Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1164) Kertész István
2014-06-18 23:20:28

Tisztelt pálinkás úr!

Több helyen jártunk ma a feleségemmelés -bár tudom, hogy nem forgalmaz Cardo matracokat- mégis a váleményét szeretném kérni. Stabil, masszív, kifogástalan minőségű, de rugós matracot szeretnénk. Megnéztük a Hästens kínálatát is. MIndkettőnknek puhák voltak egy kicsit és hát elképesztően drágák. Utána jött a Cardo. Itt is elég sok matracot próbálgattunk, a végén a Masterpiece matrac tetszett mindkettőnknek a legjobban. A Hästens matracokhoz képest töredék áron, de még így is majdnem egymillió Forintról beszélünk. Az, hogy ér-e ennyit egy matrac, az most nem is kérdés, hiszen lényegesen drágább matrac gyártók is megélnek belőle, tehát ez számunkra egy vállalható összeg lenne, de...

És itt jönnek az aggályaim:

- sehol nem találkoztam a világon Cardo matracokkal, pedig egy pár helyen megfordultam Amerikától Kenyáig. Azt hittem eddig, hogy egy ismert és nemzetközi márka a Cardo. Én tudok valamit rosszul?

- a magyarországi gyártás nem hozza-e magával azt, hogy magyarországi vagy kelet-európai alapanyagok vannak a matracban? Úgy gondolom, hogy minőségi terméket csak minőségi alapanyagból lehet csinálni. Vagy mindent Izraelből hozatnak az anyacégtől? Akkor meg lehet, hogy azért ennyire drága, mert én fizetem a Cardo matracok alapanyagának az utaztatását?

Amennyiben ebben e két dologban tudna nekem segíteni, nagyon megköszönném Önnek.

Maradok további tisztelettel:
Kertész István

(#1162) matracguru
2014-06-17 19:03:22

Kedves Jana88,

ugye van mindig az elmélet és a gyakorlat. Szerintem a visszaadott előleg és a lemondott rendelés sokkal kisebb veszteség, mint a rossz hír terjedése. Egyedi gyártású terméknél persze nincs elállás, mert a termék a mi kívánságunkra lett elkészítve (méret, stb). Standard méretnél szerintem nem szabadna ezen vitázni, főként, hogy nem egy félmilliós rendelés 200 000 Forint előlegéről van szó. Internetes vásárlásnál van elállási jog -sok-sok kivétellel- ez most éppen 14 nap.

Érdemes lenne írni a www.panaszfal.hu oldalra, egy nap alatt válaszol a fogyasztóvédelem.

A matracot nem szeretném megítélni, mert nem ismerem. Alapvetően nem vennék gyereknek memoryfoam matracot. Semmi előnyt nem jelent majd a rengeteg hátránnyal szemben. Nem lesz ergonómikusabb, nem lesz semmiben sem jobb, mint egy normális matrac. Sőt. A memory -ahogyan Ön is írta- befülledhet, felmelegedhet, stb. A másik hátránya a süppedékenység. A gyerekek játszanak is az ágyon, ülni, kuckócni nem nagyon ideális.

Egy matrac ugye kibír 10-12 évet. Kisebb kezdeti testsúllyal (gyerekkortól használva) ennél többet is. Ez annyit jelent, hogy 14-16 éves koráig érdemes egy megvásárolandó matracban gondolkodni, praktikusan egy jó minőségű, alacsony testsúlyra tervezett kényelmes felnőtt matracot is kereshetünk.

Emailben azonban adnék egy tanácsot, hogy hogyan lehet veszekedés nélkül és stílusosan hozzájutni az előleghez.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Jana88 (#1161)
(#1161) Jana88
2014-06-17 14:54:25

Tisztelt Pálinkás Úr!
3 éves gyereknek szeretnénk matracot vásárolni(90x200 cm-eset). Az Ön által adott válaszokat már elolvastuk.(A Junior Vital matracuk nagyon szimpatikus és tényleg hiánypótló,de személyes megtekintés nélkül nem szeretnénk vásárolni. Hívtam Önöket,de sajnos Budapesten kívül sehol nem tekinthető meg ez a matrac). A rácsos kiságyában kókuszmatrac van,soha többet nem vennék olyat,keménysége miatt sem!! Éppen ezért egy kényelmes,puhább matracot szeretnénk. Az is körvonalazódott,hogy zónásat sem ajánlott venni. Tegnap jártunk egy (sokadik) üzletben,ahol (sajnos??) megvettünk egy matracot:
http://matracdepo.hu/duo-memory-memória-hideghab-matrac
Szimpatikusnak tűnt a puhasága,a gyereket fiatal kora miatt érdemben kikérdezni nem tudtuk. Én a memóriahab témában ez idáig még nem tájékozódtam. Azóta utána olvastam,és nem igazán érzem úgy,hogy jól választottunk…. (beleizzadás, alátámasztás??) Kérdésem,hogy mekkora baklövést követtünk el ezzel a matraccal? Vagy ezt nehéz megítélni, lehet,hogy nagyon is bejön majd a gyereknek? A kifizetés tegnap történt, úgy volt,hogy ma hozzuk el a matracot. Én bizonytalanságomban felhívtam őket,hogy visszakaphatnánk-e a pénzt? Válasz: nem, max levásárlás jöhet szóba,az alábbi-keményebb kategóriájú matracra:
http://matracdepo.hu/kombilatex-hideghab-latex-matrac
Egyébként ,ha Önökhöz érkezik ilyen „határozott” vevő,Önök visszaadják a pénzt? Vagy ezt minden üzlet egyénileg dönti el?
Köszönöm válaszát,további minden jót kívánok (magas minőségen végzett) munkájához!
Életemben először bánom,hogy nem a fővárosban lakunk,mert akkor tuti Önöknél vásárolnánk!!
Üdvözlet!

(#1160) Csincsilla
2014-06-17 11:45:20

Tisztelt Pálinkás úr!

Köszönöm az infókat, akkor ezt a méretet emailben tudom csak megrendelni?

(#1159) matracguru
2014-06-16 22:28:06

Kedves Csilla,

a Ceriflex Selena Comfort matrac esetében is -ahogyan a többi matracnál is- az egyedi méreteket nem tüntetjük fel, hiszen annyi variációs lehetőség van, hogy az nagyon zavaró lenne a standard matrac méreteket keresők számára. A Selena Comfort egyedi méretek ára mindig a hozzá közelebb eső egész, standard méret ára. Az Ön esetében ez a méret a 160x200cm lesz, így a 150x190-es matrac ára is a 160x200 méret ára lesz. Szállítási határidőben olyan 4-6 hetet mernék biztonsággal ígérni tekintettel, hogy egyedi méret és Olaszországból érkeznek a Ceriflex matracok.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1158) Csincsilla
2014-06-16 20:21:03

Tisztelt Pálinkás úr!

Olvastam, hogy a Ceriflex Selena Comfort matracból lehet egyedi méretet is rendelni, azonban sem ezeket a méreteket, sem pedig az ezekhez a méretekhez tartozó árakat nem találtam meg sehol. Nekünk egy elég furcsa méret kellene: 150x190 lenne a matrac méret tehát az ágynak a belseje. Az lenne a kérdés, hogy lehet-e ebből a matrac típusból ilyen méretet rendelni, ha lehet, akkor mennyibe kerül és mennyi idő alatt van meg?

Köszönöm válaszát: Csilla

(#1157) matracguru
2014-06-08 14:28:33

Kedves Csilla,

a Matracguru üzletében is egy sor termék egészségpénztárra elszámolható. Az egészségpénztárra elszámolható termékeknek azonban kell, hogy rendelkezzenek CE számmal vagy EMKI engedéllyel. A BodyLine Memory matracok sajnos egyik lehetőséggel sem rendelkeznek. Bővebb felvilágosítást az üzletben kollégáimtól tud kapni, érdemes esetleg személyesen is utána járni a kérdésnek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Csilla (#1156)
(#1156) Csilla
2014-06-08 14:01:21

Üdvözlöm!
Engem BodyLine Memory 12+2 matrac érdekelne 160x200 cm méretűben . Azt szeretném megkérdezni, hogy egészségpénztár kártyával is lehet fizetni?
Köszönöm
Bezur Csilla

(#1155) matracguru
2014-06-07 05:54:36

Kedves SOmvirág,

szerencsés vásárlást kívánok.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1154) somvirág
2014-06-05 16:25:00

Kedves László!

Szét nézünk és remélem sikerül megfelelő párnát találnom.
Köszönöm a tanácsát!
Minden jót kívánok! somvirág

(#1153) matracguru
2014-06-04 20:36:26

Kedves Somvirág,

a klasszikus párnaformák között is lehet olyat találni, ami megfelelő. Ezek jellemzően azonban nem száltöltetű párnák vagy pehely, toll, stb, hanem többnyire memory foam alapanyagból készülnek, mivel a legjobb alaktartó- és nyomáseloszlató képessége még mindig az emlékezőhaboknak van. Biztos vagyok benne, hogy Nyíregyházán (lehet, hogy nincs is annyira közel Önhöz) lehet találni olyan kereskedést, aholl többféle párnából is lehet választani. Mindenképpen a próbálgatás lenne a legjobb módszer a megfelelő párna megtalálására, esetleg érdemes egy "kirándulós" napot szervezni és körülnézni párna fronton egy nagyobbacska városban. Ha mást nem is biztos, hogy talál az ember, de a Best Dream párnái azért elég sok helyen ott vannak az országban. Ezek nem csúcs minőségű párnák, de egészen normális alapanyagból vannak és elérhető áron.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1152) somvirág
2014-06-04 19:46:46

Kedves László!

Nagyon köszönöm hasznos válaszát.
Mivel vidéken lakom ( SZ-SZ-B megye)nem lesz könnyű olyan kereskedést találnom ahol a választék és a szakértelem is megtalálható lesz.
Egy hagyományos francia ágyunk van keményebb matraccal, a vállszélességem szerintem nem nagy (esetleg lemérve tudna további tanácsot adni?).
Az anatómiai párnát szerintem nehezen szoknám meg, eléggé "fagyi" vagyok és emiatt szeretek belebújni a párnába is. A hason fekvésről le tudok mondani. Üdvözlettel: somvirág

(#1151) matracguru
2014-06-03 21:55:33

Kedves Somvirág,

egy párna milyensége sajnos rengeteg tényezőtől függ. Ilyen szempontok többek között a váll szélessége, a matrac puhasága a váll részben, hiszen minél szélesebb a váll és minél keményebb a matrac váll része annál magasabb párna lesz indokolt oldalt fekvésben ahhoz, hogy a (elvileg) vízszintes és egyenes gerincoszlop folytatásaként egy szintén vízszintes (közel vízszintes) helyzetbe kerüljön a nyaki gerincszakasz is. Természetesen ez fordítva is igaz: minél keskenyebb a váll és minél lágyabb a matrac annál alacsonyabb párna is elegendő a kíván pozíció eléréséhez.

Érdemes lenne tehát a párnákat is, ugyanúgy, mint a matracokat próbálgatni. Lehetőleg olyan kereskedésben, ahol van az a matrac típus, amelyet jelenleg használ vagy pedig olyan szakkereskedésben, ahol nagyobb a termékválaszték és jó eséllyel lehet nagyon hasonló keménységű matracot találni.

Párnák formavilágát tekintve nagyon sok féle van, amennyiben az ember hozzá tud szokni, úgy az anatómiai kialakítású (hullám) párnák nagyon jó szolgálatot tehetnek a nyaki gerincszakasz tehermentesítésében.

Ami a kérdésében elgondolkoztató lehet, az a hason fekvés. Ez az esetek többségében túlzottan, a testsúlyhoz képest kemény matracra utal, amelyet az esetek többségében az orvosok szoktak -szerintem és a nyugat-európai szakma szerint is- helytelenül. A legjobb lenne egy oldalt fekvés és szinte minden szempontból ez lenne a természetes és egészséges alvási póz. Ca. egy stabil oldalfekvés. Erről részletesebben A hason alvás hátrányai cikkben talál információkat.

http://www.matracguru.hu/tanacsok/hason-alvas-hatranya


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1150) somvirág
2014-06-03 21:00:21

Kedves László!

A segítségét szeretném kérni. Nyaki és háti szakaszon van gerincsérvem, emiatt a hagyományos párnámat kicserélném, hátha segítene a fájdalmakon. Azonban nem tudom melyik lenne a legoptimálisabb választás.
Oldalt és néha hason alszom. Ön melyik típust ajánlaná nekem?
Válaszát előre is köszönöm: somvirág

(#1149) matracguru
2014-06-02 18:56:34

Kedves Tasu,

ez a legjobb megoldás. Ugye sajnos nem mindenkinek van lehetősége a Pestre utazásra, de a legjobban és legbiztosabban valóban úgy lehet kiválasztani a legmegfelelőbb matracot ha az ember egy jó pár félét ki tud próbálni. Amennyiben még egy javaslatom lehet, úgy érdemesebb egy kicsit nagyobb túrára készülni és több kereskedés több hasonló típusú matracát is végigpróbálni. A XIII. kerület ebből a szempontból nagyon jó, hiszen egy egy négyzetkilométeres területen a MatracGuru mellett van még Ágyak Háza, Kika, Matrackirály, Gigamatrac üzletek is a közelben, tehát egy lendülettel végig lehet pásztázni szinte a teljes magyar matracválasztékot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: tasu (#1145)
(#1148) matracguru
2014-06-02 18:56:34

Kedves Tasu,

ez a legjobb megoldás. Ugye sajnos nem mindenkinek van lehetősége a Pestre utazásra, de a legjobban és legbiztosabban valóban úgy lehet kiválasztani a legmegfelelőbb matracot ha az ember egy jó pár félét ki tud próbálni. Amennyiben még egy javaslatom lehet, úgy érdemesebb egy kicsit nagyobb túrára készülni és több kereskedés több hasonló típusú matracát is végigpróbálni. A XIII. kerület ebből a szempontból nagyon jó, hiszen egy egy négyzetkilométeres területen a MatracGuru mellett van még Ágyak Háza, Kika, Matrackirály, Gigamatrac üzletek is a közelben, tehát egy lendülettel végig lehet pásztázni szinte a teljes magyar matracválasztékot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: tasu (#1145)
(#1147) matracguru
2014-06-02 18:52:52

Kedves Attila,

igen lehet, hogy ezen a pár héten már nem múlik semmi, igyekszünk mihamarabb rendszerbe állítani a három Medical Concept matracot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Attila (#1144)
(#1145) tasu
2014-06-02 15:45:55

Kedves László!

Köszönöm a választ.
Vidékiek vagyunk, de jövő kedden biztosan megnézzük a lehetséges kínálatot.

Üdvözlettel:
Tasu

(#1144) Attila
2014-06-02 14:29:48

Kedves Laci!

Köszönöm gyors és kimerítő válaszát. Bár nem a Signum, hanem a SenZon matracokról volt szó, de a lényeg ugyanaz.
Viszont ha már ennyire "látótávolságban" van Medical Concept, akkor valószínűleg várunk a vásárlással a megjelenésükig.

üdv
Attila

(#1143) matracguru
2014-06-01 20:28:47

Kedves Tasu,

amennyiben az ágyrács nem állítható, úgy első lépésben szerintem lehetne egy egybe matracon gondolkozni, hiszen a kettejük közötti súlykülönbség nem annyira jelentős, hogy okvetlenül indokolt lenne a két különböző keménységű matrac választása. Amit meg kellene még nézni, hogy ca. hány darab keresztléc van az ágyrácsban (oldalanként), mert sajnos nagyon sok 12-16 keresztléces ágyrácsot adnak el a gyanútlan vásárlóknak. Amennyiben nincs az ágyrácsban 26-28 keresztléc, úgy lehet hogy érdemes lenne egy egyszerű fenyő deszka bordasorra (kettőre) cserélni az ágyrácsot. Nem nagy költség, viszont egy ilyen vastagságú matracot, mint pl. a Swiss Tech Dynamic sokkal stabilabban támaszt alá, mint egy szellős keresztléces ágyrács.

Alapvetően a keménységi meghatározások tényleg nagyon szubjektívek, tapasztalatom szerint a Dynamic azonban még egyáltalán nem tartozik a feszes, kemény matracok közé, de ez ugye majd a megtapasztalás során válik bizonyossá.

A MatracGuru Dózsa György úti üzletében a Swiss Tech Dynamic és Dynamic+ matracok is ki vannak állítva, tehát hétköznap 10-19 között vagy szombaton 10-14 között bármikor kipróbálható.

Ha az ember még a próbák után is bizonytalan, akkor javasolnám, hogy -évek óta sikeresen működik- el lehet vinni a kiszemelt matracokat hétvégére kipróbálni, hogy az 1-2 éjszaka alatt is tovább bizonyosodjon az ember. Tapasztalatom szerint ezzel az otthon próbálgatós megoldásokkal csak a nagyon szélsőségesen rossz matracokat lehet kiszűrni, viszont a két éjszaka nem alkalmas arra, hogy az apró finomságokat kiérezze az ember, hiszen egy új matrachoz ca. 2-3 hét amire hozzászokik az ember. Minden esetre azt hiszem, hogy sok vásárlót ez a lehetőség megnyugtat.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: tasu (#1142)
(#1142) tasu
2014-06-01 11:53:35

Tisztetl Cím!

Egy 180*200as matracra van szükségünk. A matrac alatt egy hajlított lécekből álló, rugalmas, kétoldalt papucsok által tartott, hosszában kettéosztott ágyrács van, ágyneműtartó nélkül.
Oldlatfekve alszunk. Az én testsúlyom 95 kg, párom 80 kg testsúlyú.
A Swiss Tech Dynamic habrugós matrac szimpatikus számunkra, de valahol azt olvastam, hogy az közepesen kemény. Ez persze gyártónként mást és mást jelenthet. Leírás alapján nehéz megítélni, hogy ez a matrac a legmegfelelőbb-e számunkra?
Egy ilyen beruházás esetén fontos lenne megtapasztalni a matrac tulajdonságait. Van olyan bemutatóterem, ahol ezt nmeg ehet tenni?

(#1141) matracguru
2014-06-01 10:49:10

Kedves Hubeert,

remélem, hogy a Medical Concept matracok minél hamarabb összeállnak és kipróbálhatók lesznek, szerintem nagyon ütős választék lesz.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Hubert (#1140)
(#1140) Hubert
2014-06-01 09:50:51

Tisztelt Laci! A legmegfelelőbb matracot már megtaláltuk és már megvásároltuk,a választásunk:-Relaxx Signum Dual Hard! A 66.éves nagynéném nemrég nálunk járt és néhány napig ezen aludt,mert 2.éve már vásároltunk egy Hard-ot feleségem édesanyjának! A vendégünk a 3. nap után közölte,hogy mielöbb kell neki "egy ilyen csodálatos" matrac! Ugyanis kényelmetlen alvásai és hátfájásai elmultak! Ezért néhány hete ismét megrendeltem és két hónap után megérkezett! Témánál maradva:-Az némileg elsőre meglepett,hogy sima fenyő deszkákat/fix ágybordát/ajánlottál hozzá és persze lábemelő párnát! Mint inkább egy Materasso vagy Dunlopillo fix ágyrácsot! Igazad lehet és hiteles tanácsaid külön köszönöm/jük/! Minek feleslegesen költekezni. Feleségem egyébként már várja a napot mikor kipróbálhatja és lecserélheti Rotex rugós matracunkat.Mondjuk egy Relaxx Senzone Memory Medium vagy Medium Concept,esetleg egy Dunlopillo matracra...A legjobbakat kivánva,üdv:H

(#1139) matracguru
2014-05-30 16:58:08

Kedves Attila,

örülök, hogy lassan kezd kibontakozni a kép, viszont attól tartok, hogy amennyiben a RelaXx Signum Hard és a Medium matracok is kényelmesek és nem tapasztal az ember jelentős, de legalábbis érezhető különbséget a két matrac típus között, akkor még egy kicsi időt kellene hagyni a matrac választásnak, még egy-két alkalommal kellene próbálgatni a matracokat, amíg az ember -természetesen a megfelelő útmutatások, segítségek mellett- valóban meg tudja érezni a legmegfelelőbb matracot. Természetesen nem irányadó, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy férfiak és 80kg testsúly fölött szívesebben vásárolják a Signum HARD matracot, mint a Medium verziót.

A Medical Concept matracok szerintem még 4-5 hét amire megérkeznek, jelen pillanatban a matrachuzat hímzési design körül megy egy kis huzavona, szeretnénk, ha nem csak ergonómiailag lennének szuper matracok, hanem a matrachuzat megjelenésében is szép, letisztult arculat jelenne meg. Árban az előzetes kalkulációk szerint a Medical Concept Classic 69 900 Forint, a Medical Concept Premium 79 900 Forint és a Medical Concept Luxus (normál és viscool emlékezőhab rétegekkel) 99 900 Forrint körül lesz a 90x200 méretben és kb. terület arányosan igazodnak a nagyobb matrac méretek árai is az alapárakhoz.

A Medical Concept matracok tehát alapanyag minőségben, kidolgozottságban, plusz szolgáltatásban és matrac magasságban is többet nyújt az eredeti RelaXx Signum és SenZone Memory matracoknál, így sajnos árban is egy kicsit magasabban lesznek, de remélem, hogy a nyújtott komfort és egyéb szolgáltatások fejében még a megfizethető kategórián belül maradnak.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: attila (#1137)
(#1138) matracguru
2014-05-30 16:49:23

Kedves Hubert,

remélem sikerül a legmegfelelőbb matracot megtalálni. A MatracGuru matrac választéka egy elég széles palettát fog át a zsákrugós matracoktól a hideghab matracokon keresztül a memoryfoam és vákuum matracokig, azonban nem biztos, hogy mindenki nlunk találja meg a legmegfelelőbb matracot. MIndenkinek érdemes tehát több matrac szaküzlet választékában keresgélni, mert soha nem lehet tudni, hogy hol jön szembe a legmegfelelőbb matrac.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Hubert (#1136)
(#1137) attila
2014-05-30 14:06:35

Kedves Laci!

Miután az interneten "kiművelődtem" matrac ügyben, voltunk az üzletben próbálni is. Ezek alapján a RelaXx SenZon matracokat találtuk a legalkalmasabbnak, csak én még nem tudok dönteni a kétféle keménység között. Van néhány porckorongsérvem, 186cm, 88kg vagyok és oldalt fekve alszom. Mindezek tudatában valószínűleg a "hard" lenne a jó, de nekem a "medium" is nagyon kényelmes volt.. na majd még eldöntöm, amennyiben van javaslata, szívesen fogadom.
Valamint érdeklődnék, hogy van-e már konkrétabb időpont,hogy a Medical Concept matracokat mikortól lehet megvásárolni és a Prémium és Luxus kategória milyen árfekvésben lesz a SenZon jelenlegi árához képest?

Köszönettel
Attila

(#1136) Hubert
2014-05-30 13:50:14

Tisztelt Pálinkás Ur! Nagyon köszönöm gyors válaszát! Sokat segitett/joggal feltételezhetően többeknek/ szakszerü,praktikus tanácsaival! Üdv:H

(#1135) matracguru
2014-05-29 16:39:05

Kedves Hubert,

a RelaXx Signum matracok a 20cm teljes matracmagassággal már megállnak az egyszerű fenyő ágybordán is, természetesen ebben az esetben nem lesz állítható a rendszer. Amennyiben emelni szeretnénk a fej- vagy a lábvéget, úgy fejemelős vagy fej-lábemelős ágyrácsot érdemes a matracok alá tenni. A lábemelésnek az előnyök mellett sajnos olyan hátránya van, hogy vagy külső segítséggel kell alvás előtt leengedni vagy pedig ha egyedül használjuk sajnos fel kell állni, hogy le lehessen ereszteni a lábrészt.

Érszűkületes lábak pihentetésére, amennyiben a lábemelés a megoldás lehet, hogy szerencsésebb lenne egy fix ágyborda+matrac+lábemelő párna. Ezt lehet akár egyedileg is vágatni különböző magasságokban, de gyógyászati segédeszköz boltokban lehet készen is kapni. Előnye, hogy használat után könnyen elmozdítható felkelés nélkül.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Hubert (#1134)
(#1134) Hubert
2014-05-28 15:09:01

Tisztelt Pálinkás Ur! Kérdésem:-Relaxx Signum Dual Hard 90×200 ortopéd uj matrachoz milyen hagyományos ágyrácsot vagy farugós ágyrácsot javasol? Utóbbiból:-Fix vagy esetleg fej és lábemelőst/Idősebb érszüköletes lábu hölgynek kellene/ Materasso márkából választanánk,vagy?!Az ágykeret 90×200 :-Szilvia borovi fenyő,40mm.

(#1133) matracguru
2014-05-21 10:36:40

Kedves Dolly,

a legszerencsésebb lenne, ha otthon megfigyelnék, hogy pontosan milyen keménységű is ez az ágy. Amennyiben jól szeretnénk eljárni, úgy érdemes lenne felkereskedni egy matrac szakkereskedést és egy hasonló keménységű bonellrugós matracon kipróbálni a különböző sűrűségű és vastagságú fedőmatracokat. Nagyon sok esetben a 4cm vastag hagyományos emlékezőhab fedőmatrac is jelentős komfort emelkedést eredményez és nem indokolt a 6cm vastag memory fedőmatrac, de ennek megítélése csak a személyes próbák során lesz érezhető.

A fémeket tartalmazó matracokkal kapcsolatban valóban vannak olyan vélemények, hogy a matracokban található rugók felerősíthetik a káros sugárzásokat. Erre viszont egy részről semmilyen bizonyíték sincs, többnyire csak a habmatracokat gyártó vállalkozások terjesztik. A világ legdrágább matracai kivétel nélkül zsákrugós és bonell rugós rendszereken alapuló matracok, ha káros vagy hátrányos lenne, akkor valószínű, hogy ezek a matracok ebben a prémium kategóriában eladhatatlanok lennének.

Egy átlakos zsákrugós, táskarugós matrac tartalmaz ca 8-10 kg rugótestet. A padlót vagy a födémet alkotó födémben alsó hangon egy tonna vas van szépen, térhálóban elrendezve.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Dolly50 (#1132)

Matrac fórum betekintő ablak

2024-06-17 16:27:47

Tisztelt Matracguru, Még 2014 szeptemberében vásároltam Önöktől egy Relaxx memory classic m...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3652