Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1106) matracguru
2014-04-30 10:51:22

Kedves Nikoletta,

sajnos nem tudok matracot javasolni. Csak a mi választékunkban több, mint 30 matrac típus érhető el, próbálható ki. Ezek mind különböznek: keménységben, kivitelben, alapanyagban, stb. Érdemes lenne egy kicsit először utánaolvasgatni, oldalunkon a "Tanácsok" menüpont alatt rengeteg hasznos és ide vonatkozó információ található és további terjedelmes kiegészítő cikkeket talál a Alváskultúra matracos blog oldalon is.

Ezek a cikkek nagyon sok kérdésre választ adnak, megvilágítják a legfontosabb dolgokat, megóvnak buktatóktól, átverésektől, stb.

Amennyiben a matracvásárlási igény valamilyen egészségügyi problémával is együtt jár, úgy elkerülhetetlen lesz a matracok személyes próbája, hogy az Ön alkatának, súlyának, súlyeloszlásának és egyéb egyedi igényeinek a legmegfelelőbb matracot közösen megtalálhassuk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: minittta (#1104)
(#1105) matracguru
2014-04-30 10:46:33

Kedves Kata,

mégis csak azt tudnám javasolni, hogy érdemes lenne legalább támpontnak a felsoroltak közül egy matracot kipróbálni, hogy legyen valamilyen viszonyítási alap. Ugye matracot technikai adatok alapján nagyon nehéz javasolni, viszont egy pár dolgot jelzésként, iránytűként mégis meg lehet állapítani:

-az összes felsorolt matrac típusból a Swiss Dream Active talán a legkeményebb, sokan nagyobb testsúly esetén is keménynek, túl keménynek érzik

-ennyire eltérő testsúly esetén szerintem egy matrac típussal nem lehet megoldani, hogy mindkét test megfelelő alátámasztást kapjon

-a fent említett matracok közül a két különböző komfortra egy franciaágy méretű matracban sajnos csak a Signum Dual Hard matrac lesz alkalmas, ebben az esetben egy matrachuzat alá (170x200cm méretben) 2db különböző matracmag kerül egy Medium és egy Hard, amik ráadásul egyenként kétoldalasak, így még nyílik variációs lehetőség a későbbiek során

-természetesen bármelyik matrac elkészíthető 170x200 méretben is, a RelaXx és Swiss Dream termékek szállítási határideje egyedi méreteknél ca. 3-4 hét, a Best Dream matracok esetében -amennyiben van magyarországi készlet- úgy ca. 1-2 hét, amennyiben nics éppen ez a méret a Siglo vagy Wools matracokból, úgy 4-6 héttel lenne érdemes számolni a megrendeléstől számítva

-felár ezeket e termékeket nem érint, tekintettel, hogy a megadott egyedi méretű matrac ára a hozzá közelebb eső nagyobb méret áre lesz, az Ön esetében a 180x200cm matrac méret ára kerül felszámolásra

-egészségpénztárra az elszámolás most egy kicsit kaotikus, tekintettel, hogy sok ORKI engedély lejárt -többek között a Best Dream matracok ORKI engedélye is- így egy kicsit egészségpénztár függő is, hogy befogadják-e a számlát, túlnyomó részben azonban elfogadják.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: B. Kata (#1103)
(#1104) minittta
2014-04-30 09:56:20

Kedves Pálinkás Úr!A segítségét szeretném kérni.Nem tudom eldönteni melyik matracukat válasszam.2x operáltak gerincsérvvel és nagy rész hason szoktam aludni.
Nagyon fontos lenne ezért megtalálnom a negfelelő matracot.Tudná ajánlani nekem megfelelőt? Hálás köszönettel Nikoletta

(#1103) B. Kata
2014-04-29 18:42:39

Kedves Pálinkás Úr!

A fórum oldalán sok hozzászólást, kérdést és választ elolvastam mégsem tudom eldönteni, hogy a mi esetünkben a testsúlyunk közötti súlykülönbség indokolja-e a külön matrac vásárlását. Én 58-60 kg és 165 cm magas vagyok, a férjem 80-85 kg és 180 cm. Tehát ca. 20-25 kg-ról lenne szó.

A Best Dream Siglo és Wools matracokat nézegettük. (Sajnos kipróbálásra még nem volt lehetőségünk) Meg szeretném kérdezni, hogy jól gondolom-e, hogy a két matrac között csak a téli-nyári oldal a különbség és egyéb tekintetben a két matrac egyforma szerkezetű és keménységű? A fent írt súly és magasság tekintetében ajánlja-e ezt a fajta matracot nekünk?

Sokan dicsérik és sok jót olvastam a Relaxx Signum matracokról illetve a Swiss Dream Active matracokról is.
Meg szeretném kérdezni, hogy ezeknél a matracoknál is működik-e az egészségpénztárra való vásárlás? Elszámolhatók-e?

lletve az összes említett matracra vonatkozóan szeretném tudni, hogy 170x200 cm-es méretben legyártják-e. Ha igen felárral kell-e számolni? Mennyi kb. az átfutási idő?

Válaszait előre is köszönöm.

B. Kata
(#1102) matracguru
2014-04-29 05:43:13

Tisztelt Szirmai úr,

valóban ezek a matracok nagyon eltérnek egymástól, vagyis nem nagyon de azért jelentős komfortbéli különbségek vannak az említett matracok között. Jelentős felpuhulás azért egyik típusnál sem tapasztalható, inkább nevezném ezt a felpuhulást igazodásnak és jellemzően a kiállítási matracoknál már nem lesz lágyabb egyik sem majd a használat során. Ez annyit jelent, hogy a pl. a Best Dream Siglo matracot most egy kicsit keménynek találják az Önök igényeihez, akkor valószínű, hogy ez később sem fog megváltozni. A huzat valóban nem túl vastag és sajnos semmilyen adat nem áll rendelkezésünkre, hogy a Siglo matracban hány gramm gyapjú található a téli oldalon.

Keménysége tehát ezeknek a matracoknak a jövőben nem változik majd jelentősen, tehát érdemes lenne abba az irányba menni, hogy ami most a próbák során a kiállítási matracok között kényelmes, az lesz majd hosszú távon otthon is megfelelő. A Ceriflex Selena Comfort matrac valóban egy jól sikerült termék, komfortosabb, sok esetben kényelmesebb a vásárlók számára főként akkor, ha a Siglo matrac egy kicsit feszesnek tűnik a próbák során.

MInd a Best Dream Siglo, mind a Ceriflex Selena Comfort nagyszerű matracok viszont mindenféle egyéb hozzáadott ergonómiai érték nélkül, hiszen a három matrac között a RelaXx Signum az egyetlen, amely ergonómiai zónákkal rendelkezik, megerősített medence résszel, könnyített vállrésszel és íves derékrésszel a tökéletes formakövetés és a differenciált, egyenletes alátámasztásért -mindezt kétoldalas keménységben. Igen, valóban a Signum matracok ára egy kicsit magasabban van, viszont minőségben, szolgáltatásban is sokkal többet nyújt az előző két típusnál.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Szirmai (#1101)
(#1101) Szirmai
2014-04-27 05:15:20

Tisztelt Pálinkás úr!

Jártunk Önöknél a Dózsa György úti matrac üzletben és egy sor matracot kipróbáltunk a feleségemmel már több alkalommal és és valahogy még mindig nem egészen egyértelmű, hogy melyik matracot válasszuk. Több jelölt is van és sajnos ezek nagyon eltérnek egymástól mégis mindketten kényelmesnek érezzük ezeket a típusokat. Alapvetően három típus maradt fent a kínálatból, legutolsó alkalommal már csak ezt a hármat próbálgattuk és megint nem sikerült ezek közül egyet kiválasztani.

Az első a Best Dream Siglo matrac. Kényelmes, talán egy kicsit keményebb, mint amilyen jó lenne, de olvastuk a tanácsok között, hogy valamennyire ezek a hab matracok még majd felpuhulnak, így nem zártuk ki teljesen. Ami még egy kicsit ellene szól, az az, hogy nagyon vékonynak gondolom a huzatot és nem túl meggyőző nekem, hogy ilyen vékony huzatban "elfér" egy rendes vastagságú gyapjú réteg a téli oldalhoz.

A 2. a Ceriflex Selena Comfort matrac. Sokkal kényelmesebb, komfortosabb mindkettőnk számára az üzletben kiállított modell és valóban a 22 cm vastagság eléggé meggyőző. Itt viszont az az egy fenntartásunk van, hogy ha a matracok valóban még egy kicsit puhulnak, akkor nem lesz-e túl puha majd a használat során, hiszen az a komfort amit a kiállított matracon éreztünk az tökéletes lenne mindkettőnk számára.

A 3. a Signum Dual Hard matrac (bár volt alkalom, amikor a Medium kényelmesebb volt. Itt a forgathatóság, hogy kétoldalas a matrac és a mosható huzat húz minket erre felé, viszont az ára lényegesen magasabb, mint az említett előző két matracé.

Abban kérném a segítségét, hogy -bár a kollégái mindent elmondtak az üzletben és tényleg le a kalappal a kiszolgálásuk színvonala előtt- van-e még valamilyen olyan fontos szempont, ami alapján nagy biztonsággal ki tudnánk választani a fenti matracok közül a számunkra legmegfelelőbbet?

Köszönöm előre is a válaszát. Szirmai Béla (Budapest)

(#1100) matracguru
2014-04-21 07:06:21

Kedves Asdf,

Önnek bizonyára igaza van és szükségeltetik majd egy agzakt, kifejezetten erre a területre vonatkozó NFH állásfoglalás, addig is azonban az egymástól távollévők között létrejött szerződésekre vonatkozóan (internetes vásárlás)vannak részletesen nem taglalt egyértelmű kivételek, amikor a 8 napos elállási joggal a fogyasztó nem élhet. Ezek egyike a higiéniai termékekre vonatkozó kivétel. És hát addig is legyünk őszinték: milyen termék a matrac, ha nem egy higiéniai termék, amit vér, izzadság, vizelet, nyál, stb. érhet már egy használat után is?

Idézet az NFH honlapjáról:

"A gyorsan romlandó élelmiszereket vagy higiéniai cikkeket szintén feltétel nélkül visszaküldhetem?

Nem, mert gyorsan romlandó termékek (például nem tartós élelmiszerek, vágott virág) és természetüknél fogva (higiéniai vagy egészségügyi okból) vissza nem szolgáltatható termékek (például használt fogkefe, golyósdezodor, fehérnemű, masszázsolaj, szexuális segédeszköz, kozmetikumok, étrend-kiegészítők) esetén sem állhat el a fogyasztó a szerződéstől. Fontos tudni, hogy a higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékeket is visszaküldhetjük, amennyiben a csomagolást, a védőfóliát még nem bontottuk fel, vagyis a terméket még nem vettük használatba."

Forrás: http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/vasarlas/internetes/elallasi_hianya.html

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: asdf (#1098)
(#1099) matracguru
2014-04-21 06:37:39

Kedves Malna 1979,

a Hilding Anders cégcsoportnak összesen 23 matrac márkája van, amit az évek során felvásárolt (Hespo, Tropico, Krown Bedding, Curem, stb.) Az egyik legrégebbi saját matrac- és bútor márka a Hilding, amit az utóbbi években kezdenek feltámasztani úgy, hogy komplett termékválaszték épül a Hilding márka mögé. A Hilding márka fejlesztési és kereskedelmi központja Németországban van, a Hilding termékek pedig Észak-Lengyelországban, Európa egyik legnagyobb és legfejlettebb matracgyárában készülnek. A Hilding árka alapvető feladata lett volna a német piacra történő belépés, illetve az olyan piacok felé történő terjeszkedés, ahol a Hilding Anders cégcsoportnak nincs saját márkája, saját gyáregysége. A német piacra a bekerülés nem a legegyszerűbb feladat még egy ekkora gyártó számára sem, kronológiailag a környező kelet-európai országokban sokkal egyszerűbb és gyorsabb terjeszkedés mutatható fel. A HIlding Baby HIppoallergic gyerekmatracok is természetesen kifogástalan anyagokból készülnek, a világon bárhol megállnák a helyüket, hiszen alapvetően a termékcsalád a német piacra lett fejlesztve.

A RelaXx BabyCare matracok a leírás szerint is egy speciális antiallergén habból készülnek, amik megakadályozzák a baktérium- és gombatelepek kialakulását a hab cellaszerkezetében.

Négygyerekes apuka lévén nyugodt szívvel merem Önnek mindkét matrac típust ajánlani.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1098) asdf
2014-04-20 22:42:51

Tisztelt Pálinkás úr!

Válaszát olvasva engedje meg, hogy korrigáljam: online vásárolt termékek esetén a bontatlan csomagolás nem (lehet) feltétele az elállásnak.

(#1097) malna1979
2014-04-17 17:51:30

Kedves Pálinkás László!
Babamatracot szeretnék venni, a hideghab matrac mellett döntöttem.
Szétnézve az online piacon, a Relaxx BabyCare és a Hilding Baby matracokat találtam. Gondoltam, "független" csatornákon is utána nézek, ám a svéd hilding márkáról nem igazàn sikerült honlapokat találnom. A Hilding Anders cégcsoport honlapja csupa cseh oldalt listáz, ill. lengyel oldalak vannak a magyar matracáruházak lapjai mellett.
Mi ennek az oka?
A Relaxx matracról sem derül ki a leìrásból, hogy milyen hideghab (HR?), milyen sűrűségű.
Válaszát előre is köszönöm!

(#1096) matracguru
2014-04-16 12:24:59

Kedves Olrenta,

természetesen anem megfelelő teljesítés a gyártó/forgalmazó hibája minden esetben és a Vásárlót semmilyen plusz költség nem terhelheti ezzel kapcsolatban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Olrenta (#1095)
(#1095) Olrenta
2014-04-16 12:16:09

A mérethibás szó alatt azt értettem, hogy egy 160 x 200 cm-es matrac helyett kaptunk egy 160x190 cm-est. Remélem, így nem a mi költségünkön fogják vissza-és kiszállítani.

Üdv:OR

(#1094) matracguru
2014-04-16 07:07:14

Kedves Olrenta,

pillanatnyilag nem tudom, hogy mit jelent a mérethiba, viszont mindegy is. A webáruházak esetében, amennyiben bontatlan a csomagolás, úgy 15 napon belül a Vásárló elállással élhet, így semmi akadálya nincsen szerintem, hogy egy másik matracot rendeljenek. A szállítási költség, tehát a termék visszajuttatása ezekben az esetekben a Vásárlót terhelik.

Fontos azonban megjegyezni, hogy matracok esetében a különböző matrac webáruházak és szakkereskedések oldalain megadott keménységi adatok csak iránymutatásként szolgálnak, hiszen a matracok keménysége egyáltalán nem objektív érték, hiszen hogy valami kemény vagy puha, az egyrészről szubjektív megítélés is, más részről pedig a keménység érzete nagyban függ a testsúlytól. Magyarul ugyanaz a matrac 60 kg mellett és 120 kg testsúly esetén más-más komfortot, más keménységet jelent. A matracok keménységét tehát igyekszünk mi is feltüntetni a termékek mellett és átlagos testsúly és átlagos komfortérzet mellett is csak irányadó, tájékoztató jellegű információ.

Szeretettel várjuk Önöket, biztos vagyok benne, hogy sikerül megoldani a problémájukat és hosszú távon lesz egy kényelmes, jó matracuk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Olrenta (#1093)
(#1093) Olrenta
2014-04-16 00:30:27

Tisztelt Pálinkás Úr!

A Mi problémánk kicsit összetettebb. A matracvasarlas oldalán rendeletünk egy matracot. Amely a mai napon meg is érkezett, de sajnos mérethibásan. Ezt jeleztük, így csütörtökön kijön a szállító, visszaviszi a matracot, hogy kicseréljék.
Azonban itt merül fel a problémánk. A matrac (Swiss Dream Standard) a megrendelés oldalán félkeménynek volt feltüntetve, de ezen az oldalon kemény/félkeménynek láttuk írva, és a szállító levélen is keménynek lett feltüntetve. Kipróbálás után is keménynek találtuk. A kérdésem az lenne, ha úgy is visszaviszik a matracot, elmennénk a matracguru bemutatótermébe, és több matrac kipróbálása után lehetővé válna, hogy egy másik típusra átrendelj az előzőleg megrendeltet?

Üdvözlettel : OR

(#1092) matracguru
2014-04-15 04:33:59

Tisztelt Lénárt úr,

sajnos nem tudok Önnek matracot javasolni, hiszen szerintem nincs olyan, hogy egy matrac önmagában kemény, félkemény vagy éppen puha. A matracok keménységének megítélése egy részről teljesen szubjektív, sokat számít benne a hozott komfortérzet; más részről a testsúly nagyban meghatározza a matrac keménységét, hiszen ugyanaz a matrac más komfortot nyújt 60 kg testsúlyé és 120 kg testsúly mellett. Sajnos a matrac választás nem mehet egy matematikai képlet szerint, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk magasságra, testsúlyra, súlyeloszlásra; más a gerincoszlopunk görbülete, a lumbális szakasz íve, a vázizomzatunk és még egy sor egyéni tényező (betegség, érzékeny területek, alvási szokások, stb) is befolyásolják érzetünket egy adott matracon. Amennyiben helyesen szeretnénk eljárni, úgy próbálgatni kellene matracokat különböző szakkereskedésekben és lehetőleg hozzáértő tanácsadás mellett a fenti szempontokat figyelembe véve megtalálni az Önnek legmegfelelőbb matrac típust.

Sok sikert a gyógyuláshoz!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Lénárt (#1091)
(#1091) Lénárt
2014-04-14 18:32:14

Jó napot kívánok. Sajnos tavaly év végén kiderült hogy 4 - 5 csigolya között kifakadt porckorsérvem van. A műtétet úgy néz ki, hogy megúszhatom. Ennek érdekében gyógytornász a Meckenzi módszerrel tornáztat és az orvossal együtt ajánja a kemény fekhelyet. Ehhez kérek segítséget - ajánlatot.
Páros ágyunk van melynek mérete 90 x 190 cm. Várom ajánlatukat ! Tisztelettel : Lénárt László

(#1090) Barcsainé
2014-04-12 06:03:58

Tisztelt pálinkás úr!

Köszönöm ég egyszer az információkat, átbeszéljük a férjemmel hogy hogyan tudnánk ezt az átalakítást megoldani és igyekszünk összeszedni magunkat hogy elmenjünk matracokat próbálgatni.

Még egyszer köszönet a hasznos tanácsokért: Barcsainé

(#1089) matracguru
2014-04-09 09:55:23

Kedves Barcsainé,

sajnos ebben nem tudok segíteni. Régebben csináltunk ágy átalakításokat, de mára sajnos már nincs kapacitásunk rá. Amennyiben lenne valaki a környezetében, akiben van egy kicsi barkácsoló hajlam, akkor nagyon szívesen segítek a részletekben, és a hogyanban. Gyakorlatilag egy olló kell, egy harapó fogó, szög, kalapács, csavarhúzó; tehát többnyire olyan szerszámok, amik szinte minden háztartásban előfordulnak.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1088) Barcsainé
2014-04-09 06:00:05

Tisztelt Pálinkás úr!

Köszönöm a sok hasznos információt körül nézünk a matracok között és igyekszünk a legjobbat kiválasztani majd magunknak. Egy kérdésem lenne még hogy amennyiben megtaláljuk a matracot az ágy átalakításában tudnak e segíteni vagy tud e olyan vállalkozót javasolni aki ezt az átalakítást megcsinálja nekünk.

Köszönettel: Barcsainé

(#1087) matracguru
2014-04-08 07:00:46

Kedves Barcsainé,

szerintem a mai zsákrugós matrac -egy bizonyos minőség fölött- már hozzák azt a komfortot és talán az élettartamot is, mai egy régebbi epedás ágy tudott. matracokat minden esetben érdemes próbálgatni, hiszen ahány táskarugós matrac, annyi különböző keménység, komfort, felület. Érdemes eljönni hozzánk vagy a legközelebb eső matrac szaküzletbe ellátogatni, amennyiben nem Pesten lakik és próbálgatni a matracokat, hogy Önnek, Önöknek melyik felel meg a legjobban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1086) Barcsainé
2014-04-07 16:02:02

Tisztelt Pálinkás úr!

Köszönöm szépen a gyors és pontos válaszát. Elolvastam az Ön által megadott cikket és valóban nem egy utolsó megoldás amit ír benne. Amennyiben mindent jól értek úgy maradhat az ágykeret meg annak a váza is és csak a kárpitot kell megbontani utána kiszedni a régi rugókat és visszatűzni a kárpitot a kerethez. Innentől bármilyen matrac mehet majd rá. Azt írja hogy epedás rugózat már nincsen és nem is gyártanak már ilyet és hogy a zsákrugós matracok között kellene válogatni mert az áll a legközelebb az epedáokhoz. Kicsit keresgéltem az interneten az Önök oldalán is és nagyon sokféle táskarugós matracot lehet kapni. Melyiket vegyük meg ami van annyira megbízható mint a régi epedás ágyunk volt? Van ilyen egyáltalán?

Köszönöm a válaszait: Barcsiné

(#1085) matracguru
2014-04-06 18:16:39

Kedves Barcsainé,

szerintem a régi dolgokat érdemes megmenteni két okból is. Egy részt amit 30-40 éve megcsináltak bútorokat -főként a kicsit minőségibb kategóriában- azok meg vannak csinálva, pontosan ahogyan írja, hogy szerkezetileg még 30 év után is ép az ágykeret. Természetes, hogy a matrac, az ágybetét elfárad ennyi idő alatt. A másik, amiért én igyekeznék megmenteni az ágyat is, hogy a mai bútorok -kivéve egy-két kisipari tömörfa ágytól- már nem olyan minőségben készülnek, amit az ember a pénzéért elvárna.

A rossz hír azonban az, hogy epedés rendszert már nem lehet találni, gyakorlatilag az epeda rugó eltűnt. Helyébe bonell rugós matracok vannak vagy az ennél fejlettebb és az epeda rugóhoz tulajdonságaiban sokkal jobban hasonlító zsákrugós, táskarugós matracok.

Amennyiben a mostani ágy marad, úgy azt egy kis ráfordítással át lehet alakítani úgy, hogy egy bármilyen matracot rá lehessen tenni. Erről részletesebben egy kirábbi cikkben már foglalkoztunk, lehet, hogy érdemes lenne beleolvasgatni egy kicsit a matracvásárlási tanácsok között található az írás:

http://www.matracguru.hu/tanacsok/regi_agy_felujitasa


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1084) Barcsainé
2014-04-06 07:14:06

Tisztelt Pálinkás úr!

Nekünk a férjemmel van egy régi epedarigós ágyunk. Igazából magának az ágynak nincsen semmi baja a fa részei épek és a kárpitozás is még relatíve szép pedig már van vagy 30 éves. Középen viszont már kigödrösödött egy kicsit, így keressük a megoldást hogy mit lehetne csinálni. Ön szerint érdemes benne kicserélni az epedát? vagy vegyünk inkább egy új epedás ágyat? Esetleg van valamilyen más megoldás is erre? Ezzel azért meg voltunk elégedve nagyon sok évig a mai dolgok meg azért csak nem tartanak olyan sokáig és nem is olyan jó minőségűek mint amilyeneket régen csináltak.
Várom szíves válaszát nagy segítség lenne.

Köszönettel Barcsainé

(#1083) matracguru
2014-04-03 09:44:09

Kedves Csaba,

alapvetően a két matrac technikailag nagyon eltér egymástól. Míg a Swiss Tech Dinamic+ matrac egy dupla habrugós rendszerre épül vegyesen normál hab és nagy tömegsűrűségű hideghab anyagok váltakozásával, addig a Hilding Select Air matrac teljes mértékben nagy sűrűségű hideghab matracmagból áll kiegészítve a speciális Arnitel alapanyagból készülő rugó modulokkal, amik a légáteresztést, a szellőzést és az élettartam meghosszabbodását szavatolják a matracban. Mindkét termék a habmatracok között kiemelkedően jónak számít, a feszesebb komfort mellett a Hilding Select Air matracok talán egy kicsit magasabb minőséget képviselnek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Wilheim (#1082)
(#1082) Wilheim
2014-04-03 06:22:30

Kedves matracguru!

többször is voltunk már Önöknél a Dózsa György úton és próbálgattuk a matracokat. Nem mondanám, hogy reménytelen a helyzet, mert a 2. és 3. alkalommal is sikerült olyan matracokat kiejtenünk a szóbajöhető matracok közül, amire az első próbálgatásoknál még mindketten azt gondoltuk, hogy jó lesz. Tehát amit írt a matrac próbákról az valóban úgy van, hogy meg kell érezni egy matracot és valóban bizonyos idő és próbanap után az ember már észreveszi a különbségeket még az apró részleteket is kezdi megérezni.

A kollégái egyébként nagyon felkészültek, segítőkészek és türelmesek, nekik egy külön dicséret jár. Jelenleg két matrac között vacilálunk, bár tudom hogy keménységben van különbség a kettő között valahogyan még sem tudunk határozottan dönteni a kettő közül. Az egyik a Swiss Tech Dinamic+, a másik pedig a Hilding Select Air matrac. Árban nagyon nagy különbség nincs a két matrac között és kényelemben is körülbelül ugyanazt érezzük mindketten.

Ön szerint melyik matracot válasszuk a kettő közül?

Köszönöm válaszát: Wilheim Csaba

(#1081) matracguru
2014-03-31 09:55:15

Kedves Csicseri,

a Ceriflex matracok magyarországi forgalmazásában mi is részt veszünk, így nem hiszem, hogy a későbbi garanciális ügyintézés miatt aggódniuk kellene. A Ceriflex vállalat egyébként egy több, mint 50 éve működő olaszországi családi vállalkozás, amely meglehetősen stabil háttérrel rendelkezik, kiemelkedő export aránnyal és kifejezetten megbízható minőséggel. Eddigi vásárlói tapasztalatok még nem ismertek, tekintettel, hogy a kiállítási, bemutató matracokon kívül az első szállítmány csak a következő hetekben fog beérkezni. Figyelembe véve azonban, hogy pl a Best Dream matracokhoz hasonló alapanyagból készülnek a Ceriflex matracok, magasságukban azonban 10% magasságemelkedés jelentenek, egy ilyen minőségű alapanyagokból készült 22cm vastag matractól már nyugodtan elvárhatjuk azt, hogy a gyártó által megadott élettartamot, formastabilitást, alaktartást hozza.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Csicseri (#1080)
(#1080) Csicseri
2014-03-31 05:59:24

Kedves matracguru!

Az lenne a kérdésem, hogy a Ceriflex matracokkal kapcsolatban milyen tapasztalatok vannak, amennyire utána jártam ezek a termékek nem rég kerültek Magyarországra és az új matrac márkákkal kapcsolatban nekem mindig van egy kis fenntartásom, hogy nem csak egy tiszavirág életű próbálkozásról van-e szó és a megszűnés után majd a garancia sem lesz intézhető. Megbízható jó matracok ezek vagy csak szépen néznek ki?

Köszönöm válaszát előre is: Csicseri

(#1079) matracguru
2014-03-21 20:50:07

Kedves Anna,

alapvetően a memory foam, hogy ha az normál alapanyagból van és egyszerűen össze van ragasztva az alsó habszivacs réteggel egy valamilyen vastagságú memory réteg, akkor azok ca. egyformán melegednek. Természetesen ez alól kivételek a speciális memory foam habok (Tempur, Dunlopillo Aerial Senso, Curem). És kivétel egy kicsit a SenZone Memory matrac is, tekintettel, hogy tele van a matracmag vízszintes és függőleges levegőcsatornákkal, amik a szellőzést-hűtést elősegítik. A SenZone Memory esetében a két keménység között -Medium és Hard- természetesen lehet érzetbeli különbség, hiszen a süppedési mélység -azaz, hogy mennyire ölel körbe minket a memoryfoam- meghatározhatja ezt az érzetet. MInél jobban süppedünk egy memoryfoam rétegben, annál nagyobb felületen érintkezünk vele és melegítjük azt.

A RelaXx termékcsalád Memory 13+5, Signum matraccsalád Medium és Hard matracai, a SenZone Memory Medium és Hard emlékezőhabos matracok ugyanolyan magasak így lehetőség van arra is, hogy egymás mellé tegyük ezek közül bármelyiket, de arra is van lehetőség, hogy egy matrachuzat alá kerüljön ezek közül két különböző típus.

Amennyiben a matracokat nem szeretnék emelhető ágyráccsal használni (motoros ágyrács, mechanikusan fej- és lábemelős ágyrácsok), úgy én a középen kialakuló demarkációs vonal elkerülése végett javasolnám az egyben matracot. Keresztben fekve a két különálló matrac szerintem zavaró lehet, de ez nem minden matrac esetében érezhető.

A memory foam matracok sem kímélik jobban a gerincet, mint más alapanyagok. A gerincoszlop kellő mértékű formakövetése és differenciált alátámasztása (ergonómiai zónák) hozzák majd a megfelelő formakövetést, alátámasztást és tehermentesítést, meggyőződésem, hogy erre a zónákkal nem rendelkező matracok alkalmatlanok.

Egy új matrac megszokása sok esetben hetekbe is telik. Bár üzletünk egyik szolgáltatása, hogy el lehet vinni matracokat éjszakákra kipróbálásra, én mindig jelzem a Vásárlók felé, hogy egy egy megfelelően rászánt matrac próba, egy kellő hozzáértésű tanácsadás sokkal többet ér, mint egy 1-2 éjszakás otthoni matrac tesztelés.

Holnap (most szombaton) egész nyitva tartási időben a Dózsa György úti üzletben leszek, amennyiben ez segítség, úgy szívesen segítek Önöket is egy kicsit lekalauzolni a matracok világában.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Anna (#1078)
(#1078) Anna
2014-03-21 14:43:35

Tisztelt Pálinkás Úr!

matracvásárlás előtt állunk, és több kérdésben dilemmázunk a férjemmel.


Kipróbáltunk 3 matracot is az Önök kínálatából matracpróbával. Alapvetően nekem a lágyabb matracok válnak be, férjemnek a keményebbek.

Mindenképp hideghab vagy memory + hideghab matracot szeretnénk venni.

Kipróbáltuk a Relaxx Signum Dual Medium matracot, nekem a leglágyabb oldala is kemény volt, a férjemnek tetszett.

Még kipróbáltunk ezen kívül két memory matracot a Relaxx Senzone memory medium matracot, ami a férjemnek nagyon puha volt, nekem tetszett, vagyis vegyes érzéseim voltak vele, mert kényelmes volt, de nagyon melegített.

Ezen kívül a Relaxx Senzone memory hard matracot is kipróbáltuk, ez mind a kettőnknek tetszett, itt én nem éreztem a mediumnál tapasztalható melegítő hatást. Nekem egy picit talán kemény érzetem volt, de a memory miatt kényelmesnek tűnik. Az lehet, hogy a memory réteg miatt lágyabbnak tűnik, mint a Signumból a leglágyabb rész?


A problémánk az összes matraccal az volt, hogy reggel amikor felkeltünk fájt a hátunk. Ez normális? Azért lehet, mert nem szoktunk még hozzá? Mivel a memory-s matracokról azt mondják, hogy kímélik a gerincet, nyilván nem a matrac hibája, hanem az, hogy nem vagyunk hozzászokva, nem?

A sima hideghab matracból, amin nincs memrory réteg, ez a leglágyabb, mármint a signum medium? A kollegáitól azt a választ kaptam, hogy sajnos sima hideghabból nincs lágyabb matracuk.

Alapvetően úgy álltunk hozzá, hogy egy matracot szeretnénk mindenképp, mert most két sima kárpitoságy van összetolva nálunk, és nagyon érezni a közepét. :) Mivel nehezen találtunk olyan matracot, ami mind a kettőnknek megfelel, már gondolkoztunk két külön matracban is. Tudjuk, hogy azt könnyebb szállítani, kezelni, de a kérdés az, hogy ha mondjuk keresztbe fekszem rajta, mennyire érezni egy memorynál vagy hideghabnál az átmenetet. Zavaró lenne-e?

A másik kérdésem az lenne, hogy ha mégis úgy döntünk, hogy nekem a memory-s hard matracot szeretnénk, a férjemnek a signumot, az ugyanolyan magasságú-e? És érdemes-e egy huzatba tetetni vagy maradjunk a külön matracnál?

Az tényleg igaz, hogy a memory-s jobban kíméli a gerincet, mint a sima hideghab?

Ezek alá a matracok alá ugye elég a sima nem rugós ágyrács?

Előre is köszönöm a válaszát!

Üdvözlettel:

Anna

(#1077) matracguru
2014-03-19 12:06:52

Kedves Milán,

valami egy kicsit összekeveredett a programban, már dolgozunk rajta, hogy ne mindenki pálinkáslászló legyen:-)

Amennyiben két külön matracmaggal szeretnék rendelni a Signum franciaágy méretű matracot, akkor elég a megjegyzés rovatba ezt beírni. A terméket emailben is megrendelhetik, lehet, hogy egyszerűbb lesz és ugyanúgy küldünk egy visszaigazolást a megrendelésről. A termékek így sem kerülnek többe és a szállítási költség sem változik, ez így egy darab matrac.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: milan (#1074)

Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-22 11:33:15

Rég jártam a fórumon, azóta talán szó esett a VISCOCOOL anyagú fedőmatracokról: most nincs ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3627