

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Csilla (#1289)
(#1291) matracguru
2014-08-25 09:26:04

Kedves Norbi!

Igen, az Ön által megadott súlyok mellett a süppedésnek igen csekély esélye van. Természetesen majd idővel, hosszú évek múltán, a folyamatos használat során kigödrösödhet, ahogy minden más matrac is, de itt legalább 10 évről beszélünk. Egy régi, epedás, felnyitható ágyneműtartós ágynál mindenképpen sokkal kényelmesebb. A Ceriflex Selena Comfort matrac vákuumcsomagolt formában (vegyük a 90x200-as méretet, mert nem tudom pontosan mekkorára lenne szüksége) 90cm magas, 30cm átmérőjú, olyan 15kg súlyú henger. Kibontás után rögtön elkezdi felvenni azt eredeti formáját, 24 órán belül pedig egy tökéletes 90x200-as matrac lesz belőle, melyet használatba lehet venni.

Üdvözlettel:
Fülöp Eszter
MatracGuru


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Norbi (#1288)
(#1289) Csilla
2014-08-22 21:36:16

Kedves László!
Segítséget kérek Öntől. Lányom 10 éves, poratka allergiás mérhetetlen mértékben, 100%on felüli volt a teszt amit végeztek nála.
Melyik matracot illetve ágyneműt ajánlja neki? Várom válaszát, köszönöm, Csilla

(#1288) Norbi
2014-08-22 18:37:27

Kedves László!
A lényeg hogy ne legyen túl kemény,de ne is süppedjen be alattunk(ilyen súlyok mellett gondolom ennek kevés esélye van...),de ha sokaknak bevált már a ceriflex akkor lehet hogy be fogjuk vállalni a kockázatot.Árban is kb ennyi jutna rá.Most egy régi oldalra nyílós 2 egyszemélyes ágy egymás mellett(gondolom tudod milyen lehet,régen nem volt nagy választék),feltételezem ennél kényelmesebb lesz,többit megszokjuk :)
Méretre/súlyra mekkora ez kb csomagolt formában?
Üdv: Norbi

(#1287) matracguru
2014-08-22 12:01:50

Kedves Norbi!

Sajnos pontos választ nem biztos, hogy tudunk adni kérdésére, hiszen azt, hogy melyik matrac a legmegfelelőbb mindig a vásárlónak kell eldöntenie. Mivel nem vagyunk egyformák, mindenki mást testsúllyal, testfelépítéssel, ennél fogva más komfortérzettel rendelkezik, így csak saját maga tudja eldönteni, hogy mi kényelmes a számára. Az alábbiakban néhány támpontot tudunk adni, mellyel reméljük, hogy megkönnyítjük választásukat.

A Best Dream Siglo matrac egy vákuumcsomagolt hideghab matrac, mely 20cm vastag, felületét tekintve egy igazán kemény matrac. Huzata egyszerű pamut, mely fix, tehát nem levehető. Terhelhetősége 130kg, amit személyenként kell érteni, tehát Önök bőven beleférnek ebbe a súlykorlátozásba.
A Ceriflex Selene Comfort matrac úgyszintén egy vákuumcsomagolt hideghab matrac, mely 22cm magas, egy igen kényelmes, félkemény komfortréteggel. Huzata úgyszintén fix, viszont egy kicsit komolyabb, Aloe Verával impregnált anyagból készült. Terhelkhetősége 140kg.
Mindkét matracra 15 év garanciát vállal a gyártó. Tulajdonságait tekintve olyan sokban talán nem különbözik a két matrac egymástól, viszont komfort szempontjából ég és föld. A Best Dream Siglo matracot azoknak szoktuk javasolni, akik az igazán kemény fekvőfelületet részesítik előnyben, míg a Ceriflex Selena Comfort matrac az ennél kicsit lágyabb, inkább félkemény kategóriába sorolható matracok közé tartozik. Árban sem különböznek egymástól, viszont itt megint kilyukadunk a komfortérzetre, és arra, hogy a puding próbája az evés. Ha tényleg nincs lehetőségük kipróbálni a matracokat, és vállalják a kockázatot, hogy látatlanban vásárolják meg, akkor mi inkább a Selena Comfortot javasolnánk. De természetesen érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen keménységű matracon szeretnének aludni az elkövetkező 10-15 évben. Reméljük valamennyire sikerült kicsit közelebb vinnünk a választáshoz, és esetlegesen felmerülő kérdéseivel továbbra is keressen minket bizalommal.

Üdvözlettel:
Fülöp Eszter
MatracGuru


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Norbi (#1285)
(#1285) Norbi
2014-08-21 20:09:38

Üdvözletem!
Gondolkodom 2 matrac között: best dream siglo vagy ceriflex selena comfort 22...
Kérdésem az lenne hogy keménységre ha egymáshoz viszonyítjuk van különbség?Vagy minőségben pl,mert látatlanban kellene megvennünk,vidékről nem érné meg elmenni ezért.kb 50 és 70 kg-os pár vagyunk,nem kell hogy túl kemény legyen,esetleg valamilyen támpontot tudnak adni melyik lenne jobb választás?
Köszönöm!

(#1284) matracguru
2014-08-21 15:01:40

Kedves Zoltán!

Én köszönöm megértését. A kollégáknak szóltam, hogy amikor visszaviszi a matracot, akkor próbáljanak lehetőségeket találni a matracproblémára. Természetesen a további hétvégi otthoni kipróbálás lehetősége továbbra is él bármelyik termékünknél. Azt javaslom, hogy inkább többször próbáljon ki otthon több kombinációt, hogy biztosan megtalálja az Ön számára legmegfelelőbbet, minthogy a vásárlás után derüljön ki, hogy a választott matrac mégsem jó. Rugalmasak és nyitottak vagyunk minden megoldásra. Várjuk szeretettel!

Üdvözlettel:
Fülöp Eszter
MatracGuru


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoltán (#1283)

Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-19 09:50:10

Üdvözlöm ! Érdeklődnék, hogy egy áruházban vásárolt több rétegű 200*90-es matracot (nem...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3647