Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1233) Marci
2014-08-04 18:24:35

Tisztelt László!

Én olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy az eredeti ágyamon nagyon fájt a hátam és nyaki gerinctől lefelé sugárzott lefelé, hajnalban már alig bírtam megfordulni és kikelni az ágyból, mert mindenem fájt. Volt pár napig alkalmam egy Cardo Concord matracon aludni és semmim nem fájt. Utána elmentünk matracot venni. Olcsó matracot szerettem volna ami nem nyom és nem fáj benne semmim. Hozzátenném, hogy 140 kg vagyok. Vettem a Jysk-ben az eladó rábeszélésére egy Well Pur F85 gold matracot 60 ezer forintért. Ebben viszont nagyon fáj a derekam alig bírok mozogni benne, kiszállni úgy bele vagyok süppedve. A sok pénzem elment viszont még rosszabb, mint a másik volt. Mondjuk még csak 2 napja használom, de szörnyű. Mit tanácsol, ha kicserélnék milyet lenne érdemes vennem olcsóbb kategóriában? 35.000 -ért néztem rúgósat ami 20 cm körüli, de azt mondták, hogy fél év múlva szétmegy alattam a szivacs, 15.000-ért sima habszivacsot. Azokat is ajánlották, aztán végül a drágább felé tereltek, de fogalmam sincs, hogy milyen típusú lenne egyeltalán jó. Memory, vagy rugós vagy sima szivacs? Mert kipróbáltam mindet ez kényelmes volt,de pár percig más rajta feküdni, mint órákig.
Válaszát előre is köszönöm!

(#1232) matracguru
2014-08-03 19:37:36

Kedves Zsófi,

remélem, hogy volt vagy lesz lehetősége kipróbálni a matracok egyes típusait személyesen is. A Hilding Select Air matrac egy nagyon jó habmatrac és igazán hiánypótló a magyar matrac választékban. Kényelmesen feszes, elképesztően rugalmas és formakövető a medence- és vállrészben beépített Arnitel rugó-moduloknak köszönhetően. Szerintem remek választás, de természetesen csak akkor ha a próbák során Ön személyesen is maradéktalanul kényelmesnek találja a matracot. A Select Air matrac és az Ön súlya esetében egy egyszerű fenyő deszka borda sor szerintem bőven elegendő, nem indokolt rugalmas ágyrács használata.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zsófi (#1231)
(#1231) Zsófi
2014-08-03 17:32:53

Kedves Pálinkás Úr!Matrac vásárlás előtt állok,napok óta keresem a számomra megfelelőnek tünő matracot.70 kg súlyü,főleg oldalt,ritkán háton fekvő vagyok,gerincemnél/főleg a háti-és derék részénél/vannak panaszaimEgy viszonylag kemény matracot szeretnék.A Hilding Select Air High tech.matrac tetszett meg.Mi a véleménye erről amatracról,illetve van-e visszjelzés a vásárlóktól.Gondolom,hogy a matrac alá egy ágyléc elegendő lenne.Válaszát előre köszönöm

(#1230) matracguru
2014-08-01 13:42:02

Kedves Tamás,

körbefutottam a témát és a kollégák hibáztak. A megrendelések két kategóriában rendszereződnek rendszerünkben: Regisztált és nem regisztrált felhasználók. Az Ön 1580-as megrendelése a "Nem regisztrált" csoportban volt, kollégáim azonban csak a regisztrált felhasználók között keresték érdeklődésére a megrendelést. Köszönjük még egyszer az információt és a figyelmességet.
Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: B.Tamás (#1228)
(#1229) matracguru
2014-08-01 13:20:00

Kedves Tamás,

eddig nem érkezett ilyen jellegű panasz. Minden esetre nagyon szépen köszönöm az észrevételt és kinyomozzuk, hogy mi állhat a hiba hátterében. Ugye a regisztráció a matrac rendeléshez a MatracGuru oldalán nem kötelező, viszont a megrendelés során a vevő és a szállítási adatokkal kapcsolatban vannak olyan mezők, melyek kitöltése kötelező. Ezt akár regisztrációnak is lehetne hívni, de formailag nem az. Attól persze, hogy valaki nem tölti ki vagy hiányosan tölti ki ezeket az -egyébként nagyon fontos- adatokat, természetesen nem szabadna sikeres megrendelésnek minősíteni és értesítést küldeni. Kinyomozzuk, hogy mi lehet a gond.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: B.Tamás (#1228)
(#1228) B.Tamás
2014-08-01 11:04:46

Tisztelt MatracGuru!
Rendeltem egy matracot az Önök honlapján, anélkül hogy regisztráltam volna. Három nap után felhívtam Önöket, és kiderült hogy regisztráció nélkül nem látják a rendelésemet, pedig a rendszerük rendelési visszajelzést is küldött, amiben azt írják, hogy "rendelését sikeresen rögzítettük".
Megnéztem a rendelési folyamatot bejelentkezés nélkül, és ez szerepel, miután kiválasztom a terméket:
"Amennyiben meg szeretné vásárolni a kosárban lévő termék(ek)et, akkor az adatait kötelező kitölteni.
Ha már regisztrált felhasználó, elég csak bejelentkezni, ha nem regisztrált felhasználó (vagy fórum felhasználó), regisztráció nélkül is megvásárolhatja a termék(ek)et."
Ha csak regisztráció után látják a rendelést, akkor ezt javítsák ki, mert így lehet hogy néhány ügyfelet elveszítenek egy rendszerhiba miatt. A megrendelő kap visszaigazolást, de hiába várja a telefonhívást, mert Önöknél így nem látszik a rendelés.
Üdvözlettel: B.Tamás

(#1227) matracguru
2014-08-01 10:12:17

Kedves Edit,

alapvetően az érzésekre kell hagyatkozni egy matrac próba során, azonban szinte senkinek nincs személyes tapasztalata vagy megtapasztalása, hogy mit is kellene érezni egy új matracban. Megfelelő szakmai támogatás és tanácsadás hiányában azonban tényleg csak a személyes érzetekre, benyomásokra szabad hagyatkozni és nem szabad elcsábulni a hozzá nem értő tanácsadók által preferált termékeknek. A próbák során -ha helyesen próbál az ember és tudja, hogy mit kell figyelni-, akkor egy-egy matracra az 5-10 perc fekvés elegendő, amit azonban érdemes kis szünetekkel egy párszor megismételni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: B. Edit (#1226)
(#1226) B. Edit
2014-08-01 08:26:42

Kedves László!
Köszönöm válaszát. Magamban én is úgy gondoltam, hogy nem a márka és nem is az árfekvés számít, hanem kizárólag a személyes érzések. Persze a kivitel, a színvonalas megjelenés és a nagyon kellemes tapintás is hozzájárultak ahhoz, hogy nem a Jysk alapmatracát vettem meg, annak ellenére, hogy a próbálgatások során azon éreztem legjobban magamat.
Jelentősebb anyagi kár azért nem ér, mert a Cardot magam is nyomott áron vettem.
Az üzletekben azt tapasztaltam, hogy a testi érzésekben nem igazítják el a vásárlót.
Én először háton fekve próbálgattam a matracokat, majd átfordultam előbb az egyik, majd a másik oldalamra.
Nem igénylem, hogy belesüppedjek a matracba, hogy körbevegyen valamilyen hab. Amikor nekem valamely matrac tetszett, akkor az első pillanattól PIHENÉST éreztem, és nagyon kellemes bizsergést is, s mintha valami lágyan nyújtana. Ez által megkönnyebbül az ember, oldottabb lesz és frissebb. Ez az érzés pedig még 5 perces próba után is megmaradt nálam úgy 20-30 percig.
Három kérdésem maradt: hihetek-e az ilyen érzéseimnek?
Mennyi időt kell egy-egy matracon eltölteni?
Lehetséges, hogy amennyiben nekem az egyszerű rugózat vékony szivacsréteggel felelt meg legjobban a próbán, akkor ebben nem csalódom? Tudom, hogy ezek hamar tönkremennek, de lehet utána venni másikat.
Üdvözlettel és köszönettel: B. Edit

(#1225) matracguru
2014-07-31 22:29:15

Kedves Edit,

alapvetően a matracvásárlás egy nagyon nagy körültekintést igénylő történet. Tekintettel, hogy a matracok -főként a jobb minőségű matracok- nem olcsók, így egy esetleges rossz választás nagy anyagi veszteséggel jár, hiszen egy használt matracot csak nagyon nyomott áron lehet eladni, még ha az egy ismertebb magyar matrac márka is, mint a Cardo. Egy bonell rugós matracról viszont senki ne állítsa, hogy gyógyászati segédeszköz. Azt lehet állítani, hogy van erről papír, de semmi többet. Egyébként egy sor vacak matracot tudok mutatni, aminek van ORKI vagy EMKI engedélye. Ez egy furcsa piac.

Rugós matrac alá én minden esetben fix deszka bordázatot használnék, hiszen a rugó az egy statikus szerkezet és a vízszintes talpon függőlegesen szeret a legjobban mozogni. A rugalmas ágyrácsok elmozduló keresztlécei kibillentik a rugótestek talpát a vízszintes pozícióból és a terhelés innentől kezdve nem a legmegfelelőbb pozícióban éri a rugótesteket.

Matracot próbálni kellene. Méghozzá olyan helyen, ahol értenek hozzá, ahol eltudják magyarázni, hogy miket kell érezni a próbák során, hogyan érdemes feküdni a matracon matrac próba közben, mit nem szabad érezni és milyen az az érzet, amikor szinte 100% biztonsággal azt mondhatjuk, hogy: ez a matrac jó lesz. Ehhez szaküzlet kell, ahol több márka is található, így csökkentve a részlehajlást és lehetőleg olyan üzlet, ahol az ember szakmailag megfelelő tanácsadást, kiszolgálást kap -megfelelő és széles termékválaszték mellett.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: B. Edit (#1224)
(#1224) B. Edit
2014-07-31 10:59:47

Kedves Pálinkás Úr!
Ötven fölötti három gyerekes anya vagyok 159/60-as testi adottságokkal. A 2000-es években voltak sokízületi gyulladásaim, és, sajnos, az utóbbi időben a gerincem különösen érzékennyé vált. Ez azt jelenti, hogy ha nem megfelelő felületen alszom, akkor alvás után minden csigolyám körül égő fájdalommal ébredek, amely nagy területen szétsugárzik. Csípőmben, vállamban más helyeken is kellemetlen érzések kínoznak. Évtizedekig kárpitos kanapékon aludtam. Nemrég egyetlen éjszakát töltöttem egy kollégiumban, ócska rugós matracon. El sem tudom mondani, milyen jót pihentem rajta. Mint akit kicseréltek, utána 24 óráig el sem álmosodtam, túráztunk, bírtam a gyűrődést.
Elhatároztam, veszek azonnal egy rugós matracot.
Interneten kiválasztottam egy szép Cardo c 101-est, haza vittem - de nagy csalódás ért vele. Panaszaim csak felerősödtek, mióta rajta alszom. Elmentem a legközelebbi Cardo szaküzletbe, hogy áttekintsem a választékot - gondoltam, legalább tudjam, milyen típus az, ami nekem jobban megfelel. Ahogy mondták, a c 101-es közép-kemény matrac, s puhákat a cég nem nagyon tart alacsonyabb árfekvésben. Azt tanácsolták, hagyjak időt a matracnak, nagy valószínűséggel meg fogom szokni.
Azóta otthon a matracomra terítettem egy pihe paplant, amitől tényleg nagyon kellemes lett a fekvőfelület - de én csak tovább szenvedek rajta. Én nem is gondoltam soha csupa-hab extra-rafinált matracra... De nem tudom, az a kopott párnázatú kollégiumi matrac mitől volt nekem jó.
És persze, nem tudom, mi tévő legyek a Cardo c101-esemmel, csak el kell hogy adjam. De milyet válasszak helyette?
A Jysk Basic matracai pár percnyi kipróbálás után kellemeseknek tűntek - de az eladók azokról lebeszélnek, mondván, hogy nem bírnak sokat. Már vagy egy éve keresgélek matracot, rugósat, és nem keményet. De a kudarcos vásárlás miatt még tanácstalanabb vagyok, mint kezdetben. A Cardo-t azért választottam, mert gyógyászati segédeszközként elismert magyar termék. Biztosan nem a minőségével van baj, csak éppen az adott matrac nekem nem felel meg. Mielőtt jelenlegi Cardomat megvettem, hevertem rajta 5-10 percet. A gondok csak hosszabb fekvés után kezdődtek. Most nem tudom, hogy válasszak, hogy a legközelebbi vásárlás után örömmel ébredjek?
Másik kérdésem: rugós matrachoz milyen ágyrácsot ajánlana?
Tisztelettel üdvözli: B. Edit

(#1223) matracguru
2014-07-30 10:43:10

Kedves Vanda,

alapvetően ekkora súly különbság mellett már érdemes két különböző komfortban, keménységben gondolkodni, hogy mindkét fél számára megfelelő alátámasztást nyújtson a matrac. A különálló matracok hátránya -egyetlen hátránya-, hogy a két matrac találkozásánál kialakul egy demarkációs vonal, ami többeket zavar. A jó hír, hogy szinte minden alapanyagból tudunk már olyan matracokat kínálni, ahol egy franciaágy méretű matracban két különböző keménységű komfortoldal található, éppen a fent említett probléma megoldására. Ilyen matracok a Hilding IndiviDuality Multi a zsákrugós kategóriában, a Relaxx Signum Dual Hard és Medium a hideghab matrac kategóriában és a RelaXx SenZone Memory Medium és Hard matracok az emlékezőhab kategóriában.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Vanda (#1222)
(#1222) Vanda
2014-07-30 10:16:34

Kedves László!

A kérdésem az lenne,hogy ha egy pár hölgy tagja 60-70 kg a férfi 90-110kg között van, akkor érdemesebb venni 2db különálló matracot ami a súlyhoz igzodik, vagy jó lehet egy franciágy méretű matrac?

Köszönettel:
Csőkör Vanda

(#1221) matracguru
2014-07-29 05:26:37

Kedves Ildikó,

a kezdeti probléma mindig az, hogy amire hozzánk kerül valaki, addigra az otthoni fekhely már annyira rossz, hogy ahhoz képest a kereskedés összes matraca jobb. Nekünk mégis ki kellene választani ezek közül a legmegfelelőbbet. 60kg testsúly esetén a Signum Hard azért kemény szokott lenni, de a legjobb eredményt azért egy újbóli matrac próba hozna. Várjuk szeretettel.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ildikó (#1220)
(#1220) Ildikó
2014-07-28 22:52:30

Kedves László!
Köszönöm válaszát! Francia ágyról van szó, tehát az "ékmatrac" lenne a jó megoldás. Mit tanácsol, milyen sűrűségű szivacsból vágassam, lehetséges és érdemes e mosható huzatot (allergia miatt) varratni rá? Gondolom az árak iránt az üzletben érdeklődhetek.
Olvastam, hogy a Relax signum hardot inkább 80 kg felett ajánlja. Én 60 kg körül vagyok, lehet, hogy jobb lenne a medium nekem, vagy ezt "próbafekvéssel" kellene eldöntenem? Őszintén én bármelyiket is próbáltam, nem éreztem különbséget, csak jóleső zsibongást a porcikáimban...
Előre is köszönöm válaszát, bízva abban, hogy az Ön segítségével egyszer majd nem úgy ébredek, mint akit kerékbe törtek!!!
Tisztelettel! Ildikó

(#1219) matracguru
2014-07-28 13:27:59

Kedves Peter,

kérnék szépen egy emailt ezzel kapcsolatban a palinkas@matracker.hu mail címre.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Péter (#1218)
(#1218) Péter
2014-07-28 12:50:41

Kedves László,

Relaxx Signum matracok vásárolhatók egészségpénztári kártyával? Amennyiben igen, megoldható-e, hogy a matrac árának egy részét ep számláról, másik részét pedig kp-ben fizessük ki?

Köszönöm!

(#1217) matracguru
2014-07-24 13:26:00

Kedves Ildikó,

egy 13 éves gyerek már tud dönteni matrac komfortok között, így esetleg érdemes lenne kipróbálni egy-két matracot. Mindenkinek más a kemény és más a puha matrac, nem lehet egzakt módon meghatározni, hogy valami kemény vagy puha-e. A Ceriflex Selena Comfort valóben egy feszes matrac, viszont ebben az árkategóriában lágyabb matracot nem könnyű találni. A még egészen elfogadható minőség, lágyabb és egy kicsit olcsóbb is, az szintén a Ceriflex gyártótól a Classic Hard matrac, aminek a neve ugyan egy kicsit megtévesztő, de mégis lágyabb, mint a Selena Comfort.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ildikó (#1216)
(#1216) Ildikó
2014-07-24 13:09:46

Kedves László!
13 éves fiamnak keresünk matracot. Felfigyeltem a Ceriflex Selena Comfort 22 matracra, de a leírásában azt olvastam, hogy ez egy viszonylag kemény matrac. A fiam viszont a puhább fekvőhelyet kedveli. Tudna ajánlani valamit, ami minőségben, és árban is hasonló a fent említett matrachoz, csak kicsit puhább kivitelben? (a méret 90x200)
Köszönettel: Ildikó

(#1215) matracguru
2014-07-24 05:18:14

Kedves Ildikó,

a legjobb megoldás reflux esetén még mindig az, amikor a matrac teljes hossza emelkedik. Amennyiben ez egy egyszemélyes ágykeret, úgy a rácstartó léceket át lehet csavarozni úgy, hogy a fejrész felé emelkedjen, a teljes 2m hosszon olyan 12-15cm lenne a legmegfelelőbb. Amennyiben ez egy franciaágy és csak az egyik oldalát szeretnénk emelni az ágynak, akkor ez nem a legjobb megoldás. Az emelhető fejvégű ágyrácsok sem lesznek jók, pontosan ahogyan Ön is írja -csak egy kis rész emelkedik. Amennyiben a matrac alá vágatna ék alakú formát habból, akkor annyira kellene figyelni, hogy szintén legyen 2m hosszú és ne csak a deréknál kezdődjön, mert amit megnyerünk a reflux enyhítésével a vámon, azt elveszíthetjük a réven azzal, hogy kicsit kicsavarodva fekszünk. Tekintettel, hogy hab alatt lesz így majd hab a két réteg közötti szellőztetést egy héten egyszer legalább meg kellene oldani. Annyi az egész, hogy reggel egy kicsit kiemeli az ember a matracot vagy arrébb csúsztatja, hogy szellőzzön egy kicsit mindkét matrac.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Ildikó (#1214)
(#1214) Ildikó
2014-07-23 22:39:19

Kedves László!
Matracvásárlás előtt állunk mi is. Az üzletben már segítségünkre is voltak a kollégák. A relax signum dual hard-nál kötöttünk ki. Nézegettünk új ágyrácsot is,fejemelőset, mivel én refluxos vagyok, de sajna az nem derékból emel. Reflux párnát nem szeretnék venni, mert akkor jóformán csak a lábam "élvezhetné" a jó matracot. Kérdésem az lenne, hogy megoldható, hogy a matrac alá vágatnék ék párnát, úgy hogy megmaradna matracom minden "jósága"...?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel! Ildikó

(#1213) matracguru
2014-07-22 13:52:32

Kedves Erika,

a legnagyobb probléma, hogy a 120x200cm méret egy viszonylag ritka matrac méret, így ezt mi sem és más gyártók és forgalmazók sem készletezik szívesen. Ennek fényében ez mindig külön rendelésre érkezik, így az adott gyártó gyártási és szállítási idejét többnyire ki kell várni, ami általában 2-4 hét, tehát nem sokkal kevesebb, mint amit a Hilding esetében most ajánlani tudunk, tekintettel, hogy a most érkező kamionra már nem tudjuk rátetetni. Hasonló árban -bár erősebb, vastagabb kivitelben-, a Ceriflex Selena Comfort vagy a Best Dream Siglo matraca jöhet szóba, ezek ugyanúgy nem mosható huzatú matracok, tehát egy matracvédő ezeknél a matrac típusoknál is javasolt. A következő Ceriflex szállítmány ca. 3-4 hét múlva érkezik, az egyedi méretet ehhez még hozzá lehet tenni, Best Dream Siglo pedig lehet, hogy a magyarországi disztribútornak van készleten, így az egy héten belül megérkezhet hozzánk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: fderika (#1212)
(#1212) fderika
2014-07-22 12:10:45

A 6 hét az nagyon sokára lesz. Esetleg tudna ajánlani valamelyik másik terméket, ami előbb meglenne és jó minőségű hasonló matrac?
Üdv.:
Erika

(#1211) matracguru
2014-07-22 10:42:37

Kedves Erika,

a Hilding Young Base matracból a 90x200cm méret az, ami magyarországi készleten található. A héten rakodnak a Hilding-nél nekünk egy kamiont, de ezt a terméket sajnos már nem tudjuk rátetetni. A sajnos csak a következő szállítmányra fér fel, a szállítási határidő így ca. 6hét+ lehet, de természetesen ha hamarabb megérkezne, azonnal értesítjük Önt.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: fderika (#1210)
(#1210) fderika
2014-07-22 10:10:33

Kedves László!
Ez a Hilding Young Base matrac mennyi idő alatt lenne meg, ebben a 120*200-as méretben? Mennyi a terhelhetősége? (100 kg-os felnőtt is ráfeküdhet?) 17 cm magas? Mennyi garancia van rá? Ennek a Hilding Young családnak létezik esetleg többféle matraca is?
Köszönöm segítségét!
Erika

(#1209) matracguru
2014-07-21 19:25:12

Kedves András,

Amennyiben nem áll rendelkezésre elég forrás egy jó minőségű memory foam matracra, úgy érdemesebb esetleg egy valóban normális hideghab matracban elgondolkodni, ami később egy emlékezőhabos fedőmatraccal még mindig memorys matraccá varázsolható. Természetesen A Best Dream Wools és Siglo matracok nem memory foam matracok, valami elírás lehet. A Protecta matracok megszűntek, így azok ki is esnek. A Wool, Siglo és a Ceriflex Selena Comfort matracok között tényleg csak nüansznyi különbségek vannak, a vastagság és a felületi kicsit komfortosabb komfortérzet a legtöbb esetben a Selena Comfort felé billenti a mérleget. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a Best Dream Wools vagy Siglo matracok nem kényelmesek csak a Selena COmfort matracnál a huzatba steppelt vékony komfortréteg ad egy kis felületi lágyságot is a matracnak a határozott tartás mellett. Tapasztalatom szerint a kívül gyapjú réteggel ellátott matracokat leginkább nem a fiatal vásárlók kedvelik, így a Wools matrac kiejtésével esetleg tovább szűkíthető a kör. Annyi biztos, hogy a Ceriflex Selena Comfort matrac megjelenésével a Siglo matrac értékesítése jelentősen visszaesett nálunk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Andras23 (#1208)
(#1208) Andras23
2014-07-21 15:24:09

Tisztelt Pálinkás úr!
Én 24 éves 90kg-os fiú vagyok. Saját részre szeretnék matracot venni 140x200-as méretben, inkább a közepes és kemény matracokat szeretem, főleg hason alszom. Volt szerencsém kipróbálni egy memóriahabosat, ami nagyon megtetszett, de arra sajnos még nincs keretem. Érdemes megvenni egy olcsóbb memóriahabosat (gondolok itt a BodyLine Memory 12+2-re és 4-re) vagy vegyek egy simát, amire később még vehetek memóriahabot? Amennyiben az utóbbit ajánlaná, akkor az alábbi termékek közül melyik lenne számomra a legmegfelelőbb az Ön szakértelme szerint? (Ceriflex Selena Comfort 22, Protecta Ballance Velence, Best Dream Wools és Siglo matracok közül melyiket érdemesebb venni, valamint két Best Dream matrac adataiban szerepel az, hogy "Memory keménysége: Középkemény" ez azt jelenti, hogy tartalmaz memóriahabot?) Esetleges egyéb termékekre való ajánlatát szívesen várom.
Sajnos ezeket a termékeket kipróbálni nem tudom, mivel vidéken élek.
Előre is köszönöm a segítségét!
Üdvözlettel András

(#1207) matracguru
2014-07-21 13:44:48

Kedves Fderika,

a Dunlopillo bizonyos matracai is rendelhetők 120x200 méretben, ezek jellemzően a Premium matracok éls 6-10 hét átfutással érdemes számolni. Normál esetben a Dunlopillo Aerial Premium matrac rendelhető 120x200 méretben és az egy nagyon jó matrac, bár természetesen ennek megfelelő árban is.

Amennyiben azonban az Ön által felvetett három matrac típusnál maradunk, úgy és jellemzően mindenkit óvatosan megpróbálok lebeszélni gyerekek esetében a memory foam matracokról: melegszik, nem a legjobb a szellőzése és gyerekek számára szinte semmilyen előnyt nem nyújt.

A Hilding Young Base viszont egy nagyon jó választás lehet: rendes habból van, profilozott vágással, szép desig matrachuzattal egy jó és megbízható matrac.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: fderika (#1206)
(#1206) fderika
2014-07-21 13:24:43

Kedves László!
12 éves fiú gyermekemnek (42 kg, 150 cm) szeretnék matracot vásárolni.Előszőr a Dunlopillo matracokat nézegettem, de nem jó a méretei végett, mert nekünk 120*200-as méretben kellene. Jelenleg 3 közül nem tudok választani, ebben szeretném kikérni a tanácsát, véleményét.
Ezek lennének:
-Hilding Young Base hideghab
-Best Dream Memory Comfort
-Best Dream Memory Bamboo.
Köszönettel: Erika

(#1205) matracguru
2014-07-17 04:56:23

Kedves Hege,

várjuk Önökt szeretettel. Szerencsés lenne, ha a gyerekek is el tudnának jönni kipróbálni az említett -és esetleg más- matrac típusokat és érdemes lenne egy bő órácskát rászánni a matracpróbákra.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: hege (#1204)
(#1204) hege
2014-07-16 21:13:31

Sorry, megvannak! Köszönöm a tippeket! Hamarosan benézünk Önökhöz!
köszönettel:
Hege


Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-22 11:33:15

Rég jártam a fórumon, azóta talán szó esett a VISCOCOOL anyagú fedőmatracokról: most nincs ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3627