Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1120) matracguru
2014-05-09 21:51:48

Kedves Luca,

remélem minden rendben lesz a Signum matraccal. Hogy magyar termék ez valóban egy jó dolog, de sajnos nem 100%-ban igaz. Mára sajnos szinte semmilyen matrac alapanyag gyártás sincsen magyar kézben, a habok angol, osztrák vagy holland tulajdonban lévő magyarországi gyárakban készülnek; textiliparunk szintén a nullához konvergál, így belga, német, olasz matrachuzat alapanyagokból készülnek a magyar matracok is, a cipzár meg vagy japán vagy kínai többnyire, mivel a cipzár piacot ők uralják többnyire.

A hozzáadott érték, a magyar munkaerőpiac bevonása és a helyi elkészítés teszi annyira magyar termékké, amennyire ezek fényében az.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Luca (#1119)
(#1119) Luca
2014-05-09 19:49:01

Kedves Laszlo,


Nagyon koszonom a valaszt. En is a Signummal szimpatizalok annal is inkabb mivel kozben rabukkantam meg egy fontos tenyezore, meg pedig arra,hogy a Signum magyar termek. Az a helyezet, hogy nalam ez az erv minosegi termekek valasztasakor donto. Sajnos nincs modomban kiprobalni, leven kulfoldon elek egyelore, es mire haza koltozom mar szukseg lesz a matracra, ezert valoszinuleg probalatlanul fogom megrendelni. A valasza nagyon sokat segitett, koszonom meg egyszer.

Udvozlettel, Luca

(#1118) matracguru
2014-05-09 19:32:53

Kedves Luca,

20cm matrac magasság már sokkal jobb megoldás lesz. Az Ön által említett két matrac a Hilding Family Anatomy és a RelaXx Signum Dual Hard matracok karakterükben nagyon eltérnek egymástól, ráadásul a Hilding Family Anatomy matrac kifutó termék, tehát csak a magyarországi készlet mennyiség hívható le, rendelhető már. Amennyiben feszesebb, de mégis formakövető matracot keresünk, úgy a Signum Dual Hard matrac egy jó megoldás lehet, de természetesen a matrac próba hozná meg az igazi eredményt. Tapasztalatom szerint az igazán feszes, de ugyanakkor komfortos matracokat kedvelők egyik kedvenc terméke a Signum és jellemzően olyan 70-80kg fölött szokták ezt a típust választani a Vásárlók. Könnyebb testsúly vagy inkább a kicsit lágyabb matracokat kedvelők és jellemzően a hölgy Vásárlók inkább a Signum Medium matracot választják.

Természetesen ez nem egy recept, nagyon sokat számít a hozott komfortérzet és az egyéni megítélés is, így a legjobb megoldások mindig akkor születnek, ha az embernek van lehetősége kipróbálni a matracokat -akár több alkalommal is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Luca (#1117)
(#1117) Luca
2014-05-09 12:59:06

Kedves Laszlo,

A kanape keszitojevel sikerult kompromisszumra jutni, igy maximum 20 cm magas matracot is tudok vasarolni.
Az onok weboldalan talaltam ket tetszetoset. Melyiket javasolna szamomra, ha valoban hosszutavon kemeny matrac lenne egyedul az idealis? En rajuk gondoltam:


RelaXx® Signum Dual Hard? vagy

Hilding Family Anatomy HARD

Termeszetesen ezeken kivul egyeb javaslatot is orommel veszek.

Udvozlettel,
Luca

(#1116) Luca
2014-05-09 12:29:23

Kedves Laszlo,


Koszonom szepen a valaszt. Sajnos gyanitottam, hogy a 12 cm vastagsag nem eleg a jo minoseghez.

Udvozlettel,
Luca

(#1115) matracguru
2014-05-09 06:44:41

Kedves Luca,

sajnos egy matrac tartósságát nem csak az alapanyag minősége, a habok fajsúlya vagy egyéb technikai jellemzője a habnak határozza meg, hanem a matrac magassága is. Minél vékonyabb egy matrac, annál könnyebb "átfeküdni" azt. A habok cellaszerkezetből állnak, úgy kellene elképzelni, mint ha egy ilyen cella egy nagyon kicsi lufi lenne. Ha ráállok kipukkan. Ha ebből sokat teszek egymásra, akkor a lufik között eloszlik a terhelés, a felsők a terhelést továbbadják az alattuk lévőnek és minél lejjebb tudják adni a terhelést, annál jobban eloszlok az és kevésbé sérül egy-egy lufi.

Normál felnőtt testalkat mellett a 12cm matrac magasság szerintem nem elegendő ahhoz, hogy hosszú távon formatartó maradjon a matrac, elkerülhetetlen lesz, hogy a cellaszerkezete a habnak rongálódik és a jobban terhelt részeken (medence) akár jelentős felpuhulás menjen végbe.

Nem véletlen, hogy a legtöbb olyan matrac, amire már normális garanciavállalás van olyan 16-18cm magas matracmaggal készül és összes magasságban ca. 18-20cm egy megfelelő vastagságú matrac felnőttek számára.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Luca (#1114)
(#1114) Luca
2014-05-08 22:26:17

Kedves Laszlo,


Olyan nagyon kemeny matracot keresek amely kesobb is tartja a kemenyseget. A problema az, hogy 12 maximum 14 cm magassaggal lenne megfelelo. 200x80 es 200x90 cm meretben. Tudna-e javasolni szamomra ezeknek a parametereknek megfelelo matracokat. Egy helyen talaltam 12 cm magas egyszeru hideghabmatracot, de ugy hallottam nem jo megtartasuak.
Valaszat elore is koszonom.

Udvozlettel,
Luca

(#1113) matracguru
2014-05-08 05:15:18

Kedves Zoltán,

legjobb tudomásom szerint a Swiss Dream Sleep Standard matrac 28kg/m3 alapanyag sűrűségű habból, a Sleep Hard pedig 32-es habból készül, de amennyiben fontos, akkor pontosan utánajárok a dolognak.

Biztos vagyok benne, hogy a Sleep Hard matrac 67kg mellett nem fog jelentősen felpuhulni, bár minden hab igazodik egy kicsit -ez nem lehet nagyon zavaró.

Ami érdekesebb kérdés viszont, hogy 67 kg testsúly mellett a Swiss Dream Sleep Hard például egy feszes matrac, nem lesz pontos a formakövetés, nem lesz megfelelő az alátámasztás deréktájon. Az anyagi lehetőségeket természetesen nem ismerem, de esetleg érdemes lenne a RalaXx Signum Medium vagy a Hard matrac típusokon is elgondolkozni, lényegesen jobb szolgáltatást és több lehetőséget hordoznak magukban, mint az említett két Swiss Dream modell.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoltán (#1112)
(#1112) Zoltán
2014-05-07 18:41:33

Tisztelt Pálinkás Úr !

Megtudná mondani, hogy a Swiss Dream Sleep Standard és Sleep Hard matracok milyen sűrűségű habból készülnek ? Jelenlegi matracom nagyon gyorsan felpuhult deréktájon úgy, hogy 67kg vagyok, ezért fontos lenne , hogy az új matracnál ez ne fordúljon elő.
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.
Zoltán

(#1111) matracguru
2014-05-07 06:00:58

Kedves Imre,

alapvetően szinte mindegyik habmatrac, szivacs matrac elkészíthető ebben a méretben, jellemzően a 80x200 cm méret ára lesz majd az irányadó. Gyerekek esetében én nem vagyok kifejezetten a memory foam híve, sőt szerintem inkább lesz majd hátránya, mint előnye. Tekintettel, hogy a gyerekek ülnek is, játszanak is, facebook-oznak is az ágyban, így a kicsit süppedékenyebb emlékezőhab erre a funkcióra nem nagyon alkalmas. A 2cm emlékezőhab amúgy sem egy igazi memóriahabos élmény, viszont az emlékezőhab összes hátrányát majd nagyon jól produkálja: felmelegedés, befülledés, esetleg beizzadás; gyengébb légáteresztés és átszellőzés.

Ebben az életkorban és még egy jó pár évig ergonómiai zónákkal kialakított matracokat sem nagyon érdemes venni, hiszen a testmagasság miatt a zónák majd nem oda esnek, ahova kellene, tehát egy megfelelő tartást biztosító hab matrac elegendő lehet. A feszesebbek között a Swiss Dream Sleep Standard vagy a Hard Comfort lehet ilyen matrac, ezek mosható huzattal készülnek vagy egy matracvédővel az újonnan éárkező Ceriflex Classic Hard olasz vákuum matrac is jó szolgálatot tehet, ez utóbbi egy kicsit lágyabb, komfortosabb.

Amennyiben egy kicsit árban feljebb megyünk, úgy a Best Dream Siglo vagy a Ceriflex Selena Wash matracok is nagyon bevált, népszerű modellek; hosszabb élettartam és garancia, magasabb komfortérzet, jobb alapanyagok alkotják ezeket a vákuummatracokat.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Imre (#1109)
(#1109) Imre
2014-05-06 15:42:41

Üdvözletem.
Kislányomnak szeretnék vásárolmi egy matracot.
Ezt néztük ki. BodyLine Memory 12+2 matrac.
Megfelelő lenne ez neki? Vagy ha nem mit javasolna?
9 éves és 30 kiló.
És 80x180 méret kellene.

(#1108) matracguru
2014-05-05 11:10:18

Kedves Popeye,

a memoryfoam alapanyag szerintem egy kicsit túl van dimenzionálva. Természetesen rengeteg előnye van, speciális komfort, egyenletesebb alátámasztás, jobb súlyeloszlás, stb. Magyarországon az első olyan termék, ahol a memoryfoam réteg alatt ergonómiai zónák találhatók a RelaXx SenZone Memory Medium és Hard matracok voltak, itt az emlékezőhab réteg alatt az alap hab tartómag kapott egy speciális profilozást, így a 7 ergonómiai zónás kialakításon túl még számtalan előny is jelentkezett. Ilyen további előnye a SenZone Memory matracoknak, hogy a kialakított profilozás egyben levegőcsatornákat is képeznek, segítik a szellőzését és a hűtését az emlékezőhabnak. Tehát van megoldás arra, hogy az ergonómiai szempontok a memoryfoam előnyeivel egyesüljenek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Popeye (#1107)
(#1107) Popeye
2014-05-04 10:56:25

Tisztelt Pálinkás Úr!
A memóriahabos matrac a helyes vérkeringésért,az ergonómiai zónás a gerinc jó alátámasztását biztosítja. A kettő egy matracban létezik-e?Vagy ez egy probléma kétféle megoldása?/Helyes alátámasztás/
Testsúlyom 96kg-körül van,magasságom 180cm,főleg oldalt és háton alszok. Régi szivacsmatracon alszok,és mostnnában hátfályósan ébredek.
90x200 méretben tudna-e valamit ajánlani?
Válaszát köszönöm.

(#1106) matracguru
2014-04-30 10:51:22

Kedves Nikoletta,

sajnos nem tudok matracot javasolni. Csak a mi választékunkban több, mint 30 matrac típus érhető el, próbálható ki. Ezek mind különböznek: keménységben, kivitelben, alapanyagban, stb. Érdemes lenne egy kicsit először utánaolvasgatni, oldalunkon a "Tanácsok" menüpont alatt rengeteg hasznos és ide vonatkozó információ található és további terjedelmes kiegészítő cikkeket talál a Alváskultúra matracos blog oldalon is.

Ezek a cikkek nagyon sok kérdésre választ adnak, megvilágítják a legfontosabb dolgokat, megóvnak buktatóktól, átverésektől, stb.

Amennyiben a matracvásárlási igény valamilyen egészségügyi problémával is együtt jár, úgy elkerülhetetlen lesz a matracok személyes próbája, hogy az Ön alkatának, súlyának, súlyeloszlásának és egyéb egyedi igényeinek a legmegfelelőbb matracot közösen megtalálhassuk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: minittta (#1104)
(#1105) matracguru
2014-04-30 10:46:33

Kedves Kata,

mégis csak azt tudnám javasolni, hogy érdemes lenne legalább támpontnak a felsoroltak közül egy matracot kipróbálni, hogy legyen valamilyen viszonyítási alap. Ugye matracot technikai adatok alapján nagyon nehéz javasolni, viszont egy pár dolgot jelzésként, iránytűként mégis meg lehet állapítani:

-az összes felsorolt matrac típusból a Swiss Dream Active talán a legkeményebb, sokan nagyobb testsúly esetén is keménynek, túl keménynek érzik

-ennyire eltérő testsúly esetén szerintem egy matrac típussal nem lehet megoldani, hogy mindkét test megfelelő alátámasztást kapjon

-a fent említett matracok közül a két különböző komfortra egy franciaágy méretű matracban sajnos csak a Signum Dual Hard matrac lesz alkalmas, ebben az esetben egy matrachuzat alá (170x200cm méretben) 2db különböző matracmag kerül egy Medium és egy Hard, amik ráadásul egyenként kétoldalasak, így még nyílik variációs lehetőség a későbbiek során

-természetesen bármelyik matrac elkészíthető 170x200 méretben is, a RelaXx és Swiss Dream termékek szállítási határideje egyedi méreteknél ca. 3-4 hét, a Best Dream matracok esetében -amennyiben van magyarországi készlet- úgy ca. 1-2 hét, amennyiben nics éppen ez a méret a Siglo vagy Wools matracokból, úgy 4-6 héttel lenne érdemes számolni a megrendeléstől számítva

-felár ezeket e termékeket nem érint, tekintettel, hogy a megadott egyedi méretű matrac ára a hozzá közelebb eső nagyobb méret áre lesz, az Ön esetében a 180x200cm matrac méret ára kerül felszámolásra

-egészségpénztárra az elszámolás most egy kicsit kaotikus, tekintettel, hogy sok ORKI engedély lejárt -többek között a Best Dream matracok ORKI engedélye is- így egy kicsit egészségpénztár függő is, hogy befogadják-e a számlát, túlnyomó részben azonban elfogadják.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: B. Kata (#1103)
(#1104) minittta
2014-04-30 09:56:20

Kedves Pálinkás Úr!A segítségét szeretném kérni.Nem tudom eldönteni melyik matracukat válasszam.2x operáltak gerincsérvvel és nagy rész hason szoktam aludni.
Nagyon fontos lenne ezért megtalálnom a negfelelő matracot.Tudná ajánlani nekem megfelelőt? Hálás köszönettel Nikoletta

(#1103) B. Kata
2014-04-29 18:42:39

Kedves Pálinkás Úr!

A fórum oldalán sok hozzászólást, kérdést és választ elolvastam mégsem tudom eldönteni, hogy a mi esetünkben a testsúlyunk közötti súlykülönbség indokolja-e a külön matrac vásárlását. Én 58-60 kg és 165 cm magas vagyok, a férjem 80-85 kg és 180 cm. Tehát ca. 20-25 kg-ról lenne szó.

A Best Dream Siglo és Wools matracokat nézegettük. (Sajnos kipróbálásra még nem volt lehetőségünk) Meg szeretném kérdezni, hogy jól gondolom-e, hogy a két matrac között csak a téli-nyári oldal a különbség és egyéb tekintetben a két matrac egyforma szerkezetű és keménységű? A fent írt súly és magasság tekintetében ajánlja-e ezt a fajta matracot nekünk?

Sokan dicsérik és sok jót olvastam a Relaxx Signum matracokról illetve a Swiss Dream Active matracokról is.
Meg szeretném kérdezni, hogy ezeknél a matracoknál is működik-e az egészségpénztárra való vásárlás? Elszámolhatók-e?

lletve az összes említett matracra vonatkozóan szeretném tudni, hogy 170x200 cm-es méretben legyártják-e. Ha igen felárral kell-e számolni? Mennyi kb. az átfutási idő?

Válaszait előre is köszönöm.

B. Kata
(#1102) matracguru
2014-04-29 05:43:13

Tisztelt Szirmai úr,

valóban ezek a matracok nagyon eltérnek egymástól, vagyis nem nagyon de azért jelentős komfortbéli különbségek vannak az említett matracok között. Jelentős felpuhulás azért egyik típusnál sem tapasztalható, inkább nevezném ezt a felpuhulást igazodásnak és jellemzően a kiállítási matracoknál már nem lesz lágyabb egyik sem majd a használat során. Ez annyit jelent, hogy a pl. a Best Dream Siglo matracot most egy kicsit keménynek találják az Önök igényeihez, akkor valószínű, hogy ez később sem fog megváltozni. A huzat valóban nem túl vastag és sajnos semmilyen adat nem áll rendelkezésünkre, hogy a Siglo matracban hány gramm gyapjú található a téli oldalon.

Keménysége tehát ezeknek a matracoknak a jövőben nem változik majd jelentősen, tehát érdemes lenne abba az irányba menni, hogy ami most a próbák során a kiállítási matracok között kényelmes, az lesz majd hosszú távon otthon is megfelelő. A Ceriflex Selena Comfort matrac valóban egy jól sikerült termék, komfortosabb, sok esetben kényelmesebb a vásárlók számára főként akkor, ha a Siglo matrac egy kicsit feszesnek tűnik a próbák során.

MInd a Best Dream Siglo, mind a Ceriflex Selena Comfort nagyszerű matracok viszont mindenféle egyéb hozzáadott ergonómiai érték nélkül, hiszen a három matrac között a RelaXx Signum az egyetlen, amely ergonómiai zónákkal rendelkezik, megerősített medence résszel, könnyített vállrésszel és íves derékrésszel a tökéletes formakövetés és a differenciált, egyenletes alátámasztásért -mindezt kétoldalas keménységben. Igen, valóban a Signum matracok ára egy kicsit magasabban van, viszont minőségben, szolgáltatásban is sokkal többet nyújt az előző két típusnál.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Szirmai (#1101)
(#1101) Szirmai
2014-04-27 05:15:20

Tisztelt Pálinkás úr!

Jártunk Önöknél a Dózsa György úti matrac üzletben és egy sor matracot kipróbáltunk a feleségemmel már több alkalommal és és valahogy még mindig nem egészen egyértelmű, hogy melyik matracot válasszuk. Több jelölt is van és sajnos ezek nagyon eltérnek egymástól mégis mindketten kényelmesnek érezzük ezeket a típusokat. Alapvetően három típus maradt fent a kínálatból, legutolsó alkalommal már csak ezt a hármat próbálgattuk és megint nem sikerült ezek közül egyet kiválasztani.

Az első a Best Dream Siglo matrac. Kényelmes, talán egy kicsit keményebb, mint amilyen jó lenne, de olvastuk a tanácsok között, hogy valamennyire ezek a hab matracok még majd felpuhulnak, így nem zártuk ki teljesen. Ami még egy kicsit ellene szól, az az, hogy nagyon vékonynak gondolom a huzatot és nem túl meggyőző nekem, hogy ilyen vékony huzatban "elfér" egy rendes vastagságú gyapjú réteg a téli oldalhoz.

A 2. a Ceriflex Selena Comfort matrac. Sokkal kényelmesebb, komfortosabb mindkettőnk számára az üzletben kiállított modell és valóban a 22 cm vastagság eléggé meggyőző. Itt viszont az az egy fenntartásunk van, hogy ha a matracok valóban még egy kicsit puhulnak, akkor nem lesz-e túl puha majd a használat során, hiszen az a komfort amit a kiállított matracon éreztünk az tökéletes lenne mindkettőnk számára.

A 3. a Signum Dual Hard matrac (bár volt alkalom, amikor a Medium kényelmesebb volt. Itt a forgathatóság, hogy kétoldalas a matrac és a mosható huzat húz minket erre felé, viszont az ára lényegesen magasabb, mint az említett előző két matracé.

Abban kérném a segítségét, hogy -bár a kollégái mindent elmondtak az üzletben és tényleg le a kalappal a kiszolgálásuk színvonala előtt- van-e még valamilyen olyan fontos szempont, ami alapján nagy biztonsággal ki tudnánk választani a fenti matracok közül a számunkra legmegfelelőbbet?

Köszönöm előre is a válaszát. Szirmai Béla (Budapest)

(#1100) matracguru
2014-04-21 07:06:21

Kedves Asdf,

Önnek bizonyára igaza van és szükségeltetik majd egy agzakt, kifejezetten erre a területre vonatkozó NFH állásfoglalás, addig is azonban az egymástól távollévők között létrejött szerződésekre vonatkozóan (internetes vásárlás)vannak részletesen nem taglalt egyértelmű kivételek, amikor a 8 napos elállási joggal a fogyasztó nem élhet. Ezek egyike a higiéniai termékekre vonatkozó kivétel. És hát addig is legyünk őszinték: milyen termék a matrac, ha nem egy higiéniai termék, amit vér, izzadság, vizelet, nyál, stb. érhet már egy használat után is?

Idézet az NFH honlapjáról:

"A gyorsan romlandó élelmiszereket vagy higiéniai cikkeket szintén feltétel nélkül visszaküldhetem?

Nem, mert gyorsan romlandó termékek (például nem tartós élelmiszerek, vágott virág) és természetüknél fogva (higiéniai vagy egészségügyi okból) vissza nem szolgáltatható termékek (például használt fogkefe, golyósdezodor, fehérnemű, masszázsolaj, szexuális segédeszköz, kozmetikumok, étrend-kiegészítők) esetén sem állhat el a fogyasztó a szerződéstől. Fontos tudni, hogy a higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékeket is visszaküldhetjük, amennyiben a csomagolást, a védőfóliát még nem bontottuk fel, vagyis a terméket még nem vettük használatba."

Forrás: http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/vasarlas/internetes/elallasi_hianya.html

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: asdf (#1098)
(#1099) matracguru
2014-04-21 06:37:39

Kedves Malna 1979,

a Hilding Anders cégcsoportnak összesen 23 matrac márkája van, amit az évek során felvásárolt (Hespo, Tropico, Krown Bedding, Curem, stb.) Az egyik legrégebbi saját matrac- és bútor márka a Hilding, amit az utóbbi években kezdenek feltámasztani úgy, hogy komplett termékválaszték épül a Hilding márka mögé. A Hilding márka fejlesztési és kereskedelmi központja Németországban van, a Hilding termékek pedig Észak-Lengyelországban, Európa egyik legnagyobb és legfejlettebb matracgyárában készülnek. A Hilding árka alapvető feladata lett volna a német piacra történő belépés, illetve az olyan piacok felé történő terjeszkedés, ahol a Hilding Anders cégcsoportnak nincs saját márkája, saját gyáregysége. A német piacra a bekerülés nem a legegyszerűbb feladat még egy ekkora gyártó számára sem, kronológiailag a környező kelet-európai országokban sokkal egyszerűbb és gyorsabb terjeszkedés mutatható fel. A HIlding Baby HIppoallergic gyerekmatracok is természetesen kifogástalan anyagokból készülnek, a világon bárhol megállnák a helyüket, hiszen alapvetően a termékcsalád a német piacra lett fejlesztve.

A RelaXx BabyCare matracok a leírás szerint is egy speciális antiallergén habból készülnek, amik megakadályozzák a baktérium- és gombatelepek kialakulását a hab cellaszerkezetében.

Négygyerekes apuka lévén nyugodt szívvel merem Önnek mindkét matrac típust ajánlani.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1098) asdf
2014-04-20 22:42:51

Tisztelt Pálinkás úr!

Válaszát olvasva engedje meg, hogy korrigáljam: online vásárolt termékek esetén a bontatlan csomagolás nem (lehet) feltétele az elállásnak.

(#1097) malna1979
2014-04-17 17:51:30

Kedves Pálinkás László!
Babamatracot szeretnék venni, a hideghab matrac mellett döntöttem.
Szétnézve az online piacon, a Relaxx BabyCare és a Hilding Baby matracokat találtam. Gondoltam, "független" csatornákon is utána nézek, ám a svéd hilding márkáról nem igazàn sikerült honlapokat találnom. A Hilding Anders cégcsoport honlapja csupa cseh oldalt listáz, ill. lengyel oldalak vannak a magyar matracáruházak lapjai mellett.
Mi ennek az oka?
A Relaxx matracról sem derül ki a leìrásból, hogy milyen hideghab (HR?), milyen sűrűségű.
Válaszát előre is köszönöm!

(#1096) matracguru
2014-04-16 12:24:59

Kedves Olrenta,

természetesen anem megfelelő teljesítés a gyártó/forgalmazó hibája minden esetben és a Vásárlót semmilyen plusz költség nem terhelheti ezzel kapcsolatban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Olrenta (#1095)
(#1095) Olrenta
2014-04-16 12:16:09

A mérethibás szó alatt azt értettem, hogy egy 160 x 200 cm-es matrac helyett kaptunk egy 160x190 cm-est. Remélem, így nem a mi költségünkön fogják vissza-és kiszállítani.

Üdv:OR

(#1094) matracguru
2014-04-16 07:07:14

Kedves Olrenta,

pillanatnyilag nem tudom, hogy mit jelent a mérethiba, viszont mindegy is. A webáruházak esetében, amennyiben bontatlan a csomagolás, úgy 15 napon belül a Vásárló elállással élhet, így semmi akadálya nincsen szerintem, hogy egy másik matracot rendeljenek. A szállítási költség, tehát a termék visszajuttatása ezekben az esetekben a Vásárlót terhelik.

Fontos azonban megjegyezni, hogy matracok esetében a különböző matrac webáruházak és szakkereskedések oldalain megadott keménységi adatok csak iránymutatásként szolgálnak, hiszen a matracok keménysége egyáltalán nem objektív érték, hiszen hogy valami kemény vagy puha, az egyrészről szubjektív megítélés is, más részről pedig a keménység érzete nagyban függ a testsúlytól. Magyarul ugyanaz a matrac 60 kg mellett és 120 kg testsúly esetén más-más komfortot, más keménységet jelent. A matracok keménységét tehát igyekszünk mi is feltüntetni a termékek mellett és átlagos testsúly és átlagos komfortérzet mellett is csak irányadó, tájékoztató jellegű információ.

Szeretettel várjuk Önöket, biztos vagyok benne, hogy sikerül megoldani a problémájukat és hosszú távon lesz egy kényelmes, jó matracuk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Olrenta (#1093)
(#1093) Olrenta
2014-04-16 00:30:27

Tisztelt Pálinkás Úr!

A Mi problémánk kicsit összetettebb. A matracvasarlas oldalán rendeletünk egy matracot. Amely a mai napon meg is érkezett, de sajnos mérethibásan. Ezt jeleztük, így csütörtökön kijön a szállító, visszaviszi a matracot, hogy kicseréljék.
Azonban itt merül fel a problémánk. A matrac (Swiss Dream Standard) a megrendelés oldalán félkeménynek volt feltüntetve, de ezen az oldalon kemény/félkeménynek láttuk írva, és a szállító levélen is keménynek lett feltüntetve. Kipróbálás után is keménynek találtuk. A kérdésem az lenne, ha úgy is visszaviszik a matracot, elmennénk a matracguru bemutatótermébe, és több matrac kipróbálása után lehetővé válna, hogy egy másik típusra átrendelj az előzőleg megrendeltet?

Üdvözlettel : OR

(#1092) matracguru
2014-04-15 04:33:59

Tisztelt Lénárt úr,

sajnos nem tudok Önnek matracot javasolni, hiszen szerintem nincs olyan, hogy egy matrac önmagában kemény, félkemény vagy éppen puha. A matracok keménységének megítélése egy részről teljesen szubjektív, sokat számít benne a hozott komfortérzet; más részről a testsúly nagyban meghatározza a matrac keménységét, hiszen ugyanaz a matrac más komfortot nyújt 60 kg testsúlyé és 120 kg testsúly mellett. Sajnos a matrac választás nem mehet egy matematikai képlet szerint, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk magasságra, testsúlyra, súlyeloszlásra; más a gerincoszlopunk görbülete, a lumbális szakasz íve, a vázizomzatunk és még egy sor egyéni tényező (betegség, érzékeny területek, alvási szokások, stb) is befolyásolják érzetünket egy adott matracon. Amennyiben helyesen szeretnénk eljárni, úgy próbálgatni kellene matracokat különböző szakkereskedésekben és lehetőleg hozzáértő tanácsadás mellett a fenti szempontokat figyelembe véve megtalálni az Önnek legmegfelelőbb matrac típust.

Sok sikert a gyógyuláshoz!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Lénárt (#1091)
(#1091) Lénárt
2014-04-14 18:32:14

Jó napot kívánok. Sajnos tavaly év végén kiderült hogy 4 - 5 csigolya között kifakadt porckorsérvem van. A műtétet úgy néz ki, hogy megúszhatom. Ennek érdekében gyógytornász a Meckenzi módszerrel tornáztat és az orvossal együtt ajánja a kemény fekhelyet. Ehhez kérek segítséget - ajánlatot.
Páros ágyunk van melynek mérete 90 x 190 cm. Várom ajánlatukat ! Tisztelettel : Lénárt László

(#1090) Barcsainé
2014-04-12 06:03:58

Tisztelt pálinkás úr!

Köszönöm ég egyszer az információkat, átbeszéljük a férjemmel hogy hogyan tudnánk ezt az átalakítást megoldani és igyekszünk összeszedni magunkat hogy elmenjünk matracokat próbálgatni.

Még egyszer köszönet a hasznos tanácsokért: Barcsainé


Matrac fórum betekintő ablak

2023-09-20 07:12:37

Kedves Zoltán, pillangó nyitású ágyat még nem alakítottam át soha, így sajnos ebben ninc...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3640