R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#577) Bea
2013-07-29 16:13:08

Tisztelt Palinkas Ur,

Koszonom a gyors valaszat. Igen olvastam, hogy ebben nehez a tanacsadas, mivel mindenkinek mas matrac a megfelelo.
A ferjem rajong a tempur matracert, de szerencsere neki nincs gerincserve es nehezen latja be, hogy ez nem mindenkinek a legjobb.
Anyukam evek ota egy kihuzhato sofaagyon alszik, amihez persze mar hozzaszokott es nem szivesen valik meg tole, de ha lenne egy kenyelmes matracos agya, biztosan megvaltozna a velemenye. ;)
A Lehel utcai uzletukben tudnak adni szakszeru felvilagositast ezugyben?

Koszonettel;
Bea

(#576) Zsuzsa
2013-07-29 11:52:50

Tisztelt Pálinkás Úr!
Meglévő Cardo ágyunkra szeretnénk fedőmatracot vásárolni. Jelenleg két különálló matracunk van, az ágy a fejrésznél került összekötésre. A kérdésem az lenne, hogy melyik fedőmatracot ajánlja, valamint hogy egy darabban vagy két darabban kellene megvennünk - tekintettel a mostani két matracos megoldásra. A tudnivalók között olvastam, hogy nem várható a meglévő "kifeküdt" matracok teljes kiegyenlítése, de jelentős korrekció igen. Érdemes a fedőmatracban gondolkodni, vagy inkább a teljes matracot kellene kicserélni? Köszönettel várom véleményét: Zsuzsa

(#575) MatracGuru
2013-07-29 08:31:26

Kedves Bea,

az alvaskultura.blogspot.hu oldalon az írások egy kicsit terjedelmesebben, ezért részletesebben vannak feltöltve, érdemes lenne az ide vonatkozó cikkeket átfutni. Szakma tapasztalataim alapján én nem hiszek abban, hogy egy matrac önmagában jó. Vagyis nem lehet ugyanaz a matrac mindenkinek jó. Ez nagyban függ a testsúlytól, testmagasságtól, testsúly eloszlástól, a gerinc egyedi ívétől, az alvási szokásoktól és a hozott komfortigénytől. Ha csak ezeket vesszük figyelembe, máris látszik, hogy nem lehet mindenkinek ugyanaz a matrac jó -még ha egy csúcs matracról is van szó.

A legjobb eredményt akkor kapnánk, ha az édesanyja tudná próbálni a matracokat szakszerű tanácsadás mellett. Ez annyit jelent, hogy egy hozzáértő kereskedésben az ember megtanul megérezni egy matracot, elmondják, hogy mit kellene és mit nem szabad érezni egy matracon a próbák során ahhoz, hogy az majd hosszú távon megfelelő alátámasztást, nyomáspot eloszlást és kényelmet biztosítson.

Tapasztalatom szerint az idősebb korosztály kevésbé befogadó a megszokotthoz képest homlokegyenest eltérő memory foam alapanyaggal szemben. Egyrészt a memoryfoam lágysága, süppedékenysége, másrészt pedig az emlékezőhabban a nehézkes megfordulás, pozíció váltás szokta eltántorítani az idősebb vásárlókat.

Javasolnám, hogy mindenképpen próbálni kellene a matracokat.

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Bea (#574)
(#574) Bea
2013-07-29 07:04:25

Tisztelt Palinkas Ur,

Meg szeretnem kerdezni a velemenyet, hogy gerinc ill. porckorong servre melyik matracot javasolna es hozza milyen agyracsot, mert ahogy olvasom ez is fontos.
Edesanyamnak van ez a betegsege es szeretnenk venni neki egy matracot. A Tempur matrac igen kivalo ezt tapasztalatbol mondom. A ferjem hatfajasa is elmult, amiota ezen alszik, de tudom/hallom, hogy a gerincservre a kemenyebb matracok a jobbak.
Tudna ebben segitseget adni?

Koszonottel,
Bea

(#573) MatracGuru
2013-07-28 08:41:28

Kedves Aladin66,

utánanéztem és volt egy széria memory foam fedőmatrac, aminek az alapanyagát az angol Vitafoam készítette. Ez a széria sok helyen okozott panaszt, többnyire repedtek, szakadtak az emlékezőhab lemezek. Érdemes lenne utána nézni, hogy nem ebbe a szériába esett-e az Ön fedőmatraca is...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: aladin66 (#571)
(#572) MatracGuru
2013-07-27 22:19:51

Kedves Aladin66,

alap értelmezésben ugye nem kellene, hogy elszakadjon. De ha már így van, akkor nem lehet garanciát érvényesíteni?

Egyébként bármilyen habokat ragasztó anyag megfogja. Pl. latex tej. Kárpitos kelléket áruló üzletekben lehet kapni vagy kunyizni egy keveset egy kárpitostól, mert amúgy 1/2-1 literes kiszerelés nem túl olcsó...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanűcsadás

Előzmény: aladin66 (#571)
(#571) aladin66
2013-07-27 17:38:42

Kedves László!
A 4 cm-es memory hab "elszakadt" a matrac tetején. Hosszanti irányban kb. 50 cm hosszban a szélétől pár centire. Lehet ezt valamivel ragasztani? Üdv: Tibor

(#570) MatracGuru
2013-07-27 16:50:21

Kedves Albert01,

a Tempur párnákhoz méretválasztékban, formaválasztékban és alapanyag minőségben hasonló párnák nincsenek.

A Tempur azért -az ára ellenére- Tempur:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Albert01 (#569)
(#569) Albert01
2013-07-27 11:30:21

Tisztelt Pálinkás úr!

Melyik az a memóriahab párna, ami a Tempur párnához hasonlít de nem annyira drága, mint a Tempur?

Köszönöm válaszát

(#568) MatracGuru
2013-07-27 08:09:36

Kedves Albert,

valóban, Tempur termékeket nem talál az oldalunkon. Tekintettel, hogy a Tempur luxus memory matracainak fogyasztói ára a matracGuru matrac kínálatához képest jelentősen drágább, úgy gondoltuk, hogy a Tempur matracait kihagyjuk választékunkból. A Tempur párnáin évek óta gondolkozunk, hogy érdemes-e, kell-e, hiszen a közel 30 féle párna mellé még egy párna családot felvenni -talán már egy kicsit sok lenne.

Köszönöm az észrevételét.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Albert01 (#567)
(#567) Albert01
2013-07-26 19:38:53

T. Cím!

Átnéztem az oldalukat és nem találkoztam sem Tempur matracokkal sem pedig párnákkal. Nem forgalmaznak Tempur matracokat?

Albert

(#566) MatracGuru
2013-07-22 23:00:24

Kedves Adrienn,

a RelaXx Memory Classic matracokkal kapcsolatban nem érkezett tömeges (semennyi) panasz sem az utóbbi időben, sem azt megelőzően, ami arra engedne következtetni, hogy gyártási vagy sorozathiba történt volna.

A haboknak egyrészt van egy minimális felpuhulási értékük, ez ca. 4-7% amennyit a matrac igazodik a használója testsúlyához, annak eloszlásához, stb. Ezt időben nehéz behatárolni, matractól, előző keménységtől, testsúlytól függ, lehet azonban több hét is akár. Ezt érdemes lenne kivárnunk, tehát egy kicsi türelmet kérnénk a matracnak.

Az emlékezőhab hőre lágyul, amennyiben a hálószoba hőmérséklete temperált, úgy a matrac felülete lehet a szokásosnál keményebb, viszont a nyomott részeken rövid időn belül a szokott komfortot kellene éreznünk.

Érdemes lenne egy kis türelemmel lenni még, amennyiben a probléma nem változik, úgy igyekszünk valami megoldást találni panaszára.

Üdvözlettel:

pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Adri (#565)
(#565) Adri
2013-07-22 16:07:40

Kedves László,

1 hete használom az Önöknél vásárolt Relax Memory Classic 12 +4 memory matracot, sajnos változást még mindig nem tapasztalok, sokkal keményebb mint mikor az üzletben párszor kipróbáltam, sajnos :-(Direkt rugalmas ágyrácsot vásároltam, hogy ne legyen keményebb, miért van ez?
Üdvözlettel
Adrienn

(#564) MatracGuru
2013-07-17 17:33:06

Kedves Elza,

természetesen a matracGuru Budapest Dózsa György úti üzletében a termékek ki vannak állítva, a matracok kipróbálhatók.

Remélem sikerül megtalálni a megfelelő matracot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Elza (#563)
(#563) Elza
2013-07-17 14:36:04

Köszönöm segítségét. És hol tudnám próbálni a matracot? Nekem péntek délután lenne jó.
Üdvözlettel: Elza

(#562) MatracGuru
2013-07-16 21:29:54

Kedves Elza,

ez sajnos egy majdnem megoldatlan kérdés a matrac szakmában, tekintettel, hogy minden gyártó a termékeinél átlag magassággal számol és az ettől jelentősen eltérő testmagasságra nincs igazán recept. Ez értendő 2m fölött és 170 alatt is.

Ami azonban elmondható, hogy nagyon sok matracban (és csak a 7 ergonómiai zónával ellátott matracokban) a derék zóna egy viszonylag keskeny szakasz, alatta a medence megerősített része pedig egy nagyon széles (a legszélesebb) szelvénye a matracnak. A keskeny deréktámasztó rész fölött közvetlenül már a matrac vállzónája található, így nem elképzelhetetlen, hogy némelyik hideghab matrac ezt az anomáliát áthidalja.

Ilyen termék lehet a Signum Dual Hard vagy Medium matrac is. Ezeket a termékeket főként ilyen esetekben mindenképpen próbálni kellene, érezni, hogy ott támaszt-e a matrac és ott enged besüppedni, ahol ez szükséges és indokolt.

Bármilyen kérdésben továbbra is szívesen segítek.

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Elza (#561)
(#561) Elza
2013-07-16 16:34:57

T. Pálinkás Úr!
A tanácsát szeretném kérni matrac vásárlásához. 150 cm magas, 68 kg vagyok. A hátam szokott fájni. Többnyire háton alszom, de elég sokat forgolódom. Fix ágyrácsom van. Ha komfortzónás matracot vennék a matrac zónái engem is ott tehermentesítenek ahol kell, hiszen a magasságkülönbségből adódóan a váll-csípő-sarok távolság nálam más mint egy magas/abb/ embernél. Milyen matracot ajánl. Segítségét köszönve üdvözli Zóka Elza

(#560) MatracGuru
2013-07-13 20:05:24

Kedves Szilvia,

a jelentősen eltérő testtömegből adódóan mindenképpen olyan matrac választása lenne szerencsés, amelyiknél lehetséges az, hogy ugyanabból a típusból két különböző keménységi oldala legyen a matracnak. Ezek a termékek mostanra egyre elterjedtebbek így szinte minden matrac típusból rendelkezésre áll ilyen kivitel. Az ilyen jellegű matracok esetén, amennyiben habmatracokról beszélünk (hideghab, emlékezőhab) érdemes lenne 110kg testsúlynál farugós ágyrácsot tenni alá, segít a formakövetésben, rugalmas alátámasztást biztosít a matracnak és meghosszabbítja a matrac élettartamát. Tehát a következő termékek felelnek meg ezeknek a követelményeknek:

ZSÁKRUGÓS TÍPUSOK

Hilding IndiviDuality Pocket
Hilding IndiviDuality Multi Pocket

HIDEGHAB MATRACOK

Swiss Tech Dynamic
Swiss Tech Dynamic+
Signum Hard
Signum Medium

MEMORY FOAM MATRACOK
RelaXx SenZone Memory Medium
RelaXx SenZone Memory Hard
Dunlopillo Aerial Senso

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: szilvia (#559)
(#559) szilvia
2013-07-13 18:11:41

Kedves László!
Szeretném megkérdeni, hogy melyik matrac típust (memory, hideghab, rugós stb.) ajánlja 110 kg-os és 70 kg-os testtömegre? Olyan matracot keresek, amely bírja a 110 kg-os terhelést és nem lehet egyhamar "kifeküdni". Válaszát előre is köszönöm.

(#558) MatracGuru
2013-07-13 13:36:51

Kedves Bogyó,

ez mindenkinek a saját döntése. Ebben az árkategóriában szerintem azért már érdemes egy matracot kipróbálni. Ami miatt mindenképpen kipróbálám a Curem matracokat és a Tempur matracokat is, az a jelentős árkülönbség. A Curem matracok ugyanis ca. fela annyiba kerülnek, mint egy Tempur matrac, ugyanakkor sokkal jobb légáteresztési mutatókat produkálnak.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Bogyó (#557)
(#557) Bogyó
2013-07-12 21:03:35

Értem, köszönöm. Amennyiben ennyire puhák ezek a matracok úgy valószínű, hogy érdemes lenne vásárlás előtt kipróbálni. Vagy maradjak a Tempur matracoknál?

mit javasol?

(#556) MatracGuru
2013-07-12 17:36:38

Kedves Bogyó,

igen, a Curem matracok már ki vallan állítva az üzletünkben, az 1900 és a 2200 típusok. A Curem memoryfoam matracok az első próbák után inkább a lágyabb kategóriába tartoznak sőt, a 2200 típus a kifejezettel lágy, pihe-puha emlékezőhab komfortra vágyók matraca lesz.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Bogyó (#555)
(#555) Bogyó
2013-07-12 08:02:28

Jó napot!

Azt szeretném kérdezni hogy a Curem matracok megérkeztek e már és hogy ki vannak e állítva önöknél hogy ki lehessen próbálni.

Mennyire kemények vagy puhák ezek Curem matracok?

(#554) MatracGuru
2013-07-11 08:22:18

Kedves Fórumozók, matrac keresők,

akit esetleg érdekel, hogy hogyan lett a latex-kókusz matracokból 10 év alatt hideghab memory, hogyan hajlott az ideológia ekkorát 10 év alatt, annak szíves figyelmébe ajánlom az alváskultúra blog oldal legfrissebb szösszenetét:

matracok és prostik címmel.

http://alvaskultura.blogspot.hu/2013/07/matracok-es-prostik.html


Üdvözlettel:

Pálinkás László

(#553) kerekessandor
2013-07-02 23:51:30

Nagyon köszönöm a tanácsát meg is beszélem a kollegájával a rendelést.Szeretnék gratulálni a hozáállásukhoz és sok sikert kívánok Önöknek.Minden magyar vállalkozásnak ilyen profizmussal kellene működnie de sajnos nagyon ritka az ilyen!Mégegyszer Gratula!

(#552) MatracGuru
2013-07-02 21:58:46

Kedves Sándor,

amennyire bizonyára utána olvasott, egyetlen esetben sem tudom azt mondani -főként vakon nem- hogy egy matrac jó lesz-e Önnek és a feleségének vagy sem. Azt gondolom azonban, hogy alaposan körbejárták a témát, több helyen több matracot próbáltak és Hilding Indi Multi S/M így maradt fent a szűrőn.

A matrac minőségével szerintem semmi gond, ilyen árkategóriában (de még jóval fölötte sem) találunk hasonló adottságú zsákrugós matracot.

Ami a szememet megütötte az a két érték, ami a súlyra vonatkozik: 100+ és 95 kg. ez nem egy jelentős testsúly különbség, így én a tapasztalatokból okulva a Hilding IndiViduality Multi termékből azt választottam volna, ahol mindkét oldal kemény, tehát a matrac nem egy lágyabb és egy keményebb oldalból áll, hanem minkét oldal a keményebbik oldalnak felel meg.

Ezen esetleg érdemes elgondolkozni. Az is lehetséges, hogy a Hard/Hard változatból van magyarországi készlet, így gyorsan tudnának a termékhez jutni.

Amennyiben az eredeti termék marad (S/M) és a megrendelés sajnálatosan valahol elcsúszott, úgy természetesen a megrendelt termék megérkezéséig biztosítunk Önöknek egy ideiglenes cserematracot, melynek a ki -ill. visszaszállítási költsége természetesen minket terhel.

Remélem tudtam egy kicsit segíteni a probléma megoldásában.

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#551) kerekessandor
2013-07-02 19:43:01

Tisztelt Pálinkás Úr!
Rendelt a feleségem önöknél egy 180x200-as Hilding Individuality Multi S/M rugós matracot.június 18-án rendelte de még nem érkezett meg ezért felhívtuk a kollegáját aki azt mondta ,hogy az előző kollega rosszat rendelt ezért még 4 hetet kellene várni.Tisztelettel érdeklődnék,hogy nincs e olyan matrac ami hasonló paraméterekkel bírna mint ez csak hamarabb lehetne hozzájutni .Sajnos elkapkodtuk ezt a rendelést mi is mert azt sem tudjuk ,hogy jó e nekünk ez a matrac.Engem már műtöttek sajnos gerincsérvvel de a feleségem gerince is nagyon fáj ébredés után.Nem is csoda hiszen évekig nagyon rossz régi ágyon alszunk.Csak most jutottunk el oda ,hogy megengedhetünk magunknak egy új ágyat s bele egy jó matracot.Igazából most a kollegája arra vár,hogy eldöntsük újra megrendeljük e a matracot.Ebben kérném a segítségét,hogy tudna e ajánlani tapasztalatai szerint nekünk megfelelő matracot.A feleségem testsúlya 100kg felett van és jómagam is 95kg vagyok.Lehet hogy ez a matrac nekünk nem is jó?Valami ortopéd matracra lenne szükségünk?Erről a hildingről sok szépet és jót írtak és ezért választottuk.Kipróbáltunk sokfajtát de a feleségemmel ebben nem tudtunk megegyezni mivel neki a memóriahabos matracok voltak jók nekem viszont nem volt komfortos,zavart,hogy belesüllyedek .Idővel talán meg lehet szokni?Azért választottuk ezt a hildinget mert ebben több rugó található mint más ilyen jellegű matracokban és talán jobban tartja a gerincünket de olyan matrac nincs ami egyik fele memóriás másik pedig rugós.Ha két különböző 90x200-as matracot veszünk akkor meg a két különböző alátámasztást nem lehet megoldani mert egyiknek ágyrugó kell a másiknak meg nem,meg lesz egy gödör közöttünk.Teljesen tanácstalanok vagyunk mostmár!Azt szeretnénk hogy a megromlott gerincünk ne romoljon és sajogjon tovább és egy tartós matracot szeretnénk.Még a régi ágyon szenvedünk de már otthon van az új ágykeret egyelőre becsomagolva.Vagy ön szerint jó ez a matrac és érdemes várni rá?Mindketten kipróbáltuk és érdekes módon a feleségemnek a női oldal volt a jó pedig ő keményebb matracokat kedvelt eddig.Tisztelettel kérem segítsen nekünk a választásban a tapasztalataival.Üdvözlettel:Sándor

(#550) MatracGuru
2013-06-30 10:04:14

Kedves Hilon,

valóban nincs benne ergonómiai zóna, de ez ebben az árkategóriában szerintem rendben van. Érdemes a Siglo matracot kipróbálni, mert minden ellenére egy népszerű matrac. Szerintem a Silence matracban sincsenek zónák 70e-ért.

És még egy sor matracban:

-egyetlen bonellrugós matracban (van, de nincs értelme)
-a legtöbb zsákrugós matracban
-a legtöbb kókusz hideghab matracban
-a legtöbb latex kókusz matracban (valódi zónák nincsenek)
-nagyon sok hideghab matracban (csak felületi karcolgatások vannak)
-a legtöbb vákuummatracban

Szóval azért annyira nem kell megijedni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Hilon (#549)
(#549) Hilon
2013-06-30 09:38:42

Kedves Pálinkás Úr!

Köszönöm gyors válaszát. A Rottex Fitt nem felel meg a súlyhatár (100kg) miatt, a Best Dream Siglo.n gondolkozom még, csak az ergonomikus zónákat hiányolom. Nem értem, hogy lehet ortopédiai matrac ergonomikus zónák nélkül. Azt hiszem Ön is írta valahol, hogy ez fontos tényező, de lehet, hogy ennél a fajtánál valami kompenzálja a zónák hiányát?
Tisztelettel: Hilon

(#548) MatracGuru
2013-06-29 13:33:14

Kedves Hilon,

a Cardo Silence matraccal alapvetően semmi gond nincs. Amivel nekem kifogásom van az a J*sk árképzése, a megvezetős piaci magatartás és a vásárló félrevezetése.

Ez egy egyszerű 20cm vastag hidaeghab-kókusz- hideghab összetételű matrac 70 000-ért?

Ha már hideghab+kókusz:

Rottex Fitt 38 900.-
Billerbeck Riviéra Nova 67 900.-

AMin viszont érdemes lenne elgondolkozni:

Best Dream Siglo 39 600.-
140kg-ig
15 év garancia (Silence: szavatosság van csak. Az nem ugyanaz!!!)
vákuum csomagolt (könnyű szállítás)
téli-nyári oldal (nem izzad bele)
100% pamut huzat (nincs poliészter 70% benne, mint Silence)

Persze ez csak egy tanács.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Hilon (#547)

Matrac fórum betekintő ablak

2018-12-12 06:07:01

Kedves László, Köszönöm válaszát. Elnézést, valóban kimaradt, hogy 160x200 cm-es matrac...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3122