Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1283) Zoltán
2014-08-21 12:17:33

Kedves Eszter!

Köszönöm a visszajelzést, akkor próbálkozom a telefonnal rendületlenül.:)

(#1282) matracguru
2014-08-21 12:07:00

Kedves Orsolya!

A kollégáknak szóltam, várják az e-mailt Öntől. Igyekszünk minél gyorsabban és a lehető leggördülékenyebben orvosolni a problémát. Még egyszer elnézést kérünk a kellemetlenségért!

Üdvözlettel:
Fülöp Eszter
MatracGuru
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Orsolya (#1280)
(#1281) matracguru
2014-08-21 12:05:43

Kedves Zoli!

Elnézését kérünk az esetleges nehézkes elérésünkért, néha nagy a forgalom üzletünkben mind telefonos érdeklődés, mind vásárlások ügyében, és kollégáink nem mindig tudják felvenni a telefont. Mivel az Ön kérdése/kérése kissé összetettebb, így fórumon keresztül nem biztos, hogy minden kérdést pontosan meg tudunk válaszolni. A legjobb az lenne, ha üzletünkben kollégáinktól személyesen kérne tanácsot, hiszen ott akár rögtön ki is próbálhat néhány megoldást problémájával kapcsolatban, és természetesen személyesen az ilyen ügyek megoldása sokkal gyorsabb, könnyebb, gördülékenyebb. Pálinkás úr a héten nem elérhető, de mindenképpen szólni fogok neki felvetéséről, és biztosan találunk olyan megoldást, ami az Ön igényeinek tökéletesen megfelel.

Üdvözlettel:
Fülöp Eszter
MatracGuru
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoli (#1273)
(#1280) Orsolya
2014-08-21 10:13:00

Köszönöm gyors válaszát!
Tanácsának megfelelően fényképpel együtt emailben megírom a problémánkat részletesen.

Köszönettel: Orsolya

(#1279) matracguru
2014-08-21 10:08:49

Kedves Gyuri!

Ilyen esetben olyan matracokat szoktunk javasolni, melyek alá nem szükséges semmilyen ágyrács, vagyis maguktól is tökéletesen átszellőznek. Ezek általában a bonell rugós vagy zsákrugós matracok. A Hilding matraccsalád között rengeteg, az Ön által leírt feltételeknek megfelelő matracot találhat. Mivel a gyermeke még csupán csak 2,5 éves, így az ő komfortérzetére nem nagyon tudunk hagyatkozni, ők még szinte bármilyen keménységű illetve puhaságú matracon elalszanak, de általában a félkemény vagy a kemény matracok a legnépszerűbbek a gyerekes szülők körében, hiszen a fejlődésben lévő testük folyamatosan változni, növekedni fog, mely plusz súllyal jár, és természetesen egy matracot minimum 10 évre vásárolunk. Ha azonban ragaszkodnak a hideghab vagy egyéb habmatracokhoz, akkor második megoldásként még ajánlani szoktuk, hogy a furnér lapokra sűrűn, apró lyukakat fúrjanak, így a szellőzés problémája tökéletesen orvosolható. A habmatracok közül szinte bármelyiket nyugodt szívvel ajánljuk gyermekeknek, bár az emlékezőhabos változatok nagyon ritka esetben szoktak megfelelőek lenni. Javasoljuk, hogy ha idejük engedi, akkor jöjjenek be üzletünkbe, ahol kollégáink szívesen megmutatják Önöknek a lehetőségeket.

Üdvözlettel:
Fülöp Eszter
MatracGuru
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Gyuri (#1276)
(#1278) matracguru
2014-08-21 09:57:57

Kedves Gábor!

Igen, a Classic Kid párna 9cm magas, és ha valóban ez a méret lenne a legmegfelelőbb Önnek, akkor mi nyugodt szívvel ajánljuk. Ezt a párnát azonban csak mi forgalmazzuk, így csak a mi üzletünkben lehet kipróbálni, máshol sajnos nem. További párnáink, melyek 9cm-es oldallal rendelkeznek úgyszintén nálunk kaphatók csupán (ezek a Memory Kontúr párna 35cm, 50cm és 70cm, Memory Piskóta párna).

Üdvözlettel:
Fülöp Eszter
MatracGuru

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Gábor (#1274)
(#1277) matracguru
2014-08-21 09:53:14

Kedves Orsolya!

Sajnálattal halljuk, hogy problémája adódott a Hilding Original Strong matracával. Ez mindenképpen anyaghibának minősül, tehát garanciális probléma. Kérjük legyen szíves felvenni üzletünkkel a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen, ahol eladóink elmondják a teendőket az üggyel kapcsolatban. Ahhoz, hogy minél előbb pontot tegyünk a végére, szükségünk lesz a probléma pontos leírására, néhány fényképre a matracról (természetesen a problémás területről) és a vásárlást igazoló blokkra vagy számlára. Kollégáink felveszik a gyárral a kapcsolatot, ahol minden bizonnyal találnak megoldást a problémára. A kellemetlenségekért pedig elnézést kérünk, nagyon ritkán fordul elő gyártási hiba a Hilding matracoknál.

Üdvözlettel:
Fülöp Eszter
MatracGuru

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Orsolya (#1275)
(#1276) Gyuri
2014-08-20 23:30:29

Kedves Pálinkás Úr!
A következőkben szeretném a tanácsát kérni. Nagyobbik fiunknak(2,5 éves) emeletes ágyat vettünk, melybe 90x190 cm-es matrac illik. Az matrac helye alatt nem rács, hanem lapos festett furnér lemezek vannak. A gyerek jelenleg az alsó szinten alszik. Ezen feltételek mellett milyen matracot tudna ajánlani hosszabb távra?

Válaszát előre is köszönöm

Gyuri

(#1275) Orsolya
2014-08-20 10:56:23

Kedves Matracguru!

Hosszas keresgélés után sikerült találnunk önöknél egy ár-érték arányban megfelelőnek tűnő 2 személyes 160*200 cm matracot, a Hilding Original Strong-ot. Az eladó elmondása szerint ez 120 kg-ig bírja a terhelést. Sajnos mi még csak fél éve használjuk, és mindkét oldalán, mindkét személy derék részénél kigödrösödött, mindegy hogy 110 kg vagy 60 kg terhelést kap személyenkét. Hiába nem használjuk egész nap, vagy hetente oldalt cserélünk, szemmel látható a gödrösödés. Kérem adjon tanácsot, ez természetes jelenség, vagy anyaghiba lehet? Mit tegyek?
Köszönöm előre is válaszát!
Tisztelettel: Orsolya

(#1274) Gábor
2014-08-19 15:58:50

Igazából próbáltam a Bio Moore-t,de a kiválasztott matrachoz nekem oldaltfekvéshez kicsit magas volt.Megmértem és 11cm magas.Viszont itt látom,hogy a Classic Kid csak 9cm magas,viszont ezt nem nincs lehetőségem kipróbálni a környéken.

(#1273) Zoli
2014-08-19 15:55:39

Kedves Matracguru!

Két napja próbálom felhívni az üzletet sikertelenül, ezért ide írok, hátha. Szombaton elhoztam egy Hilding Family Anatomy Hard matracot próbára, de sajnos túl kemény lett. Illetve gerincsérvesként a hátamnak tökéletes, az végre nem fájt, de minden más testrészem igen.:)

Nekiálltam sakkozni (és aludni rajtuk) a környezetemben fellelhető dolgokkal és végül arra lyukadtam ki, hogy a legjobb számomra egy olyan matrac volna, ami az alábbi rétegrenddel rendelkezik:
- alul szeretnék egy olyan zsákrugós részt, mint az elhozott Hilding Anatomy
- az Anatomy-n felül legyen 2-3 centi nem túl sűrű hideghab a puhább felületért
- és végül legfelül 1-2 centis memory réteg (nagyon nem szeretem a memory-s matracokat, de ilyen vastagságban még nem éreztem füllesztőnek, ellenben kényelmesen puha)

Létezik ilyen matrac egyáltalán? Vagy inkább megoldás az Anatomy Hard megvásárlása és rá egy 2-3 centis hideghabot és 1-2 centis memory réteget is tartalmazó fedőmatrac vásárlása? (Ez utóbbi szimpatikusabb, már csak azért is, mert ha megsüpped a fedőmatrac, az mégis egyszerűen cserélhető.) Ilyen fedőmatracot sajnos nem igen találtam, le lehet gyártatni esetleg?

Köszönöm és próbállak még titeket hívni a nap folyamán, mert a matracot is vissza szeretném juttatni valahogyan.:)

(#1272) matracguru
2014-08-19 09:24:34

Kedves Gábor!

A válasz a Memory Classic Kid és a Best Dream Bio Moore párna esetében is 50kg/m3. A legtöbb emlékezőhabos párna gyártó 40kg/m3 és 50kg/m3 sűrűségű anyagokkal dolgozik, ennél sűrűbb egy párna esetében nagyon ritkán szokott előfordulni. Természetesen ahogy a matracoknál, úgy a párnáknál az anyag sűrűsége csupán egy szempont a sok közül a megfelelő termék kiválasztására, hiszen nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a komfortérzete, és lehet, hogy Önnek nem az a párna lesz megfelelő, mint mondjuk a párjának. Azt javasoljuk, hogy ahogy a matracot is, úgy a párnákat is érdemes kipróbálni vásárlás előtt, hiszen a puding próbája az evés. Üzletünkben az általunk forgalmazott összes párna megtalálható, ahol kényelmesen kipróbálhatja őket.

Üdvözlettel:
Fülöp Eszter
MatracGuru szaküzlet
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Gábor (#1271)
(#1271) Gábor
2014-08-18 21:14:08

Kedves Matracguru!

Érdeklődnék,hogy a Memory Classic Kid és a Best Dream Bio Moore párnák milyen sűrűségű anyagból készülnek?

Köszönöm

(#1270) matracguru
2014-08-14 13:08:57

Kedves Laci,

ezen a héten átszállításra kerül hozzánk a 160x200cm méretű RelaXx Signum MEDIUM matrac. Amint az üzletbe beérkezik a kollégák telefonálnak. Kérném szépen, hogy a rendeléssel kapcsolatban (név, rendelési szám) fegyék fel a Dózsa György úti üzlettel a kapcsolatot (20/911 60 51) és hivatkozzanak rám és a fórum levelezésünkre.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Laci (#1269)
(#1269) Laci
2014-08-14 12:03:52

Kedves Pálinkás László!

160x200 as méretről lenne szó.

(#1268) matracguru
2014-08-14 09:25:53

Kedves Valaki!

A Bulcsú utcai üzletet is anno megdobálta valaki kővel. Most a MatracGuru Dózsa György úti üzletében dobta be valaki kővel az ablakot. Köszi! Ettől nekünk nem megy majd gyengébben, lesz szép új kirakatunk. Viszont neked meg nem megy majd ettől jobban. Mi lenne, ha ezt az energiát (keresek egy követ, beülök az autóba, odavezetek, körülnézek, dobálok) valami hasznosabbra fordítanád? Valami olyanra, amitől majd jobban érzed magad és egy kicsit magasztosabb, mint bedobni valakinek a kirakatát kővel. Persze ez is lehet az élvezet egy forrása. További sok sikert!
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1267) matracguru
2014-08-14 06:05:30

Kedves Laci,

sajnos amennyiben nincs az aktuális termék éppen raktárkészleten, a szállítási határidő olyan 2-3 hét alapból. Most a nyári leállásnak köszönhetően viszont ez egy kicsit meghosszabbodik így ca. a 4-5 héttel kellene számolni. Amúgy milyen méretről van szó?

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Laci (#1266)
(#1266) Laci
2014-08-14 00:06:38

Kedves Matracguru!

Kicsit elszomorodtunk, mert a segítségével végre eldöntöttük, hogy a RelaXx® Signum Dual Medium- matracot választjuk és a másik weboldalukon , ahol ingyenes a kiszállítás megrendeljük., Meg is tettük. És akkor közölték,amikor hívtam a mobilszámukat, hogy kb szeptember közepe mire megjön . :-(( pedig már úgy örültünk... és annyira nem akarunk más matracot se használtat. valamivel muszály lesz vígasztalódnunk :-((

(#1265) matracguru
2014-08-13 21:26:40

Kedves Viktor,

remélem, hogy a garanciális probléma megoldásával minden rendben lesz, amit kérni szeretnék, az a nyári leállásokra való tekintettel egy kis türelem...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Viktor (#1264)
(#1264) Viktor
2014-08-13 20:38:05

Nagyon köszönöm a közbenjárását!

üdv: Viktor

(#1263) matracguru
2014-08-13 08:01:37

Kedves Viktor,

a dolog folyamatban van, ki lesz cserélve a matracmag anélkül, hogy helyszíni szemlén megnéznénk. A fénykép nem túl értelmes dolog ilyen esetben, szerintem elkerülhető. Az üzem szeptember elején indul, így kérném a türelmét cs. szeptember közepéig.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Viktor (#1262)
(#1262) Viktor
2014-08-12 20:44:54

Kedves László!

Köszönöm, emailben elküldtem az elérhetőségeimet.

(#1261) Vanda
2014-08-12 13:00:25

Köszönöm a hasznos információt!

További szép napot! :D

Üdvözlettel:
Csőkör Vanda

(#1260) matracguru
2014-08-11 19:54:37

Kedves Vanda,

ezek mind remek matracok szerintem, ami kilóg a sorból egy kicsit az a Dunlopillo klasszukus hideghab matracai, én nem venném meg. Ezen a fronton a Beco matracok szerintem verhetetlenek. A Beco egy fogalom Svájcban, mindenki ismeri, mindenki szereti és hideghab fronton csak nagyon kevesek vannak, akik jobb matracot képesek csinálni hideghabból. Természetesen itt is vannak minőségi kategóriák, én próbáltam 1200 Eurós Beco matracot (90x200cm éret). Hát igen. Ezért a pénzért kapunk is valamit.ű
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Vanda (#1259)
(#1259) Vanda
2014-08-11 19:13:42

Kedves László!

Köszönöm válaszát!

Azóta is nézegetem a matracokat, találtam az alábbi oldalon kedvező áron többet is https://www.otto.de/heimtextilien/kategorien/matratzen-lattenroste/matratzen/matratzen-kaltschaum/ ha van rá mód, esetleg tudna ajánlani közülük, hogy melyik márkát lenne érdemes választani, vagy ár/érték arányban melyik a legkedvezőbb?

Köszönettel:
Csőkör Vanda

(#1258) matracguru
2014-08-11 05:24:39

Tisztelt Attila2,

a Swiss Dream Active egy meglehetősen feszes matrac és ergonómiai elemeket inkább csak kirakat szerűen tartalmaz. A Best Dream Siglo, a Ceriflex Selena Comfort, a Best Dream Wools vagy a Ceriflex Wool Extra matracok a kategóriában mindegyik egy kicsit szintén a keményebb matracok közé tartozik és mindegyik közös nevezője, hogy olasz vákuum matrac. Ezek közül talán a Wool Extra nyújtja a legnagyobb szabadságol, hiszen ennek a matracnak két különböző komfortoldala van.

A RelaXx Signum matracok ezekhez a fent felsorolt termékekhez képest lényegesen jobb alapanyaggal bírnak, ergonómiai zónákkal, fordíthatósággal, mosható Tencel matrachuzattal. A két termékcsalád -a fent felsorolt vákuum matracok és a RelaXx Signum termékcsalád- nem azonos kategória.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Attila2 (#1254)
(#1257) matracguru
2014-08-11 05:18:43

Kedves Orsi,

a RelaXx Memory Classic 12+4 emlékezőhab matrac ezért a memory foam matracok között még mindig a belépő kategóriás matracok között van, míg a Signum Dual Har és Signum Dual Medium matracok a hideghab matrac kategóriában már egy lényegesen jobb minőséget, jobb alapanyag összetételt, magasabb matracmagasságot és ergonómiai kialakítást nyújtanak a kétoldalas -egymástól eltérő keménységű- komfort mellett. Amenyiben lehetőségük van rá, úgy jobb matracot vásárolnak a RElaXx Signum matraccal és később egy emlékezőhab fedőmatrac segítségével még mindig lehet majd emlékezőhab élményt vásárolni hozzá. A RelaXx Signum Medium matrac jellemzően 80kg alatt szokott kényelmes lenni vagy olyan esetekben, amikor a kicsit lágyabb matracok kerülnek fókuszba.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Orsi (#1253)
(#1256) matracguru
2014-08-11 05:13:55

Kedves Sup134235,

elképzelhető, hogy az Inden matrac fórum oldalán már válaszoltam Önnek erre a kérdésre? Gyanúsan hasonlít...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1255) matracguru
2014-08-11 05:11:31

Kedves Ferenc,

amennyiben a matrac a medence részen valóban zavaró mértékben fel van puhulva, úgy az valószínű, hogy garanciális történet lesz. A fénykép a tényleg sok esetben értelmetlen, ilyen esetekben tényleg olyan, mint ha egy fényképpel kellene igazolni, hogy a lecsó túlzottan sós...

Kérnék szépen egy emailt és intézem.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ferenc (#1252)
(#1254) Attila2
2014-08-10 21:56:10

Kedves Matracguru!

Árkategóriában a Swiss Dream Active és a Best Dream Wools felelne meg, mi is inkább puhább, lágyabb matracot keresünk, nem egy fekvődeszkát. Ezen matracok nagyon kemények? Minőségben miben különböznek, melyik a jobb? A relax signum mediumot én is nézegettem, de majd 40 E Ft al drágább, annyival kényelmesebb is vagy lágyabb is? Megtisztelő válaszát köszönöm!


Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-19 09:50:10

Üdvözlöm ! Érdeklődnék, hogy egy áruházban vásárolt több rétegű 200*90-es matracot (nem...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3647